THUMB
Koning Willem-Alexander buigt zich over formatie, bezoek op Eikenhorst
Bron:NOS / politiek

(13-10-2017 07:56)


Koning Willem-Alexander laat zich vandaag uitgebreid bijpraten over de formatie. In de ochtend komt Kamervoorzitter Arib op de Eikenhorst in Wassenaar langs. Het gesprek gaat over "de afronding van de informatiefase en het Kamerdebat waarin de Tweede Kamer drs.
THUMB
VVD-minister Dijkhoff wil fractievoorzitter worden
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 18:18)


VVD-minister Dijkhoff heeft zich kandidaat gesteld als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Dijkhoff zelf bevestigt een bericht van het AD. Dijkhoff is op dit moment minister van Defensie. Hij volgde zijn partijgenote Hennis op die aftrad vanwege een dodelijk ongeval met een mortiergranaat in Mali.
THUMB
Rutte: hoogstwaarschijnlijk op 26 oktober op bordes
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 13:44)


Het kabinet-Rutte III staat hoogstwaarschijnlijk op 26 oktober op het bordes van Paleis Noordeinde. Dat heeft VVD-leider Rutte gezegd in de Tweede Kamer. Honderd procent zeker is het nog niet. "Met potlood", zei Rutte. Op 31 oktober en 1 november kan de Tweede Kamer dan debatteren over de regeringsverklaring.
THUMB
Premier Rutte schoorvoetend akkoord met uitbreiding ministersploeg
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 00:20)


Premier Rutte is met tegenzin akkoord gegaan met plannen voor de uitbreiding van het aantal ministersposten. Hij zei dat op een bijeenkomst voor VVD-leden in Etten-Leur, waar hij een toelichting gaf op het regeerakkoord. Haagse bronnen melden dat VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dicht bij een akkoord zijn over de uitbreiding van het aantal ministersposten.
Straks meer bewindslieden, ook minister voor Kimaat
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 16:30)


De coalitiegenoten VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn dicht bij een akkoord over het aantal ministersposten en de indeling daarvan. Haagse bronnen melden dat, ook al is het nog niet helemaal in beton gegoten, vijf ministeries twee ministers krijgen. Er komen onder meer twee ministers op Economische Zaken, van wie er een de nieuwe bewindspersoon wordt voor Landbouw en een ander voor Klimaat.
Links bundelt krachten tegen btw-verhoging
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 16:00)


Drie linkse partijen protesteren samen tegen de btw-verhoging. Het nieuwe kabinet wil de belastingen ingrijpend hervormen en de lasten voor burgers verlagen. Een deel daarvan wordt betaald door het lage btw-tarief te verhogen van 6 naar 9 procent. Daardoor worden de dagelijkse boodschappen duurder en GroenLinks, SP en PvdA willen dat die laatste maatregel wordt geschrapt.
THUMB
Dijsselbloem tweede Kamerlid in korte tijd dat het voor gezien houdt
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 12:13)


Demissionair minister Dijsselbloem heeft besloten zijn Kamerlidmaatschap neer te leggen. Hij schrijft dat de PvdA op dit moment kanonnen nodig heeft en dat hij niet over voldoende vuurkracht beschikt. NOS-verslaggever Joost Vullings noemt het opvallend nieuws.
THUMB
Formatiedag 209: het regeerakkoord is gepresenteerd
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 21:57)


VVD-onderhandelaar en premier Rutte heeft het regeerakkoord gepresenteerd. Daarmee werd op dag 209 het record van de langste formatie uit de geschiedenis nipt verbroken (kabinet-Van Agt, 1977), met één dag. Vanaf vandaag weten we wat de plannen zijn van het komende kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.
THUMB
Nieuw kabinet wil woningmarkt beter laten functioneren
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 20:55)


Het nieuwe kabinet komt met een pakket maatregelen om de druk op woningmarkt te verlichten. Doel is meer koop- en huurhuizen voor verschillende inkomensgroepen, mensen makkelijker toegang geven tot de woningmarkt en wonen duurzamer maken. De belangrijkste maatregelen hebben te maken met de manier waarop woningen belast worden.
Dit is wat je moet weten van het regeerakkoord
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 17:10)


Het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst' is klaar. Maar wat staat er eigenlijk in? Scroll door deze pagina en lees wat er is afgesproken over onderwerpen die jou aan gaan. Het nieuwe kabinet neemt het belastingstelsel op de schop en dat heeft voor particulieren en bedrijven gevolgen.
Hoe formateur Rutte zijn Rutte III gaat smeden
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 20:05)


Het nieuwe kabinet gaat zestien ministers en zes staatssecretarissen tellen. Dat heeft formateur Rutte bekendgemaakt. Omdat de VVD de premier levert, zullen CDA, D66 en ChristenUnie ieder een vice-premier leveren. "Voor de uitvoering komt het echt aan op die mensen", zegt Rutte.
THUMB
Volkslied of Volkswiet, het debat over het regeerakkoord in kwoots
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 16:09)


Officieel ging het debat vandaag over het eindverslag van informateur Zalm en vindt het echte inhoudelijke debat over de plannen van het nieuwe kabinet plaats op 31 oktober en 1 november, na de installatie van het nieuwe kabinet op 26 oktober . Maar de oppositie nam vandaag vast een voorschotje.
Oppositie over Rutte: politieke oplichter met kulverhaal
Bron:NOS / politiek

(12-10-2017 10:08)


VVD-leider Rutte, na vandaag vrijwel zeker de formateur van het nieuwe kabinet, is in het Kamerdebat over het regeerakkoord onder vuur komen te liggen van de oppositie. Volgens de SP vertelt Rutte een "kulverhaal" als hij stelt dat alle gewone, normale Nederlanders er de komende jaren op vooruit gaan.
THUMB
Formatiedag 210: boodschap begrepen, hoort Rutte in Etten-Leur
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 21:33)


VVD-leider Rutte heeft in een middelbare school in Etten-Leur zijn achterban bijgepraat over de aanstaande kabinetsplannen. Voorafgaand aan de bijeenkomst zei hij ietwat gespannen: "Ik wil vanavond uitleggen, de komende twee weken mensen zoeken voor alle posten en dan aan het werk!''.
THUMB
Rekenkamer: veel mis bij reorganisatie Belastingdienst
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 16:01)


Het gaat nog steeds niet goed met de reorganisatie van de Belastingdienst. Dat zegt de Algemene Rekenkamer in een rapport. In 2015 is de dienst begonnen met het moderniseren van de ICT en de werkwijze van het personeel om efficiënter belasting te innen.
THUMB
Dijsselbloem: een rode ingenieur in de Eurogroep
Bron:NOS / politiek

(11-10-2017 13:27)


Nu Jeroen Dijsselbloem de Haagse politiek verlaat, vertrekt een van de meest ervaren mensen van het Binnenhof. PvdA'er Dijsselbloem was de afgelopen jaren voortdurend in het nieuws als minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, maar ook in de jaren daarvoor had hij al allerlei functies in de politiek.
Buma en Pechtold over formatie en regeerakkoord: intensief en constructief
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 22:10)


"Intensief en constructief", zo typeerden Sybrand Buma en Alexander Pechtold de formatieperiode en de onderhandelingen. "Je kan over de middelen wel eens steggelen, maar over de doelen waren we het eens", zei Buma in een speciale Nieuwsuur-uitzending vanuit Den Haag.
THUMB
Groep D66-leden roept op tot congres
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 21:06)


Een groepje D66-leden roept andere leden op Facebook op om op korte termijn een partijcongres te organiseren. Ze noemen zichzelf Redelijk Alternatief. De groep is het er niet mee eens dat de D66-leden zich niet mogen uitspreken over het regeerakkoord en regeringsdeelname.
'Regeerakkoord is ambitieus, maar de stormen zullen komen'
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 19:02)


De vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie noemen het nieuwe kabinetsbeleid zelf ambitieus. Volgens NOS-verslaggever Xander van der Wulp hebben ze daar wel een punt. "Vier heel verschillende groepen die elkaar moeilijk gevonden hebben, maar die samen verantwoordelijkheid nemen", zo typeert Van der Wulp ze.
THUMB
Het zuur van Rutte III zit vooral in de zorg
Bron:NOS / politiek

(10-10-2017 17:02)


De plannen van het nieuwe kabinet zijn niet voor alle sectoren goed nieuws. Hoewel er meer geld is om uit te geven wordt er op sommige posten toch bezuinigd. Zo zet de nieuwe coalitie het beleid van demissionair minister Schippers voort om de zorguitgaven - met afstand de grootste kostenpost - te beteugelen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: