THUMB
Formatie Dag 97: de PvdA wil echt niet
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 20:40)


ChristenUnie-leider Segers wordt morgen aan de eind van de ochtend bij informateur Tjeenk Willink op het Binnenhof verwacht. Zijn partij geldt nu als de enige overgebleven partij die kan helpen om een meerderheidskabinet te vormen. De PvdA is en blijft niet beschikbaar om mee te doen aan een kabinet met VVD, CDA en D66, zei Asscher vandaag na afloop van een gesprek met informateur Tjeenk Willink.
THUMB
Kamerdebat verstoord door protest
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 16:29)


De vergadering van de Tweede Kamer is vanmiddag enige tijd onderbroken na een protest tegen het eigen risico in de zorg. Tijdens het vragenuur ontrolde een groep van zo'n vijftien mensen spandoeken met de tekst: "Sloop het eigen risico". Op de wijs van "Berend Botje ging uit varen" zongen ze een protestlied waarvan de strekking was dat zorgverzekeraars te veel geld hebben.
THUMB
Langer kraamverlof voor partner stap dichterbij
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 15:11)


De Tweede Kamer gaat zich toch buigen over de uitbreiding van het kraamverlof voor partners. Het wetsvoorstel van minister Asscher stond in de ijskast, omdat het kabinet demissionair is, maar het onderwerp is nu op initiatief van de PvdA van de lijst met zogenoemde controversiële onderwerpen geschrapt.
THUMB
Waarschijnlijk plek voor 16-jarig suïcidaal meisje
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 09:39)


Er lijkt een plek gevonden te zijn voor het 16-jarige suïcidale meisje van wie de ouders vorige week een wanhoopskreet lieten horen. Het meisje met ernstige psychische problemen heeft al een paar zelfmoordpogingen gedaan. Zij wacht op een plek in een van de weinige ggz-klinieken die jongeren als hun dochter kunnen helpen.
THUMB
Plasterk wil betere controle verkiezingsuitslagen
Bron:NOS / politiek

(19-06-2017 22:33)


Minister Plasterk wil dat er minder fouten worden gemaakt bij het vaststellen van verkiezingsuitslagen. In een brief aan de Tweede Kamer noemt hij het "een ernstige constatering" dat bij de Kamerverkiezingen van 15 maart stemmen van kiezers niet zijn meegeteld.
THUMB
Migratie moeilijkste onderwerp tijdens Europese mini-top
Bron:NOS / politiek

(19-06-2017 16:20)


Hoe om te gaan met grote groepen vluchtelingen was het moeilijkste onderwerp tijdens een mini-top in Warschau. Premier Rutte zei dat er grote verschillen zijn hoe de landen van de Benelux enerzijds en de Oost-Europese landen anderzijds hierover denken.
Geen geld, geen zetel, geen leider: VNL heft zich op
Bron:NOS / politiek

(17-06-2017 21:08)


De politieke partij Voor Nederland (VNL) stopt ermee. Dat is vandaag besloten op de algemene ledenvergadering. De partij behaalde bij de verkiezingen in maart geen enkele zetel. "Zowel politiek, financieel als organisatorisch ziet de partij te weinig reële ambities om door te gaan", zei voorzitter Laurence Stassen op de vergadering.
ChristenUnie staat niet te dringen, 'ga maar met Asscher praten'
Bron:NOS / politiek

(17-06-2017 11:17)


Niet de ChristenUnie, maar de PvdA moet volgende week aanschuiven bij de onderhandelende partijen VVD, CDA en D66. Dat zegt CU-voorman Gert Jan Segers vandaag in het AD. Donderdag sprak informateur Tjeenk Willink lang met 'het motorblok' en ook aanstaande dinsdag zal dit het geval zijn.
THUMB
Commissie: Tweede Kamer kan belastingontwijking gaan aanpakken
Bron:NOS / politiek

(16-06-2017 21:51)


De voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Nijboer (PvdA) is tevreden met de oogst van acht dagen verhoren over belastingconstructies. "De Tweede Kamer kan nu maatregelen nemen", zegt hij. Nijboer zegt dat de commissie voldoende informatie boven tafel heeft gehaald om wetgeving en toezicht op trustkantoren en belastingadviseurs strenger te maken.
Formatie Dag 93: VVD, CDA en D66 maken huiswerk
Bron:NOS / politiek

(16-06-2017 17:16)


De dag nadat de informateur de bezem heeft gehaald door het aantal mogelijkheden voor mogelijke coalities, is het rustig rond de kabinetsformatie. De drie partijen waarmee Tjeenk Willink in elk geval een meerderheidskabinet wil vormen, hebben zich teruggetrokken om hun huiswerk te maken.
'PvdA is niet meer herkenbaar en staat niet naast de mensen'
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 19:19)


De PvdA is niet meer herkenbaar. De afgelopen jaren hield de partij zich te veel bezig met besturen in plaats van naast de mensen staan. Het is de conclusie van burgemeester Depla van Breda, die van het PvdA-partijbestuur de vraag kreeg om de grootste verkiezingsnederlaag in de parlementaire geschiedenis te analyseren.
THUMB
Nieuw systeem voor verkeersboetes wordt onderzocht
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 16:15)


Verschillende organisaties, waaronder het Openbaar Ministerie en het Centraal Justitieel Incassobureau, gaan onderzoek doen naar een ander boetesysteem voor het verkeer. Minister Blok wil weten of met een zogenoemd progressief boetestelsel de verkeersveiligheid wordt verbeterd.
Informateur weer met VVD, CDA en D66 om de tafel
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 12:32)


Informateur Tjeenk Willink praat weer met de leiders van VVD, CDA en D66., Tjeenk Willink zei vorige week dat hij zich richt op een meerderheidskabinet waarvan in elk geval die drie partijen deel uitmaken. Na het afhaken van GroenLinks en het wegstrepen van de SP in de formatie lijken alleen ChristenUnie en PvdA nog als mogelijke regeringspartij in aanmerking te komen.
THUMB
'PvdA moet brede volksbeweging worden'
Bron:NOS / politiek

(20-06-2017 03:05)


De PvdA moet de komende jaren veranderen van een klassieke bestuurderspartij in een brede volksbeweging. Dat zegt PvdA-burgemeester Paul Depla in een gesprek met Trouw. "Als de PvdA een eigen zuiltje wordt, kunnen we beter ophouden te bestaan." De PvdA verloor bij de Tweede Kamerverkiezingen 29 zetels.
THUMB
Schultz: chemiebedrijf Chemours loost zonder vergunning
Bron:NOS / politiek

(19-06-2017 21:02)


Het chemiebedrijf Chemours in Dordrecht heeft dit jaar illegaal GenX-stoffen geloosd in de Merwede. Minister Schultz schrijft aan de Tweede Kamer dat tegen het lozen zonder vergunning hard moet worden opgetreden en dat Rijkswaterstaat inmiddels stappen heeft gezet.
THUMB
Oud SGP-leider Van Rossum (97) overleden
Bron:NOS / politiek

(19-06-2017 08:52)


Oud-SGP-leider Henk van Rossum is zaterdag overleden. Hij was bijna twintig jaar Tweede Kamerlid voor de Staatkundig Gereformeerde Partij, waarvan 5 jaar fractievoorzitter. Hij introduceerde de term 'aangeschoten wild', in 1984 de aanduiding voor minister Van Aardenne die door de RSV-enquête in grote politieke moeilijkheden zat.
​Zoetelief nieuwe voorzitter 50PLUS
Bron:NOS / politiek

(17-06-2017 13:40)


De leden van 50PLUS hebben op een partijbijeenkomst in Hilversum Jan Zoetelief gekozen tot nieuwe partijvoorzitter. Hij volgt partij-oprichter Jan Nagel op, die zijn functie neerlegt. De 60-jarige Zoetelief, wethouder in Nijmegen, was voorgedragen door het bestuur.
​Defensie onderzoekt integriteit minister Kamp
Bron:NOS / politiek

(17-06-2017 08:57)


Het ministerie van Defensie gaat onderzoek doen naar de integriteit van minister Kamp van Economische Zaken. Dit gebeurt na een klacht van twee ex-medewerkers, die bij Defensie werkten toen Kamp nog minister van Defensie was. Defensie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in de Telegraaf.
THUMB
Formatievlog #13: rennende Rutte en fractieleiders gaan live
Bron:NOS / politiek

(16-06-2017 19:12)


Formatiedag 93 zat niet boordevol nieuws, maar er gebeurde wel van alles op en rondom het Binnenhof. Zo doken er beelden op van premier Rutte die een sprintje trekt. Zijn kopje thee, dat bovenop een stapel papieren stond, bleek te zijn omgewaaid. "Hij was natuurlijk als de dood dat de wind nóg eens onder die papieren zou komen en alles zou wegwaaien", zegt Joost Vullings.
Kinderopvang krijgt jaar extra voor aantrekken meer leidsters
Bron:NOS / politiek

(16-06-2017 16:15)


De kinderopvang krijgt een jaar langer de tijd om extra leidsters aan te trekken voor de baby-opvang, heeft minister Asscher vandaag besloten. Eigenlijk zou er vanaf 1 januari volgend jaar één leidster moeten zijn op elke drie baby's. Nu is er nog één leidster voor vier baby's, maar de kwaliteitsregels voor kinderopvangcentra zijn aangescherpt.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: