THUMB
Kroongetuigen treden aan in Holleeder-proces
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 18:38)


In het strafproces tegen Willem Holleeder is het woord vanaf 8 oktober aan de kroongetuigen Peter la S. en Fred R. De rechtbank heeft twee weken uitgetrokken voor hun verhoren. La S. en R. sloten in ruil voor strafvermindering deals met justitie in liquidatieproces Passage.
Kiss & Ride Schiphol blijft voorlopig toch gratis
Bron:AD / binnenland

(25-09-2018 18:22)


Het brengen en halen van reizigers van Schiphol blijft voorlopig gewoon gratis. De luchthaven wilde de Kiss & Ride eerder betaald maken om de chaos rond het vliegveld te beperken, maar dat mogen ze niet doen zonder toestemming van de gemeente Haarlemmermeer.
Allereerste jongerenraad Kindertelefoon van start
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 17:11)


De kindertelefoon gaat verjongen! Het al bijna 40 jaar oude instituut, dat een luisterend oor is voor kinderen, krijgt daarbij hulp van de doelgroep zelf: jongeren tussen de 8 en de 18 jaar. Dinsdag was het zover, de eerste Jongerenraad van de Kindertelefoon werd geïnstalleerd.
Gewonden Stint-ongeluk Oss buiten levensgevaar
Bron:NOS / binnenland

(25-09-2018 16:58)


Het 11-jarige meisje en de 32-jarige begeleidster die donderdag in Oss zwaargewond raakten bij het spoorwegongeluk met een elektrische bakfiets, zijn buiten levensgevaar. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De twee liggen nog altijd in het ziekenhuis.
THUMB
Twee zwaargewonden spoordrama Oss buiten levensgevaar
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 16:45)


Het meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie. Bij het ongeluk kwamen donderdagochtend vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss om het leven.
Zorgen om bemanning Russisch schip Terneuzen
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 16:22)


De internationale transportfederatie ITF maakt zich zorgen over de bemanning van een Russisch vrachtschip dat al maanden in Terneuzen aan de ketting ligt. Gijs Mol (ITF) was maandag aan boord en stelde vast dat het verse voedsel als groente en fruit, op is.
Kabinet: 15.000 euro voor Q-koortspatiënten niet bedoeld als schadevergoeding
Bron:NOS / binnenland

(25-09-2018 16:14)


De maximaal 15.000 euro die Q-koortspatiënten en nabestaanden kunnen aanvragen bij de overheid is niet bedoeld als vervanging van een schadevergoeding, zegt minister Bruins voor Medische zorg. "Je kunt in woorden zeggen dat het vreselijk is dat mensen aan de ziekte hebben geleden of nog lijden, en dat mensen zijn overleden", zegt Bruins.
Appen op de fiets vanaf volgend jaar verboden
Bron:NOS / binnenland

(25-09-2018 15:54)


Het was al bekend dat het verboden zou gaan worden om op de fiets je telefoon te gebruiken. En nu is er ook een datum bekend: als het aan de regering ligt is vanaf 1 juli 2019 appen of een muziekje uitzoeken terwijl je op de fiets zit, verboden. Er werd al een tijdje gepraat over het verbod.
Archeologische vondsten? Wen er maar aan!
Bron:AD / binnenland

(25-09-2018 15:38)


In Katwijk is een Romeinse weg gevonden, voor de Portugese kust werd een scheepswrak ontdekt. Voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie was het vanochtend heerlijk wakker worden. En geen zorgen. Er ligt nog genoeg in onze eigen Nederlandse bodem.
Advies aan Hoge Raad: moordbiecht tegen undercover is toelaatbaar
Bron:AD / binnenland

(25-09-2018 15:28)


De bekentenis van Wim S. tegen een undercoveragent over de moord op zijn vrouw Heidy Goedhart is toelaatbaar als bewijs. Dat is het advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad, waar de tot twintig jaar veroordeelde S. een procedure heeft lopen.
Jongste ballonvaarder van Nederland vliegt lerares naar huis
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 18:34)


De jongste ballonvaarder van Nederland, Martijn Hoogeslag (17), vliegt vandaag zijn lerares naar huis. Iets meer dan een jaar geleden haalde hij zijn vliegbrevet en vorige week mochten er al wat docenten met hem mee. Vandaag is mevrouw Keijzer aan de beurt, een lerares die dicht bij hem staat en hem altijd heeft gesteund in zijn droom.
Zeven rafters naar ziekenhuis gebracht na omslaan boot bij Terschelling
Bron:nu.nl / binnenland

(25-09-2018 17:47)


Zeven rafters zijn dinsdag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze ten noorden van Terschelling in de problemen waren gekomen.
THUMB
Zwaargewonden treinongeluk Oss buiten levensgevaar
Bron:nu.nl / binnenland

(25-09-2018 16:59)


Het elfjarige meisje en de vrouw die vorige week zwaargewond zijn geraakt bij het treinongeval in Oss, zijn buiten levensgevaar. Dit heeft de politie dinsdag laten weten. 
Zwaargewonden spoordrama Oss buiten levensgevaar
Bron:AD / binnenland

(25-09-2018 16:46)


Het 11-jarige meisje en de begeleidster die vorige week zwaargewond raakten bij het ongeval met een elektrische bakfiets op een spoorwegovergang in Oss, zijn buiten levensgevaar. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Dat meldt de politie.
Man probeerde ook andere coffeeshop in Delft te beschieten
Bron:nu.nl / binnenland

(25-09-2018 16:34)


Een nog onbekende man heeft op 16 september geprobeerd een coffeeshop in de Peperstraat in Delft te beschieten, op dezelfde dag dat een coffeeshop in de Breestraat onder vuur werd genomen. 
EU-landen bespreken klokverzetten in oktober
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 16:21)


EU-landen bespreken eind oktober voor het eerst of er een eind moet komen aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Het onderwerp staat dan op de agenda van een vergadering van de transportministers in het Oostenrijkse Graz. De wintertijd is dan net ingegaan.
Tot drie jaar cel geëist tegen verkopers 'gekloonde' Ziggo-modems
Bron:NOS / binnenland

(25-09-2018 16:05)


Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot 3 jaar tegen drie mannen die honderden illegale modems verkochten van provider VodafoneZiggo. Met de apparatuur konden de kopers illegaal internetten en televisie kijken. Het drietal werd in november vorig jaar opgepakt.
‘Verrasbaby’ Yassin mogelijk volgende week naar Nederland
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 15:51)


Het is nog niet 100% zeker maar de kans is groot dat de verrasbaby Yassin en moeder Britt volgende week Egypte kunnen verlaten. Woensdag wordt Yassin 1 maand en sinds zijn geboorte in het Afrikaanse land kunnen hij en zijn moeder het land niet verlaten.
Topmodellen Kendall, Gigi en Bella gespot in de Efteling
Bron:NOS / binnenland

(25-09-2018 15:34)


De topmodel-zusjes Gigi en Bella Hadid en hun vriendin Kendall Jenner reizen de hele wereld voor modeshows en fotoshoots. Gisteren hadden ze een dagje vrij en bezochten ze pretpark de Efteling. Maskers Om niet te veel op te vallen liepen de modellen vermomd rond in het pretpark.
Appen op de fiets volgend jaar zomer verboden
Bron:HartvNL / binnenland

(25-09-2018 15:12)


Het wordt aankomende zomer verboden om te appen of de fiets. Het was al verboden op te appen in de auto, vrachtwagen en motor maar het verbod wordt per 1 juli 2019 uitgebreid naar alle voertuigen. Naast fietser mogen trambestuurder en bestuurders van gehandicaptenvoertuigen ook niet meer op hun telefoon zitten tijdens het rijden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: