Binnenland
Ouder >> 
Boeren overnachten op Malieveld, ook hotels vol met demonstranten
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 21:31)


Enkele tientallen boeren die woensdag hebben gedemonstreerd in Den Haag willen overnachten op het Malieveld. Ook zijn hotels in de omgeving van het centrum volgeboekt.De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens een woordvoerder is er daarom sprake van ‘langdurig demonstreren’.
Slapen, boerenontbijt (met shoarma) en daarna een 'voettocht' in Den Haag
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 21:11)


De grote boerenprotestdag in Den Haag en De Bilt is "grandioos" verlopen, zegt een woordvoerder van de organisatie. Het gros van de duizenden boeren is naar huis, een klein deel overnacht in Den Haag. Want ook morgen staan op kleinere schaal acties gepland.
THUMB
Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 20:45)


De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn.
Steun voor boeren gestegen na tweede landelijke protestactie
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 20:32)


Nederlanders hebben na de protestacties van woensdag weer meer sympathie gekregen voor de boeren. Dinsdag steunde nog 70 procent het boerenprotest, woensdag is dat alweer 78 procent.De boeren waren vanaf woensdagochtend weer massaal aanwezig in Den Haag.
THUMB
Aanhoudingen bij protest Koerden en Turken in Rotterdam, agenten gewond
Bron:nu.nl / binnenland

(16-10-2019 20:08)


De politie heeft woensdagavond in het centrum van Rotterdam meerdere aanhoudingen verricht bij een Koerdisch protest waar ook Turkse Nederlanders bij aanwezig zijn.
THUMB
Kunnen boeren alles maken? ‘We wilden escalatie voorkomen’
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 20:04)


Rode kruizen negeren op de snelweg, over afzettingen heenrijden, trambanen blokkeren, vuurwerk afsteken, met je trekker door winkelstraten rijden. Demonstraties zijn in het verleden om minder afgekapt, maar de boeren hadden vrij spel. ,,Een bewuste keuze’’, aldus de politie.
THUMB
Agenten gewond tijdens confrontaties tussen Koerden en Turken in Rotterdam
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 19:41)


Bij confrontaties tijdens demonstraties van Koerden en Turken in Rotterdam zijn meerdere agenten gewond geraakt. De politie heeft verschillende mensen aangehouden.Volgens de politie is de ME op het Kruisplein ingezet. Ook elders is het onrustig. Op verschillende locaties zijn vechtpartijen ontstaan en moet de politie ingrijpen.
THUMB
Vier aanhoudingen verricht rond boerenprotest in Den Haag
Bron:nu.nl / binnenland

(16-10-2019 19:06)


Het boerenprotest in Den Haag is volgens de lokale politie zonder grote incidenten verlopen. Wel hebben agenten in de loop van de dag vier personen opgepakt.
THUMB
Vier mensen aangehouden bij boerenprotest Den Haag
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:57)


Bij het boerenprotest in Den Haag zijn vandaag in totaal vier mensen aangehouden. Twee zijn gearresteerd voor het gooien van vuurwerk, een persoon voor belediging en iemand voor het niet opvolgen van een bevel of verordening. Volgens de politie is de demonstratie tot dusver zonder grote incidenten verlopen.
THUMB
Rutte noemt irritatie over bemoeienis onderwijs-cao ‘terecht’
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:42)


Minister-president Mark Rutte houdt vol: werkgevers en onderwijsbonden moeten eerst een nieuwe cao sluiten voor het kabinet met extra geld over de brug komt. Na een gesprek op het Torentje noemde hij de irritatie over die voorwaarde wel ‘terecht’.
THUMB
Files in heel het land door terugkerende boeren
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 21:20)


Opstoppingen op de weg verspreiden zich in de loop van de avond over het land. De ANWB ziet op verschillende wegen files ontstaan door colonnes tractoren die naar huis rijden. Rond 21.00 uur stond er ongeveer 80 kilometer file. Ook zijn er meerdere ongelukken gebeurd met tractoren.
THUMB
Ook woningsector wil aanpassing stikstofregels
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 20:47)


Ook de woningsector roept de politiek op om tijdelijke maatregelen te nemen in de stikstofkwestie. Woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwers en huurders hebben een brandbrief gestuurd aan het kabinet en de Tweede Kamer, die morgen met minister Schouten debatteert over de stikstofcrisis.
THUMB
'Aantal violisten op Binnenhof is minder intimiderend dan duizend trekkers'
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 20:36)


Denker des Vaderlands Daan Roovers kijkt met enige verbazing naar alle aandacht die de boerenprotesten krijgen. "Het hele land wordt voor ze platgelegd. Dat lukt klimaatactivisten nooit." Ze denkt er wel een verklaring voor te hebben. "Men is banger voor de boeren dan voor klimaatactivisten.
THUMB
Rutte: geen beloftes aan Klaver voor steun
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 20:13)


Het kabinet heeft geen deal gesloten met GroenLinks over de steun aan het belastingplan en de begrotingen. Volgens premier Rutte is er geen enkele belofte gedaan voor steun aan geen enkele oppositiepartij dan ook.
THUMB
Boeren hadden vandaag vrij spel: 'Een bewuste keuze’
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 20:04)


Rode kruizen negeren op de snelweg, over afzettingen heenrijden, trambanen blokkeren, vuurwerk afsteken, met je trekker door winkelstraten rijden. Demonstraties zijn in het verleden om minder afgekapt, maar de boeren hadden vrij spel. ,,Een bewuste keuze’’, aldus de politie.
THUMB
Politie in problemen door prins Harry, Duncan Laurence en Max Verstappen
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 19:48)


Een stuwmeer aan evenementen in het voorjaar van 2020, zoals het Songfestival, de Formule 1 en de Invictus Games, stelt de politie voor grote problemen. Om politie-inzet te garanderen, mogen agenten beperkt op voorjaarsvakantie.
Nederland demonstratieland? 'We protesteren net zo vaak als in jaren 60'
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 19:39)


Boeren die met een trekker de deur van een provinciehuis forceren. Klimaatbetogers die zichzelf vastlijmen aan een bankgebouw. Nederland is in de ban van demonstraties. Een nieuwe werkelijkheid? Nee hoor, zegt socioloog Jacquelien van Stekelenburg. "Wij zijn veel meer een demonstratieland dan we denken.
Zo verliep de boerenstaking: 'Minder stikstofmaatregelen!'
Bron:nu.nl / binnenland

(16-10-2019 19:04)


Een grote groep boeren heeft woensdag opnieuw gedemonstreerd tegen de stikstofmaatregelen. Ze begonnen hun actie 's ochtends in de gemeente De Bilt, nabij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en reden rond het middaguur door naar Den Haag.
LIVE | Vier mensen aangehouden bij boerenprotest Den Haag
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:57)


Duizenden boze boeren protesteren vandaag tegen de stikstofregels. In totaal zijn vier mensen aangehouden, meldt de politie. Op de snelwegen rond Den Haag is het enorm druk door boeren die uit de stad vertrekken. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.
THUMB
FIOD arresteert criminele dienstverlener uit Hillegom (66)
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:37)


De FIOD heeft gisterenavond een 66-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Hillegom aangehouden. De man zou financiële diensten hebben verleend aan onder meer drugs- en wapenhandelaren.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: