THUMB
Schippers: minder geld dan verwacht in formatie
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 17:24)


De financiële ruimte voor de vier partijen in de formatie is kleiner dan eerder was gedacht. Dat zei informateur Schippers na de voorlopig laatste dag van onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Er komt nu eerst een korte vakantie. Schippers benadrukte dat het economisch goed gaat, dat er een overschot op de begroting is en dat er dus geld kan worden geïnvesteerd.
Onderhandelingen VVD, CDA, D66 en GroenLinks na volgende week verder
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 16:31)


De gesprekken tussen de vier onderhandelende partijen in de formatie gaan na volgende week verder. Volgende week hebben de partijleiders en hun secondanten een korte vakantie en VVD-leider Rutte zei na de sessies van vandaag dat de onderhandelingen dan in dezelfde samenstelling verdergaan.
'Bij GroenLinks kijken VVD'ers moeilijk, maar bij het alternatief ook'
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 08:24)


De vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet zitten nu bijna drie weken aan tafel en zullen voorlopig nog wel even door onderhandelen. De kans dat vandaag duidelijk wordt of VVD, CDA, D66 en GroenLinks eruit komen, is niet heel groot. Na vandaag houden de partijen, net als de Kamer, een weekje reces.
THUMB
Kamer: Snel oordeel over gevolgen Turkse grondwet
Bron:NOS / politiek

(19-04-2017 23:28)


De Tweede Kamer wil dat het kabinet de Europese Commissie aanspoort snel een oordeel te geven over de gevolgen van het referendum in Turkije voor een Turks EU-lidmaatschap. Het kabinet is het daarmee eens en ziet de oproep als ondersteuning van het beleid.
Half jaar cel voor binnensmokkelen mobieltje in gevangenis
Bron:NOS / politiek

(19-04-2017 17:14)


Iemand die verboden voorwerpen de gevangenis binnensmokkelt, moet een celstraf krijgen van maximaal zes maanden. Het gaat dan om spullen die op zich niet illegaal zijn, maar wel de orde en veiligheid in de gevangenis in gevaar kunnen brengen, zoals mobiele telefoons of tablets.
THUMB
Formatie dag 34: Dijsselbloem pleit voor extra geld verpleeghuizen
Bron:NOS / politiek

(18-04-2017 20:54)


Minister Dijsselbloem is vanavond aangeschoven aan de formatietafel om de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en GroenLinks ervan te overtuigen dat 200 miljoen euro extra voor verpleeghuizen "dringend noodzakelijk" is. Na afloop van het gesprek zei hij "dat het belangrijk is om daar eerder snel dan laat mee te beginnen, omdat je mensen moet opleiden en aannemen".
200 miljoen euro extra voor verpleeghuizen
Bron:NOS / politiek

(18-04-2017 17:00)


VVD en PvdA hebben in het demissionaire kabinet overeenstemming bereikt over extra geld voor de verpleeghuizen. Volgens Haagse bronnen willen ze boven op de al eerder toegezegde 100 miljoen euro dit jaar nog eens 100 tot 200 miljoen euro extra uittrekken om de urgentste problemen in de verpleeghuizen op te lossen.
Deze week duidelijkheid in formatie: blijft de verkering aan?
Bron:NOS / politiek

(18-04-2017 07:49)


Na een lang paasweekend gaan de formatieonderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks vanmiddag verder. GroenLinks-onderhandelaar Klaver is er weer bij, hoewel de toestand van zijn moeder nog zorgelijk is. Klaver moest de besprekingen woensdag plotseling verlaten, omdat zijn moeder in het ziekenhuis was opgenomen.
Briefgeheim gaat ook voor e-mail en WhatsApp gelden (maar dat duurt nog wel even)
Bron:NOS / politiek

(13-04-2017 21:04)


Wanneer heb je voor het laatst een brief geschreven of met een telegraaf een telegram verstuurd? Het antwoord is waarschijnlijk: nog nooit. Niet zo gek, want de telegraaf kennen we alleen nog als de naam van een krant en een brief als iets dat je opa en oma aan elkaar schreven met krulletters uit een vulpen.
Bussemaker: wees een beetje relaxed met schoolkeuze
Bron:NOS / politiek

(13-04-2017 17:06)


Minister Bussemaker vindt dat ouders "een beetje relaxed" om moeten gaan met de keuze voor een bepaalde school. Ze zei dat in Nieuws en Co naar aanleiding van het kritische rapport dat de Inspectie van het onderwijs gisteren publiceerde. Uit het rapport blijkt dat er grote verschillen zijn tussen scholen en dat de prestaties van een leerling sterk afhangen van het soort school.
Veel meer verkeersboetes naar het buitenland
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 17:07)


Buitenlandse automobilisten hebben door overtredingen in Nederland vorig jaar 30 procent meer verkeersboetes gekregen dan in 2015. In 2016 zijn er 975.343 boetes naar het buitenland verstuurd. In 2015 waren het er nog 748.429. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat een op de tien boetes die in Nederland worden uitgeschreven, inmiddels naar een adres in het buitenland.
Pechtold: het is niet makkelijk, maar dit kabinet kan er komen
Bron:NOS / politiek

(20-04-2017 10:12)


D66-leider Pechtold verwacht dat ook na volgende week de onderhandelingen over een nieuw kabinet tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks doorgaan. "Het is in elk geval mijn bedoeling. Als een ander er anders over denkt, hoor ik het dadelijk wel," zei hij vlak voor een nieuwe ronde van gesprekken.
THUMB
Kabinet ontbiedt Eritrese ambassadeur
Bron:NOS / politiek

(19-04-2017 23:55)


Nederland roept de ambassadeur van Eritrea op het matje. Minister Asscher zei in de Tweede Kamer dat het kabinet vrijdag zijn zorgen zal overbrengen over de activiteiten van Eritrea "waarover vorige week werd gerapporteerd". Vorige week zou in Veldhoven een conferentie zijn van de jongerenbeweging van de enige partij die in Eritrea is toegestaan.
Formatie dag 35: 'Morgen nog geen duidelijkheid'
Bron:NOS / politiek

(19-04-2017 20:15)


VVD-leider Rutte denkt niet dat morgen al duidelijk wordt of de vier onderhandelende partijen in de formatie het samen eens worden. In de media waren speculaties dat deze week cruciaal is: na donderdag wordt ruim een week niet onderhandeld. Sommige waarnemers denken dat morgen het moment is voor VVD, CDA, D66 en GroenLinks om te besluiten om door te gaan of om ermee te stoppen.
Rutte: het knettert inderdaad in de formatie
Bron:NOS / politiek

(19-04-2017 09:39)


VVD-onderhandelaar Rutte zegt dat het er soms hard aan toe toegaat bij de formatiebesprekingen. Voordat hij vanmorgen weer met Buma (CDA), Pechtold (D66) en Klaver (Groenlinks) aanschoof, zei hij dat "we druk aan het praten zijn" over een nieuw kabinet.
THUMB
Kamer: in gesprek met Nederlandse ja-stemmers Turks referendum
Bron:NOS / politiek

(18-04-2017 18:34)


De verschillende fracties in de Tweede Kamer willen meer te weten komen over de redenen waarom Turkse Nederlanders 'ja' hebben gestemd bij het referendum van president Erdogan. "Het is zorgwekkend", zegt CDA-Kamerlid Knops. "Ik noem dat een mislukte integratie.
THUMB
Rutte overlegt vrijdag met Ierland en Denemarken over brexit
Bron:NOS / politiek

(18-04-2017 13:45)


De premiers van Nederland, Ierland en Denemarken komen vrijdag in Den Haag bij elkaar voor overleg over de brexit. Het gaat om een vooroverleg voor een EU-top over hetzelfde onderwerp, die binnenkort wordt gehouden. Het overleg is vrijdag in het Catshuis.
THUMB
Belastingdienst sloot ruim 500 afspraken met bedrijven
Bron:NOS / politiek

(14-04-2017 18:12)


De Nederlandse Belastingdienst heeft in 2016 539 belastingafspraken gemaakt met bedrijven en organisaties. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Wiebes eind van de middag naar de Tweede Kamer stuurde. In het jaar daarvoor werden nog 642 afspraken gemaakt.
THUMB
Geert Wilders maakt lokale start in Rucphen
Bron:NOS / politiek

(13-04-2017 20:46)


Partijleider Geert Wilders heeft ook in de Brabantse gemeente Rucphen zijn PVV geïntroduceerd, vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De PVV zit in Den Haag en Almere al in de raad, maar wil de volgende keer in zestig gemeenten meedoen.
THUMB
'Nog steeds voorlichting eigen risico zorg nodig'
Bron:NOS / politiek

(13-04-2017 16:03)


De Tweede Kamer wil meer voorlichting van de Rijksoverheid en gemeenten over het eigen risico in de zorg. Er zijn nog steeds mensen die niet weten wat er wel en niet onder valt en welke compensatie ze kunnen krijgen. Hierdoor gaan ze soms onterecht niet naar de huisarts of de specialist, zegt de Kamer in een debat over 'zorgmijders'.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: