Binnenland
Ouder >> 
Eerste kwartaal 2018 kent hoogst gemeten sterftecijfer sinds 1995
Bron:nu.nl / binnenland

(27-04-2018 00:01)


Het sterftecijfer in het eerste kwartaal van 2018 is het hoogste sinds 1995. In de eerste drie maanden zijn 45.500 mensen overleden in Nederland, wat drieduizend meer is dan dezelfde periode in 2017. Dat blijkt uit de voorlopige bevolkingscijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS).
'Afblazen verhuizing kazerne Doorn naar Vlissingen kost miljoenen'
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 23:37)


Als Defensie nu zou besluiten om de verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen ongedaan te maken, zou dat tientallen miljoenen kosten. Dat schrijft staatssecretaris Barbara Visser van Defensie in een brief aan de Kamer. Op de vraag van GroenLinks of de verhuizing nog terug te draaien valt, schrijft Visser dat de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen dan hun inmiddels gemaakte kosten op Defensie willen verhalen.
'Terugdraaien verhuizing mariniers naar Zeeland kost tientallen miljoenen'
Bron:nu.nl / binnenland

(26-04-2018 22:13)


Als Defensie nu zou besluiten om de verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen ongedaan te maken, zou dat ''tientallen miljoenen” kosten, aldus staatssecretaris Barbara Visser. Er is veel verzet onder de mariniers tegen de verhuizing.
THUMB
Kabinet gaat weer ingrijpen bij Belastingdienst
Bron:nu.nl / binnenland

(26-04-2018 21:48)


Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) grijpt in bij de hervorming van de Belastingdienst. Dat kan tot nieuwe vertragingen leiden, schrijft hij donderdag aan de Tweede Kamer.
Nieuwe vaccinatie tegen meningokokken type W vanaf volgende maand
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 21:30)


Kinderen van 14 maanden krijgen in mei de nieuwe vaccinatie tegen meningokokken. Tot nu toe bood het vaccin alleen bescherming tegen type C, maar in het nieuwe vaccin zijn ook de types A, W en Y van de meningokokkenbacterie opgenomen. Vanaf oktober krijgen ook alle kinderen die 14 jaar worden die prik.
Darter Van Gerwen over NOS-blooper: 'Blijf van me lintje af'
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 21:18)


Topdarter Michael van Gerwen heeft met humor gereageerd op een blooper van het NOS Journaal. De omroep liet in een item over de vandaag uitgereikte lintjes niet een foto van Van Gerwen zien, maar juist van een van zijn grootste concurrenten: Rob 'Voltage' Cross.
THUMB
Sfeer zit er goed in op een koude Vrijmarkt in Utrecht
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 21:00)


In het hele land wordt morgen Koningsdag gevierd en in veel steden en dorpen zijn ze alvast begonnen. Zoals in Utrecht, waar feestvierders zich al vol overgave in de Konings-nacht storten. Traditiegetrouw is Utrecht ook de stad, waar een dag van tevoren al begonnen mag worden met de vrijmarkt.
Geliquideerde Daan Hoefs zou Schijndelse familie bedreigd hebben
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 20:40)


Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Aagje Dekenstraat in Schijndel. De doorzoeking van het huis is onderdeel van het onderzoek naar de liquidatie van de 26-jarige Daan Hoefs.
THUMB
Inspectie: Veiligheid in zeker zes gevangenissen onder de maat
Bron:nu.nl / binnenland

(26-04-2018 19:55)


In zes penitentiaire inrichtingen (PI’s) is de interne veiligheid onder de maat. Er is onvoldoende goed opgeleid personeel en de omgang met gedetineerden laat te wensen over. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid.
Russen ontkennen dat gifaanval op Syrië plaatsvond
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 19:38)


Volgens Rusland was de laatste gifaanval in het Syrische Douma in scène gezet door de Witte Helmen, een hulporganisatie die door het westen wordt gesteund en tot doel heeft Syrische burgers te beschermen. De Russischs ambassadeur liet donderdag in een persconferentie beelden zien van vermeende slachtoffers van de aanval en wil daarmee aantonen dat met deze mensen helemaal niets aan de hand is.
THUMB
Man (19) langer vast voor dodelijke schietpartij shishalounge Den Haag
Bron:nu.nl / binnenland

(26-04-2018 23:42)


De negentienjarige verdachte uit Rotterdam die is aangehouden voor de dodelijke schietpartij in een shishalounge in Den Haag blijft zeker drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag bepaald.
THUMB
Koningsnacht verloopt tot nu toe zonder wanklank
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 23:01)


Aan de vooravond van Koningsdag is op veel plaatsen in het land het feest al in volle gang. In Utrecht was de vrijmarkt en in Den Haag zijn naar schatting 100.000 mensen afgekomen op The Life I Live, een muziekfestival op negen concertpodia in de binnenstad.
THUMB
Staatssecretaris slaat alarm: Belastinginning in gevaar door leegloop
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 22:07)


Door het vertrek van duizenden goede krachten bij de Belastingdienst komt de inning, controle en service aan burgers en bedrijven volgend jaar in acuut gevaar. Daarvoor waarschuwt staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) in een alarmerende brief aan de Tweede Kamer.
THUMB
Met deze verkooptips heb jij zo je kleedje leeg tijdens Koningsdag
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 21:37)


Traditioneel staan er dit jaar, zoals elk jaar, weer talloze vrijmarkten door heel Nederland. De perfecte gelegenheid om jouw rommel op een leuke manier om te zetten in een extra zakcentje. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kleedje uitverkoopt? Op die vraag geven Jessica van Iersel en Marieke de Witte antwoord.
Omstanders halen gewonde slachtoffers uit het water in Stadskanaal
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 21:23)


Aan de Pekelderstraat in Stadskanaal is donderdagavond een auto te water geraakt. Meerdere brandweerkorpsen waren ter plaatse waaronder Groningen en Finsterwolde. Volgens de politie zaten er twee personen in de auto, voorbijgangers schoten direct te hulp.
Met deze verkooptips word jij de koning van de vrijmarkt
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 21:14)


Benvenido van Schaik werd vier keer Nederlands kampioen en drie keer Europees kampioen Standwerken (een soort verkiezing voor marktkoopmannen). Hij weet als geen ander hoe je spullen op een markt moet verkopen. Welke tips heeft hij voor op de vrijmarkt? Van Schaik: "Etaleren doet verkopen.
THUMB
EU-parlement luidt noodklok over vaccinaties
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 20:45)


Het Europees Parlement wil actie tegen de ”zorgwekkende’’ afname van de vaccinatiegraad in de EU. In een resolutie roept het de Europese Commissie en de lidstaten op maatregelen te nemen tegen de ”toenemende en wijdverspreide terughoudendheid tegenover vaccins” en de kostenstijging ervan aan te pakken.
THUMB
De dividendlobby van Mark Rutte
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 19:59)


Niemand komt er na acht jaar regeren zonder butsen en deuken vanaf. Maar de krassen die premier Mark Rutte deze week weer opliep, doen hem wel steeds meer pijn.
THUMB
Verzekeraars en instellingen pakken beddentekort gevaarlijk verwarden aan
Bron:nu.nl / binnenland

(26-04-2018 19:50)


Zorgverzekeraars en ggz-instellingen slaan de handen ineen om het beddentekort voor personen met gevaarlijk verward gedrag te verminderen. Ze hebben afspraken gemaakt om de wachtlijsten korter te maken, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis aan de Tweede Kamer.
THUMB
Krakers ‘We Are Here’ mogen tot juni in gekraakte woningen blijven
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 19:31)


De ongedocumenteerde vluchtelingen van We Are Here kunnen nog tot 1 juni blijven wonen in de gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist. De vluchtelingen hadden het kort geding aangespannen omdat ze het niet eens waren met de beslissing van het Openbaar Ministerie, dat begin deze maand besloot dat de gekraakte panden binnen acht weken moeten worden ontruimd.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: