THUMB
Man omgekomen op landbouwbedrijf in Friesland
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 20:07)


Bij een ongeval op een landbouwbedrijf in Vrouwenparochie is een man omgekomen. De omstandigheden waaronder dat gebeurde zijn onduidelijk. Hij zou bekneld zijn geraakt in een silo. Verschillende brandweerteams en een traumateam waren ter plaatse. Er is ook nog een traumahelikopter opgeroepen, maar de man heeft het niet overleefd.
Tientallen mensen lopen mee in stille tocht voor doodgereden Sebastiaan (42) in Wijchen
Bron:HartvNL / binnenland

(28-11-2020 19:54)


Tientallen mensen zijn zaterdagavond om 19:00 uur de straat opgegaan voor een tocht ter nagedachtenis van de 42-jarige Sebastiaan die dinsdagavond in zijn woonwijk in Wijchen werd doodgereden. De deelnemers lopen achter twee mensen aan die een groot spandoek met daarop een lieveheersbeestje, het teken tegen zinloos geweld, met zich meedragen.
THUMB
Jos B. eist verbod op uitzenden documentaire over zaak-Nicky Verstappen
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 19:43)


Jos B., die veroordeeld is voor de fatale ontvoering en seksueel misbruik van Nicky Verstappen, heeft een kort geding aangespannen tegen RTL. Die omroep wil zondag en maandag een documentaire uitzenden over het politieonderzoek in de zaak. Het kort geding dient morgenmiddag bij de rechtbank in Amsterdam.
THUMB
Indrukwekkende erehaag bij stille tocht voor doodgereden Wijchenaar Sebastiaan (42)
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 19:09)


WIJCHEN - Een indrukwekkende erehaag vergezelt vanavond zo’n 150 familieleden en vrienden van de bij een schokkend incident overleden Wijchenaar Sebastiaan (42). Langs de route in de wijk waar hij woonde, ziet het zwart van de mensen, die hem de laatste eer willen bewijzen.
Verzetsmensen verbijsterd na schuldbelijdenis Protestantse Kerk
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 18:57)


De schuldbelijdenis van de Protestantse Kerk (PKN) voor de opstelling in de oorlog, is in het verkeerde keelgat geschoten van verzetsmensen en hun nabestaanden. Zij zijn verbijsterd en verwachten een nuancering van de kerk. De Protestantse Kerk sprak tijdens de jaarlijke herdenking van de Kristallnacht eerder deze maand een schuldbelijdenis uit over de rol van de kerk, vóór, tijdens en ná de oorlog.
THUMB
Jos B. eist uitzendingsverbod documentaire RTL
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 18:41)


Als het aan de veroordeelde Jos B. ligt, komt de documentaire over de zaak Nicky Verstappen morgen en overmorgen niet op televisie. De 58-jarige veroordeelde heeft bij de rechtbank Amsterdam een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please en RTL.
Mountainbiken heel populair: 'We hebben nu zelfs een wachtlijst'
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 18:35)


Mountainbiken is de afgelopen maanden een stuk populairder geworden. Verenigingen krijgen steeds meer leden. "Het aantal aanmeldingen bij onze club is enorm toegenomen. Er komen ontzettend veel kinderen kijken", zegt Han ten Hove, hoofdtrainer van de vereniging Bar End in Apeldoorn.
THUMB
Komende winter op wintersport? Nederlanders peinzen er niet over
Bron:HartvNL / binnenland

(28-11-2020 18:02)


Een overgrote meerderheid van Nederland vindt een wintersportvakantie komende winter niet kunnen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek onder 4000 leden van het Hart van Nederland-panel.Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.
Drie jongens opgepakt voor ernstige mishandeling van meerdere huisdieren
Bron:HartvNL / binnenland

(28-11-2020 17:34)


Drie jongens, twee van vijftien en een van zestien jaar, uit het Brabantse Raamsdonksveer en omgeving zijn zaterdag aangehouden voor ernstige mishandeling van meerdere kleine huisdieren. Ze deelden filmpjes van hun daden op internet, aldus de politie.
THUMB
Een week lang rellen: ‘Sommigen zien afsteken van vuurwerk als een grondrecht’
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 17:00)


Vuurwerkjongeren terroriseerden afgelopen dagen wijken in Roosendaal en Arnhem uit onvrede over het vuurwerkverbod. En dan moet oud en nieuw nog komen. Is de geest nu al uit de fles? Deskundigen hameren op het belang van alternatieve activiteiten, maar agenten vrezen dat de voorbereidingstijd te kort is en hulpdiensten het alleen nog maar meer voor de kiezen krijgen.
Tientallen bij stille tocht voor slachtoffer fatale aanrijding in Wijchen
Bron:nu.nl / binnenland

(28-11-2020 20:06)


Tientallen mensen hebben zaterdagavond een stille tocht gelopen ter nagedachtenis van de 42-jarige Wijchenaar die dinsdagavond in zijn woonwijk werd doodgereden. Langs de route van de stille tocht stonden nog een honderden Wijchenaars, meldt Omroep Gelderland.
Wie worden de nieuwe ambassadeurs voor gehandicapte kinderen?
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 19:52)


In Hilversum was vandaag een spannende wedstrijd voor kinderen met een beperking. Acht kinderen willen de nieuwe ambassadeur worden voor de Stichting voor het Gehandicapte Kind. Ambassadeurs zijn kinderen die zelf een beperking hebben en opkomen voor andere kinderen die ook een beperking hebben.
Mountainbiken is superpopulair: 'We hebben een wachtlijst'
Bron:NOS / binnenland

(28-11-2020 19:17)


Mountainbiken is al een tijdje superpopulair. Steeds meer mensen kopen een fiets en gaan fietsen door de modder en door het bos. Ook veel kinderen vinden het een leuke en spannende sport. Dat merken ze bij mountainbikeclub Bar End in Apeldoorn. Daar hebben ze dit jaar veel nieuwe leden gekregen.
THUMB
Vogelgriep vastgesteld bij pluimveelocatie in Mijdrecht, 300 dieren geruimd
Bron:nu.nl / binnenland

(28-11-2020 19:04)


Bij een hobbypluimveelocatie in het Utrechtse Mijdrecht is bij diverse vogels vogelgriep vastgesteld, meldt het het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zaterdag. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de driehonderd aanwezige vogels geruimd.
Getuige trekt sleutel uit vluchtscooter en filmt hoe winkeloverval mislukt
Bron:HartvNL / binnenland

(28-11-2020 18:48)


In Almere-Buiten is zaterdagochtend een winkel van T-Mobile overvallen. De twee daders sloegen na de overval op de vlucht, maar echt ver kwamen ze niet. Een oplettende getuige trok tijdens de overval de sleutel van de vluchtscooter uit het contact, waardoor de overvallers er noodgedwongen te voet vandoor moesten.
Jos Brech eist uitzendingsverbod documentaire RTL
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 18:41)


Jos Brech, de 58-jarige Limburger die veroordeeld is voor het misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen, probeert de uitzending van een documentaire over de zaak op televisie tegen te houden. Advocaat Adi van Koningsveld bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door RTL Boulevard.
Famke begeleidt vrouwen naar de abortuskliniek: ‘Ik krijg soms nare berichten’
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 18:05)


Famke (27) uit Delden is abortusbuddy. Ze vergezelt vrouwen van en naar de abortuskliniek in Rotterdam en beschermt hen tegen demonstranten. „Ik merk dat de mensen het fijn vinden dat er iemand is. Dat ze het niet alleen hoeven te doen.”
Koopgekte rond Black Friday: ‘We zijn zó bang om achter het net te vissen’
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 18:01)


De koopjesgekte rond Black Friday is dit jaar extremer dan ooit. Online winkels hebben met 80 procent meer verkoop alle records van vorig jaar gebroken. Maar ook in de winkelstraten was het druk. In meerdere steden moesten vandaag opnieuw winkels eerder dicht doordat de anderhalve meter afstand niet kon worden gegarandeerd.
Walibi voor de rechter na afgrijselijk kart-ongeluk
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 17:04)


Pretpark Walibi in Biddinghuizen moet zich in januari voor de rechter verantwoorden na een afgrijselijk ongeluk bij de kart-attractie. Bij dat incident in 2018 raakte een meisje (toen 13) zwaargewond, nadat ze vermoedelijk met haar haren vast bleef zitten in de motor van een kart.
THUMB
Een week lang rellen: ‘Als het vuurwerkverbod niet wordt teruggedraaid, blijven we knallen’
Bron:AD / binnenland

(28-11-2020 17:00)


Vuurwerkjongeren terroriseerden afgelopen dagen wijken in Roosendaal en Arnhem uit onvrede over het vuurwerkverbod. En dan moet oud en nieuw nog komen. Is de geest nu al uit de fles? Deskundigen hameren op het belang van alternatieve activiteiten, maar agenten vrezen dat de voorbereidingstijd te kort is en hulpdiensten het alleen nog maar meer voor de kiezen krijgen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: