Binnenland
Ouder >> 
'Jos B. gaat een verklaring afleggen, maar nu nog niet'
Bron:NOS / binnenland

(21-09-2018 21:08)


Jos B. de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, twintig jaar geleden, heeft nog geen verklaring afgelegd. B. zit vast op verdenking van een levensdelict, een zedendelict en een misdrijf tegen de persoonlijke vrijheid.
Twee personen ontsnappen aan de dood als enorme takken door storm afbreken
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 20:41)


Door de storm vrijdagavond zijn in Baarn twee grote takken van een boom gewaaid. Twee personen die in het naastgelegen pand aan het werk waren, hoorden achter hen knakken en werden net gemist toen de takken naar beneden kwamen. Het gebouw is licht beschadigd.
THUMB
Oppositie komt met alternatief voor plan dividendbelasting
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 19:45)


De voltallige oppositie in de Tweede Kamer wil dat het kabinet serieus zoekt naar alternatieven voor de afschaffing van de dividendbelasting. Zelfs SGP-leider Kees van der Staaij, die tot dusver niet meedeed met het collectieve verzet van de oppositie tegen de omstreden maatregel, zette zijn handtekening onder het verzoek.
A44 richting Amsterdam deels afgesloten vanwege brandende ambulance
Bron:nu.nl / binnenland

(21-09-2018 18:52)


De snelweg A44 richting Amsterdam is vrijdagavond bij Warmond voor een deel afgesloten omdat een ambulance vlam heeft gevat.
Intens medeleven: Bijna 50.000 euro voor slachtoffers spoordrama Oss
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:49)


Met een inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is na een dag al meer dan 45.000 euro opgehaald. Het geld is bedoeld om onder meer de uitvaart van de omgekomen kinderen te financieren.
Snelweg richting Amsterdam dicht nadat ambulance in brand vliegt
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 18:46)


De snelweg A44 richting Amsterdam is vrijdagavond enige tijd afgesloten geweest omdat een ambulance vlam had gevat. Waardoor dat kwam is onbekend. De ANWB meldde dat er niemand meer in zat. De ambulance stond ter hoogte van Warmond. Verkeer richting de hoofdstad werd omgeleid.
Hele oppositie: onderzoek alternatieven voor verbeteren vestigingsklimaat
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:24)


De voltallige oppositie, inclusief de SGP, wil dat het kabinet alternatieven op een rijtje zet waarmee Nederland als vestigingsland aantrekkelijker wordt voor bedrijven. Het kabinet stelt dat het vestigingsklimaat beter wordt door het afschaffen van de dividendbelasting, waar de oppositie mordicus tegen is.
THUMB
Asscher beste debater tijdens beschouwingen
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:00)


Lodewijk Asscher is de beste debater van de Algemene Politieke Beschouwingen. Dat heeft het Nederlands Debat Instituut vanavond bekendgemaakt op dag twee van de Algemene Politieke Beschouwingen.
THUMB
Minister haalt Stints niet van openbare weg
Bron:NOS / binnenland

(21-09-2018 17:35)


Minister Van Nieuwenhuizen ziet geen redenen om de Stint, de elektrische bakfiets die gisteren betrokken was bij het spoorwegongeluk in Oss, van de openbare weg te halen. Wel gaat ze de toelatingsprocedure voor Stints opnieuw tegen het licht houden. De minister van Infrastructuur en Waterstaat schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer nadat ze een spoedonderzoek heeft laten doen naar de Stint.
Afro dance is de nieuwe trend op dansscholen
Bron:NOS / binnenland

(21-09-2018 17:17)


Sinds populaire artiest en als Ronnie Flex, Latifah en Broederliefde het in videoclups gebruiken, willen ook steeds meer kinderen het doen: afro dance. Bij dansscholen merken ze dat het dé hype van het moment is. Afro dance is een dansstijl met een mix van Afrikaanse beats en moderne popmuziek.
THUMB
Nederlandse topsport 'op hellend vlak' door medicijnmisbruik
Bron:NOS / binnenland

(21-09-2018 20:49)


In het topschaatsen worden te gemakkelijk medicijnen als schildklierhormonen, corticosteroïden en antibiotica gebruikt. Dat stelt Olympisch chef-arts Cees-Rein van den Hoogenband. De chef-arts krijgt bijval van schaatsicoon Ireen Wüst, die zegt schildklierpatiënt te zijn en schildklierhormoon kreeg voorgeschreven.
Massaal medeleven in Oss: streefbedrag van 60.000 euro al binnen
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 20:24)


De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama in Oss heeft al ruim 60.000 euro opgebracht. Daarmee is het streefbedrag al na één dag opgehaald. De actie loopt tot en met volgende week vrijdag.
'Er moet nu wat gebeuren om burn-outs bij jongeren tegen te gaan'
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:56)


Geestelijke problemen bij jongeren worden onvoldoende herkend en daarmee niet goed voorkomen. Dit komt door een gebrek aan data. Dat stelt hoogleraar Marloes Kleinjan van de Universiteit Utrecht, die oproept tot meer onderzoek.
'Daling aantal mensen in de schuldsanering baart zorgen'
Bron:NOS / binnenland

(21-09-2018 18:49)


Vorig jaar zijn opnieuw minder mensen toegelaten tot de schuldsanering. Niet alleen kwamen ze minder snel in aanmerking hiervoor, ook waren er minder aanvragen, zegt de Raad voor Rechtsbijstand. De raad noemt de combinatie van ontwikkelingen zorgelijk omdat de schuldenproblematiek onder Nederlanders juist zou zijn toegenomen.
Minister onderzoekt toelating licht gemotoriseerde voertuigen na ongeval Oss
Bron:nu.nl / binnenland

(21-09-2018 18:48)


Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat de toelatingsprocedure voor licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht wordt gehouden.
Marijke en haar dochtertje zijn Slachtofferhulp 'eeuwig dankbaar'
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:30)


Getuige zijn van een vreselijk drama. Niemand hoopt het ooit mee te maken, maar voor Marijke van Laarhoven (32) liep het even helemaal anders. Zij raakte donderdag, samen met haar 3-jarig dochtertje, direct betrokken bij het Osse spoordrama. De twee waren zo van slag dat ze direct naar Slachtofferhulp zijn gegaan.
THUMB
Onderzoek naar toelating Stint: al kritische opmerkingen bij introductie
Bron:AD / binnenland

(21-09-2018 18:17)


Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat het toelatingsproces voor Stints, het type voertuig dat gisteren betrokken was bij het dramatische treinongeval in Oss waarbij vier kinderen omkwamen, opnieuw tegen het licht houden. De Stint blijft vooralsnog toegestaan op de openbare weg.
THUMB
Tweede Kamer wil lokaal meer zeggenschap aan burgers geven
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 17:54)


De Tweede Kamer wil dat het kabinet nog dit jaar met voorstellen komt om mensen meer zeggenschap te geven over wat er in hun eigen buurt gebeurt. Een voorstel daartoe van de ChristenUnie tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen kan rekenen op steun van in ieder geval de overige coalitiepartijen.
THUMB
Spotify-meester laat tattoo zetten na verloren weddenschap met leerlingen
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 17:32)


Hij is letterlijk en figuurlijk een meester. De 33-jarige Jesper Hesseling is al jaren docent van groep 7 en 8 van basisschool De Wegwijzer in Winssen. Daarnaast blijkt hij ook een meester te zijn in het voorspellen van hitjes. Jesper is de eerste particuliere persoon die via Spotify 100.
Rouwdeskundige Riet Fiddelaers: ‘Je helpt kinderen eigenlijk niet met verzachten’
Bron:HartvNL / binnenland

(21-09-2018 17:01)


Een dag na het vreselijk spoordrama in Oss zijn de meeste kinderen gewoon weer naar school gegaan. Dat lijkt heftig, maar het is heel belangrijk, vertelt rouwdeskundige Riet Fiddelaers: “Je helpt kinderen eigenlijk niet met verzachten.” Lees ook: Dit weten we tot nu toe over het fatale spoordrama in Oss Volgens Fiddelaers moet je de kinderen ook heel feitelijk vertellen wat er aan de hand is.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: