Binnenland
Ouder >> 
'Ze doen net alsof je een dier bent'
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 07:06)


Al generaties lang vechten donkere spelers tegen racisme op en buiten het veld. Zondag moesten ze wederom constateren dat de strijd niet is gestreden. ,,Noem hier één club met een zwarte voorzitter. Nou?''
THUMB
Wekdienst 19/11: Nederland-Estland en eerste debat Johnson-Corbyn
Bron:NOS / binnenland

(19-11-2019 06:52)


Goedemorgen! Vanavond speelt het Nederlands elftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. En vertegenwoordigers van de gele hesjes gaan vandaag opnieuw op bezoek bij de premier. In het noorden van het land trekt de regen deze ochtend weg. Verspreid over het land kunnen er enkele buien vallen.
D66 wil slimme algoritmes en gezichtsherkenning aan banden leggen
Bron:NOS / binnenland

(19-11-2019 06:00)


D66 wil dat er regelgeving komt voor gebruik van "vergaande" algoritmes en gezichtsherkenning binnen de overheid. Tot die regels er zijn, moet er een verbod op die technieken komen. Daaronder valt ook het inmiddels omstreden SyRI, waarbij overheden samen met het ministerie van Sociale Zaken bijstandsfraude kunnen opsporen.
Duitse natuurbeschermers boos: Nederland vist zalm weg die nu eindelijk door Haringvliet kan
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 05:00)


De opening van de Haringvlietsluizen moest het sluitstuk zijn van een enorme operatie om de zalm, paling en steur weer terug te krijgen in de Europese rivieren. Maar Duitse, Zwitserse en Franse natuurorganisaties slaan vandaag in Den Haag alarm: de miljoenen zalmen die zij uitzetten in de Rijn om de visstanden te herstellen, zwemmen pal voor de dam in de netten van Nederlandse vissers.
THUMB
'Vertrouwenscrisis politie hindert bestrijding georganiseerde misdaad'
Bron:NOS / binnenland

(19-11-2019 01:25)


Door een vertrouwenscrisis binnen de Landelijke Eenheid wordt het internationale inlichtingenwerk van de politiedienst "ernstig" belemmerd. Dat schrijft NRC na gesprekken met betrokkenen. De agenten spreken tegenover de krant onder meer over vriendjespolitiek, machtsmisbruik en discriminatie door leidinggevenden.
THUMB
Inlichtingenwerk politie in gevaar door interne vertrouwenscrisis
Bron:AD / binnenland

(18-11-2019 23:47)


Een hoogoplopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid belemmert in ernstige mate het inlichtingenwerk van deze politiedienst belast met de aanpak van de zware misdaad en terrorisme. Dit blijkt uit gesprekken die NRC met betrokkenen heeft gevoerd.
'Aanbod Snel voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslag niet acceptabel’
Bron:AD / binnenland

(18-11-2019 23:10)


Eva Gonzalez Perez, de advocaat die dertig gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire bijstaat, vindt het aanbod van staatssecretaris Menno Snel niet acceptabel. “Natuurlijk ga ik hier iets tegen ondernemen”, zegt Gonzalez Perez tegen NRC.
THUMB
Ruinerwold: verdachte vader en huurder blijven langer in beperking
Bron:HartvNL / binnenland

(18-11-2019 22:41)


De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. De 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. mogen alleen contact hebben met hun advocaten.Sinds hun aanhouding half oktober zit het duo al in beperking. Eind oktober verlengde de rechtbank het voorarrest van het tweetal met negentig dagen.
THUMB
Prins Andrew verliest steun van bedrijfsleven na BBC-interview
Bron:NOS / binnenland

(18-11-2019 22:11)


De internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG wil de Britse prins Andrew niet langer sponsoren. Ook verzekeringsmakelaar Aon heeft aan de Financial Times laten weten afstand te nemen van de prins. Volgens de krant willen de bedrijven hun eigen reputatie beschermen nu er veel controverse is over de band tussen prins Andrew en de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein.
MS-patiënt Janneke hoopvol nu genezing MS stapje dichterbij is
Bron:HartvNL / binnenland

(18-11-2019 21:39)


Onderzoekers van het Radboudumc hebben meerdere DNA-varianten ontdekt die een verhoogd risico geven op de ziekte MS. De ontdekkingen bieden extra houvast voor gerichter onderzoek naar de bestrijding van de progressieve hersenziekte.Een hoopvolle boodschap voor MS-patiënte Janneke Knol (25), die er vertrouwen in heeft dat er een medicijn komt tegen de progressieve hersenziekte.
THUMB
Makkelijker zonnepanelen voor kleine bedrijven
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 07:00)


Kleinere ondernemers kunnen vanaf volgend jaar makkelijker subsidie aanvragen voor energiebesparende investeringen, zoals zonnepanelen voor op hun winkel of bedrijfspand. De regeringscoalitie trekt daar 100 miljoen euro voor uit.
Wie tegenwoordig wil opvallen, moet vooral normaal doen
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 06:01)


Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Decathlon waarschuwt voor Black Friday-gekte
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 06:00)


Volgende week vrijdag is het weer Black Friday, de dag waarop winkeliers klanten de állerbeste en goedkoopste deals beloven. Een groeiend aantal winkeliers doet mee aan de uit Amerika overgewaaide kortingsdag, maar lang niet allemaal. Sportwinkel Decathlon bijvoorbeeld hekelt het fenomeen.
THUMB
Aanpak zware misdaad in gevaar door vertrouwenscrisis binnen politie
Bron:nu.nl / binnenland

(19-11-2019 02:39)


De aanpak van zware misdaad en terrorisme in Nederland wordt ernstig belemmerd door een hooglopende vertrouwenscrisis tussen politieagenten van de Landelijke Eenheid. Dat schrijft NRC maandagavond.
Zes mannen opgepakt bij onderzoek naar drugslab; flinke partij drugs gevonden
Bron:AD / binnenland

(19-11-2019 01:01)


De politie heeft maandagavond in de Brabantse plaats Sint Willebrord een cocaïnewasserij aangetroffen. Aan het einde van de avond vond de politie ook een flinke partij cocaïne. Zes mannen die zich hadden verstopt, zijn opgepakt.
Medewerker Tata Steel doodziek van aangekondigde massa-ontslagen
Bron:HartvNL / binnenland

(18-11-2019 23:17)


Het nieuws dat staalfabrikant Tata Steel duizenden mensen ontslaat, slaat bij veel mensen in als een bom. In de omgeving van de fabriek “heeft iedereen het erover”.Vlak voor de feestdagen worden in Nederland naar verwachting 1500 werknemers op straat gezet.
THUMB
Nederlands meisje in bad onder stroom door telefoon
Bron:NOS / binnenland

(18-11-2019 22:56)


Een Nederlands meisje van 13 is onder stroom komen te staan toen ze haar telefoon in bad gebruikte. Dat schrijven artsen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk in het tijdschrift Journal of Medical Case Reports. Waarschijnlijk heeft het meisje de telefoon, die in de oplader zat, in bad laten vallen.
THUMB
Nabestaande na eerste dag van proces insulinemoorden: 'Ga nou praten, lafaard'
Bron:HartvNL / binnenland

(18-11-2019 22:17)


Tientallen nabestaanden van slachtoffers van de insulinemoorden zitten nog met talloze onbeantwoorde vragen na de start van het proces tegen de 23-jarige verpleger Rahiied A. De verdachte staat terecht voor vier moorden en zeven pogingen tot moord op bewoners van vier verzorgingshuizen in de regio Rotterdam.
Verdachten zaak Ruinerwold langer in beperking
Bron:AD / binnenland

(18-11-2019 22:10)


De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold blijven twee weken langer in beperking. Dat heeft het OM Noord-Nederland bevestigd.
THUMB
Minister Bruins wil conflict ziekenhuis-cao vlottrekken
Bron:NOS / binnenland

(18-11-2019 21:37)


Minister Bruins voor Medische Zorg heeft de vakbonden voor verpleegkundigen en de ziekenhuiswerkgevers uitgenodigd voor gesprekken op zijn ministerie. Bruins hoopt op die manier het conflict over een nieuwe cao in de ziekenhuissector vlot te trekken. Morgen komen de bonden naar Den Haag, de werkgevers zijn voor woensdag uitgenodigd.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: