Economie
Ouder >> 
THUMB
'Einde droogte komt net op tijd voor boeren'
Bron:NOS / economie

(24-06-2017 04:44)


De voorspelde regen van de komende dagen komt net op tijd voor de boeren in de landbouw, denkt LTO Nederland. Volgens bestuurslid Adrie Bossers kan grote schade aan de oogst worden voorkomen als het de komende week blijft regenen. Vooral de oogst van wortelen, aardappels en uien loopt gevaar.
ECB trekt stekker uit twee noodlijdende Italiaanse banken
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 21:48)


Het doek valt voor twee Italiaanse banken die al geruime tijd in financiële problemen zitten, Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. De Europese Centrale Bank (ECB) ziet geen oplossing meer voor de financiële instellingen en liet vrijdag weten dat zij via een procedure onder Italiaans recht zullen worden afgewikkeld.
'Harley-Davidson wil Italiaans Ducati kopen'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 20:30)


De Amerikaanse motorenfabrikant Harley-Davidson wil zijn Italiaanse concurrent Ducati kopen. Het bedrijf is daarover in gesprek met de huidige eigenaar, het Duitse autoconcern Volkswagen. 
Mexicanen boos om tequilabier van Heineken
Bron:NOS / economie

(23-06-2017 17:06)


Een organisatie van Mexicaanse tequilaproducenten wil Heineken voor de rechter dagen. De bierbrouwer verkoopt al jarenlang Desperados, bier met een beetje tequila erin. Maar volgens de Consejo Regulador del Tequila (CRT) zit er helemaal geen tequila in Desperados.
THUMB
Mexicanen boos op Heineken om biertje met tequilasmaak
Bron:AD / economie

(23-06-2017 15:13)


De Mexicaanse tequilawaakhond is boos op Heineken. Het Desperados- biertje met tequilasmaak van de Nederlandse bierbrouwerij 'tast ongegeneerd de goede naam van tequila aan', volgens directeur Ramón González.
Werkgevers krijgen compensatie bij zieke 56-plussers
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 13:02)


Werkgevers die vanaf volgend jaar iemand van 56 jaar of ouder in dienst neemt, krijgen compensatie van de overheid als die werknemer vanwege ziekte uitvalt.
FloraHolland bundelt krachten met FloraXchange voor online bloemenhandel
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 12:01)


Bloemenveiling Royal FloraHolland bundelt de krachten met het handelsplatform FloraXchange om samen een grote digitale sierteeltmarktplaats voor kwekers op te zetten.
Werkenden krijgen steeds kleiner deel van bedrijfswinsten
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 09:54)


Van iedere euro die door bedrijven in de marktsector werd verdiend, ging vorig jaar 73 cent naar werknemers en zelfstandigen als inkomen. 
Voortaan doet een man de was in reclamefilmpjes
Bron:AD / economie

(23-06-2017 09:46)


De ‘Unstereotype Alliance’ van de VN werd deze week gelanceerd: een samenwerking tussen grote, uiteenlopende bedrijven en organisaties om de strijd aan te gaan met seksistische stereotypen in reclame. 
THUMB
Nationale-Nederlanden lijdt gevoelige nederlaag over woekerpolissen
Bron:NOS / economie

(23-06-2017 09:00)


Nationale-Nederlanden moet een klant een deel van de kosten terugbetalen die gemaakt zijn bij het afsluiten van een woekerpolis. De uitspraak kan Nationale-Nederlanden miljarden euro's kosten als die geldt voor alle klanten bij de verzekeraar die zo'n polis hebben.
ECB trekt stekker uit twee Italiaanse banken
Bron:NOS / economie

(23-06-2017 22:22)


Het doek valt voor twee Italiaanse banken die al een tijd in problemen zitten, Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. De Europese Centrale Bank (ECB) zegt dat de banken ruim de tijd hebben gekregen om met plannen te komen om hun kapitaaltekorten aan te vullen, maar dat ze geen overtuigende oplossing hebben aangedragen.
THUMB
Greenpeace hekelt transparantiegebrek EU-onderhandelingen met Japan
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 21:09)


Milieuorganisatie Greenpeace heeft vrijdag tweehonderd pagina’s openbaar gemaakt van de onderhandelingen voor een handelsverdrag tussen de Europese Unie en Japan. Volgens Greenpeace is het net als bij andere internationale handelsverdragen bijna niet mogelijk inzicht te krijgen in de onderhandelingen.
THUMB
Greenpeace bezorgd over handelsverdrag met Japan
Bron:NOS / economie

(23-06-2017 18:50)


De EU maakt in een nieuw handelsverdrag geen harde afspraken met Japan over een verbod op de walvisjacht en de bescherming van bossen. Dat zegt milieuorganisatie Greenpeace, die een voorlopige versie van het verdrag in handen kreeg. Japan en de EU onderhandelen momenteel over de Japan EU Free Trade Agreement (JEFTA).
EU gaat markt beter beschermen tegen oneerlijke handel
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 15:34)


De EU wil "robuuste", wereldwijde handel, maar wel met eerlijke regels voor iedereen. Daarom moet er snel gewerkt worden aan maatregelen om Europa beter te beschermen tegen oneerlijke handelspraktijken en marktverstoringen door landen van buiten de EU.
Commerzbank lijdt in tweede kwartaal verlies door reorganisatie
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 14:04)


De Duitse bank Commerzbank heeft aangekondigd in het tweede kwartaal een verlies te lijden. De tweede bank van Duitsland boekt 810 miljoen euro af vanwege een ontslagronde en een reorganisatie.
BlackBerry profiteert van overwinning patentkwestie
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 12:42)


BlackBerry heeft in het afgelopen kwartaal een forse winst in de boeken gezet. Daarbij profiteerde het Canadese bedrijf van de overwinning in een patentkwestie met chipconcern Qualcomm die 815 miljoen dollar opleverde voor BlackBerry.
Provincies drukten verkoop afvalbedrijf Attero door
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 11:32)


Provincies hebben in 2013 de verkoop van afvalverwerker Attero doorgedrukt terwijl uitstel vermoedelijk een (veel) betere prijs had opgeleverd. 
Grote bedrijven gaan strijd aan met seksistische stereotypen in reclame
Bron:AD / economie

(23-06-2017 09:46)


De ‘Unstereotype Alliance’ van de VN werd deze week gelanceerd: een samenwerking tussen grote, uiteenlopende bedrijven en organisaties om de strijd aan te gaan met seksistische stereotypen in reclame. 
THUMB
Nationale-Nederlanden moet definitief betalen in woekerpoliszaak
Bron:AD / economie

(23-06-2017 09:29)


NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een beroep over compensatie van een woekerpolisklant definitief verloren. De verzekeraar kreeg van klachteninstituut Kifid te horen dat niet aan de informatieplicht was voldaan en de zogenaamde eerste kosten niet in rekening gebracht hadden mogen worden.
'Bijna alle Nederlandse ziekenhuizen draaien met winst in 2016'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2017 08:46)


Bijna alle Nederlandse ziekenhuizen hebben vorig jaar met winst gedraaid, ondanks een stijging van de zorgkosten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: