Binnenland
Ouder >> 
Hond Buffel wordt de eerste blindengeleide- en diabeteshond in één
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 22:40)


Stichting HERO is volop bezig met een experiment om een hond op te leiden, die zowel blindengeleidehond als diabeteshond moet worden. Dit experiment is bedoeld voor de 30-jarige Simon Remmes, hij heeft diabetes en ziet op dit moment maar 10 tot 12% aan één oog.
Ten onrechte voor doodslag veroordeelde Ina Post blikt terug op jarenlange nachtmerrie
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 22:25)


Een jarenlange nachtmerrie eindigde voor Ina Post in oktober 2010 toen ze werd vrijgesproken van doodslag van een van haar cliënten in 1986. Ze was blij dat ze zich eindelijk vrij kon voelen, maar vandaag de dag beheerst het nog steeds haar leven. Ina is net terug uit Barcelona, waar ze gesproken heeft op de derde editie van de European Innocence Network Conference.
THUMB
'Zwarte Piet-discussie is een gesprek tussen doven'
Bron:NOS / binnenland

(17-11-2018 21:53)


De Zwarte Piet-discussie speelt sinds 2011 en wordt steeds heftiger, volgens hoogleraar publieksfilosofie Marli Huijer. "Dat kan ook bijna niet anders als twee groepen elkaar terrorist en racist noemen. Die komen niet zomaar meer bij elkaar." "Een gesprek tussen doven", zo noemde een rechter in Haarlem het eerder deze week.
Gestolen Picasso Kunsthalroof mogelijk gevonden in Roemenië
Bron:AD / binnenland

(17-11-2018 21:34)


In Roemenië is na een anonieme tip mogelijk de Picasso gevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Het doek is in de Nederlandse ambassadeurswoning in Boekarest overhandigd aan het Roemeense Openbaar Ministerie.
THUMB
Gestolen Kunsthal-Picasso mogelijk gevonden in Roemenië
Bron:NOS / binnenland

(17-11-2018 21:12)


In Roemenië is na een anonieme tip mogelijk de Picasso gevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Het doek is vanavond in de Nederlandse ambassadeurswoning in Boekarest overhandigd aan het Roemeense Openbaar Ministerie, heeft de Nederlandse ambassadeur Stella Ronner in Roemenië bevestigd.
THUMB
Minister denkt aan meldpunt voor suïcidale boer
Bron:AD / binnenland

(17-11-2018 21:09)


Boeren die rondlopen met zelfmoordgedachten moeten op tijd hulp krijgen. Daarom overweegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) de invoering van een meldpunt waar bezoekers van boerderijen - zoals dierenartsen - anoniem hun zorgen kenbaar kunnen maken.
THUMB
Steekproef: alcohol bezorgd aan minderjarige
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 20:24)


Minderjarigen kunnen probleemloos thuis alcohol laten bezorgen, zo blijkt uit een steekproef uitgevoerd door RTL Nieuws. Ondanks de regel ‘NIX onder de 18’ slaagt het ministerie van Volksgezondheid er niet in om het toezicht op online drankverkoop te verbeteren.
De geschiedenis van een poppaleis waar geen verzoek te gek was
Bron:AD / binnenland

(17-11-2018 20:00)


Tien jaar was het tussen het voetballen door stil in de Kuip. Maar nu kondigen Marco Borsato en Rammstein er nieuwe concerten aan. Bloeit de liefde voor de oude poptempel weer op?
Waterkwaliteit rivier de Berkel weer voldoende na leidingbreuk bij Lochem
Bron:nu.nl / binnenland

(17-11-2018 19:51)


De waterkwaliteit van rivier de Berkel in de Achterhoek is flink verbeterd. De stuwen zijn daarom zaterdag voor het eerst opengezet sinds bijna twee weken geleden een breuk ontstond in een leiding met afvalwater van het zuivelbedrijf FrieslandCampina in Lochem.
THUMB
Recordpoging met bierkrattenbrug door studenten UT mislukt
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 19:11)


De recordpoging van studenten in Enschede om een bierkrattenbrug met een overspanning van 28 meter te bouwen, is zaterdag mislukt. Het bouwwerk kon niet op eigen kracht staan en zakte in, meldt een van de studenten van de bouwcommissie. Veertig studenten Civiele Techniek van de Universiteit Twente (UT) werkten de afgelopen dagen keihard om het record te vestigen.
Zeer groot drugslab ontmanteld in Ankeveen
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 22:28)


De politie heeft aan de Cannenburgerweg in Ankeveen een groot drugslab ontmanteld. Het onderzoek loopt al vanaf vrijdag en duurt naar verwachting nog een aantal dagen. Volgens omstanders werd de loods in het Noord-Hollandse plaatsje verhuurd aan Polen.
Pro-Pieten Kevin en Kees willen vrede bewaren
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 22:19)


Dat protesteren niet hetzelfde is als relschoppen, bewijzen de pro-Pieten Kevin en Kees. Omdat ze het kinderfeest in Zaanstad niet willen verstoren, zijn ze vrijwillig niet langs de route gaan staan. Lees ook: Opstootjes en arrestaties rond intocht Sint “Er staat ook politie in het vak, het moet vreedzaam gaan.
Kunsthal-Picasso mogelijk gevonden in Roemenië
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 21:46)


In Roemenië is na een anonieme tip mogelijk de Picasso gevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Het doek is in de Nederlandse ambassadeurswoning in Boekarest overhandigd aan het Roemeense Openbaar Ministerie, zo heeft de Nederlandse ambassadeur Stella Ronner in Roemenië bevestigd, meldt de NOS.
THUMB
Opstootjes en arrestaties rond intocht Sint
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 21:25)


Op diverse plaatsen in Nederland waren er zaterdag bij de intocht van Sinterklaas opstootjes en arrestaties. Onder meer op de Erasmusbrug in Rotterdam moest de politie in actie komen. Demonstranten tegen Zwarte Piet kregen door hun tegenstanders een rookbom naar hen toe gegooid.
Imker Ben dolb(l)ij: gestolen bijen teruggevonden!
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 21:11)


Imker Ben Kogelman uit Raalte is dolgelukkig: acht bijenkasten die afgelopen juni van hem zijn gestolen, zijn teruggevonden in België. De dief is opgepakt door de zuiderbuurse politie en hij heeft bekend. Ben had de hoop allang opgegeven: de 250.000 bijen die afgelopen zomer bij zijn bedrijf waren gestolen zou hij nooit meer terugzien.
THUMB
Mogelijk meldpunt voor suïcidale boer
Bron:HartvNL / binnenland

(17-11-2018 21:06)


Boeren die rondlopen met zelfmoordgedachten moeten tijdig in aanraking komen met hulpverleners. Daarom overweegt minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de invoering van een landelijk meldpunt, waarop frequente bezoekers van boerderijen – zoals dierenartsen – anoniem hun zorgen over een boer kenbaar kunnen maken.
Egbert Jan heeft misopanie: een afkeer van álles
Bron:AD / binnenland

(17-11-2018 20:00)


Wat een ergernis is voor de een, kan een ander doen ontploffen van woede. Egbert Jan heeft een afkeer van alles.
THUMB
Eén anti-Zwarte-Pietactivist op Curaçao en geen enkele roetveegpiet
Bron:NOS / binnenland

(17-11-2018 19:53)


Welgeteld één Curaçaoënaar protesteerde tijdens de intocht van Sinterklaas in Willemstad tegen Zwarte Piet. Vooraf had de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aangekondigd ook op Curaçao te gaan protesteren, maar de animo daarvoor was heel gering. "Ik had me aangemeld bij Kick Out Zwarte Piet, maar die lieten niets van zich horen, dus toen heb ik besloten voor mezelf te gaan", zegt Burney Cruden.
Diego doet mee aan het NK skateboarden voor junioren
Bron:NOS / binnenland

(17-11-2018 19:22)


Een spannende dag voor tientallen kinderen in Apeldoorn. Ze staan vandaag op het Nederlands kampioenschap Skateboarden. En deze keer is het extra spannend, want de deelnemers kunnen ook punten verdienen voor de Olympische Spelen. Voor het eerst Over twee jaar is skateboarden voor het eerst een Olympische sport.
De puberende vriend van mijn dochter verpest de sfeer in huis
Bron:AD / binnenland

(17-11-2018 19:00)


Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (75) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: