Buitenland
Ouder >> 
Live: Terroristen gedood bij politie-actie ten zuiden van Barcelona
Bron:AD / buitenland

(18-08-2017 01:25)


In Barcelona zijn donderdag dertien doden gevallen en meer dan honderd mensen gewond geraakt toen ze door een busje werden aangereden. Een aantal van hen is er slecht aan toe. Onder de gewonden zijn drie Nederlanders. Zij zijn buiten levensgevaar. De aanslag, die is opgeëist door IS, vond plaats in het centrum van de stad.
Schoten gehoord bij grote politieoperatie ten zuiden van Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(18-08-2017 01:01)


In de Catalaanse kustplaats Cambrills, enkele tientallen kilometers ten zuiden van Barcelona, is momenteel een grote politieoperatie aan de gang. De politie waarschuwt de inwoners om binnen te blijven. Er zouden vuurgevechten zijn gehoord.
Belgische vrouw onder dodelijke slachtoffers Barcelona
Bron:NOS / buitenland

(18-08-2017 00:44)


Onder de dertien dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Barcelona is een Belgische vrouw. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zegt op Twitter dat er een Belgisch slachtoffer is en dat hij de familie en naasten zijn deelneming aanbiedt.
'Mijn vriend kon me net op tijd wegtrekken'
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 23:07)


Ooggetuigen Amber de Bruin en Linde Eijking waren op de Ramblas op het moment van de aanslag. De Bruin was met haar vriend. "Ik hoorde achter me een knal en om me heen begon iedereen te gillen en te rennen. Toch draaide ik me nog om en toen zag ik een voertuig op me afkomen.
Twee arrestaties, bestuurder van busje nog steeds niet gevonden
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 22:35)


De politie heeft na de aanslag in Barcelona twee personen opgepakt. Dat heeft de politie van Catalonië bekendgemaakt.
'Spaanse autoriteiten hielden rekening met aanslag'
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 22:01)


Op de beroemde Ramblas, de wandelboulevard in het centrum van Barcelona, is een aanslag gepleegd door Islamitische Staat. Een busje reed in op een menigte. Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen en er zijn tientallen gewonden gevallen. Er werd in Spanje rekening gehouden met zo'n aanslag, zegt oud-correspondent Jessica van Spengen in Nieuwsuur.
Foute standbeelden wankelen ook in het Amerikaanse Congres
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 21:18)


De beeldenstorm die over de VS trekt, heeft nu ook het Amerikaanse Congres bereikt. Democratische politici willen dat standbeelden van leiders van het Zuiden worden verwijderd uit nationale eregalerij. Elke staat mag twee standbeelden leveren voor de National Statuary Hall Collection van het Capitool.
Livestream: extra uitzending over aanslag Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 20:44)


Een bestelbusje is op de Ramblas in het centrum van Barcelona ingereden op voetgangers. De politie gaat uit van een aanslag. Volg hier de extra uitzending van RTL NIeuws over de laatste ontwikkelingen:
Kabinet: drie gewonde Nederlanders in Barcelona
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 20:22)


Er zijn zover nu bekend drie Nederlanders gewond geraakt bij de aanslag in Barcelona. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ze buiten levensgevaar en is er al contact geweest met hun familie. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een busje reed vanmiddag in Barcelona in op mensen in de drukke straat de Ramblas.
Toerisme is zegen en vloek voor inwoners historisch Dubrovnik
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 19:34)


Net als Venetië en San Sebastian zucht ook Dubrovnik onder het groeiende toerisme. De Kroatische kuststad die op de Werelderfgoedlijst staat, neemt nu maatregelen om de toestroom van bezoekers in te perken. Stapvoets lopen drommen toeristen achter elkaar over de middeleeuwse stadsmuur die Dubrovniks oude stad omsluit.
Doden bij antiterreuractie in Spaanse kustplaats, verband Barcelona onduidelijk
Bron:NOS / buitenland

(18-08-2017 01:05)


In de Spaanse kustplaats Cambrils, zo'n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona, is de politie bezig met een grote antiterreuroperatie. Daarbij zijn volgens de Catalaanse politie enkele terroristen gedood die "bezig waren met een terroristische aanval".
THUMB
Dader aanslag nog op de vlucht, explosieven ontploften te vroeg
Bron:NOS / buitenland

(18-08-2017 00:59)


De explosie in een huis in Alcanar, 200 kilometer ten zuiden van Barcelona, in de nacht van woensdag op donderdag houdt volgens de politie verband met de aanslag van vandaag. Bij de explosie viel een dode is. Volgens een bron binnen de Spaanse politie werden er op dat moment explosieven met gasflessen voorbereid, meldt persbureau Reuters.
Reacties op aanslag Barcelona: 'laffe aanval op mensen die van het leven genoten'
Bron:AD / buitenland

(18-08-2017 00:26)


Wereldwijd is de aanslag in Barcelona veroordeeld als barbaarse daad.
Aanslag in Barcelona: een overzicht van de gebeurtenissen
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 22:49)


De aanslag gebeurt rond 17.00 uur. Een busje rijdt in volle vaart de Ramblas op en schept tientallen mensen. Er ontstaat paniek. Mensen beginnen te rennen, doden en gewonden liggen op straat. Een Nederlandse ooggetuige hoort een harde klap en kan zich nog net op tijd in veiligheid brengen.
Opgepakte verdachten waren niet bestuurders van het busje
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 22:35)


De politie heeft na de aanslag in Barcelona twee personen opgepakt. Dat heeft de politie van Catalonië zojuist bekendgemaakt.
THUMB
Verdachte aanslag Barcelona op foto: mijn paspoort was gestolen
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2017 21:52)


Een van de mannen die vandaag door de Spaanse politie is opgepakt vanwege de aanslag in Barcelona, zegt dat hij niets met de aanslag te maken heeft. Driss Oukabir meldde zichzelf bij de politie toen hij zag dat er een foto van hem was verspreid. Oukabir zegt dat zijn paspoort is gestolen.
Dit is wat we weten over de aanslag in Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 20:58)


Barcelona is opgeschrikt door een aanslag in het centrum van de stad. Een wit busje reed in op mensen die over de Ramblas liepen. Daarbij vielen zeker twaalf doden, minstens tachtig mensen raakten gewond.
Drie Nederlanders gewond bij aanslag Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 20:23)


Er zijn drie Nederlanders gewond geraakt bij de aanslag in het centrum van Barcelona vanmiddag. Zij zijn buiten levensgevaar.
Politiek reageert geschokt op aanslag Spanje
Bron:nu.nl / buitenland

(17-08-2017 19:54)


In Spanje en internationaal wordt door politici geschokt gereageerd op de aanslag op de Ramblas in Barcelona donderdagavond. Er vielen ten minste dertien doden en vijftig gewonden, van wie zeker tien ernstig, toen een witte bestelbus inreed op voetgangers.
13 doden en zeker 80 gewonden bij aanslag Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2017 19:26)


Bij de aanslag in Barcelona zijn zeker 13 doden gevallen. 80 mensen raakten gewond, van wie 15 ernstig. Dat meldt de president van de Generalitat de Catalunya, de regionale regering van Catalonië, Carles Puigdemont i Casamajó.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: