Politiek
Ouder >> 
THUMB
Kamer stemt in met participatieverklaring nieuwkomers
Bron:NOS / politiek

(24-02-2017 09:18)


De Tweede Kamer heeft ingestemd met de participatieverklaring als verplicht onderdeel van de inburgering voor nieuwkomers. Het voorstel van minister Asscher houdt in dat nieuwkomers leren over de Nederlandse kernwaarden en een verklaring ondertekenen dat ze deze waarden respecteren.
THUMB
Jouw stem van A tot Zetel
Bron:NOS / politiek

(24-02-2017 07:35)


Geen stemcomputer, geen ondersteunende verkiezingssoftware. Het tellen van de stemmen gaat komende Tweede Kamerverkiezingen weer traditioneel met de hand. Het wordt een enorme klus. In deze video laten we je zien welke lange weg jouw stembiljet aflegt: 15 maart moeten de stembureaumedewerkers vanaf 21.
THUMB
Blok blijft erbij: Wilders kan veilig zijn werk doen
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 17:58)


Minister Blok betreurt het dat PVV-leider Wilders alle publieke activiteiten voor de verkiezingen opschort. Maar hij blijft ervan overtuigd dat Wilders veilig zijn werk kan doen. Dat zei de minister na overleg op het Torentje met onder anderen premier Rutte.
Burgemeester Van Aartsen neemt afscheid van Den Haag
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 14:06)


Een politiestoet, fanfarekorps, militairen en het Haagsch Studenten Schutters Korps. Het komt allemaal aan bod vandaag bij het afscheid van burgemeester Jozias van Aartsen. Na bijna negen jaar stopt Van Aartsen (68) als burgemeester van zijn geboortestad Den Haag.
Wat wil VNL?
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 12:08)


Grofgebekt en anti-establishment: met Jan Roos heeft VoorNederland (VNL) een opvallende lijsttrekker binnengehaald. Eerder was hij PowNed-verslaggever en initiatiefnemer van het Oekraïne-referendum, waarmee hij - naar eigen zeggen - parlementaire geschiedenis schreef.
THUMB
Voor het eerst in bijna 10 jaar een begrotingsoverschot
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 09:01)


Er is weer geld over: voor het eerst in bijna tien jaar krijgt de Nederlandse overheid meer binnen dan er wordt uitgegeven. De economie groeide sneller dan verwacht, waardoor de overheid op de begroting van vorig jaar een overschot van 200 miljoen euro kan noteren.
THUMB
Kamer geschrokken van beveiligingslek
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 17:05)


In de Tweede Kamer is geschrokken gereageerd op het lek in de organisatie die onder anderen PVV-leider Wilders beveiligt. Een medewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen wordt verdacht van het lekken van informatie naar een criminele bende. Korpschef Akerboom van de Nationale Politie denkt overigens dat de veiligheid van Wilders niet in het geding is geweest.
'Vooral VVD-politici rijden scheve schaats'
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 14:52)


Politici van de VVD komen vaker met justitie in aanraking dan die van andere partijen, stelt Vrij Nederland op basis van zijn jaarlijkse Politieke Integriteits-Index. Volgens die lijst waren er vorig jaar 46 affaires, waarbij vijftien keer een VVD-politicus betrokken was.
THUMB
Overleg Rutte en Wilders over beveiliging
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 11:58)


Premier Rutte en minister Blok van Veiligheid en Justitie hebben een gesprek gehad met PVV-leider Wilders. Ze overlegden op de kamer van Wilders in het gebouw van de Tweede Kamer. Er zijn geen mededelingen over de inhoud gedaan, maar zo goed als zeker ging het over de beveiliging van Wilders.
THUMB
Peilingwijzer: PVV en VVD nu even groot
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 06:01)


Drie weken voor de Tweede Kamerverkiezingen gaat de PVV in de Peilingwijzer niet langer alleen aan kop. De partij van Geert Wilders is deze week gezakt naar 24 tot 28 zetels, waardoor het verschil met de VVD (23-27) niet meer significant is. Politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, wijst erop dat de VVD al weken op min of meer hetzelfde niveau blijft, terwijl de PVV de laatste maand zo’n 3 zetels heeft ingeleverd.
Kiezers zijn helemaal klaar met beloftes van politici
Bron:NOS / politiek

(24-02-2017 09:04)


De meeste kiezers hebben geen begrip voor politici die allerlei beloftes doen. Sterker nog, het schaadt hun vertrouwen in de politiek. Dat blijkt uit een onderzoek van Ipsos, in opdracht van de NOS. Bijna 60 procent van de ondervraagden zegt dat beloftes door politici hun vertrouwen in de politiek schaadt.
Krol biedt excuses aan voor verwarring AOW-standpunt
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 22:46)


"Als door mijn beweringen iets verkeerd is overgekomen dan betreur ik dat. De belangen van ouderen zijn bij 50Plus hartstikke veilig." Krol biedt in Nieuwsuur de kiezers zijn excuses aan voor de verwarring die hij heeft veroorzaakt. Deze week ontstond veel commotie nadat Krol had gezegd dat de AOW-leeftijd zonder problemen terug kan naar 65 jaar.
Wilders schort publieke verkiezingscampagne op
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 14:51)


De PVV schort alle publieke activiteiten voor de verkiezingen op. Dat heeft partijleider Wilders bekendgemaakt. De beslissing heeft te maken met het onderzoek naar een van de mensen die betrokken waren bij zijn beveiliging.  Wilders maakte het besluit bekend nadat het Algemeen Dagblad had gemeld dat tegen de man al eerder verdenkingen waren gerezen.
THUMB
Recordaantal Nederlanders in het buitenland wil stemmen
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 13:01)


Een recordaantal Nederlanders in het buitenland heeft zich aangemeld om een stem te kunnen uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens de gemeente Den Haag, die de registratie coördineert, zijn het er zo'n 77.500. Het gaat vooral om kiezers die in het buitenland wonen, maar ook mensen die op 15 maart met vakantie zijn konden zich opgeven.
Nagel: Henk Krol heeft AOW-standpunt verkeerd geformuleerd
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 11:50)


Partijvoorzitter Jan Nagel neemt afstand van de manier waarop lijsttrekker Henk Krol het AOW-standpunt van zijn partij heeft uitgelegd. "Hij heeft het verkeerd geformuleerd, dat heeft tot misverstanden geleid", zei Nagel op een persconferentie. Daar was Krol niet bij aanwezig.
THUMB
Tweede Kamer eist betere hulp voor kinderen van dakloze ouders
Bron:NOS / politiek

(23-02-2017 05:30)


Alle kinderen van dakloze ouders moeten begeleiding krijgen van een deskundige hulpverlener. Regeringspartij PvdA wil dat gemeenten nog dit jaar zorgen dat ieder dakloos kind psychologische hulp krijgt en een ruime meerderheid van VVD, SP, CDA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie is het hier mee eens.
Thieme bedankt voor deelname debatuitzending radio
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 14:59)


De Partij voor de Dieren wil vrijdag niet meedoen aan de uitzending van Nieuws en Co op NPO Radio1. Dan is een verkiezingsdebat van NOS en NTR met negen partijen. Ook kleinere partijen, waaronder de Partij voor de Dieren, zijn voor de uitzending uitgenodigd, maar daar gaat het om opgenomen gesprekken.
THUMB
'Henk Krol kreeg boete voor gesjoemel met lease-auto'
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 13:37)


50Plus-lijsttrekker Henk Krol is in 2014 door de Belastingdienst beboet wegens gesjoemel met zijn lease-auto, meldt Elsevier. Krol zou geen heldere informatie hebben overlegd over het privégebruik van zijn lease-auto over de jaren 2011 en 2012; een 'reconstructie' die Krol maakte van de gereden kilometers werd niet geaccepteerd door de fiscus.
'Politici PvdA en PVV hebben vaker spijt van tweets'
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 11:56)


Leden van de partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie (FvD), verwijderen in vergelijking met andere politici de meeste twitterberichten. Het gaat om één op de dertien tweets, concludeert de Open State Foundation na eigen onderzoek.  De organisatie onderhoudt Politwoops, een systeem waarmee verwijderde tweets van politici worden bewaard.
THUMB
VVD-Kamerlid Potters wordt burgemeester De Bilt
Bron:NOS / politiek

(22-02-2017 04:38)


VVD-Kamerlid Sjoerd Potters wordt de nieuwe burgemeester van De Bilt. Gisteravond werd hij door de gemeenteraad voorgedragen. Potters zat sinds 2012 in de Tweede Kamer. Hij was onder meer woordvoerder over de langdurige zorg en tot 2016 over integratie.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: