THUMB
Scholieren protesteren tegen Amerikaanse wapenwet
Bron:NOS / buitenland

(20-02-2018 18:43)


Op verschillende plekken in Amerika wordt er geprotesteerd, vooral door scholieren. Ze voelen zich onveilig op school, na een schietpartij van vorige week. De scholieren willen dat de regering ervoor zorgt dat het moeilijker wordt om aan wapens te komen.
Britse moeder (22) bekent moord op haar acht weken oude zoontje
Bron:AD / buitenland

(20-02-2018 18:16)


Een 22-jarige vrouw uit Wales heeft vandaag na twee jaar stelselmatige ontkenning bekend dat ze twee jaar geleden haar nog maar acht weken oude zoontje om het leven heeft gebracht.
Troepen Assad trekken Syrische enclave Afrin binnen
Bron:NOS / buitenland

(20-02-2018 17:30)


Syrische troepen zijn de enclave Afrin binnengetrokken om de Koerdische strijders daar te helpen zich te verdedigen tegen het offensief van Turkije. De enclave is in handen van de Koerdische militie YPG en ligt geïsoleerd van de rest van het Koerdische gebied in Noordoost-Syrië.
Actievoerders kopiëren reclameborden uit Hollywoodfilm
Bron:AD / buitenland

(20-02-2018 17:09)


Sinds de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri uitkwam, hebben actievoerders een nieuwe manier gevonden hun grieven te etaleren.
Hoofd Ruslandonderzoek Mueller klaagt Nederlandse advocaat aan
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 16:59)


De Nederlandse advocaat Alex van der Zwaan is aangeklaagd door speciale aanklager Robert Mueller die de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen onderzoekt.
Leeuw bijt bevroren staart af
Bron:AD / buitenland

(20-02-2018 16:55)


Een leeuw in een Chinese dierentuin heeft een deel van zijn staart afgebeten nadat het aanhangsel bevroren was geraakt. Het roofdier was volgens verzorgers in de Taiyuan Zoo in slaap gevallen terwijl zijn staart in een waterbak hing. Vervolgens ging het keihard vriezen, waardoor het uiteinde van de staart uiteindelijk afstierf.
Zwitserland draait geldkraan Oxfam dicht
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(20-02-2018 16:42)


Oxfam moet het voorlopig doen zonder de miljoenen die Zwitserland jaarlijks naar de Britse hulporganisatie overmaakt. Het Zwitserse ministerie eist eerst opheldering over het (seksuele) wangedrag van hulpverleners na de aardbeving op Haïti in 2010.
Drie aanhoudingen in verband met aanslagen Catalonië
Bron:AD / buitenland

(20-02-2018 16:19)


De Franse politie heeft drie personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de terroristische aanslagen in de Spaanse regio Catalonië afgelopen augustus.
Oxfam meldt 26 nieuwe gevallen van seksueel wangedrag
Bron:NOS / buitenland

(20-02-2018 15:42)


Het schandaal over Oxfam-hulpverleners die zich seksueel misdragen op kosten van donateurs breidt zich nog steeds uit. De Britse Oxfam-topman Mark Goldring heeft tegenover een Britse parlementscommissie verklaard dat er 26 nieuwe gevallen zijn gemeld sinds de publicaties over seksfeesten na de aardbeving in Haïti.
Verenigde Naties waarschuwen voor grote humanitaire ramp in Congo
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 15:36)


Het toegenomen geweld in het zuidoosten van de Democratische Republiek Congo kan een grote humanitaire crisis veroorzaken. Daar waarschuwt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR voor.
Terrorismezaak Nederlanders in Suriname weer uitgesteld
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 18:41)


Twee Surinaams-Nederlandse terreurverdachten blijven voorlopig vastzitten in Suriname. De broers zitten al sinds 23 juli in hechtenis, maar de politie is nog altijd niet klaar met het onderzoek. 
Deze foto’s moet je gezien hebben
Bron:AD / buitenland

(20-02-2018 17:32)


De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Reddingswerkers vinden geen overlevenden bij wrak Iraan vliegtuig
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 17:28)


Reddingswerkers hebben geen overlevenden aangetroffen bij het gecrashte Iraanse passagierstoestel. De hulpverleners zagen ongeveer dertig lichamen, zei een medewerker van de Iraanse Rode Halvemaan tegen persbureau Tasnim. De andere passagiers en bemanningsleden liggen vermoedelijk begraven onder de sneeuw.
Drie verdachten van aanslagen Barcelona gearresteerd in Frankrijk
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 17:00)


De Franse politie heeft drie personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de terroristische aanslagen in de Spaanse regio Catalonië van afgelopen augustus.
THUMB
Nederlandse advocaat aangeklaagd voor leugens over Russische inmenging VS
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(20-02-2018 16:56)


Het FBI-onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen heeft een onverwachte wending genomen. Onderzoeksleider Robert Mueller heeft de Nederlandse advocaat Alex van der Zwaan aangeklaagd voor het afleggen van valse verklaringen tijdens het onderzoek.
Zwitserland stopt met donaties aan Oxfam om wangedrag medewerkers Haïti
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 16:53)


Zwitserland heeft zijn donaties aan de Britse hulporganisatie Oxfam opgeschort. Aanleiding is het (seksueel) wangedrag van hulpverleners na de aardbeving in Haïti in 2010.
'Syrische strijdkrachten betreden Afrin om Turks offensief af te slaan'
Bron:nu.nl / buitenland

(20-02-2018 16:37)


Syrische milities die het regime van president Assad steunen zouden de regio Afrin zijn binnengetrokken. Daar gaan zij Koerdische YPG-strijders, die het Syrische gebied in handen hebben, helpen de grenzen te beschermen tegen het offensief van Turkije.
Drie mannen gearresteerd in Frankrijk voor betrokkenheid bij aanslag Barcelona
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(20-02-2018 16:10)


De Franse politie heeft drie mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze iets te maken hebben met de aanslag op de Ramblas in Barcelona, afgelopen augustus. Daar kwamen veertien mensen bij om het leven.
Letse centralebankpresident weigert op te stappen
Bron:NOS / buitenland

(20-02-2018 15:38)


De president van de centrale bank van Letland weigert op te stappen, ook al is hij daartoe opgeroepen door zowel de Letse president als de premier en de minister van Financiën. Ilmar Rimsevics werd zaterdag aangehouden op verdenking van corruptie. Hij is dit weekend urenlang verhoord en maandag weer vrijgelaten.
THUMB
Anthony (15) heeft klasgenoten gered tijdens schietpartij Florida
Bron:NOS / buitenland

(20-02-2018 15:14)


De 15-jarige Anthony Borges werd vorige week geraakt door vijf kogels, tijdens de schietpartij in de Amerikaanse staat Florida. Hij wilde een groep medescholieren beschermen. De jongen heeft het overleefd, maar ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Held Veel mensen noemen Anthony een held, omdat hij door zijn actie zo'n twintig scholieren heeft gered.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: