Mo (12) en Bebel (10) spelen hoofdrol in openingsfilm Cinekid
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 18:32)


Het grootste mediafestival voor kinderen ter wereld is gestart: Cinekid Festival. Het festival is begonnen met de openingsfilm Binti. In de film spelen Mo van 12 en Bebel van 10 een grote rol. .
Journaliste Boersma stelt Staat aansprakelijk voor ‘reputatieschade’ na link met Balie-jihadist
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:09)


Journaliste Ans Boersma stelt de Nederlandse staat aansprakelijk voor de schade die zij heeft geleden doordat zij begin dit jaar Turkije werd uitgezet vanwege haar connectie met de zogeheten Balie-jihadist. De uitzetting gebeurde op basis van informatie van het Openbaar Ministerie.
THUMB
Voor je het weet, ben je een gevangene van een volle agenda
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 18:02)


Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Alex ontdekt de geneugten van vrije ochtenden nu allebei zijn kinderen op de basisschool zitten.
Hier woonde Drents gezin voor het zich afsloot van de wereld
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 17:24)


De opgepakte klusjesman Josef B. (58) die samen met een vader en diens zes kinderen in totale afzondering leefde, kende die familie al jaren. Met vader Gerrit-Jan van D. maakte hij houten meubels en speelgoed die ze probeerden te verkopen. Ook waren ze enige tijd buren.
THUMB
Fikse tegenvaller voor kabinet: renovatie Binnenhof jaar uitgesteld
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 17:22)


De grootscheepse verbouwing van het Binnenhof wordt met een jaar uitgesteld. Dat is een fikse tegenvaller voor het kabinet: de vertraging kost extra geld.
Listeriabacterie zorgt voor nieuwe klandizie ambachtelijke slagers: ‘Vertrouwen in onze producten do
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 17:06)


Vanwege het listeriaschandaal kiezen meer mensen voor vleeswaren van de ambachtelijke slagers. Slagers zien sinds deze maand een stijging van de verkoop.
THUMB
Lagere straf voor man die krantenbezorgster doodstak
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 16:37)


Het gerechtshof Den Haag heeft Biko M. (33) veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs voor de moord op een krantenbezorgster in 2016, in Rotterdam. De verdachte heeft haar terwijl ze de krantenwijk liep meerdere keren met een mes gestoken. Een week later overleed de vrouw (51) aan haar verwondingen.
Trekkerinvasie leidt tot chaos in Den Haag
Bron:nu.nl / binnenland

(16-10-2019 16:31)


Honderden boeren rijden woensdag op trekkers Den Haag in om te demonstreren tegen de stikstofmaatregelen. De situatie in de hofstad is chaotisch, maar er zijn voor zover bekend geen arrestaties verricht.
THUMB
Politie doorzoekt twee oude winkels in Zwartsluis in onderzoek keldergezin Ruinerwold
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 16:18)


De politie doet onderzoek op twee locaties aan de Stationsweg en de Kerkstraat in Zwartsluis. De huiszoekingen houden verband met de vondst van het keldergezin uit Ruinerwold.Agenten in burger zijn naar binnen gegaan bij een oude speelgoedwinkel in de Kerkstraat.
OM: vader en zoon spil in xtc-handel verstopt in zakken met borrelnootjes
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 16:17)


De 39-jarige Menno O. uit Wijchen en zijn 63-jarige vader Frans O. uit Beuningen zijn volgens justitie de spil in grootschalige handel van xtc, verstopt in verpakkingen van borrelnootjes.
Jiline en Mirre wonen tegenover de boerderij in Ruinerwold
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 18:11)


Het is nog een groot raadsel wat er precies aan de hand is met het gezin dat de politie ontdekte in een boerderij in Drenthe. Het gaat om een vader en zijn 5 volwassen kinderen. Niemand wist dat ze daar woonden. Jiline en Mirre wonen tegenover de boerderij in Ruinerwold en maken het van dichtbij mee.
THUMB
Ondanks goed gesprek met politiek gaat onderwijsstaking in november door
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 18:07)


Het gesprek van de onderwijssector met premier Mark Rutte en minister Arie Slob van Onderwijs is volgens de bonden “goed” verlopen. Voor de aangekondigde onderwijsstaking van 6 november zullen het kabinet en de sector nogmaals met elkaar in gesprek gaan.
THUMB
Ondernemers Den Haag zonder klanten door boerenprotest
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 17:42)


Voor ondernemers in de binnenstad van Den Haag heeft het boerenprotest van woensdag behoorlijke gevolgen. Vanwege de wegafsluitingen lopen ze de helft van hun klandizie mis. “Maar ik sta achter de boeren, dan maar geen omzet”, aldus Dowie Walta.Walta is de eigenaar van Broodje van Dootje, een broodjeszaak vlakbij het Binnenhof.
Josef B. (58) kende gezin dat in afzondering leefde al jaren
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 17:24)


De opgepakte klusjesman Josef B. (58) die samen met een vader en diens zes kinderen in totale afzondering leefde, kende die familie al jaren. Met vader Gerrit-Jan van D. maakte hij houten meubels en speelgoed die ze probeerden te verkopen. Ook waren ze enige tijd buren.
THUMB
Renovatie Binnenhof jaar uitgesteld
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 17:22)


Mede vanwege de stikstofproblemen wordt de opknapbeurt van het Binnenhof een jaar uitgesteld. De renovatie had eigenlijk volgend jaar zomer moeten beginnen. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) ziet geen andere mogelijkheid.
Dirk werkte samen met Josef B. uit Ruinerwold: 'Het was een heel fijne vent'
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 16:57)


Klusjesman Josef B., de man die maandag werd opgepakt in verband met het ontdekte ‘keldergezin’ in Ruinerwold, was ‘een prima kerel’. Dat zegt zijn voormalige compagnon Dirk Janssen. Samen deden ze allerlei klussen. “Hij deed het houtwerk, ik het stofferen.
THUMB
ABN weigert wietkwekers als klant; ondernemers stappen naar rechter
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 16:35)


Vier ondernemers die met hun bedrijf willen meedoen aan het overheidsexperiment voor gereguleerde kweek van cannabis, slepen ABN Amro voor de rechter. De bank weigert hun bedrijf als klant. Ook andere banken houden het bedrijf angstvallig buiten de deur.
THUMB
Aantal mogelijk onveilige huizen in Groningen loopt op tot 26.000
Bron:NOS / binnenland

(16-10-2019 16:28)


Het aantal huizen in het Groningse aardbevingsgebied dat beoordeeld wordt omdat ze mogelijk versterkt moeten worden is opgelopen tot 26.000. Minister Wiebes schrijft aan de Tweede Kamer dat het tempo waarin de huizen bekeken worden volgend jaar op schema is.
Politie doorzoekt twee locaties in Zwartsluis in onderzoek gezin Ruinerwold
Bron:HartvNL / binnenland

(16-10-2019 16:18)


De politie doet onderzoek op twee locaties aan de Stationsweg en de Kerkstraat in Zwartsluis. Het onderzoek houdt verband met het keldergezin uit Ruinerwold.Het zou gaan om voormalige winkels van de vader van de familie die in de boerderij in Ruinerwold vastzat.
Inval in voormalige speelgoedwinkel van Drents gezin
Bron:AD / binnenland

(16-10-2019 16:12)


De politie is aan het eind van de middag een voormalige speelgoedwinkel binnengevallen dat jarenlang van het gezin was dat maandag werd gevonden in een afgesloten ruimte in een boerderij in Ruinerwold.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: