THUMB
Opmars lokale partijen zet door, wethouders in driekwart gemeenten
Bron:NOS / binnenland

(21-06-2018 05:00)


Lokale partijen waren niet alleen de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, ze hebben hun verkiezingswinst ook weten te verzilveren. In 76 procent van alle gemeenten bestuurt op dit moment een lokale partij. Vier jaar geleden was dat nog 70 procent.
THUMB
De noodzaak van LinkedIn
Bron:AD / binnenland

(21-06-2018 05:00)


Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
THUMB
Superneus slaat alarm bij poepluier
Bron:AD / binnenland

(21-06-2018 05:00)


Door te ruiken aan babypoep kunnen onderzoekers van het Amsterdam UMC bloedvergiftiging opsporen bij couveusebaby’s. Een ‘superneus’ doet dit werk.
THUMB
Kabinet laat gemeenten zelf beslissen over vuurwerkverbod
Bron:NOS / politiek

(20-06-2018 22:11)


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid geeft gemeenten de bevoegdheid zelf te beslissen of hun inwoners vuurwerk mogen afsteken of niet. Hij deed dat onder druk van een meerderheid in de Tweede Kamer, waaronder de coalitiepartijen D66 en ChristenUnie.
THUMB
Denk dacht na over nepadvertentie PVV
Bron:NOS / politiek

(20-06-2018 12:59)


Politieke partij Denk heeft in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar gewerkt aan een 'nep'-advertentie die de PVV in een kwaad daglicht moest stellen. Dat meldt het BNNVARA-radioprogramma De Nieuws BV. Het bestuur van Denk zelf heeft uiteindelijk van uitvoering van het idee afgezien.
THUMB
'Kabinet wil toch vier gevangenissen sluiten'
Bron:NOS / politiek

(20-06-2018 07:57)


Het kabinet is van plan om vier gevangenissen te sluiten, schrijft het AD. Volgens ingewijden gaat het om de gevangenissen in Zoetermeer, Zeist, Almere en Zwaag (Hoorn). Het ministerie van Justitie en Veiligheid zegt dat er nog geen besluit is genomen, maar dat minister Dekker voor Rechtsbescherming nog voor de zomer met een plan komt.
THUMB
Meerderheid van 82 procent vindt geldzaken niet ingewikkelder geworden
Bron:nu.nl / economie

(21-06-2018 05:02)


Het regelen van geldzaken is de afgelopen jaren makkelijker geworden. Dat vindt 40 procent van de ondervraagden uit een onderzoek van Wijzer in Geldzaken. Een grote middengroep van 42 procent vindt dat de situatie gelijk is gebleven.
THUMB
Extra geld moet goederenvervoer per spoor aantrekkelijker maken
Bron:NOS / economie

(21-06-2018 03:59)


Goederen per trein vervoeren is beter voor het milieu dan met een vrachtwagen, het creëert meer ruimte op de snelwegen. Dat is onder meer het idee achter een nieuw plan waarmee het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met marktpartijen goederenvervoer over het spoor aantrekkelijker wil maken.
THUMB
Zorgverzekeraars hebben meer zorgfraude vastgesteld in 2017
Bron:nu.nl / economie

(21-06-2018 03:13)


Zorgverzekeraars hebben in 2017 voor 27 miljoen euro aan zorgfraude vastgesteld. Dat is ruim 8 miljoen euro meer dan in 2016, blijkt uit de jaarlijkse controle- en fraudecijfers van Zorgverzekeraars Nederland (ZN).
THUMB
Steam verwijdert verhandelen van lootbox items in Nederland
Bron:InTheGame / games

(20-06-2018 17:00)


Steam gaat de optie om lootbox items van de games Counter Strike: Global Offensive en Dota 2 te verhandelen verwijderen in Nederland. Dit is een reactie op een dreigement van de Kansspelautoriteit dat het bedrijf strafbaar bezig is. Het betekent dat Nederlandse spelers nog wel lootboxes kunnen kopen in beide games, maar geen deel kunnen nemen aan de online markt.
THUMB
eSports: Terugblik op de eerste week van de NA LCS
Bron:InTheGame / games

(20-06-2018 15:00)


Afgelopen week werd er ook nog League of Legends gespeeld in de NA LCS summer split. In de NA lijken de meeste teams prima om te gaan met de nieuwe meta van de game. We zagen in de eerste week wellicht de wederopstanding van Team Solo Mid. Na een dramatische spring split lijkt het erop dat het team de juiste weg weer gevonden heeft.
THUMB
Review: Aggelos
Bron:InTheGame / games

(20-06-2018 13:00)


Na een drukke dag in de tattoo-shop werd het tijd om thuis na een goede maaltijd te relaxen. Ik opende mijn mail en plots zag ik daar een recensie code voorbij komen van een game waar ik nog nooit van heb gehoord: Aggelos. Nietsvermoedend begonnen we met het avontuur om deze game te downloaden via Steam.
THUMB
Closing Time | Louie Louie
Bron:Sargasso / opinie

(20-06-2018 20:00)


In allerlei lijstjes van meest gecoverde songs ontbreekt er eentje in de top 10: Louie, Louie,  hier in een versie van Led Zeppelin. Louis, Louie, origineel van Richard Berry en The Pharaohs (1957) werd bekender, nee beruchter, door de versie … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
THUMB
Troost-topic! Mocro's die het WEL gered hebben
Bron:geenstijl / opinie

(20-06-2018 19:35)


Nu de Atlas-Leeuwen het helaas niet gered hebben [wachten met topic tot ze uitgeschakeld zijn - red.], willen we onze Marokkaanse medelandiërs ff een hart onder de Rif riem steken. Er gaan ook dingen goed! Hier negen TOPMOCRO's die we er graag bij hebben: Hafid Bouazza Schrijver aan de drank, drinker aan de schrijf.
THUMB
Omvolkskrant: 'Nederland raakt vol'
Bron:geenstijl / opinie

(20-06-2018 18:33)


Nou ja, 'vol' mogen we niet zeggen van meneer Nagel, maar het wordt wel erg druk. Pompiedompiedom. Vervang Jan van de Beek voor Paul Scheffer, Wierd Duk voor Remco Meijer, zet er niet boven dat de moslims onze normen en waarden kapot komen bidden en je krijgt bovenstaande scenario's (die je dus helemaal niet MAG uitrekenen want dingen uitrekenen oh oh oh dat kan echt niet) in de Völkskrant.
THUMB
Blink-182 drummer Travis Barker opgenomen in ziekenhuis
Bron:nu.nl / cultuur

(21-06-2018 04:52)


Travis Barker, de drummer van Blink-182, is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Eerder deze week werd hij nog ontslagen na een eerdere opname, maar de toestand van Barker is dermate serieus dat de artsen hem wederom willen behandelen.
THUMB
Pete Davidson bevestigt: ik ben verloofd met Ariana Grande
Bron:AD / cultuur

(21-06-2018 04:34)


Pete Davidson (24) heeft tijdens zijn bezoek aan de talkshow van Jimmy Fallon bevestigd dat hij verloofd is met Ariana Grande. ,,Ja man, het is echt waar en het is f*cking te gek! Ik heb het gevoel alsof ik een wedstrijd heb gewonnen," aldus een glunderende Pete.
THUMB
Mary J. Blige is officieel gescheiden van haar ex-man
Bron:nu.nl / cultuur

(21-06-2018 04:09)


Mary J. Blige gaat officieel weer als single door het leven. De scheiding die de zangeres had aangevraagd van haar man Martin Isaacs is er na gesteggel over alimentatie doorheen.
THUMB
Einde aan de Griekse crisis, maar niet aan de steun
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(21-06-2018 05:12)


Vandaag wordt er na jaren van steunpakketten en crises een streep gezet onder de hulp aan Griekenland. De Eurogroep keurt naar verwachting de laatste economische hervormingen van de Grieken goed en besluit dan tot uitbetaling van de laatste steunmiljarden.
THUMB
'Gedoogbeleid is failliet, gemeenten zitten met drugsmoorden'
Bron:AD / buitenland

(21-06-2018 05:00)


Al twee keer werd Breda dit jaar opgeschrikt door een moord die vermoedelijk verband houdt met drugscriminaliteit. Burgemeester Paul Depla kan niet wachten om mee te doen aan het wietexperiment. ,,Ik hoop dat Den Haag luistert naar dit advies.”
THUMB
Trump zegt dat Noord-Korea resten van Amerikaanse soldaten teruggeeft
Bron:nu.nl / buitenland

(21-06-2018 05:00)


Noord-Korea heeft de stoffelijke overschotten van tweehonderd Amerikaanse militairen uit de Koreaanse Oorlog teruggegeven. Dat heeft president Donald Trump woensdag laten weten tijdens een bijeenkomst in Duluth in de staat Minnesota.
THUMB
De sport van donderdag bij de NOS
Bron:NOS / sport

(21-06-2018 05:09)


Frankrijk en Argentinië behoren op het WK in Rusland tot het selecte groepje kanshebbers voor de titel. Tenminste, zo werd vooraf ingeschat. In hun eerste groepsduel konden beide voetbalgrootmachten echter niet imponeren. Vandaag krijgen ze een tweede kans.
THUMB
'Ajax bereikt akkoord met Tadic over contract'
Bron:NOS / sport

(20-06-2018 23:57)


Ajax heeft met Dusan Tadic een akkoord bereikt over een vierjarig contract. Dat meldt De Telegraaf. De komst van de 29-jarige Serviër, die momenteel op het WK uitkomt, is echter nog niet in kannen en kruiken. Ajax moet er nog uit zien te komen met zijn club Southampton.
THUMB
WK-programma 21 juni: Messi wacht met Argentinië lastige klus tegen Kroatië
Bron:nu.nl / sport

(20-06-2018 23:01)


Op de achtste dag van het WK in Rusland neemt bondscoach Bert van Marwijk het met Australië op tegen een Nederlands getint Denemarken. De andere wedstrijd in groep C gaat tussen Frankrijk en Peru en de dag wordt afgesloten met de topper in groep D tussen Argentinië en Kroatië.
THUMB
Senatoren VS vragen Google samenwerking met Huawei te herzien
Bron:nu.nl / technologie

(20-06-2018 21:47)


Een groep van Republikeinse en Democratische senatoren en wetgevers hebben Google in een open brief gevraagd om de samenwerking met Huawei te heroverwegen.
THUMB
Instagram gaat strijd aan met YouTube: voortaan lange video's mogelijk
Bron:AD / technologie

(20-06-2018 21:27)


Het sociale platform Instagram laat voortaan filmpjes toe die langer zijn dan een minuut. Op het nieuwe onderdeel IGTV, kort voor Instagram Television, kunnen gebruikers video's plaatsen van maximaal een uur lang. Daarmee hoopt de fotoapp van moederbedrijf Facebook gebruikers weg te kapen bij het grootste videoplatform YouTube.
THUMB
Aantal geleverde vr- en ar-headsets daalt fors
Bron:Tweakers / technologie

(20-06-2018 19:53)


Het aantal geleverde headsets voor virtual en augmented reality is in de eerste maanden van 2018 fors afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Dat komt vooral doordat fabrikanten de headsets niet meer cadeau doen bij de aankoop van een high-end smartphone.
THUMB
'Pas op met gebruik lithium in eerste trimester zwangerschap'
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2018 15:16)


Zwangere vrouwen met een bipolaire stoornis die lithium gebruiken, zouden gedurende de eerste maanden zwangerschap moeten oppassen met het gebruiken van het geneesmiddel. 
THUMB
'Kinderen van controlerende ouders hebben later moeite met emoties'
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2018 10:51)


Kinderen van zogenoemde helikopterouders, die overbezorgd zijn en hun kinderen continu in de gaten willen houden, zouden op latere leeftijd vaker op emotionele problemen stuiten.
THUMB
'Complicaties fillers beste te behandelen met laser'
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2018 08:53)


Complicaties die optreden na cosmetische fillers, die worden gebruikt om rimpels in het gezicht weg te werken, kunnen het beste worden behandeld met intralaesional laser treatment (ILT).
THUMB
Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen
Bron:AD / wetenschap

(18-06-2018 16:00)


Vrouwen genieten meer van wijn dan mannen. Tot die conclusie zijn wetenschappers van de Polytechnische Universiteit van Madrid gekomen.
THUMB
TU/e-team Tech United maakt kans op 'RoboCupbeker'
Bron:AD / wetenschap

(18-06-2018 15:53)


Op het WK voetbal zijn we niet present, maar op het WK robotvoetbal wel. TU/e-team Tech United maakt grote kans op de 'RoboCupbeker'.
THUMB
Nederlandse wetenschappers ontvangen spinozapremie
Bron:nu.nl / wetenschap

(15-06-2018 12:14)


De bekende terrorisme-expert Beatrice de Graaf en vijf andere wetenschappers krijgen ieder 2,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor onderzoek en activiteiten ''met betrekking tot kennisbenutting".
THUMB
Man biedt trouwring na zes dagen huwelijk te koop aan op internet
Bron:AD / opmerkelijk

(21-06-2018 03:15)


Een bedrogen echtgenoot heeft na zes dagen huwelijk zijn ring en die van zijn vrouw op internet te koop aangeboden. De vrouw biechtte een paar dagen nadat ze haar jawoord gegeven had op dat ze op haar vrijgezellenavond een affaire was begonnen met een goede vriend van haar echtgenoot.
THUMB
Senegalese fans ruimen stadion op na winst tegen Polen
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(20-06-2018 10:12)


Een sympathieke actie van de supporters van het Senegalese voetbalelftal. Nadat hun ploeg gisteren met 2-1 van Polen had gewonnen, hielpen de fans mee om het stadion netjes achter te laten.
THUMB
'Spiderman' (9) klimt dak op in Amsterdam
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(20-06-2018 09:37)


De brandweer in Amsterdam Oost heeft gisteravond een jongen van een dak gered, nadat hij daar zelf op was geklommen en niet meer naar beneden durfde.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: