Inval bij Limburgs metaalrecyclingsbedrijf: voor miljoenen aan goud, cash en dure auto's gevonden
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 09:03)


De opsporingsdiensten hebben afgelopen zaterdag een inval gedaan bij een metaalrecyclingsbedrijf in Venlo. Daarbij zijn honderden kilo’s goud gevonden. Het edelmetaal heeft een waarde van miljoenen euro’s.Het goud was lang niet het enige dat gevonden werd bij de actie.
THUMB
OM eist 18 maanden cel voor bestuurder Pinkpop-crash, advocaat wil vrijspraak
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:35)


Danny S. lette volgens het OM lange tijd niet goed op toen hij een groepje Pinkpop-bezoekers aanreed in 2018. Bij die crash overleed één man, drie anderen raakten zwaargewond. Justitie eist 18 maanden gevangenisstraf. Advocaat van S., Raimon Maessen, vraagt om vrijspraak voor zijn cliënt.
Verdachte Pinkpop-crash was in totale shock: ‘ik ben over die mensen gereden’
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:35)


Danny S. had het groepje Pinkpop-bezoekers volgens de politie kunnen zien toen hij hen aanreed in 2018. Bij de aanrijding overleed één man, drie anderen raakten zwaargewond. Vandaag staat de verdachte voor de rechter in Maastricht.
Honderden kilo’s goud, auto’s en wapens gevonden bij inval metaalrecyclingbedrijf in Venlo
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:18)


Bij de inval afgelopen zaterdag in een metaalrecyclingbedrijf in Venlo hebben de opsporingsdiensten honderden kilo’s goud ter waarde van miljoenen euro’s in beslag genomen. Verder legden politie, FIOD en Openbaar Ministerie (OM) voor ruim een miljoen euro beslag op contant geld, onroerend goed, auto’s en peperdure horloges van onder meer Rolex en Audemars Piguet.
Honderden kilo's goud en wapens gevonden bij afvalbedrijf Venlo
Bron:NOS / binnenland

(15-07-2020 08:07)


Bij de inval in een recyclingbedrijf in Venlo zijn honderden kilo's goud gevonden ter waarde van miljoenen euro's. Ook zijn tien vuurwapens en munitie ontdekt, net als zeventien horloges van onder meer Rolex en Audemars Piguet. Zaterdag was al bekend dat bij de inval door de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie honderdduizenden euro's contant geld en enkele dure auto's in beslag zijn genomen.
'Criminaliteit weer op niveau van voor corona-uitbraak'
Bron:nu.nl / binnenland

(15-07-2020 07:06)


Door de uitbraak van het coronavirus vertoonden de criminaliteitscijfers in de maanden maart tot en met juni een daling ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Inmiddels zijn de cijfers weer op het oude niveau, schrijft de NOS woensdag.
Rechter beslist of dit huis groen mag blijven
Bron:NOS / binnenland

(15-07-2020 07:03)


Mag je je huis knalgroen verven? Een vrouw uit Den Helder krijgt vandaag antwoord op die vraag. De vrouw is door de gemeente naar de rechter gesleept, omdat ze haar huis niet wil verven. De rechter bepaalt of het wel of niet mag. De bewoonster heet Ineke.
THUMB
Accu elektrische bezorgfiets ontploft en veroorzaakt brand bij pizzeria Eindhoven
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 06:13)


Een ontplofte accu van een bezorgfiets veroorzaakte dinsdagavond brand in een filiaal van pizzeria Domino’s aan de Woenselse Markt in Eindhoven. Omroep Brabant schrijft dat de accu niet aan de lader lag op het moment van ontploffing.De batterij was net van een bezorgfiets afgehaald en lag op een stapel tassen.
Kritiek op toon racismedebat: ‘Noem mensen geen racist als ze dat niet zijn’
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 06:00)


Wie meedoet aan het racismedebat in Nederland moet op eieren lopen. Als je je, als witte Nederlander, weggezet voelt als racist: is dat dan terechte kritiek op de toon van het debat of juist een voorbeeld van ‘witte kwetsbaarheid’?
THUMB
Werkgevers steeds lakser met coronaregels
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 05:40)


Werkgevers nemen het in toenemende mat minder nauw met de coronaregels. Zo’n één op de vijf werkenden geeft aan dat zijn werkgever de teugels steeds meer laat vieren. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 2500 werkenden, in opdracht van vakbond CNV.
Onderzoekers zien ‘overtuigend verband’ tussen coronadoden en vieze lucht
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:48)


Wetenschappers uit het buitenland zien een ‘overtuigend verband’ tussen luchtvervuiling en het hoge aantal coronaslachtoffers in Brabant en Limburg. Ze vinden dat Nederland daarvoor op zijn hoede moet zijn.
Verdachte Pinkpop-crash was in totale shock: ‘Ik ben over die mensen gereden’
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:35)


Danny S. had het groepje Pinkpop-bezoekers volgens de politie kunnen zien toen hij hen aanreed in 2018. Bij de crash overleed één man, drie anderen raakten zwaargewond. Vandaag staat de verdachte voor de rechter in Maastricht.
THUMB
Apothekers onderzoeken paracetamol op kankerverwekkende stof
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 08:22)


Ook de beroepsorganisatie voor apothekers gaat onderzoek doen naar de aanwezigheid van een kankerverwekkende stof in paracetamol. Dat verklaart Aris Prins, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie tegen NRC.
Honderden kilo's goud gevonden bij inval metaalrecyclingbedrijf in Venlo
Bron:AD / binnenland

(15-07-2020 08:18)


Bij de inval afgelopen zaterdag in een metaalrecyclingsbedrijf in Venlo hebben de opsporingsdiensten honderden kilo’s goud ter waarde van miljoenen euro’s in beslag genomen. Verder legden politie, FIOD en Openbaar Ministerie (OM) voor ruim een miljoen euro beslag op contant geld, onroerend goed, auto’s en peperdure horloges van onder meer Rolex en Audemars Piguet.
Bezetting van tbs-klinieken voor het eerst in jaren weer toegenomen
Bron:nu.nl / binnenland

(15-07-2020 07:54)


De bezetting van tbs-klinieken is in 2019 voor het eerst in jaren weer toegenomen, meldt de NOS woensdag op basis van cijfers van TBS Nederland. Doordat er steeds meer aanvragen zijn, creëren klinieken zelfs extra bedden.
Opnieuw corona op nertsenfokkerij, deze keer in Ledeacker
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 07:04)


Op een nertsenfokkerij in het Noord-Brabantse Ledeacker is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met 4500 moederdieren. De dieren worden zo snel mogelijk afgemaakt. Protocollen rondom hygiëne worden aangescherpt, zo is bekendgemaakt.Inmiddels is op 24 nertsenbedrijven in Nederland het coronavirus aangetroffen.
Storing in database coronapatiënten: gegevens besmettingen bij kinderen kwijt
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 06:52)


Een storing in een database waarin informatie over geteste coronapatiënten wordt bewaard, heeft ervoor gezorgd dat gegevens van het bron- en contactonderzoek kwijt waren. Dat schrijft AD.Door de storing was onduidelijk hoeveel kinderen, leraren en zorgverleners besmet raakten met het coronavirus.
Gewapende overvaller bedreigt personeel hotel in Eindhoven, vlucht met onbekende buit
Bron:HartvNL / binnenland

(15-07-2020 06:01)


Een gewapende overvaller heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in het Blue Collar Hotel aan Strijp-S in Eindhoven een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Van de dader ontbreekt ieder spoor.Rond kwart voor twee loopt de man het Eindhovense hotel binnen, om vervolgens een medewerker te bedreigen met een wapen.
THUMB
Wekdienst 15/7: nieuwe lijsttrekker CDA • Disneyland Parijs weer open
Bron:NOS / binnenland

(15-07-2020 05:56)


Goedemorgen! Om 12.00 uur wordt bekend wie de lijsttrekker wordt van het CDA bepaalt: Hugo de Jonge of Pieter Omtzigt. De rechtbank in Maastricht buigt zich over de dodelijke aanrijding na afloop van Pinkpop in 2018. En er is goed nieuws voor Disney-fans.
Tbs-klinieken slepen extra bedden aan, toch wachtlijst
Bron:NOS / binnenland

(15-07-2020 05:00)


Tbs-instellingen moeten extra bedden bijplaatsen omdat er steeds meer aanvragen voor behandeling zijn. Jarenlang daalde de bezetting, maar in 2019 is het aantal tbs'ers dat in een kliniek verblijft voor het eerst weer toegenomen. Dat komt naar voren uit cijfers van tbs-klinieken die vandaag worden gepubliceerd.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: