THUMB
Plofkraak bij elektronicawinkel in Utrecht
Bron:HartvNL / binnenland

(12-12-2019 07:28)


Aan het Europaplein in Utrecht is woensdagnacht even na 2.00 uur een plofkraak gepleegd. Omwonenden werden opgeschrikt door een harde knal. Twee personen op een scooter zijn gevlucht richting de wijk Lunetten.Zij droegen beiden een zwarte helm, jassen met bontkraag en hadden tassen bij zich.
THUMB
'Noord/Zuidlijn binnen 10 jaar naar Schiphol en Hoofddorp'
Bron:NOS / binnenland

(12-12-2019 07:23)


De plannen voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam worden steeds concreter. Zeven partijen willen de metrolijn de komende tien jaar doortrekken naar Schiphol en Hoofddorp, meldt de Volkskrant. Nu rijden de metro's niet verder dan Amsterdam Zuid.
THUMB
Drie vragen over vrachtwagenchauffeurs
Bron:NOS / binnenland

(12-12-2019 07:10)


Je ziet ze elke dag wel rijden: vrachtwagens. Met daarin chauffeurs natuurlijk. Voor hen wordt vandaag extra aandacht gevraagd, op de allereerste Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Wij hebben er drie vragen en antwoorden bij.
THUMB
Deelnemers Noordzeeakkoord willen duidelijkheid van kabinet
Bron:NOS / politiek

(11-12-2019 23:30)


Vertegenwoordigers van de visserij-, natuur- en milieuorganisaties en de windmolen-, olie- en gasindustrie willen duidelijkheid van het kabinet over afspraken die er gemaakt zijn over het verdelen van de Noordzee. Vanwege de bouw van grote windmolenparken is er steeds minder ruimte voor de vissers en komt de natuur onder druk te staan.
THUMB
Natuurorganisaties en kabinet: met iedereen in gesprek blijven over stikstof
Bron:NOS / politiek

(11-12-2019 22:49)


Alle partijen moeten met elkaar in gesprek blijven over de stikstofproblematiek. Dat is zo ongeveer de uitkomst van het overleg vanavond op het Catshuis tussen natuurbeschermers en premier Rutte en minister Schouten van Landbouw en Natuur. "Je moet opletten dat je niet in een soort van strijd zit", zei Rutte na afloop.
THUMB
Wiebes: EU pakt met Green Deal leiderschapsrol in de wereld
Bron:NOS / politiek

(11-12-2019 20:01)


Het ligt voor de hand dat de Europese Unie de leiderschapsrol overneemt bij de aanpak van klimaatverandering, nu de VS uit het Klimaatakkoord van Parijs stapt. Dat zegt minister Wiebes in reactie op de presentatie van de Europese Green Deal. Wiebes is in Madrid, waar ministers van over de hele wereld bezig zijn met de laatste dagen van de klimaattop.
THUMB
Hoogleraar: ‘China pompt miljarden in Zuid-Europa om Rotterdamse haven klein te krijgen’
Bron:AD / economie

(12-12-2019 06:15)


China investeert in Zuid-Europese havens om de positie van Rotterdam te verzwakken. Volgens hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Leiden Rob de Wijk vindt de Aziatische grootmacht dit zelfs belangrijker dan economisch gewin.
THUMB
Fed houdt rente gelijk, is tevreden met aanpassingen
Bron:RTL Z / economie

(11-12-2019 20:32)


De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft niets veranderd aan de rente. Het belangrijkste rentetarief blijft staan.
THUMB
Oliefeestje op de beurs in Saudi Arabië, maar hoe lang nog?
Bron:NOS / economie

(11-12-2019 20:02)


"De steentijd is niet geëindigd omdat de stenen op waren, en dat zal ook voor het tijdperk van olie gelden." Het is een citaat dat al decennia her en der opduikt. Vaak toegeschreven aan Ahmed Zaki Yamani, die tussen 1962 en 1986 de olieminister van Saudi-Arabië was.
THUMB
Predator: Hunting Grounds releasedatum bekend
Bron:EuroGamer / games

(11-12-2019 14:43)


Ontwikkelaar Illphonic heeft gisteren tijdens Sony's State of Play de releasedatum van Predator: Hunting Grounds onthuld. De game lanceert op 24 april voor PlayStation 4 en pc. In de asymmetrische shooters nemen vier soldaten het op tegen één Predator.
THUMB
Axiom Verge 2 aangekondigd
Bron:EuroGamer / games

(11-12-2019 11:27)


Tijdens de Nintendo Indo World Showcase heeft ontwikkelaar Thomas Happ Games aangekondigd dat er een sequel voor Axiom Verge in de maak is. Axiom Verge 2 lanceert in de herfst van 2020 voor de Switch. Het is momenteel nog niet geweten of de game ook naar andere platformen komt.
THUMB
Resident Evil 3 remake aangekondigd
Bron:EuroGamer / games

(10-12-2019 23:01)


Nadat de game eerder al was gelekt, heeft Capcom tijdens de Sony State of Play officieel bevestigd dat er een remastered versie van Resident Evil 3 in de maak is. De game lanceert op 3 april 2020 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.In de singleplayer campaign speel je als Jill Valentine en Carlos Oliveira.
THUMB
INGEZONDEN. Mail over wonderkind Laurent
Bron:geenstijl / opinie

(11-12-2019 21:30)


En vooral over zijn maffe pa IEDEREEN die de 'zaak' rond Laurent de trage leerling (zou zijn bachelor pas op zijn tiende halen in plaats van op zijn negende, haha loser) heeft gevolgd weet: die pa is niet helemaal goed bij z'n kokosnoot en die moeder hobbelt er ook maar een beetje achteraan.
THUMB
Closing Time | Alien
Bron:Sargasso / opinie

(11-12-2019 21:00)


Larissa Iceglass en William Maybelline hebben goed naar Joy Division en The Cure geluisterd. Ze lijken met hun muziek zo weggelopen uit de vroege jaren ’80. Lekker depri. Lees meer berichten op Sargasso.
THUMB
Supermarkten DOODSBANG voor boerenacties
Bron:geenstijl / opinie

(11-12-2019 20:20)


Blaas ACTIES af. Want anders... Gespot in de Kersteditie van het gezaghebbende opinieweekblad Allerhande. 90 gram gesneden rode bietjes, voor bijna 24 euro per kilo. Een fukking rode biet (nog geen ons) met wat komijn en citroengras, en daar dan 2,39 euro voor vragen.
THUMB
Danny de Munk wil het Jordanese levenslied nieuw leven inblazen
Bron:RTL Nieuws / cultuur

(12-12-2019 07:15)


Danny de Munk (49) zit bijna veertig jaar in het vak en viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag. De zanger heeft een belangrijk muzikaal doel voor de tweede helft van zijn leven. "Ik wil het échte levenslied laten terugkeren", zegt Danny in De Telegraaf.
THUMB
Jon van Eerd: Harrie kan nog jaren mee, maar ik ben ook niet onsterfelijk
Bron:AD / cultuur

(12-12-2019 07:09)


Herrie in de keuken heet de nieuwe toneelkomedie van Jon van Eerd waarin diens alter ego, de sullige Harrie Vermeulen, een snackbareigenaar speelt die, vanzelfsprekend, in de moeilijkheden geraakt. ,,Mijn regisseuse zegt steeds: Jon, laat de anderen nou eens rennen.
THUMB
Timothée Chalamet haalt uit naar Scarlett Johansson
Bron:FilmNieuws / cultuur

(12-12-2019 06:00)


Timothée Chalamet is sinds een paar jaar niet meer uit de filmwereld weg te denken. Na meerdere succesvolle projecten wist de jonge acteur dit jaar weer hoge ogen te gooien met de Netflix-film 'The King' en zal hij binnenkort te zien zijn in de remake van 'Little Women'.
THUMB
Veel Britse kiezers voelen zich politiek dakloos
Bron:AD / buitenland

(12-12-2019 07:00)


In de hoop de politieke impasse te doorbreken houden de Britten vandaag hun derde landelijke verkiezingen in vier jaar. Hoewel de Conservatieve Partij in elke peiling een ruime voorsprong heeft, blijft het spannend en de uitslag onvoorspelbaar.
THUMB
Wie krijgt de sleutel van Number 10? Strategische kiezer maakt het spannend
Bron:NOS / buitenland

(12-12-2019 05:07)


Het wordt erop of eronder voor de brexit vandaag bij de Britse verkiezingen. Lukt het premier Johnson om een meerderheid te halen, zodat hij zijn brexit-deal door het parlement kan krijgen en de Britten op 31 januari de EU kunnen verlaten? Of gaat Johnson onderuit, en ontstaat er tegen de verwachting in toch nog een meerderheid voor partijen die een nieuw referendum willen? Voor we verdergaan: de Britten gaan dus alwéér stemmen.
THUMB
Israël gaat weer naar de stembus, voor de derde keer in een jaar
Bron:NOS / buitenland

(12-12-2019 03:37)


In Israël worden zoals al werd verwacht opnieuw verkiezingen gehouden, voor de derde keer in minder dan een jaar tijd. De gang naar de stembus is op 2 maart. Er had voor middernacht een coalitie gevormd moeten worden, maar dat is niet gelukt. Het parlement besloot met 94 stemmen voor en nul tegen om zichzelf te ontbinden.
THUMB
Interview Van Gerwen: 'Concurrentie denkt me te kunnen pakken met woorden'
Bron:nu.nl / sport

(12-12-2019 07:04)


Michael van Gerwen begint vol zelfvertrouwen aan het WK darts in Londen. De dertigjarige Brabantse nummer één van de wereld is ondanks een uitpuilende prijzenkast nog lang niet verzadigd. "Ik wil mijn kinderen een goede toekomst geven."
THUMB
Handbalsters op rapport: 'Met drie nederlagen in halve finale, toch bizar'
Bron:NOS / sport

(12-12-2019 06:13)


Nu het WK handbal de beslissende (knock-out)fase ingaat, is het tijd om de balans op te maken. Hoe doen Oranje en de bondscoach het? En hoe groot zijn de kansen op de WK-finale en de Olympische Spelen en is de huidige toernooi-opzet geslaagd? We vragen het aan Richard van der Made, commentator en handbalkenner van NOS Sport.
THUMB
De sport van donderdag bij de NOS
Bron:NOS / sport

(12-12-2019 06:11)


Feyenoord hoopt op een ontsnapping via de Europa League-achterdeur, AZ speelt op Old Trafford en Raymond van Barneveld over zijn laatste WK darts. Dat en meer in de sport van donderdag. Om 21.00 uur gaat de bal rollen in Porto, waar Feyenoord moet winnen om nog kans te maken op een vervolg in de Europa League.
THUMB
Logitech lanceert magnetische 4K-webcam voor Apple Pro Display XDR
Bron:Hardware.INFO / technologie

(12-12-2019 07:02)


Vanaf vandaag is de nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR van Apple verkrijgbaar, en accessoirefabrikant Logitech komt nu ook met een webcam specifiek bedoeld voor gebruik met het nieuwe scherm. Op het eerste gezicht lijkt het ontwerp van de 4K Pro Magnetic Webcam niet veel verschillend aan de Logitech Brio die een aantal jaar geleden werd geïntroduceerd.
THUMB
Bitdefender-onderzoekers vinden kwetsbaarheden in slimme Belkin WeMo Insight-schakelaar
Bron:Hardware.INFO / technologie

(12-12-2019 06:39)


Onderzoekers van Bitdefender hebben bij het op veiligheid onderzoeken van een slim stopcontact genaamd de Belkin WeMo Insight ontdekt dat het apparaat last heeft van twee bugs. De eerste bug maakt het mogelijk om via het wifi-netwerk en de app van de slimme stekkerdoos apparaten die gekoppeld zijn aan dit netwerk binnen te dringen.
THUMB
AMD Radeon-software ondersteunt streamen games via internetverbinding
Bron:Tweakers / technologie

(11-12-2019 21:09)


AMD heeft een functie toegevoegd aan zijn Radeon-software, waarmee gebruikers games via elke internetverbinding vanaf hun mobiele apparaat kunnen gamen op hun pc thuis. Tot nu toe was het streamen beperkt tot het eigen wifi-netwerk.
THUMB
NUcheckt: Waarom je geen griep kan krijgen van de griepprik
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-12-2019 17:13)


NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het griepvaccin kan de griep veroorzaken."
THUMB
Hoogleraar: 'Een beetje kou is juist heel gezond'
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-12-2019 17:13)


Een schrale troost voor degenen die een hekel hebben aan de winter: het af en toe een beetje koud hebben, is goed voor je hart en bloedvaten. Je verbruikt bovendien meer energie en dat is ook nog eens goed tegen de kerstkilo's.
THUMB
Wat doe je aan hoesten, en wanneer is angst voor longontsteking terecht?
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-12-2019 17:13)


In deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van hoestklachten. Een veelgehoorde vraag op het doktersspreekuur: moet ik bang zijn voor longontsteking? Meestal niet, zegt huisarts Edwin de Vaal (47). Hij geeft antwoord op de vragen: wat kun je do
THUMB
Waarom we vooral in de winter terugdenken aan vroeger (en waarom dat goed is)
Bron:AD / wetenschap

(08-12-2019 15:00)


De feestdagen roepen bij veel mensen nostalgische gevoelens op. We mijmeren bij de kerstboom graag over onze kindertijd. Maar wat is het nut van deze bitterzoete herinneringen?
THUMB
Waarom we vooral in de winter terugdenken aan vroeger
Bron:AD / wetenschap

(08-12-2019 15:00)


De feestdagen roepen bij veel mensen nostalgische gevoelens op. We mijmeren bij de kerstboom graag over onze kindertijd. Maar wat is het nut van deze bitterzoete herinneringen?
THUMB
Waarom terugdenken aan de feestdagen van vroeger zo goed voor je is
Bron:AD / wetenschap

(08-12-2019 15:00)


De feestdagen roepen bij veel mensen nostalgische gevoelens op. We mijmeren bij de kerstboom graag over onze kindertijd. Maar wat is het nut van deze bitterzoete herinneringen?
THUMB
Apple’s nieuwste Mac Pro is nu te koop: duurste versie kost ruim 62.000 euro
Bron:AD / opmerkelijk

(11-12-2019 13:17)


Apple is begonnen met de verkoop van zijn nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR-beeldscherm. Daarmee zijn nu ook de europrijzen bekend. De Mac Pro begint bij 6499 euro en de monitor is te koop vanaf 5499 euro. Het duurste model kost 62.568 euro. Dat is gelukkig inclusief btw maar exclusief monitor.
THUMB
Apple's nieuwste Mac Pro is nu te koop: duurste versie kost ruim 62.000 euro
Bron:AD / opmerkelijk

(11-12-2019 13:17)


Apple is begonnen met de verkoop van zijn nieuwe Mac Pro en het Pro Display XDR-beeldscherm. Daarmee zijn nu ook de europrijzen bekend. De Mac Pro begint bij 6499 euro en de monitor is te koop vanaf 5499 euro. Het duurste model kost 62.568 euro. Dat is gelukkig inclusief btw maar exclusief monitor.
THUMB
Amerikaanse verslaggeefster ontdekt overspel via Fitbit: ‘Hij was om 4 uur ‘s nachts actief’
Bron:AD / opmerkelijk

(09-12-2019 17:24)


Een work-out om 04.00 uur ‘s nachts? Beetje vreemd, dacht de Amerikaanse verslaggever Jane Slater toen ze de gegevens van de Fitbit van haar vriend bekeek. Haar vermoedens bleken juist: de man was volgens haar actief met een andere vrouw.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: