THUMB
Sneeuwbuien trekken het land uit, morgen code geel
Bron:RTL Nieuws / binnenland

(11-12-2017 20:55)


Na de chaos vandaag willen veel mensen weten: wat voor weer wordt het morgenvroeg? En: rijden de treinen morgen weer normaal?
Vogelgriep Biddinghuizen niet verspreid naar omliggende boerderijen
Bron:nu.nl / binnenland

(11-12-2017 20:38)


De vier boerderijen rond de met vogelgriep besmette eendenboerderij in Biddinghuizen zijn vogelgriepvrij. Het vervoersverbod dat minister Carola Schouten van Landbouw had ingesteld, wordt daarom versoepeld.
Ministerie: Besmet eendenbedrijf voorlopig enige vogelgriepgeval
Bron:AD / binnenland

(11-12-2017 20:11)


Het eendenbedrijf waar de zeer besmettelijke variant van de vogelgriep is uitgebroken, is vooralsnog het enige bedrijf dat is gedupeerd. De andere vier pluimveebedrijven in de buurt zijn onderzocht, maar het virus is er niet aangetroffen.
'Prijs' grootste privacyschending naar kabinet wegens aftapwet
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 20:03)


Het kabinet valt in de prijzen bij de Big Brother Awards, die worden uitgereikt aan de grootste privacyschenders. Reden is de 'aftapwet', die de geheime diensten meer bevoegdheden geeft. Volgens organisator Bits of Freedom heeft het kabinet de wet er ondanks kritiek 'doorheen gedrukt'.
THUMB
Basisschoolleerlingen schrijven kerstkaartjes voor eenzame ouderen
Bron:HartvNL / binnenland

(11-12-2017 19:08)


Leerlingen uit groep 6 van basisschool Bonifatius in Enschede schreven vandaag kerstkaartjes voor eenzame ouderen. Dit om ze bewust te maken van het feit dat veel opa’s en oma’s eenzaam zijn, zeker rond de kerstdagen. De actie is georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds en is bedoeld om senioren die zich alleen voelen alvast een beetje in de kerststemming te brengen.
OM wil dat cokedealer 64 miljoen euro terugbetaalt
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 19:07)


Het Openbaar Ministerie wil dat een veroordeelde drugshandelaar zo'n 64 miljoen euro terugbetaalt aan de Staat. De 48-jarige man verdiende dat geld met de smokkel van duizenden kilo's cocaïne, die hij per vliegtuig van Brazilië via Frankfurt naar Rotterdam liet komen.
THUMB
Liveblog: Chaos op het spoor door sneeuw: 'Stel je reis uit'
Bron:RTL Nieuws / binnenland

(11-12-2017 18:58)


Al de hele dag zorgt sneeuw voor problemen in het verkeer. Het verkeer zit muurvast. Ook het ov heeft veel hinder van het winterweer, in diverse plaatsen rijden geen bussen meer. In het midden en westen van het land is 'zeer beperkt' treinverkeer, meldt de NS.
Nieuwe trend: kerstboom-wenkbrauwen (!)
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 18:55)


Ben je al helemaal in de kerststemming en wil je iets origineels doen? Dan maak je van je wenkbrauwen een soort mini-kerstboom! Beautybloggers probeerden het al, en dat ziet er zo uit:
THUMB
18 jaar cel geëist tegen Mark de J. voor moord op Koen Everink
Bron:HartvNL / binnenland

(11-12-2017 18:40)


Tegen voormalig tenniscoach Mark de J. is maandag een celstraf van achttien jaar geëist voor het doden van zakenman Koen Everink. Dat heeft het Openbaar Ministerie in de rechtbank in Utrecht laten weten. Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven.
THUMB
Prorail: Morgen geen aangepaste (sneeuw)dienstregeling meer
Bron:AD / binnenland

(11-12-2017 18:35)


De Nederlandse Spoorwegen en Prorail hanteren morgen geen aangepaste dienstregeling meer vanwege het winterweer. Treinreizigers moeten wel rekening houden met hinder door de nasleep ervan. Weerplaza waarschuwt voor gladheid tijdens de ochtendspits met uitzondering van de kuststrook en het uiterste noorden van het land.
Buren van besmette boerderij vogelgriepvrij
Bron:HartvNL / binnenland

(11-12-2017 20:45)


De vier boerderijen rond de met vogelgriep besmette eendenboerderij in Biddinghuizen zijn vogelgriepvrij. Het vervoersverbod dat minister Carola Schouten van Landbouw had ingesteld, wordt daarom versoepeld. Op het bedrijf in Flevoland werd vrijdag een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep geconstateerd.
'Agentenpester' gaat ook in de cel de fout in
Bron:AD / binnenland

(11-12-2017 20:36)


Marciano O. (24) uit Lelystad, ook bekend als de agentenpester op internet, lijkt onverbeterlijk. Dit keer heeft hij filmpjes op Instagram gezet vanuit de Penitentiaire Inrichting waar hij verblijft. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft maatregelen tegen hem genomen.
In beeld: Winters weer levert mooie plaatjes op
Bron:HartvNL / binnenland

(11-12-2017 20:08)


De heftige sneeuwval zorgde op deze koude maandag niet alleen voor veel overlast, maar zorgde ook voor prachtige plaatjes. Nederlanders van jong tot oud die géén last hadden van het onstuimige weer, maakten er het beste van. Lees hier meer over het winterweer:Recordfiles door sneeuw: Rijkswaterstaat zet 1.
THUMB
Treinverkeer ernstig verstoord, geen treinen van en naar Amsterdam
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 19:16)


Het treinverkeer is ernstig verstoord, vooral in het midden en westen van het land. Van en naar Amsterdam Centraal rijden op dit moment geen treinen. Ook tussen Utrecht en het westen van het land zijn grote problemen. De NS verwacht dat de sneeuw nog de hele avond tot overlast zal leiden.
Organisatie obstacle run VenloStormt niet vervolgd voor dodelijk ongeluk
Bron:AD / binnenland

(11-12-2017 19:08)


Het Openbaar Ministerie (OM) onderneemt geen stappen tegen de organisatoren van de obstacle run VenloStormt. De organisatie kan niet verweten worden dat zij onvoorzichtig hebben gehandeld, concludeert het OM na onderzoek. Tijdens deze wedstrijd overleed in juni een 29-jarige deelneemster.
THUMB
Liveblog: Chaos op snelweg en het spoor door sneeuw
Bron:RTL Nieuws / binnenland

(11-12-2017 18:58)


Al de hele dag zorgt sneeuw voor problemen in het verkeer. Het verkeer in de Randstad zit muurvast. Ook het ov heeft veel hinder van het winterweer, in veel plaatsen rijden geen bussen meer. In het midden en westen van het land is 'zeer beperkt' treinverkeer, meldt de NS.
Geen nieuwe vogelgriepbesmettingen Biddinghuizen
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 18:55)


In de buurt van het eendenbedrijf in Biddinghuizen waar vrijdag vogelgriep werd vastgesteld zijn geen nieuwe gevallen gevonden. Het ministerie van Landbouw heeft bekendgemaakt dat onderzoek onder pluimveebedrijven in de zone rond het bedrijf geen nieuwe besmettingen heeft opgeleverd.
OM eist achttien jaar cel tegen Mark de J. voor moord op Koen Everink
Bron:nu.nl / binnenland

(11-12-2017 18:43)


Het Openbaar Minsterie heeft maandag achttien jaar cel geëist tegen Mark de J. voor de moord op zakenman Koen Everink (42). Ook wordt hij schuldig geacht aan het stelen van het horloge van Everink.
THUMB
Dit moet u weten als u morgenvroeg de auto of trein wilt pakken
Bron:AD / binnenland

(11-12-2017 18:35)


De Nederlandse Spoorwegen en Prorail hanteren morgen geen aangepaste dienstregeling meer vanwege het winterweer. Treinreizigers moeten wel rekening houden met hinder door de nasleep ervan. Weerplaza en Rijkswaterstaat waarschuwen voor gladheid tijdens de ochtendspits.
Achttien jaar cel geëist tegen verdachte moord Koen Everink
Bron:NOS / binnenland

(11-12-2017 18:33)


Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar celstraf voor Mark de J., die verdacht wordt van de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink. Justitie beschuldigt De J. van moord omdat hij van tevoren op internet had gezocht naar manieren om iemand te doden en omdat hij een mes had meegenomen naar Everink.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: