‘Auto’s moeten net als je telefoon automatische beveiligingsupdates krijgen’
Bron:AD / binnenland

(20-04-2018 19:28)


,,Auto’s zijn rijdende pc’s geworden en moeten net als computers en telefoons automatische beveiligingsupdates krijgen’’, zegt Daan Keuper van Computest na een succesvolle hack van twee auto’s.
THUMB
Verslavingsartsen slaan alarm: door medicijntekorten kunnen doden vallen
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 19:04)


Verslavingsartsen slaan alarm: cruciale medicijnen voor hun patiënten zijn steeds minder leverbaar en dat kan fatale risico's hebben. Zo is een medicijn om terugval bij alcoholverslaving te helpen voorkomen, helemaal niet meer leverbaar. Artsen waarschuwen dat sommige verslaafden zich dood kunnen drinken.
THUMB
Ouders luiden noodklok over ellende met krakers bij basisschool
Bron:HartvNL / binnenland

(20-04-2018 18:57)


Al anderhalf jaar ondervindt de buurt veel overlast van de tot zwijnenstal verworden panden aan de Marienwaard aan de rand van het Limburgse Maastricht. Het terrein waarop de panden staan is veel te goed toegankelijk, ligt voor heroinespuiten, afval, glasscherven en bovendien bestaat er nog steeds het gevaar van asbestvergiftiging.
Dineo (14) neemt de allereerste duik in nieuw zwembad
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 18:28)


Toen Dineo van 14 hoorde dat er bij haar in Amersfoort een nieuw zwembad kwam, wist het meteen: daar wilde ze als allereerste een duik in nemen. Ze schreef een brief naar de burgemeester en na lang wachten kwam haar droom uit. Zij mocht het nieuwe zwembad openen.
THUMB
Naoufal F. tekent hoger beroep aan
Bron:HartvNL / binnenland

(20-04-2018 18:06)


Naoufal ‘Noffel’ F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen. Dat heeft zijn raadsvrouw Inez Weski vrijdag desgevraagd bevestigd. De advocate is zeer ontstemd over het feit dat de rechtbank in Amsterdam haar in het donderdag uitgesproken vonnis een sneer geeft.
Rotterdamse grasmeester Erwin zorgt voor topmat tijdens bekerfinale
Bron:HartvNL / binnenland

(20-04-2018 17:53)


Het zijn niet alleen voor de selecties van John van den Brom en Giovanni van Bronckhorst spannende dagen vanwege de bekerfinale van aanstaande zondag tussen Feyenoord en AZ. Ook Erwin Beltman voelt de druk om te presteren. Hij is namelijk al jaren dé hoofdverantwoordelijke voor de grasmat in De Kuip, natuurlijk de locatie van de eindstrijd van de KNVB-Bekerfinale.
THUMB
Spannende momenten voor de Voice Kids-finalisten
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 17:32)


Finalisten Yosina (11), Stella (11), Eefje (11) en Kaylee (14) staan vanavond in de finale van de Voice Kids. Wij zochten ze op tijdens de laatste voorbereidingen. Zo kiezen de meiden hun outfits uit en praten ze met hun coaches. Optredens De meiden staan tijdens de finale vier keer op het podium.
Naoufal 'Noffel' F. in hoger beroep tegen veroordeling moordpoging Peter R. De Vries
Bron:AD / binnenland

(20-04-2018 17:27)


Naoufal 'Noffel' F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen.
Strandseizoen is geopend, dus begint de onrust op partystrand Bloemendaal
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 17:05)


Bij een dagje strand denk je niet snel aan vechtpartijen, massaal drugsgebruik en een agressieve sfeer. Toch wordt kustplaats Bloemendaal al jaren geteisterd door overlast tijdens het strandseizoen. De feestjes in verscheidene strandtenten trekken te veel mensen en creëren een agressieve sfeer.
Zijn alle onveilige betonvloeren nu in beeld? Niemand die het weet
Bron:AD / binnenland

(20-04-2018 16:56)


Nog altijd is niet duidelijk welke gebouwen precies zijn uitgerust met een in potentie gevaarlijke betonvloer. Veel eigenaren willen niet dat hun gebouw 'besmet' raakt en brengen informatie daarover niet naar buiten. Gebruikers weten daardoor niet altijd of hun gebouw veilig is of niet.
In Rotterdam hebben ze de oplossing voor het 'vloer-probleem' al gevonden
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 19:21)


Verschillende ruimtes en werkplekken in de ministeries in Den Haag zijn afgezet omdat de vloerconstructie onbetrouwbaar is. Het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd een paar maanden geleden ontruimd vanwege dezelfde oorzaak. Daar hebben ze inmiddels al een oplossing gevonden.
Dit waren de Koningsspelen 2018
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 19:01)


Meer dan een miljoen kinderen deden vandaag mee aan de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander was bij de officiële start in Twello, in Gelderland. In het filmpje hierboven zie je de hoogtepunten van de dag. In het hele land De grootste sportdag van Nederland werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.
Jongen beschoten met luchtbuks bij recreatieplas in Hoofddorp
Bron:HartvNL / binnenland

(20-04-2018 18:33)


Bij recreatiegebied Toolenburgerplas in Hoofddorp is vrijdag een jongen beschoten met een luchtbuks pistool. Dat gebeurde na een ruzie tussen een groepje jongeren. De beschoten jongen merkte zijn verwondingen pas op toen hij weer thuis was. Ambulance en politie hebben de jongen thuis in zijn woning eerste hulp verleend.
Mensen die onder hoogspanning wonen, willen er lang niet altijd weg
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 18:10)


Sinds vorig jaar hebben de bewoners van bijna 400 huizen in Nederland de mogelijk om zich uit te laten kopen, omdat ze pal onder een hoogspanningskabel wonen. Maar sommige van deze mensen zijn helemaal niet blij mee met deze regeling. Sterker nog, ze hadden liever gehad dat de regeling er niet was geweest.
Leids Museum in de prijzen met tentoonstelling Nineveh
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 18:06)


De expositie Nineveh in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is verkozen tot Tentoonstelling van het Jaar 2017. De jury maakte in het Gemeentemuseum in Den Haag bekend dat de tentoonstelling een ruime meerderheid van de stemmen heeft gekregen. Er waren tien genomineerden.
THUMB
Naoufal F. in hoger beroep tegen veroordeling voor moordpoging Peter R.
Bron:nu.nl / binnenland

(20-04-2018 17:53)


Naoufal F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen. De rechtbank in Amsterdam legde donderdag achttien jaar cel op aan de Amsterdamse crimineel. 
Naoufal 'Noffel' F. in hoger beroep tegen veroordeling moordpoging Peter R.
Bron:AD / binnenland

(20-04-2018 17:27)


Naoufal 'Noffel' F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen.
THUMB
OM eist zes jaar cel en tbs voor dodelijke steekpartij metro
Bron:NOS / binnenland

(20-04-2018 17:26)


Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een man die vorig jaar zomer in de Amsterdamse metro willekeurig een passagier neerstak. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De verdachte verbleef op de gesloten psychiatrische afdeling van het AMC, waar hij gedwongen was opgenomen.
THUMB
Justitie eist een jaar opname voor gijzeling twee vrouwen in Den Helder
Bron:nu.nl / binnenland

(20-04-2018 17:02)


De 48-jarige Claudia dos S., die eind december twee vrouwen gijzelde in de vertrekhal van veerdienst TESO in Den Helder, wordt wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft een jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Dit bleek vrijdag voor de rechtbank in Alkmaar, waar de vrouw uit het Noord-Hollandse Breezand terechtstond.
Drie mannen zitten uren vast op Maasvlakte in bakje op 95 meter hoogte
Bron:nu.nl / binnenland

(20-04-2018 16:47)


Op de Maasvlakte in Rotterdam hebben drie personen vrijdagmiddag 2,5 uur lang in een bakje gestaan, dat op een hoogte van 95 meter een storing had gekregen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: