Binnenland
Ouder >> 
Verdachte in zaak dood Wouter van Luijn voorgeleid
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 10:19)


Een jongeman die er op Mallorca van wordt verdacht dat hij de 34-jarige Wouter van Luijn uit Amsterdam afgelopen vrijdag zo hard heeft geslagen dat hij overleed, is maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man is volgens plaatselijke media de hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood van de Nederlandse cineast.
THUMB
Vierjarig meisje bekogeld met stenen, vader op zoek naar dader
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 10:04)


De vader van een vierjarig meisje uit ’t Harde is boos. Zijn dochter is zaterdag bekogeld met stenen, van haar fiets gevallen en daardoor gewond geraakt. Hij is op zoek naar de jongen die dit op zijn geweten heeft. Op Facebook schrijft hij: “Op zoek naar een jongen die gisteren zo vriendelijk met stenen zat te gooien naar mijn dochter waardoor ze kwam te vallen met de fiets , en jij snel het bos in rent met je zwarte shirt en groene broek en donker haar een jaar of 10 , in de heidezoom ….
Man opgepakt om explosie appartement Venlo
Bron:nu.nl / binnenland

(16-07-2018 09:48)


Agenten hebben donderdag 12 juli de bewoner van een appartement aan de Harry Meijerstraat aangehouden, dat maakt de politie maandag bekend. In de woning vond op 11 februari een explosie plaats.
THUMB
Gespecialiseerd team hervat zoektocht naar vermiste zwemster Nuenen
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 09:41)


Een gespecialiseerd team van de politie hervat maandag de zoektocht naar een vrouw die zondag tijdens het snorkelen in Nuenen vermist is geraakt. De vrouw raakte zondagmiddag na enkele uren uit het zicht waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Een duikteam van de brandweer moest de zoektocht zondagavond staken vanwege de duisternis.
Uit water gehaalde kleuter in Hoofddorp toch overleden
Bron:AD / binnenland

(16-07-2018 08:55)


De vierjarige kleuter die gisteren ternauwernood van de bodem van de Toolenburgerplas in Hoofddorp kon worden gered, is toch overleden. Dat meldt de politie.
Extra maatregelen om Waddengebied te verduisteren
Bron:nu.nl / binnenland

(16-07-2018 08:42)


Rijk, provincies, gemeenten, natuurverenigingen en verschillende bedrijven zijn overeengekomen dat meer verlichting in het Waddengebied gaat verdwijnen. Om de nacht in het Waddengebied nog donkerder te maken zijn de 44 partijen een pakket maatregelen overeengekomen.
‘Tweede aanhouding in zaak dood cineast Wouter van Luijn’
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 08:27)


Een achttienjarige jongen is in het weekend op Mallorca aangehouden in verband met de dood van de Nederlandse cineast Wouter van Luijn, meldden plaatselijke media. Vrijdag werd al een man aangehouden in deze zaak. Hij zit nog steeds vast en wordt maandag voorgeleid.
Hondje doodgereden door doorrijder, baasje nog niet gevonden
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 07:21)


Een hondje is in Glanerbrug doodgereden. De automobilist is daarna doorgereden. Omdat het diertje geen chip had, is het baasje ook nog niet gevonden. Café-eigenaar Tom Harbers zag het gebeuren. “De bestuurder is doorgereden. Voor hetzelfde geld had hij het niet door.
Klopjacht op Mallorca op tweede verdachte van dood Van Luijn
Bron:AD / binnenland

(16-07-2018 07:00)


Het onderzoek naar de doodgeslagen Nederlander op Mallorca heeft geleid tot de identificatie van een tweede betrokkene. De politie is bezig met een intensieve zoekactie. De gezochte persoon zou met een al gearresteerde verdachte verantwoordelijk zijn voor de beroving met dodelijke afloop van filmeditor Wouter van Luijn (34).
Aanhoudende droogte zorgt voor flink aantal natuurbranden
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 06:43)


De brandweer is zondagavond laat met groot materiaal uitgerukt voor een natuurbrand op de Brunsummerheide. In het Limburgse natuurgebied stond een stuk heide van 25 bij 25 meter in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat er uiteindelijk 6000 vierkante meter in vlammen opging.
THUMB
Malek F. voor de rechter: terroristisch motief volgens Openbaar Ministerie
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 10:11)


De man die ervan verdacht wordt dat hij op Bevrijdingsdag in Den Haag drie mensen neerstak, komt volgende week maandag voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting waarin de stand van zaken van het onderzoek naar de steekpartij wordt besproken.
Binnenstad Nijmegen stinkt door warmte en urinoirs
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 09:53)


De Vierdaagsefeesten zorgen door de warmte voor stankoverlast in de Nijmeegse binnenstad. Vooral rond de vele plaskruizen en urinoirs hangt een vieze lucht. De organisatie zet na klachten van binnenstadbewoners vanaf maandag extra mensen in om de urinoirs vaker te legen en schoon te maken, zo is maandag besloten.
Stil protest met konijnenmaskers op de Afsluitdijk
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 09:47)


Dertig demonstranten gehuld in enge konijnenmaskers voeren maandagochtend een stil protest tegen de komst van windmolens op de Afsluitdijk. De demonstranten hadden ook een spandoek met de tekst “Megamolens kop Afsluitdijk, ziekmakend”. Ze stonden bij de voetgangersbrug tussen Harlingen en Zurich.
THUMB
De uitzending van 16 juli
Bron:NOS / binnenland

(16-07-2018 09:41)


Presidenten Trump en Poetin praten in Helsinki Wat gaat het overleg tussen presidenten Donald Trump en Vladimir Poetin opleveren? Syrië, Oekraïne, hacken, kernwapens: ook al worden deze onderwerpen besproken, de kans op concrete resultaten is klein.
Jaarlijkse campagne tegen kindersekstoerisme weer gestart
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 08:49)


Voor het derde achtereenvolgende jaar is de campagne Don’t Look Away gestart. Die roept vakantiegangers op alert te zijn op ‘kindersekstoeristen’ en verdachte situaties. “Niet alleen toeristen misbruiken kinderen in het buitenland, ook zakenreizigers, expats of vrijwilligers, die zich opgeven voor hulporganisaties” zegt Celine Verheijen van Defence for Children dat de meldingen registreert.
Jongetje dat op bodem Toolenburgerplas gevonden werd, is overleden
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 08:31)


Het vierjarige jongetje dat zondag bij de Toolenburgerplas bij Hoofddorp werd gereanimeerd nadat hij enige tijd onder water was geraakt, is overleden. Dat meldt de politie. Lees ook: 4-jarig jongetje op bodem van Toolenburgplas gevonden De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar redde het uiteindelijk niet.
Dik 3 miljoen Nederlandse tv-kijkers WK-finale
Bron:AD / binnenland

(16-07-2018 07:36)


De finale van het WK voetbal is gisteren in Nederland door ruim drie miljoen kijkers gevolgd. Ze zagen Frankrijk wereldkampioen worden en Kroatië met 4-2 strijdend ten onder gaan. Het was volgens de Stichting KijkOnderzoek (SKO) het best bekeken tv-programma van de dag.
Tweede verdachte opgepakt voor dood Van Luijn
Bron:AD / binnenland

(16-07-2018 07:00)


Het onderzoek naar de doodgeslagen Wouter van Luijn (34) op Mallorca heeft geleid tot de arrestatie van een tweede verdachte. Die zou met een al gearresteerde medeverdachte verantwoordelijk zijn voor de beroving met dodelijke afloop van de Amsterdamse filmeditor.
‘Wespenoverlast groter dan vorige jaren’
Bron:HartvNL / binnenland

(16-07-2018 06:54)


Wespenbestrijders hebben het na een paar relatief rustige jaren nu erg druk. Uit een rondgang van Nature Today blijkt dat het aantal wespennesten flink hoger ligt in vergelijking met vorig jaar en 2016. De echte overlast zal volgens de natuurwebsite al vóór augustus beginnen.
Hema is 'zeer problematische' franchisers beu
Bron:AD / binnenland

(16-07-2018 06:38)


De Hema-top heeft meer dan genoeg van de huidige franchiseregeling, die als zeer problematisch en contraproductief wordt ervaren. In een brief aan alle franchisenemers schrijft het Hema-management dat het de franchise-relatie wil herzien, aldus De Telegraaf vandaag.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: