Politiek
Ouder >> 
VVD-Kamerlid Van Haga onder vuur door kamerverhuur in Amsterdam
Bron:NOS / politiek

(16-12-2017 16:56)


VVD-Kamerlid Wybren van Haga overtreedt met een aantal panden de verhuurregels in Amsterdam. Volgens Het Parool wonen in ongeveer zeven à acht van Van Haga's panden meer huurders, zonder dat hij daar een vergunning voor heeft. Van Haga, die sinds een maand Kamerlid is, bezit met zijn bv's meer dan honderd panden, vooral in Amsterdam en Haarlem.
Geen Nederlands paspoort meer voor twee veroordeelde jihadisten
Bron:NOS / politiek

(16-12-2017 10:51)


Het kabinet wil het Nederlanderschap intrekken van twee mensen die zijn veroordeeld voor een terroristisch misdrijf. Het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving hierover van De Telegraaf. De twee mannen zijn op dit moment nog in Nederland.
PVV stuurt nieuwe lijsttrekker Rotterdam weg om steun Holocaustontkenner
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 15:36)


Een dag nadat PVV-leider Wilders de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam heeft gepresenteerd, wordt hij alweer vervangen. De PVV schrijft: "Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs.
THUMB
Rutte over MH17-twijfels Rusland: ik laat mij dit niet zeggen
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 15:22)


Premier Rutte staat pal achter de onafhankelijkheid van het MH17-onderzoek van het JIT, het Joint Investigation Team. "Ik laat mij dit niet zeggen, ik werp dit verre van mij", zegt Rutte in Brussel. Hij reageert hiermee op de uitspraken van de Russische ambassadeur Sjoelgin.
THUMB
Minister: aftapwet gaat niet over lukraak informatie verzamelen
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 13:35)


De balans tussen veiligheid en privacy is goed geregeld in de nieuwe aftapwet, schrijft minister Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer. "Er kan, mag en zal geen sprake zijn van het willekeurig en massaal verzamelen van gegevens van burgers." De aftapwet WiV geeft de inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer instrumenten om informatie over burgers te verzamelen.
THUMB
Ambassadeur Rusland: MH17-onderzoek partijdig
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 12:14)


De onderzoekers van het het Joint Investigation Team (JIT), die onderzoek doen naar het neergeschoten passagiersvliegtuig MH17, nemen door Rusland aangeleverde informatie minder serieus dan die van amateurspeurders. Dat zegt ambassadeur Sjoelgin van Rusland in een gesprek met de NOS.
Hoekstra vindt kans op EU-topfunctie uitstekend nieuws
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 11:24)


Minister Hoeksta vindt het "uitstekend nieuws" dat de Nederlander Vijlbrief nog de enige kandidaat is voor een topfunctie bij de Europese Unie. Het ziet ernaar uit dat hij de nieuwe voorzitter van Eurogroep Werkgroep (EWG) in Brussel wordt. De Nederlandse minister van Financiën wil niet op de zaken vooruitlopen.
Russische ambassadeur: wij maken geen nepnieuws in Nederland
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 06:25)


Rusland maakt geen nepnieuws en is niet bezig met andere soorten politieke inmenging in Nederland. Dat zegt ambassadeur Shulgin van Rusland in een gesprek met de NOS. Hij voegt eraan toe dat de beschuldigingen van het kabinet op dat punt de relatie met Nederland verslechteren.
THUMB
Van Ark koerst op minimumloon voor arbeidsbeperkten
Bron:NOS / politiek

(14-12-2017 18:17)


Staatssecretaris van Ark wil zorgen wegnemen bij mensen met een arbeidsbeperking. Ze schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze "koerst" op het wettelijk minimum loon. De regeringscoalitie wil stimuleren dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk gaan In het regeerakkoord is afgesproken dat de loonkostensubsidie voor werkgevers die een arbeidsgehandicapte in dienst hebben, wordt geschrapt.
THUMB
'Shell houdt van Nederland, hopelijk is het wederzijds'
Bron:NOS / politiek

(14-12-2017 17:44)


Multinationals als Shell, Unilever en AkzoNobel zijn blij met de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting. Bij een hoorzitting in de Tweede Kamer zeiden ze dat ze daar al jaren voor lobbyen. Maar ze hebben nooit gedreigd Nederland te verlaten als het niet gebeurde.
THUMB
Rutte: kiezer heeft nog geen genoeg van mij
Bron:NOS / politiek

(16-12-2017 15:35)


Volgens premier Rutte zien politici altijd te laat dat hun 'politieke houdbaarheid' is verstreken. Bij hemzelf is het naar zijn overtuiging nog niet zover. "Tijdens de laatste verkiezingen heeft de kiezer laten zien dat hij nog geen tabak van me heeft.
Kabinet stelt adviescommissie in voor wietteeltexperiment
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 17:36)


Er komt een onafhankelijke commissie die moet adviseren hoe het experiment met het legaal telen van wiet eruit moet gaan zien. Het kabinet wil nog voor de zomer een wetsvoorstel indienen dat het experiment mogelijk maakt. De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie sprak in het regeerakkoord af dat er een experiment moet komen in zes tot tien grotere gemeenten, die in type van elkaar verschillen en verspreid over het land liggen.
Rekentoets telt niet meer mee voor vwo-diploma
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 15:26)


De rekentoets telt niet meer mee voor het vwo-diploma. Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Slob hierover. In de rest van het voortgezet onderwijs telt de omstreden toets al sinds 2016 niet meer mee. In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet is al afgesproken dat de rekentoets gaat verdwijnen en dat er een alternatief moet komen.
THUMB
Kabinet wil wet DBA voor zzp'ers in 2020 vervangen
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 14:53)


Het kabinet streeft ernaar op 1 januari 2020 de wet DBA voor zzp'ers te vervangen door een "webmodule" voor opdrachtgevers. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. Via die webmodule kunnen opdrachtgevers aangeven in welke gezagsverhouding zij met de zzp'er werken.
Tegengif voor nepnieuws: een vergunning voor sociale media
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 13:01)


Er is de laatste tijd veel te doen om de verspreiding van ongewenste content via sociale media. Het Centraal Planbureau heeft vandaag een advies uitgebracht waarin wordt beschreven wat Nederland en Europa daar tegen kunnen doen. Centraal daarbij staat een vergunningenstelsel.
Slob verbaasd over mogelijke betaling No Surrender-baas door PowNews
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 11:52)


Minister Slob deelt de verbazing over het nieuws dat No Surrender-baas Henk Kuipers zou zijn betaald voor zijn deelname aan een serie over hem bij PowNews. Slob zegt dat de Publieke Omroep regels en codes heeft voor het betalen van deelnemers aan programma's.
'Nederland wel degelijk slachtoffer heimelijke Russische beïnvloeding'
Bron:NOS / politiek

(15-12-2017 10:55)


Minister Ollongren is niet verbaasd dat de Russische ambassadeur ontkent dat zijn land aan nepnieuws verspreidt of andere vormen van politieke beïnvloeding doet. "Ik had niet verwacht dat de Russische autoriteiten zouden zeggen: ja, wij zijn bezig met heimelijke operaties in het Westen.
'We vragen mensen met een beperking een tocht door de bureaucratie te maken'
Bron:NOS / politiek

(14-12-2017 22:09)


Het kabinet wil meer banen creëren voor mensen met een beperking door regels voor werkgevers te versimpelen. Maar niet alle werkgevers en werknemers zijn enthousiast. In de huidige regeling van loonsubsidie krijgen mensen met een beperking een volwaardig loon.
Huis voor klokkenluiders 2.0 in de maak
Bron:NOS / politiek

(14-12-2017 17:58)


Het bestuur van het Huis voor klokkenluiders treedt af na een vernietigend rapport. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft vicevoorzitter Muller van de Onderzoeksraad voor Veiligheid benoemd als interim-voorzitter. Het Huis voor klokkenluiders staat mensen bij die misstanden op hun werk melden.
Restvoorraad vieze scooters mag alsnog verkocht worden
Bron:NOS / politiek

(14-12-2017 17:00)


Scooterwinkels mogen volgend jaar alsnog hun restvoorraad scooters en brommers verkopen die niet meer aan de nieuwste Europese normen voldoen. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat besloten. Het gaat om scooters met een Euro 2 of 3-norm, die meer schadelijke stoffen uitstoten dan de nieuwere Euro 4-norm toestaat.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: