Binnenland
Ouder >> 
Herdenking spoordrama Oss te volgen in voetbalstadion
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 16:26)


Inwoners van Oss en belangstellenden kunnen de herdenkingsbijeenkomst naar aanleiding van het spoorongeval op maandag 8 oktober via grote beeldschermen volgen in het voetbalstadion van TOP Oss. LEES HIER ALLES OVER HET SPOORDRAMA IN OSS De bijeenkomst zelf in het plaatselijke theater De Lievenkamp is alleen toegankelijk voor direct betrokkenen en andere genodigden.
Lopen met restafval leidt tot minder afval, maar vaak smeriger plastic
Bron:NOS / binnenland

(26-09-2018 15:57)


Om ervoor te zorgen dat er minder restafval wordt ingezameld, halen steeds minder gemeenten restafval op bij de inwoners thuis, maar laten ze hen het restafval naar een verzamelpunt brengen. Zeker zestig gemeenten hebben dit 'omgekeerde inzamelen' de afgelopen jaren geheel of gedeeltelijk ingevoerd, en nog eens zeker veertien gemeenten voeren het komend jaar in, blijkt uit een inventarisatie van de NOS.
Dierenbescherming redt 20 roofvogels en een raaf uit ‘onhoudbare situatie’
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 15:45)


De Dierenbescherming heeft dinsdagmiddag twintig roofvogels en een raaf uit een woning in Breda gehaald. Samen met de dierenpolitie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit wisten zij de vogels uit een ”een onhoudbare situatie” te redden. De eigenaar van de vogels is, na protest, aangehouden door de politie.
Vrachtschip sloopt fietsbrug in Groningen
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 15:16)


De Paddepoelsterbrug in Groningen doet het niet meer nadat een vrachtschip tegen de brug is aangevaren. Door de aanvaring met de vrachtschip Andamento ligt het brugdeel zelfs diagonaal uit het water. Het is nog niet duidelijk hoe de aanvaring kon gebeuren.
Vijf agenten onwel in Utrecht, straat afgesloten na ‘een vreemde lucht’
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 15:09)


De Berkelstraat in Utrecht is afgezet door de brandweer en politie. Dat gebeurde nadat er vijf agenten onwel waren geworden. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht vertelt aan Hart van Nederland dat er sinds dinsdag “een vreemde lucht” hing bij een woning in de straat.
Ficq: ‘Grote kans op vervolging tabaksindustrie’
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:56)


Advocaat Bénédicte Ficq denkt dat ze een ”grote kans” heeft om de tabaksindustrie strafrechtelijk te laten vervolgen. Ze zei dat woensdag voor aanvang van een zitting van het gerechtshof in Den Haag, waar haar verzoek daartoe wordt behandeld. ”Roken is geen vrije keuze, het is een ernstige verslaving.
THUMB
Vermist 12-jarig meisje uit Amsterdam Zuidoost na twee weken teruggevonden
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:32)


Het meisje uit Amsterdam Zuidoost dat sinds half september vermist was, is teruggevonden. Dat meldt de politie. Ze is in goede gezondheid teruggevonden en maakt het goed. Haar moeder is aangehouden in verband van mogelijke betrokkenheid bij het “verborgen houden van een minderjarige”.
THUMB
Kamer wil directe subsidiestop extremistische christelijke anti-abortus-club Siriz
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:09)


Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het kabinet per direct moet stoppen met het subsidiëren van stichting Siriz, een extremistische christelijke hulporganisatie die sturend en medisch foutief advies aan zwangere geeft over zwangerschappen en abortus.
Antiterreureenheid houdt man aan na schreeuwen ‘Allahu Akbar’ in Den Haag
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:06)


Een antiterreureenheid van de politie heeft een man aangehouden in Den Haag. De speciale eenheid was ingezet nadat een man volgens ooggetuigen ”Allahu Akbar” had geroepen aan de Telexstraat. Uit voorzorg is een benzinestation aan de naastgelegen Fruitweg ontruimd.
Waarom er deze week zoveel mensen jarig zijn
Bron:AD / binnenland

(26-09-2018 14:01)


Staat er bij jou ook een verjaardagsfeestje op de agenda deze week? Die kans is groot, want deze week (negen maanden na kerst) is er piek te zien in de geboortecijfers.
THUMB
Tien bruikbare tips over beschieting coffeeshop Delft
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 16:14)


De politie heeft tien bruikbare tips binnengekregen over de beschieting van een coffeeshop in Delft en een poging tot het beschieten van een andere coffeeshop in de stad.  Meerdere tv-programma’s, waaronder Hart van Nederland en Opsporing Verzocht, besteedde eerder aandacht aan de zaak.
Wiethype onder beleggers: wanneer knapt de zeepbel?
Bron:NOS / binnenland

(26-09-2018 15:51)


De zaal in filmmuseum EYE zit bomvol vandaag. Het publiek komt niet voor een film, maar voor een congres over de mogelijkheden om hun geld in wiet te beleggen. Want cannabis is booming sinds Canada de wietteelt heeft gelegaliseerd. Het is een van de grootste beleggingstrends dit jaar.
Trouwen of geregistreerd partnerschap? Dit is het verschil
Bron:AD / binnenland

(26-09-2018 15:30)


Je houdt van elkaar en wil graag samen verder door het leven. Als je dat ook formeel wil vastleggen, sta je voor de keuze: ga je trouwen of kies je voor een geregistreerd partnerschap?
Scheefhuurders: 'We worden weggezet als een stel misdadigers'
Bron:AD / binnenland

(26-09-2018 15:11)


Het plan om scheefhuurders, mensen die volgens hun inkomen niet thuishoren in een sociale huurwoning, harder aan te pakken, stuit op felle weerstand.
Feestje! De meeste mensen zijn deze week jarig
Bron:NOS / binnenland

(26-09-2018 15:09)


Ben jij jarig deze week? Of heb je veel verjaardagsfeestjes op de agenda staan? Dan ben je zeker niet de enige. September is namelijk de maand met gemiddeld de meeste verjaardagen. Geboren Volgens onderzoekers werden de afgelopen 20 jaar de meeste Nederlanders eind september geboren.
Man (44) opgepakt in verband met serie brand in Asten
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:45)


Na een reeks nachtelijke branden in het Brabantse Asten heeft de politie een 44-jarige man opgepakt. Agenten hadden de verdachte, die uit het nabijgelegen Deurne komt, herkend op camerabeelden. De recherche “bekijkt nadrukkelijk” of de man ook in verband kan worden gebracht met zeker twintig brandstichtingen in zijn eigen woonplaats.
THUMB
Onderzoek naar financiering moskeeën: het drieluik
Bron:NOS / binnenland

(26-09-2018 14:15)


Zeker dertig islamitische organisaties in Nederland hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dat blijkt uit informatie die de overheid jarenlang geheim heeft gehouden maar waar NRC Handelsblad en Nieuwsuur de hand op wisten te leggen.
Mogelijke terrorist aangehouden in Den Haag; benzinestation ontruimd
Bron:NOS / binnenland

(26-09-2018 14:08)


De politie heeft in de Telexstraat in Den Haag een man aangehouden die volgens getuigen Allahoe akbar riep. Een zogenoemd special response team heeft de man opgepakt. Uit voorzorg werd een benzinestation in de directe omgeving ontruimd. De auto van de man wordt onderzocht door explosievenexperts, schrijft de politie op Twitter.
Man opgepakt om mogelijk terroristische dreiging Den Haag
Bron:nu.nl / binnenland

(26-09-2018 14:02)


In de Telexstraat in Den Haag heeft een speciale antiterrorisme-eenheid van de politie een man opgepakt. De hulpdiensten rukten uit na een melding van een lekkende gasfles. 
Drie voertuigen beschadigd bij botsing in Stadskanaal
Bron:HartvNL / binnenland

(26-09-2018 14:00)


Bij een ongeval op de Veenstraat in Stadskanaal zijn drie auto’s op elkaar gebotst. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Eén inzittende kon niet zelf uit zijn voertuig komen en moest door de brandweer bevrijd worden. Of er gewonden zijn gevallen is nog onduidelijk.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: