Buitenland
Ouder >> 
Sportieve leguaan op de tennisbaan
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 11:11)


In de Amerikaanse stad Miami werd gisteren een tenniswedstrijd stilgelegd vanwege een opvallende gast. Er rende een leguaan over de tennisbaan!  Het dier nam ook even de tijd om te chillen op het scorebord. Uiteindelijk werd de leguaan met een handdoek aan zijn staart van de baan getrokken.
THUMB
Taliban rukken verder op in Afghaanse provincie Helmand
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 10:42)


Talibanstrijders hebben vannacht het district Sangin veroverd in de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand. Sangin is van symbolische betekenis; het werd in 2010 ten koste van grote verliezen door Amerikaanse en Britse troepen op de Taliban heroverd.
Slechtste winter voor ijs op de Noordpool
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 10:26)


Een vervelend record op de Noordpool. Normaal gesproken bevriest een groot deel van het zeewater tijdens de winter in het gebied, maar door de opwarming van de aarde is dat steeds minder. Er was nog nooit zo weinig ijs als deze winter.  Als het ijs op de Noordpool smelt kan de zeespiegel stijgen.
Explosies in grootste munitiedepot van Oekraïne door aanval
Bron:AD / buitenland

(23-03-2017 09:56)


Het grootste munitiedepot in Oekraïne is vannacht aangevallen. Het werd beschoten waardoor explosies ontstonden en de opslag in brand vloog, meldt het Oekraïense leger.
40-love en let op, er loopt een leguaan over de tennisbaan
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 09:37)


Hier zal het niet zo snel gebeuren, maar in Miami gebeurde het gisteren wel: een tenniswedstrijd moest worden gepauzeerd omdat er een leguaan op de baan liep.  Tijdens de Miami Open-wedstrijd tussen Jiri Vesely en Tommy Haas liep opeens een leguaan over het scorebord.
Dodental aanslag Londen naar beneden bijgesteld
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 09:33)


De Britse politie heeft het dodental van de aanslag in Londen naar beneden bijgesteld.
Zij overleefden de aanslag niet: 'Aysha wilde haar kinderen van school halen'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 09:20)


Er wordt steeds meer bekend over de slachtoffers van de terreuraanslag in Londen. Onder hen zijn agent Keith Palmer en moeder Aysha Frade. De vrouw was onderweg om haar twee kinderen van school te halen.
Zeven arrestaties bij invallen Birmingham in verband met aanslag Londen
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 08:53)


De Britse politie heeft invallen gedaan op diverse adressen in de stad Birmingham. Er zijn zeven mensen gearresteerd. Dat meldde de politie op een persconferentie.
Explosies in munitiedepot Oekraïne, omwonenden geëvacueerd
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 08:31)


Vanwege een brand in een groot munitiedepot in Oekraïne zijn duizenden mensen geëvacueerd. Het gaat om een opslagplaats in de noordoostelijke plaats Balaklejoe, in de buurt van Charkov. Er zou sprake zijn van zware explosies. Ramen in de wijde omgeving zouden zijn gesneuveld.
Londen rouwt, maar gaat door met leven
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 08:17)


"De sfeer in Londen is vrij normaal", zegt correspondent Suse van Kleef. "Twee uur na de aanslagen zat ik in de metro en daar gedroeg iedereen zich alsof het een dag was als alle andere. Er wordt gerouwd en men is geschokt, maar Londenaars beseffen ook dat dit er tegenwoordig bij hoort.
Brits parlement herdenkt slachtoffers aanslag Londen
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 11:05)


Het Britse parlement heeft vanochtend een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Londen, gisteren. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, onder wie de dader.  Ook de Londense politie hield een minuut stilte. Onder de slachtoffers is een agent, die werd neergestoken.
'Dramatische scènes zijn hard binnengekomen bij de Britten'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 10:37)


Londen ontwaakt met een kater na de terroristische aanslag in Londen. Dat zegt correspondent Anne Saenen. "De dramatische gebeurtenissen zijn hard binnengekomen bij de Britten."
Explosies en felle branden na aanval op grootste munitiedepot Oekraïne
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 09:59)


Het grootste munitiedepot in Oekraïne is vannacht na een aanval ontploft. De enorme opslag staat in brand, meldt het Oekraïense leger.
Brand bij grootste munitiedepot in Oekraïne na aanval
Bron:nu.nl / buitenland

(23-03-2017 09:52)


Het grootste munitiedepot in Oekraïne is in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen. Het werd beschoten waardoor explosies ontstonden en de opslag in brand vloog, meldde het Oekraïense leger.
Britse premier: 'Blijf allemaal rustig'
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 09:34)


Premier Theresa May van Groot-Brittannië heeft gereageerd op de aanslag in Londen. Ze hoopt dat iedereen rustig blijft en doorgaat met het gewone leven.  Dader Gistermiddag reed een man met een auto in op voetgangers op een brug. Daarna probeerde hij in het gebouw waar Britse politici vergaderen te komen.
THUMB
Ruzie over onderzoek naar banden Trump-Rusland loopt op
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 09:22)


De Republikeinse voorzitter van de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden, Devin Nunes, heeft informatie gedeeld met het Witte Huis zonder de Democraten in de commissie te informeren.  De Democratische vicevoorzitter, Adam Shiff, zegt naar aanleiding hiervan dat hij ernstig betwijfelt of de commissie zijn werk nog wel kan doen.
Japanse premier Abe genoemd in corruptiezaak
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 09:11)


De Japanse premier Abe ligt onder vuur omdat hij geld zou hebben gedoneerd aan een nationalistische school. De schooldirecteur heeft verklaard dat Abe via zijn vrouw Akie een envelop met geld op de school heeft laten bezorgen. Abes vrouw zou ere-directeur van de school worden, maar zij heeft zich inmiddels teruggetrokken.
Gezonken Koreaans passagiersschip Sewol van zeebodem gelicht
Bron:nu.nl / buitenland

(23-03-2017 08:47)


Bergers hebben voor de kust van Zuid-Korea het wrak van het passagiersschip Sewol van de zeebodem gestakeld en boven water gehesen.
Man schiet in Wisconsin vier mensen dood
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(23-03-2017 08:24)


In het Amerikaanse stadje Rothschild, in de staat Wisconsin, heeft een man vier mensen doodgeschoten, onder wie een politieagent.
THUMB
Aanslag Londen te zien op bewakingsbeelden
Bron:NOS / buitenland

(23-03-2017 08:12)


Een bewakingscamera bij het Britse parlement heeft de aanslag in Londen gefilmd. De BBC wist de hand te leggen op de beelden.  De video werd opgenomen door een camera vanaf een hoog gebouw enkele honderden meters ten zuiden van Westminster Bridge. Tussen het gebruikelijke verkeer is ineens een auto te zien die aanmerkelijk sneller rijdt.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: