THUMB
Geen operaties in Arnhem door stroomstoring
Bron:HartvNL / binnenland

(19-02-2018 16:03)


Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem heeft maandagmiddag alle operaties afgezegd vanwege een omvangrijke stroomstoring in de regio Patiënten die een afspraak hadden op een polikliniek zijn afgebeld, aldus het ziekenhuis. Door de storing, die al enkele uren duurt, zijn er problemen met het computersysteem en de telefoon.
THUMB
Demonstratie op Malieveld tegen politiegeweld na dood Paul Selier
Bron:HartvNL / binnenland

(19-02-2018 15:57)


Honderden mensen staan maandagmiddag op het Malieveld te demonstreren tegen politiegeweld. Aanleiding hiervoor is de dood van Paul Selier toen hij door de politie op 2 februari in Waddinxveen werd aangehouden. John Medley, een vriend van Paul, geeft aan niet tegen politie te zijn: “Het liefst zie ik in iedere straat een agent, maar ik ben wel tegen politiegeweld.
THUMB
Dode in woning Zwolle is vermiste 38-jarige man uit de stad
Bron:nu.nl / binnenland

(19-02-2018 15:54)


De dode die zaterdag werd aangetroffen in een woning in Zwolle is een 38-jarige man uit de stad die al bijna twee weken werd vermist. 
THUMB
Kabinet trekt geld uit voor opruimen gevaarlijk kernafval Petten
Bron:NOS / politiek

(19-02-2018 08:25)


Het kabinet trekt 117 miljoen euro uit om radioactief afval van de kernreactor in het Noord-Hollandse plaatsje Petten op te ruimen. Het gaat om het zogenoemde historisch radioactief kernafval, schrijft minister Schouten aan de Tweede Kamer. Begin jaren zestig van de vorige eeuw begon in Petten de productie van onder meer radioactieve isotopen voor de behandeling van kankerpatiënten.
THUMB
'Alleen speciaal team mag nog belastingdeals met multinationals sluiten'
Bron:NOS / politiek

(19-02-2018 03:28)


Belastingdeals met internationale bedrijven en organisaties mogen straks niet meer door lokale inspecteurs worden gemaakt, maar alleen nog maar door een speciaal team van de Belastingdienst. Dat schrijft dagblad Trouw. Staatssecretaris Menno Snel wil de aanpassing doorvoeren omdat uit onderzoek is gebleken dat in 78 gevallen fouten zijn gemaakt bij het maken van deze zogenoemde 'rulings', vooral door lokale inspecteurs.
THUMB
VVD-prominent Verwaayen kritisch over optreden Rutte in kwestie-Zijlstra
Bron:NOS / politiek

(18-02-2018 13:17)


VVD-prominent Ben Verwaayen is kritisch over het optreden van premier Rutte in de kwestie-Zijlstra. Rutte wist al eind januari van een fout van de inmiddels afgetreden minister van Buitenlandse Zaken, maar taxeerde die niet als een politieke doodzonde.
THUMB
Spaanse minister als enige voorgedragen voor bestuurspost ECB
Bron:nu.nl / economie

(19-02-2018 15:39)


De Spaanse minister voor Economische Zaken, Luis de Guindos, is door de Eurogroep als enige voorgedragen als nieuwe vicepresident bij de Europese Centrale Bank (ECB). De Ierse kandidaat Philip Lane heeft zich teruggetrokken.
THUMB
Piloten Transavia staken: wat staat er op het spel?
Bron:NOS / economie

(19-02-2018 15:30)


Meer zekerheid over werktijden. Dat is de belangrijkste eis van de piloten bij Transavia, die vanochtend uit protest het werk neerlegden. Hoe onzeker is het bestaan als verkeersvlieger bij de KLM-dochter? Werkgever en werknemer zien verschillende werkelijkheden.
THUMB
Bankenwereld in Letland geteisterd door corruptie
Bron:NOS / economie

(19-02-2018 15:01)


Letland wordt geteisterd door corruptieschandalen. De president van de Letse centrale bank, Ilmars Rimsevics, wordt verdacht van corruptie en het aannemen van steekpenningen en heeft een strafrechtelijk onderzoek aan zijn broek. En de ABLV Bank, een van de grootste banken in Letland, zit in financiële problemen omdat de bank verdacht wordt van witwassen en corruptie.
THUMB
Wat je kunt vrijspelen met Amiibo in Bayonetta 2
Bron:InTheGame / games

(19-02-2018 16:00)


Recentelijk is Bayonetta 2 verschenen voor Nintendo Switch. Deze game ondersteunt, net als veel andere Nintendo titels, het gebruik van Amiibo. Wellicht vraag je je nu af welke Amiibo er dan gebruikt kunnen worden, en wat ... Lees verder » Het bericht Wat je kunt vrijspelen met Amiibo in Bayonetta 2 verscheen eerst op intheGame.
THUMB
Bekijk: Rainbow Six Siege: Operation Chimera - Outbreak gameplay
Bron:EuroGamer / games

(19-02-2018 15:09)


Operation Chimera is de eerste DLC van het derde seizoen van Rainbow Six Siege. De uitbreiding introduceert onder andere de tijdelijke Outbreak-modus, waarin je het als team tegen een horde zombies moet opnemen.De nieuwe content is vanaf 20 februari uit te proberen op de testservers van Rainbow Six Siege.
THUMB
Nieuwe battle royale aangekondigd, kan tot 400 spelers
Bron:InTheGame / games

(19-02-2018 14:00)


Een bijzondere nieuwe teaser is opgedoken. Mavericks: Proving Grounds zal de nieuwe battle royale game worden die het op wil nemen tegen PUBG en Fortnite. Battlegrounds staat bekend om de realistische graphics gemengd met een meer ... Lees verder » Het bericht Nieuwe battle royale aangekondigd, kan tot 400 spelers verscheen eerst op intheGame.
THUMB
vvd voor zesde jaar op rij corruptste partij
Bron:geenstijl / opinie

(19-02-2018 15:00)


De vvd is zo corrupt dat ze zelfs de jury van de Vrij Nederland Integriteitsbokaal hebben omgekocht om zes keer achter elkaar te kunnen winnen. De Michael Schumacher van het sjoemelen, de Mohammed Ali van het machtsmisbruik, de Phil Taylor van de foute figuren, het Real Madrid van de relletjes, de Ferrari onder de fraudeurs, de Sven Kramer van de schijn tegen, de Babe Ruth van de belangenverstrengeling, de Raymond Ceulemans van de corruptie, de Wayne Gretzky van het witwassen, de Indiana Jones van de integriteitsschending: niemand is zo ongenaakbaar corrupt als de liberale partij.
THUMB
HOERA taart met pis & kots: Pim Fortuyn 70 jaar!
Bron:geenstijl / opinie

(19-02-2018 14:00)


Beste politieke vrienden Ad M., Paul R., Thom de G., Jan-Peter B., Hans D., Rob O. en Bas E., alsook overige vrienden Marcel van D., Matty V., Peter S. en de gehele redactie van NRC Handelsblad. HOERA feest, ik ben zo blij, ik wil dit vieren met vriendjes en daar hoor jij ook bij! Vandaag word ik, Pim Fortuyn, 70 jaar en daarom geef ik een feestje op het Mediapark.
THUMB
UPDATE: Nederlanders zakken door het ijs
Bron:geenstijl / opinie

(19-02-2018 13:00)


We kunnen elkaar straks allemaal jankend in de armen vallen omdat we goud/zilver/brons hebben, maar we kunnen straks ook weer snikkend verder met dansen naar de pijpen van de baas omdat we elf/twaalf/dertien zijn geworden. Geen idee of zo'n loterij eigenlijk wel sport mag heten, bij de sigarenboer in de rij staan om een Oudejaarslot te kopen is ook niet per se een sport, maar spectaculair en retespannend is de 500 meter voor mannen wél.
THUMB
‘Anouk en Ilse krijgen geen ruimte om te zingen op tv’
Bron:MediaCourant / cultuur

(19-02-2018 16:00)


Het is merkwaardig dat grote artiesten als Anouk en Ilse DeLange op de Nederlandse televisie helemaal geen podium hebben om op regelmatige basis hun nieuwe muziek te laten horen. Dat vindt zangeres Birgit Schuurman, laat ze weten in het AD. Muziek is en blijft een ondergeschoven kindje op televisie, vindt de zus van Katja Schuurman.
THUMB
'Geoffrey Rush raakte tegenspeelster ongewenst aan'
Bron:nu.nl / cultuur

(19-02-2018 15:47)


De Australische acteur Geoffrey Rush zou in de laatste week dat hij op de planken stond met King Lear een tegenspeelster meerdere malen aangeraakt op een manier die zij als onprettig ervoer. 
THUMB
Telegraaf vindt Eurosport grote verliezer Spelen
Bron:MediaCourant / cultuur

(19-02-2018 15:30)


De Telegraaf vindt dat Eurosport de grote verliezer is van de huidige Olympische Spelen. Dat kopt de krant vandaag, zo is te lezen in de kiosk. Eurosport verbaasde in 2015 vriend en vijand door voor heel Europa de Olympische tv-rechten in de wacht te slepen voor een megabedrag van 1,3 miljard euro.
THUMB
Spaanse minister vrijwel zeker van vicepresidentschap ECB
Bron:NOS / buitenland

(19-02-2018 16:07)


De Spaanse minister van Economisch Zaken, Luis de Guindos, wordt vrijwel zeker op 1 juni vicepresident van de ECB, de Europese Centrale Bank. Zijn benoeming lijkt een feit nu de andere kandidaat, de Ierse bankpresident Philip Lane, zich terugtrekt. Guindos kreeg openlijk steun van onder meer Duitsland en naar het schijnt ook Nederland.
THUMB
Zeker 17 doden door ingestorte afvalberg Mozambique
Bron:NOS / buitenland

(19-02-2018 16:01)


In Mozambique zijn zeker zeventien mensen omgekomen door de instorting van een afvalberg. Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg, in een buitenwijk van de hoofdstad Maputo. De slachtoffers vielen op de berg zelf, waar ze in het afval zochten naar verkoopbare spullen, en in nabij liggende woningen die onder het puin terechtkwamen.
THUMB
Veel toeristen bezoeken gevaarlijke ijsgrot
Bron:NOS / buitenland

(19-02-2018 15:45)


Giftige stoffen en instortingsgevaar. Een pas ontdekte grot in IJsland is niet veilig om te bezoeken, zeggen deskundigen. Toch gaan er veel toeristen naartoe. Smelten De grot ligt onder een gletsjer en bestaat helemaal uit ijs. Omdat het ijs ook weer smelt, is de kans groot dat de grot binnenkort instort.
THUMB
Lorentzen eert met goud coach Wotherspoon: hij is een grote inspiratie
Bron:NOS / sport

(19-02-2018 15:41)


Håvard Lorentzen maakte zich klaar voor zijn rit op de 500 meter toen Cha Min-kyu verraste met een evenaring van het olympisch record. "Toen ik dat zag, dacht ik eerst: dat gaat mij niet lukken", zei Lorentzen. "Maar ik werd er ook door getriggerd." En dat bleek.
THUMB
Goud voor Canada en Duitsland in de tweemansbob
Bron:NOS / sport

(19-02-2018 15:33)


Voor het eerst in twintig jaar zijn er bij de olympische tweemansbob twee teams precies gelijk op de eerste plaats geëindigd. Na vier runs was er geen verschil tussen Canada en Duitsland. De Canadezen Justin Kripps en Alexander Kopacz eindigden na vier runs ex aequo met de Duitsers Francesco Friedrich en Thorsten Margis.
THUMB
Bondscoach Koeman verhuist Oranje van Noordwijk naar Zeist
Bron:NOS / sport

(19-02-2018 15:02)


Er waait een frisse wind door de KNVB. Na de nodige personele wijzigingen kiest de bond ook voor een nieuwe thuisbasis: de eigen campus in Zeist. De afgelopen dertig jaar verzamelde het Nederlands elftal in aanloop naar een interland doorgaans bij Huis ter Duin in Noordwijk.
THUMB
Gerucht: Samsung Galaxy S9 en S9+ worden duurder dan S8 en S8+
Bron:Tweakers / technologie

(19-02-2018 15:36)


De Duitse site WinFuture claimt dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ ongeveer honderd euro duurder worden dan hun voorgangers. In het Verenigd Koninkrijk ligt de prijsverhoging op 50 pond, zo claimde een Britse techsite onlangs.
THUMB
Speluitgevers maken bezwaar tegen opheffen merkrecht offline gehaalde games
Bron:nu.nl / technologie

(19-02-2018 15:21)


Verschillende speluitgevers hebben bezwaar aangetekend tegen het verzoek om online games vrij te stellen van merkrecht als ze offline worden gehaald.
THUMB
5 dingen die je Wifi-netwerk vertragen
Bron:WebWereld / technologie

(19-02-2018 15:05)


En tips om het op te lossen.
THUMB
Vrouwen met reuma doen er langer over om zwanger te worden
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-02-2018 10:37)


Vrouwen die leiden aan reumatoïde artritis (RA) doen er langer over om zwanger te worden dan gezonde vrouwen.
THUMB
Zo zorg je ervoor dat je honderd kunt worden
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-02-2018 17:56)


Niet iedereen wordt het, maar velen willen het. Honderd jaar worden. En het liefst zo gezond mogelijk. Maar hoe bereik je dat magische getal? NU.nl zocht het aan de hand van een aantal experts uit.
THUMB
Ziekenhuizen zeggen niet-levensbedreigende operaties af om griep
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-02-2018 12:32)


Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen hebben vrijdag niet-levensbedreigende operaties moeten afzeggen, omdat de klinieken overvol liggen met grieppatiënten.
THUMB
Kabinet trekt 117 miljoen uit voor opruimen kernafval Petten
Bron:nu.nl / wetenschap

(19-02-2018 06:08)


Het kabinet trekt 117 miljoen euro uit om oud kernafval van de reactor in Petten op te ruimen. Het geld is nodig om radioactieve restanten af te voeren naar Borssele en de installaties in Petten te ontmantelen, meldt minister Carola Schouten van Landbouw.
THUMB
Nieuwe techniek toont verborgen werk onder schilderij Pablo Picasso
Bron:nu.nl / wetenschap

(17-02-2018 12:37)


Met een nieuwe scantechniek hebben onderzoekers in de Verenigde Staten ontdekt dat er ander werk schuilgaat onder een van de beroemdste schilderijen van Pablo Picasso, de Knielende Vrouw (La Misereuse Accroupie).
THUMB
Zeespiegel stijgt steeds sneller door smelten ijs Zuidpool en Groenland
Bron:nu.nl / wetenschap

(14-02-2018 16:01)


Het stijgen van de zeespiegel gaat sneller en sneller. Elk jaar gaat het tempo omhoog. Dat komt vooral door het smelten van ijs op de Zuidpool en Groenland.
THUMB
Politie schrikt van lege koelkast van hongerige man (92)
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-02-2018 07:46)


De politie Ridderkerk is zaterdag een hoogbejaarde man te hulp geschoten die waarschijnlijk al een paar dagen niet of nauwelijks had gegeten. De 92-jarige man had in verwarde toestand naar 112 gebeld. Hij vertelde dat zijn pinpas gestolen was.
THUMB
Buurvrouw woest om ambulance voor de deur: 'Haal dat busje weg!'
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-02-2018 01:40)


'Tenzij dit busje er staat voor nummer 14, heeft u geen enkel recht om hier te parkeren'. Britse ambulancemedewerkers vonden die tekst op een briefje onder de ruitenwisser. Achtergelaten door een boze buurvrouw.
THUMB
Meisje stuurt sms'jes naar overleden opa: 'Ik hou van je'
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(18-02-2018 17:07)


De liefde van kinderen voor hun grootouders gaat soms heel diep. En die liefde blijft natuurlijk, ook als opa of oma er opeens niet meer is. De Britse radiopresentator James O'Brien heeft daar een mooi en ontroerend voorbeeld van.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: