Nederlander eet steeds minder vlees

Nieuwsbron | : NOS |
Categorie | : Binnenland |
Gepubliceerd | : Vrijdag 2 Oktober 2015 om 18:50 |
Nederlanders eten gemiddeld steeds minder vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van de stichting Wakker Dier. Gemiddeld nuttigde een Nederlander 76,3 kilo vlees in 2014. Dat is een kilo minder dan het jaar ervoor.
Het is een trend die al enkele jaren gaande is. Sinds 2010 daalt de vleesconsumptie jaarlijks met ongeveer een kilo. Volgens de onderzoekers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van de Universiteit van Wageningen aten Nederlanders …

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(03-11-2016 07:31 )
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. Per persoon daalde de consumptie tot gemiddeld 75,4 kilo. Dat is bijna 1 kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-11-2018 15:35 )
Nederlanders zijn iets gezonder gaan eten. Zo wordt er meer groente en fruit gegeten en minder vlees. Ook suikerhoudende dranken als frisdranken en vruchtensappen worden minder gedronken. Omgerekend krijgen Nederlanders daardoor bijvoorbeeld gemiddeld 756 suikerklontjes per jaar minder binnen. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 05:23 )
Sinds 2010 neemt de vleesconsumptie in Nederland elk jaar iets af, maar in 2016 is die daling gestopt. We aten het afgelopen jaar ongeveer even veel vlees als in 2015, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie vindt het jammer dat de afname van de vleesconsumptie is gestopt. "Het was heel goed dat we minder vlees aten met zijn

Nieuwsbron:NOS / economie
(22-10-2020 05:00 )
Hoewel vleesvervangers aan populariteit winnen, is er voor het tweede jaar op rij in Nederland meer vlees gegeten. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees gegeten, een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. Dat komt naar voren in een jaarlijks onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Doordat er per persoon 0,5 kilo meer vlees werd gege

Nieuwsbron:NOS / economie
(03-12-2015 11:29 )
Consumenten in Nederland hebben eind oktober - daags na de berichten van de Wereldgezondheidsorganisatie dat bewerkt vlees kanker kan veroorzaken - 8 procent minder vleeswaren gekocht in de supermarkt. In de week na de WHO kwam ook de Gezondheidsraad met de vernieuwde 'Schijf van Vijf' in het nieuws. Daarin werd aangeraden minder vlees te eten. Volgens de Gezondheidsraad vergroot het dagelijks ete

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(03-11-2016 17:03 )
Hamburgers, slavinken en worstjes worden steeds minder gegeten. Uit nieuw onderzoek blijkt dat Nederlanders voor het vijfde jaar op rij minder vlees kopen. Twee gehaktballen Vorig jaar aten Nederlanders gemiddeld zo'n 37 kilo vlees per persoon. Dat is ongeveer twee gehaktballen per dag. Van de Nederlanders eet 5 procent helemaal geen vlees, 15 procent af en toe en de rest eet het regelmatig.

Nieuwsbron:NOS / economie
(17-06-2015 05:22 )
Steeds meer Nederlanders gebruiken vaker een warme maaltijd zonder vlees. Uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum blijkt dat 55 procent minstens drie dagen per week geen vlees eet. Wat alternatieven betreft gaat de voorkeur uit naar vis, ei, champignons of peulvruchten. "Vijf jaar geleden was het aantal van deze zogenoemde flexitariërs in een onderzoek van het Landbouw Economisch Instit

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(24-01-2017 18:34 )
Het RIVM vindt dat we minder en milieubewuster moeten eten. Vooral vlees zouden we wat vaker links moeten laten liggen. Maar zijn er wel genoeg gezonde en eiwitrijke alternatieven voor vlees? We zetten er vier op een rij: 1. Insecten Sprinkhanen, meelwormen en krekels zijn prima vleesvervangers. Gedroogd, gefrituurd of verwerkt in een burgertje. Paul Staats van Team Buzz helpt bij het opzetten

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-03-2018 08:25 )
Maandag begint de Nationale Week Zonder Vlees. Zo'n twintig- tot dertigduizend Nederlanders gaan de uitdaging aan om 'het stukje vlees' te laten staan. Volgens de organisatie is elke dag vlees eten niet meer van deze tijd en erg belastend voor het milieu. Waarom zorgt deze boodschap bij een deel van vleesetend Nederland voor kromme tenen? Wij legden deze vraag voor aan een vleesverslinder, een ove

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(17-04-2019 14:53 )
Het advies om korter te douchen om water te besparen en zo een mogelijk tekort te voorkomen, valt niet bij iedereen in goede aarde. Waterbedrijf Vitens en waterschappen in Gelderland en Overijssel kwamen daar vanochtend mee. Mensen willen het genot van een warme douche niet opgeven en denken dat dit maar een beperkt verschil zal maken. "De grote verbruikers zijn de landbouw en de industrie", is ee

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(20-10-2017 18:53 )
Sinds 2010 werd er in Nederland steeds minder vlees gegeten, maar die daling is vorig jaar gestopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. Volgens verschillende instanties zijn we er nog niet: voor het milieu en onze gezondheid is het beter om nog minder vlees te eten. Het voedingscentrum raadt per persoon 500 gram per week aan, ofwel 26 kilo per

Nieuwsbron:elsevier / binnenland
(02-10-2015 17:54 )
DEN HAAG (ANP) - Nederlanders eten steeds minder vlees. De consumptie daalde vorig jaar tot gemiddeld 76,3 kilogram vlees, één kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar. In 2010 aten Nederlanders nog gemiddeld 80,8 kilogram, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen.

Nieuwsbron:BN De Stem / binnenland
(02-10-2015 17:43 )
Nederlanders eten steeds minder vlees. De consumptie daalde vorig jaar tot gemiddeld 76,3 kilogram vlees, één kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar. In 2010 aten Nederlanders nog gemiddeld 80,8 kilogram, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen.

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 15:32 )
Er kleven veel nadelen aan het eten van te veel vlees: het is slecht voor je gezondheid, het is belastend voor het milieu en door de massaproductie worden veel dieren in megastallen gehouden. Maar alle nadelen ten spijt eten Nederlanders gemiddeld nog steeds zo'n 13 kilo meer vlees dan geadviseerd wordt. Sinds 2010 aten Nederlanders elk jaar stapsgewijs minder vlees. Van 39,5 kilo per persoon in

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(20-11-2018 14:05 )
Nederlanders zijn in de afgelopen jaren minder vlees, snoepgoed, vetten en zuivelproducten gaan eten en iets meer fruit. Dat concludeert gezondheidsinstituut RIVM op basis van een peiling onder ruim 4300 kinderen en volwassenen.Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu vergeleek de voedselconsumptie in de periode eind 2012-2016 met 2007-2010, toen eenzelfde onderzoek werd gedaan.Volgens de

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(07-03-2019 06:00 )
Het was begin jaren 90 al de slogan in spotjes van Postbus 51: "een beter milieu begint bij jezelf". Toch houden weinig mensen zich daaraan. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur blijkt dat twee derde van de Nederlanders zich zorgen maakt om klimaatverandering, maar dat de meeste mensen zelf geen maatregelen nemen en afwachten tot de overheid of het bedrijfsleven iets

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(03-11-2020 08:02 )
Het beeld wat veel mensen hebben van millennials blijkt op sommige vlakken niet helemaal te kloppen. Uit een enquête van LINDA.meiden blijkt onder meer dat veel jonge vrouwen regelmatig vlees eten en dat ze weinig buiten de deur eten.Aan de enquête deden 1.172 vrouwen mee in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Hen werd gevraagd naar hun eetgedrag. Uit het onderzoek komt naar voren dat bijna acht op

Nieuwsbron:NRC / binnenland
(17-06-2015 09:42 )
Meer dan de helft van alle Nederlanders eet minimaal drie avonden per week géén vlees. Dat stelt onderzoeksbureau Motivaction vandaag na het bevragen van bijna 1.250 mensen. In plaats van vlees kiezen veel ondervraagden voor vis, eieren of champignons in hun warme maaltijd. Ongeveer een vijfde eet élke avond vlees. Het aantal Nederlanders dat meerdere avonden per week vlees laat staan ligt daar

Nieuwsbron:AD / binnenland
(03-11-2016 07:12 )
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. Per persoon daalde de consumptie tot gemiddeld 75,4 kilo. Dat is bijna 1 kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen.
Meest Gelezen Nieuws:
- Wekdienst 23/1: avondklok gaat in • Steunbetuiging Navalny op Museumplein
- Diplomatenpaspoort is de ideale vermomming voor criminelen, zo werkt het
- We krijgen hier vanzelf Amerikaanse toestanden, als onze verkiezingen ook gepolitiseerd worden
- Eerste niet-medische mondkapjes hebben keurmerk gekregen
- 'In 2009 zagen we vaccineren als militaire operatie, we waren als eerste klaar'