THUMB
Ombudsman tegen kabinet: zet fout met kinderopvangtoeslag nu eens recht
Bron:NOS / binnenland

(27-05-2019 11:15)


De Nationale ombudsman roept staatssecretaris Snel van Financiën op om met een behoorlijke oplossing te komen voor de 235 gezinnen bij wie de kinderopvangtoeslag in 2014 zonder deugdelijk onderzoek is stopgezet. Veel gezinnen zijn in geldnood gekomen en ondanks eerdere bemoeienis van de ombudsman sleept de kwestie zich nog steeds voort.
THUMB
Armoede dreigt voor honderdduizenden weduwen
Bron:AD / binnenland

(27-05-2019 10:53)


Als het nabestaandenpensioen niet goed wordt geregeld in het nieuwe pensioenstelsel, dreigt armoede voor honderdduizenden weduwen. Dat zegt CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt op basis van cijfers van het CBS.
THUMB
Arrestatie voor dodelijke caravanbrand in Meerlo
Bron:NOS / binnenland

(27-05-2019 10:51)


Een 38-jarige man is aangehouden voor een fatale brand in een caravan in het Limburgse Meerlo, afgelopen januari. Bij de brand kwam de bewoner van de caravan om het leven. In de nacht van 23 op 24 januari werd de stacaravan op een camping in brand gestoken.
THUMB
Na maanden onderhandelen straks duidelijkheid over zetels Eerste Kamer
Bron:NOS / politiek

(27-05-2019 10:01)


570 Provinciale Statenleden en 19 leden van de kiescolleges op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba kiezen vanmiddag een nieuwe Eerste Kamer. En dat belooft spannend te worden, want er is achter de schermen druk onderhandeld over deze verkiezingen. Partijen kunnen namelijk op een kandidaat van hun eigen partij stemmen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om een strategische stem uit te brengen op iemand anders.
THUMB
Spanning stijgt: gaat de renteverhoging op studieleningen door?
Bron:NOS / politiek

(27-05-2019 06:40)


Het is nog steeds onduidelijk of de Eerste Kamer instemt met het kabinetsplan om de rente op studieleningen te verhogen. De senaat vergadert vanavond over het stevig bekritiseerde voorstel van minister Van Engelshoven van Onderwijs. Het kabinet had een krappe meerderheid van 38 zetels in de Eerste Kamer, maar onlangs is senator Duthler uit de VVD-fractie gezet.
THUMB
Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van de Europese verkiezingen
Bron:NOS / politiek

(27-05-2019 04:30)


Gisteravond en afgelopen nacht zijn we er grotendeels achter gekomen wie de stoelen in bovenstaande foto (het Europees Parlement) gaan vullen. Wat moet je weten deze ochtend om weer helemaal up-to-date te zijn? We behandelen de belangrijkste uitkomsten van de EU-verkiezingen hieronder.
THUMB
Fiat Chrysler wil fuseren met Renault
Bron:NOS / economie

(27-05-2019 10:27)


Autofabrikant Fiat Chrysler Automobiles (FCA) wil fuseren met het Franse Renault. De Italiaans-Amerikaanse autobouwer heeft een voorstel daarover gestuurd aan het bestuur van Renault. Dat bedrijf zegt het voorstel te bestuderen. De fusie moet een gezamenlijke jaarlijkse besparing van 5 miljard euro opleveren.
THUMB
Werknemers Bavaria kunnen jaar eerder met pensioen
Bron:AD / economie

(27-05-2019 09:44)


Werknemers van Royal Swinkels Family Brewers in Lieshout, zoals Bavaria tegenwoordig heet, kunnen stoppen met werken als ze 65,5 of 66 jaar oud zijn.
THUMB
Delfzijl krijgt grote raffinaderij voor biokerosine
Bron:nu.nl / economie

(27-05-2019 09:16)


Op het chemiepark in Delfzijl komt over drie jaar de eerste grootschalige Europese raffinaderij voor duurzame kerosine, melden verschillende media maandag. De fabriek zal afval uit de voedselindustrie, landbouw en bosbouw omzetten in brandstof voor vliegtuigen.
THUMB
Review: Total War: Three Kingdoms(Records+Romance)
Bron:InTheGame / games

(27-05-2019 09:00)


Total War: Three Kingdoms is dan eindelijk gereleased. Met deze nieuwe toevoeging aan de Total War series keren we naar het oude China. Ten tijde van de Han dynastie die overgaat naar de Jin dynastie. Van de al eerder uitgekomen strategy games(Anno 1800 en Tropico 6), kunnen we zegen dat Total War: Three Kingdoms het meest uitgebreide strategy game is van dit jaar.
THUMB
Assassin's Creed Odyssey krijgt volgende maand nieuwe DLC
Bron:EuroGamer / games

(26-05-2019 15:09)


Het tweede deel van de Fate of Atlantis DLC voor Assassin's Creed Odyssey is vanaf volgende maand beschikbaar. De nieuwe episode heet Torment of Hades en komt uit op 4 juni. De Fate of Atlantis DLC is enkel als volledig pakket beschikbaar en kost 25 euro.
THUMB
Morrowind: Rebirth mod krijgt nieuwe update
Bron:EuroGamer / games

(26-05-2019 14:31)


De makers van de Morrowind: Rebirth mod hebben een nieuwe update uitgebracht. De mod voor de Bethesda-game uit 2002 zit intussen aan versie 5.0. Volgens de makers gaat het om de grootste update ooit voor Rebirth.Naast de nodige bug fixes en grafische updates voegt versie 5.
THUMB
Joehoe. Het wordt ZOMER
Bron:geenstijl / opinie

(27-05-2019 11:00)


Zondag de file naar Zandvoort maar eens testen Zon, zee en aangebrand vlees en dan niet per se het soort dat je op moet eten. Nog een paar dagen bikkelen en dan worden de nachten heter, de biertjes kouder en de vrouwen beter, de rokjes korter, de benen bloter en de broekjes groter - het wordt namelijk zomers warm, 26 graden op zondag.
THUMB
De onheilsprofeet, het andere uiterste in het klimaatdebat
Bron:Sargasso / opinie

(27-05-2019 10:00)


Als we hier kritiek hebben op iemand die het niet zo nauw neemt met de feiten of de wetenschap rond het klimaat en klimaatverandering, dan gaat het vrijwel altijd om iemand die de menselijke invloed op het klimaat ontkent of minimaliseert, of die de gevolgen ervan bagatelliseert.
THUMB
Last night in Eindhoven
Bron:geenstijl / opinie

(27-05-2019 09:59)


KNOTSGEKKE toestanden in het pittoreske Eindhoven, waar Erdo-boys slaags raakten met de ME, omdat Pegida er zonodig hun ontroostbare sneuheid moest etaleren. Gelukkig draaide de ME wel de enige toegestane soundtrack tijdens de charges! Toch ergens wel een gemoedelijk gezicht dat onze ME het  nog steeds in zich heeft, zelfs al is het gebied rondom Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat allang Turks grondgebied natuurlijk.
THUMB
RTL en SBS maken zichzelf uiteindelijk kapot
Bron:AD / cultuur

(27-05-2019 10:59)


Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
THUMB
Ex Connie Witteman opnieuw gelukkig in de liefde
Bron:RTL Nieuws / cultuur

(27-05-2019 10:10)


Eugène van Dun, de ex van Connie Witteman, heeft weer een nieuwe liefde gevonden. Van Dun bevestigt dat aan Shownieuws. Eerder kwam weekblad Weekend al met foto's van Van Dun en zijn vermeende nieuwe vriendin.
THUMB
Angela de Jong geeft 6 Inside trap na: ‘Marginale show’
Bron:MediaCourant / cultuur

(27-05-2019 10:00)


Angela de Jong vindt het meer dan logisch dat SBS 6 heeft besloten om 6 Inside van de buis te halen. Het was gewoon een marginaal programma. Dat zegt de showkenner van het AD in de radioshow Veronica Inside. Iedereen zag dit nieuws van ver aankomen, aldus De Jong.
THUMB
Festival speciaal voor tweelingen
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2019 11:09)


In Oost-Europa was het zondag dubbel zo leuk: er was namelijk een festival speciaal voor tweelingen. Parade De tweelingen liepen mee in een vrolijke parade. De kinderen konden naar livemuziek luisteren, dansen en samen spelen. Er kwamen meer dan 50 tweelingen en ze hadden bijna allemaal dezelfde kleding aan.
THUMB
Noord-Korea en China boos: Bolton is een ‘oorlogsmaniak’ die moet opstappen
Bron:AD / buitenland

(27-05-2019 09:56)


De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton is een ‘oorlogsmaniak’ die, volgens het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zo snel mogelijk op moet stappen. De reactie van de Noord-Koreanen volgt op uitspraken van Bolton dat recente raketlanceringen van Noord-Korea in strijd waren met resoluties van de VN-Veiligheidsraad.
THUMB
Franse politie arresteert verdachte van bomaanslag in Lyon
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2019 09:43)


De Franse politie heeft een verdachte van de bomaanslag in Lyon opgepakt, maakte de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner maandag bekend op Twitter. Bij de aanslag op een promenade in het centrum van de stad raakten vrijdag dertien mensen gewond.
THUMB
Geen champagnefles, maar melkdouche in de sportweek in foto's
Bron:NOS / sport

(27-05-2019 11:00)


Iedere week maakt de NOS een selectie van de mooiste en opvallendste beelden van de afgelopen sportweek. Deze week ligt de focus op de bal en het vieren van een titel.
THUMB
Blind over Nations League: 'Denk dat we voor niemand bang hoeven te zijn'
Bron:NOS / sport

(27-05-2019 10:25)


Daley Blind heeft dit seizoen al zeventig wedstrijden in de benen, maar klagen doet hij niet. De Ajacied wil afsluiten met het winnen van de Nations League met het Nederlands elftal. "Of ik mij nog kan opladen? Ik vind dat niet zo moeilijk. Het was heerlijk om een paar dagen vrij te zijn.
THUMB
Kvitová trekt zich door armblessure terug voor Roland Garros
Bron:nu.nl / sport

(27-05-2019 10:04)


Petra Kvitová heeft zich maandag teruggetrokken voor Roland Garros. De Tsjechische nummer zes van de wereld heeft te veel last van een armblessure om in actie te komen in Parijs.
THUMB
Tergooi-ziekenhuis lekt e-mailadressen 140 patiënten
Bron:nu.nl / technologie

(27-05-2019 10:52)


Het Tergooi-ziekenhuis, met vestigingen in Hilversum, Blaricum en Weesp, heeft per abuis de e-mailadressen van 140 patiënten gelekt. Dat bevestigt het ziekenhuis na berichtgeving door het regionale dagblad De Gooi- en Eemlander.
THUMB
Stuur medeweggebruikers een bericht met dit leddisplay
Bron:nu.nl / technologie

(27-05-2019 10:51)


Automobilisten kunnen elkaar nu met dit leddisplay tijdens het rijden berichten sturen. Er staan voorgeprogrammeerde teksten in, maar je kunt ook eigen woorden invoeren.
THUMB
Foxconn kondigt wijzigingen in bestellingen van klanten aan
Bron:Hardware.INFO / technologie

(27-05-2019 10:24)


Foxconn is niet meteen een bedrijf waar de eindconsument rechtstreeks mee in aanmerking komt. Toch is het een van de meest belangrijke ondernemingen op het vlak van hardware, want het Taiwanese bedrijf is de grootste fabrikant van computeronderdelen in de wereld.
THUMB
'Met het ketogene dieet mis je essentiële voedingsstoffen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-05-2019 22:31)


De ene dieethype is nog niet voorbij of de volgende dient zich al aan: het ketogene dieet is momenteel populair. Wat is het? En heeft het zin als je wilt afvallen of gezonder wilt leven? Tien vragen aan voedingswetenschapper Trudy Voortman.
THUMB
Deel operaties Dijklander Ziekenhuis geschrapt vanwege personeelstekort
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-05-2019 17:41)


Het Dijklander Ziekenhuis, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, schrapt in de zomermaanden een deel van de operaties. Dat heeft volgens het ziekenhuis te maken met een personeelstekort in de operatiekamers en het feit dat medisch personeel vakantie opneemt.
THUMB
Makkelijker in slaap komen door een podcast: Werkt dat?
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-05-2019 22:05)


Het aantal applicaties dat wonderen zou moeten verrichten voor slaap, neemt alsmaar toe. De nieuwste trend: apps voor slaapverhalen en slaappodcasts. Doen ze ook wat ze beloven?
THUMB
Deze vijf jonge onderzoekers willen de wereld verbeteren
Bron:AD / wetenschap

(26-05-2019 12:00)


Vijf veelbelovende wetenschappers strijden komende week om de titel Wetenschapstalent 2019. Wie zijn deze jonge onderzoekers?
THUMB
Wetenschappers werken aan universele nieuwe remedie voor slangenbeet
Bron:nu.nl / wetenschap

(25-05-2019 21:44)


Wetenschappers uit vijf landen werken aan een nieuwe universele behandeling voor giftige slangenbeten. Ze gebruiken daarvoor de technologie waarmee hiv-antistoffen zijn ontdekt.
THUMB
Feit of fabel: Gaat een bij dood als hij je steekt?
Bron:nu.nl / wetenschap

(25-05-2019 21:43)


Nu de lente in volle gang is en het weer steeds meer uitnodigt om op het terras te gaan zitten, worden ook bijen en hommels steeds meer zichtbaar. Veel mensen slaan angstig om zich heen als zo'n insect in hun buurt vliegt: ze zijn bang om gestoken te worden.
THUMB
Netflix-serie Undercover niet fictief: gebaseerd op drugsbaron Janus
Bron:AD / opmerkelijk

(26-05-2019 17:50)


De eerste Nederlandstalige Netflix-serie Undercover heeft in rap tempo de harten van de kijkers veroverd. Maar wat in de serie, geïnspireerd op het leven van de Eindhovense drugsbaron Janus van W., is werkelijk gebeurd?
THUMB
Docente ging even paracetamol halen en de 18 examens Frans waren weg
Bron:AD / opmerkelijk

(23-05-2019 05:53)


Voor een docente Frans van het Arentheem Thomas a Kempis College in Arnhem stortte de wereld op maandagochtend in toen ze in haar auto keek. De tas met de eindexamens van 18 van haar leerlingen bleek te zijn verdwenen.
THUMB
Pastoor boekt wereldrecord door 233 Rita’s samen te brengen
Bron:AD / opmerkelijk

(23-05-2019 01:51)


Missie meer dan geslaagd voor pastoor Alexander Vandaele: wel 233 Rita’s kwamen woensdagavond samen in de kerk van het Belgische Outer op de viering voor de Heilige Rita. Zelf had hij er op honderd gehoopt, maar het werden er meer dan dubbel zoveel.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: