Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Oorzaak fatale woningbrand Strijbeek niet meer te achterhalen, misdrijf of nalatigheid uitgesloten
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 10:52)


De oorzaak van de brand in een chaletwoning in Strijbeek, waarbij zaterdagavond twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven kwamen, is niet meer te achterhalen. Dat meldt de politie maandag. Een misdrijf of enige vorm van nalatigheid wordt wel uitgesloten.
'Benzineprijzen aan de pomp kunnen direct al stijgen'
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 10:44)


De maandag explosief stijgende olieprijzen gaan zeker een effect hebben op de benzineprijzen aan de pomp. De kans bestaat zelfs dat er vandaag al tankstations zijn die de prijs wat verhogen, denkt marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers. Hij voorziet in ieder geval voor dinsdag een prijsstijging van 1 tot 2 cent per liter bovenop de huidige adviesprijs.
THUMB
Wat is het Plakkaat van Verlatinghe dat Rutte speciaal voor Obama liet aanrukken
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 10:39)


We mogen wel wat trotser zijn op onze geschiedenis, vinden VVD en CDA. Daarom moet volgens de partijen onder andere het Plakkaat van Verlatinghe permanent op een publieke plek worden tentoongesteld. Willem-Alexander noemde het plakkaat zelfs in zijn eerste toespraak als koning, maar wat is deze akte waar we ineens zo vol over zouden moeten zijn?Premier Mark Rutte is in ieder geval heel trots op het Plakkaat.
THUMB
Wendy hielp school overeind na spoordrama Oss: ‘Blij dat ik iets heb kunnen betekenen’
Bron:AD / binnenland

(16-09-2019 10:00)


Jeugdverpleegkundige Wendy Peeters is al vroeg op kantoor als haar telefoon gaat. ‘Maak je dag maar vrij, er is een ongeluk gebeurd in Oss en daar gaat ondersteuning bij nodig zijn.’ Het is het begin van een periode waarin ze basisschool de Korenaer in Oss helpt om de eerste storm van verdriet te doorstaan na het spoordrama.
THUMB
Drie slachtoffers aanrijding autocross Leende liggen nog in ziekenhuis
Bron:nu.nl / binnenland

(16-09-2019 09:49)


Drie slachtoffers van de aanrijding bij een autocross zondag in het Noord-Brabantse Leende liggen nog in het ziekenhuis, meldt de politie maandag. Het vierde slachtoffer, een veertienjarige jongen, is al naar huis.
THUMB
Manifest Coalitie-Y: druk op jongeren moet omlaag
Bron:NOS / binnenland

(16-09-2019 09:38)


Er komt steeds meer druk te liggen op twintigers en dertigers. De studiedruk is hoog en jongeren hebben slechte vooruitzichten op de woning- en arbeidsmarkt. Coalitie-Y, een samenwerkingsverband opgericht door een aantal jongerenorganisaties, tv-presentator Tim Hofman en de ChristenUnie, willen dat dat verandert.
THUMB
Drie gewonden nog in ziekenhuis na ruzie op Kempencross in Leende
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 09:26)


Van de vier mensen die zondag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat in Leende een ‘racewagen’ het publiek inreed, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen werd zondag nog uit het ziekenhuis ontslagen.De gewonden zijn volgens de politie allen Belgen.
Forse toename psychische klachten zorgpersoneel door personeelstekort en werkdruk
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 09:22)


Steeds meer personeel in de zorg heeft last van psychische klachten. In de afgelopen vier jaar steeg het aantal medewerkers dat psychische zorg ontving met veertig procent. Vooral jonge werknemers onder de 25 jaar hebben last van psychische klachten.Dat blijkt uit een analyse door zorgverzekeraar IZZ.
THUMB
Slachtoffers Autocross Leende zijn alle vier Belgen, verdachten nog steeds vast
Bron:AD / binnenland

(16-09-2019 09:09)


De slachtoffers die allen naar het ziekenhuis moesten nadat een auto opzettelijk het publiek in reed bij Autocross Leende zijn allemaal Belgen. Het gaat om twee mannen, een vrouw en een jongen. De twee verdachten zitten nog vast.
THUMB
Steden moeten miljoenen bezuinigen: 'Kunnen we het zwembad nog wel openhouden?'
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 08:58)


Terwijl de landelijke overheid al jaren een miljardenoverschot op de begroting heeft, moeten de veertig grote steden in Nederland flink bezuinigen. “Wij moeten nadenken over het sluiten van zwembaden en bibliotheken,” waarschuwen de gemeenten in het AD maandag.
THUMB
Inzittenden crossauto Leende verdacht van poging tot moord of doodslag
Bron:NOS / binnenland

(16-09-2019 10:52)


De twee mensen die gisteren met een crossauto op het publiek inreden na een cross in Leende, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. De 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarig meisje uit Veghel zitten vast en worden woensdag voorgeleid. Nadat het laatste deel van de Kempencross gisteren werd afgelast, ontstond er bij de prijsuitreiking een vechtpartij.
THUMB
Meer dementerenden in ov: 'Belangrijk te weten hoe daar mee om te gaan'
Bron:NOS / binnenland

(16-09-2019 10:44)


Een man die na een toiletbezoek in de trein tussen Amsterdam en Utrecht niet meer weet waar hij zat en zijn vrouw kwijt is. Of een oudere vrouw die op Schiphol op zoek is naar een vliegtuig, waarmee ze naar haar inmiddels overleden ouders wil. Zo maar twee voorbeelden uit de praktijk van dementerende reizigers waarmee ov-medewerkers bijna dagelijks te maken krijgen.
Animal Rights: 'Organisatie zwientie tikken lapt regels aan hun laars'
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 10:29)


De organisatoren van het zogeheten zwientie tikken op een popfestival in Steenwijkerwold hebben vorige maand meerdere regels aan hun laars gelapt. Dat meldt Animal Rights op basis van gegevens van onder meer de NVWA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
THUMB
OM geeft toe fouten te hebben gemaakt met docu over fraudezaak Sumo
Bron:nu.nl / binnenland

(16-09-2019 09:55)


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag toegegeven dat er fouten zijn gemaakt door de rechtbank en verdachten van belastingfraude door sushiketen Sumo niet in te lichten over het maken van een documentaire over de strafzaak.
De week begint grijs, maar in het weekend kan de korte broek weer aan
Bron:AD / binnenland

(16-09-2019 09:43)


De astronomische herfst begint volgende week maandag, dus deze week is officieel de laatste week van de zomer. Maar met 14 graden, wolken en regen is het zomergevoel ver te zoeken. Met een beetje geluk kunnen we komend weekend wel voor de laatste keer de korte broek uit de kast trekken.
THUMB
Inzittenden 'racewagen' Kempercross verdacht van poging tot moord of doodslag
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 09:26)


De twee inzittenden van een ‘racewagen’ die zondag in Leende inreed op mensen na afloop van de Kempencross, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Dat zei een woordvoerder van de politie maandag. De twee, een 21-jarige man uit Reuver en een 17-jarige vrouw uit Veghel, zijn in verzekering gesteld en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Forse toename psychische klachten zorgpersoneel door personeelstekort en werkdruk
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 09:22)


Steeds meer personeel in de zorg heeft last van psychische klachten. In de afgelopen vier jaar steeg het aantal medewerkers dat psychische zorg ontving met veertig procent. Vooral jonge werknemers onder de 25 jaar hebben last van psychische klachten.Dat blijkt uit een analyse door ledencollectief IZZ.
Verdachte ontkent verkrachting na chantage met seksfilm: ‘Zieke seksuele fantasieën mogen’
Bron:AD / binnenland

(16-09-2019 09:21)


De 33-jarige N. van U. uit Rijsbergen wordt vervolgd omdat hij een vrouw drie keer zou hebben verkracht. Dat zou zijn gebeurd nadat hij haar chanteerde met een seksfilm die hij eerder stiekem had opgenomen, toen ze nog vrijwillig seks hadden.
THUMB
Slachtoffers Autocross Leende zijn alle vier Belgen, verdachten zitten nog vast
Bron:AD / binnenland

(16-09-2019 09:09)


De slachtoffers die allen naar het ziekenhuis moesten nadat een auto opzettelijk het publiek in reed bij Autocross Leende zijn allemaal Belgen. Het gaat om twee mannen, een vrouw en een jongen. De twee verdachten zitten nog vast.
THUMB
Zware ochtendspits door meerdere ongevallen
Bron:HartvNL / binnenland

(16-09-2019 08:53)


Op diverse plekken op de Nederlandse snelwegen zijn maandagochtend lange files ontstaan door ongevallen en een brandende vrachtwagen.Door een ongeval op de snelweg A4 kwamen weggebruikers in een lange file terecht. Het ongeluk zorgde al voor 07.00 uur voor langdurig oponthoud die opliep tot twee uur.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: