Binnenland
Ouder >> 
Ombudsman wil meer geld naar veteranencentra
Bron:NOS / binnenland

(24-06-2017 05:10)


Ombudsman Reinier van Zutphen vindt dat de overheid structureel meer geld moet bijdragen aan veteranencentra. Hij maakt zich zorgen over het voortbestaan van deze veteranenhuizen. Die zijn nu afhankelijk van individuele subsidies en donaties. "Er zijn soms dingen waar je geen raad mee weet.
Nieuw landelijk systeem voor controle op aantal verwekkingen zaaddonor
Bron:nu.nl / binnenland

(24-06-2017 02:44)


Een nieuw landelijk systeem gaat strenger toezien op het maximale aantal van 25 verwekkingen van een spermadonor. 
Roparun zamelt bijna 5,5 miljoen in voor kankerpatiënten
Bron:NOS / binnenland

(24-06-2017 00:10)


De estafetteloop Roparun heeft dit jaar bijna 5,5 miljoen euro opgeleverd. Dat is iets meer dan vorig jaar, terwijl er toen iets minder teams meededen dan de 321 teams van dit jaar. De Roparun is een 500 kilometer lange estafetteloop vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam, waarmee geld wordt ingezameld voor de zorg aan kankerpatiënten.
Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom hele weekend dicht
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 21:24)


Verkeer op de A29 richting Bergen op Zoom moet tijdens dit weekend rekening houden met hinder. De Heinenoordtunnel is afgesloten vanaf vrijdag 21.00 tot maandagochtend 05.00 uur.
THUMB
Dode door steekpartij in Rotterdam
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 21:17)


In Rotterdam is een man om het leven gekomen door een steekpartij. De 47-jarige Rotterdammer bezweek vrijdagavond aan de verwondingen die hij eerder die dag had opgelopen bij een steekincident in de Joost van Geelstraat. De politie onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld.
Veenbrand Deurnese Peel kan nog weken duren
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 20:52)


De veenbrand in het natuurgebied Deurnese Peel kan nog weken duren, zegt de burgemeester van Deurne. De brand die vannacht uitbrak, smeult en gloeit nog op veel plekken na. Omdat de ondergrond uit veen bestaat, worden water en andere blusmaterialen niet goed opgenomen.
Eigenaar gestolen laptop helpt vriendin eerlijke vinder aan baan
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 20:11)


Iemand helpen is goed voor je karma. Dat heeft Iroy Weekers van de week gemerkt. Hij vond de laptop van Patrick Kers vorige week in Amersfoort en daardoor heeft zijn vriendin nu een baan gekregen. Vorige week donderdag zette Patrick zijn tas met laptop even neer toen hij iemand tegenkwam en vergat het vervolgens totaal.
Er zijn twee vrouwelijke commandanten bij de marine, wij spraken er een
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 19:47)


Bij de Koninklijke Marine werken momenteel twee vrouwelijke commandanten. Dat is niet veel, maar volgens een van de twee ligt dat niet aan de organisatie. "De Koninklijke Marine staat gewoon open voor vrouwen, en vrouwen die geïnteresseerd zijn in het werk die komen wel", vertelt Nicole Kuijpers.
Geldsmijterij bij politie: Bouman en Opstelten lieten het gebeuren
Bron:AD / binnenland

(23-06-2017 19:40)


Oud-korpschef Gerard Bouman en oud-minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie hebben gefaald in de geldsmijtrel bij de politie. Ze hielden nauwelijks toezicht op de uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR), waardoor politiegeld is verbrast.
Enorme tijgerpython in Oosterbeek stelt experts voor raadsel
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 19:25)


Thijs Devlin van de Dierenambulance Nederrijn kon zijn ogen haast niet geloven. Een tijgerpython van 4,7 meter lag dood in een bosje aan de rand van Oosterbeek. Hij en zijn collega's waren ingeschakeld door de politie. "Toevallig hadden we begin deze week een boa constrictor, een ander soort wurgslang, van 2,5 meter opgehaald", vertelt Devlin telefonisch.
Zeven mensen onwel na inademen rook in woning Schiedam
Bron:nu.nl / binnenland

(24-06-2017 03:22)


Zeven mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning in Schiedam onwel geworden doordat ze rook hebben ingeademd. Het gaat om drie volwassenen en vier kinderen, onder wie twee baby's. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor mogelijk koolstofmonoxidevergiftiging.
Maximaal 25 kinderen: limiet op aantal nakomelingen van zaaddonor
Bron:AD / binnenland

(24-06-2017 02:00)


Een spermadonor kan straks geen grote groepen kinderen meer verwekken. Er komt een landelijk systeem dat strenger gaat toezien op de maximale aantal van 25. Dat zegt Joop Laven, voorzitter van de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB), in een interview met deze krant.
Dode door botsing tussen twee auto's in Berkhout
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 22:13)


Door een botsing tussen twee auto's is vrijdagavond de bestuurder van een auto om het leven gekomen. Volgens de politie gebeurde het ongeval de op de Venneweg in Berkhout. 
Voorarrest ‘ontuchtdocent’ Arjen L. verlengd
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 21:21)


Het voorarrest van de 38-jarige leraar Arjan L. is verlengd; tot hij eind augustus moet voorkomen, blijft hij vastzitten. De docent Engels werd in december 2016 ontslagen wegens ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij twee leerlingen van de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad.
THUMB
150 kilo kip voor gestolen rolstoelbus
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 21:03)


Slager Khalid Asafiati uit Mijdrecht verkoopt komend weekend maar liefst 150 kilo kip voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan Amber Sprengers. Onlangs werd de rolstoelbus, waar het ze zo afhankelijk van is, gestolen. Op Facebook zag Khalid het verhaal van Amber voorbij komen.
Rijksmuseum vindt radioactief materiaal in antieke ladenkast
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 20:26)


Een mysterieuze 18e-eeuwse verzamelaarskast heeft na bijna drie eeuwen zijn geheimen prijsgegeven. Achter in de kast, die al sinds de jaren 50 in het bezit is van het Rijksmuseum, zaten 56 laden verstopt. Wat daar in zat, was al die tijd onbekend. Tot nu.
Horrorhuurder maakt van Klaske’s huis een zwijnenstal
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 20:04)


De Friese Klaske Goedhart doet een noodkreet: “Wie helpt mij uit deze bizarre situatie?” Ze verhuurde haar huis aan een netjes ogende man. Zeven jaar later krijgt ze het volledig vervuild en uitgewoond terug. In 2008 kocht Klaske samen met haar partner hun droomhuis in het Friese Noardbrugum.
'Nederland heeft een behoorlijk pakket maatregelen genomen tegen terrorisme'
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 19:43)


Het dreigingsniveau voor een terroristische aanslag in Nederland blijft onverminderd hoog, niveau 4 op een schaal van 5. Dat blijkt uit de vandaag verschenen nota Dreigingsbeeld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).
THUMB
In zwembad ‘gestrande’ zwanenfamilie gered
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 19:31)


De zwanenfamilie die hun intrek had genomen in een zwembad in Zwartemeer, moest uiteindelijk gered worden. De jonge zwaantjes bleken niet in staat zelf uit het zwembad te komen – ook niet via de speciaal neergelegde plank – dus schoot Stichting Akka’s Ganzenparadijs in samenwerking met Dierenambulance Emmen-Coevorden de familie te hulp.
ELN bevestigt vrijlating Derk Bolt en Eugenio Follender
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 19:23)


Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn vrijdag vrijgelaten. Dat meldt de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die de twee sinds zaterdag vasthield, op Twitter. Ze zouden in goede conditie zijn, aldus de tweet. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon de vrijlating van de twee nog niet direct bevestigen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: