Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Man (28) verdronken bij Zuiderstand in Den Haag, tientallen mensen uit water gered
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 18:11)


Aan het Zuiderstrand in Den Haag is zondagmiddag een 28-jarige man verdronken. Het slachtoffer was nog gered uit het water maar overleed later.Het slachtoffer was gaan zwemmen bij het Zuiderstrand. Rond 13.00 uur kwam de man in de problemen en werd hij door de Reddingsbrigade uit het water gered en gereanimeerd.
Wat gebeurt er in ons lichaam bij extreme hitte?
Bron:AD / binnenland

(09-08-2020 18:00)


Extreme hitte en slechte luchtkwaliteit vormen gezondheidsrisico’s, vooral voor kwetsbare mensen. Wat gebeurt er in ons lichaam als het zo warm is?
Meerdere ouderen onwel geworden nadat koelinstallatie van Rotterdams verpleeghuis het begeeft
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 17:32)


Meerdere ouderen zijn zondagmiddag onwel geworden nadat het koelsystemen van het verpleeghuis is uitgevallen. Het gaat om het verpleeghuis van Humanitas aan de Carnissedreef in Rotterdam. Dat meldt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.De temperaturen in het pand liepen snel hoog op.
Verdriet over omgekomen man die kinderen probeerde te redden
Bron:NOS / binnenland

(09-08-2020 17:21)


De reddingsbrigade in Julianadorp kon vorige week niets meer doen voor een man die drie kinderen uit zee wilde halen. Hij kwam in een mui terecht en was niet meer te redden. De gebeurtenis maakte veel indruk op medewerkers van de reddingsbrigade De man kwam uit Polen en was naar Nederland gekomen om te werken.
'Advocaten verstrekten geheime informatie aan organisatie rond Ridouan T.'
Bron:nu.nl / binnenland

(09-08-2020 17:11)


Verschillende advocaten zouden, hoewel ze gebonden waren aan geheimhouding, informatie hebben verstrekt aan leden van de organisatie rond Ridouan T. Dat berichten zowel De Telegraaf als Het Parool zondag.
Zakenvrouw Elske Doets introduceerde term ‘balanstrutje’: ‘Ik durf te zeggen wat ik vind’
Bron:AD / binnenland

(09-08-2020 17:00)


Je ouders, de plaats waar je opgroeide, cruciale gebeurtenissen: ze bepalen deels wie je nu bent. Tien Nederlanders onderzoeken dit in deze zomerserie. Deze week: zakenvrouw Elske Doets.
NL-Alert voor gevaarlijke stromingen in zee langs kust Zuid-Holland
Bron:nu.nl / binnenland

(09-08-2020 16:44)


De veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden hebben zondag rond 16.30 een NL-Alert uitgestuurd omdat op de Noordzee langs de kust gevaarlijke stromingen zijn waargenomen.
9 augustus is 'recordwarm': 32.6 graden in De Bilt
Bron:nu.nl / binnenland

(09-08-2020 16:09)


Nederland beleeft de warmste 9 augustus sinds de start van dergelijke metingen in 1901. In De Bilt werd het zondagnamiddag 32,6 graden Celsius, net iets warmer dan het vorige record uit 2004. Toen bleef de thermometer steken op 32,5 graden.
Vliegende luchtbedden en krijsende kinderen door windhoos bij Leukermeer
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 15:46)


Een plotselinge windhoos bij het Leukermeer in Limburg zorgde zondagmiddag voor paniek onder badgasten. Parasols vlogen weg en luchtbedden werden letterlijk luchtbedden. Kinderen zetten het op een krijsen. Volgens bezoekster Kayla duurde het wel vijf minuten tot de windvlaag ging liggen.
THUMB
Verstappen magistraal naar winst in warme F1-race op Silverstone
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 15:33)


Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Limburger finishte na 52 ronden als eerste op het circuit van Silverstone, voor de twee Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.Verstappen startte de race als vierde, maar na een goede start wist hij al voor de eerste bocht de derde plek over te nemen van Nico Hülkenberg, voor wie dit de eerste race van het jaar was.
THUMB
Apeldoorns gezin wil verhuizen na aanslag met bloempot vanaf vijf hoog
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 18:06)


Miranda en Martijn van Kempen willen zo snel mogelijk weg uit hun huurappartement in Apeldoorn-Noordoost. Een ruime week terug stak een bekende uit de buurt hun auto in brand. Kort daarna gooide hij van vijf hoog een bloempot naar beneden, recht op het hoofd van Miranda.
‘De nieuwe vriend van een vriendin heeft voortdurend het hoogste woord’
Bron:AD / binnenland

(09-08-2020 18:00)


Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (78) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
THUMB
Politie vindt lichaam in water van drukbezocht park in Amsterdam
Bron:nu.nl / binnenland

(09-08-2020 17:26)


De politie heeft zondagmiddag een lichaam gevonden in het water bij Park Somerlust, een drukbezochte groenstrook aan de Amstel in Amsterdam. Specialisten van de politie waren daar sinds zaterdagavond al op zoek naar een vermiste zwemmer.
Bloemen op plek waar man voor het oog van strandgangers werd doodgeschoten
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 17:15)


Op de plek aan de Nieuwe Meer in Amsterdam waar zaterdag een man werd neergeschoten zijn bloemen gelegd. Het 24-jarige slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.Het schietincident was op een drukbezocht Amsterdams strandje in park De Oeverlanden.
Vrouw van omgekomen Poolse redder Marcin zeer dankbaar voor vele donaties en steun
Bron:HartvNL / binnenland

(09-08-2020 17:03)


Nederland blijft gul geven: de familie van de verdronken Poolse held Marcin Kolczynski krijgt binnenkort bijna 365.000 euro overgemaakt. En de teller loopt nog steeds op. Het streefbedrag voor de actie was 300.000 euro. Maar het geld blijft al vier dagen lang binnenstromen.
'Man werd bij Amsterdams strandje doodgeschoten toen hij dief aansprak'
Bron:NOS / binnenland

(09-08-2020 16:57)


De man die gisteren bij een drukbezocht strandje in Amsterdam werd doodgeschoten, sprak de dader kort daarvoor aan omdat die een duur horloge probeerde te stelen. Dat meldt De Telegraaf. De schutter is nog voortvluchtig. De politie wil niet bevestigen dat het slachtoffer wilde ingrijpen bij een diefstal.
THUMB
Kaag wil helpen bij herstel haven, landen overleggen over hulp Libanon
Bron:NOS / binnenland

(09-08-2020 16:30)


Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil met de haven van Rotterdam nagaan hoe Nederland Libanon kan helpen bij het herstel van de haven van Beiroet. Die haven is de motor van de Libanese economie, maar hij werd dinsdag door een enorme explosie verwoest.
Een duik nemen in natuurwater? Dit is waar je op moet letten
Bron:AD / binnenland

(09-08-2020 16:00)


Zin in zwemmen in natuurwater? Vooral doen, want baantjes trekken in een meer, ven of recreatieplas is leuk en gezond. Als je de volgende aandachtspunten in je opneemt, kan je zwemavontuur niet meer stuk.
THUMB
Koelsystemen verpleeghuizen uitgevallen, bewoners in Rotterdam onwel
Bron:NOS / binnenland

(09-08-2020 15:45)


De koelinstallaties van een verpleeghuis in Rotterdam en een in Barendrecht zijn uitgevallen. Het gaat om verpleeghuizen van Humanitas: aan de Carnissedreef in Rotterdam en de Klarinetweg in Barendrecht, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
Verraderlijke zee brengt tientallen zwemmers in moeilijkheden, één persoon verdronken
Bron:AD / binnenland

(09-08-2020 15:30)


Op de stranden aan de westkust van ons land, van Hoek van Holland tot aan Zandvoort, is vanmiddag de rode vlag gehesen. Ook werd een NL-Alert verstuurd. De boodschap: ga niet zwemmen, de zee is gevaarlijk. Alleen in Den Haag moest de reddingsbrigade al tientallen mensen uit zee halen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: