Inbrekers vooral tijdens feestdagen actief, Utrecht is favoriet
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 17:56)


Tijdens de kerstdagen, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag, is de kans een stuk groter dat inbrekers toeslaan. Het gaat om een verhoogd inbraakrisico van 124 procent ten opzichte van andere dagen in het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat politiedata van de afgelopen vijf jaar onderzocht, inclusief inbraakcijfers van 2018 tot en met de maand november.
Stapje terug om bedreigingen na #sorryjohan
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 17:14)


Bowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres.
Granaat aangetroffen op kerstmarkt in centrum Culemborg
Bron:nu.nl / binnenland

(16-12-2018 17:02)


Op een kerstmarkt in het centrum van het Gelderse Culemborg is zondagmiddag een granaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen.
Geding om ‘slecht strooizout’ op wegen
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 16:40)


Het strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed. Het zout van de huidige leverancier voldoet namelijk niet aan de eisen die het agentschap zelf heeft opgesteld.
THUMB
De uitzending van 16 december
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 16:21)


Klimaattop klaar: mislukt of maximaal haalbare? De afspraken die zijn gemaakt op de internationale klimaattop in Polen roepen wisselende reacties op. De Europese Unie lijkt over het algemeen tevreden te zijn met het bereikte resultaat. Maar er klinkt ook kritiek.
Bomenverkoper: Van dat gesjouw val ik altijd 5 tot 6 kilo af
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 16:07)


Veel Nederlanders kopen hun kerstboom bij een vertrouwd adresje. Omdat het zo’n fijne traditie is om bij Kerstboom Kees of het kerstbomenvrouwtje een spar of Nordmann te keuren. De seizoenswerkers doen het er vaak bij voor de lol. ,,Ik praat graag, dat scheelt.
Aangekondigd onderzoek naar illegale adoptie maakt veel los
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 15:59)


Adoptieouders en hun geadopteerde kinderen voelen zich sterk betrokken bij het aangekondigde onderzoek naar illegale adopties in de vorige eeuw. Ze willen dat de onderste steen boven komt. De belangenorganisaties zijn het over één ding eens: de rol van de Nederlandse overheid bij illegale adopties zou zo breed mogelijk moeten worden onderzocht.
Handbalsters vechten zich naar brons
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 15:33)


De Nederlands handbalsters hebben op het EK in Frankrijk brons verdiend. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen rekende in sportarena Parijs Bercy in de ‘kleine’ finale af met Roemenië: 24-20.Nederland domineerde drie kwartier. Vanaf de eerste minuut swingde het bij Oranje.
Vrouw dood gevonden ‘onder verdachte omstandigheden’ in Haarlemse woning
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 15:17)


De politie onderzoekt zondagmiddag een zaak waarbij een vrouw dood is gevonden ‘onder verdachte omstandigheden’ in haar woning in Haarlem. De vrouw werd gevonden in een woning aan de Van Deventerstraat.Over de identiteit van de vrouw doet de politie nog geen uitspraak, net als over de doodsoorzaak of over wie de vrouw gevonden heeft en of ze alleen woont.
THUMB
Bekijk hier realtime of je trein wel op tijd vertrekt
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 14:37)


Het winterweer zorgt voor mooie plaatjes maar op de Nederlandse wegen en op het spoor ontstaan er problemen. Om er voor te zorgen dat je straks niet staat te bevriezen op het perron omdat de trein vertraagd is hebben wij een handige kaartje om te zien waar de problemen zijn op het spoor.
THUMB
Eindhoven Airport dicht door mist, ook problemen op Schiphol
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 17:40)


Vanwege dichte mist worden vluchten van en naar Eindhoven Airport geschrapt. Vanaf het middaguur zijn nagenoeg alle vluchten geannuleerd. In totaal gaat het volgens een woordvoerder tot vanavond 23.00 uur om zo'n 40 tot 50 vluchten. Daarvan zijn 6500 tot 8000 passagiers de dupe.
Bowi Jong (20) doet stapje terug om bedreigingen na #sorryjohan
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 17:10)


Bowi Jong, de 20-jarige die een brief schreef aan de KNVB omdat hij zich stoort aan ‘homo’-gescheld langs de voetbalvelden, doet een stapje terug om bedreigingen aan zijn adres. In de Gaykrant vertelt hij dat die verwensingen en bedreigingen hem te veel worden.
THUMB
Man uit Spijkenisse aangehouden na vondst vuurwerk en hennepkwekerij
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 17:00)


In een huis in Spijkenisse heeft de politie vuurwerk gevonden en grondstoffen om zelf vuurwerk te maken. Ook was er volgens de politie een hennepkwekerij op het adres aan de Willem Kloosstraat. De bewoner is aangehouden. De politie heeft de hulp van de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie ingeroepen.
Geding om ‘slecht strooizout’ op wegen
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 16:36)


Het strooizout dat Rijkswaterstaat (RWS) op de wegen strooit tegen gladheid, werkt niet goed. Het zout van de huidige leverancier voldoet namelijk niet aan de eisen die het agentschap zelf heeft opgesteld. Dat beweert handelsmaatschappij Eurosalt in Moerdijk na onderzoek van monsters in de voorraad.
Hockeyers verliezen WK-finale van België
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 16:15)


De Nederlandse hockeyers zijn er in het Indiase Bhubaneswar niet in geslaagd de wereldtitel te veroveren. Het team van bondscoach Max Caldas verloor in de WK-finale na shoot-outs (3-2) van België.Het duel was in de reguliere speeltijd in 0-0 geëindigd.
Granaat aangetroffen op kerstmarkt Culemborg
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 16:05)


Op de Oude Vismarkt in het centrum van het Gelderse Culemborg, waar een kerstmarkt gaande was, is een granaat aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen. De kerstmarkt is ontruimd.
Quinsding over YouTube, grappig zijn en hoe ze haar video's maakt
Bron:NOS / binnenland

(16-12-2018 15:46)


Youssef nam al jullie vragen mee naar Quinty Misiedjan van Quinsding! Ze staat bekend om haar supergrappige video's op YouTube. Wanneer en waarom is ze begonnen met YouTube? Hoe bedenkt ze al die grappige typetjes? En wat is het geheim van haar kanaal? Ze vertelt het allemaal aan Youssef in het interview.
THUMB
Verbazing over grondblunder ProRail: ‘Dit is niet uit te leggen’
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 15:22)


Partijen in de Tweede Kamer reageren verbaasd op het nieuws dat ProRail ruim 18 miljoen euro heeft neergeteld voor gronden langs het spoor, terwijl de spoorbeheerder die gronden eerder voor vrijwel niets had kunnen krijgen.
Coalitie moet knoop doorhakken over klimaatakkoord
Bron:HartvNL / binnenland

(16-12-2018 15:01)


Na maanden onderhandelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties moet er eind deze week een definitief klimaatakkoord liggen. Dat is althans nog steeds de inschatting van het kabinet. Maar ook binnen de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie moeten nog de nodige plooien worden gladgestreken.
Bepalen computers straks ons hele leven?
Bron:AD / binnenland

(16-12-2018 14:00)


Hoe ziet ons leven er straks uit? Kunnen we een verbeterde versie van onszelf produceren, alles maken wat we zelf willen? Als we niet uitkijken, bepalen computers dan straks ons hele leven?
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: