THUMB
Zo herken je oververhitting bij Fikkie en Pluisje (en zo voorkom je het)
Bron:AD / binnenland

(06-08-2020 09:00)


Dat huisdieren óók last kunnen hebben van de hitte, ligt voor de hand. Toch gaat het geregeld mis. Een hond in een snikhete auto, de kat die niet naar buiten kan of een konijnenhok in de volle zon. Hoe maak je het je huisdier bij tropische temperat
THUMB
Driekwart van de schapen heeft geen schaduwplek, tropische dagen zorgen voor hittestress
Bron:HartvNL / binnenland

(06-08-2020 07:00)


Schapenboeren zijn slecht voorbereid op tropische dagen, dat blijkt uit een onderzoek van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Uit een steekproef in Noord-Holland blijkt dat driekwart van de schapen geen schaduwplek heeft. Een gevaar voor het welzijn van de dieren, want vanaf 23 graden krijgen schapen te maken met hittestress.
THUMB
Elf maanden oude Teleza uit Malawi gaat dood zonder Nederlands paspoort
Bron:HartvNL / binnenland

(06-08-2020 06:49)


Voor Nicole van Elteren en haar dochtertje Teleza ziet de toekomst er niet goed uit, tenzij het ministerie van Buitenlandse Zaken haast maakt. Het elf maanden oude meisje uit Malawi moet namelijk snel een levensreddende hartoperatie in Nederland ondergaan.
THUMB
'Van Kooten alweer weg bij Partij voor de Toekomst'
Bron:NOS / politiek

(06-08-2020 00:22)


Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst. Na drie maanden gaat ze weg bij de partij, die ze samen met oud-50Plus-leider Henk Krol oprichtte, meldt het AD. In een interview met de krant zegt Van Kooten dat ze buiten vrijwel alle besprekingen is gehouden met de Groep Otten (GO), van voormalige bestuurslid van Forum voor Democratie Henk Otten.
THUMB
Weer persconferentie over corona, met mogelijk nieuwe maatregelen
Bron:NOS / politiek

(04-08-2020 12:58)


Minister-president Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid geven donderdag om 19.00 uur weer een persconferentie over corona, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gemeld. De twee gaan het hebben over de huidige stand van zaken rond corona in het land, en zullen ook inzoomen op de situatie in bepaalde regio's.
THUMB
Kaag heeft concurrentie van één andere kandidaat-D66-lijsttrekker
Bron:NOS / politiek

(04-08-2020 08:42)


Naast Sigrid Kaag is ook Ton Visser kandidaat-lijsttrekker voor D66. Hij voldoet aan de vereisten waaronder het verzamelen van 228 ondersteuningsverklaringen. Visser (56) deed in 2002 en 2016 ook al een gooi naar het lijsttrekkerschap. Beide keren kreeg hij niet genoeg ondersteuningsverklaringen bij elkaar.
THUMB
Toyota verwacht fiks lagere winst door coronacrisis
Bron:AD / economie

(06-08-2020 07:10)


Het Japanse autoconcern Toyota heeft zijn operationele winst in het afgelopen kwartaal vrijwel weggevaagd zien worden door de coronapandemie. Door tijdelijke sluitingen van fabrieken en showrooms en de tik van de crisis voor het consumentenvertrouwen halveerden de autoverkopen van 's werelds grootste autofabrikant.
THUMB
Verblijf vakantiepark bijna 12 procent duurder dan vorig jaar
Bron:nu.nl / economie

(06-08-2020 07:08)


De prijzen voor een verblijf in een vakantiepark waren in juli maar liefst 11,8 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Mede daardoor is vorige maand het gemiddelde prijspeil van diensten en goederen in Nederland 1,7 procent gestegen, meldt statistiekbureau CBS.
THUMB
Wetenschappers waarschuwen: coronacrisis kost Rotterdamse haven cruciale milieu-investeringen
Bron:AD / economie

(06-08-2020 07:00)


De coronacrisis betekent weinig goeds voor de toekomst van de Rotterdamse haven. Wetenschappers hebben voor het eerst de gevolgen voor de lange termijn in kaart gebracht.
THUMB
Ninja streamt terug op Twitch
Bron:EuroGamer / games

(05-08-2020 20:58)


Nadat de populaire Fortnite-streamer Ninja vorig jaar Twitch verruilde voor Mixer, streamt hij sinds vandaag terug via zijn oude Twitch-kanaal. Dat betekent echter niet dat hij vanaf nu enkel daar te zien is. De afgelopen weken dook Ninja immers ook al op YouTube Gaming op.
THUMB
Fall Guys: Ultimate Knockout overschrijdt de kaap van 1,5 miljoen spelers na een dag
Bron:EuroGamer / games

(05-08-2020 15:12)


Een dag na de release overschrijdt Fall Guys: Ultimate Knockout al de kaap van 1,5 miljoen spelers. Dat maakt ontwikkelaar Mediatonic bekend via een tweet om de fans te bedanken.Dat de game het zo goed doet is ongetwijfeld deels te wijten aan het feit dat Fall Guys: Ultimate Knockout deze maand gratis te spelen is via PlayStation Plus.
THUMB
PlayStation Plus-abonnees krijgen gratis Marvel's Avengers loot en exclusieve content
Bron:EuroGamer / games

(05-08-2020 15:06)


Alle PlayStation Plus-abonnees krijgen gratis Marvel's Avengers loot en exclusieve content. Dat maakte ontwikkelaar Crystal Dynamics bekend via de PlayStation blog.Alle PlayStation Plus-abonnees krijgen een Marvel's Avengers-pakket dat een Rare outfit en nameplate bevat.
THUMB
Femke Merel maakt het uit met Henk Krol
Bron:geenstijl / opinie

(06-08-2020 07:12)


Daar gaan we vanavond vast meer over horen in Chips. Nootjes. Bier. En Femke Merel van Kooten-Arissen! Vanavond zit ze bij ons aan de bar (21:00 uur, live op deze zender), maar hedenmorgen verbaast Femke Merel van Kooten-Arissen ons al met een ONTHULLEND INTERVIEW in het Algemeen Dagblad: ze "voelt zich belazerd door Henk Krol" en stapt al weer op bij zijn Partij vanvoor de Toekomst.
THUMB
SG-café donderdag 06-08-2020
Bron:Sargasso / opinie

(06-08-2020 07:00)


Dit is het Sargasso-café van donderdag 06-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is. Lees meer berichten op Sargasso.
THUMB
GeenStijlCafé. Met Sylvie Meis in Saint-Tropez
Bron:geenstijl / opinie

(05-08-2020 21:22)


Cervix van de Week is gewoon de lekkerste! De hittegolf is begonnen (pas de 29ste sinds 1901, trouwens) en dat betekent dat HET STIJLLOZE HITTEPLAN van kracht is in het GeenStijl Café. Voor ons geen verplichte aircos, voetenbadjes, mandatory insmeren, schaduw- en drinkplicht en siësta's van 12:00 tot 20: 00 uur.
THUMB
Maxime Meiland: ‘Het komt niet goed met Nadège’
Bron:MediaCourant / cultuur

(06-08-2020 07:35)


Het gaat niet meer goed komen tussen de SBS-familie Meiland en de huishoudster die zij keihard aan de kant hebben gezet: Nadège Coffinet. Dat heeft dochter Maxime laten weten aan RTL Boulevard. De Meilandjes deden maandenlang alsof Nadège als familie voor hen was: ze mocht zelfs mee op vakantie.
THUMB
Wendy bezorgt SBS 6 grootste zomeruitglijder tot nu toe
Bron:MediaCourant / cultuur

(06-08-2020 07:15)


Het zomerse herhalingencircus van RTL 4 en SBS 6 wordt meer dan ooit afgestraft door de kijker nu er zo veel ander entertainmentaanbod is: de kijker blijft echt niet meer zitten voor programma’s in de derde herhaling. Zenderster Wendy van Dijk bezo
THUMB
‘Van 4 tot 6 uur is alles wat we hebben, zeiden we tegen Giel Beelen. Hij zei toch ja’
Bron:AD / cultuur

(06-08-2020 07:00)


Peter de Vries (48) werd in januari zendermanager van NPO Radio 2 en 5. Een onbekende? Niet in het radiowereldje. Hij begon als ‘manusje van alles’, las het nieuws voor, produceerde, presenteerde en was hoofd Radio van BNNVara. Een kennismaking in acht delen.
THUMB
Nederlands reddingsteam met speurhonden aangekomen in Beiroet
Bron:nu.nl / buitenland

(06-08-2020 07:13)


De 64 leden en 8 speurhonden van een Nederlands zoek- en reddingsteam zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zij gaan daar op zoek naar mensen of menselijke resten onder het puin. Door de enorme explosie van dinsdag in de haven van de stad zijn veel gebouwen ingestort.
THUMB
Nederlandse wielrenner ernstig gewond na valpartij
Bron:NOS / buitenland

(06-08-2020 06:24)


Wielrenner Fabio Jakobsen ligt in het ziekenhuis na een heftige valpartij tijdens de Ronde van Polen. Hij wordt in coma gehouden, maar is volgens de artsen buiten levensgevaar. Het gebeurde aan het eind van de eerste etappe van de wielrenwedstrijd in Polen.
THUMB
75 jaar geleden viel de atoombom op Hiroshima
Bron:NOS / buitenland

(06-08-2020 06:06)


Vandaag zijn er veel herdenkingen in Japan. 75 jaar geleden lieten de Amerikanen een atoombom vallen op de Japanse stad Hiroshima. De atoombom is het zwaarste wapen dat ooit is gemaakt. De stad Hiroshima werd met de grond gelijk gemaakt en niemand die dichtbij was overleefde de bom.
THUMB
Ploegleider Lefevere ziedend: 'Dit was een moordaanslag van Groenewegen'
Bron:nu.nl / sport

(06-08-2020 06:32)


Ploegleider Patrick Lefevere van Deceuninck-Quick-Step heeft geen goed woord over voor Dylan Groenewegen na de vreselijke crash met Fabio Jakobsen in de eerste rit van de Ronde van Polen. De Belg spreekt zelfs van juridische stappen.
THUMB
Honderd jaar voetbal in Volendam: van Victoria tot 'Heen en Weer'
Bron:NOS / sport

(06-08-2020 05:30)


Voor de tiende keer met de botter 'Heen en Weer' door Volendam, in het jaar waarin 100 jaar voetbal in het dorp wordt gevierd. Hoe mooi zou dat zijn geweest? Helaas voor FC Volendam, dat als periodewinnaar recht had op deelname aan de play-offs om promotie, dwarsboomde het coronavirus dit droomscenario.
THUMB
Formule E-coureur De Vries piekt, maar wel net naast podium in Berlijn
Bron:NOS / sport

(05-08-2020 22:22)


Bij de herstart van de Formule E is Nyck de Vries net naast het podium geëindigd. De Nederlander werd op het circuit van Berlijn op slechts vier tienden van een seconde vierde, vlak achter de regerend wereldkampioen in de Formule E, de Brit Sam Bird.
THUMB
Your Phone app in Windows 10 kan nu ook Android-apps draaien
Bron:Hardware.INFO / technologie

(06-08-2020 07:18)


Een tijd geleden kwam Microsoft met een 'Your Phone' app voor Windows 10-gebruikers. Met deze app kun je een Android-smartphone verbinden met je pc, en was het eerder onder andere mogelijk om meldingen te bekijken, berichtjes te versturen en het beeld te spiegelen via Windows.
THUMB
Mercury Research: AMD heeft 20 procent marktaandeel op laptopmarkt
Bron:Tweakers / technologie

(06-08-2020 06:55)


AMD had volgens Mercury Research in het tweede kwartaal van dit jaar een marktaandeel van 20 procent op de markt voor laptops. Dat is hoger dan ooit. Op de hele markt voor x86-cpu's haalde AMD volgens het onderzoeksbureau een marktaandeel van 18,3 procent.
THUMB
EVGA komt met SuperNOVA G+ 1300W en 1600W voedingen
Bron:Hardware.INFO / technologie

(06-08-2020 06:04)


EVGA heeft vandaag twee nieuwe voedingen gepresenteerd, de SuperNOVA 1300 G+ en 1600 G+. Beide psu's hebben een 80+ Gold rating meegekregen voor efficiëntie en worden als opvolgers beschouwd van de SuperNOVA G2-reeks. Wat het uiterlijk betreft valt meteen op dat de nieuwe modellen zo'n twee centimeter korter zijn geworden, waardoor er iets meer ruimte vrijkomt voor kabelmanagement.
THUMB
'Een koortsstuip is ongevaarlijk, maar ziet er eng uit'
Bron:nu.nl / gezondheid

(05-08-2020 20:06)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: "Mijn kind heeft een koortsstuip, wat moet ik doen?"
THUMB
Verdacht plekje? 'De check op huidkanker uitstellen kan het verschil maken'
Bron:nu.nl / gezondheid

(05-08-2020 20:04)


Het aantal huisartsverwijzingen voor huidkanker is na een sterke daling door COVID-19 weer bijna op het oude niveau, maar de uitgestelde zorg voor mensen met huidkanker is nog steeds niet ingehaald. Dermatologen dringen erop aan om bij een verdacht plekje altijd naar de huisarts te gaan.
THUMB
Met de auto, boot of vliegtuig op vakantie: zo voorkom je reisziekte
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-08-2020 12:08)


De zomervakantie is begonnen. Deze weken stappen we massaal voor langere of kortere tripjes in de auto, het vliegtuig of op de boot en dat is niet voor iedereen leuk: één op de drie mensen heeft last van reisziekte. Zes vragen over wagen-, lucht- en zeeziekte aan kno-arts dr.
THUMB
NUcheckt: GGD-test is betrouwbaar, maar kan besmettelijkheid niet aantonen
Bron:nu.nl / wetenschap

(04-08-2020 10:25)


NUcheckt controleert beweringen op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar de bewering dat de test van de GGD niet kan aantonen of je nog anderen kunt besmetten met het coronavirus. Die bewering klopt, maar als je wordt getest wanneer je net klachten hebt en de uitslag positief is, dan lijkt de kans groot dat je besmettelijk bent.
THUMB
Psychisch leed achter psoriasis: ‘Moeilijk te accepteren dat huidprobleem chronisch kan zijn’
Bron:AD / wetenschap

(02-08-2020 14:00)


De knapste koppen vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied. Vandaag: Tom Hillary over de soms verwoestende impact van huidziektes op iemands leven. De dermatoloog is gespecialiseerd in psoriasis, een chronische, schilferende aandoening.
THUMB
SpaceX maakt zich op voor eerste bemande landing, astronauten losgekoppeld van ISS
Bron:nu.nl / wetenschap

(02-08-2020 00:58)


De Amerikaanse astronauten Bob Behnken en Doug Hurley zijn na ruim twee maanden aan boord van het internationaal ruimtestation (ISS) onderweg naar de Golf van Mexico. De astronauten zijn in de nacht van zaterdag op zondag losgekoppeld. Het tweetal is aan boord van de Crew Dragon-capsule van ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat zich opmaakt voor de eerste bemande landing in haar historie.
THUMB
Man aangehouden met metershoge palm uit open dak
Bron:AD / opmerkelijk

(03-08-2020 19:00)


Politieagenten in de Duitse plaats Saarlouis hebben dit weekend een auto van de weg gehaald met een ongebruikelijke lading. Uit het open dak staken de stam en bladeren van een gigantische palmboom meters hoog de lucht in.
THUMB
Daan (24) loopt 2.000 kilometer lange tocht naar Compostella in z’n eentje
Bron:AD / opmerkelijk

(07-07-2020 12:42)


Precies op het moment dat hij de eerste stappen zette op weg naar Santiago de Compostella in Noord-Spanje brak het zonnetje even door. Daarmee begon de lange reis van de geboren en getogen Weerseloër Daan Laarhuis in elk geval onder een goed gesternte.
THUMB
Seksverslaafde eist 25 miljoen dollar schadevergoeding van streamingplatform Twitch
Bron:AD / opmerkelijk

(02-07-2020 15:33)


Erik Estavillo klaagt streamingplatform Twitch aan en wil 25 miljoen dollar schadevergoeding zien. De man uit San Francisco claimt dat er te veel schaars geklede dames op de website te zien zijn die hem dusdanig opwonden dat hij door masturbatie zijn geslachtsdeel heeft verwond.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: