'Jihadisten manifesteren zich opener op sociale mediaplatformen'
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 14:21)


Jihadisten manifesteren zich de laatste maanden opener op sociale mediaplatformen Dat leidt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) af op basis van het volgen van afgesloten internetfora.
Bliksem slaat in op paar meter afstand van man
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 14:09)


Donderdagmiddag raasde er een flinke onweersbui over het land heen. Dat ging gepaard met aardig wat regen en onweer. Deze man filmt hoe het tekeer gaat buiten als er plots de bliksem inslaat in een boom op een paar meter afstand van de filmer.
THUMB
18 maanden celstraf voor aanrander Hoorn
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 13:11)


De 28-jarige Mohammed M. uit Hoogwoud, die in oktober vorig jaar in Hoorn een 28-jarige vrouw probeerde te verkrachten en daarbij haar mobiele telefoon meenam, moet daarvoor achttien maanden de gevangenis in. Zes maanden van de straf zijn voorwaardelijk, bepaalde de rechtbank in Alkmaar vrijdagmiddag.
Door slachtoffer gevonden dader aanranding krijgt 18 maanden celstraf
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 12:53)


De 28-jarige Mohammed M. heeft vrijdag 18 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, gekregen voor het aanranden van een vrouw in Hoorn. De vrouw deed aangifte, maar spoorde uiteindelijk zelf de verdachte op.
Door slachtoffer opgespoorde aanrander jaar de cel in
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 12:29)


Een 28-jarige man uit Hoorn heeft wegens aanranding een celstraf van 18 maanden gekregen, waarvan 6 voorwaardelijk. De zaak kreeg landelijke aandacht omdat het slachtoffer de dader via haar gestolen iPhone opspoorde. Mohammed M. bekende eerder al bij de rechter in Alkmaar dat hij de 28-jarige vrouw had betast, vastgehouden en de bosjes had in getrokken.
Bejaarde man gewond geraakt bij woningoverval, daders spoorloos
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 12:15)


Vrijdagmorgen is er een overval gepleegd op een woning in Hippolytushoef. De 69-jarige bewoner raakte hierbij licht gewond. Dezelfde woning is vorig jaar mei ook al overvallen Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie melding van de overval aan de Polderweg .
De uitzending van 23 juni
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 11:53)


Aanscherping anti-terrorismewetgeving De Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid, Dick Schoof, brengt vandaag een nieuw verslag uit van het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland. Het is een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland, en Nederlandse belangen in het buitenland.
Drie nieuwe aanhoudingen na gewelddadige ontvoering Amstelveen
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 11:51)


In het onderzoek naar de gewelddadige ontvoeringszaak in Amstelveen in maart zijn drie nieuwe verdachten aangehouden. 
THUMB
Er komen flitspalen bij spoorwegovergangen
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 11:31)


Nog even snel het spoor over voordat er een trein komt. Erg gevaarlijk, maar veel mensen doen het. Daarom komen er nu camera's bij spoorovergangen. Boete Met de beelden moet het makkelijker worden om mensen die de fout ingaan op te sporen en een boete te geven.
THUMB
Hart Update: Flitspaal bij spoorwegovergangen
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 11:21)


In meerdere gemeenten begint deze zomer een proef met camera-registratie bij drukke spoorwegovergangen. Regelmatig glippen ongeduldige weggebruikers nog snel even tussen gesloten spoorbomen door, vlak voor een aanstormende trein. Om de veiligheid voor treinreizigers en weggebruikers te vergroten gaan ProRail en Justitie samenwerken om mensen te bekeuren die gevaarlijk manoeuvreren tussen de spoorbomen door.
Traplopen? Dan korting in de kantine
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 14:13)


Hoe kun je elkaar helpen om fitter te worden? Studenten in Rotterdam bedachten een origineel plan. Wie op school de trap neemt in plaats van de lift krijgt korting op gezond eten in de kantine. Een stuk fruit is dan bijvoorbeeld 15 cent goedkoper.
THUMB
Geen vervolging voor smaad in zaak-Savannah
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 13:57)


Er komt geen strafzaak tegen een man die een foto van de verdachte in de zaak-Savannah op Facebook had gezet. De ouders van de 16-jarige verdachte hadden aangifte gedaan van smaad, maar het Openbaar Ministerie heeft de zaak nu geseponeerd. De man plaatste eerder deze maand een foto van de jongen op Facebook met de vermelding dat het gaat om de moordenaar van Savannah (14) uit Bunschoten.
Hart Update: Onderzoek na woningoverval
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 13:07)


In het Noord-Hollandse dorp Hyppolytushoef wordt al de hele ochtend onderzoek gedaan bij een afgelegen woning aan de Polderweg. Daar vond om kwart over vier een woningoverval plaats, de 69-jarige bewoner raakte daarbij gewond aan zijn arm. De bewoners werden wakker van glasgerinkel.
Vrouw zit vast met hand in machine van slager in Tilburg
Bron:HartvNL / binnenland

(23-06-2017 12:34)


Een vrouw is vrijdagochtend vast komen te zitten in een machine bij een slagerij in Tilburg. De brandweer moest aan te pas komen om de vrouw te bevrijden uit haar benarde positie. Meerdere ambulances en de politie waren ook ter plaatse. De slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Koning: migratieproblematiek onontkoombaar in Italië
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 12:25)


Tijdens het staatsbezoek aan Italië heeft het koninklijk paar bewust veel gesproken over migratie. "Het houdt iedereen in Italië bezig", zei koning Willem-Alexander in het afsluitende persgesprek. "Als je een staatsbezoek aan Italië brengt in 2017 en je gaat niet over de migratieproblematiek praten, dan kun je eigenlijk geen staatsbezoek brengen.
Waterpolitie voert opnieuw actie om betere arbeidsvoorwaarden
Bron:nu.nl / binnenland

(23-06-2017 11:55)


De waterpolitie voert opnieuw actie en houdt de boten aan de kant. Hiermee is de actie die in maart werd opgeschort hervat.
Zwemmen in rivieren is écht levensgevaarlijk, herhaalt Rijkswaterstaat
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 11:51)


Het mooie weer nodigt uit om het water in te gaan, maar Rijkswaterstaat waarschuwt: ga niet zwemmen in rivieren, want dat kan levensgevaarlijk zijn. Die herhaalde waarschuwing komt nadat de afgelopen week drie zwemmers zijn overleden na het zwemmen in de Waal.
THUMB
Motoragent achtervolgt man in supermarkt
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 11:40)


Winkeliers in Doesburg hadden het gevoel in een film te zitten. Een bromfietser rende op de vlucht voor de politie een supermarkt in. Maar de motoragent gaf niet op en rijdt hem gewoon achterna ín de supermarkt. Ver kwam de man niet, hij is aangehouden en kreeg een dikke vette bekeuring.
Koe met jurk in herexamen Frans: 'erger dan echte examen'
Bron:NOS / binnenland

(23-06-2017 11:26)


Net als bij de eindexamens Frans klagen docenten nu ook over fouten in de herexamens. "Die van het vmbo en de havo vallen mee, maar het vwo-herexamen is erger dan het echte examen", zei Charlotte Goulmy, een van de ontevreden docenten in het NOS Radio 1 Journaal.
Uur geen school uit protest: stuur dinsdag jouw foto of filmpje
Bron:AD / binnenland

(23-06-2017 11:04)


Wij zijn op zoek naar filmpjes en foto's van het protestuur dat leerkrachten van het basisonderwijs houden aanstaande dinsdag. 
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: