Binnenland
Ouder >> 
THUMB
Moslims bidden voor regen om schade te beperken
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 16:41)


Moslims in Nederland zouden vrijdag massaal moeten bidden voor regen. Die oproep doet de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) aan alle voorzitters en imams van moskeeën in ons land. In Marokko, waar het vaker droog is, wordt wel vaker bij droogte een regengebed gehouden, maar in Nederland zou dit de eerste keer zijn.
Vierdaagse: sjoemelaars gediskwalificeerd en irritatie over supersoakers
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 16:16)


De organisatie van de Vierdaagse heeft tot nu toe drie wandelaars van het parcours gehaald omdat ze hebben gefraudeerd. Wandelaars die medelopers natspoten met supersoakers kregen een officiële waarschuwing.
Ryanair schrapt honderden vluchten vanwege massale staking
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 15:32)


Ryanair schrapt op 25 en 26 juli tot 300 vluchten vanwege de geplande staking van cabinepersoneel uit meerdere Europese landen. Dat meldt de Ierse prijsvechter. Zo'n 50.000 reizigers worden omgeboekt of krijgen hun geld terug.
Eis: 2,5 jaar voor fataal ongeluk Duinrell
Bron:HartvNL / binnenland

(18-07-2018 15:29)


Tegen een 29-jarige Slowaak is tweeënhalf jaar cel geëist omdat hij in februari van dit jaar middenin de nacht een ongeval zou hebben veroorzaakt op het terrein van attractiepark Duinrell. Daardoor kwamen twee landgenoten om het leven. Volgens het Openbaar Ministerie had Anton M.
Jongeren doneren massaal aan populaire YouTubers
Bron:HartvNL / binnenland

(18-07-2018 15:21)


Online video’s van populaire YouTubers hebben zo’n onweerstaanbare aantrekkingskracht op kinderen dat ze er massaal hun zorgvuldig opgespaarde zakgeld op stukslaan. Als hun internethelden vragen om geld te doneren, kunnen vooral jonge kinderen de verleiding niet weerstaan en spekken ze de vloggers soms met wel tientallen euro’s per keer.
Zeer grote bosbrand Loonse en Drunense Duinen: ‘Blijf er weg’
Bron:HartvNL / binnenland

(18-07-2018 15:02)


De hulpdiensten roepen het publiek op om voorlopig weg te blijven uit De Loonse en Drunense Duinen. In het Nationaal Park in Brabant woedt een bosbrand. Om de boodschap over te brengen is een NL-alert verzonden, meldt de gemeente Heusden. Mensen in de omgeving ontvangen het bericht op hun mobiele telefoon.
OM eist 2,5 jaar cel voor fataal ongeluk bij attractiepark Duinrell
Bron:nu.nl / binnenland

(18-07-2018 14:58)


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag 2,5 jaar cel geëist tegen een 29-jarige Slowaak, omdat hij in februari van dit jaar midden in de nacht een ongeval zou hebben veroorzaakt op het terrein van attractiepark Duinrell. 
Moeder ontvoerde baby Hannah met enkelband vrijgelaten
Bron:nu.nl / binnenland

(18-07-2018 14:50)


De verdachte moeder van baby Hannah die begin dit jaar werd ontvoerd uit Eersel, is woensdag door het gerechtshof in Den Bosch met een enkelband vrijgelaten. 
Mensenhandelaar Saban B. ruim twee jaar langer in Turkse cel
Bron:NOS / binnenland

(18-07-2018 14:36)


De gevangenisstraf van Saban B., die in Turkije in de cel zit vanwege de gewelddadige uitbuiting van vrouwen in Nederland, wordt verlengd met twee jaar en acht maanden. Die celstraf werd hem in 2013 in Nederland opgelegd en wordt nu opgeteld bij de gevangenisstraf die hij in Turkije al uitzit.
Moordverdachte in zaak Van Luijn: We kregen ruzie omdat hij moest plassen
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 14:32)


Adrian H.F., de man die wordt verdacht van het doodslaan van filmeditor Wouter van Luijn op Mallorca, heeft verklaard dat hij ruzie kreeg met de Nederlander omdat Van Luijn ging plassen. Adrian wilde niet dat Van Luijn dat in de beruchte zigeunerwijk Son Banya op straat deed.
THUMB
Liberale burgemeesters in love: 'We leerden elkaar kennen tijdens het inwerken'
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 16:26)


De gemeente Landsmeer heeft een primeur te pakken: burgemeester en VVD-prominent Anne Lize van der Stoel (63) en haar voorgangster en partijgenoot Astrid Nienhuis (53) hebben een relatie. Eerstgenoemde bracht de fractievoorzitter in de gemeenteraad deze week op de hoogte van het heuglijke nieuws omdat ze wist dat erover werd gesproken.
THUMB
Medewerker Dirk van den Broek moet zittend op de stoep werken
Bron:HartvNL / binnenland

(18-07-2018 16:06)


Een medewerker van Dirk van den Broek in Alblasserdam werd deze week gefilmd toen hij van zijn baas in de zinderende zomerhitte, zittend op de grond de stoep moest schoonmaken. Het filmpje, gemaakt door Ezra, is al duizenden keren op Facebook gedeeld.
Militairen in Mali lopen ‘woestijn-editie’ Nijmeegse Vierdaagse
Bron:HartvNL / binnenland

(18-07-2018 15:29)


De Vierdaagse in kamp Castor in Gao in het Afrikaanse Mali groeit. Volgens het ministerie van Defensie lopen deze week al 194 militairen uit Nederland, België, Duitsland en Canada mee in de ‘woestijn-editie’ van de Nijmeegse Vierdaagse. Een handjevol Nederlanders op VN-missie organiseerde de wandeling in Mali twee jaar geleden voor het eerst ter gelegenheid van de honderdste editie van de Vierdaagse in Nederland.
Politie ontdekt kilo's drugs in bijna onvindbaar vak in auto
Bron:NOS / binnenland

(18-07-2018 15:26)


Politie en douaniers hebben in een verborgen ruimte in een auto 6 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren bijna onvindbaar weggestopt onder de autostoelen, in een vak dat alleen na een reeks handelingen in de wagen hydraulisch kon worden geopend. Het voertuig stond geparkeerd bij een sportschool in Venlo en werd eind vorige maand in beslag genomen.
Politie vindt drugs en wapens bij actie tegen witwassen in Helmond
Bron:nu.nl / binnenland

(18-07-2018 15:16)


De politie heeft bij een grote actie tegen witwassen in Helmond grote geldbedragen, een vuurwapen, twee auto's en drugs gevonden in de woning van een verdachte.
Kamer wil opheldering over 'onbegrijpelijke en lompe' uitspraken Blok
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 14:59)


In Den Haag is verontwaardigd gereageerd op de opmerkingen van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) over de multiculturele samenleving en 'mislukte staat' Suriname. Coalitiepartner D66 wil tekst en uitleg, en ook Bloks eigen VVD noemt de uitspraken 'lomp'.
Bosbrand in Nationaal Park Noord-Brabant mogelijk aangestoken
Bron:nu.nl / binnenland

(18-07-2018 14:54)


In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant is woensdag een grote bosbrand uitgebroken. Er zijn drie brandhaarden. Politie heeft een NL-Alert uitgegeven om mensen weg te houden.
Man bekent doden boekhouder in Heeg
Bron:nu.nl / binnenland

(18-07-2018 14:49)


Een 52-jarige man uit Joure heeft bekend dat hij op 6 februari boekhouder Hans Boschma (56) uit het Friese Heeg heeft gedood. Volgens hem gebeurde dit uit noodweer. Justitie verdenkt hem van moord.
Woede om Dirk-vakkenvuller die in hitte peuken moet opruimen
Bron:NOS / binnenland

(18-07-2018 14:33)


Een filmpje van een verstandelijk beperkte vakkenvuller die buiten het Dirk van den Broek-pand in Alblasserdam sigarettenpeuken moet opruimen, wekt op sociale media woede op. De man heeft een verstandelijke beperking, werkt dertien jaar bij de supermarkt en zit met stoffer en blik in de hitte.
Grote bosbrand Loonse en Drunense Duinen: chinook-helikopter helpt blussen
Bron:AD / binnenland

(18-07-2018 14:30)


In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen woedt een flinke natuurbrand. Het gaat om drie brandhaarden: een gebied van 200 bij 200 meter en twee kleinere van 50 bij 50 meter. De brandweer roept mensen op om niet naar het natuurgebied te komen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: