THUMB
Rutte: Notulen ministerraad over toeslagenaffaire worden openbaar
Bron:AD / binnenland

(23-04-2021 15:27)


De notulen van de ministerraad waarin gesproken werd over de toeslagenaffaire worden openbaar. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte gezegd na afloop van de ministerraad. Het kabinet maakt daarmee een uitzondering op de regel dat de verslagen van het wekelijks kabinetsberaad strikt vertrouwelijk moeten blijven.
THUMB
EMA: voordelen AstraZeneca wegen op tegen risico's in alle leeftijdsgroepen
Bron:NOS / binnenland

(23-04-2021 15:12)


Het Europees Geneesmiddelenbureau is met een nieuwe analyse van het AstraZeneca-vaccin naar buiten gekomen. Volgens het EMA wegen de voordelen van het vaccin op tegen de risico's in alle leeftijdsgroepen. De voordelen van het vaccin nemen toe hoe ouder iemand is en hoe meer besmettingen er zijn, stelt het agentschap.
THUMB
Coronacijfers op de kaart en in grafieken: waar zijn veel besmettingen?
Bron:AD / binnenland

(23-04-2021 15:00)


Hoe staat het met de verspreiding van het coronavirus in Nederland? Raken er meer of minder mensen besmet? Hoe gaat het in de ziekenhuizen en in welke gemeenten gaat het virus vooral rond? Deze grafieken geven antwoord.
THUMB
Kabinet maakt vertrouwelijke notulen ministerraad openbaar
Bron:NOS / politiek

(23-04-2021 15:21)


De vertrouwelijke notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire worden openbaar. Dit heeft premier Rutte zojuist bekendgemaakt. De notulen zijn vanaf maandag te bekijken. Het is een unaniem besluit. Het besluit is een reactie op een verzoek uit de Tweede Kamer.
THUMB
Kabinet: in bijzondere gevallen ook kerk of moskee sluiten bij coronahaard
Bron:NOS / politiek

(23-04-2021 14:26)


Het kabinet wil dat burgemeesters in uitzonderlijke gevallen ook kerken, moskeeën en andere levensbeschouwelijke gebouwen maximaal tien dagen mogen sluiten als daar besmettingen zijn. Wel moet er eerst naar allerlei andere mogelijkheden gekeken zijn, zoals bron- en contactonderzoek onder bezoekers en quarantaine van bepaalde personen.
THUMB
Weer ruzie bij 50Plus, bestuur haalt uit naar partijleider Den Haan
Bron:NOS / politiek

(23-04-2021 13:08)


Bij 50Plus is opnieuw ruzie. Volgens het hoofdbestuur heeft partijleider Liane den Haan "een volstrekt onwerkbare situatie veroorzaakt". Zo heeft zij op eigen houtje het AOW-standpunt aangepast en maakte zij vlak voor de verkiezingen ruzie met de nummer 3 op de kandidatenlijst.
THUMB
Wat is 'short gaan' en is het riskant?
Bron:RTL Z / economie

(23-04-2021 14:04)


Wekelijks praten Janneke Willemse, Jim Tehupuring en Durk Veenstra in Beursspel TV over opvallend beursnieuws en beleggingstips.
THUMB
We blijven ook in coronatijden bloemetjes kopen voor dierbaren
Bron:nu.nl / economie

(23-04-2021 13:55)


Hoewel bloemen in 2020 duurder werden, hield ons dat toch niet tegen om ze te kopen. Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld, verkocht weliswaar iets minder dan vorig jaar, maar kon het omzetverlies beperken tot 2,9 procent. Sinds Moederdag explodeerde de bloemenverkoop.
THUMB
Engelsen kopen 15 miljoen pinten bier in eerste week heropening terrassen
Bron:nu.nl / economie

(23-04-2021 13:34)


Engelse pubs hebben in de eerste week dat de terrassen weer open zijn zo'n vijftien miljoen pinten bier verkocht. Dat zegt de British Beer and Pub Association (BBPA), een belangenvereniging van brouwers en pubs vrijdag desgevraagd tegen NU.nl. Nederlanders kunnen vanaf woensdag weer een fluitje of een vaasje kopen op het terras.
THUMB
Bekijk: Returnal PS5 gameplay - Eerste 45 minuten
Bron:EuroGamer / games

(22-04-2021 20:57)


30 april is het zover, want dan lanceert Returnal exclusief voor de PlayStation 5. De third-person shooter met 'roguelite'-elementen komt van de Finse ontwikkelaar Housemarque, dat eerder ook al Resogun, Alienation, Nex Machina en Matterfal uitbracht.
THUMB
Alien: Isolation en Hand of Fate 2 tijdelijk gratis in Epic Games Store
Bron:EuroGamer / games

(22-04-2021 19:56)


Alien: Isolation en Hand of Fate 2 zijn tijdelijk gratis in de Epic Games Store verkrijgbaar.Beide games zijn tot en met donderdag 29 april 2021 om 17.00 uur gratis te downloaden. Om dat te kunnen doen, heb je wel tweestapsverificatie voor Epic Games Store nodig.
THUMB
Nieuwe Battlefield wordt door vier studio's ontwikkeld
Bron:EuroGamer / games

(22-04-2021 19:11)


De nieuwe Battlefield wordt ontwikkeld door maar liefst vier verschillende studio's. het gaat om Criterion, DICE, DICE LA en EA Gothenburg. Dat maakt hoofdontwikkelaar DICE bekend via de Battlefield-blog.Battlefield komt volgens de blog in 2021 uit voor onder andere pc, PlayStation 5 en Xbox Series X en zit momenteel in de dagelijkse playtest-modus.
THUMB
Dansen op het graf van 50PLUS
Bron:geenstijl / opinie

(23-04-2021 14:05)


Op naar de nul zetels! Bij 50Plus is het weer eens ruzie en u raadt het al, wij zullen daar geen traan om laten. 50Plus is namelijk de allerstomste van alle stomme politieke partijen die er de afgelopen vijftien jaar in Nederland zijn opgericht, en dat wil heel wat zeggen.
THUMB
Vijf aanhoudingen voor handel in "schadelijke kruidenpotjes" die werkelijk Heel Holland Heeft
Bron:geenstijl / opinie

(23-04-2021 13:10)


Dichtbij hè, komt het Social Niets meer heilig niets meer veilig. Glazen kruidenpotjes van Verstegen zijn voor de Nederland wat jonge jongens zijn voor Sid en Martijn. Vertrouwd maar toch elke keer weer spannend. Maar zelfs van de Nederlandse keuken mogen we niet meer genieten zonder lijf en leden te riskeren.
THUMB
Lykele Muus voert vrouw met maffe Rutte-video aan trollenleger
Bron:geenstijl / opinie

(23-04-2021 12:20)


Maar wie is hier nou de grootste weggooier Video 'Schrijver' Lykele Muus, dat is nogal een weke volkorenpannenkoek die zijn hele leven in het teken heeft gesteld van het bij de juiste personen in de mond geraken - maar dan wel op de goede manier.
THUMB
Bekende Britse opiniemaker stapt op na ophef over kritiek op interview Harry en Meghan
Bron:AD / cultuur

(03-10-2021 02:50)


De Britse presentator Piers Morgan stopt per direct bij het bekende programma Good Morning Britain dat hij sinds 2014 presenteerde. Dat heeft de zender ITV vandaag gemeld. Het besluit volgt op de commotie die was ontstaan over zijn opmerkingen over Meghan Markle.
THUMB
Tino Martin en vriendin woonden tijdelijk elders vanwege dreiging gewapende overval
Bron:AD / cultuur

(23-04-2021 14:44)


Zanger Tino Martin heeft naar eigen zeggen onlangs enkele dagen niet thuis gewoond, omdat er signalen waren dat gewapende criminelen zijn huis wilden overvallen. De politie adviseerde hem uit te wijken naar een ander adres, tot extra beveiliging voor hem was geregeld.
THUMB
Maar liefst vijf 'Mortal Kombat'-films gepland!
Bron:FilmNieuws / cultuur

(23-04-2021 14:33)


Vanadaag verschijnt in de States de nieuwe verfilming van de game Mortal Kombat. De ontvangst was wisselend, maar fans schijnen van de bikkelharde film te smullen. Nu blijkt dat Warner Bros. graag nog veel meer films maakt.
THUMB
EMA: Voordelen AstraZeneca zwaarwegender bij álle volwassenen
Bron:AD / buitenland

(23-04-2021 15:22)


De voordelen van het coronavaccin van AstraZeneca wegen zwaarder dan de risico’s ervan voor volwassenen in alle leeftijdsgroepen. Dat heeft het Europees geneesmiddelenbureau EMA laten weten na een nadere bestudering van het vaccin.
THUMB
Politiemedewerkster doodgestoken bij politiebureau buiten Parijs
Bron:AD / buitenland

(23-04-2021 15:03)


Een Franse politiemedewerkster is vanmiddag doodgestoken in een politiebureau in Rambouillet, net buiten Parijs. Volgens de Franse televisiezender BFMTV is de dader daarna doodgeschoten.
THUMB
Families Indonesisch onderzeebootdrama moeten rekening houden met ‘zwartste scenario’
Bron:AD / buitenland

(23-04-2021 14:58)


Het klinkt als de ergste nachtmerrie; in een gezonken onderzeeboot wachten tot er redding komt. De 53 bemanningsleden van de vermiste Indonesische KRI Nanggala-402 overkomt het en gaan een cruciale fase in. Zaterdag is de zuurstof op. Marine-experts hebben weinig hoop op een goede afloop.
THUMB
Yates pakt eindzege in Ronde van de Alpen en kan met goed gevoel naar Giro
Bron:nu.nl / sport

(23-04-2021 14:52)


Simon Yates heeft vrijdag de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Brit, die met een goed gevoel kan afreizen naar de start van de Giro d'Italia, hield zijn leiderstrui vast in de laatste rit. Felix Grossschartner was de beste in die vijfde etappe.
THUMB
Advocaat noemt duel met Vitesse cruciaal in 'moeizaam' seizoen Feyenoord
Bron:nu.nl / sport

(23-04-2021 14:44)


Trainer Dick Advocaat van Feyenoord ziet het duel met Vitesse van zondag als een "cruciale wedstrijd" voor het restant van het seizoen. De Arnhemmers staan op de vierde plaats in de Eredivisie, met twee punten meer dan Feyenoord.
THUMB
Simon Yates wint Ronde van de Alpen, Grossschartner juicht in slotrit
Bron:NOS / sport

(23-04-2021 14:44)


Simon Yates heeft de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Brit van BikeExchange pakte dinsdag in de tweede etappe (na een solo) de leiderstrui en gaf zijn voorsprong in de resterende drie ritten niet meer uit handen. Ook in de slotetappe naar Riva del Garda kwam de groene klassementstrui van de 28-jarige Brit niet in gevaar.
THUMB
YouTube werkt aan eigen video transcoding chips
Bron:Hardware.INFO / technologie

(23-04-2021 15:35)


Google heeft nieuwe transcoding chips voor YouTube ontworpen. De nieuwe chips (Argos)  moeten ervoor zorgen dat het transcoderen van video’s veel sneller en efficiënter wordt. De Argos chip levert prestatieverbeteringen van 20 tot 33 procent in vergelijking met traditionele servers.
THUMB
‘RTX 3080 Ti komt uit op 26 mei, RTX 3070 Ti volgt begin juni’
Bron:Hardware.INFO / technologie

(23-04-2021 15:03)


Naarmate de vermeende releasedatum van de RTX 3080 Ti nadert, verschijnt er meer en meer informatie. Zo schreven we gisteren over de vermoedelijke adviesprijs, maar ook over de vermeende specificaties en miningprestaties. HKEPC beweert te weten wanneer de RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti op de markt zullen komen.
THUMB
Testuitslagen en -bewijzen komen later door storing bij Testen voor Toegang
Bron:nu.nl / technologie

(23-04-2021 14:52)


De website testenvoortoegang.nl kampt sinds donderdag met een storing. Mensen die een coronatest hebben ondergaan om toegang tot een testevenement te krijgen, krijgen daardoor tijdelijk geen uitslag of testbewijs.
THUMB
Wat gebeurt er in je lichaam als je verliefd bent?
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:56)


Geen eetlust, je niet kunnen concentreren en tegelijkertijd het gevoel de hele wereld aan te kunnen en vlinders in je buik: als je verliefd bent voel je je letterlijk anders. Hoe komt dat en wat gebeurt er precies in ons lichaam als de verliefdheid t
THUMB
Dit kun je doen tegen schermverslaving
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:55)


Vergaderen, appen, netflixen: we zijn onlosmakelijk verbonden met onze laptops en telefoons. Dat onze beeldschermtijd toeneemt, is onvermijdelijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat het turen naar schermen geen verslaving wordt?
THUMB
Ik ben gebeten door een teek: heb ik nu de ziekte van Lyme?
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:55)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week een vraag in het kader van de Week van de Teek: Ik ben gebeten door een teek, heb ik nu lyme? We vragen het aan huisarts Katrien Van Wijnendaele.
THUMB
Dit weten we over het verschil tussen de vaccins van Janssen en AstraZeneca
Bron:nu.nl / wetenschap

(21-04-2021 17:00)


De vaccins van AstraZeneca en Janssen zorgen volgens het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) in hele zeldzame gevallen voor ernstige trombose in combinatie met een tekort aan bloedplaatjes. Hoe vaak komt deze bijwerking voor? En hoe zit dit bij Moder
THUMB
Is decaf (on)gezonder dan gewone koffie?
Bron:AD / wetenschap

(19-04-2021 06:30)


In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is decaf koffie gezonder?
THUMB
Wat betekent de BMI en wat zegt het over je gezondheid?
Bron:AD / wetenschap

(17-04-2021 18:30)


Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert Monica Mars, voedingsdeskundige, de vraag: wat is BMI eigenlijk?
THUMB
Tulpen gaan uit hun bol op dj met ‘greenhouse’: video belooft ware hit
Bron:AD / opmerkelijk

(18-04-2021 13:45)


Het is bepaald niet alledaags: een Amsterdamse dj die draait voor een kas vol tulpen. Tulpenkweker Mark van Ruiten (47) uit Roelofarendsveen huurde de dj in voor een ‘greenhouse’ festival en liet er een filmpje van maken. Dat wordt goed bekeken.
THUMB
Geen house maar greenhouse; dj draait voor het 'gekste publiek ooit': een kas vol tulpen
Bron:AD / opmerkelijk

(18-04-2021 13:45)


Het is bepaald niet alledaags: een Amsterdamse dj die draait voor een kas vol tulpen. Tulpenkweker Mark van Ruiten (47) uit Roelofarendsveen huurde de dj in voor een ‘greenhouse’ festival en liet er een filmpje van maken. Dat wordt goed bekeken.
THUMB
‘Gevaarlijk en mysterieus beest’ in boom blijkt croissant
Bron:AD / opmerkelijk

(15-04-2021 17:56)


Een Poolse dierenhulporganisatie kreeg deze week een mysterieuze oproep binnen over een vreemd beest dat in een boom op de loer zou liggen. ,,Mensen openen hun ramen niet meer, omdat ze bang zijn dat het hun huis binnensluipt”, meldde een paniekerige beller.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: