Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Vier jij Koningsdag in Groningen? Stuur dan je selfie naar de NOS
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 16:59)


Ben jij morgen bij de viering van Koningsdag in Groningen? De NOS is op zoek naar de mooiste en grappigste selfies die het publiek maakt langs de route die koning Willem-Alexander en zijn familie afleggen. Heb je een bijzondere selfie gemaakt of heb je een andere foto die de moeite waard is? Stuur je foto dan naar noskoningsdag@nos.
Kabinet wil gehandicaptenplan licht aanpassen
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 16:51)


Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark (VVD) houdt vast aan het voornemen om werkgevers toe te staan gehandicapten die vanuit de bijstand aan het werk gaan onder het minimumloon te betalen. Wel wil ze bezien of het mogelijk is dat arbeidsgehandicapten niet gekort zullen worden op hun aanvullende uitkering omdat ze samenwonen of over vermogen beschikken.
Geiten omgekomen bij verwoestende schuurbrand in Tilburg
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 16:12)


Een nog onbekend aantal geiten zijn donderdagmiddag omgekomen bij een grote schuurbrand in het buitengebied van Tilburg. In de schuur waren op het moment van het uitbreken van de fik zo’n 350 geiten aanwezig. De brandweer heeft een aantal geiten kunnen redden.
Zorgakkoord levert kabinet 1,5 miljard euro op
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 16:03)


Het kabinet heeft een belangrijk akkoord gesloten om de groei van het aantal behandelingen in de medisch-specialistische zorg de komende vier jaar behoorlijk af te remmen. Dat meldt zorgminister Bruno Bruins vanmiddag.
Minister Grapperhaus: ‘Lawaaiprotest op 4 mei helemaal verkeerd’
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 15:48)


Minister Ferd Grapperhaus van Justitie heeft donderdagmiddag gereageerd op het 4 mei-protest van de organisatoren van ‘Geen 4 Mei Voor Mij’. Volgens de minister is het ”helemaal verkeerd” dat de actiegroep heeft opgeroepen tot een lawaaiprotest tegen het vermeend racistische karakter van de dodenherdenking op 4 mei.
THUMB
Maandag en dinsdag staakt het streekvervoer: Nergens rijden er bussen en treinen
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 15:26)


De werknemers in het streekvervoer mogen maandag en dinsdag gaan staken. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft donderdag besloten de staking niet te verbieden. Dat betekent dat dan nergens streekbussen rijden. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden die dagen niet, aldus de vakbonden.
ICT-studenten: wat wij leren is verouderd en leidt tot problemen
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 15:21)


ICT-studenten uit Groningen, Deventer en Rotterdam maken zich zorgen over het niveau van hun opleiding. Ze leren onveilige code schrijven, werken met verouderde hardware en programmeertalen en hun docenten missen praktijkervaring, zeggen de studenten.
THUMB
Rechter: OV-staking maandag en dinsdag mag doorgaan
Bron:RTL Nieuws / binnenland

(26-04-2018 15:15)


De staking in het streekvervoer die FNV voor volgende week maandag en dinsdag heeft aangekondigd mag doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten in een kort geding dat de vervoerders hadden aangespannen om de stakingen tegen te houden.
THUMB
Luchtverkeersleiding: ingrijpende maatregelen nodig bij groei Schiphol
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 15:15)


De luchtverkeersleiding op Schiphol kan in de nabije toekomst maximaal 540.000 vluchten per jaar aan. Dat blijkt uit een technische analyse die Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft laten uitvoeren. Als de luchthaven verder wil groeien zijn ingrijpende maatregelen nodig, schrijven de onderzoekers.
Nieuwe aanpak tbs-weigeraar 'voorlopig succesvol'
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 15:12)


Een nieuwe aanpak om tbs-weigeraars alsnog onderzocht te krijgen op stoornissen lijkt succesvol te zijn. Die voorzichtige conclusie trekt het wetenschappelijk bureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het gaat om de eerste resultaten van een proef die nog gaande is op een speciale afdeling van het Pieter Baan Centrum (PBC).
MIVD bezorgd over verkoop wapensystemen aan risicolanden
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 16:51)


De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) maakt zich zorgen over zeer geavanceerde wapensystemen die in handen komen van 'risicolanden'. In het verslag over vorig jaar wijst de MIVD erop dat Rusland en China de afgelopen jaren veel moderne systemen hebben verkocht aan landen in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika.
Welk cijfer geef jij jouw meester of juf?
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 16:15)


Iedere dag staat jouw juf of meester voor de klas. Dan is het natuurlijk wel fijn als je goed met elkaar kunt opschieten. Maar wat maakt iemand een goede juf of meester? Milou zocht het uit. Dat zie je in de video hierboven. Onderzoek Ook vroegen we in een onderzoek aan 500 kinderen welk cijfer ze hun juf of meester geven.
Dit zijn de beste grappen over de nieuwe portretten van het koningshuis
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 16:11)


Vooropgesteld: de nieuwe protretten die Erwin Olaf maakte van de koninklijke familie zijn schit-te-rend. Behalve alle lof, gingen mensen op social media al snel op de loop met de foto’s. En dit vonden wij de grappigste: Wel mooi, die nieuwe gezinsfoto van @koninklijkhuis pic.
Luchtmacht krijgt tweede vrouwelijke generaal
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 16:01)


De luchtmacht krijgt een tweede vrouwelijke generaal. Op 1 juli wordt de 42-jarige luchtmachtkolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan bevorderd tot commodore. Daarna gaat ze aan de slag als commandant van het Defensie Cyber Commando. Boekholt is nu nog commandant van de vliegbasis Eindhoven, waar ze verantwoordelijk is voor de inzet van strategisch en tactisch luchttransport, tankoperaties en het uitvoeren van kustwachttaken.
Meer meldingen discriminatie tegen transmensen
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 15:47)


Het aantal meldingen van discriminatie van transmensen is in 2017 met een kwart gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Transgender Netwerk Nederland (TNN). Een verklaring voor de stijging is er niet. Bij de politie liep het aantal meldingen van discriminatie-incidenten terug (van 25 naar 20) evenals bij het TNN-meldpunt (van 19 naar 17), maar bij anti-discriminatie-instanties steeg het aantal juist (van 43 naar 62).
Joep van Lieshout: een goede kunstenaar is als een spons
Bron:NOS / binnenland

(26-04-2018 15:22)


Al jaren exposeert Joep van Lieshout over de hele wereld. Zijn werk is vreemd, grappig, choquerend, maar altijd functioneel. Gisteren opende in Amsterdam zijn nieuwe installatie Ferrotopia, een ode aan staal, ijzer en de oude industrie. Het boegbeeld is het omstreden kunstwerk Domestikator dat werd geweigerd door het Louvre in Parijs omdat het te provocatief zou zijn.
THUMB
Staking streekvervoer gaat definitief door
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 15:17)


De staking in het streekvervoer mag doorgaan. Dat heeft de kortgedingrechter zojuist beslist. Hierdoor rijden er maandag en dinsdag definitief geen streekbussen en regionale treinen.
Liefst 85 ziekenhuismedewerkers bestraft voor neuzen in dossier Barbie
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 15:15)


Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft 85 medewerkers een officiële waarschuwing gegeven omdat ze onrechtmatig het dossier hebben bekeken van Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. Als ze nog eens de fout ingaan, volgt ontslag op staande voet, heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.
Man half jaar cel in na dreigen op Schiphol
Bron:AD / binnenland

(26-04-2018 15:13)


Een 29-jarige man heeft een half jaar celstraf gekregen omdat hij in december vorig jaar paniek veroorzaakt heeft op Schiphol. Daar zwaaide hij met een klauwhamer, bedreigde hij vier leden van de marechaussee en een reiziger met zwaar lichamelijk letsel en vernielde de man een ruit.
Buurmeisje uitgebrande vuilniswagen: ‘Ik zat te huilen, zo geschrokken….’
Bron:HartvNL / binnenland

(26-04-2018 15:11)


De uitgebrande vrachten in Amsterdam is de buur niet in de koude kleren gaan zitten. Een buurmeisje vertelt dat ze zat te huilen, omdat ze schrok. Logisch, want door de enorme knal die aan de brand vooraf ging, sneuvelden ruiten in de buurt. Lees ook
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: