Binnenland
Ouder >> 
Coronacijfers van 4 juni: ruim 800 patiënten overleefden intensive care niet
Bron:NOS / binnenland

(04-06-2020 16:24)


Van de 2695 patiënten die de afgelopen maanden op de intensive care hebben gelegen vanwege het coronavirus, heeft iets minder dan een derde het niet overleefd. Er waren 834 IC-doden, meldt Stichting NICE, de organisatie die de opnamecijfers registreert.
Bekijk de coronacijfers van 4 juni in vijf grafieken
Bron:nu.nl / binnenland

(04-06-2020 15:24)


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (donderdag 4 juni) bekend zijn samen in vijf grafieken.
Peter R. de Vries en advocaat Peter Schouten willen kroongetuige bijstaan
Bron:nu.nl / binnenland

(04-06-2020 15:09)


Advocaat Peter Schouten en Peter R. de Vries willen Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces gaan bijstaan. Dat gebeurt op verzoek van B. De Vries zou dan functioneren als vertrouwenspersoon. Dat maakten de twee mannen donderdag bekend tijdens een persconferentie.
Ongeveer 1700 besmettelijke coronapatiënten in Nederland
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:28)


In Nederland zijn waarschijnlijk zo’n 1715 coronapatiënten die anderen kunnen besmetten met het virus. Het aantal ‘besmettelijke personen’ ligt tussen de 1190 en de 2291, schat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De periode waarvoor dit is uitgerekend loopt van 15 tot en met 29 mei.
Peter R. de Vries en Peter Schouten willen kroongetuige Nabil B. bijstaan, OM weigert De Vries
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:21)


Advocaat Peter Schouten en misdaadverslaggever Peter R. de Vries staan klaar om kroongetuige Nabil B. bij te staan. Dat hebben zij vanmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Nabil B., die getuigt tegen de liquidatiebende van Ridouan Taghi, zit op dit moment zonder juridische bijstand.
Peter R. de Vries en Peter Schouten werpen zich op als duo voor kroongetuige Nabil B.
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:21)


Advocaat Peter Schouten en misdaadverslaggever Peter R. de Vries staan klaar om kroongetuige Nabil B. bij te staan. Dat hebben zij vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Nabil B., die getuigt tegen de liquidatiebende van Ridouan Taghi, zit op dit moment zonder juridische bijstand.
Gevolg van vaker thuiswerken: kwart miljoen minder verkeersboetes
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:15)


Veel wegen waren afgelopen weken uitgestorven en dat is ook goed terug te zien in het aantal verkeersboetes. In de eerste vier maanden van 2020 ging bijna een kwart miljoen minder mensen op de bon in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Boetes voor mobiel bellen gingen wel fors omhoog.
THUMB
Halsema voelde zich 'in de kou gezet' door gebrek aan steun Grapperhaus
Bron:nu.nl / binnenland

(04-06-2020 13:59)


De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema voelde zich in de steek gelaten door minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus, bij de kwestie rondom de te drukke demonstratie op De Dam. Dat blijkt uit een appgesprek die door het ministerie is vrijgegeven op vraag van PVV-leider Geert Wilders.
THUMB
Grapperhaus en Halsema ruzieden over de demonstratie op de Dam
Bron:HartvNL / binnenland

(04-06-2020 13:42)


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid botste maandagavond al met burgemeester Femke Halsema over het uit de hand gelopen protest tegen racisme in Amsterdam. Dat blijkt uit app-gesprekken die donderdag openbaar zijn gemaakt na een spoedverzoek van PVV-leider Geert Wilders.
Drive-in bioscoop smaakt naar meer: ‘Auto's zijn een veilige oplossing voor evenementen’
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 13:20)


Dertig mensen met vitale beroepen keken woensdagavond vanuit hun auto naar een film in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Als het aan organisatoren regisseur Martin Koolhoven, Outdoor Cinema en het stadion zelf ligt dan was het zeker niet de laatste keer dat daar een drive-in film werd vertoond.
THUMB
Dj Radio 10 wordt niet vervolgd vanwege 'coronalied'
Bron:NOS / binnenland

(04-06-2020 15:40)


Radio 10-dj Lex Gaarthuis wordt niet vervolgd vanwege het draaien van een 'coronalied'. Het OM vindt dat het lied "binnen de context van de artistieke expressie" past. Op 6 februari was in Gaarthuis' radioprogramma het carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen te horen.
Anti-lockdown-activisten plannen protestactie op het Malieveld in Den Haag
Bron:HartvNL / binnenland

(04-06-2020 15:12)


Anti-lockdown-activisten zijn van plan om zaterdag massaal te gaan protesteren in Den Haag. De demonstranten willen dat het kabinet stopt met de intelligente lockdown en de 1,5 meterregel die momenteel gelden om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.
Minder verkeersboetes door corona, toch nog 2,5 miljoen
Bron:NOS / binnenland

(04-06-2020 14:54)


In de eerste vier maanden van dit jaar zijn 2.481.352 verkeersboetes gegeven. Dat zijn er zo'n 250.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De afname heeft waarschijnlijk met corona te maken. Na de oproep van het kabinet, half maart, om zoveel mogelijk thuis te blijven, was het rustiger op de weg.
Peter R. De Vries vertrouwenspersoon van kroongetuige Marengo-zaak
Bron:NOS / binnenland

(04-06-2020 14:26)


Misdaadjournalist Peter R. de Vries is de beoogde vertrouwensman van de kroongetuige in het proces tegen de groep rond Ridouan Taghi. Verder is de nieuwe advocaat van de kroongetuige Peter Schouten uit Breda. Schouten en De Vries maakten dat bekend op een persconferentie.
Peter R. de Vries en Peter Schouten werpen zich op voor kroongetuige Nabil B.
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:21)


Advocaat Peter Schouten en misdaadverslaggever Peter R. de Vries staan klaar om kroongetuige Nabil B. bij te staan. Dat hebben zij vanmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Nabil B., die getuigt tegen de liquidatiebende van Ridouan Taghi, zit op dit moment zonder juridische bijstand.
THUMB
LIVE | Klaver en Wilders in de clinch over Dam-demonstratie
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 14:16)


PVV-leider Geert Wilders en GroenLinks-voorman Jesse Klaver zijn bij het begin van het Kamerdebat over de coronacrisis keihard gebotst over de demonstratie op de Amsterdamse Dam.
NU LIVE: Persconferentie Peter R. de Vries over proces Taghi
Bron:HartvNL / binnenland

(04-06-2020 14:10)


Misdaadjournalist Peter R. de Vries en advocaat Peter Schouten houden donderdagmiddag een persconferentie over het grote liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.Vooraf willen de twee geen commentaar geven. Mogelijk zullen ze aankondigen Peter R.
THUMB
Vrijgegeven appverkeer Halsema-Grapperhaus: 'Je zet me in de kou'
Bron:NOS / binnenland

(04-06-2020 13:55)


Burgemeester Halsema van Amsterdam voelde zich afgelopen maandag door minister Grapperhaus van Justitie in de kou gezet. Dat blijkt uit het appverkeer tussen de twee politici naar aanleiding van de anti-racismedemonstratie op de Dam. De appjes tussen Halsema en Grapperhaus zijn openbaar gemaakt op verzoek van de Tweede Kamer.
Halsema en Grapperhaus ruzieden via de app over demonstratie Dam
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 13:22)


Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben op de avond van de demonstratie op de Dam hoog oplopende ruzie gehad via Whatsapp.
Agent biedt Limburgse jongeren excuses aan om racistische opmerking
Bron:AD / binnenland

(04-06-2020 13:12)


De politie is gisteravond in verlegenheid gebracht door een uitspraak van een agent in het Limburgse Vijlen. Tijdens een gesprek met een groep donkere jongeren zei deze agent: „Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen.”
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: