THUMB
Explosie gemeld bij busstation New York, metrolijnen ontruimd
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 14:05)


In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan, in de buurt van het busstation Port Authority. Dat is ontruimd, evenals drie metrolijnen ontruimd. De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom.
THUMB
‘Explosie bij busstation New York City, metrostations geëvacueerd’
Bron:nu.nl / buitenland

(11-12-2017 13:59)


Bij een busstation in het stadsdeel Manhattan in New York City zou een explosie hebben plaatsgevonden.
Californië zet bijna zesduizend brandweerlieden in tegen bosbranden
Bron:nu.nl / buitenland

(11-12-2017 13:53)


De Amerikaanse staat Californië haalt alles uit de kast om de niet aflatende branden in de staat te bestrijden. Inmiddels zijn er ruim 5.800 brandweerlieden uit meerdere staten actief. Ze hebben veel last van de harde wind.
Olifant valt bus en vrachtwagen aan
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 13:15)


Spannende momenten voor mensen in China. Een wilde olifant viel daar een bus en een vrachtwagen aan. Hij brak zelfs een raam! Het ziet er allemaal best eng uit, maar gelukkig vielen er geen gewonden.
'Kernwapenvrije wereld moet de nieuwe norm worden'
Bron:AD / buitenland

(11-12-2017 13:00)


We blikken dagelijks terug op het afgelopen jaar in 17 momenten en 17 personen. In deze tweede aflevering: Nobelprijswinnares Beatrice Fihn. Begin oktober stond ze plots in het centrum van alle aandacht na de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede.
Duitse inlichtingenchef: China rekruteert via LinkedIn
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 12:28)


China gebruikt LinkedIn om in Duitsland informanten te rekruteren. Daarvoor waarschuwt de baas van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz). China ontkent dat dit het dit doet. In totaal zouden meer dan 10.000 Duitsers zijn benaderd.
EU-landen gaan samenwerken in 17 defensieprojecten
Bron:nu.nl / buitenland

(11-12-2017 11:50)


EU-landen hebben maandag zeventien defensieprojecten gelanceerd waarin de krijgsmachten van de lidstaten in groepjes met elkaar samenwerken. Dat moet ervoor zorgen dat de versnipperde Europese defensie veel efficiënter wordt.
Omstreden senaatskandidaat Roy Moore laat zich niet meer zien
Bron:AD / buitenland

(11-12-2017 11:08)


Het is in de Amerikaanse politiek zelden vertoond: een parlementskandidaat die geen campagne voert. Roy Moore (70), beschuldigd van seksueel wangedrag, mijdt de openbaarheid. Ook vandaag, een dag voor de cruciale verkiezing van de nieuwe senator van Alabama.
Reddingsactie voor spartelend hertje op het ijs
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 10:19)


Een spannend avontuur voor een hert in Amerika. Het dier was op een bevroren meer gelopen, maar kon er niet meer vanaf komen. Gelukkig organiseerde de brandweer een reddingsactie. Met een grote slee werd het hertje naar de kant geduwd.
THUMB
Splijtzwam Trump richt enorme schade aan in 'moeder der conflicten'
Bron:AD / buitenland

(11-12-2017 10:10)


Hans van Zon hekelt de manier waarop de Amerikaanse president Donald Trump omgaat met het Israelisch-Palestijnse conflict. Het kleine beetje samenhang waaraan vredestichters zich vastklampten, is door hem kapotgemaakt. 
THUMB
Explosie bij busstation New York
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(11-12-2017 14:01)


Bij een busstation in het centrum van New York heeft een explosie plaatsgevonden. Daardoor zou een persoon gewond zijn geraakt. Over de oorzaak is nog niets bekend. Een persoon zou zijn aangehouden.
Indiase Congrespartij wordt opnieuw geleid door een Gandhi
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 13:55)


De Indiase Congrespartij, de belangrijkste oppositiepartij van het land, heeft Rahul Gandhi gekozen tot voorzitter. Hij is daarmee ook politiek leider van de partij. Er waren geen andere kandidaten. Gandhi volgt zijn moeder Sonia op, die 19 jaar aan het hoofd van de Congrespartij heeft gestaan.
Rusland helpt Egypte met bouw kernreactor
Bron:nu.nl / buitenland

(11-12-2017 13:26)


Rusland en Egypte hebben een akkoord gesloten voor de bouw van een kernreactor in het Noord-Afrikaanse land land. De overeenkomst voorziet in Russische hulp bij de bouw en de levering van Moskou van voorraden nucleaire brandstof.
Vader martelde Maude om van haar een 'supervrouw' te maken
Bron:AD / buitenland

(11-12-2017 13:04)


Wie het verhaal van Maude Juliens jeugd hoort, rijzen de haren te berge. Omdat haar vader van haar een supermens wilde maken, stond ze als kind bloot aan allerlei bizarre experimenten.
THUMB
Ook buurlanden zuchten onder het winterweer
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 12:37)


In België leidt de hevige sneeuwval tot grote problemen. Op de wegen stond meer dan 1200 kilometer file. Sinds acht uur vanochtend geldt er in Vlaanderen code oranje. Op verschillende plaatsen zijn de rijbanen ondergesneeuwd. Op- en afritten van wegen werden vanwege gladheid afgesloten.
THUMB
Poetin: Rusland gaat troepen uit Syrië terugtrekken
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 12:10)


Rusland gaat beginnen met de gedeeltelijke terugtrekking van zijn troepen uit Syrië. Dat heeft president Poetin bekendgemaakt op een luchtmachtbasis in Syrië, waar vandaan de Russen opereren in het land. Poetin is inmiddels aangekomen in Egypte voor een officieel bezoek.
Koorddanser steekt grote rivier over in het donker
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 11:42)


In Italië balanceerde zondagavond op wel 20 meter hoogte een man boven de rivier de Tiber. Toen hij weer veilig aan de overkant stond zei hij dat het moeilijker was dan verwacht. Dat is niet zo gek, want hij liep in het donker en het waaide hard. Ooit wil de koorddanser over de langste hangbrug ter wereld lopen.
Saudi-Arabië staat na 35 jaar weer bioscopen toe
Bron:nu.nl / buitenland

(11-12-2017 10:27)


Saudi-Arabië gaat voor het eerst sinds ruim 35 jaar weer openbare bioscopen toestaan. De Algemene Commissie voor de Audiovisuele Media is een procedure begonnen om hiervoor vergunningen af te geven.
Saudi's volgend jaar voor het eerst naar de bioscoop
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 10:15)


Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat er komend voorjaar voor het eerst in meer dan 35 jaar weer bioscopen opengaan. Het is de nieuwste stap in een reeks sociale hervormingen die de jonge kroonprins Mohammed bin Salman doorvoert. Het vorstendom heeft besloten dat commerciële bioscopen weer vergunningen kunnen krijgen.
Arrestaties wegens moord op Nederlandse zakenman in België
Bron:NOS / buitenland

(11-12-2017 10:02)


De politie in België heeft twee verdachten opgepakt in de moordzaak van de Nederlandse zakenman Marcel van Hout. Hij werd vorige maand dood gevonden in zijn villa in Neerpelt. Volgens Belgische media zijn de verdachten de 45-jarige ex van de zakenman en de klusjesman.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: