Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Kamer wil gewapende beveiligers op schepen in strijd tegen piraterij
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 20:03)


Na vele jaren van discussie wil de Tweede Kamer gewapende particuliere beveiligers toestaan op koopvaardijschepen om deze te beschermen tegen piraterij. VVD, PVV, CDA, SGP en Forum voor Democratie steunen het plan in ieder geval, terwijl de ChristenUnie als voorwaarde stelt dat in de wet eerst cameratoezicht wordt geregeld.
'Industrie van het Groningse gas af? Makkelijker gezegd dan gedaan'
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2018 19:29)


"Uw bedrijf moet binnen vier jaar van het Groningse gas af. Dat is de boodschap. Het is nogal wat als de medewerker die verantwoordelijk is voor de energievoorziening zo'n brief van de minister krijgt." Hans Grünfeld, directeur van VEMW, de brancheorganisatie van bedrijven die veel energie en gas verbruiken, is er verbaasd over.
THUMB
Petitie #Carnavalvrij 170.000 keer getekend
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 19:13)


De Bavaria-petitie #Carnavalvrij is meer dan 170.000 keer getekend. Wat begon als een ludieke reclamecampagne, is een serieus burgerinitiatief geworden. Vóór de carnaval nog gaat boegbeeld Björn van der Doelen naar de Tweede Kamer om te pleiten voor twee vrije dagen met carnaval, zo is vandaag bekendgemaakt.
Nederlandse Eenden-verzamelaar 'wint' van Michelin bij aankoop unieke 2CV
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 18:58)


Eendenverzamelaar Edwin Groen (57) uit Heerhugowaard is zo trots als een pauw. Hij zag zijn collectie afgelopen weekend uitgebreid worden met een 2CV uit 1949. De museumhouder kocht het 'Lelijke Eendje' voor een recordbedrag op een veiling in Frankrijk.
THUMB
‘Gewapende beveiligers noodzakelijk voor koopvaardij’
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2018 18:54)


In Nederland is het nog altijd verboden om bijvoorbeeld in de door piraten geteisterde Golf van Aden bij Somalië, ingehuurde gewapende beveiligers aan boord te hebben. De Tweede Kamer buigt zich dinsdagmiddag over een wetsvoorstel om dat onder strikte voorwaarden toch mogelijk te maken.
Ex-moslim op Haagse PVV-lijst bestaat mogelijk niet eens
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 18:23)


De PVV in Den Haag heeft al weken geen contact meer met kandidaat-raadslid Mohamed Shaief Aziem, meldt RTL Nieuws op basis van bronnen. De ex-moslim zou om die reden van de ontwerp-kieslijst voor de raadsverkiezingen zijn gehaald. De vraag is echter of de man wel bestaat.
Duitser uitgeleverd voor dodelijke mishandeling man Winterswijk
Bron:nu.nl / binnenland

(23-01-2018 17:50)


Een 36-jarige Duitser is aan de Nederlandse autoriteiten overgedragen in verband met het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 58-jarige man in Winterswijk.
Provincie Gelderland en gemeente Neerijnen verdeeld over hoogwatergeul Waal
Bron:nu.nl / binnenland

(23-01-2018 17:44)


Een hoogwatergeul die de waterstand op de Waal in de West-Betuwe en Zuid-Holland moet verlagen, heeft verdeeldheid veroorzaakt tussen de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat, die voor de aanleg zijn, en de gemeente Neerijnen en het waterschap Rivierenland, die tegen zijn.
Daimler V8 van Fortuyn verkocht aan bekende van Pim
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 17:36)


Nog geen dag nadat bekend werd dat de oude Daimler V8 van de vermoorde politicus Pim Fortuyn te koop stond, is het oude beestje al weer verkocht. De beroemde auto is in handen gekomen van een bekende van Pim Fortuyn. De koper belde de dealer met de mededeling 'hij is verkocht!' en deed meteen een aanbetaling.
Vader Koen Everink: 'Pers was te gretig, verdediging kwam met leugens'
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2018 17:33)


De vader van Koen Everink, Tonny Everink, heeft na het vonnis in de moordzaak een verklaring uitgegeven, waarin hij kritiek uit op de media en de verdediging van Mark de J. Hij zegt dat de familie nooit eerder de pers heeft opgezocht, hoewel de verdediging dat wel steeds deed.
Megaboete door loktiener voor Zeeuwse supermarkt wordt verscheurd
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 19:58)


De eigenaar van een Spar in het Zeeuwse Rilland kan opgelucht ademhalen. De megaboete van 1360 die hij kreeg nadat een loktiener een biertje kocht in zijn winkel wordt kwijtgescholden. De ondernemer had eerst een officiële waarschuwing moeten krijgen, voordat de torenhoge boete werd uitgeschreven.
Hoe lintworm terecht kan komen in je sushi
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2018 19:25)


Verhalen over een Amerikaan die een lintworm van anderhalve meter uit zijn lijf viste, vlogen dit weekend het internet over. Zijn dieet bestond bijna alleen maar uit sushi en dat zou hem deze parasiet opgeleverd hebben. Moeten sushi-liefhebbers zich zorgen maken om deze ongewenste darmbewoners in hun stukje rauwe vis? Bekijk de video voor enige geruststelling.
NPO-baas: politiek moet publieke omroep beschermen, niet bezuinigen
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2018 19:08)


NPO-voorzitter Shula Rijxman roept de politiek op niet met verdere bezuinigingen te komen op de publieke omroep. In haar nieuwjaarstoespraak zei ze: "Het houdt een keer op. Je kan niet eindeloos een A-merk in de schappen zetten voor een afbraakbudget.
Kinderen sparen grappige voetbalplaatjes van vaders
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2018 18:55)


Kinderen in Broek en Waterland sparen voetbalplaatjes met hun eigen vaders. Ieder jaar spelen twee teams met vaders tegen elkaar. Het is de belangrijkste wedstrijd van het dorp en daarom halen de ze altijd grappen met elkaar uit. Snorren De grap van dit jaar is bedacht door het team van Team Zuid.
Ex-moslim op Haagse PVV-lijst van de aardbodem verdwenen
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 18:23)


De PVV in Den Haag heeft al weken geen contact meer met kandidaat-raadslid Mohamed Shaief Aziem. De ex-moslim is volgens ingewijden om die reden van de ontwerp-kieslijst voor de raadsverkiezingen gehaald.
Landelijke dag aandacht voor pesten bij mensen met licht verstandelijke beperking
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2018 17:59)


De bijna 100.000 mensen met een verstandelijke beperking in Nederland hebben bijna allemaal te maken met pesten. Om daar aandacht voor te vragen, heeft de stichting Aandacht voor pesten 22 januari uitgeroepen tot Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij mensen mensen een licht verstandelijke beperking.
THUMB
Minister wil kalifaatkinderen niet actief terughalen
Bron:AD / binnenland

(23-01-2018 17:45)


Nederland zal kinderen in nood van jihadgangers niet op eigen houtje terughalen naar ons land. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maakte dat vanmiddag duidelijk in de Tweede Kamer.
Daimler Pim Fortuyn te koop
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2018 17:39)


Het is de meest beroemde Daimler die we hebben in ons land: de auto van Pim Fortuyn. Ruim 15 jaar na zijn dood staat de luxe bolide te koop bij een dealer in Alkmaar. De wagen is meteen verkocht, maar hij is nog wel te bezichtigen. In de auto zit nog altijd hetzelfde navigatiesysteem, met daarop de laatste plaats van bestemming op 6 mei 2002: het Mediapark in Hilversum, waar Fortuyn uiteindelijk werd doodgeschoten.
Koninklijke Horeca Nederland stuurt brandbrief na vondst explosieven
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2018 17:34)


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil dat clubeigenaren beter beschermd worden als er een explosief bij hun zaak wordt gevonden. In Amsterdam is een brief gestuurd aan burgemeester Van Aartsen, maar KHN vindt dat in het hele land ander omgegaan moet worden met dit soort incidenten.
THUMB
Wat Vindt Nederland: schrijven moet op school weer apart vak worden
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2018 17:03)


Leerlingen op de basisschool krijgen onvoldoende les in schrijven, dat stelt Aartje Schoemaker van het Platform Handschriftontwikkeling dinsdag. Om de boodschap extra kracht bij te zetten biedt ze vandaag met medestanders een petitie aan in Den Haag bij de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: