Politiek
Ouder >> 
THUMB
Kamerleden terug van reces om eiercrisis
Bron:NOS / politiek

(17-08-2017 12:16)


De Tweede Kamer debatteert volgende week in het zomerreces over de eiercrisis. Een meerderheid van de Kamer wil van minister Schippers en staatssecretaris Van Dam opheldering over de besmetting van Nederlandse eieren met fipronil. Alleen de woordvoerders landbouw onderbreken hun zomervakantie, de rest van de Tweede Kamer hoeft niet naar Den Haag te komen.
'Formatie-partijen schuiven heikele ouderschapskwestie door'
Bron:NOS / politiek

(17-08-2017 07:21)


CDA, VVD, D66 en CU hebben in het formatieoverleg voorlopig afgesproken geen beslissingen te nemen over de kwestie van het meervoudig ouderschap, schrijft het AD. De partijen hebben afgesproken dat het nieuwe kabinet er onderzoek naar gaat doen en eventueel later met voorstellen komt.
THUMB
Nederland krijgt opslagplaats JSF-onderdelen in Europa
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 17:00)


Nederland mag als enige land in Europa alle reservedelen voor alle JSF-gevechtsvliegtuigen gaan opslaan. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft besloten dat de Koninklijke Luchtmacht de opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim 400 gevechtsvliegtuigen gaat verzorgen.
Onderhandelaars optimistisch vanwege gunstige economische cijfers
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 09:33)


De onderhandelaars zijn blij met het nieuws dat de Nederlandse economie sterk gegroeid is. ChristenUnie-leider Segers zei bij aankomst bij het Johan de Witthuis in Den Haag, waar verder onderhandeld wordt over een nieuw kabinet, dat het reden is tot optimisme.
AD komt weer met formatienieuws, nu over Wilhelmus-les
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 01:52)


De vier formerende partijen willen dat scholen leerlingen les gaan geven over het Wilhelmus, meldt het AD. De krant citeert voor de tweede dag op rij uit conceptteksten voor een eventueel regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Leerlingen zouden meer moeten leren over de tekst, de betekenis en de melodie van het volkslied.
Rutte: het onderlinge vertrouwen is goed
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 17:30)


VVD-leider Rutte zegt dat het vertrouwen tussen de vier onderhandelende partijen goed is. Rutte deed zijn uitspraken nadat hij vanmiddag met de leiders van het CDA, D66 en de ChristenUnie had gesproken. ChristenUnie-leider Segers toonde zich eerder op de dag woedend over een artikel in het AD over de voortgang van de formatie, met daarin informatie die waarschijnlijk is gelekt.
Segers: AD-publicatie over euthanasie-akkoord slecht voor formatie
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 13:14)


ChristenUnie-leider Segers noemt de publicatie in het AD van vanochtend heel schadelijk voor het formatieproces. De krant meldt dat de vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet, voorlopige afspraken hebben gemaakt over het euthanasiebeleid en andere medisch-ethische kwesties.
Dijkhoff: uitgezette Armeense hoorde "keer op keer" dat ze weg moest
Bron:NOS / politiek

(14-08-2017 17:14)


Staatssecretaris Dijkhoff van Justitie zegt dat de Armeense vrouw die vandaag zonder haar kinderen werd uitgezet, al in 2009 te horen kreeg dat ze niet in Nederland kon blijven. De vrouw heeft meerdere procedures gevoerd om in Nederland te blijven. Dijkhoff benadrukt dat "al deze aanvragen zijn afgewezen waarbij haar telkens is gezegd dat haar verblijf in Nederland niet rechtmatig is en dat zij Nederland dient te verlaten".
Kabinetsonderhandelaars boeken vooruitgang
Bron:NOS / politiek

(11-08-2017 15:06)


De vier partijen die over de vorming van een nieuw kabinet onderhandelen maken vorderingen. VVD-onderhandelaar Zijlstra zei dat er al wat kwesties zijn afgetikt. Segers (ChristenUnie) beaamde dat op veel terreinen vooruitgang wordt geboekt. "We hebben echt een goede week gehad.
Hoe progressief kan D66 blijven in kabinet met ChristenUnie?
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 20:31)


Na een korte vakantie zijn de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weer terug aan de onderhandelingstafel. De hoofden zijn even leeg gemaakt, maar de onderlinge verschillen zijn vooralsnog niet overbrugd. D66-leider Alexander Pechtold denkt dat "het kan gaan lukken", een kabinet met D66 en de ChristenUnie.
Chagrijn bij Segers over lekken wel minder, maar niet weg
Bron:NOS / politiek

(17-08-2017 10:07)


ChristenIUnie-leider Segers baalt iets minder van het lekken uit de formatieonderhandelingen naar het AD. "De scherpte van de pijn gaat ervan af", zei hij voorafgaand aan een nieuwe dag van formatieonderhandelingen. Hij zegt dat door de publicaties over een conceptakkoord tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de motivatie om stevig en hard door te onderhandelen alleen maar toeneemt.
Formatiedag 154: verheugd maar voorzichtig over economische groei
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 20:48)


De stemming bij de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie was vandaag in ieder geval een stuk beter dan gisteren en dat had misschien wel te maken met de nieuwste positieve cijfers over de economisch groei in Nederland. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde vandaag een groei van 3,3 procent en dat is meer dan verwacht.
Sociale partners verlaten formatietafel met huiswerk
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 12:15)


De voorzitters van VNO-NCW, FNV en de Sociaal-Economische Raad hebben een "pittig, maar constructief" gesprek gevoerd met de onderhandelaars aan de formatietafel. Ze spraken vanochtend met VVD-leider Rutte, CDA-leider Buma, ChristenUnie-leider Segers en D66-leider Buma over belangrijke onderwerpen als de arbeidsmarkt en de pensioenen.
Fors hogere economische groei verwacht: 3,3 procent
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 08:30)


Het Centraal Planbureau (CPB) heeft de verwachting van de economische groei voor dit en volgend jaar fors naar boven bijgesteld. Dit jaar komt de groei uit op 3,3 procent, denkt het CPB. Het zou de eerste keer zijn sinds de crisis in 2007 uitbrak dat de groei boven de 3 procent uitkomt.
Formatiedag 153: onderling vertrouwen is achilleshiel van samenwerking
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 21:00)


De formatie leek zo goed te gaan. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie kwamen vorige week bruingebrand en uitgerust terug van een korte zomerstop en ze lieten voor het eerst positieve geluiden horen. Vandaag, nog geen paar dagen later, is de stemming helemaal omgeslagen.
'Onderlinge vertrouwen in formatie loopt flinke knauw op'
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 14:57)


Het vertrouwen tussen de onderhandelaars aan de formatietafel heeft door de publicatie in het AD een flinke knauw gehad. "Het lijkt erop dat er gelekt is aan de pers en dat ChristenUnie-leider Segers daar erg boos over is", zegt NOS-verslaggever Xander van der Wulp.
'Deal bij formatie over euthanasie'
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 03:14)


De vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet hebben afspraken gemaakt over het euthanasiebeleid, meldt het AD na inzage in voorlopige afspraken. Daarin zou staan dat een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geen voorstellen zal doen om de regels rond hulp bij zelfdoding te verruimen, bijvoorbeeld voor ouderen die hun leven voltooid vinden.
Formatievlog #19: over de olifantenklus en poepende meeuw
Bron:NOS / politiek

(11-08-2017 19:15)


Het Formatievlog is terug van vakantie en weet exclusieve quotes te ontlokken van Gerrit Zalm. De informateur lacht op zijn Zalms om de vraag of de formatie begin oktober klaar is. Maar voegt daar serieus aan toe dat dit "als het effe kan wat eerder" het geval is.
THUMB
Formatiedag 148: weer terug op het Binnenhof
Bron:NOS / politiek

(10-08-2017 17:40)


De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie waren vandaag weer terug op het Binnenhof. Gisteren spraken ze nog in het Johan de Witthuis, vandaag stond de onderhandelingstafel weer in de Stadhouderskamer in het gebouw van de Tweede Kamer. De deelnemers waren niet spraakzaam.
Formatiedag 127: D66 en CU zoeken oplossing voor tegenstellingen
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 19:19)


Na bijna drie weken vakantie zaten de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vandaag voor het eerst weer met elkaar om de tafel. Ze zeiden dat de korte zomerstop hen goed had gedaan. D66-leider Pechtold zei dat iedereen weer energie heeft.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: