THUMB
Johan Vlemmix trekt claim van twee ton tegen Patricia Paay in
Bron:AD / binnenland

(25-06-2018 14:01)


De Brabantse BN'er Johan Vlemmix trekt zijn schadeclaim van twee ton tegen Patricia Paay in. Op haar beurt wil Paay nog steeds wél 30.000 euro van Vlemmix hebben, omdat hij het plan had sekspoppen van de diva te laten maken.
THUMB
Oproep: Wat wil jij weten van Kalvijn?
Bron:NOS / binnenland

(25-06-2018 13:58)


We gaan binnenkort met jullie vragen langs bij een van de populairste YouTubers van Nederland: Kalvijn. Heb jij een vraag voor de YouTuber? Hier lees je hoe je meedoet: Kalvijn heeft meer dan 825.000 abonnees op YouTube en zijn video's werden bij elkaar opgeteld zo'n 140 miljoen keer bekeken.
THUMB
Vier maanden cel na dodelijk ongeval met militaire vrachtwagen op A7
Bron:nu.nl / binnenland

(25-06-2018 13:50)


Een dertigjarige militair uit Drachten heeft vier maanden militaire detentie en een voorwaardelijke rijontzegging van twee jaar opgelegd gekregen, omdat hij een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte met een militaire vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op 29 mei vorig jaar op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf.
THUMB
1 miljard euro voor gaswinningsgebied Groningen
Bron:NOS / politiek

(25-06-2018 11:12)


Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft met Shell en ExxonMobil een akkoord gesloten over de gaswinning in het Groningenveld. De overheid en de NAM komen over de brug met in totaal zeker 1 miljard euro voor het gebied voor de versterking van gebouwen en de leefbaarheid.
THUMB
Slob: besluit VMBO Maastricht blijft staan, oplossing zoeken per leerling
Bron:NOS / politiek

(25-06-2018 10:37)


Minister Slob draait het besluit om 354 vmbo-diploma's van een school in Maastricht af te keuren niet terug. Wel wordt per gedupeerde leerling van de vmbo-school bekeken of er iets gedaan kan worden om toch een diploma te krijgen. "Er moet maatwerk komen en we kunnen geen generieke uitspraken doen", aldus de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.
THUMB
Onderwijsraad wil betere doorstroming vmbo-havo
Bron:NOS / politiek

(25-06-2018 09:51)


Er moet meer gebeuren om de doorstroming van het vmbo naar de havo te verbeteren. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies aan het kabinet. Het wetsvoorstel "Gelijke kans op doorstroom vmbo-havo" van minister Slob is volgens de raad een stap in de goede richting, maar het is nog niet voldoende.
THUMB
Motoren Harley-Davidson niet duurder na Europese importtarieven
Bron:nu.nl / economie

(25-06-2018 13:21)


De Amerikaanse motorfabrikant Harley-Davidson gaat de prijzen op motoren in Europa niet verhogen, ondanks de extra importtarieven die de EU heeft ingesteld op Amerikaanse motoren.
THUMB
Kledingwinkelketen Men At Work krijgt uitstel van betaling
Bron:NOS / economie

(25-06-2018 13:00)


Men At Work heeft uitstel van betaling gekregen. De kledingwinkelketen kan niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, bevestigt een woordvoerder aan de NOS. Men At Work verkoopt kleding van onder meer de merken Nike, Adidas en Levi's. De keten heeft 27 vestigingen in Nederland.
THUMB
Landelijke staking streekvervoer vanaf woensdag gaat door
Bron:nu.nl / economie

(25-06-2018 13:00)


Het landelijke streekvervoer gaat vanaf woensdag plat. Volgens vakbond CNV is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt.
THUMB
eSports: Sector One Black wint de ESL Benelux
Bron:InTheGame / games

(25-06-2018 13:00)


Afgelopen weekend werden de finales gespeeld in de ELS Benelux. De League of Legends competitie werd gewonnen door de hele erge underdog Sector One Black. Op een dag waar niemand , behalve het team, had verwacht, won het tweede team van Sector One de beker.
THUMB
Summer Games Done Quick benefiet marathon is begonnen.
Bron:InTheGame / games

(25-06-2018 11:00)


Gisteren is de wel bekende benefiet marathon Summer Games Done Quick begonnen. Tijdens deze benefiet marathon wordt er geld ingezameld voor een goed doel. Dit keer halen ze geld op voor het goede doel Artsen zonder Grenzen. Games Done Quick is een twee jaarlijkse organisatie waar het draait om geld in te zamelen voor goede doelen.
THUMB
eSports: Nabeschouwing week 2 EU LCS
Bron:InTheGame / games

(25-06-2018 09:00)


Week twee in de summer split van de EU LCS was er weer één. Drie teams gingen ongeslagen deze week in. Twee teams overleefden de week ongeslagen. Fnatic kwam met een bijzonder wissel. En we H2K en Splyce wisten wederom weer geen game te winnen. Fnatic na een wisselende eerste week, gooide het in week twee van de EU LCS de roer om.
THUMB
Aboutaleb met dood bedreigd "uit Turkse hoek"
Bron:geenstijl / opinie

(25-06-2018 13:00)


Social Ja, ernstig wel weer. Gister vertelde Rotterdamse burgervader bij Studio Rusland naar aanleiding van een met de dood bedreigde voetballer het volgende: "Mijn laatste doodsbedreiging was van vorige week. Dat zijn allemaal hele nare dingen.
THUMB
Ophef om walgelijke quiz op @Nunl
Bron:geenstijl / opinie

(25-06-2018 11:55)


Lekker spelen met zwaargewonde agent Social Bijna komkommertijd en Tour de France op televee. Dan moet je toch wat, qua online nieuwsvoorziening naar de mense toe. Bij het keurige teletekstje NU.nl gaat er dan wel eens wat mis. Zeg er eens wat van, RTL Koffietijd! Of beter.
THUMB
Rechter oordeelt: We Are Here-krakers Amstelveen mogen ontruimd worden
Bron:geenstijl / opinie

(25-06-2018 10:46)


Social Van de Rudolf Dieselstraat, naar een VVD-pand, naar VVD-grondgebied Amstelveen, alwaar ze HUN landgoed officieel voor vandaag 12:00 moeten verlaten. Maar dat lijkt ons wat krap, zelfs zonder sub-Saharische tijdsbeleving. De rechter laat weten "als persoon" met de groep te sympathiseren, maar "aan alles komt een eind".
THUMB
Henny Huisman (67) wil nog niet stoppen met werken
Bron:MediaCourant / cultuur

(25-06-2018 13:05)


Henny Huisman is dan wel 67 jaar, maar nog steeds niet van plan om te stoppen met werken. Dat zegt de Soundmixshow-bekendheid vandaag in De Telegraaf. Huisman vindt het gek dat iedereen steeds vraag wanneer hij gaat stoppen in de showbizz, want daar is hij zelf niet mee bezig.
THUMB
Candice Swanepoel noemt tweede zoon Ariel
Bron:nu.nl / cultuur

(25-06-2018 12:45)


Candice Swanepoel heeft haar tweede zoontje, dat vorige week werd geboren, Ariel genoemd. 
THUMB
Sandra Schuurhof zet zelf vuilnis buiten: ‘Powervrouw’
Bron:MediaCourant / cultuur

(25-06-2018 12:20)


De Party heeft Sandra Schuurhof, een van de sterren van Hart van Nederland, gespot terwijl ze zelf haar vuilniszak naar buiten droeg. ‘Single Sandra staat haar mannetje!’, kopt het gerenommeerde entertainmentblad. Schuurhof ziet er alles behalve slonzig uit als ze de zak op straat zet; ze draagt een vrolijk jurkje met mintgroene en roze kleuren.
THUMB
Cristiano Ronaldo kan niet slapen door herrie makende voetbalfans
Bron:NOS / buitenland

(25-06-2018 13:27)


Ik probeer te slapen, kan het wat stiller? Dat gebaarde Cristiano Ronaldo gisterenavond vanuit het raam van zijn hotelkamer, omdat een groepje voetbalsupporters van Iran de hele nacht expres voor geluidsoverlast zorgden. Iran - Portugal Vanavond speelt Iran tegen Portugal op het WK voetbal.
THUMB
Naamsverandering maakt lidmaatschap van NAVO mogelijk voor Macedonië
Bron:AD / buitenland

(25-06-2018 13:22)


Macedonië wordt naar alle waarschijnlijkheid de dertigste lidstaat van de NAVO. ,,Ik verwacht en hoop dat de leiders van de NAVO-landen op hun top zullen beslissen de toetredingsgesprekken te beginnen'', zei topman Jens Stoltenberg vandaag voor een vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.
THUMB
Wie maakte mysterieuze Marree Man? Australiër looft beloning uit
Bron:AD / buitenland

(25-06-2018 13:21)


De ets ligt al zeker twintig jaar midden in de woestijn in de buurt van het Australische gehucht Marree. Een tekening van wel vier kilometer groot van een naakte man die een stok vasthoudt. Of is het een boomerang? Plots was het kunstwerk er en niemand weet wie het gemaakt heeft.
THUMB
Egyptenaar El-Hadary (45) keept tegen Saoedi's en is oudste WK-speler ooit
Bron:nu.nl / sport

(25-06-2018 13:52)


Egypte begint maandagmiddag op het WK met de 45-jarige doelman Essam El-Hadary in de basis aan het laatste groepsduel met Saoedi-Arabië. Hij is daarmee de oudste speler ooit op een WK.
THUMB
Brutale kangoeroe verstoort voetbalwedstrijd in Australië
Bron:NOS / sport

(25-06-2018 13:06)


Een voetbalwedstrijd in Australië moest dit weekend een half uur worden stilgelegd, omdat een kangoeroe plotseling het veld opsprong en niet meer weg wilde gaan. Hij ging zelfs languit op het veld liggen. Uiteindelijk konden de vrouwen van Canberra FC en Belconnen United, die uitkomen op het hoogste niveau in Australië hun wedstrijd hervatten.
THUMB
Van Nistelrooij volgt Van Bommel op als trainer PSV onder 19
Bron:nu.nl / sport

(25-06-2018 13:02)


Ruud van Nistelrooij is maandag benoemd tot nieuwe trainer van PSV onder 19. De voormalig topspits vervangt Mark van Bommel, die vrijdag Phillip Cocu opvolgde als coach van de hoofdmacht.
THUMB
Privacyorganisatie: Britse belastingdienst verzamelt stemsamples zonder op-out
Bron:Tweakers / technologie

(25-06-2018 13:40)


De Britse burgerrechtenorganisatie Big Brother Watch heeft de HMRC, de Britse belastingdienst, ervan beschuldigd stemsamples van bellers te hebben verzameld zonder de juiste toestemming. Uit een Wob-verzoek blijkt dat er inmiddels van 5,1 miljoen mensen stemsamples zijn verzameld.
THUMB
'Apple brengt volgend jaar AirPods met ruisonderdrukking uit'
Bron:nu.nl / technologie

(25-06-2018 13:33)


Apple brengt volgend jaar een nieuwe uitvoering van zijn draadloze AirPods-oordoppen uit, waaraan ruisonderdrukkende technologie is toegevoegd.
THUMB
De 10 krachtigste supercomputers van dit moment
Bron:WebWereld / technologie

(25-06-2018 13:03)


Na jaren weer een computer uit het westen op één (met ruim 122 petaflops).
THUMB
Tabakszaken krijgen illegale verkoopbonussen
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-06-2018 05:40)


Sigarettenfabrikanten geven tabakszaken en 'gemakswinkels' bonussen voor verkoopresultaten en merkpromotie. De verkoopbonussen, die verboden zijn, lopen soms tot in de duizenden euro's en het gaat mogelijk om honderden contracten.
THUMB
Aantal gevaccineerde peuters daalt verder
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-06-2018 01:27)


Nog maar 90,2 procent van de tweejarigen was vorig jaar gevaccineerd tegen ziekten die zijn uitgebannen in Nederland. Dat zijn 1720 peuters minder dan in 2016.
THUMB
'Nederlandse kinderen zijn kampioen stilzitten'
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-06-2018 10:55)


Slechts een kleine meerderheid van de kinderen beweegt voldoende, althans volgens de normen die de Gezondheidsraad heeft opgesteld. Dat wijzen nieuwe cijfers van het CBS vrijdag uit. Hoe komt dit en hoe kan dit cijfer worden opgekrikt? NU.nl vroeg het aan experts.
THUMB
Uitgestorven gibbonsoort aangetroffen in eeuwenoude keizerlijke graftombe
Bron:AD / wetenschap

(22-06-2018 21:45)


In een Chinese graftombe van 2300 jaar oud is een schedel gevonden van een tot dan toe onbekende uitgestorven mensaap. De gibbonsoort, die de naam Junzi Imperials heeft gekregen, is volgens wetenschappers vermoedelijk de eerste mensaap die door menselijk toedoen is uitgestorven.
THUMB
Waarom je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeet
Bron:AD / wetenschap

(22-06-2018 10:00)


De zomer is officieel begonnen, haal de cornetto’s maar uit de vriezer! Eerst komt het roomijs, dan het ijs in combinatie met het hoorntje en uiteindelijk het allerlekkerste: het onderste puntje vol met chocola. Maar volgens chemicus Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) kun je dat deel van je ijsje maar beter niet opeten.
THUMB
Huidschade door blauw licht mobieltje is 'broodje aap'
Bron:AD / wetenschap

(21-06-2018 16:47)


De consument wordt nodeloos bang gemaakt met verhalen van farmaceuten en bedrijven over het ‘schadelijke’ blauwe licht dat mobieltjes afgeven. Dat stelt Tamar Nijsten, hoogleraar dermatologie aan het Erasmus MC. ,,Het is een broodjeaapverhaal, waar bedrijven veel geld aan verdienen.
THUMB
Royal Guards maken slapstick van ceremonie
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(25-06-2018 11:46)


Het is al sinds jaar en dag een toeristische attractie, het wisselen van de wacht bij Windsor Castle. Dat gebeurt gewoonlijk met veel en strak gedisciplineerde bombarie. En als dat mis gaat, levert dat natuurlijk meteen hilarische beelden op.
THUMB
Koninklijke puppy's geboren op de Eikenhorst
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(24-06-2018 16:23)


"Geboortenieuws!" Zo begint de Instagrampost van het Koninklijk Huis, waarin de koning bekendmaakt dat er zeven labradorpuppy's zijn geboren op de Eikenhorst.
THUMB
Koninklijke puppies geboren op de Eikenhorst
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(24-06-2018 16:23)


"Geboortenieuws!" Zo begint de Instagrampost van het Koninklijk Huis, waarin de koning bekendmaakt dat er zeven labradorpuppies zijn geboren op de Eikenhorst.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: