Binnenland
Ouder >> 
Tips van hoogleraar duurzame relaties: Zo slaagt je relatie wél
Bron:AD / binnenland

(26-11-2017 10:00)


Zo’n 40 procent van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Het kan ook anders. Hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer (49) werkt een jaar op haar post. Aan haar de vraag: hoe houd je je relatie leuk?
Sharon gaat na winst NK nu voor wereldtitel rolstoeldansen
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 19:50)


Sharon Schleepen maakt zich op voor een bijzonder wereldkampioenschap. De 22-jarige Echtse reist af naar het Belgische Malle voor het WK rolstoeldansen. Sharon liep ruim vijf jaar geleden een dwarslaesie op bij een scooterongeluk. Ze zat bij een vriend achterop de scooter toen een voetganger zomaar de weg overstak, waardoor de vriend bij wie ze achterop zat vol op de rem moest.
Man opgepakt voor betrokkenheid dood kindje
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 19:30)


Voor de dood van een 14-maanden oud kindje is een 31-jarige man uit Hengelo aangehouden, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij haar dood. Op donderdagochtend 12 oktober kwam er een melding binnen van een reanimatie van een kindje aan de Theresiastraat in Hengelo.
Dit wilden jullie weten over seksuele intimidatie
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 19:22)


Het is de afgelopen dagen een veel besproken onderwerp: seksuele intimidatie. Met de hashtag #metoo delen vrouwen hun eigen ervaringen op het gebied van seksueel ongewenst gedrag. Officieel is seksuele intimidatie alles, van iemand heel intens aanstaren of seksueel getinte opmerkingen maken tot aanranding of zelfs verkrachting.
THUMB
Commando's trainen na incident niet met scherpe munitie
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 18:39)


Commando's van het Korps Commandotroepen (KCT) trainen voorlopig niet met scherpe munitie. Aanleiding is het fatale incident bij een schietoefening in Ossendrecht, schrijft minister Dijkhoff in een brief aan de Tweede Kamer. Vorig jaar kwam een instructeur om het leven toen hij werd geraakt door kogels die werden afgevuurd tijdens een schiettraining.
Politie vindt levenloos lichaam wielrenner in berm Zwinderen
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 18:27)


De politie heeft in het Drentse Zwinderen een overleden wielrenner in de berm gevonden. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek naar het incident. De overleden man is voor nader onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis, waar een schouwarts het lichaam bekijkt.
THUMB
Miljoeneninjectie moet meer medicijnen uit drinkwater halen
Bron:AD / binnenland

(19-10-2017 18:15)


De politiek maakt dertig miljoen euro vrij om het groeiende probleem van medicijnresten in ons drinkwater te bestrijden. Dat meldde staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag aan de Tweede Kamer. Naar schatting komen jaarlijks in ons land minstens 140 ton medicijnresten en 30 ton röntgencontrastmiddelen in het water terecht.
Deze BN'ers werden verduckt: 'dit is echt de ultieme eer'
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 18:05)


Heb je je eigen verhaal én personage in de Donald Duck, dan ben je verduckt. Dat zijn onder anderen André van Duin, Mr. Frank Visser en Nick & Simon. Op de 65ste verjaardag van het vrolijke weekblad kijken ze voor ons op hun gastrollen terug. André van Duin stond er in 2013 in, als André van Puin.
'Verruim tbs-gronden, dat maakt het de rechter makkelijker'
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 17:50)


Het vaststellen van een stoornis en toerekeningsvatbaarheid ten tijde van het plegen van het delict is bepalend voor het opleggen van tbs. Zo moet er sprake zijn van een stoornis én risico. Wim van Kordelaar, lid van het Adviescollege Verloftoetsing tbs, pleit voor het centraal stellen van risico en gevaar in plaats van de stoornis.
THUMB
Naamgeving Johan Cruijff Arena paar maanden vertraagd
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 17:08)


De naamsverandering van de Amsterdam Arena loopt vertraging op. Het was de bedoeling dat het stadion vanaf 25 oktober de Johan Cruijff Arena zou heten, maar dat wordt nu eind dit jaar, denken de gemeente, Ajax en de Arena. "Er is de laatste maanden intensief gewerkt aan de uitwerking en momenteel wordt er de laatste hand aan gelegd", schrijft locoburgemeester Kajsa Ollongren in een brief aan de gemeenteraad.
Man opgepakt om dood 1-jarig meisje in Hengelo
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 20:05)


Een 31-jarige man uit Hengelo is opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de dood van een 1-jarig meisje. De politie kreeg vorige week een melding dat er een ernstig gewond kind lag in een woning aan de Theresiastraat in Hengelo. Ze overleed in het ziekenhuis.
Arrestaties om dood baby Brunssum
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 19:33)


Twee mensen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een baby in Brunssum. De vijf maanden oude baby overleed op 11 oktober onder verdachte omstandigheden, meldt de Limburgse politie. De hulpdiensten gingen af op een melding dat een baby onwel was geworden in een woning.
Je raadt nooit wat deze huisarts (64) uit Borne morgen doet
Bron:AD / binnenland

(19-10-2017 19:28)


Hij 64 jaar oud, huisarts van beroep én groot liefhebber van dancemuziek. En dus is dokter Verburg er deze vrijdag bij op het Amsterdam Dance Event. Jaarlijks bezoekt de Twentenaar het evenement, meestal in zijn eentje.,,In mijn kringen vinden ze het maar vreemd dat ik dancemuziek ambieer.
Marius Smit gaat Giel Beelen verslaan met 200 uur radio
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 18:42)


Marius Smit wil ten minste 200 uur non-stop radio maken. Hij wil het record van Giel Beelen verbreken van 198 uur radio maken in 2014. Niet alleen Marius, radio DJ voor Hollandia FM, maar ook vriend Piet van Diermen, de visspecialist, doet ook mee om een record te verbreken en geld op te halen voor Spieren voor Spieren.
Wordt boyband Why Don't We ook super populair in Nederland?
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 18:37)


In Nederland zijn ze nog niet heel bekend, maar in de Verenigde Staten is dat wel anders. Boyband Why Don't We is daar super populair. De jongens uit Los Angeles traden vandaag voor het eerst op in Nederland. Ook hier zijn er al diehard fans te vinden.
THUMB
Hoe leuk is een bezoekje aan de Tweede Kamer?
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 18:24)


Ben jij al weleens op bezoek geweest bij de Tweede Kamer? Binnenkort wordt dat een verplicht schoolreisje voor alle kinderen op de basisschool. Maar is het leuk om de Tweede Kamer te zien? En wat kun je er allemaal leren? Deze week is er een open dag en kunnen kinderen alvast een voorproefje nemen.
Zeldzame blonde tapuit gespot op Texel
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 18:11)


Vogelspotters op Texel zijn ervan overtuigd dat ze een westelijke blonde tapuit hebben gespot. Het is pas de derde keer dat dit vogeltje in Nederland is gezien: de laatste keer was 13 jaar geleden, in het Groningse Eemsmond. De 15-jarige vogelspotter Koen Stork meldde het vogeltje bij vogelspotters.
THUMB
Zes vragen over de behandeling van (gestoorde) gedetineerden
Bron:NOS / binnenland

(19-10-2017 17:51)


1. Een veroordeelde zit vast in de gevangenis. Wie stelt vast dat de veroordeelde ook behandeling nodig heeft? Het PMO (Psycho Medisch Overleg) van de Penitentiaire Inrichting (PI) stelt dit vast. Dit PMO bestaat uit minimaal een inrichtingspsycholoog (voorzitter), een psychiater die is verbonden aan het Nederlands Instituut voor Psychiatrie en Psychologie (NIFP) en een justitieel (genees)verpleegkundige.
Wolf gesignaleerd op de Veluwe
Bron:HartvNL / binnenland

(19-10-2017 17:20)


Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van foto’s hebben experts van Wolven in Nederland en het Lupus Institut in Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. “Het dier is afgelopen week op verschillende plekken op de Veluwe en door verschillende mensen gezien, van ‘t Harde tot aan Arnhem”, zegt Maurice La Haye van de Zoogdiervereniging.
Wolf op de Veluwe gesignaleerd
Bron:AD / binnenland

(19-10-2017 17:01)


Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Dat meldt de provincie Gelderland vandaag via een persbericht. Op basis van fotomateriaal hebben wolvenexperts bevestigd dat het inderdaad om een canis lupus gaat.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: