Binnenland
Ouder >> 
Moeder van meisje (8) die overleed na val van flat Hoogeveen wordt vervolgd
Bron:nu.nl / binnenland

(23-03-2017 10:52)


Het gerechtshof in Leeuwarden heeft donderdag besloten dat de moeder van het toen 8-jarige meisje die overleed na van een flat te zijn gevallen, moet worden vervolgd door het Openbaar Ministerie. Het hof stelt daarmee de vader in het gelijk.
Hof beslist over vervolging moeder Sharleyne
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2017 10:00)


Wordt de moeder van de 8-jarige Sharleyne alsnog vervolgd voor de dood van haar dochtertje of niet? Op die vraag hoopt Sharleyne’s vader, Victor Remouchamps, vandaag antwoord te krijgen. Het Gerechtshof in Leeuwarden beslist donderdag of de moeder strafrechtelijk wordt vervolgd.
Vlees mishandelde varkens te koop in Nederland
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 09:53)


Dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights waarschuwt voor wrede misstanden in een varkensslachthuis in het Belgische Tielt, waarvan het vlees in de schappen ligt van tientallen Nederlandse slagerijen. De organisatie neemt juridische maatregelen om het bedrijf Debra te sluiten, maakte Robert Molenaar, directeur van de organisatie, vandaag bekend.
Zeven arrestaties na aanslag Londen
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2017 09:29)


Bij een anti-terreuractie na de aanslag in Londen hebben Britse veiligheidsmedewerkers zeven personen opgepakt. Op zes plekken is huiszoeking gedaan, onder meer in Birmingham. Het Britse hoofd van de dienst terreurbestrijding Mark Rowley zei donderdag dat er ook nog onderzoek wordt gedaan rond het parlementsgebouw in Londen.
THUMB
Turkse moskeekoepels in Nederland uiten kritiek op Erdogan
Bron:nu.nl / binnenland

(23-03-2017 08:34)


Twee koepelorganisaties voor Turkse moskeeën in ons land hebben donderdag voor het eerst kritiek geuit op een uitspraak van de Turkse president Erdogan. Zij keuren zijn laatste verbale aanval op Europeanen af.
THUMB
‘Elke tien minuten een intercity tussen Amsterdam en Eindhoven’
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2017 07:42)


Vanaf december gaan er meer treinen rijden op de lijn Amsterdam-Utrecht-Eindhoven. NS zet dan elke tien minuten een Intercity in op deze route, waar veel reizigers nu nog klagen over drukke treinen. Nadeel van de wijziging is wel dat een paar verbindingen in Noord-Holland er op achteruit gaan.
THUMB
Turkse moskeeën in Nederland uiten kritiek op Erdogan
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 07:40)


Twee koepelorganisaties van Turkse moskeeën uiten voor het eerst openlijk kritiek op de Turkse president Erdogan. De Nederlandse koepels zijn gewoonlijk op zijn hand, maar de laatste verbale aanval van de president op Europese landen keuren ze af. Dat schrijft Trouw na contact met de moskeeën.
'Vince reed elke dag op deze weg'
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 07:04)


De familie van de spookrijder die afgelopen weekend omkwam bij een ongeluk op de A4, tast volledig in het duister over waarom de 26-jarige Vince daar tegen het verkeer in reed. Ook de 48-jarige Sylvia uit Den Haag verloor bij het ongeval haar leven. ,,Hij reed daar elke dag.
Echtpaar wil niet wijken voor weg
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 06:56)


Johan en Jannie Hendriks uit Den Horn wonen in een schattig spoorweghuisje, waar er nog maar één van is in Groningen. Maar de aanpassingen rond de spoorlijn die ernaast ligt, doen het woninkje straks wellicht de das om.
'Binnenkort betere reisinfo via pushberichten'
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 06:37)


Een op de vijf reizigers ergert zich aan de slechte informatie bij vertragingen. Aftelklokken en pushberichten met gegevens over alternatieve routes moeten die irritatie weg gaan nemen.
30 jaar Nike Air Max: van sneaker tot levensstijl
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 10:46)


Een laagje lucht in de zool van een schoen: in 1987 was het revolutionair. De Nike Air Max 1 was oorspronkelijk bedoeld voor sporters maar wordt inmiddels wereldwijd gedragen. De sneaker is dertig jaar later niet meer weg te denken uit het straatbeeld.
Veel Nederlandse kinderen leven in armoede
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 09:57)


Er wordt van alles geprobeerd, maar er is nog geen oplossing. Het aantal kinderen dat in Nederland in armoede leeft daalt maar niet.  In Nederland leven bijna 400.000 kinderen in armoede. Dat betekent dat ze niet genoeg geld hebben voor kleren, een laptop voor schoolwerk, sport of muziekles.
Kinderen geven hondendrollen een kleurtje
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 09:37)


Kinderen uit het Zeeuwse dorp Clinge zijn helemaal klaar met alle hondendrollen in hun stad. En daarom hebben ze iets bedacht. Ze geven de drollen een kleurtje.
THUMB
Jihadproces tegen tien Syrië-gangers aan de gang
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 09:22)


Voor de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam begint vanochtend een rechtszaak tegen tien Nederlandse Syriëgangers. De tien verdachte jihadisten zullen niet in de rechtbank zijn: ze zijn nog in het strijdgebied in Syrië of Irak.
Keukenhof opent met nieuwe entree
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2017 07:49)


Vanaf donderdag kunnen mensen weer acht weken lang genieten van de Keukenhof in Lisse. De internationale trekpleister is dit jaar in de ban van honderd jaar ‘Dutch Design’, met bloemenontwerpen die zijn geïnspireerd op werken van kunstenaars als Mondriaan en Rietveld.
Curlen is zoveel meer dan een beetje vegen
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 07:42)


Curling: voor jou een cultsport die vast nog wel ergens op je bucketlist staat, voor anderen een bloedserieuze topsport. Het Nederlands team hoort bij die laatste categorie en heeft maar één missie: meedoen aan de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang.
Aanhangers Pim Fortuyn willen grootse herdenking sterfdag
Bron:AD / binnenland

(23-03-2017 07:35)


Geestverwanten van de vijftien jaar geleden vermoorde politicus Pim Fortuyn sturen aan op de 'grootste herdenking ooit' op zaterdag 6 mei aanstaande in Rotterdam. Zij willen daarmee een signaal afgeven richting 'Den Haag'.
Wekdienst van 22 maart: dit gebeurde terwijl je sliep
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2017 07:00)


Goedemorgen! Vandaag rustig lenteweer met flinke zonnige perioden. In het zuiden trekken wolkenvelden over, maar het blijft wel droog. 's Middags wordt het 11 graden in het noorden tot 15 graden in het zuidoosten. Er waait een matige noordoostenwind. Wat heb je gemist? Dodental aanslag Londen opgelopen Het dodental van de aanslag in Londen van gisteren is opgelopen tot vijf.
Ramkraak bij Kruidvat Elsloo
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2017 06:39)


Voor de tweede opeenvolgende nacht is er in Zuid-Limburg een winkel doelwit geworden van een ramkraak. Woensdagnacht was het raak bij het Kruidvat in Elsloo. Rond 02:15 uur wist een auto een grote ruit van de drogisterij aan diggelen te rijden. De daders gingen door het gat de zaak aan de Stationsstraat.
THUMB
Intercity tussen Amsterdam en Eindhoven rijdt vaker vanaf 2018
Bron:nu.nl / binnenland

(23-03-2017 06:28)


Vanaf december gaan er meer treinen rijden op de lijn Amsterdam-Utrecht-Eindhoven. NS zet dan elke tien minuten een Intercity in op deze route, waar veel reizigers nu nog klagen over drukke treinen. Nadeel van de wijziging is wel dat een paar verbindingen in Noord-Holland er op achteruit gaan.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: