Politiek
Ouder >> 
VVD-voorzitter Keizer: ik heb integer gehandeld
Bron:NOS / politiek

(28-04-2017 08:43)


VVD-partijvoorzitter Keizer vindt dat hij integer heeft gehandeld bij de overname van zijn crematorium-bedrijf. Dat vertelde hij vanmorgen aan journalisten, die hij had uitgenodigd voor wat hij een persgesprek noemt. Keizer zegt dat hem niets te verwijten valt en dat de overname van het bedrijf in 2012 goed en correct is verlopen.
OVV: beter opletten bij bouwplaatsen in binnensteden
Bron:NOS / politiek

(26-04-2017 12:55)


Gemeenten, opdrachtgevers en bouwbedrijven moeten beter op de veiligheid letten bij bouwprojecten in binnensteden. Vaak gebeurt dat in de aanloop naar een project wel goed, maar die alertheid moet er blijven in de loop van het traject. Dat schrijft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in het rapport Hijsen in het hart van de stad: Ongeval bouwplaats Rijnstraat.
THUMB
Kamermeerderheid wil maatregelen bij vijandige overnames
Bron:NOS / politiek

(25-04-2017 10:58)


Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een wettelijke regeling die Nederlandse bedrijven beter beschermt tegen vijandige overnames. Dat blijkt uit een rondvraag van Nieuwsuur. De partijen willen bijvoorbeeld kijken naar een wettelijk verankerde bedenktijd bij ongewilde overnames.
'Overheid heeft geen realistisch beeld van burger'
Bron:NOS / politiek

(24-04-2017 11:30)


De overheid moet een realistischer beeld krijgen van de zelfredzaamheid van de burger. Dat is er nu niet, vindt de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR). "Er bestaat een behoorlijk verschil tussen wat van de burgers wordt verwacht en wat zij daadwerkelijk kunnen doen", staat in het rapport Weten is nog geen doen.
THUMB
Asscher: flinke strijd met VVD gevoerd over bescherming werknemers
Bron:NOS / politiek

(22-04-2017 18:49)


Vice-premier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher eiste in 2013 dat de VVD zou stoppen met het verzet tegen de afspraken die waren gemaakt over het arbeidsmarktbeleid. "Anders is er geen kabinet." Asscher zegt dat in een gesprek met het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.
De Stemming van Vullings en Van Weezel: 'Formatie kabbelt stevig'
Bron:NOS / politiek

(21-04-2017 18:14)


In de podcast De Stemming van Vullings en Van Weezel van NOS Met Het Oog Op Morgen wordt de balans opgemaakt van de formatie. Bij de onderhandelingen zou het soms "knetteren". Formateur Edith Schippers sprak van "stevig kabbelen". Toch denken dat Vullings en Van Weezel dat de kans op succes van deze formatie toeneemt.
Werkgevers niet klaar voor ww-akkoord
Bron:NOS / politiek

(21-04-2017 12:26)


De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen voorlopig hun handtekening niet zetten onder afspraken met de vakbonden om weer een derde jaar WW in te voeren. Gisteren gaf minister Asscher het groene licht voor de plannen om de werkloosheiduitkering weer te verlengen en werknemers daarvoor te laten betalen.
THUMB
Leeftijd rijbewijs buschauffeurs omlaag
Bron:NOS / politiek

(21-04-2017 11:35)


De leeftijdsgrens voor het behalen van een rijbewijs voor de bus gaat omlaag naar 18 jaar. Het kabinet heeft dat besloten vanwege een dreigend tekort aan chauffeurs. Nu moet je -afhankelijk van de situatie- tussen de 21 en 24 zijn om een busrijbewijs te halen.
Veel meer verkeersboetes naar het buitenland
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 17:07)


Buitenlandse automobilisten hebben door overtredingen in Nederland vorig jaar 30 procent meer verkeersboetes gekregen dan in 2015. In 2016 zijn er 975.343 boetes naar het buitenland verstuurd. In 2015 waren het er nog 748.429. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat een op de tien boetes die in Nederland worden uitgeschreven, inmiddels naar een adres in het buitenland.
Pechtold: het is niet makkelijk, maar dit kabinet kan er komen
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 10:12)


D66-leider Pechtold verwacht dat ook na volgende week de onderhandelingen over een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks doorgaan. "Het is in elk geval mijn bedoeling. Als een ander er anders over denkt, hoor ik het dadelijk wel," zei hij vlak voor een nieuwe ronde van gesprekken.
Druk op VVD-voorzitter Keizer neemt toe
Bron:NOS / politiek

(26-04-2017 15:29)


De druk op VVD-partijvoorzitter Henry Keizer vanuit de achterban neemt toe. Voor veel leden en partijfunctionarissen van de VVD duurt de onduidelijkheid over de integriteit van Keizer te lang. De voorzitter is al sinds zaterdag negatief in het nieuws na een publicatie van Follow the Money over hoe hij voor weinig geld een winstgevende uitvaartorganisatie heeft gekocht.
THUMB
'Wegenbelasting wordt variabel en gaswinning Groningen minimaal'
Bron:NOS / politiek

(26-04-2017 06:08)


In Den Haag hebben de milieucommissies van de partijen die praten over de vorming van een nieuw kabinet harde afspraken gemaakt over milieudoelen. Volgens de Volkskrant en Trouw is onder meer afgesproken dat er een variabele wegenbelasting komt, dat alle kolencentrales dichtgaan en dat de gaswinning in Groningen minimaal wordt.
Kamp blijft voor een zelfstandig AkzoNobel
Bron:NOS / politiek

(25-04-2017 10:26)


Minister Kamp blijft erbij dat AkzoNobel het best zelfstandig kan blijven. Gisteren kwam de Amerikaanse verffabrikant PPG met een nieuw, hoger bod op het concern. AkzoNobel wees eerdere biedingen van PPG af. De Nederlandse multinational zei gisteren het nieuwe bod te bestuderen.
Denk krijgt geen compensatie van Simons, maar moet juist betalen
Bron:NOS / politiek

(24-04-2017 10:57)


Sylvana Simons hoeft geen schadevergoeding te betalen aan Denk, maar krijgt juist nog geld van de partij, heeft de kantonrechter besloten. Simons was een van de boegbeelden van de partij voordat ze net voor Kerst bekendmaakte haar eigen partij, Artikel 1, op te willen richten.
SGP zoekt steun in buitenland tegen euthanasie in Nederland
Bron:NOS / politiek

(22-04-2017 07:45)


SGP-leider Van der Staaij denkt na over een film, waarmee in het buitenland protest tegen de Nederlandse euthanasiepraktijk kan worden aangewakkerd. "Nederland spreekt heel wat landen aan op mensenrechten", zegt hij in het Nederlands Dagblad. "Het zou goed zijn als het buitenland op zijn beurt Nederland nu indringend aanspreekt op de ontspoorde euthanasiepraktijk en druk uitoefent om dit aan te passen.
THUMB
Meer geld voor medisch-specialistische zorg
Bron:NOS / politiek

(21-04-2017 15:39)


Ziekenhuizen mogen in 2018 iets meer uitgeven dan dit jaar. De kosten voor medisch-specialistische zorg mogen met 300 miljoen euro toenemen, op een totale begroting van 21,8 miljard euro. Dat zijn de ziekenhuizen, de zorgverzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid overeen gekomen.
Commissie onderzoekt financieringsregels politieke partijen
Bron:NOS / politiek

(21-04-2017 12:11)


Een commissie onder leiding van oud-fractievoorzitter Kars Veling van de ChristenUnie gaat onderzoeken of de regels voor de financiering van politieke partijen werken. Dat heeft minister Plasterk besloten. De commissie onderzoekt of de regels inderdaad tot meer openheid leiden, zoals de bedoeling was.
THUMB
Schippers: minder geld dan verwacht in formatie
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 17:24)


De financiële ruimte voor de vier partijen in de formatie is kleiner dan eerder was gedacht. Dat zei informateur Schippers na de voorlopig laatste dag van onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Er komt nu eerst een korte vakantie. Schippers benadrukte dat het economisch goed gaat, dat er een overschot op de begroting is en dat er dus geld kan worden geïnvesteerd.
Onderhandelingen VVD, CDA, D66 en GroenLinks na volgende week verder
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 16:31)


De gesprekken tussen de vier onderhandelende partijen in de formatie gaan na volgende week verder. Volgende week hebben de partijleiders en hun secondanten een korte vakantie en VVD-leider Rutte zei na de sessies van vandaag dat de onderhandelingen dan in dezelfde samenstelling verdergaan.
'Bij GroenLinks kijken VVD'ers moeilijk, maar bij het alternatief ook'
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 08:24)


De vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet zitten nu bijna drie weken aan tafel en zullen voorlopig nog wel even door onderhandelen. De kans dat vandaag duidelijk wordt of VVD, CDA, D66 en GroenLinks eruit komen, is niet heel groot. Na vandaag houden de partijen, net als de Kamer, een weekje reces.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: