Binnenland
Ouder >> 
Jongen reageert na mishandeling: 'Het gaat nu goed'
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 08:43)


Misschien heb je het gisteren wel gezien: een jongen in Spijkenisse werd in elkaar geslagen door een groep. De jongen heeft nu voor het eerst gereageerd. Hij zegt dat het goed met hem gaat. Opgepakt Van de mishandeling in Spijkenisse gingen filmpjes rond op social media.
Center Parcs steekt half miljard in opknapbeurt, alle huisjes vernieuwd
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 08:26)


Center Parcs steekt ruim een half miljard euro in de renovatie van een groot deel van de vakantieparken en op termijn moeten alle huisjes worden vernieuwd. Dat bevestigt een woordvoerder naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De Europese topman van het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Capelle aan den IJssel, zegt in de krant dat de investering nodig is om te voldoen aan de eisen van de moderne toerist.
Kinderen krijgen voortaan geen speelgoed, maar leesboek bij Happy Meal
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 08:12)


McDonald’s Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboekje als cadeautje bij een Happy Meal. Zo wil de fastfoodketen lezen stimuleren bij kinderen en ouders.In totaal zullen er twaalf verschillende boekjes worden uitgebracht, met iedere maand twee nieuwe exemplaren.
COMM-directeur stapt op na ophef over hoge declaraties
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 08:00)


Directeur Tobias Walraven van het museum COMM in Den Haag stapt op. In een verklaring staat dat hij terugtreedt vanwege alle negatieve publiciteit van de afgelopen dagen over hem en het museum. De 54-jarige Walraven kwam vorige week in het nieuws omdat hij als directeur van het noodlijdende COMM (voorheen bekend als het Museum voor Communicatie en PTT Museum) jaarlijks grote bedragen voor zichzelf declareerde.
Justitie probeert met nieuwe strategie meer geld van criminelen af te pakken
Bron:nu.nl / binnenland

(23-01-2019 07:59)


Het Openbaar Ministerie wil meer geld afpakken van criminelen en komt daarom met een nieuwe strategie.  Volgens officier van justitie Janneke de Smet-Dierckx is het nog steeds niet standaard dat in ieder onderzoek waarin geld het motief is, door een financiële bril wordt gekeken en geldstromen worden gevolgd.
THUMB
Autodief bekent doodrijden Nederlandse toeriste in Melbourne
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 07:48)


De man die in augustus de Nederlandse Gitta Scheenhouwer in Melbourne doodreed, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media. Hij was aangeklaagd voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en autodiefstal.De 27-jarige Scheenhouwer fietste op 12 augustus door Melbourne, toen ze werd geschept door de auto van met de Australiër erin.
Het grote Jeugdjournaal-onderzoek over straffen
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 07:20)


Bijna 9 van de 10 kinderen in Nederland krijgt wel eens straf van zijn ouders. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat we daarover hebben gedaan. Kinderen krijgen het vaakst straf voor brutaal zijn. Daarna volgen gemeen doen tegen (of ruzie maken met) een broer of zus en te lang op de telefoon of spelcomputer zitten.
THUMB
Achtste autobrand in een maand tijd in Amsterdam-Noord
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 07:03)


Bij de flat Rosmolen in de Molenwijk in Amsterdam-Noord is dinsdagnacht een auto uitgebrand. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein naast Kinderdagverblijf De Draaimolen.Ondanks snelle inzet van de brandweer kon niet worden voorkomen dat de auto in zijn geheel uitbrandde.
Sneeuwballengooier (16) mishandeld door 73-jarige man
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 06:59)


Een 73-jarige man uit Katwijk is gisteren aangehouden nadat hij een 16-jarige jongen in het gezicht zou hebben geslagen. Een groep jongens was met sneeuwballen aan het gooien en raakten de verkeerde.
Glad op de weg door sneeuw en bevriezing
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 06:49)


De kans is groot dat het vandaag opnieuw een ijsdag wordt, waarbij de temperatuur onder 0 blijft. Weerplaza waarschuwt dat het door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten in het hele land spekglad is op de weg. ,,Het blijft oppassen!”
'Ouderen moeten eerder nadenken over reanimatie'
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 08:35)


Artsen willen dat ouderen eerder nadenken over de vraag of ze gereanimeerd willen worden. Nu gebeurt dat vaak pas op de spoedeisende hulp, of vlak voor een risicovolle operatie. De ouderenbond ANBO en de Patiëntenfederatie Nederland steunen de oproep.
Frenkie de Jong wordt de duurste Nederlandse voetballer aller tijden
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 08:13)


FC Barcelona heeft Paris Saint-Germain afgetroefd in de strijd om Frenkie de Jong binnen te halen. De Catalanen zijn bereid de door Ajax gevraagde astronomische transfersom te betalen, schrijft De Telegraaf.Waar de Franse kampioen afhaakte bij 75 miljoen euro, zou Barça volgens Spaanse bronnen bijna 90 miljoen euro overmaken aan Ajax.
THUMB
KNMI waarschuwt voor gladheid in het hele land
Bron:nu.nl / binnenland

(23-01-2019 08:02)


Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met gladheid. Code geel voor gevaarlijk weer is nog zeker de hele ochtend van kracht.
THUMB
Hoe weet je als arts of een patiënt wel of niet gereanimeerd wil worden?
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 08:00)


Het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft de plompverloren vraag ‘wilt u gereanimeerd worden?’ in de ban gedaan. Komend jaar gaat het ziekenhuis vijfhonderd echte gesprekken voeren met patiënten over hun levenseinde.
Boeven verstoppen hun geld steeds beter en dus moet het OM iets verzinnen
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 07:57)


Voor het tweede jaar op een rij is er minder geld afgepakt van criminelen. Het Openbaar Ministerie is ontevreden en gooit het roer om. ,,Het is tijd voor grote follow the money-onderzoeken.”
Komt het kinderpardon voor dit gezin op tijd?
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 07:30)


Het Armeense gezin Davayan is het nieuwe gezicht van de ophef rond het kinderpardon. Maar komt de nieuwe regeling voor hen op tijd? ‘Ineens lijkt het of we bestaan.’
THUMB
Trucker Evert na spoorongeluk: ‘Van het spoor af met het spul, dacht ik’
Bron:AD / binnenland

(23-01-2019 07:13)


Dankzij doortastend optreden wist vrachtwagenchauffeur Evert Jongman afgelopen zaterdag een botsing met een trein in Raalte te voorkomen. De dieplader achter zijn truck bevond zich nog op de spoorwegovergang, toen de spoorbomen omlaag gingen. ,,Van het spoor af met het spul, dacht ik.
THUMB
Een auto in Amsterdam Noord is volledig uitgebrand
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 07:03)


In de nacht van dinsdag op woensdag is een auto in Amsterdam Noord volledig uitgebrand. De auto stond geparkeerd in de Molendijk.Bron: HFV Photo Services
Wekdienst 23/1: het Nationaal Voorleesontbijt en opnieuw glad op de weg
Bron:NOS / binnenland

(23-01-2019 06:58)


Goedemorgen! Vandaag worden in het hele land voorleesontbijten georganiseerd in bibliotheken, basisscholen en kinderdagverblijven. En Liechtenstein viert zijn 300-jarige bestaan. Het kan vanochtend opnieuw glad zijn. Tot 12.00 uur geldt code geel. Het blijft lang bewolkt met af en toe een vlokje sneeuw.
Hond in Groningen afgemaakt op straat nadat hij eigen baasje in gezicht bijt
Bron:HartvNL / binnenland

(23-01-2019 06:44)


De politie heeft dinsdagavond aan de Boerhaavelaan in Groningen een hond doodgeschoten die zijn eigen baas bij het uitlaten had aangevallen. De politie had een melding gekregen dat een man op straat door een hond was gebeten. Het bleek om de hond van het baasje zelf te gaan.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: