Binnenland
Ouder >> 
Een van Nederlands meest gezochte criminelen zou opgepakt zijn in Dubai
Bron:nu.nl / binnenland

(22-04-2021 20:52)


De politie in Dubai zou Tommy van der S., een crimineel die op de Nationale Opsporingslijst stond, hebben opgepakt. Dat schrijven De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad donderdagmiddag op basis van bronnen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) kan de arrestatie in gesprek met NU.
'Vaccineer zo snel mogelijk ook in armere landen om mutaties te voorkomen'
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 20:12)


Na een trage start komt het Nederlandse vaccinatieprogramma op stoom met nu zo'n 4,8 miljoen gezette prikken. Maar wereldwijd gaat het veel langzamer, vooral in lage-inkomenslanden. Experts waarschuwen dat dit voor alle wereldburgers een risico vormt, ook voor mensen die al volledig zijn ingeënt.
THUMB
Ik vond ze juist een verademing, die ‘vakantiegevangenissen’!
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 20:00)


Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Testsamenleving? Van 'buitenproportioneel' tot 'eindelijk weer vrijheid'
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 19:32)


Eerst testen en dan naar de Keukenhof, het casino of een sportwedstrijd: het is nu nog onderdeel van een pilot, maar het moet op een gegeven moment onderdeel van de samenleving worden, als het aan de overheid ligt. De zogenoemde testsamenleving moet het leven tijdens de coronapandemie weer normaler maken.
THUMB
CDA-afdelingen pal achter Omtzigt en tegen deelname aan kabinet onder Rutte
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 19:04)


Een groep van circa twintig CDA-afdelingen roept partijleider Wopke Hoekstra op niet in een kabinet onder premier Mark Rutte te gaan zitten. Het land ‘waarachtig dienen’ kan ook vanuit de oppositie, stellen de ondertekenaars in een brandbrief aan de partijtop, waarin zij zich ‘expliciet’ achter CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt scharen.
THUMB
Kabinet en Kamer ruziën al jaren over informatie rond toeslagenaffaire
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 18:05)


Weer staat de Tweede Kamer op zijn achterste benen. Het kabinet heeft informatie achtergehouden in de toeslagenaffaire. Het punt waarop het aankomt is: gingen de ministers daarmee hun boekje te buiten?
Géén late 1 aprilgrap: Hema komt met tompoucebier
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 17:49)


Wie van tompoucen houdt en ook niet vies is van een biertje op zijn tijd, kan mogelijk zijn hart ophalen bij Hema. Vanaf vandaag liggen er namelijk heuse blikjes ‘tompoucebier’ in de schappen van de winkelketen. Géén 1 aprilgrap, verzekert het bedrijf.
Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak zeldzame bijwerking
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 17:17)


De zeer zeldzame bijwerking van het AstraZeneca-vaccin, trombose in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, kan misschien wel worden voorkomen, denken Duitse wetenschappers. De wetenschappers hebben in het vaccin minuscule resten van duizend soorten menselijke eiwitten aangetroffen die daar niet thuishoren.
THUMB
Nederlandse commandant Afghanistan blij met extra troepen: ‘De situatie is nu heel onvoorspelbaar’
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 17:09)


Nederland heeft sneller dan gepland 80 extra militairen naar Afghanistan gestuurd. Zelfs voordat de Tweede Kamer een besluit kon nemen, waren ze al onderweg om de basis beter te beveiligen. Kamerleden voelden zich geschoffeerd, maar de commandant in Afghanistan is blij met de snelle steun.
THUMB
Kroondomein dicht vanwege ‘persoonlijke levenssfeer’ koning Willem-Alexander: ‘Het wordt steeds gekk
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 16:30)


Het Kroondomein gaat jaarlijks in het jachtseizoen drie maanden op slot vanwege de ‘persoonlijke levenssfeer’ van de koning. Dat stelt minister Carola Schouten van Landbouw in antwoord op Kamervragen naar aanleiding van de miljoenensubsidie voor het Kroondomein.
TikTok-ruzie in Helmond: meisje (12) mishandeld, vijf minderjarige meisjes aangehouden
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 20:40)


Een 12-jarig meisje is vrijdag 16 april door een groep meisjes van tussen 11 en 13 jaar geschopt en geslagen. Dat gebeurde op de Noord Parallelweg in Helmond. Aanleiding is een vete die is ontstaan door een zogenaamd ‘haataccount’ op het online platform TikTok, meldt de politie.
Dappere duif bouwt nest pal naast slechtvalk: ‘Die eten meerdere duiven per dag’
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 20:04)


Een duif heeft in Venlo een even bijzondere als gevaarlijke plek uitgekozen om zijn nest te bouwen. Het beestje koos ervoor te broeden in de toren van de Sint Martinusbasiliek, pal naast het nest van een slechtvalk. Dat terwijl slechtvalken regelmatig duif op het menu hebben staan.
Wie is bij jou thuis de positieveling en wie de zwartkijker?
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 20:00)


Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 404. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
THUMB
CDA-afdelingen spreken steun uit voor Omtzigt in brandbrief aan bestuur
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 19:04)


Ongeveer twintig CDA-afdelingen sturen rond middernacht een brandbrief naar het partijbestuur en de Eerste en Tweede Kamerfractie. De CDA’ers spreken daarin ‘expliciet’ hun steun uit voor Pieter Omtzigt. ‘Het land waarachtig dienen kan ook vanuit de oppositie’, schrijven ze in de brief, die in handen is van The Post Online.
THUMB
Vermoorde Lotte (14) dacht zwanger te zijn en bekocht dat mogelijk met de dood
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 18:11)


De 14-jarige Lotte uit Almelo heeft haar bewering dat ze misschien zwanger was mogelijk met de dood moeten bekopen. Voor haar dood zitten twee broers uit Almelo van nu 15 en 18 jaar vast. De tiener dacht in verwachting te zijn van de oudste broer. Ook het versturen van een naaktfoto zou een rol hebben gespeeld bij haar gewelddadige dood.
Niels en Jasper zorgen voor hun zieke moeder
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 18:00)


Niels en Jasper zorgen al bijna hun hele leven voor hun zieke moeder. Zij heeft een zeldzame ziekte waardoor ze veel pijn heeft en snel moe is. Om haar te helpen doen de broers vaak klusjes in huis. Jonge mantelzorgers De broers worden jonge mantelzorgers genoemd.
Langgezochte Eindhovense drugscrimineel Tommy van der S. opgepakt in Dubai
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 17:25)


In Dubai is deze week de langgezochte Eindhovense crimineel Tommy van der S. opgepakt. Hij werd in mei 2017 veroordeeld tot negen jaar cel wegens grootschalige handel in harddrugs.
Onderzoek ‘Mep een mug’ is een succes: al 6000 dode muggen binnen
Bron:AD / binnenland

(22-04-2021 17:13)


Nederland liet het zich geen twee keer zeggen. De oproep ‘Mep een mug’ (en stuur hem op) van de Wageningen Universiteit leverde zo'n zesduizend dode muggen op. ,,We hopen zo een beter beeld te krijgen van welke muggensoorten in de winter in Nederlandse huizen aanwezig zijn.
Scholen krijgen 8,5 miljard euro maar moeten dat te snel uitgeven, vinden experts
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 16:48)


Hoe kunnen scholen de coronaschade beperken en de achterstanden wegwerken die leerlingen door de lockdowns hebben opgelopen? Dat is de vraag waar het Onderwijs-OMT, een groep van twaalf wetenschappers op het gebied van onderwijs en kansenongelijkheid, zich de afgelopen tijd over boog.
Dit jaar ruim 600 miljoen extra voor jeugdzorg
Bron:NOS / binnenland

(22-04-2021 16:23)


Gemeenten krijgen voor dit jaar 613 miljoen euro extra om de problemen in de jeugdzorg aan te pakken. Met het geld kunnen de wachttijden in de jeugd-ggz worden aangepakt en kan de crisiscapaciteit worden uitgebreid, zegt staatssecretaris Blokhuis. De gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg, maar komen voor die taak geld tekort.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: