AD komt weer met formatienieuws, nu over Wilhelmus-les
Bron:NOS / politiek

(16-08-2017 01:52)


De vier formerende partijen willen dat scholen leerlingen les gaan geven over het Wilhelmus, meldt het AD. De krant citeert voor de tweede dag op rij uit conceptteksten voor een eventueel regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Leerlingen zouden meer moeten leren over de tekst, de betekenis en de melodie van het volkslied.
Rutte: het onderlinge vertrouwen is goed
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 17:30)


VVD-leider Rutte zegt dat het vertrouwen tussen de vier onderhandelende partijen goed is. Rutte deed zijn uitspraken nadat hij vanmiddag met de leiders van het CDA, D66 en de ChristenUnie had gesproken. ChristenUnie-leider Segers toonde zich eerder op de dag woedend over een artikel in het AD over de voortgang van de formatie, met daarin informatie die waarschijnlijk is gelekt.
Segers: AD-publicatie over euthanasie-akkoord slecht voor formatie
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 13:14)


ChristenUnie-leider Segers noemt de publicatie in het AD van vanochtend heel schadelijk voor het formatieproces. De krant meldt dat de vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet, voorlopige afspraken hebben gemaakt over het euthanasiebeleid en andere medisch-ethische kwesties.
Dijkhoff: uitgezette Armeense hoorde "keer op keer" dat ze weg moest
Bron:NOS / politiek

(14-08-2017 17:14)


Staatssecretaris Dijkhoff van Justitie zegt dat de Armeense vrouw die vandaag zonder haar kinderen werd uitgezet, al in 2009 te horen kreeg dat ze niet in Nederland kon blijven. De vrouw heeft meerdere procedures gevoerd om in Nederland te blijven. Dijkhoff benadrukt dat "al deze aanvragen zijn afgewezen waarbij haar telkens is gezegd dat haar verblijf in Nederland niet rechtmatig is en dat zij Nederland dient te verlaten".
Kabinetsonderhandelaars boeken vooruitgang
Bron:NOS / politiek

(11-08-2017 15:06)


De vier partijen die over de vorming van een nieuw kabinet onderhandelen maken vorderingen. VVD-onderhandelaar Zijlstra zei dat er al wat kwesties zijn afgetikt. Segers (ChristenUnie) beaamde dat op veel terreinen vooruitgang wordt geboekt. "We hebben echt een goede week gehad.
Hoe progressief kan D66 blijven in kabinet met ChristenUnie?
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 20:31)


Na een korte vakantie zijn de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weer terug aan de onderhandelingstafel. De hoofden zijn even leeg gemaakt, maar de onderlinge verschillen zijn vooralsnog niet overbrugd. D66-leider Alexander Pechtold denkt dat "het kan gaan lukken", een kabinet met D66 en de ChristenUnie.
THUMB
Grotere kans op asiel voor groepen Iraniërs
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 18:06)


Afvallige moslims uit Iran hebben voortaan een grotere kans op asiel in Nederland. Staatssecretaris Dijkhoff (VVD) heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij afvalligen aanwijst als risicogroep vanwege het risico op bestraffing in hun thuisland. Ook politici, journalisten en mensenrechtenactivisten die kritisch zijn op het regime in Teheran zijn bestempeld als risicogroep.
THUMB
Rutte bezoekt morgen de Nederlandse militairen in Litouwen
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 10:17)


Premier Rutte bezoekt morgen en vrijdag de 270 Nederlandse militairen die in het Litouwse Rukla zijn gelegerd. De troepen maken deel uit van een NAVO-macht die Rusland ervan moet weerhouden voet aan de grond te zetten in de Baltische staten. Ook zijn de militairen er om de Oost-Europese bondgenoten gerust te stellen.
Terug van vakantie: onderhandelaars formatie pakken gesprek weer op
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 05:05)


Vanaf vandaag zal moeten blijken of bijna drie weken vakantie voor de onderhandelaars goed is geweest voor het formatieproces. Onder leiding van informateur Zalm gaan VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weer met elkaar om de tafel. Half juli, na de laatste onderhandelingsdag, zei Zalm dat hij goede hoop heeft dat die vier partijen uiteindelijk een regeringsploeg op het bordes krijgen.
Formatieonderhandelaars praten morgen over gas
Bron:NOS / politiek

(08-08-2017 15:30)


De politieke leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hervatten morgenochtend de onderhandelingen voor een kabinet. Ze hadden de formatie drie weken onderbroken voor een vakantie. De onderhandelaars komen morgen om 10.00 uur samen in het Johan de Witthuis in Den Haag, onder leiding van VVD-informateur Zalm.
Formatiedag 153: onderling vertrouwen is achilleshiel van samenwerking
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 21:00)


De formatie leek zo goed te gaan. De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie kwamen vorige week bruingebrand en uitgerust terug van een korte zomerstop en ze lieten voor het eerst positieve geluiden horen. Vandaag, nog geen paar dagen later, is de stemming helemaal omgeslagen.
'Onderlinge vertrouwen in formatie loopt flinke knauw op'
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 14:57)


Het vertrouwen tussen de onderhandelaars aan de formatietafel heeft door de publicatie in het AD een flinke knauw gehad. "Het lijkt erop dat er gelekt is aan de pers en dat ChristenUnie-leider Segers daar erg boos over is", zegt NOS-verslaggever Xander van der Wulp.
'Deal bij formatie over euthanasie'
Bron:NOS / politiek

(15-08-2017 03:14)


De vier partijen die onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet hebben afspraken gemaakt over het euthanasiebeleid, meldt het AD na inzage in voorlopige afspraken. Daarin zou staan dat een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie geen voorstellen zal doen om de regels rond hulp bij zelfdoding te verruimen, bijvoorbeeld voor ouderen die hun leven voltooid vinden.
Formatievlog #19: over de olifantenklus en poepende meeuw
Bron:NOS / politiek

(11-08-2017 19:15)


Het Formatievlog is terug van vakantie en weet exclusieve quotes te ontlokken van Gerrit Zalm. De informateur lacht op zijn Zalms om de vraag of de formatie begin oktober klaar is. Maar voegt daar serieus aan toe dat dit "als het effe kan wat eerder" het geval is.
THUMB
Formatiedag 148: weer terug op het Binnenhof
Bron:NOS / politiek

(10-08-2017 17:40)


De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie waren vandaag weer terug op het Binnenhof. Gisteren spraken ze nog in het Johan de Witthuis, vandaag stond de onderhandelingstafel weer in de Stadhouderskamer in het gebouw van de Tweede Kamer. De deelnemers waren niet spraakzaam.
Formatiedag 127: D66 en CU zoeken oplossing voor tegenstellingen
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 19:19)


Na bijna drie weken vakantie zaten de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vandaag voor het eerst weer met elkaar om de tafel. Ze zeiden dat de korte zomerstop hen goed had gedaan. D66-leider Pechtold zei dat iedereen weer energie heeft.
Pechtold wil moeilijke onderwerpen misschien uitruilen
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 14:13)


D66-leider Pechtold denkt dat er een kabinet met D66 en de ChristenUnie kan komen, als er een manier wordt gevonden om met moeilijke onderwerpen om te gaan. Hij denkt bijvoorbeeld aan een vorm van uitruilen. "Soms is het verstandiger om te kijken: we pakken het ene probleem aan op de manier die jij ideaal vindt en het andere zoals de ander dat zou zien.
De onderhandelaars praten over pensioenen en Groningse gaswinning
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 09:50)


De politieke leiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zitten uitgerust van vakantie weer met elkaar om de onderhandelingstafel. Rutte, Buma, Pechtold en Segers zeiden baat te hebben gehad van de zomerstop van drie weken. "We gaan nu met volle moed weer verder", aldus ChristenUnie-leider Segers bij binnenkomst in het Johan de Witthuis.
Onderzoek naar brandveiligheid tunnels
Bron:NOS / politiek

(09-08-2017 01:55)


Minister Schultz van Infrastructuur laat onderzoek doen naar de brandwerendheid van beton in tunnels. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat bij een extreem grote brand het beton in vier tunnels mogelijk minder lang standhoudt dan gedacht. Het gaat om tunnels die na 2008 zijn opgeleverd.
Ministerie: eierproblemen zijn bedrijfsrisico
Bron:NOS / politiek

(03-08-2017 13:53)


Voor de getroffen pluimveehouders die getroffen zijn door het fipronil-schandaal zijn de financiële problemen een bedrijfsrisico. Dat benadrukte een woordvoerster van het ministerie van Economische Zaken vandaag. De pluimveehouders met besmette eieren en kippen kunnen niet op financiële steun van de overheid rekenen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: