THUMB
Wandelaar treft 4 meter lange python aan in sloot in Etten-Leur
Bron:nu.nl / binnenland

(20-10-2020 15:11)


Een wandelaar heeft dinsdag een 4 meter lange python gezien in de sloot langs de Bremberg in Etten-Leur. De voorbijganger heeft direct de hulpdiensten gealarmeerd, meldt de politie op Facebook. Het dier was al overleden.
THUMB
Kerstverkopen dit jaar niet pas ná Sinterklaas, eerste mensen halen al bomen
Bron:NOS / binnenland

(20-10-2020 14:22)


Verkopers van kerstbomen en kerstdecoratie verwachten dit jaar goede zaken te doen. Door corona zijn mensen meer thuis en willen ze het daar alvast gezellig maken. De ongeschreven regel dat men pas na Sinterklaas op jacht gaat naar kerstspullen, lijkt nu echt verleden tijd, zegt kerstbomenkweker Jaap Bolhuis.
THUMB
Speciale herdenking met Allerzielen: 'Mijn vader kreeg niet de uitvaart die hij verdiende'
Bron:HartvNL / binnenland

(20-10-2020 14:13)


Over twee weken is het Allerzielen, de dag waarop we de doden herdenken. Door de coronamaatregelen kan dit jaar slechts in kleine kring afscheid worden genomen van dierbaren. Daarom verzamelt een uitvaartverzekeraar nu bijzondere verhalen van nabestaanden.
THUMB
Investeringsregeling van kabinet leidt tot meer investeringen, maar niet veel
Bron:NOS / politiek

(20-10-2020 10:56)


De zogeheten Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), die het kabinet op Prinsjesdag aankondigde, leidt tot meer investeringen door bedrijven maar de toename is beperkt. Dat zegt het Centraal Planbureau in een analyse van de maatregel die in deze coronacrisis de economie moet stimuleren.
THUMB
Henk Otten heeft zin in frisse start na vertrek Henk Krol
Bron:NOS / politiek

(19-10-2020 09:08)


"We hadden er beter niet aan kunnen beginnen." Dat zegt Henk Otten van de Partij voor de Toekomst in reactie op het vertrek van Henk Krol bij de partij. Volgens Otten is het "jammer", maar heeft hij onderschat "hoe erg de mensen van 50Plus gefixeerd zijn op persoonlijke conflicten.
THUMB
Henk Krol na ruzie met Henk Otten weg bij Partij voor de Toekomst
Bron:NOS / politiek

(18-10-2020 09:45)


Tweede Kamerlid Henk Krol heeft de samenwerking met Eerste Kamerlid Henk Otten verbroken en is uit zijn eigen Partij voor de Toekomst gestapt. "Er komt een eind aan mijn samenwerking met de Groep Otten", schrijft Krol op Twitter. "Het liep niet soepel, maar na een bedreiging van een van mijn medewerkers door een van de senatoren, was de maat helemaal vol.
THUMB
ING ziet groot risico op no deal-Brexit, maar rekent op handelsakkoord
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2020 15:10)


De huidige spanningen in de voortdurende Brexit-onderhandelingen zorgen voor een "ongemakkelijk hoog" risico op een no deal-Brexit, stelt het ING Economisch Bureau dinsdag op basis van een analyse. Toch gaat de denktank nog altijd uit van een tijdig handelsakkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.
THUMB
Corona maakt duidelijk: ziekenhuiszorg slibt echt dicht
Bron:RTL Z / economie

(20-10-2020 14:30)


Het coronavirus hangt als een donkere wolk boven de financiële positie van ziekenhuizen. De ziekenhuiszorg staat op een kantelpunt, analyseert accountant en zorgspecialist Chris van den Haak van BDO. "Het coronavirus maakt pijnlijk duidelijk dat een zorginfarct een realistisch scenario is", zegt hij in gesprek met RTL Z.
THUMB
Oproep NUjij: Stel hier je vragen over het pensioenstelsel
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2020 13:48)


Het pensioenstelsel in Nederland wordt vaak 's werelds beste genoemd, maar staat ook onder druk. Mogelijk moeten diverse grote Nederlandse pensioenfondsen de pensioenuitkeringen verlagen in 2021. Heb jij vragen over die mogelijke verlaging of over het pensioenstelsel in het algemeen? Stel ze op ons reactieplatform NUjij.
THUMB
Sony: 'Ventilator PS5 wordt geoptimaliseerd via online updates'
Bron:EuroGamer / games

(19-10-2020 19:12)


De ventilator van de PlayStation 5 wordt geoptimaliseerd via online updates. Dat maakte Sony-topman Yasuhiro Ootori bekend in een interview.Om de PlayStation 5 zo optimaal te laten koelen bij het gamen, verzamelt Sony data van de Accelerated Processing Unit (APU).
THUMB
Rainbow Six Siege komt naar Game Pass
Bron:EuroGamer / games

(19-10-2020 19:09)


Rainbow Six Siege komt op 22 oktober naar Game Pass voor console en via cloud gaming naar Android. Dat maakte Microsoft bekend via een blogbericht op Xbox Wire.Als je besluit om Rainbow Six Siege te downloaden via Game Pass, dan krijg je 10% korting op alle in-game voorwerpen.
THUMB
Call of Duty: Black Ops Cold War bèta met 24 uur verlengd
Bron:EuroGamer / games

(18-10-2020 15:34)


Treyarch en Activision maken via Twitter bekend dat de Call of Duty: Black Ops Cold War bèta met 24 uur is verlengd. Nog tot dinsdagavond 19:00 uur kun je aan de slag met de verschillende multiplayermodi. Op de pc en PlayStation 4 is de bèta voor iedereen beschikbaar, op de Xbox One is dat enkel voor wie een pre-order heeft.
THUMB
Reactistan. Pakistaanse bergstam-makkers proberen 'buitenlands' eten en Super Mario
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2020 15:00)


We verdienen helemaal niks maar om de zoveel tijd krijgen we toch iets moois. Video Bovenstaand hoe YouTube-kanaal Reactistan zeven maanden geleden begon met American burgers. Oriëntalistisch? Nou, misschien naar de letter, maar zéker niet in de geest.
THUMB
+8182. Meer dan maandag, minder dan zondag
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2020 14:03)


JA WAT IS HET NOU, CORONA??? Social Erg vervelend weer, de niet lekker in een schreeuwende kop te vatten coronacijfers van vandaag. Meer nieuwe besmettingen gemeld dan gisteren, maar juist minder (okee, twee minder) dan afgelopen zondag. Dus je kunt zeggen EEN NA HOOGSTE SCORE OOIT (ja maar in de eerste golf testten we veel minder).
THUMB
Pechtold genoemd als burgemeester van Utrecht
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2020 13:04)


Mompelen we al jaren, dat het stadsie dit risico loopt Alexander Penthouse is momenteel Chef Rijbewijskeuringen 70-plussers & Een-Armige Chauffeurs, maar u denkt toch niet dat ie tot in de eeuwigheid rijbewijzen blijft stempelen? Die wacht in de luwte van een onopvallende bestuursfunctie totdat hij weer ergens een pluchen positie kan pakken.
THUMB
Emma Roberts blokkeert moeder op Instagram wegens bevestiging zwangerschap
Bron:nu.nl / cultuur

(20-10-2020 15:09)


Emma Roberts blokkeerde haar moeder op Instagram nadat zij onbedoeld het nieuws over de zwangerschap van de actrice had bevestigd. In Jimmy Kimmel Live! vertelt Roberts dat haar moeder fans bedankte voor hun felicitaties na berichtgeving van roddelbladen.
THUMB
Nicolette van Dam vreest verlenging horeca-lockdown
Bron:MediaCourant / cultuur

(20-10-2020 14:30)


Nicolette van Dam vreest dat de vier weken durende horeca-lockdown wordt verlengd. Ze ziet niet gebeuren dat we begin december alweer naar restaurants kunnen. Dat laat ze weten aan het AD. Vanwege een aaneenschakeling van tv-flops is Nicolette tegenwoordig niet meer te bekken op televisie.
THUMB
Kathleen Aerts over reünie K3: ‘Binnenkort komen Karen en Kristel bij mij logeren’
Bron:AD / cultuur

(20-10-2020 13:59)


Kathleen Aerts bleek verborgen te zitten achter het masker van de Zeemeermin in de Belgische variant van The Masked Singer en dat zorgde voor een emotionele reünie met jurylid Karen Damen. Later spraken de twee ook af met Kristel Verbeke: zo was de originele K3 na lange tijd weer eens samen.
THUMB
'Man die Franse docent doodde sms'te van tevoren boze ouder van leerling'
Bron:nu.nl / buitenland

(20-10-2020 14:15)


De achttienjarige man die vorige week de Franse docent Samuel Paty doodde, zou voorafgaand aan de daad een ouder van een van de leerlingen hebben ge-sms't, laten bronnen dinsdag aan onder meer Le Parisien weten.
THUMB
Gevaarlijke crimineel ontsnapt (en meteen weer opgepakt)
Bron:NOS / buitenland

(20-10-2020 14:05)


Een gevaarlijke moordenaar is in Denemarken uit de gevangenis ontsnapt. De man kwam niet verder dan een paar honderd meter. Hij werd meteen weer opgepakt. De ontsnapte gevangene is Peter Madsen. Hij is twee jaar geleden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Kim Wall.
THUMB
Video | Moordenaar Madsen ontsnapt uit gevangenis en meteen opgepakt
Bron:nu.nl / buitenland

(20-10-2020 13:13)


De tot levenslang veroordeelde Peter Madsen ontsnapte dinsdag uit de gevangenis bij Kopenhagen. Op beelden van de Deense krant Ekstra Bladet is te zien hoe Madsen tegen een hek zit en onder schot wordt gehouden.
THUMB
Wiebes wint Driedaagse Brugge-De Panne na diskwalificatie D'Hoore
Bron:nu.nl / sport

(20-10-2020 15:03)


Lorena Wiebes heeft dinsdag de Driedaagse Brugge-De Panne gewonnen. De renster van Sunweb kwam als tweede over de finish, maar kreeg de zege omdat Jolien D'Hoore wegens een onreglementaire sprint werd gedeklasseerd.
THUMB
Ajax zonder Antony tegen Liverpool in Champions League
Bron:nu.nl / sport

(20-10-2020 15:00)


Ajax moet het woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool zonder Antony doen. Het is onduidelijk waarom de aanvaller niet van de partij is.
THUMB
Alaphilippe vindt dat hij geluk heeft gehad bij val in Ronde van Vlaanderen
Bron:nu.nl / sport

(20-10-2020 12:21)


Julian Alaphilippe vreesde voor het ergste toen hij zondag in de Ronde van Vlaanderen hard ten val kwam door een botsing met een motorrijder, maar de Fransman vindt dat hij uiteindelijk goed is weggekomen.
THUMB
Online tentamens van duizenden UvA-studenten zijn uitgesteld door storing
Bron:Tweakers / technologie

(20-10-2020 14:12)


Meer dan zesduizend studenten aan de Universiteit van Amsterdam kunnen momenteel geen online tentamens volgen vanwege een ict-storing. Het gaat niet om een cyberaanval, maar de precieze oorzaak is nog niet bekend.
THUMB
Justitie VS start mededingingszaak tegen Google
Bron:nu.nl / technologie

(20-10-2020 14:07)


Het Amerikaanse ministerie van Justitie is dinsdag een mededingingszaak gestart tegen Google.
THUMB
Kosmonauten hebben lek in International Space Station gevonden en gerepareerd
Bron:Tweakers / technologie

(20-10-2020 13:26)


Kosmonauten hebben het lek in het International Space Station gevonden en er een tijdelijke oplossing voor gevonden. De ruimtevaarders wisten waar het lek ongeveer zat, maar hebben dat nu met behulp van een theezakje en tape weten te dichten.
THUMB
Hoe praat ik met vrienden of familieleden die in complottheorieën geloven?
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-10-2020 20:37)


Wat als je vriend, familielid of collega het voor mogelijk houdt dat 5G wordt gebruikt om burgers met het coronavirus te besmetten? Of dat het virus eigenlijk een samenzwering is om de wereldbevolking onder de duim te krijgen? Discussies hierover kunnen zomaar uit de hand lopen.
THUMB
'Mensen die op onregelmatige tijden eten, hebben vaker overgewicht'
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-10-2020 20:31)


Voor onze gezondheid maakt het niet alleen uit wát we eten, maar ook wannéér we dat doen, blijkt uit onderzoek. Voedingswetenschapper Gerda Pot: "Een calorie is niet op elk moment dezelfde calorie."
THUMB
Hyperventilatie: 'Doordat je vergeet uit te ademen wordt het erger'
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-10-2020 20:30)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Hoe krijg je hyperventilatie en is dat gevaarlijk?
THUMB
'Melkweg heeft klonterige halo waarin sterren worden gerecycled'
Bron:nu.nl / wetenschap

(19-10-2020 21:35)


Astronomen van de Universiteit van Iowa hebben ontdekt dat om de Melkweg, het sterrenstelsel waarin ons zonnestelsel zich bevindt, een "klonterige halo" hangt. Deze substantie bestaat uit hete gassen en materie, die continu worden uitgestoten bij de geboorte en sterfte van sterren.
THUMB
Deze professor is gek op de meest complexe puzzels: ‘Altijd geïnteresseerd in vakgebieden waarin ik
Bron:AD / wetenschap

(19-10-2020 15:53)


In deze rubriek portretteren we een wetenschapper uit het Groene Hart. Vandaag: Frances Brazier uit Ter Aar, professor systeemkunde. Ze bestudeert en ontwerpt complexe systemen, waaraan mensen deel kunnen nemen. Voorbeelden genoeg. Zelf geeft ze bijles aan kinderen in Ter Aar.
THUMB
Hoe de luchtvaart zich ontwikkelde van pionierswerk tot industrie
Bron:nu.nl / wetenschap

(17-10-2020 21:08)


In 1903 maakten Orville en Wilbur Wright hun eerste vluchtjes met een zelfgebouwd vliegtuig. Nu kijken we op tien kilometer hoogte rustig naar een film. De geschiedenis van de luchtvaart in zes hoogtepunten.
THUMB
Bizar: snelste productie-auto ter wereld haalt topsnelheid van 508,7 km/u
Bron:AD / opmerkelijk

(20-10-2020 04:00)


De Amerikaanse sportwagenfabrikant SSC heeft het snelheidsrecord voor een productieauto verbroken met de Tuatara. De gemiddelde snelheid op een afgesloten traject in Nevada bedroeg 508,7 kilometer per uur, meldt het merk.
THUMB
Braziliaanse wesp eet pasgeboren vogeltje
Bron:AD / opmerkelijk

(12-10-2020 15:22)


Een wesp in Brazilië heeft een jong vogeltje aangevallen, gedood en daarna zijn kop opgegeten. Dat ontdekten onderzoekers van de universiteit van Wageningen tijdens hun onderzoek daar.
THUMB
Woningovervaller die zijn autosleutels vergat bij slachtoffer in Spijkenisse moet 2,5 jaar de cel in
Bron:AD / opmerkelijk

(06-10-2020 14:01)


De 41-jarige man die op 10 juni een gewapende overval pleegde op een woning aan het Wezelveen in Spijkenisse en de 60-jarige bewoonster de stuipen op het lijf joeg, moet 2,5 jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank dinsdag bepaald.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: