Binnenland
Ouder >> 
Denktank adviseert kabinet: 'Nederland kan versneld open met testbewijzen'
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 22:21)


Kunnen we met een negatieve test binnenkort weer naar concert, een festival of de bioscoop? De Denktank Coronacrisis vindt van wel, maar alleen als tijdelijke maatregel en onder voorwaarden. Op verzoek van het kabinet onderzocht de Denktank hoe dat er praktisch uit moet zien.
Celstraffen van 4 tot 9 jaar na verscherpte wet over verkrachting
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 20:46)


De aangescherpte wetgeving voor onvrijwillige seks en verkrachting leidt tot celstraffen van vier tot negen jaar. Dat staat in een wetsvoorstel dat justitieminister Ferd Grapperhaus voorbereidt en maandag in consultatie gaat, zodat deskundigen erop kunnen reageren.
THUMB
Bestuurder bestelbus overleden na botsing met goederentrein bij Hengelo
Bron:nu.nl / binnenland

(07-03-2021 20:11)


Een bestuurder van een bestelbus is zondag overleden na een botsing met een goederentrein op een onbewaakte overweg bij de Overijsselse plaats Zenderen, gelegen tussen Almelo en Hengelo. Dat meldt de politie. De treinmachinist kwam met de schrik vrij.
Moet ik weer iets zeggen van de spelfouten van de juf van mijn dochter?
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 20:00)


Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (78) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
Demonstratie voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 19:12)


In Amsterdam was vandaag een demonstratie voor meer gelijke rechten voor mannen en vrouwen. 500 mensen deden er aan mee. Ze vinden dat er nog steeds veel verschil zit tussen hoe mensen omgaan met mannen en met vrouwen. Vanwege corona zag de demonstratie er anders uit dan normaal.
Mensen krijgen verkeerde uitslag coronatest
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 17:47)


Door een storing zaterdagmorgen op een testlocatie van Spoedtest.nl ontvingen meerdere mensen een verkeerde uitslag van hun coronatest. Ze kregen te horen dat ze positief waren, terwijl uit de test zelf bleek dat ze het virus niet hadden.
Weekweerbericht: Afwisselend zon en wolken, later in de week onstuimiger
Bron:nu.nl / binnenland

(07-03-2021 17:16)


De komende week begint met afwisselend zon- en wolkenvelden, maar in de loop van de week verandert dit weerbeeld en wordt het wisselvalliger. De wind trekt in de nacht van woensdag op donderdag flink aan, waardoor het donderdag onstuimig weer wordt, schrijft Weerplaza.
THUMB
Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 16:51)


Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de partij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de bekende oud-politicus Anthony Godett. De schietpartij vond plaats in Juan Domingo, ten noordwesten van Willemstad. Volgens de lokale krant Extra is de dodelijke schietpartij het gevolg van problemen in de familie.
Faith heeft een reuzenslak als huisdier: ‘Als er vrienden zijn, zet ik 'm gezellig op tafel’
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 16:00)


Bijna iedereen heeft wel een hobby. En altijd met een verhaal. Faith McGirr (54), docent uit Utrecht, is de trotse bezitter van een Afrikaanse reuzenslak. ,,Over het algemeen is het een braaf beestje.”
RIVM meldt 4.567 positieve coronatests, in lijn met weekgemiddelde (4.507)
Bron:nu.nl / binnenland

(07-03-2021 15:36)


Het RIVM meldt zondag 4.567 nieuwe positieve coronatests. Dat ligt in lijn met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (4.507).
Uitvaartondernemers walgen van doodskist bij demonstratie Museumplein: 'Ronduit smakeloos’
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 21:18)


Bij de door de politie beëindigde coronademonstratie in Amsterdam hebben diverse demonstranten voor afkeurende reacties gezorgd door met een doodskist op het Museumplein rond te lopen. De betogers wilden daarmee symbolisch afscheid nemen van de volgens hun verloren democratie.
THUMB
4 tot 9 jaar cel voor verkrachting in aangescherpt wetsvoorstel Grapperhaus
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 20:23)


In het aangescherpte wetsvoorstel over onvrijwillige seks en verkrachting is nu ook de strafmaat bepaald. Overtreders kunnen 4 tot 9 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen. Demissionair minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie bereidt een wetsvoorstel voor dat morgen in consultatie gaat.
Ambassadeur verklaart vaccinatiewonder in Israël: ‘Wij geven Pfizer big data over mensen’
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 20:00)


De Israëlische vaccinatieaanpak is een geweldige proeftuin voor de rest van de wereld, stelt ambassadeur Naor Gilon. Zo kan Nederland volgens hem een voorbeeld nemen aan Israëls ‘groene paspoort’, dat gevaccineerde burgers privileges geeft. ,,Linksom of rechtsom, burgers zullen altijd een prijs betalen.
THUMB
500 deelnemers Women's March: 'Nog steeds is niet iedereen gelijk'
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 19:41)


Vijfhonderd mensen namen vanmiddag deel aan de Women's March, een demonstratie voorafgaand aan internationale vrouwendag. Vanwege de coronamaatregelen bleef het aantal deelnemers beperkt tot een maximum van vijfhonderd en bleven ze op één plek: het werd een statische demonstratie in het Amsterdamse Nelson Mandelapark.
Waarom kreeg de koning een uitzondering voor de jacht op het Kroondomein? ‘Dit is handjeklap’
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 18:05)


Het kabinet maakte bewust een uitzonderingsregeling voor koning Willem-Alexander waardoor hij Kroondomein Het Loo drie maanden per jaar mag afsluiten en tóch 4,7 miljoen subsidie ontvangt. De Kamer is hier destijds niet over geïnformeerd. Dat blijkt uit onderliggende stukken die afgelopen vrijdag zijn vrijgegeven.
Frenna over zijn hits, blunders en vader zijn
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 17:24)


Wat is Frenna's lievelingsdier? Wanneer is hij begonnen met muziek maken en hoe vindt hij het om vader te zijn? Jullie hadden veel vragen voor rapper Frenna en Noortje is de vragen gaan stellen. In het interview vertelt hij over zijn dochtertje. Hij heeft speciaal voor haar een nummer geschreven.
Coronaprotest op Museumplein ontbonden, meerdere aanhoudingen
Bron:nu.nl / binnenland

(07-03-2021 17:09)


De Mobiele Eenheid van de politie (ME) heeft zondagmiddag het Museumplein ontruimd nadat enkele honderden mensen zich hadden verzameld om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Burgemeester, politie en justitie hadden de demonstratie eerder die middag ontbonden en iedereen verzocht te vertrekken.
Zwemles kinderen vanaf medio maart, negatief reisadvies verlengd tot 15 april
Bron:nu.nl / binnenland

(07-03-2021 16:09)


Vanaf medio maart kunnen zwemlessen voor kinderen weer worden hervat, melden ingewijden aan persbureau ANP na berichtgeving van De Telegraaf. Het negatieve reisadvies, waarbij het wordt afgeraden om zonder noodzakelijke reden naar het buitenland te reizen, geldt nog tot in ieder geval 15 april.
De uitzending van 7 maart
Bron:NOS / binnenland

(07-03-2021 15:46)


Hoe ziet een veilig test- en toegangsbeleid eruit? André Hazes mag vanmiddag de Ziggo Dome op zijn kop zetten. Na een jaar zonder concerten zijn er 1300 fans aanwezig in de concertzaal - onder strenge voorwaarden. Het evenement is onderdeel van Fieldlab: een initiatief van de evenementenbranche in samenwerking met de overheid om te onderzoeken hoe grote evenementen coronaproof kunnen worden gehouden.
'Negatief reisadvies tot 15 april; zwemles weer na medio maart’
Bron:AD / binnenland

(07-03-2021 15:33)


Het kabinet verlengt het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland tot 15 april. Dat betekent dat mensen wordt afgeraden om te reizen als ze geen noodzakelijke reden hebben. Vanaf medio maart wordt het wel weer mogelijk voor kinderen om zwemles te volgen in binnenbaden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: