Politiek
Ouder >> 
THUMB
Onderzoek seksuele intimidatie in Tweede Kamer en op ministeries
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 22:33)


In de Tweede Kamer en op de ministeries gaat worden onderzocht of er medewerkers zijn die last hebben of last hebben gehad van seksuele intimidatie op de werkvloer. Kamervoorzitter Arib wil dat na de zomer alle Kamermedewerkers de vraag wordt voorgelegd of zij dergelijke ervaringen hebben.
Rotterdamse wethouder stapt op vanwege debacle Hoekse Lijn
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 17:04)


De Rotterdamse D66-wethouder Pex Langenberg is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden door het debacle met de Hoekse Lijn. De ombouw van de spoor- naar metrolijn duurt veel langer en kost veel meer dan gepland. Langenberg wordt verweten dat hij niet op tijd heeft ingegrepen en de raad niet op tijd heeft geïnformeerd.
THUMB
Tweede Kamer herdenkt 'groot staatsman' Lubbers
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 16:21)


De Tweede Kamer heeft oud-premier Lubbers herdacht in aanwezigheid van zijn familie. Kamervoorzitter Arib noemde hem een groot staatsman "met diepgewortelde idealen, die zich niet blind staarde op zijn eigen gelijk, maar de harmonie zocht". Zij zei dat hij 21 jaar kind aan huis was in de Tweede Kamer.
THUMB
D66: extra geld naar Brussel niet uitgesloten
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 14:10)


Coalitiepartij D66 sluit niet uit dat de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie omhoog gaat. Kamerlid Verhoeven zei in de Tweede Kamer dat het kabinet geen loze beloftes moet doen. Door het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de EU ontstaat er een tekort op de Europese begroting, want het land is een grote netto-betaler.
NOS heeft geloot voor deelname verkiezingsdebatten
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 12:17)


Eén dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 maart worden gehouden, organiseert de NOS een televisiedebat tussen de landelijke politieke kopstukken. ChristenUnie-leider Segers en PVV-leider Wilders bijten het spits af in het debat op 20 maart.
Luisteren naar slachtoffer straks verplicht voor verdachten
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 03:50)


Het kabinet neemt de komende jaren, samen met de politie, rechters en strafrechtadvocaten, nieuwe maatregelen om slachtoffers van misdrijven te beschermen en meer rechten te geven. Minister Dekker voor Rechtsbescherming maakt ze vandaag bekend op de Europese dag van het slachtoffer.
Slob wil snel cao voor basisonderwijs
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 18:34)


Minister Slob hoopt dat de leraren in het basisonderwijs snel duidelijkheid krijgen over hun salaris. De bonden en werkgevers praten al enige tijd over een nieuwe cao; de verwachting is dat er voor de zomer duidelijkheid komt. Pas als er een akkoord is, krijgen de leraren in het primair onderwijs er extra geld bij van het kabinet.
Cellentekort opgelost: Noorse gevangenen vertrekken uit Drenthe
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 15:48)


De 180 Noren die gevangenzitten in het Drentse Veenhuizen, gaan terug naar hun eigen land. Omdat in Noorwegen een cellentekort was, werden sinds september 2015 Noren ondergebracht in de gevangenis Norgerhaven. De Noorse autoriteiten hebben minister Dekker voor Rechtsbescherming nu verteld dat ze het verdrag daarover niet zullen verlengen.
Meldpunt voor informatie over omstreden onderzoeksbureau Justitie
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 10:30)


De commissies die de werkwijze van het onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid onder de loep nemen, roepen iedereen op belangrijke informatie met de commissies te delen. Daarvoor is een speciaal meldpunt in het leven geroepen. Met de informatie wordt vertrouwelijk omgegaan en er zal alleen met toestemming van de melder gebruik van worden gemaakt.
THUMB
VVD'er Han ten Broeke niet in voor post vertrokken Zijlstra
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 00:39)


Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) is niet beschikbaar om zijn vertrokken partijgenoot Halbe Zijlstra op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. "Ik ben daar niet voor in", zei de buitenlandwoordvoerder in gesprek met een verslaggever van tv-programma Jinek.
THUMB
Meerderheid Tweede Kamer schaft raadgevend referendum af
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 18:19)


De Tweede Kamer heeft definitief het raadgevend referendum weggestemd. Met 76 stemmen voor en 69 tegen is de wet van minister Ollongren die de afschaffing regelt aangenomen. Over de wet en voorstellen van de oppositie werd hoofdelijk gestemd. Verschillende partijen legden voorafgaand aan de stemming een zogenoemde stemverklaring af, waarmee ze duidelijk maakten waarom ze voor of tegen stemden.
THUMB
Kabinetslid naar herdenking Armeense genocide in Jerevan
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 16:51)


Het kabinet zal in april in Jerevan aanwezig zijn bij de herdenking van de genocide door Turken op Armeniërs. Het is de eerste keer dat een bewindspersoon de plechtigheid bijwoont. Minister Kaag van Buitenlandse Zaken zei in de Tweede Kamer dat de aanwezigheid niet betekent dat het kabinet een uitspraak doet over de vraag of er sprake was van genocide.
Schippers niet naar Buitenlandse Zaken
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 16:16)


VVD'er Edith Schippers wil geen minister van Buitenlandse Zaken worden. Haar naam werd vaak genoemd als mogelijke opvolger van haar vorige week afgetreden partijgenoot Zijlstra. In De Telegraaf noemt Schippers het ministerschap van Buitenlandse Zaken een geweldige baan die ze direct zou hebben geaccepteerd als ze geen tienerdochter had gehad.
Klinkende namen bij besprekingen nationaal Klimaatakkoord
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 14:08)


Oud-milieuminister Ed Nijpels gaat de besprekingen coördineren over een nationaal Klimaat- en energieakkoord, dat komende zomer klaar moet zijn. Ook oud-PvdA-leider Samsom en voormalig GroenLinks-Kamerlid Vendrik krijgen een belangrijke rol, bevestigen bronnen aan de NOS.
Commissie-Rouvoet wil 'scheidingsloket' in gemeenten
Bron:NOS / politiek

(22-02-2018 10:15)


Gemeenten moeten meer doen om ouders die uit elkaar gaan te ondersteunen. Dat adviseert een commissie onder leiding van André Rouvoet, oud-minister voor Jeugd en Gezin. De commissie onderzocht de afgelopen maanden hoe zo veel mogelijk kan worden voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding.
Nog geen nieuwe borden voor elektrische laadstations
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 18:38)


Bewegwijzeringsborden langs snelwegen worden voorlopig niet massaal vervangen om laadstations voor elektrische auto's aan te kondigen. Staatssecretaris Van Veldhoven antwoordt op vragen van D66-Kamerlid Sienot dat zo'n operatie niet nodig is, kosten met zich meebrengt en overlast veroorzaakt.
THUMB
Ollongren overweegt stappen na bedreiging door Maastrichtse politicus
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 16:40)


Minister Ollongren denkt na over stappen tegen een kandidaat-raadslid uit Maastricht dat haar met de dood heeft bedreigd op Facebook. Paul Berben van de Partij Veilig Maastricht (PVM) schreef: "Mijn persoonlijke mening: wat mij betreft mocht ze aan de hoogste boom hangen".
Partners krijgen na geboorte baby vanaf volgend jaar week vrij
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 11:32)


Na de geboorte van een baby krijgt de partner van de moeder vanaf volgend jaar een week doorbetaald verlof. Minister Koolmees heeft de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG), die dat mogelijk gaat maken, gepresenteerd op de negenmaandenbeurs.
THUMB
Tweede Kamer ziet nog volop geld om leraren beter te betalen
Bron:NOS / politiek

(21-02-2018 07:01)


Tweede Kamerleden zien mogelijkheden om geld weg te halen bij de talrijke onderwijsuitgaven waar leraren geen direct profijt van hebben. Kamerleden komen met allerlei ideeën, zoals de hoogte van de vergoedingen van het woud aan onderwijsbesturen, de ongevraagde extra's in de cao en de inhuur van onderwijsconsultants.
Regeringspartijen houden vol: geen referendum afschaffen referendum
Bron:NOS / politiek

(20-02-2018 21:02)


Het raadgevend referendum wordt afgeschaft en daar wordt geen referendum over gehouden. Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie houden vast aan dit plan uit het regeerakkoord, dat wordt uitgevoerd door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: