THUMB
Caravans door brand verwoest in Oisterwijk
Bron:HartvNL / binnenland

(19-04-2019 06:16)


Op een camping in het Brabantse Oisterwijk zijn vrijdagmorgen twee caravans volledig afgebrand. Twee andere caravans raakten zwaar beschadigd.Rond kwart over vier brak de brand uit in één van de twee caravans. Vlak daarna vatte ook de tweede vlam. De bewoners van een van de caravans werden op tijd wakker en konden aan de vuurzee ontsnappen.
Holocaust Museum Amsterdam weert Auschwitz-foto's
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 06:06)


Het afplakken van vier foto's uit Auschwitz op de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto's in het Holocaust Museum in oprichting, heeft geleid tot een controverse tussen de gastcuratoren en het museum in Amsterdam. Het betreft beelden die worden beschouwd als het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust, schrijft De Volkskrant.
Motorrijder ernstig gewond na aanrijding in Deurne
Bron:HartvNL / binnenland

(19-04-2019 05:51)


Een motorrijder is ernstig gewond geraakt bij een aanrijding in het Brabantse Deurne. De man kwam donderdagavond laat in botsing met een Tesla die uit de tegengestelde richting kwam.De politie doet nog onderzoek naar het ongeval, maar vermoedelijk is de bestuurder van de elektrische auto een stukje naar links gekomen om te kijken of hij de auto voor hem kon inhalen.
Tbs'er bestierde vuurwapenhandel vanuit inrichting Heiloo
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 05:29)


De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop. Vorige week werd al bekend dat de aangehouden verdachte in een inrichting zat.
Burgers als detective: kansrijk plan of gevaarlijke ontwikkeling?
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 05:16)


Het Openbaar Ministerie wil burgers zelf strafdossiers laten aanleveren, zodat vermeende daders vervolgd kunnen worden. De een noemt het ‘gevaarlijk’, de ander ziet grote kansen.
THUMB
Nederlandse Moskee-bestuurders uiten kritiek op jaarverslag AIVD
Bron:nu.nl / binnenland

(19-04-2019 04:07)


Een ruime vertegenwoordiging van Nederlandse Moskee-bestuurders uit vrijdag in Trouw kritiek op inlichtingendienst AIVD, die alle naschoolse lessen Arabisch en het islamitische onderwijs in moskeeën als 'radicaal' zou bestempelen.
THUMB
Nederland wil kernbom op JSF onnodig maken
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 02:00)


Het kabinet wil op het Europese continent – inclusief Rusland – het initiatief nemen om kernwapens uit te bannen. Dan is het niet meer nodig het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF uit te rusten met kernbommen.
THUMB
Kabinet past eisen aan: minder overlast bij Lelystad Airport
Bron:NOS / binnenland

(19-04-2019 00:17)


De overlast op de Veluwe van laagvliegende vliegtuigen van Lelystad Airport wordt waarschijnlijk kleiner dan gedacht. Het kabinet laat twee eisen los die laagvliegend verkeer van en naar het vliegveld veroorzaken, staat in een brief aan de Tweede Kamer.
Kliniek Den Dolder neemt de komende tijd geen zedendelinquenten meer op
Bron:nu.nl / binnenland

(18-04-2019 22:22)


De psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, zal komende tijd geen zedendelinquenten opnemen. Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) wil hiermee het "vertrouwen weer opbouwen".
Lia en Rob mogen niet meer met de veren van hun papegaaien pronken
Bron:HartvNL / binnenland

(18-04-2019 21:58)


Het Amsterdamse stel Rob en Lia Ooms laat iedereen graag meegenieten van hun twee grote liefdes: Lorietta en Pino. Iedere dag rijden de twee met hun papegaaien naar de Dam om ze daar te showen.Onlangs kregen Rob en Lia ineens te horen dat ze daar voortaan niet meer mogen komen.
De populairste filmpjes van de week
Bron:NOS / binnenland

(19-04-2019 06:16)


Het is weer vrijdag en dan zetten we altijd de 3 populairste filmpjes uit onze app en site op een rij. Deze week werden deze drie filmpjes het meest bekeken: 1. Famke Louise boos op mensen die glas naar haar gooien 2. Rómeycia wint de Jeugdjournaal Wedstrijd 3.
THUMB
Wekdienst 19/4: Goede Vrijdag en vonnis in zaak schietpartij shishalounge
Bron:NOS / binnenland

(19-04-2019 05:58)


Goedemorgen op deze Goede Vrijdag! Het wordt heerlijk weer, in Scheveningen begint het strandseizoen en vandaag wordt traditiegetrouw de Matthäus Passion druk bezocht. Het is vandaag zonnig en warm. Alleen vanochtend zijn nog hier en daar wat wolkensluiers mogelijk.
Holocaust Museum in discussie na afplakken in Auschwitz gemaakte foto's
Bron:nu.nl / binnenland

(19-04-2019 05:38)


Het toekomstige Holocaust Museum in Amsterdam ligt in de clinch met gastcuratoren van het museum. Aanleiding is het afplakken van vier foto's gemaakt in Auschwitz, op de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto's. Deze beelden worden gezien als het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust.
Tbs'er verhandelde pistolen in inrichting Heiloo
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 05:29)


De 24-jarige man die vorige week werd aangehouden op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo, kon probleemloos vanuit de kliniek een vuurwapenhandel aansturen. Hij beschikte voor zijn zaken over drie telefoons en een laptop.
Kom op, EO, pak die voortrekkersrol, en laat je magie los op al die andere feestdagen
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 05:00)


Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
THUMB
Overlast in azc's met extra begeleiding groter dan aantal aangiften
Bron:nu.nl / binnenland

(19-04-2019 03:01)


Het aantal incidenten van ernstige bedreiging of vernieling door asielzoekers in asielzoekerscentra's met extra begeleiding en toezichtlocaties (etbl), ligt een stuk hoger dan het aantal gedane aangiften.
Amerikaans Congres krijgt uitgebreider Mueller-rapport
Bron:AD / binnenland

(19-04-2019 00:55)


Een selecte groep leden van het Amerikaanse Congres krijgt volgende week een samenvatting van het Mueller-rapport onder ogen, waarin beduidend minder feiten onzichtbaar zijn gemaakt, dan in de versie die donderdag is geopenbaard.
Dordtenaar aangehouden voor vliegen met drone boven The Passion
Bron:NOS / binnenland

(18-04-2019 23:29)


Een 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij met een drone boven The Passion vloog. "Hij dacht misschien dat hij betere beelden kon maken dan de 19 professionele camera's van het muziekevenement", schrijft de politie. The Passion is een jaarlijks evenement, waarbij de kruisiging van Jezus wordt uitgebeeld door bekende Nederlandse artiesten.
Dit zeggen bewoners van Den Dolder na bijeenkomst minister Dekker
Bron:NOS / binnenland

(18-04-2019 22:03)


De bijeenkomst met minister Sander Dekker heeft niet alle inwoners gerust weten te stellen. "'Ik vond de bijeenkomst teleurstellend", zegt Katina Paul, lid van Belangenvereniging Den Dolder. Inwoner van Den Dolder, Arjan van Bommel, vindt ook dat de bijeenkomst de ongerustheid bij het dorp niet weg heeft kunnen nemen: "We zijn er nog niet met het contact en de transparantie.
THUMB
Dekker na bezoek Den Dolder: ‘100 procent veiligheid kan ik niet garanderen’
Bron:HartvNL / binnenland

(18-04-2019 21:25)


Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft donderdag de onrust onder bewoners in Den Dolder niet kunnen wegnemen. ”100 procent veiligheid kan ik u niet garanderen. Ik kan u beloven dat alle instanties er elke dag voor knokken om herhaling te voorkomen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: