Binnenland
Ouder >> 
Aantal moorden daalt, maar in onderwereld meer liquidaties
Bron:NOS / binnenland

(18-08-2017 01:02)


Het aantal moorden in Nederland blijft dalen. Tegelijkertijd nam het aantal afrekeningen in het criminele circuit de afgelopen jaren juist toe. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In 2016 werden 110 mensen om het leven gebracht, tien minder dan in 2015.
Boze ondernemers zitten urenlang zonder stroom
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 22:37)


Ondernemer Henk Grifhorst uit Amsterdam is boos. Energiebedrijf Liander schakelt vrijdag de elektriciteit urenlang uit vanwege onderhoud. En dat ziet Henk niet zitten. Pas een week geleden hoorden de ondernemers dat Liander tussen 09:00 uur en 15:00 uur bezig is met onderhoud en daarom de stroom eraf moet.
Nederlands waterpoloteam ‘hot’ in Taiwan
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 20:50)


In Taiwan hebben de mannen van het Nederlandse waterpoloteam een ware sterrenstatus verworven. En dat niet vanwege hun sportieve kwaliteiten maar dankzij de bovenstaande foto. Toen het kiekje van de gespierde torso’s en kleine zwembroekjes naar buiten kwam waren alle 23 miljoen inwoners van Taiwan in rep en roer.
Het eierschandaal met fipronil: hoe het zover kwam
Bron:NOS / binnenland

(17-08-2017 20:35)


Kamerleden komen terug van reces voor een debat over de eiercrisis. De crisis zelf lijkt voorbij, nu alle eieren in de supermarkt weer veilig zijn. Maar politici hebben nog veel vragen over hoe het zover heeft kunnen komen. Het nieuws over de gifstof fipronil in eieren domineert het nieuws sinds begin deze maand.
Wie bepaalt wat er in onze geschiedenisboeken staat?
Bron:NOS / binnenland

(17-08-2017 18:52)


Wel meer lessen over het Wilhelmus en niet meer onderwijs over de koloniale geschiedenis en de slavernij. De gelekte plannen van het kabinet van gisteren deden flink wat stof opwaaien. Maar wie bepaalt er eigenlijk wat de Nederlandse scholieren uit hun geschiedenisboeken leren? We spraken met het ministerie van Onderwijs, uitgevers en schrijvers om uit te zoeken wie onze geschiedenis schrijft.
Edwin: ‘Ik liep net een zijstraat in en hoorde schoten’
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 18:43)


Edwin van Splunter  (52) uit Den Haag is sinds maandag in Barcelona, hij had de stedentrip gekregen als cadeau van zijn vrouw. Op het moment van de aanslag was Edwin net een zijstraat van de Ramblas ingelopen, hij hoorde schoten en vluchtte een restaurant in waar hij kon schuilen voor het geweld.
Amber: ‘Er vloog een lichaam langs me’
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 18:40)


Amber de Bruin liep over de Ramblas op het moment dat de witte bestelbus op de menigte inreed. Zij kon zich net op tijd zich uit de voeten maken. “Er vloog een lijf langs me toen mijn vriend me een gebouw insleurde”, vertelt ze. Ze zit nu vast in een restaurant waar ze zojuist wat water heeft gekregen.
Tim Hofman als rode lap voor huisbaas: Ik sla je door de straat
Bron:AD / binnenland

(17-08-2017 17:30)


In de nieuwe aflevering van Tim Hofmans YouTube-serie #BOOS over het incident met huisbaas Ton Hendriks eerder deze week laat de presentator zijn kant van het verhaal zien. Na een rustig gesprek wordt Hendriks schijnbaar uit het niets woest en werkt hij Tim samen met een collega hardhandig de deur uit.
Natuurfotografen negeren massaal inrijverbod Posbank
Bron:nu.nl / binnenland

(17-08-2017 16:45)


Het aantal natuurfotografen dat de zonsopkomst boven de bloeiende heidevelden van de Posbank in Rheden wil vastleggen, loopt uit de hand. Deze week zijn op verschillende vroege ochtenden meer dan veertig auto's geteld in het natuurgebied, terwijl dat verboden is.
THUMB
Aanslag in Barcelona: busje rijdt in op menigte
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 16:30)


Een bestelwagen is donderdag ingereden op een mensenmenigte op de Ramblas, het altijd drukke toeristencentrum in Barcelona. Volgens de Spaanse politie zijn er tientallen gewonden. Ververs de pagina om de laatste updates te zien. 18:04 – Safety check op Facebook Facebook heet de safety check ingesteld.
Antifascistische demonstratie Amsterdam rustig verlopen
Bron:nu.nl / binnenland

(17-08-2017 23:57)


Een demonstratie van de Antifascistische Actie (AFA) in het centrum van Amsterdam is donderdagavond goed verlopen. Volgens de politie was het contact met de antifascisten goed en zijn geen arrestaties verricht.
‘Ik heb daar vanmorgen nog zitten ontbijten’
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 22:08)


De schrik zit er ook goed in bij mensen die net terug zijn uit Barcelona, of juist donderdagavond zijn vertrokken richting de Spaanse stad. “We hoorden het net voordat we opstegen. Verschrikkelijk”, vertelt iemand die net op Schiphol was geland. “Ik ben blij dat ik weer terug ben.
Noud (3) met Duchenne zamelt mobieltjes in voor onderzoek
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 20:45)


Sinds kort weten de 3-jarige Noud en zijn ouders dat hij de spierziekte Duchenne heeft. Enorm heftig, maar nu al halen ze geld op voor onderzoek naar de ziekte. Toen de ouders van Noud werden geadviseerd om eens een afspraak te maken bij een kinderfysiotherapeut, volgde een lange periode van onderzoeken.
THUMB
Rutte: zwarte dag in Barcelona
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 18:52)


“Een zwarte dag in Barcelona”, laat premier Mark Rutte in een reactie op de aanslag in de Spaanse stad weten. Bij de terroristische aanslag vielen volgens de politie zeker een dode en 32 gewonden. Spaanse media maken melding van zeker dertien doden “Afschuwelijke beelden vanaf de Ramblas in Barcelona na een laffe aanslag tegen onschuldige mensen.
Nog geen nieuws over Nederlandse slachtoffers
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 18:44)


Het is nog niet bekend of er Nederlanders zijn onder de doden of gewonden na de aanslag in Barcelona. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof volgt de situatie in Barcelona “nauwgezet” . Dat liet hij weten op Twitter.
Elfi: ‘We moeten nog altijd schuilen’
Bron:HartvNL / binnenland

(17-08-2017 18:42)


Elfi Voorhuis schuilt momenteel met haar moeder bij de Sephora aan het einde van de Ramblas. Ze mogen niet naar buiten en moeten nog altijd schuilen, want de situatie is onzeker. Volgens haar zijn er schoten gehoord en om haar heen zijn veel huilende mensen.
Mini-vakantie voor Perlo en Alondra om zorgen te vergeten
Bron:NOS / binnenland

(17-08-2017 17:55)


Broer en zus Alondra en Perlo hebben een moeilijk tijd gehad en hebben in een opvanghuis gewoond. Om dat even te kunnen vergeten, krijgen ze een mini-vakantie. Opvanghuizen Duizenden kinderen in Nederland leven in opvangtehuizen. Ze wonen daar omdat hun ouders niet voor ze kunnen zorgen of omdat het niet veilig is om thuis te wonen.
Honderden kinderen timmeren hun eigen dorp
Bron:NOS / binnenland

(17-08-2017 16:58)


Samen met je vrienden een hut bouwen is leuk, maar in Maarssen pakken ze het veel groter aan. Daar bouwen honderden kinderen één van de grootste huttendorpen van Nederland.
​Naar Lowlands? Eerst je bagage door de scanner
Bron:NOS / binnenland

(17-08-2017 16:33)


Het is niet bepaald lekker weer, maar dat weerhoudt veel Lowlands-bezoekers er niet van om vandaag al af te reizen naar Biddinghuizen. Het festival begint deze jubileumeditie extra vroeg, op donderdagochtend. Maar het is wel even wennen voor de vaste bezoekers.
Man stapt op snelweg uit auto en loopt stampvoetend weg
Bron:AD / binnenland

(17-08-2017 16:28)


Een automobilist is vanmiddag op de A4 boos uit zijn auto gestapt om zijn reis lopend langs de snelweg te vervolgen. De VerkeersInformatieDienst (VID) postte een video van de opmerkelijke actie om bestuurders te wijzen op de gevaren van onverantwoord gedrag in het verkeer.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: