Politiek
Ouder >> 
THUMB
Formatievlog #14: Pechtolds trucjes en evacuatie Binnenhof net voorkomen
Bron:NOS / politiek

(23-06-2017 19:15)


28 graden maar liefst, was het deze week in de Stadhouderskamer op het Binnenhof. Hoe we dat weten? De Formatievloggers namen een thermometer mee het gebouw in om het te checken. Dat Vincent Rietbergen het ding vervolgens binnen was vergeten, was iets minder handig, vond de marechaussee.
Compensatie werkgevers bij ziekte oudere werknemer
Bron:NOS / politiek

(23-06-2017 12:34)


Bedrijven die na 1 januari volgend jaar een 55-plusser in dienst nemen moeten gecompenseerd worden als die werknemer te maken krijgt met ziekte. Dat heeft het kabinet besloten. Het is één van de maatregelen om oudere werknemers te ondersteunen bij het vinden van werk.
Vrijwillige vertrekregeling asielzoekers versoberd
Bron:NOS / politiek

(23-06-2017 07:59)


Binnen een paar weken hoopt staatssecretaris Dijkhoff de versobering van de regeling voor vrijwillig vertrekkende asielzoekers af te hebben en in te voeren. Dat bevestigt een woordvoerder van Justitie na berichtgeving in De Telegraaf, Dijkhoff schreef de Kamer eind 2016 al dat hij de financiële regeling voor vrijwillig vertrekkende asielzoekers wil veranderen.
THUMB
Van Rijn: rechtszaak om 'maaltijdrel' gaat veel te ver
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 19:44)


Staatssecretaris Van Rijn vindt het veel te ver gaan dat het bestuur van een serviceflat ouderen voor de rechter daagt die zelf maaltijden bestellen. Van Rijn reageert op de 'maaltijdrel' in Groningen. De Tweede Kamer wilde dat de staatssecretaris naar Groningen zou gaan om in te grijpen.
THUMB
Schippers opnieuw om tafel over prijs taaislijmmedicijn
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 16:16)


Minister Schippers gaat opnieuw onderhandelen over de prijs van het medicijn Orkambi tegen taaislijmziekte. Eerder kwamen het ministerie en fabrikant Vertex Pharmaceuticals er niet uit. Daardoor werd het middel niet opgenomen in het basispakket. Een ruime Kamermeerderheid drong er bij de minister op aan de onderhandelingen opnieuw te openen.
ChristenUnie, D66, VVD en CDA morgen samen bij informateur
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 11:36)


VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komen morgenmiddag bij informateur Tjeenk Willink bijeen om te praten over de vorming van een nieuw kabinet. D66-leider Pechtold zette gisteren zijn eerdere bezwaren tegen onderhandelingen met de ChristenUnie opzij. Dat deed hij na gesprekken met informateur Tjeenk Willink en de fractievoorzitters Rutte, Buma en Segers.
Van Rijn: zorg snel voor acute opvang suïcidale tiener
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 22:50)


Staatssecretaris Van Rijn wil dat wethouders en zorgaanbieders haast maken met het regelen van acute hulp aan tieners met ernstige psychische problemen. De staatssecretaris gaat "indringende" gesprekken voeren met gemeenten waar ouders al langere tijd naarstig op zoek zijn naar onderdak en begeleiding voor hun suïcidale kind.
THUMB
586 miljoen aan toeslagen Belastingdienst 'oninbaar'
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 16:06)


De Belastingdienst heeft voor een bedrag van 1,6 miljard euro openstaan aan ten onrechte uitgekeerde toeslagen. Het gaat om geld dat sinds 2006 aan burgers is uitgekeerd voor onder meer huur- en kinderopvangtoeslag. Dat blijkt uit gegevens die de Belastingdienst openbaar heeft gemaakt.
Segers vraagt 'positieve keuze' voor ChristenUnie
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 12:17)


De ChristenUnie is bereid te praten over een kabinet met VVD, CDA en D66, maar dan moet er ook "een positieve keuze" van die drie partijen voor de ChristenUnie zijn. Dat zei ChristenUnie-leider Segers na een gesprek met informateur Tjeenk Willink. Segers heeft de informateur gevraagd of hij "gewenst" is en of hij een faire kans krijgt.
THUMB
'Segers van de ChristenUnie niet huppelend over het Binnenhof'
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 07:44)


Vandaag moet duidelijk worden of het inderdaad de ChristenUnie is die een regeringscoalitie van vier partijen mogelijk kan maken. CU-leider Segers heeft om 11.30 uur een afspraak bij informateur Tjeenk Willink. Politiek verslaggever Joost Vullings: "Het is niet zo dat Segers huppelend over het Binnenhof gaat omdat hij de laatste is die is overgebleven en het dus niet meer kan misgaan.
VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zitten samen aan tafel
Bron:NOS / politiek

(23-06-2017 17:27)


De partijleiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zitten samen aan tafel bij informateur Tjeenk Willink. Ze bespreken daar hoe ze hun onderhandelingen gaan aanpakken. Ze gaan ook samen eten. Bij aankomst was CDA-leider Buma het meest uitgesproken. "Het is een belangrijk moment, zeker", zei hij.
'SP-top geeft zichzelf extra salaris'
Bron:NOS / politiek

(23-06-2017 08:24)


Het bestuur van de Socialistische Partij heeft zichzelf een loonsverhoging gegeven om het wegvallen van andere inkomsten te compenseren, meldt het Algemeen Dagblad op basis van interne stukken die de krant heeft ingezien. De krant zag onder meer de arbeidsvoorwaarden in, waaruit zou blijken dat de leden van het dagelijks bestuur sinds vorig jaar april tot maximaal 400 euro meer loon per maand hebben ontvangen.
Pechtold: het wordt moeilijk, maar evenwichtig kabinet is mogelijk
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 22:04)


D66-leider Alexander Pechtold heeft zijn eerdere bezwaren tegen onderhandelingen met de ChristenUnie opzijgezet. Bij gebrek aan beter, want het is zijn vierde keuze. "De andere progressieven partijen hebben zich afgekeerd van verantwoordelijkheid", zegt Pechtold in Nieuwsuur.
THUMB
'Flinke splijtzwammen en toch een grote slagingskans'
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 18:08)


De formatie van een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie heeft een goede kans van slagen, zo klinkt het bij die partijen in de gangen van de Tweede Kamer. Van veel onderwerpen is de verwachting dat zij daar relatief eenvoudig uitkomen. Veiligheid, terreurbestrijding en defensie bijvoorbeeld.
THUMB
Dijksma ziet niets in spitsheffing op spoor
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 12:22)


Staatssecretaris Dijksma ziet niets in een spitsheffing op het spoor. De Nederlandse Spoorwegen spelen met het idee om reizen in de spits duurder te maken. Op die manier zouden reizigers moeten worden verleid om meer in de daluren te reizen, waardoor treinen in de spits minder druk zouden worden.
THUMB
'Van Rijn moet naar Groningen om maaltijdrel serviceflat op te lossen'
Bron:NOS / politiek

(22-06-2017 11:11)


De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris van Rijn naar Groningen gaat om in te grijpen in een conflict over maaltijden bij een serviceflat. De partijen hebben geen goed woord over voor het bestuur Stichting Service Vondelflat, die bewoners van de flat voor de rechter sleept omdat ze eten bestellen dat niet van de vaste leverancier komt.
Formatie Dag 98: toenadering D66 en ChristenUnie bij rijsttafel
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 20:28)


Het etentje op de bovenverdieping van een Indonesisch restaurant in de Haagse binnenstad duurde niet langer dan anderhalf uur. Om 19.30 uur kwamen D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers met hun secondanten al weer naar buiten om te zeggen dat het "een goede rijsttafel" was en dat er "een goede basis" was gelegd.
D66 wil praten over kabinet met VVD, CDA en ChristenUnie
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 15:44)


D66-leider Pechtold is bereid met VVD, CDA en ChristenUnie te praten over de vorming van een kabinet. Dat heeft hij gezegd na gesprekken met informateur Tjeenk Willink en met de fractievoorzitters Rutte, Buma en Segers. Hij benadrukte dat de PvdA nu definitief is afgevallen als coalitiepartner.
'Nederlandse bedrijven blijven doelwit spionage'
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 08:57)


Nederlandse bedrijven blijven doelwit van digitale economische spionage, schrijft het Nationaal Cyber Security Centrum van de overheid in zijn jaarrapport. Vooral bedrijven in de ict, biotechnologie, lucht- en ruimtevaart en maritieme technologie zijn doelwit.
Peilingwijzer: verkiezingsuitslag blijft staan
Bron:NOS / politiek

(21-06-2017 04:54)


Forum voor Democratie stelde vanwege de impasse in de kabinetsformatie vorige week voor nieuwe verkiezingen te houden, maar kreeg daarvoor alleen steun van de PVV. Op basis van de peilingen is er ook geen reden om te denken dat de vorming van een nieuw kabinet na verkiezingen makkelijker zou worden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: