Binnenland
Ouder >> 
Nietsvermoedende voorbijgangers krijgen onverwacht een bloemetje van Ivan
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 21:33)


Het jaar 2020 is voor veel mensen een jaar om niet snel te vergeten. De wereldwijde gevolgen van de coronacrisis zullen nog lang merkbaar zijn. We kunnen allemaal dus wel een glimlach gebruiken, zo dacht Ivan Andreas uit Amsterdam.En dus krijgen nietsvermoedende voorbijgangers in de hoofdstad een bosje bloemen van hem aangeboden.
Video | Drone roept winkelend publiek op naar huis te gaan in Rotterdam
Bron:nu.nl / binnenland

(27-11-2020 21:07)


Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft vrijdag alle winkels in de binnenstad laten sluiten. Vanwege Black Friday was het in het centrum te druk geworden. Een drone riep het winkelend publiek op naar huis te gaan.
Arrestaties en inbeslagnames bij grote internationale drugsactie
Bron:NOS / binnenland

(27-11-2020 20:28)


Bij een internationale politieactie tegen een vanuit Brazilië geleid cocaïnesyndicaat, zijn 45 mensen gearresteerd. Volgens Europol gaat het om de grootste slag die de internationale cocaïnehandel ooit is toegebracht. In Brazilië zijn 38 verdachten opgepakt, in België vier, in Dubai twee en in Spanje één.
THUMB
Burgemeester Arnhem sluit woning Geitenkamp na vondst zwaar vuurwerk
Bron:NOS / binnenland

(27-11-2020 20:17)


Burgemeester Marcouch van Arnhem heeft een woning in de wijk Geitenkamp laten sluiten. De bewoner wordt verdacht van handel in illegaal zwaar vuurwerk, meldt Omroep Gelderland. De 31-jarige verdachte werd gisteren aangehouden. Op dat moment had hij 6 kilo vuurwerk bij zich.
Helpen we onze winkeliers om zeep? En vijf andere vragen over Black Friday
Bron:AD / binnenland

(27-11-2020 20:00)


Oproepen om niet meer naar de stad te komen vanwege de enorme drukte en webshops die voor honderden miljoenen euro’s producten slijten. Nederlanders trokken op Black Friday massaal de portemonnee voor die goed geprijsde televisie of het perfecte Sinterklaascadeau.
THUMB
3000 euro of meer terugbetalen aan toeslag? Opzet/grove schuld, stelde fiscus
Bron:AD / binnenland

(27-11-2020 19:41)


Ambtenaren van de Belastingdienst stelden in 2016 voor om mensen die 3000 euro of meer aan kinderopvangtoeslag terug moesten betalen, zonder verder onderzoek het etiket ‘opzet/grove schuld’ op te plakken. Zij verloren het recht op een betalingsregeling of schuldhulpverlening bij de gemeente.
Zijn koopjes op Black Friday wel echt goedkoop?
Bron:NOS / binnenland

(27-11-2020 19:19)


Het is vandaag de dag van kopen, kopen en nog eens kopen: Black Friday dus. Van nieuwe spelcomputers en steps tot kleding en sieraden; alles lijkt ineens voor een spotprijsje te krijgen. Lijkt, want soms word je voor de gek gehouden. Dat zeggen experts van de Consumentenbond.
Mensen massaal de stad in voor Black Friday: Amsterdam en Rotterdam zien zwart van shoppers
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 19:05)


In verschillende steden was het vrijdag te druk door het uit Amerika overgewaaide koopjesfestijn Black Friday. In onder andere Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven riep de gemeente mensen op om niet meer te komen winkelen.Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblogIn Amsterdam werd het vrijdag zo druk in de binnenstad dat in verschillende winkelstraten eenrichtingsverkeer werd ingesteld.
THUMB
FvD zakt naar drie zetels in nieuwe peiling Maurice de Hond
Bron:AD / binnenland

(27-11-2020 18:55)


Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de door ruzies geplaagde partij FvD drie zetels in de Tweede Kamer halen. Dat komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3000 mensen. Vijf dagen geleden bedroeg dat aantal virtuele zetels nog acht.
Supermarkt Jumbo haalt broodjes uit de schappen om stukjes plastic
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 18:36)


De Jumbo haalt per direct verschillende soorten broodjes uit de schappen omdat er kleine stukjes hard plastic in kunnen zitten. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan het opeten “een veiligheidsrisico” opleveren.Het gaat om de broodproducten van het huismerk die verkocht zijn tussen 12 en 26 november: Jumbo bruine bollen (12 stuks), Jumbo witte puntjes (6 stuks), Jumbo witte bollen (6 stuks), Jumbo witte puntjes (12 stuks), Jumbo witte bollen (12 stuks) en Jumbo anijskrollen.
Politiek bereikt alleen een groot publiek als hoofdrolspelers zich als imbecielen gedragen
Bron:AD / binnenland

(27-11-2020 21:17)


Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Gelderse Forumleider wil door met Baudet: ‘We hebben elkaar in de fractie de tijd gegeven om na te d
Bron:AD / binnenland

(27-11-2020 20:35)


Fractievoorzitter Arjan de Kok van Forum voor Democratie in Gelderland wil door met Thierry Baudet. De Kok heeft zich inmiddels kandidaat gesteld voor het partijbestuur. De rest van de fractie denkt na over hoe nu verder.
THUMB
Chaotisch Forum voor Democratie zakt flink in peiling Maurice de Hond
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 20:24)


Als de Tweede Kamerverkiezingen nu gehouden zouden worden, zou Forum voor Democratie (FvD) drie zetels halen. Dat blijkt vrijdag uit een peiling van Maurice de Hond onder ruim 3.000 kiezers. Vijf dagen geleden had de partij nog acht virtuele zetels. De PVV stijgt tegelijkertijd van 24 naar 28 zetels.
THUMB
Plan fiscus: elke vordering vanaf 3.000 euro al het label Opzet/Grove Schuld
Bron:nu.nl / binnenland

(27-11-2020 20:14)


Ambtenaren van de Belastingdienst stelden in 2016 voor om mensen die 3.000 euro of meer aan kinderopvangtoeslag terug moesten betalen, zonder verder onderzoek het etiket 'Opzet/Grove Schuld' (OSG) op te plakken. Zij verloren mogelijk het recht op een betalingsregeling of schuldhulpverlening bij de gemeente.
THUMB
Minister zet vol in op asfalt, omwonenden vrezen aangekondigde verbreding A2
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 19:59)


Op de dag dat bekend werd dat het openbaar vervoer door corona met tien procent wordt uitgekleed maakte minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat bekend dat ze snelwegen gaat verbreden en knooppunten gaat uitbreiden.Zo wordt de A2 tussen het Gelderse Deil en Brabantse Vught verbreed naar twee keer vier rijstroken.
Burgemeester Aboutaleb sluit winkels in centrum Rotterdam om 'dramatische drukte'
Bron:NOS / binnenland

(27-11-2020 19:37)


Alle winkels in het centrum van Rotterdam zijn op last van burgemeester Aboutaleb eerder dichtgegaan. Aboutaleb greep rond 19.10 uur in omdat het te druk was in de stad. Vanwege de coronamaatregelen mogen winkels, behalve levensmiddelenzaken, al niet later dan tot 20.
THUMB
Groninger aangehouden na tonen wapens in tv-programma Danny op straat
Bron:nu.nl / binnenland

(27-11-2020 19:13)


Agenten hebben vrijdagmiddag een negentienjarige man uit Groningen aangehouden nadat zijn woning was doorzocht op de aanwezigheid van wapens, laat de politie vrijdag weten. Vorige week was hij met andere jongeren te zien in het televisieprogramma Danny op straat van NTR.
Middelbare scholen worstelen met afweging: wanneer ga je dicht?
Bron:NOS / binnenland

(27-11-2020 19:02)


Wat doe je als directeur van een middelbare school bij een corona-uitbraak? Stuur je een klas naar huis? De hele bovenbouw? Of gooi je de hele school dicht, of juist niet? Het is een worsteling voor scholen. Ook omdat de lokale GGD vaak niet leidend is in het besluit, maar zich pas achteraf achter de beslissing van de school schaart.
THUMB
Burgemeester Marcouch sluit woning in Geitenkamp om vuurwerk
Bron:HartvNL / binnenland

(27-11-2020 18:49)


Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft vrijdag een woning in Geitenkamp gesloten omdat de 31-jarige bewoner is betrapt op de handel in zwaar illegaal vuurwerk. In de wijk is het al dagen onrustig door met vuurwerk gooiende jongeren.De betrapte vuurwerkverkoper heeft volgens Marcouch zijn buurtbewoners in groot gevaar gebracht.
Verschillende steden vragen winkelpubliek weg te blijven vanwege drukte
Bron:nu.nl / binnenland

(27-11-2020 18:30)


In verschillende grote steden was het vrijdag te druk door Black Friday. In onder meer Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven riepen de gemeenten en veiligheidsregio's op om met het oog op het coronavirus niet meer te komen winkelen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: