Politiek
Ouder >> 
Staatssecretaris erkent rekenfout in rapport vliegveld Lelystad
Bron:NOS / politiek

(16-10-2017 22:31)


Demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma erkent dat er rekenfouten zitten in het onderzoek naar de milieueffecten en de daarbij behorende geluidsoverlast van Lelystad Airport. Ze gaat de berekeningen corrigeren, maar verwacht niet dat de fouten gevolgen hebben voor de gekozen aanvliegroutes en voor de opening van de luchthaven in 2019.
'Zijlstra wordt minister van Buitenlandse Zaken'
Bron:NOS / politiek

(16-10-2017 06:01)


Halbe Zijlstra wordt voor de VVD minister van Buitenlandse Zaken, meldt De Telegraaf. Verder zou zijn partijgenoot Eric Wiebes het klimaat onder zijn hoede krijgen, als minister van Economische Zaken en Klimaat. Van Zijlstra, die onder het vorige kabinet voorzitter was van de VVD-fractie, was bekend dat hij een ministerspost ambieerde.
Klaver wil dat 'linkse' Klimaatwet zo snel mogelijk wordt behandeld
Bron:NOS / politiek

(15-10-2017 12:34)


GroenLinks-leider Jesse Klaver wil dat de Tweede en Eerste Kamer op korte termijn een wetsvoorstel van PvdA en GroenLinks met klimaatdoelstellingen in behandeling nemen. Hij zei dat hij ervoor wil zorgen dat de klimaat-ambities van het nieuwe kabinet (Rutte III) worden verwezenlijkt.
THUMB
Rutte: 'In de politiek word je drie keer per dag in elkaar geslagen'
Bron:NOS / politiek

(14-10-2017 13:49)


"Ik heb geen groot ego. Dat is wel goed in de politiek want je wordt drie keer per dag in elkaar geslagen. Als je een groot ego hebt wordt het erg lijden", zegt premier Rutte vanavond bij Met het Oog op Morgen. Het is een goede raad aan alle nieuwe ministers en staatssecretarissen die de komende weken moeten besluiten of ze wel of niet in kabinet Rutte-III willen zitten.
THUMB
Bedrijven lokken: belastingmaatregelen en een gelijk speelveld
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 22:15)


Het leidt tot veel discussie in de Tweede Kamer: de belastingmaatregelen voor bedrijven. De oppositie noemt het 'cadeautjes'. Volgens de coalitie leveren de plannen juist banen op en maken ze Nederland aantrekkelijker voor bedrijven. Het kabinet wil dat bereiken door belastingen te verlagen of zelfs af te schaffen en een gelijk speelveld te creëren voor binnenlandse- en buitenlandse bedrijven.
Kamp trekt deur 'Den Haag' na kwart eeuw achter zich dicht
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 14:24)


Henk Kamp had vandaag zijn allerlaatste ministerraad. Na 23,5 jaar vertrekt hij uit de politiek. Hij is in die periode vier keer minister geweest en VVD-Kamerlid geweest. Hij gaat nu met pensioen. In dit kabinet ging Kamp over Economische Zaken, eerder bestierde hij de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Defensie en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.
THUMB
Koning Willem-Alexander buigt zich over formatie, bezoek op Eikenhorst
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 07:56)


Koning Willem-Alexander laat zich vandaag uitgebreid bijpraten over de formatie. In de ochtend komt Kamervoorzitter Arib op de Eikenhorst in Wassenaar langs. Het gesprek gaat over "de afronding van de informatiefase en het Kamerdebat waarin de Tweede Kamer drs.
THUMB
VVD-minister Dijkhoff wil fractievoorzitter worden
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 18:18)


VVD-minister Dijkhoff heeft zich kandidaat gesteld als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Dijkhoff zelf bevestigt een bericht van het AD. Dijkhoff is op dit moment minister van Defensie. Hij volgde zijn partijgenote Hennis op die aftrad vanwege een dodelijk ongeval met een mortiergranaat in Mali.
THUMB
Rutte: hoogstwaarschijnlijk op 26 oktober op bordes
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 13:44)


Het kabinet-Rutte III staat hoogstwaarschijnlijk op 26 oktober op het bordes van Paleis Noordeinde. Dat heeft VVD-leider Rutte gezegd in de Tweede Kamer. Honderd procent zeker is het nog niet. "Met potlood", zei Rutte. Op 31 oktober en 1 november kan de Tweede Kamer dan debatteren over de regeringsverklaring.
THUMB
Premier Rutte schoorvoetend akkoord met uitbreiding ministersploeg
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 00:20)


Premier Rutte is met tegenzin akkoord gegaan met plannen voor de uitbreiding van het aantal ministersposten. Hij zei dat op een bijeenkomst voor VVD-leden in Etten-Leur, waar hij een toelichting gaf op het regeerakkoord. Haagse bronnen melden dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dicht bij een akkoord zijn over de uitbreiding van het aantal ministersposten.
Hoe verandert de belasting voor AOW'ers?
Bron:NOS / politiek

(16-10-2017 13:27)


Het nieuwe kabinet wil dat ook AOW-gerechtigden meeprofiteren van de belastingherziening. Deze groep krijgt te maken met drie belastingtarieven in plaats van vier. Vooral de middengroepen onder de AOW-gerechtigden hebben hier profijt van. Dat het belastingstelsel op de schop gaat werd eerder al bekend.
5,4 miljoen werkenden krijgen lager belastingtarief
Bron:NOS / politiek

(16-10-2017 01:00)


Door de plannen in het regeerakkoord zal de inkomstenbelasting van zo'n 5,4 miljoen werkenden omlaaggaan. Het gaat om mensen bij wie het inkomen nu voor een deel in de 2e, 3e en 4e belastingschijf valt. Het CBS heeft verder berekend dat voor 2,1 miljoen werkenden van wie het inkomen alleen in de 1e schijf valt, het tarief juist een klein beetje omhooggaat.
Hennis niet in nieuw kabinet, keert terug in Kamer
Bron:NOS / politiek

(14-10-2017 15:54)


Jeanine Hennis keert niet terug in een nieuw kabinet. Dat laat de VVD-politica weten op Twitter. "Om een einde te maken aan alle speculaties: ik heb besloten om terug te keren in de TK, en ben dus niet beschikbaar voor Rutte III". Hennis stapte onlangs op als minister van Defensie na een zeer kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de dood van twee Nederlandse militairen in Mali.
'CDA'er Wopke Hoekstra nieuwe minister van Financiën'
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 22:28)


Eerste Kamerlid Wopke Hoekstra wordt de nieuwe minister van Financiën, melden ingewijden aan het Financieele Dagblad. De 42-jarige Hoekstra is een van de ministerskandidaten van het CDA, de partij die volgens het FD het ministerie van Financiën krijgt.
FormatieVlog #28: Akkoord zonder ballen, vroedvrouw Zalm en prestigieuze vlogprijs
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 19:15)


In Formatievlog #28 gaat het deze week dus echt - u bent gewaarschuwd! - over de inhoud. Want het was een hele bevalling, maar nu ligt er dan toch een regeerakkoord. Vincent heeft een diepte-interview met 'vroedvrouw' Gerrit Zalm. En de vloggers recenseren de presentatie die Rutte, Buma, Pechtold en Segers min of meer afzonderlijk van elkaar gaven.
Laatste ministerraad van het kabinet-Rutte II
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 10:37)


De ministers van het demissionaire kabinet-Rutte II zijn vandaag voor het laatst bij elkaar. Volgende week is het herfstreces. En in de week daarna staat waarschijnlijk het nieuwe kabinet op het bordes van paleis Noordeinde. Minister Plasterk zei bij het binnengaan dat PvdA en VVD harmonieus uit elkaar gaan.
Hoe formateur Rutte zijn Rutte III gaat smeden
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 20:05)


Het nieuwe kabinet gaat zestien ministers en zes staatssecretarissen tellen. Dat heeft formateur Rutte bekendgemaakt. Omdat de VVD de premier levert, zullen CDA, D66 en ChristenUnie ieder een vice-premier leveren. "Voor de uitvoering komt het echt aan op die mensen", zegt Rutte.
THUMB
Volkslied of Volkswiet, het debat over het regeerakkoord in kwoots
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 16:09)


Officieel ging het debat vandaag over het eindverslag van informateur Zalm en vindt het echte inhoudelijke debat over de plannen van het nieuwe kabinet plaats op 31 oktober en 1 november, na de installatie van het nieuwe kabinet op 26 oktober . Maar de oppositie nam vandaag vast een voorschotje.
Oppositie over Rutte: politieke oplichter met kulverhaal
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 10:08)


VVD-leider Rutte, na vandaag vrijwel zeker de formateur van het nieuwe kabinet, is in het Kamerdebat over het regeerakkoord onder vuur komen te liggen van de oppositie. Volgens de SP vertelt Rutte een "kulverhaal" als hij stelt dat alle gewone, normale Nederlanders er de komende jaren op vooruit gaan.
THUMB
Formatiedag 210: boodschap begrepen, hoort Rutte in Etten-Leur
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 21:33)


VVD-leider Rutte heeft in een middelbare school in Etten-Leur zijn achterban bijgepraat over de aanstaande kabinetsplannen. Voorafgaand aan de bijeenkomst zei hij ietwat gespannen: "Ik wil vanavond uitleggen, de komende twee weken mensen zoeken voor alle posten en dan aan het werk!''.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: