Yes, Evelien is binnen op dag 3 van de Vierdaagse
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 16:39)


Het is Evelien gelukt: ze heeft dag drie van de Nijmeegse Vierdaagse overleefd. En hoewel dat niet zonder horten of stoten ging, heeft ze er nog steeds alle vertrouwen in dat ze morgen de finish haalt. Lees ook: Lief: Moeder Betty kust haar militairen wakker Wil jij Evelien blijven volgen tijdens de Vierdaagse deze week? Dat kan! Volg Hart van Nederland op Instagram, Facebook en onze speciale Vierdaagse-website.
Haagse politiek voelt nog weinig voor 'sekswet' als in Zweden en Spanje
Bron:NOS / binnenland

(19-07-2018 16:14)


Waar ligt de grens tussen vrijwillige seks en misbruik of verkrachting? Om die vraag was de laatste tijd veel te doen. In Zweden ging per 1 juli een wet in die bepaalt dat seks zonder expliciete toestemming verboden is. Daarmee hoopt de regering verkrachting en seksueel misbruik tegen te gaan.
Bert heeft het gehaald: ‘Dag 3 van de Vierdaagse op karakter!’
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 15:32)


De 86-jarige Bert van der Lans is hard op weg de Vierdaagse uit te lopen. Donderdag haalde hij op karakter de eindstreep en dan is het er nog maar één dag afzien. De recordloper stond dit jaar voor de 71ste keer aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.
Satellietbeelden: zo ziet een kurkdroog Nederland er van boven uit
Bron:NOS / binnenland

(19-07-2018 15:26)


Het is kurkdroog. In je tuin of park in de buurt zie je dat, maar op de satellietbeelden hieronder nog beter. In Vinkeveen. Rijssen en Arnhem heeft het deze maand amper geregend, terwijl daar vorig jaar in heel juli nog 73, 97 en 124 millimeter neerslag viel.
Asielaanvraag Armeense Lily en Howick moet opnieuw worden beoordeeld
Bron:NOS / binnenland

(19-07-2018 15:12)


De asielaanvraag van de Armeense kinderen Lily (12) en Howick (13) uit Amersfoort moet opnieuw worden beoordeeld. Volgens de bestuursrechter is onvoldoende rekening gehouden met de voorwaarden voor terugkeer. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Harbers moet de aanvraag voor een verblijfsvergunning opnieuw overwegen.
Familie blij met onderzoek dood Ivana Smit
Bron:AD / binnenland

(19-07-2018 15:06)


De familie van de onder raadselachtige omstandigheden overleden Ivana Smit is blij met het onderzoek door de Maleisische autoriteiten naar de dood van het Nederlandse model Ivana Smit. De familie spreekt van een 'positieve trendbreuk'.
Ernstig ongeval A4 vermoedelijk veroorzaakt door vermoeide bestuurder busje
Bron:nu.nl / binnenland

(19-07-2018 14:58)


De ernstige aanrijding op de A4 bij Woensdrecht op 30 juni is vermoedelijk veroorzaakt door de oververmoeide bestuurder (40) van een personenbusje. Bij het ongeval raakten negen mensen gewond, waarvan er vijf ernstig aan toe waren.
De 'wereldvreemde' uitspraken van minister Blok tegen het licht
Bron:NOS / binnenland

(19-07-2018 14:34)


De gelekte uitspraken die minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken op een besloten bijeenkomst deed, zullen hem nog achtervolgen. Dat verwacht diplomatiedeskundige Robert van de Roer, op wie Blok een "wereldvreemde indruk" heeft gemaakt. "Ambassades notuleren dit en als ministers vragen wie Blok is, komt dit als eerste naar boven.
Zangduo DiJon: het beste medicijn tegen vermoeide voeten
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 14:07)


Op dag drie – de dag waarop bij de meeste mensen de vermoeidheid het ergst is – helpt muziek je erdoorheen. Vierdaagseband DiJon draagt hun steentje bij en helpt de lopers richting de eindstreep. Dies Nicolai en John de Winter – ook wel bekend als zangduo DiJOn – zingen al tien jaar lang op de Nijmeegse Vierdaagse.
Leerlingen VMBO Maastricht kunnen na vakantie al beginnen aan mbo-opleiding
Bron:nu.nl / binnenland

(19-07-2018 13:59)


Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht die nog schooltoetsen moeten overdoen, kunnen na de zomervakantie toch al terecht op de mbo-vervolgopleiding. Zeven opleidingen in Limburg hebben zo'n driehonderd vmbo-leerlingen hiervan donderdag per brief op de hoogte gebracht.
In Groningen kunnen straks plekken als rookvrije zones worden ingesteld
Bron:AD / binnenland

(19-07-2018 16:25)


Groningen gaat het mogelijk maken gebieden aan te wijzen waar het verboden is om te roken. Organisaties kunnen een verzoek voor een rookvrije zone indienen bij de gemeente. De aanvrager wordt gevraagd zelf actief mee te werken aan het handhaven van het verbod.
Biologische boer: 'Varkens de ruimte geven, kost gewoon meer'
Bron:NOS / binnenland

(19-07-2018 16:03)


De biologische landbouw is gegroeid, en dan met name de productie van biologisch varkensvlees. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de productie van biologisch varkensvlees in 2017 toenam met 26,3 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Toch is in totaal nog geen half procent van het varkensvlees dat in Nederland verkocht wordt biologisch.
Asiel Armeense kinderen uit Amersfoort moet opnieuw worden beoordeeld
Bron:nu.nl / binnenland

(19-07-2018 15:29)


De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Mark Harbers, moet opnieuw kijken naar de ingediende asielaanvraag van twee kinderen uit Amersfoort, wiens moeder al is uitgezet. Volgens de bestuursrechter is er ​geen rekening gehouden met de terugkeervoorwaarden.
Chauffeur verongelukt busje was al 24 uur aan het werk
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 15:26)


Oververmoeidheid van de chauffeur is de vermoedelijke oorzaak van het ernstige ongeval op de A4 op 30 juni waardoor negen mensen gewond raakten. Ze zaten in een personenbusje dat achterop een vrachtwagen botste die op de vluchtstrook stond. Volgens de politie was de Poolse chauffeur al 24 uur onderweg toen de aanrijding plaats had.
Asiel Armeense kinderen opnieuw beoordeeld
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 15:08)


De asielaanvraag van twee Armeense kinderen uit Amersfoort moet opnieuw worden beoordeeld, omdat geen rekening is gehouden met de terugkeervoorwaarden. De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid moet de aanvraag van Lily (12) en Howick (13) heroverwegen, heeft de bestuursrechter bepaald.
Gisteren pinkte ze een traantje weg, vandaag is alles weer goed
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 14:58)


Het is dag drie van de Vierdaagse en Evelien komt op haar route veel bijzondere mensen tegen. Op dag twee zag ze hoe een meisje uit Wijchen het loodwaar had. Vandaag kwam ze haar weer tegen en was ze er een stuk beter aan toe. “Het is zwaarder dan verwacht” vertelde ze woensdag.
Groenewegen geblesseerd uit de Tour
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 14:55)


Dylan Groenewegen is geblesseerd afgestapt in de Ronde van Frankrijk. De sprinter van LottoNL-Jumbo had tijdens de twaalfde etappe naar Alpe d’Huez te veel last van zijn gekwetste rug en knie. Groenewegen kwam zondag hard ten val tijdens de kasseienrit.
Vmbo’ers Maastricht kunnen al naar mbo
Bron:HartvNL / binnenland

(19-07-2018 14:12)


Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht die nog schooltoetsen moeten overdoen, kunnen na de zomervakantie toch al terecht op de mbo-vervolgopleiding. Zeven opleidingen in Limburg hebben zo’n driehonderd vmbo-leerlingen hiervan donderdag per brief op de hoogte gebracht.
Man vrijgesproken van bezit wapen dat is gevonden na moord broer kroongetuige
Bron:nu.nl / binnenland

(19-07-2018 14:03)


Gwensley G. is donderdag vrijgesproken van bezit van het wapen dat na de liquidatie op de broer van kroongetuige Nabil B. werd aangetroffen. Zijn DNA werd aangetroffen op een pistoolmitrailleur, die overigens niet het moordwapen was.  
Vmbo-leerlingen Maastricht voorwaardelijk naar mbo-opleiding
Bron:AD / binnenland

(19-07-2018 13:45)


Eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht die nog schooltoetsen moeten overdoen, kunnen na de zomervakantie toch al terecht op een mbo-opleiding. Zeven opleidingen in Limburg hebben zo'n driehonderd vmbo-leerlingen hiervan vandaag per brief op de hoogte gebracht.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: