Binnenland
Ouder >> 
Prins Dennis Verbaas krijgt onderscheiding van sultan Maleisië
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 17:52)


Dennis Verbaas uit Lisse heeft een koninklijke onderscheiding gekregen in Maleisië. Hij mag zich vanaf nu Dato Verbaas noemen, het is te vergelijken met het Britse ‘Sir’. Dennis is getrouwd met de enige dochter van de Sultan Ibrahim in Maleisië, prinses Aminah.
Duizenden betogers op de been voor antiracismedemonstratie in Amsterdam
Bron:nu.nl / binnenland

(23-03-2019 16:36)


Duizenden demonstranten zijn vandaag in Amsterdam op de been om zich uit te spreken tegen racisme en discriminatie. Vooralsnog verloopt de demonstratie volgens de politie vreedzaam, wel zijn er enkele aanhoudingen verricht.
Verzakkingen, scheuren en lekkage: deze jonge huizenkopers wonen in een nachtmerrie
Bron:AD / binnenland

(23-03-2019 15:56)


Koop je als jong gezin je eerste nieuwe huis, blijkt het een woning vol gebreken. Tientallen mensen uit Apeldoorn, Zeewolde, Ede, Culemborg en Huizen zijn ten einde raad en liggen op ramkoers met bouwer Slokker Innovate. ,,We hebben nu al enorme spijt van onze koop.
Kinderen herdenken omgekomen jeugdtrainer
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2019 15:41)


Het was een speciale dag op de Utrechtse voetbalclub Desto. Daar stond iedereen stil bij de aanslag in de tram afgelopen maandag. Een van de mensen die bij die aanslag om het leven kwam, was een jeugdtrainer van Desto. Om de trainer te herdenken hangen vlaggen halfstok en in de kantine is een speciale herdenkingsplek.
Nederland weer wat schoner: recordaantal vrijwilligers ruimt zwerfafval op
Bron:AD / binnenland

(23-03-2019 15:39)


Een recordaantal van 200.000 mensen heeft zaterdag meegedaan aan de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen. Buurtbewoners, bedrijven, organisaties voor buitenschoolse opvang (bso's), verenigingen en gemeenten uit het hele land organiseerden bij elkaar zo'n 4300 acties.
THUMB
Deel pulsvissers mag nog even door vissen: vergunning eenmalig verlengd
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 14:31)


Een deel van de pulsvissers kan nog een paar maanden doorwerken. Verantwoordelijk minister Carola Schouten verlengt eenmalig hun vergunning, schrijft ze aan de Tweede Kamer.Deze groep vissers kan hun werkzaamheden nu voortzetten tot 1 juni. Het gaat om 37 vaartuigen, bijna de helft van alle Nederlandse kotters die platvissen vangen door middel van stroomstootjes.
THUMB
17-jarig uit Poeldijk meisje overleden na ongeluk met scooter in Den Haag
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 13:46)


Een 17-jarig meisje uit Poeldijk is vrijdag overleden na een zwaar verkeersongeval in Den Haag. Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Beresteinlaan botste ze rond 11.00 uur met haar scooter tegen een auto.Het meisje kwam hard ten val en raakte zwaargewond.
Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
Bron:AD / binnenland

(23-03-2019 13:04)


Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet.
Vereniging Eigen Huis wil af verbod op asbestdaken na noodkreten woningbezitters
Bron:AD / binnenland

(23-03-2019 12:27)


Het verbod op asbestdaken gaat te ver en moet worden teruggedraaid. Dat stelt Vereniging Eigen Huis in EenVandaag. De belangenvereniging zegt talloze noodkreten te ontvangen van woningbezitters die met torenhoge offertes worden geconfronteerd.
Amsterdam vreest mogelijke ongeregeldheden grote anti-racisme-demonstratie
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 12:13)


Om ongeregeldheden bij de grote antiracismedemonstratie zaterdagmiddag op de Dam te voorkomen, haalt Amsterdam een bekende set regels en voorwaarden van stal.Lees ook: Protest tegen racisme in Amsterdam: ‘Een sociaal en economisch rechtvaardig Nederland’Zo mogen demonstranten geen dingen meenemen die als wapen kunnen worden gebruikt, zoals stokken en verstevigde spandoeken en fysieke confrontaties zijn ook verboden.
THUMB
Forse stijging aantal drugsdumpingen, Brabant is koploper
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 16:57)


Het aantal lozingen van chemisch drugsafval is in Nederland vorig jaar gestegen tot bijna driehonderd dumpingen. Dat betekent een stijging van 42 procent ten opzicht van 2017 toen het aantal lozingen net iets boven de tweehonderd uitkwam.In bijna alle provincies werd meer drugsafval gedumpt dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers die het AD bij de politie heeft opgevraagd.
Kabinet: ‘Dreiging IS nog lang niet voorbij, we moeten terreurgroep nu duurzaam verslaan’
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 16:02)


Islamitische Staat (IS) heeft zijn laatste bolwerk verloren in Syrië, maar “de dreiging is nog lang niet voorbij”, waarschuwt het kabinet. “We moeten ons nu richten op een duurzame nederlaag” van IS, aldus minister van Defensie Ank Bijleveld.
THUMB
Man in Rotterdam slaat in op 12-jarige voetballers
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 15:43)


Een man in Rotterdam kon zich niet beheersen langs het voetbalveld van Sportvereniging Rotterdam United. Hij rende het veld op en sloeg in op een team met 12-jarige spelers.Waarom de man boos werd is onduidelijk. Behalve de jonge spelers kreeg ook de scheidsrechter klappen van de man.
200.000 vrijwilligers ruimen zwerfafval op tijdens Landelijke Opschoondag
Bron:nu.nl / binnenland

(23-03-2019 15:40)


Een recordaantal van 200.000 mensen heeft zaterdag meegedaan aan de zeventiende editie van de Landelijke Opschoondag om zwerfafval op te ruimen.
Bloemenzee in Utrecht: ‘Ik krijg er koude rillingen van om hier te staan’
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 15:05)


Een dag na de indrukwekkende tocht groeit de bloemenzee in Utrecht nog steeds. Er komen veel mensen langs om even stil te staan bij de slachtoffers van de aanslag in afgelopen maandag.Lees ook: Burgemeester Utrecht: ‘Tocht is bedoeld als bemoediging en troost’“Ik krijg er koude rillingen van om hier te staan”, vertelt een man die niet bij de tocht kon zijn en daarom nu langs gaat.
THUMB
17-jarig meisje uit Poeldijk overleden na ongeluk met scooter in Den Haag
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 13:46)


Een 17-jarig meisje uit Poeldijk is vrijdag overleden na een zwaar verkeersongeval in Den Haag. Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Beresteinlaan botste ze rond 11.00 uur met haar scooter tegen een auto.Het meisje kwam hard ten val en raakte zwaargewond.
THUMB
Vergunning pulsvissers nog eenmaal verlengd
Bron:AD / binnenland

(23-03-2019 13:40)


Minister Carola Schouten van Landbouw en Visserij verlengt eenmalig de pulsvisvergunningen van de helft van de Nederlandse vissers. Hun tijdelijke vergunningen lopen vanaf volgende week af. Schouten geeft ze nu tot 1 juni om door te vissen.
De Jonge: ik vond het noodzakelijk om even een minuutje 'boe' te roepen
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2019 13:03)


"Je kan wel zeggen dat het niet helemaal geslaagd is", reageert Freek de Jonge na afloop van het Boekenbal gisteravond. Tijdens de opening van het bal stond hij op in het publiek en deed een oproep tegen Thierry Baudet. Maar dat leverde niet helemaal de reacties op die hij had verwacht.
Voorbijganger vindt twee handgranaten bij winkel in Rotterdam
Bron:HartvNL / binnenland

(23-03-2019 12:26)


Bij een winkel in waterpijpen en souvenirs aan de Schiedamseweg in Rotterdam heeft een voorbijganger twee handgranaten gevonden. De politie heeft de straat afgezet van de Lage Erfbrug tot de Jan Kruifstraat en de tram rijdt niet.Het Team Explosieven Verkenning onderzoekt of het om echte handgranaten gaat, aldus de politie.
Mogelijk handgranaten gelegd voor waterpijpwinkel Rotterdam
Bron:NOS / binnenland

(23-03-2019 12:06)


Voor een waterpijpwinkel aan de Rotterdamse Schiedamseweg zijn mogelijk twee handgranaten gelegd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de mogelijke explosieven veiliggesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat onderzoeken of het om echte handgranaten gaat.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: