THUMB
Tips van hoogleraar duurzame relaties: Zo slaagt je relatie wél
Bron:AD / binnenland

(26-11-2017 10:00)


Zo’n 40 procent van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Het kan ook anders. Hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer (49) werkt een jaar op haar post. Aan haar de vraag: hoe houd je je relatie leuk?
THUMB
Wedstrijd gemist door storing Schiphol: 'Tja, het is niet anders'
Bron:NOS / binnenland

(21-11-2017 18:15)


Luchthaven Schiphol had vandaag de hele middag te kampen met een technische storing bij de luchtverkeersleiding. Vele tientallen vluchten zijn geannuleerd of vertraagd en nog steeds hebben reizigers te maken met problemen. "Het kost tijd voordat het hele systeem volledig operationeel is en de verkeersafhandeling weer op normaal niveau is", meldt Luchtverkeersleiding Nederland.
THUMB
De kunst van het filibusteren
Bron:AD / binnenland

(21-11-2017 17:56)


Haagse politici staan erom bekend dat ze breedsprakig zijn, maar deze week willen twee partijen - PVV en 50Plus - het wel heel bont maken in de Tweede Kamer. Ze gaan filibusteren, expres een ellenlange speech afleveren tijdens een Kamerdebat. Doel is de coalitiepartijen dwars te zitten bij de invoering van de aflosboete.
THUMB
Kleine pensioenen voortaan gebundeld
Bron:NOS / politiek

(21-11-2017 16:44)


Pensioenfondsen gaan kleine pensioenen voortaan samenvoegen. De Tweede Kamer is met een overgrote meerderheid akkoord gegaan met een wetsvoorstel, waarin dat wordt geregeld. Achtergrond van de wet is dat steeds meer mensen verschillende werkgevers hebben en daarmee verschillende kleine pensioentjes.
THUMB
Tweede Kamer wil actie tegen geheime beïnvloeding Nederlandse kiezer
Bron:NOS / politiek

(21-11-2017 16:17)


De Tweede Kamer wil dat het kabinet gaat optreden tegen heimelijke beïnvloeding van de Nederlandse burgers via sociale en andere media. Met een ruime meerderheid nam de Kamer drie moties aan die het kabinet oproepen een diepgaand onderzoek in te stellen naar buitenlandse overheden en andere partijen die de mening van Nederlanders willen sturen, zonder dat die dat in de gaten hebben.
THUMB
Minister kijkt of 'bijkans heilige demonstratierecht' niet onder druk staat.
Bron:NOS / politiek

(21-11-2017 15:57)


Minister Ollongren wil met burgemeesters overleggen of zij niet te snel een demonstratie verbieden met het argument dat de openbare orde in het geding is. Ze citeerde de onlangs overleden burgemeester Van der Laan, die volgens haar vaak zei: "Demonstreren is bijkans heilig.
THUMB
Storing Schiphol verholpen, meer dan tachtig vlucht geschrapt
Bron:AD / economie

(21-11-2017 17:50)


Reizigers ondervinden veel hinder door de storing bij de luchtverkeersleiding van Schiphol.
THUMB
'EU-agentschap levert regio Amsterdam vele miljoenen op'
Bron:nu.nl / economie

(21-11-2017 16:50)


Amsterdam huisvest vanaf 2019 het Europees Geneesmiddelenagentschap, EMA. Dat levert de regio vele miljoenen op, zo becijferden economen van ING.
THUMB
Vakbonden en Unilever akkoord over voorwaarden Unox-medewerkers Oss
Bron:nu.nl / economie

(21-11-2017 15:58)


Unilever, Zwanenberg Food Group en de vakbonden hebben een akkoord gesloten over de gevolgen van de verkoop van de Unox-fabriek in Oss.
THUMB
Pc-versie Brütal Legend tijdelijk gratis te downloaden
Bron:EuroGamer / games

(21-11-2017 16:10)


De pc-versie van Brütal Legend is tijdelijk gratis te downloaden via de Humble Store. Het aanbod blijft geldig tot woensdag 22 november om 19:00 uur. De Humble Store biedt Brütal Legend aan in de vorm van Steam keys. De game blijft dus ook na het verstrijken van de gratis periode in je bezit.
THUMB
Rainbow Six Siege krijgt mogelijk een co-op zombie modus
Bron:EuroGamer / games

(21-11-2017 12:31)


Rainbow Six Siege krijgt mogelijk een co-op zombie modus in de vorm van Operation Outbreak. Daar hint uitgever Ubisoft naar in een blogpost. Outbreak is een co-op evenement in Rainbow Six Siege en vindt plaats gedurende het eerste seizoen van het nieuwe jaar.
THUMB
Neverwinter Nights Enhanced Edition aangekondigd
Bron:EuroGamer / games

(21-11-2017 09:08)


Ontwikkelaar Beamdog laat weten dat ze aan Neverwinter Nights Enhanced Edition werken.Deze versie bevat hogere resoluties tot aan 4K, depth-of-field effecten, pixel shaders en post-processing effecten. Deze editie bevat alle uitbreidingen voor de game, waaronder Shadows of Undrentide, Pirates of the Sword Coast en Wyvern Crown of Cormyr.
THUMB
Tonijntje Timmerfrans blijkt ordinaire nepvis
Bron:geenstijl / opinie

(21-11-2017 17:00)


Schokkend nieuws over de pangasius, de koolvis en de gewone tonijn die helemaal geen blauwvintonijn is. Die worden namelijk in EU-restaurants te Brussel verkocht als tong, kabeljauw en stiekem toch blauwvintonijn. Maar liefst 38,1% van alle EU-visjes is hartstikke nep.
THUMB
Witte man komt op voor inclusiviteit
Bron:geenstijl / opinie

(21-11-2017 16:00)


None Take up the White Man's burden-- And kill the zwarte pete-- Go bind the slave to exile To serve your jankies' need; To wait in heavy harness, On fluttered folk and wild-- Your new-caught, diverse peoples, Half-devil and half-child. Take up the White Man's burden-- In patience to abide, To veil the threat of taai-taai And check the show of pride; By open speech and simple, An hundred times made plain To seek another's profit, And work another's gain.
THUMB
Verschrikkingen Auschwitz vallen in het niet bij ontluisterend bus-relaas Alma Mathijsen
Bron:geenstijl / opinie

(21-11-2017 15:05)


None Nou. U kunt uw complete Nederlandse literatuurlijst (afdeling WOII) in de open haard gooien. Er is nu een stuk proza verschenen waar zelfs het oeuvre van Marga Minco bij verbleekt. Alma Mathijsen, een hoofdstedelijk sneeuwvlokje, wier enige tegenslagen in het leven een wespensteek in het Vondelpark, een te harde avocado van de Marqt, en een lekke band in Amsterdam-Noord zijn geweest, reisde met de oude stinkdieselbussen - helemaal niemand meer wil aan relschoppers verhuren - mee naar Friesland, om naar 5 en 6-jarige blanke kindertjes met pietenmutsjes te schreeuwen dat ze KK RACISTEN zijn, die schepen vol negers uit Afrika gestolen hebben om te verkopen aan de toenmalige Donald Trump.
THUMB
Video: Goedele Liekens 'doet het voor de headlines'
Bron:RTL Nieuws / cultuur

(21-11-2017 17:29)


Seksuologe Goedele Liekens werd door de Engelse talkshow This Morning uitgenodigd om over de seksuele opvoeding in Engeland te praten.
THUMB
Katy Perry en The Weeknd op 'dinerdate'
Bron:RTL Nieuws / cultuur

(21-11-2017 17:23)


Katy Perry en The Weeknd zijn maandagavond samen in een restaurant in Hollywood gezien. Volgens Glamour leek het erg op een date.
THUMB
Marisa Heutink deelt foto pasgeboren dochter
Bron:RTL Nieuws / cultuur

(21-11-2017 17:20)


NPO Radio 2-presentatrice Marisa Heutink heeft op sociale media een eerste foto gedeeld van haar vorige week geboren dochter. "Dit is mijn mooie, lieve ieniemini Estée. Vandaag is ze een week oud", schrijft ze bij het plaatje.
THUMB
Spaanse politie in opspraak na in chat ophemelen van Hitler: 'Hij is een god'
Bron:AD / buitenland

(21-11-2017 17:53)


Tientallen, zo niet honderden, politieagenten in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn in opspraak geraakt door teksten die in een WhatsApp-groep werden uitgewisseld. In de berichtenapp werd onder meer Adolf Hitler opgehemeld en dreigende taal tegen migranten geuit.
THUMB
Bouwvakkers vinden enorm hakenkruis bij sportveld Hamburg
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(21-11-2017 17:51)


Bouwvakkers hebben in de Duitse stad Hamburg een enorm hakenkruis blootgelegd. Ze waren bij een sportveld aan het graven om een fundering te leggen voor een nieuw gebouw met kleedkamers.
THUMB
Tweede Kamer roept op tot vrijlating Turkse Amnesty-voorzitter
Bron:NOS / buitenland

(21-11-2017 17:50)


De hele Tweede Kamer, behalve de drie Kamerleden van Denk, roepen op tot het vrijlaten van de Turkse Amnesty-voorzitter Taner Kiliç. Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken wordt gevraagd de oproep uitdrukkelijk te steunen. Zijn voorganger Koenders heeft zich kritisch uitgesproken over het feit dat Kiliç wordt vastgehouden zonder dat de Turkse overheid met bewijzen tegen hem komt.
THUMB
Schotklok bij Australian Open dwingt Nadal en co tot opschieten
Bron:NOS / sport

(21-11-2017 17:49)


Bij de Australian Open wordt volgend jaar een schotklok ingevoerd, zodat de spelers niet meer dan de toegestane rusttijd van 25 seconden nemen. Dat hebben de organisatoren van de grandslamtoernooien tijdens een bijeenkomst in Londen besloten. Het is de eerste keer dat dit systeem bij een grandslamtoernooi wordt gebruikt.
THUMB
'Evenveel als mannen? Nee, maar we zijn meer waard dan huidige vergoeding'
Bron:NOS / sport

(21-11-2017 17:44)


En opeens maakt de hosannastemming rondom de EK-titel plaats voor gesprekken over premies. Met als reden: de voetbalvrouwen van Oranje zouden hetzelfde betaald willen krijgen als de mannen. "Dat heb ik nooit gezegd", ontkracht Vivianne Miedema tegen de NOS een artikel in The Guardian.
THUMB
Australian Open kent primeur met gebruik van schotklok
Bron:nu.nl / sport

(21-11-2017 17:34)


Een klok gaat vanaf de komende editie van de Australian Open bijhouden hoeveel pauze de spelers tussen beide punten hebben. De zogenoemde schotklok wordt voor het eerst bij een Grand Slam-toernooi ingevoerd.
THUMB
Oprichter Ronald Prins vertrekt bij beveiligingsbedrijf Fox-IT
Bron:nu.nl / technologie

(21-11-2017 17:57)


Na 18 jaar vertrekt oprichter Ronald Prins bij beveiligingsbedrijf Fox-IT. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de beveiliging van Nederlandse staatsgeheimen.
THUMB
Adata maakt koeler voor m2-ssd's met heatsink, ventilator en rgb-leds
Bron:Tweakers / technologie

(21-11-2017 17:40)


Adata heeft de XPG Storm aangekondigd, een koelblok voor ssd's van het m2-2280-formaat. Het gaat om een heatsink die ook een kleine ventilator bevat en is uitgerust met rgb-leds. Het accessoire kan worden aangesloten op rgb-headers van moederborden.
THUMB
Google verzamelt locatie Android-gebruikers als locatieservices uit staan
Bron:Tweakers / technologie

(21-11-2017 16:47)


Google verzamelt de locatie van Android-gebruikers, ook als zij locatieservices hebben uitgeschakeld. De locatie wordt bepaald aan de hand van zendmasten en opt-out is niet mogelijk. Google zegt te zullen stoppen met het verzamelen van deze gegevens.
THUMB
'Nederlanders vinden gezondheid belangrijkst voor goed leven'
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-11-2017 14:57)


Nederlanders zouden gezondheid als de belangrijkste voorwaarde beschouwen om een goed leven te kunnen leiden. Vrouwen vinden gezondheid belangrijker dan mannen.
THUMB
'Minder kans op doodgeboorte als zwangere vrouw op zij slaapt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-11-2017 09:22)


Vrouwen die in de laatste drie maanden van hun zwangerschap op hun zij slapen, lijken daarmee het risico op een doodgeboorte te verkleinen.
THUMB
'Geslachtsziekte komt vaker voor na gebruik verdovende middelen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-11-2017 15:01)


Homomannen die aan 'chemseks' doen, seks onder invloed van verdovende middelen zoals GHB, lopen vaker een geslachtsziekte op dan andere homomannen. Zij hebben meer sekspartners en doen vaker aan anale seks zonder condoom, meldt de Soa-polikliniek van de GGD Amsterdam op basis van onderzoek.
THUMB
Boek van Japanse keizer Hirohito over Tweede Wereldoorlog geveild
Bron:nu.nl / wetenschap

(21-11-2017 11:32)


Het originele exemplaar van de memoires die de Japanse keizer Hirohito schreef over de Tweede Wereldoorlog en de tijd die daaraan vooraf ging, wordt volgende maand in New York geveild.
THUMB
NWO stelt 32 miljoen beschikbaar voor onderzoek naar 3d-printen
Bron:nu.nl / wetenschap

(21-11-2017 08:37)


De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) stelt samen met bedrijven en andere organisaties 32 miljoen euro beschikbaar, die onder meer 3d-printen van metaal en het gebruik van bacteriën in de chemische industrie verder moet ontwikkelen.
THUMB
'Mars bevat minder water dan gedacht'
Bron:nu.nl / wetenschap

(20-11-2017 23:31)


De planeet Mars heeft misschien veel minder water dan gedacht. Op bepaalde steile hellingen zijn donkere lijnen te zien, een mogelijke aanwijzing voor ondergronds water dat naar beneden druppelt. Het verschijnsel lijkt een andere oorzaak te hebben.
THUMB
94-jarige winkelbediende overlijdt twee maanden na pensioen
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(21-11-2017 15:03)


Twee maanden nadat hij met pensioen ging is een 94-jarige man overleden. De Britse oud-winkelbediende Reg Buttress vierde in september zijn 94ste verjaardag en vond dat een mooi moment om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.
THUMB
Naakt eten bij nudistenrestaurant in hartje Parijs
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(21-11-2017 13:27)


Lekker in je blootje eten? Dat kan in Parijs, waar nudisten terecht kunnen bij restaurant O'Naturel.
THUMB
Nieuwe snack: gefrituurde spruitjes met spek op een stokje
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(21-11-2017 11:32)


De meeste mensen gaan naar de snackbar voor een kroket of een frikandel speciaal, maar een cafetaria in Winterswijk heeft iets heel anders toegevoegd aan hun menukaart: spruiten met spek op een stokje. 'Spruit 11', noemt de bedenker het.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: