Binnenland
Ouder >> 
Nieuw handelsakkoord EU en Mexico
Bron:AD / binnenland

(21-04-2018 20:54)


De Europese Unie en Mexico hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw handelsverdrag. De Europese Commissie liet in een verklaring weten dat voor vrijwel alle producten geen invoerrechten meer zullen gelden. Ook worden de douaneprocedures voor veel producten eenvoudiger.
'Bloemencorso in de Bollenstreek beleeft drukste editie ooit'
Bron:nu.nl / binnenland

(21-04-2018 19:56)


Het Bloemencorso in de Bollenstreek heeft een ongekend aantal kijkers getrokken. Volgens de organisatie was het mede dankzij het mooie weer drukker dan ooit en is waarschijnlijk de grens van een miljoen bezoekers gepasseerd. 
Aardwarmte als alternatief voor gas: hoe realistisch zijn de grote ambities?
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 18:44)


"Op dit moment verwarmen we een zwembad. een sportschool, 470 appartementen, een school en ook nog 60 hectare aan kassen", zegt Leon Ammerlaan. Hij is niet alleen plantenkweker, maar ook een pionier in aardwarmte. Als het aan het kabinet ligt zet Nederland vol in op dit alternatief voor aardgas.
Duizenden fans ontmoeten hun favoriete YouTubers
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 18:31)


Zo'n 20.000 YouTube-fans kwamen vandaag samen in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar wordt dit weekend de Dutch YouTube Gathering gehouden. Een van de grootste YouTube evenementen van Nederland. Selfies Allemaal willen ze hun favoriete YouTubers ontmoeten. Dat betekent heel veel knuffels geven, selfies maken en handtekeningen zetten.
Steeds meer kinderen vieren meivakantie in het buitenland
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 18:03)


Het is het begin van de meivakantie: alle scholen in Nederland hebben twee weken lang vrij. Steeds meer kinderen gaan samen met hun ouders naar het buitenland op vakantie, dat blijkt uit cijfers van reisorganisaties. Meer geld De reisorganisaties verkochten deze meivakantie 25 procent meer vluchten verkocht dan vorig jaar.
Politie zet konijn in de cel
Bron:AD / binnenland

(21-04-2018 17:28)


De politie Krimpenerwaard heeft een konijn in de cel opgesloten. En niet omdat hij een worteltje heeft gestolen.
Shirley haalt Britse pers met foto’s seksende gorillamannetjes
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 16:55)


Ze kan er zelf hard om lachen. Een ruime week geleden maakt de Schiedamse Shirley Kroos foto’s van de gorilla’s in Diergaarde Blijdorp. Het werden pikante plaatjes. De twee mannetjes Thabo en Aybo besluiten een stevig potje te gaan ‘knuffelen’… Shirley, amateurfotograaf, twijfelt niet en maakt wat mooie foto’s van de dieren.
De uitzending van 21 april
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 16:40)


Hoe gaat het met de Syrische spelers van BFC-3? Sport als hulpmiddel om in te burgeren. Vorige jaar omarmde de Bussumse voetbalclub BFC een groep Syrische vluchtelingen. Zij wilden het trapveldje in hun buurt verruilen voor een echte competitie en hadden bij de voetbalclub aangeklopt.
Voetballen én inburgeren: deze Syriërs leren Nederland kennen via de sport
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 16:03)


Voetbal is een serieus spelletje, uit welk land je ook komt. En dus staat Omar Alshafee fanatiek te schreeuwen langs de lijn. Hij coacht de leden van zijn team, BFC-3, tijdens een spannende wedstrijd. Tot zover niets bijzonders. Behalve dan dat dit team van de Bussumse voetbalclub BFC volledig bestaat uit Syrische vluchtelingen.
Blinde Joric krijgt handige voorleesbril om te blokken voor eindexamens
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 15:43)


Over een aantal weken starten de VMBO-examens en net als duizenden andere studenten moet de 17-jarige blinde Joric van Ede nog flink studeren. Om het studeren makkelijker te maken heeft vader Cees middels een crowdfundingsactie een OrCam geregeld. Dat is een innovatieve bril met camera die teksten kan lezen en ze vervolgens voorleest aan de gebruiker.
Jongetje (5) in Hoogeveen geschept door auto
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 20:00)


Een jochie van vijf jaar is in Hoogeveen gewond geraakt toen hij werd geschept door een auto. Het ventje stak de straat over toen het misging. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallenanalyse is ter plekke een onderzoek gestart naar de toedracht.
Man zwaargewond na val van steiger in Putten
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 19:21)


Een man is tijdens werkzaamheden aan een huis in Putten van een steiger gevallen. Hij viel vier meter naar beneden en raakte zwaargewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht; het is onduidelijk hoe hij er nu aan toe is. Beeld: SPS Media
Deze foto’s moet je zien!
Bron:AD / binnenland

(21-04-2018 18:34)


De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Linkse activisten verdrijven extreemrechts in Amsterdam
Bron:AD / binnenland

(21-04-2018 18:29)


De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet is door linkse activisten met stenen en vuurwerk verdreven uit een gekraakte woning aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam. De groep had in eerste instantie de sleutels van de woning gekregen van de persoon die het anti-kraak huurde.
Confrontatie in Amsterdamse wijk tussen actiegroep Identitair Verzet en tegenstanders
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 17:57)


De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet heeft in reactie op de uitgeprocedeerde asielzoekers die zich samenvoegden onder de noemer ‘We Are Here’ en verschillende panden in Amsterdam hebben gekraakt, ook een woning in Amsterdam gekraakt. Dat resulteerde zaterdag in nogal wat onenigheid in de straat, want tegenstanders kwamen voor de deur hun ongenoegen uiten.
Knielende Kaepernick krijgt mensenrechtenprijs van Amnesty
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 17:05)


Amnesty International heeft in Amsterdam de Ambassador of Conscience Award uitgereikt aan American Football-speler Colin Kaepernick. Die knielde twee jaar geleden tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied voor een wedstrijd, in plaats van te blijven staan.
Zweden rouwt om Avicii
Bron:HartvNL / binnenland

(21-04-2018 16:41)


In het centrum van de Zweedse stad Stockholm hebben duizenden mensen de vrijdag overleden dj Avicii de laatste eer bewezen. Er werd een minuut stilte voor hem gehouden en er werd muziek van hem gedraaid. De fans kwamen zaterdagmiddag bij elkaar op Sergels torg, het grote plein in de binnenstad van de Zweedse hoofdstad.
'Cyberplannen kabinet eerste stap, maar er is meer nodig'
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 16:27)


De nieuwe cyberagenda van het kabinet moet Nederland beter voorbereiden op grootschalige cyberaanvallen die de nationale overheid bedreigen. Het is een ambitieus plan, maar hoe het uitgevoerd gaat worden, moet nog maar blijken, zeggen deskundigen. Ze zien nog veel ruimte voor investeringen.
Defensie experimenteert met 'James Bond-snufjes' in Soesterberg
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 15:58)


Lange tijd waren Amerikaanse militairen gestationeerd op vliegbasis Soesterberg. Tegenwoordig is het een natuurgebied, maar een deel is nog steeds in gebruik door Defensie. Die experimenteert daar nu met een militair kamp van de toekomst. Op deze zogenoemde 'smartbase' met hightech-snufjes die in een James Bond-film niet zouden misstaan, wordt geëxperimenteerd met nieuwe technieken die Nederlandse militairen op missie onafhankelijk maken van lokale partijen en die ook nog eens veiliger en duurzamer zijn.
Week in beeld: Lente, Lisse en landskampioen
Bron:NOS / binnenland

(21-04-2018 15:31)


De lente lijkt nu dan toch echt begonnen! De bollenvelden staan in bloei en de terrassen zijn gevuld. De natuur maakt door het zomerse weer nu een inhaalslag, want die ligt momenteel zo'n tien dagen achter op schema. Op veel Nederlandse scholen waren voor de zesde keer de Koningsspelen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: