‘Bouw AZ-stadion moest zo goedkoop mogelijk, de marges waren dun’
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 16:52)


Jan de Roos, voormalig eigenaar van het gelijknamige staalmontagebedrijf vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het instorten van het AZ-dak. Wel geeft De Roos aan dat er in Alkmaar ‘op het randje’ werd gebouwd. ,,Dirk Scheringa wilde het onderste uit de kan.
THUMB
Man mept meerdere mensen in Utrecht en vlucht via water
Bron:HartvNL / binnenland

(18-08-2019 15:12)


Een man sloeg bij eetgelegenheid de Pomp in Utrecht zomaar meerdere mensen en ging er daarna vandoor.Verderop sprong hij het water in, maar hij kon daarmee niet voorkomen dat hij door de brandweer en politie uit het water werd gevist en werd aangehouden.
Provocatieve therapie: humor als tegengif voor verdriet
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 14:02)


Zit je eindelijk bij de psycholoog omdat je met jezelf in de knoop zit, maakt hij een grap over wat je dwarszit. Een traditionele therapeut zal dat niet snel doen, een provocatieve psycholoog wel. Dat helpt namelijk, zegt Freek Sarink (44), schrijver van een boek over de methode.
‘Terreurverdachten speelden airsoft ter voorbereiding van grote aanslag’
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 13:04)


Twee terrorismeverdachten die vorig jaar samen met vijf anderen werden opgepakt, speelden de militaire simulatiesport airsoft. De politie denkt dat ze daarmee mogelijk trainden voor een grote aanslag in Nederland, meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen.
'Verdachte' koffer Hilversum blijkt na urenlang onderzoek loos alarm
Bron:nu.nl / binnenland

(18-08-2019 12:59)


De politie heeft zondagochtend en -middag enkele uren onderzoek gedaan naar een 'verdacht' pakketje bij de Sint Vituskerk in Hilversum. Daar zaten echter geen explosieven in, liet de politie weten
THUMB
Op zoek naar vermiste Dirk: ‘Als de hond wat waarneemt, springt ze in het water’
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 11:56)


Stichting Signi Zoekhonden heeft zaterdag vanaf het water gezocht naar Dirk Dalebout uit Dordrecht. De 52-jarige Dordtenaar is al ruim twee weken vermist. Met behulp van een speurhond werd de Oude Maas afgezocht, vanaf de plek waar Dalebout graag kwam.
Rondfietsende kleuter plaatst politie voor raadsel: niemand miste 4-jarig jochie
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 11:25)


Een 4-jarig jongetje dat gisteren alleen in Amsterdam rondfietste, heeft urenlang bij de politie gezeten zonder dat iemand melding had gedaan van zijn vermissing.
Kruijswijk en Sagan maken noodlanding in Luxemburg door lekkende olieleiding
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 11:20)


Onderweg naar de Profronde van Etten-Leur hebben de toprenners Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Elia Viviani vanochtend een noodlanding gemaakt in Luxemburg. Het vliegtuig waarmee zij waren opgehaald in Monaco lekte olie.
Politie onderzoekt verdachte koffer Hilversum, kerkdienst gaat niet door
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 11:01)


De politie doet in Hilversum onderzoek naar een verdacht pakketje op de Emmastraat. De straat is vanochtend afgesloten voor het onderzoek. Dat geldt ook voor de naastgelegen Sint Vituskerk. De kerkdienst van 11.00 uur ging daarom niet door.
TeVeelGevraagd over geld verdienen, bekend zijn en Fortnite
Bron:NOS / binnenland

(18-08-2019 10:10)


Verslaggever Bart ging met jullie vragen naar de populaire YouTubers van TeVeelGevraagd. Ze maken al zes jaar video's en hebben al bijna een half miljoen abonnees. Hoe zijn ze ooit begonnen? Verdienen ze veel geld? En wie kan het beste gamen? In de video vertellen ze ook over Fortnite, waar ze veel video's over maken.
THUMB
Condoleances voor Christina: ze kon buitengewoon mooi zingen
Bron:NOS / binnenland

(18-08-2019 15:42)


In Lage Vuursche bij Baarn kon vandaag een condoleanceregister worden getekend voor prinses Christina. Ze overleed afgelopen vrijdag op 72-jarige leeftijd. Het condoleanceboek ligt in de Stulpkerk naast Kasteel Drakensteyn. Daar woont haar zus, prinses Beatrix.
'Terreurverdachten speelden airsoft, mogelijk als training voor aanslag'
Bron:NOS / binnenland

(18-08-2019 14:48)


Twee terreurverdachten die in september werden opgepakt speelden 'airsoft'. Dat is een schietsport waarbij men een veldslag nadoet, gekleed in militaire kleding en schietend met plastic kogels. De politie denkt dat het mogelijk is dat de twee zo trainden voor een jihadistische aanslag die ze planden, meldt RTL Nieuws op basis van bronnen.
De klapstoelentest: luieren zonder je rug te ruïneren
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 14:02)


Een klapstoel moet lekker zitten, soepeltjes - maar niet te gretig - klappen en makkelijk met één hand te tillen zijn, vindt het klapstoelentestpanel.
‘Terrorismeverdachten speelden airsoft ter voorbereiding van grote aanslag’
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 13:04)


Twee terrorismeverdachten die vorig jaar samen met vijf anderen werden opgepakt, speelden de militaire simulatiesport airsoft. De politie denkt dat ze daarmee mogelijk trainden voor een grote aanslag in Nederland, meldt RTL Nieuws op basis van meerdere bronnen.
Eenzaamheid is een probleem, ook voor jongeren als Bryan (26)
Bron:NOS / binnenland

(18-08-2019 12:06)


Eenzaamheid treft niet alleen ouderen: ook veel jongeren voelen zich eenzaam. En dat bleek deze week wel: veel eenzame jongeren delen oproepen via sociale media met de hashtags #maatjegezocht en #eenzamejongeren, in de hoop nieuwe contacten op te doen.
THUMB
Verdwaald jongetje (4) zoekt urenlang met politie naar ouders
Bron:HartvNL / binnenland

(18-08-2019 11:35)


Een 4-jarige jongetje heeft gistermiddag in Amsterdam vier uur lang met de politie naar zijn ouders gezocht. Nadat agenten met het kind gingen rondronden door de hoofdstad, herkende hij een bekende.Het jochie fietste rond 15.30 uur in zijn eentje door de Ceintuurbaan in Amsterdam-Zuid, meldt de lokale omroep AT5.
Slachtoffer aanrijding A76 bij Voerendaal overleden
Bron:HartvNL / binnenland

(18-08-2019 11:21)


De vrouw die gisteravond is aangereden op de A76 ter hoogte van het Limburgse Voerendaal, is afgelopen nacht aan haar verwondingen overleden.Volgens de politie wilde de vrouw zeer waarschijnlijk een eind aan haar leven maken.Weggebruikers zagen de vrouw over de A76 lopen en moesten haar ontwijken.
Politie: verdachte koffer Hilversum bevat geen explosieven
Bron:AD / binnenland

(18-08-2019 11:01)


Door een verdacht pakket is de Emmastraat in het centrum van Hilversum al enkele uren afgesloten. De kerkdienst van 11 uur in de Sint Vituskerk kwam te vervallen. Onderzoek van het pakket heeft geen explosieven opgeleverd, meldt de politie Gooi en Vechtstreek.
Politie onderzoekt verdachte koffer in Hilversum
Bron:HartvNL / binnenland

(18-08-2019 10:57)


De politie doet onderzoek naar een verdacht pakketje in de Emmastraat in Hilversum. Op een foto is te zien dat het om een zwarte koffer gaat. De politie heeft de omgeving afgezet.De Sint Vituskerk aan dezelfde straat is gesloten. Pastoor Jules Dresme laat aan Hart van Nederland weten dat de mis van 11.
THUMB
Man is auto en rijbewijs kwijt na ritje van 234 km/u over de A4
Bron:nu.nl / binnenland

(18-08-2019 10:03)


Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag met 234 kilometer per uur langs een snelheidscontrole gereden op de A4 bij Schipluiden, meldt politie Westland zondag op Facebook. Bij Schipluiden mag doorgaans 100 kilometer per uur worden gereden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: