Dode door hoogwater in Oost-Europa
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 15:35)


Delen van Polen, Slowakije en Tsjechië zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door overstromingen. Straten en kelders liepen onder. Een Slowaakse man kwam om het leven.
'Orbán wil omstreden onderwijswet Hongarije aanpassen'
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 15:05)


De Hongaarse premier Orbán is bereid om zijn omstreden onderwijswet aan te passen aan de Europese wetgeving. Volgens de Europese Volkspartij heeft hij dat toegezegd. Orbáns Fidesz-partij maakt deel uit van die fractie in het Europees Parlement, net als onder meer het CDA en de Duitse CDU.
Dikke aap moet verplicht afvallen
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 14:25)


'Uncle Fatty', zo wordt een bijna 15 kilo wegende aap genoemd op een markt in het Aziatische land Thailand. Maar daar komt een einde aan. De dikke aap moet op dieet. Noedels De makaak-aap is zo zwaar omdat hij erg van eten houdt en allerlei ongezonde snacks van toeristen krijgt.
THUMB
De eerste honderd dagen van president Trump onder de loep
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 14:22)


De maatstaf dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw, toen Franklin D. Roosevelt tijdens zijn eerste honderd dagen als president vijftien wetten door het Congres loodste om de Grote Depressie te bestrijden. Sindsdien is het een begrip: The First Hundred Days van een presidentschap, waarna een eerste tussenbalans wordt opgemaakt.
EU-lidstaten bereiken unaniem akkoord over Brexit-onderhandelingen
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 13:49)


De leiders van de 27 overblijvende EU-lidstaten hebben zaterdag een unaniem akkoord bereikt over richtlijnen voor de onderhandelingen over de Britse uittreding uit de Europese Unie. 
Wereldrecord 'meeste selfies in 3 minuten'
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 13:37)


Hoeveel selfies kan je maken in 3 minuten? Dat wilde een oud voetballer wel eens uitproberen met een jongensschool in Engeland. Hij maakte met alle 134 leerlingen een selfie op zijn telefoon. Record De regels waren streng: alle gezichten moesten goed te zien zijn.
Europese leiders in één minuut akkoord over Brexit
Bron:AD / buitenland

(29-04-2017 13:00)


In precies één minuut zijn de Europese leiders het vanmiddag eens geworden over hun aanpak van de Brexitonderhandelingen. Ze zijn, na druk diplomatiek voorwerk, zonder één wijziging aangenomen.
THUMB
Rutte wil snel nieuwe handelsrelatie met Britten na Brexit
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 12:07)


Het is in het belang van Nederland dat de EU snel met het Verenigd Koninkrijk gaat praten over de relatie na de Brexit. Dat zei premier Mark Rutte zaterdag voor aanvang van een EU-top in Brussel over de Britse uittreding.
THUMB
Demonstranten in de VS de straat op vanwege honderdste dag van Trump
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 11:51)


In de Verenigde Staten gaan zaterdag vele tienduizenden mensen de straat op vanwege de honderdste dag dat Donald Trump in het Witte Huis zit. Zij willen hiermee vooral hun zorgen uiten over zijn klimaatbeleid. 
Spaans meisjesvoetbalteam wint jongenscompetitie
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 11:07)


Een bijzondere prestatie van meisjes van voetbalclub AEM uit de Spaanse stad Lleida. Zij zijn als eerste meisjeselftal kampioen geworden in een jongenscompetitie. Winst In Spanje bestaan er gemengde competities met jongens en meisjes onder de 14 jaar.
Weer minder vakantiegangers naar Turkije
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 15:19)


Steeds minder mensen gaan op vakantie naar Turkije. Vooral toeristen uit Europa zien een reis naar dat land niet zitten. Onrustig Turkije is minder populair omdat het er het afgelopen jaar vaak onrustig was. Er werd ruzie gemaakt tussen de regering en de bevolking.
THUMB
Honderd dagen Trump in 2,5 minuut
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 14:59)


Hij is vandaag precies honderd dagen president van de Verenigde Staten: Donald Trump. Sinds zijn inauguratie op 20 januari domineert hij bijna dagelijks het nieuws. Van Noord-Korea tot Syrië en van Obamacare tot moslimverbod, Trump en zijn kabinet zaten niet stil.
Vliegtuig verliest wiel en glijdt van landingsbaan
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 14:23)


Een vliegtuig is in de Amerikaanse staat Florida tijdens een vlucht een wiel verloren. Het toestel maakte daarop een noodlanding, waarbij het van de baan gleed. Van die landing zijn beelden gemaakt. Op de video is te zien dat het vliegtuig een wiel mist en dat de piloot er alles aan doet om veilig aan de grond te komen.
Zeker 24 doden na aardverschuiving in Kirgizië
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 14:00)


 Zeker 24 mensen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een aardverschuiving in het Kirgizische dorp Aju. De aardverschuiving werd veroorzaakt door zware regenval. Elf huizen werden verwoest.
'Orbán is bereid Hongaarse onderwijswet aan te passen'
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 13:38)


De Hongaarse premier Viktor Orbán belooft de omstreden universiteitswet in lijn te brengen met Europese wetgeving. Dat heeft hij zaterdag toegezegd in Brussel na een ''openhartige'' discussie, aldus de Europese Volkspartij (EVP), waar Orbáns Fidesz-partij deel van uitmaakt in het Europees Parlement.
Paus sluit bezoek aan Egypte af met mis in stadion
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 13:24)


Paus Franciscus heeft zaterdag gewaarschuwd tegen religieus fanatisme tijdens een mis aan het einde van zijn tweedaagse bezoek aan de Egyptische hoofdstad Caïro. De kerkvader riep moslimleiders op zich te verenigen tegen geweld.
Tusk: EU-lidstaten unaniem achter brexit-strategie
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 12:42)


De regeringsleiders van de 27 'achterblijvende' EU-landen steunen de richtlijnen voor de onderhandelingen met Londen over de brexit. Dat heeft EU-president Tusk via Twitter bekendgemaakt, tijdens een top de 27 lidstaten in Brussel. Tusk presenteerde eind maart de leidraad voor de brexit-onderhandelingen.
Nieuw: IJsjesmuseum met bananenbehang
Bron:NOS / buitenland

(29-04-2017 12:06)


IJsliefhebbers opgelet! In de Amerikaanse stad Los Angeles is een ijsjesmuseum geopend. Je kunt er verschillende soorten ijs proeven en ruiken. Er is een zwembad vol spikkels en een behang met bananengeur.
Turkije doodt PKK-strijders in Noord-Irak
Bron:nu.nl / buitenland

(29-04-2017 11:36)


Het Turkse leger heeft zaterdag veertien leden van de Koerdische PKK gedood tijdens een luchtaanval op het noorden van Irak. Dat meldt het leger in een verklaring.
Europa gaat zich klaarstomen voor de Brexit
Bron:AD / buitenland

(29-04-2017 10:17)


Europa gaat zich vandaag in recordtijd klaarstomen voor de Brexit. Op een top in Brussel die slechts enkele uren duurt, stellen leiders van de 27 overblijvende landen vast hoe zij de komende dik anderhalf jaar de scheiding met Groot-Brittannië gaan uitonderhandelen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: