Voedingscentrum wil dat mannen de helft minder vlees gaan eten

Nieuwsbron | : HARTVNL |
Categorie | : Binnenland |
Gepubliceerd | : Woensdag 21 November 2018 om 08:01 |
Het Voedingscentrum wil dat mannen de helft minder vlees gaan eten en om dat voor elkaar te krijgen is de instelling een campagne begonnen. Met ‘Er is meer dan vlees’ wil het centrum laten zien dat er alternatieven zijn voor bijvoorbeeld een malse biefstuk. “Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu’’, aldus het centrum.
Het advies is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Vooral mannen zouden minder vlees kunnen gaan …

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(24-01-2017 18:34 )
Het RIVM vindt dat we minder en milieubewuster moeten eten. Vooral vlees zouden we wat vaker links moeten laten liggen. Maar zijn er wel genoeg gezonde en eiwitrijke alternatieven voor vlees? We zetten er vier op een rij: 1. Insecten Sprinkhanen, meelwormen en krekels zijn prima vleesvervangers. Gedroogd, gefrituurd of verwerkt in een burgertje. Paul Staats van Team Buzz helpt bij het opzetten

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(20-10-2017 18:53 )
Sinds 2010 werd er in Nederland steeds minder vlees gegeten, maar die daling is vorig jaar gestopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. Volgens verschillende instanties zijn we er nog niet: voor het milieu en onze gezondheid is het beter om nog minder vlees te eten. Het voedingscentrum raadt per persoon 500 gram per week aan, ofwel 26 kilo per

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(02-01-2019 07:54 )
Het Voedingscentrum start een nieuwe campagne. Met de zogenoemde Eetwissel wil het centrum mensen helpen gezonder te gaan eten.Lees ook: Voedingscentrum wil dat mannen de helft minder vlees gaan etenHet idee achter de Eetwissel is dat mensen grote veranderingen in een dieet moeilijk volhouden. Daarom is het verstandiger kleine stapjes te zetten richting de Schijf van Vijf, aldus het Voedingscen

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 05:23 )
Sinds 2010 neemt de vleesconsumptie in Nederland elk jaar iets af, maar in 2016 is die daling gestopt. We aten het afgelopen jaar ongeveer even veel vlees als in 2015, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie vindt het jammer dat de afname van de vleesconsumptie is gestopt. "Het was heel goed dat we minder vlees aten met zijn

Nieuwsbron:NOS / economie
(17-06-2015 05:22 )
Steeds meer Nederlanders gebruiken vaker een warme maaltijd zonder vlees. Uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum blijkt dat 55 procent minstens drie dagen per week geen vlees eet. Wat alternatieven betreft gaat de voorkeur uit naar vis, ei, champignons of peulvruchten. "Vijf jaar geleden was het aantal van deze zogenoemde flexitariërs in een onderzoek van het Landbouw Economisch Instit

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(17-11-2017 07:13 )
De laatste vijf jaar zijn kinderen 20 procent meer fruit gaan eten. Maar veel kinderen tot 12 jaar eten nog altijd minder fruit, groente en vis dan door het Voedingscentrum wordt aanbevolen. Uit een jaarlijkse gezamenlijke enquête van het RIVM, het CBS en het Voedingscentrum blijkt verder dat jonge kinderen (tot 4 jaar) meer fruit en groente eten dan oudere kinderen. De uitkomsten van deze Gezon

Nieuwsbron:geenstijl / opinie
(21-11-2018 18:00 )
Woensdag mannendag, zoals eigenlijk elke dag! En wat willen we elke dag? Wel, VLEES natuurlijk want gvd zo zijn we! Maar goed, het Voedingscentrum, dat al vanaf het belangwekkende jaar 1941 advies geeft over "goed eten", probeert onze oorverdovende viriliteit weer eens in de kiem te smoren. Vandaag lanceren ze een campagne waarin de tegenstanders namelijk de vrouwen op het paard gehesen wor

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(01-12-2019 23:31 )
Het is nog niet eerder voorgekomen: alle slagers uit Salland, Twente en een deel van de Achterhoek zijn zondag in actie gekomen. Hun doel is om een vuist maken tegen het negatieve beeld van vlees.“Dat vinden wij heel jammer”, legt slager Marc Koekenberg uit Hengelo uit aan Hart van Nederland. “Vlees is een ontzettend mooi product, waar de consument heel trots op zou moeten zijn.”Tientallen

Nieuwsbron:NRC / binnenland
(17-06-2015 09:42 )
Meer dan de helft van alle Nederlanders eet minimaal drie avonden per week géén vlees. Dat stelt onderzoeksbureau Motivaction vandaag na het bevragen van bijna 1.250 mensen. In plaats van vlees kiezen veel ondervraagden voor vis, eieren of champignons in hun warme maaltijd. Ongeveer een vijfde eet élke avond vlees. Het aantal Nederlanders dat meerdere avonden per week vlees laat staan ligt daar

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(13-01-2018 10:19 )
We eten met z'n allen steeds vaker geitenkaas. Maar daardoor is er wel een probleem: een groeiend bokkenoverschot. Omdat wij in Nederland niet echt bokkeneters zijn, zijn ze voor de boeren waardeloos en willen ze zo snel en goedkoop mogelijk van de dieren af. Daardoor hebben bokken vaak een kort en niet zo leuk leven. Daar wil Lydia van Maurik wat aan doen. Volgens haar is de oplossing in principe

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(03-11-2016 07:31 )
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. Per persoon daalde de consumptie tot gemiddeld 75,4 kilo. Dat is bijna 1 kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(17-01-2019 21:21 )
Een groep internationale wetenschappers luidt de noodklok. Ze pleiten er donderdag in een bekend medisch tijdschrift voor dat we ons eetpatroon drastisch gaan omgooien zodat we in 2050 de naar verwachting tien miljard wereldbewoners van voldoende voedsel kunnen voorzien. Concreet betekent dit volgens hen: minder vlees, suiker, vet en zuivel.Over 30 jaar hebben we, naar verwachting, 10 miljard bewo

Nieuwsbron:NOS / buitenland
(14-01-2021 16:04 )
Wat is er gebeurd? De Europese organisatie die gaat over de veiligheid van voedsel heeft meelwormen nu officieel goedgekeurd voor mensen om te eten. Het zijn de eerste insecten die zijn goedgekeurd in de EU, en waarschijnlijk komen er de komende jaren nog wel meer eetbare insecten bij. Deskundigen zijn daar blij mee. Ze denken dat insecten vlees goed kunnen vervangen, en dat het ervoor kan zorgen

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 15:32 )
Er kleven veel nadelen aan het eten van te veel vlees: het is slecht voor je gezondheid, het is belastend voor het milieu en door de massaproductie worden veel dieren in megastallen gehouden. Maar alle nadelen ten spijt eten Nederlanders gemiddeld nog steeds zo'n 13 kilo meer vlees dan geadviseerd wordt. Sinds 2010 aten Nederlanders elk jaar stapsgewijs minder vlees. Van 39,5 kilo per persoon in

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-03-2018 08:25 )
Maandag begint de Nationale Week Zonder Vlees. Zo'n twintig- tot dertigduizend Nederlanders gaan de uitdaging aan om 'het stukje vlees' te laten staan. Volgens de organisatie is elke dag vlees eten niet meer van deze tijd en erg belastend voor het milieu. Waarom zorgt deze boodschap bij een deel van vleesetend Nederland voor kromme tenen? Wij legden deze vraag voor aan een vleesverslinder, een ove

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(09-10-2018 18:20 )
Geen tijd om je boterhammen op te eten omdat de pauze te kort is. Daar klagen veel kinderen over op scholen waar het continurooster is ingevoerd. Dat is een rooster waarbij kinderen gemiddeld 30 minuten krijgen voor eten en buitenspelen. De leerlingen eten dan in 15 minuten op school hun brood op en hebben dan nog een kwartier om buiten te spelen. Op scholen die met een traditioneel rooster werke

Nieuwsbron:NOS / economie
(22-10-2020 05:00 )
Hoewel vleesvervangers aan populariteit winnen, is er voor het tweede jaar op rij in Nederland meer vlees gegeten. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees gegeten, een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. Dat komt naar voren in een jaarlijks onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Doordat er per persoon 0,5 kilo meer vlees werd gege

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(14-10-2016 19:21 )
De nieuwe A2-melk, ook wel oermelk genoem, die claimt een oplossing te bieden voor mensen die kampen met darmklachten door koemelk, is vooral een mooi marketingverhaal. Daarover zijn deskundigen van het Voedingscentrum en de Wageningen Universiteit het eens. De claim is wetenschappelijk niet goed onderbouwd, vertelden Astrid Postma-Smeets, expert Voeding en Gezondheid bij het Voedingscentrum en

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(28-07-2018 16:33 )
Dragqueens die bezoekers gedag zeggen, een gedeelte speciaal voor nudisten en overal felle kleuren en opvallende outfits. Het zijn de eerste dingen die je ziet als je het terrein van dancefestival Milkshake in Amsterdam op loopt. Maar het festival valt ook op andere manieren op. De organisatie heeft verschillende duurzame maatregelen genomen, organiseert een feest speciaal voor gehandicapten en he
Meest Gelezen Nieuws:
- Waarom het overal zo uit de hand loopt: psychologen verklaren losgeslagen gedrag
- Wie het slopen van binnensteden goedpraat, verspeelt zijn recht om mee te doen aan een debat
- Klaver, Wilders en Baudet vliegen elkaar in de haren over rellen avondklok
- Burgemeesters en Tweede Kamerleden verbijsterd over nieuwe avond van rellen
- Burgemeester Den Bosch wil onderzoek naar inzet ME tijdens rellen