Buitenland
Ouder >> 
Vliegtuig met 66 mensen aan boord stort neer in bergen van Iran
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(18-02-2018 08:59)


In het zuiden van Iran is een vliegtuig met 66 inzittenden neergestort. Het zou gaan om een toestel van Iran Aseman Airlines.
'Vliegtuig met zestig passagiers aan boord neergestort in Iran'
Bron:nu.nl / buitenland

(18-02-2018 08:58)


Een vliegtuig van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Aseman Airlines is zondagochtend van de radar verdwenen en neergestort. Dat meldt het Iraanse persbureau Tasnim News. Het vliegtuig had zestig passagiers aan boord.
Vliegtuig met meer dan 50 mensen aan boord neergestort in Iran
Bron:AD / buitenland

(18-02-2018 08:50)


In Iran is een vliegtuig neergestort met meer dan 50 passagiers aan boord. Het zou gaan om een toestel van Iran Aseman Airlines, dat op weg was van Teheran naar Yasuj.
Schutter Florida verminkte zichzelf op sociale media
Bron:AD / buitenland

(18-02-2018 05:54)


De 19-jarige man die deze week zeventien mensen doodschoot op zijn voormalige middelbare school was al eerder opgevallen bij autoriteiten. In 2016 deed de politie onderzoek naar Nikolas Cruz nadat hij zichzelf op Snapchat verwondingen toebracht en zei dat hij een wapen wilde kopen.
Van verkrachting verdachte islamoloog Tariq Ramadan in het ziekenhuis
Bron:AD / buitenland

(18-02-2018 04:07)


Tariq Ramadan, die in Frankrijk in voorlopige hechtenis zit op verdenking van verkrachting, is in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het steuncomité van de Zwitserse islamwetenschapper zaterdag gezegd.
Weinstein Company ontslaat topman die niet ingreep
Bron:nu.nl / buitenland

(18-02-2018 02:57)


De raad van bestuur van de Weinstein Company heeft topman David Glasser ontslagen. De zakelijke partner van Harvey Weinstein zou hebben geweten van de seksuele wandaden van de filmproducent maar niet ingegrepen hebben.
UKIP-leider weg omdat zijn vriendin racistische sms’jes stuurde over Meghan Markle
Bron:AD / buitenland

(18-02-2018 02:39)


Leden van de Britse eurosceptische populistische partij UKIP hebben tijdens een buitengewone algemene vergadering voor het ontslag gestemd van hun leider Henry Bolton. Dat heeft partijvoorzitter Paul Oakden gezegd. Volgens Oakden heeft 63 procent van de 1.
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie
Bron:NOS / buitenland

(18-02-2018 00:51)


"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen." In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving.
Politie Dresden roept neonazi's halt toe bij protestactie
Bron:nu.nl / buitenland

(17-02-2018 23:58)


De politie heeft een protestbijeenkomst van neonazi's in het centrum van Dresden voortijdig beëindigd op verdenking van opruiing
Lichte aardbeving in Wales en Engeland
Bron:nu.nl / buitenland

(17-02-2018 22:53)


Grote delen van Wales en Engeland zijn zaterdagmiddag opgeschrikt door een aardbeving. Volgens het Britse seismologisch instituut had de schok op een diepte van slechts 7,4 kilometer een magnitude van 4,4.
THUMB
Passagiersvliegtuig neergestort in Iran
Bron:NOS / buitenland

(18-02-2018 08:58)


In Iran is een passagiersvliegtuig met 66 mensen aan boord neergestort. Het toestel van de maatschappij Aseman Air was onderweg van de hoofdstad Teheran naar Yasuj toen het van de radar verdween. De crash was in de buurt van de stad Semirom, ruim zeshonderd kilometer ten zuiden van Teheran.
'May heeft met veiligheid troefkaart in handen bij brexitgesprekken'
Bron:NOS / buitenland

(18-02-2018 08:51)


De Britse regering wil met een serie toespraken het initiatief weer naar zich toetrekken in de brexit-onderhandelingen. Daarna is het aan premier Theresa May om haar kaarten op tafel te leggen over wat voor soort brexit de Britten nu eigenlijk willen.
THUMB
Overlevenden bloedbad Florida boos op Trump: 'Er gaat niets veranderen'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(18-02-2018 07:35)


Bij een grote protestbijeenkomst in Florida tegen wapens hebben overlevenden van het bloedbad op de Marjory Stoneman Douglas High School speeches gehouden. "Schaam je!", riep één van de leerlingen in een betoog gericht tegen politici die de wapenlobby in stand houden.
Regering Canada: ‘Nee, Trudeau is niet de zoon van Fidel Castro’
Bron:AD / buitenland

(18-02-2018 05:17)


Het verhaal dat Fidel Castro de echte vader is van de Canadese premier Justin Trudeau klopt niet. Canada voelt zich toch geroepen de berichten te ontzenuwen nadat ongefundeerde geruchten deze maand weer boven kwamen drijven.
Netanyahu veroordeelt Poolse premier voor opmerking 'Joodse daders'
Bron:nu.nl / buitenland

(18-02-2018 03:41)


De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zaterdag hard uitgehaald naar zijn Poolse collega Mateusz Morawiecki. Deze claimde in een interview dat er in de Tweede Wereldoorlog "ook Joodse daders waren".
Poolse premier spreekt van Joodse daders, Israël boos
Bron:NOS / buitenland

(18-02-2018 02:43)


Een nieuw hoofdstuk in de rel tussen Polen en Israël over de Poolse Holocaust-wet. De Poolse premier sprak gisteren op een bijeenkomst in Duitsland over "Joodse daders" en daar is Israël woest over. Polen nam begin deze maand een wet aan die celstraffen mogelijk maakt voor mensen die suggereren dat het land medeschuldig is aan de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.
Topman Weinstein Company ontslagen
Bron:NOS / buitenland

(18-02-2018 02:17)


De topman van het bedrijf van Harvey Weinstein is ontslagen door de raad van bestuur. Er waren vragen over hoeveel David Glasser wist van het wangedrag van de filmproducent. Glasser leidde de Weinstein Company samen met de broers Harvey en Bob Weinstein.
THUMB
Honderden bij protest voor strengere wapenwetten VS
Bron:nu.nl / buitenland

(17-02-2018 23:59)


Honderden mensen hebben zaterdag in de Amerikaanse staat Florida geprotesteerd voor strengere wapenwetten. Ook studenten van de school in Parkland, waar woensdag zeventien mensen om het leven kwamen bij een schietpartij, waren bij de protesten aanwezig.
Zweden naturaliseert terdoodveroordeelde
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-02-2018 23:43)


Zweden heeft een wetenschapper die in Teheran vastzit wegens spionage en daarvoor ter dood is veroordeeld, genaturaliseerd om eventuele uitvoering van dat vonnis te voorkomen.
Veiligheidsadviseur VS: Bewijs inmenging Rusland is onweerlegbaar
Bron:AD / buitenland

(17-02-2018 22:07)


Er is nu 'onweerlegbaar' bewijs van Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dat verklaarde Nationaal Veiligheidsadviseur Herbert McMaster vandaag op een veiligheidsconferentie in München.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: