Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Gemengde reacties op klimaattop: van onvoldoende tot redelijk gelukt
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 00:12)


De afspraken die zijn gemaakt op de internationale klimaattop in Polen roepen wisselende reacties op. De Europese Unie is over het geheel genomen tevreden met het bereikte resultaat, vertelt de Nederlandse klimaatgezant Marcel Beukeboom. "De EU en Nederland zijn tevreden met deze uitkomst.
THUMB
Extra alcoholcontroles wegens kerstborrels
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 22:19)


Er staat een bijzondere week voor de deur: de week met de meeste kerstborrels. Leuk natuurlijk om met collega’s het jaar af te sluiten met een lekker drankje. Maar bedenk wel dat ook de politie een drukke week tegemoet gaat, met de meeste alcoholcontroles.
THUMB
Winterse neerslag in Nederland, KNMI kondigt code geel af
Bron:nu.nl / binnenland

(15-12-2018 21:56)


De winterse neerslag heeft omstreeks 20.00 uur Zeeland bereikt en is daarna verder over het land getrokken, aldus Weerplaza. Vanwege de verwachte gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven voor heel Nederland.
THUMB
‘OORLOG’ op de weg bij brandende vrachtwagen gekalkt in Woerden
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 21:23)


De brandweer in Woerden is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt voor een brandende vrachtwagen aan de Adriaan van Ostadestraat. Opmerkelijk is het woord ‘oorlog’ dat op de straat voor het brandende voertuig is gekalkt.De politie doet onderzoek naar de brand.
‘My Tiny Home’ voor mensen die buiten hun schuld plots dakloos zijn
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 20:41)


Monique Onvlee is een bijzonder project gestart voor mensen die door zogenaamde ‘reële omstandigheden’ dakloos zijn geworden. Ze doelt daarmee op mensen die bijvoorbeeld door een scheiding, ziekte of overlijden opeens zonder woonruimte komen te zitten.
Tobias doet mee aan het allereerste kampioenschap BMX Freestyle
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 19:38)


Vandaag was het tijd voor een spannend toernooi: voor het eerst werd het Nederlands kampioenschap BMX Freestyle gehouden. Tientallen kinderen waren erbij en lieten hun beste trucs zien. De 12-jarige Tobias deed ook mee. Hij probeerde in korte tijd zoveel mogelijk sprongen te maken en trucs te laten zien.
THUMB
Winterweer: eerste sneeuw in het zuidwesten, code geel in het hele land
Bron:AD / binnenland

(15-12-2018 19:24)


In Zeeland zijn de strooiwagens al de weg op gegaan, in die provincie valt vanavond de eerste sneeuw. Daarna volgt de rest van het land, met ijzel- en (natte) sneeuwbuien. Op sommige plekken wordt een winterdek van enkele centimeters voorspeld. De KNMI heeft code geel afgekondigd vanaf acht uur, automobilisten moeten rekening houden met gladheid.
Mijn man wil niet dat ik de hotelshampoo meeneem
Bron:AD / binnenland

(15-12-2018 19:00)


Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
THUMB
Piloot van in Hilversum gecrasht sportvliegtuig Hilversum overleden
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 18:25)


De 36-jarige piloot uit Maartensdijk die zaterdagmiddag verongelukte met zijn sportvliegtuigje op het vliegveld in Hilversum, is overleden. Waardoor de piloot van het éénmotorige toestel neerstortte is onbekend, aldus de politie.De Onderzoeksraad voor Veiligheid liet weten een verkennend onderzoek te doen naar het ongeval.
THUMB
Week in beeld: aanslag, busongeluk en handtekeningenactie
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 17:30)


Het was onder meer een spannende week voor de Britse premier Theresa May. Ze stelde de stemming over het brexit-akkoord met de EU uit. Om meer steun vanuit Europa te krijgen ging ze de afgelopen dagen bij meerdere EU-leiders langs, waaronder minister-president Mark Rutte.
THUMB
Britse parlementsleden over een rumoerige brexit-week
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 22:30)


Premier May stelde deze week de stemming over haar brexit-deal uit, overleefde een motie van wantrouwen van haar partijgenoten, en kreeg weinig boter bij de vis van haar Europese collega's. May blijft vechten voor haar brexit-deal in Groot-Brittannië.
Familie verwelkomt hun 40e blindengeleidehond
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 22:14)


Familie Daaleman uit het Noordse-Hollandse Grootebroek verwelkomt deze week hun 40e KNGF-geleidehondenpup in huis. Een unicum, nog nooit heeft één familie zo veel pups opgeleid. En omdat het zo bijzonder is zet KNGF Geleidehonden ze in het zonnetje.
THUMB
Toch resultaat na moeizame onderhandelingen op Poolse klimaattop
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 21:34)


De klimaatconferentie in Polen heeft tot wereldwijde afspraken geleid waarmee landen het Klimaatakkoord van Parijs moeten uitvoeren. In Katowice is na een moeizame slotfase in de onderhandelingen op een plenaire vergadering de eindtekst vastgesteld. De EU en Nederland zijn tevreden over de uitkomst.
Winterse neerslag bereikt Zeeland, code geel afgekondigd
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 20:44)


Het KNMI heeft voor een groot deel van Nederland code geel afgekondigd vanwege sneeuw en ijsregen. In Zeeland kwam rond 20.00 uur een gebied met winterse neerslag aan. Dat gebied breidt zich de komende uren uit over de rest van het land. Weerplaza verwacht dat het rond middernacht in het zuidwestelijk deel van het land wit is.
THUMB
Na protest WO in Actie: geen concrete resultaten, 'wel een nieuwe beweging'
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 20:07)


Echte toezeggingen heeft WO in Actie nog niet gehad, maar initiatiefnemer Rens Bod is toch vol goede moed: hij heeft het gevoel dat zijn actiegroep uitgroeit tot een grote, nationale beweging. Na docenten in het basisonderwijs (PO in Actie) en het middelbaar onderwijs (VO in Actie) kwamen gisteren ook wetenschappelijk medewerkers en universiteitsstudenten in actie.
THUMB
Winterweer: eerste sneeuw in het zuidwesten, code geel van kracht
Bron:AD / binnenland

(15-12-2018 19:24)


Op veel plaatsen zijn de strooiwagens de weg op gegaan vanwege de verwachte sneeuw en ijzel. De buien trekken via het zuidwesten het land over. Op sommige plekken wordt een winterdek van enkele centimeters voorspeld. De KNMI heeft code geel afgekondigd vanaf acht uur in een deel van het land, automobilisten moeten rekening houden met gladheid.
Christen-migranten: 'God stuurt ons om een zegen te zijn voor dit land'
Bron:NOS / binnenland

(15-12-2018 19:03)


De Nigeriaanse pastoor Ola Asubiaro voelde zich niet thuis in een Nederlandse kerkdienst. " Ik zag ze denken: o jee, waar komt hij vandaan? Ik sprak wat mensen na de dienst en zij vroegen: wanneer ga je terug?" De diensten zijn hier ook anders dan in Nigeria.
Genomineerden Gouden Windei passen product aan
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 18:51)


Een aantal genomineerden voor het Gouden Windei 2018, de verkiezing van het “meest misleidende” voedingsproduct, hebben hun product aangepast. Albert Heijn past twee producten aan, Aldi en Vomar één. Dat laat de organisator van de verkiezing foodwatch zaterdag weten.
De laatste week van ‘Evers staat op’ gaat in: hard gelag voor Hardenberg
Bron:HartvNL / binnenland

(15-12-2018 17:53)


Met een twaalf uur durende marathonuitzending neemt radio-dj Edwin Evers (47) uit Hardenberg vrijdag 21 december afscheid van zijn ochtendprogramma ‘Evers Staat Op’. Komende maandag gaat dus de laatste week in van het succesvolle radioprogramma waarin de naam Hardenberg heel vaak werd genoemd.
Brillenbedrijf twijfelt over uithaal Froger na Loden Radioleeuw
Bron:AD / binnenland

(15-12-2018 17:27)


Brillenbedrijf Eyelove heeft de Loden Radioleeuw gewonnen voor de meest irritante reclamespot van het jaar. De reclames met zanger René Froger ergeren de luisteraars het meeste, volgens Radar.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: