Directeur onder verscherpt toezicht gesteld CBR stapt op
Bron:nu.nl / binnenland

(22-02-2019 18:01)


De algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stapt op. De in mei 2016 benoemde Petra Delsing ziet af van een tweede termijn als directeur.
Zeven spelers stappen op bij voetbalclub Argon na racistische uitlatingen trainer
Bron:HartvNL / binnenland

(22-02-2019 17:22)


Bij voetbalclub Argon uit Mijdrecht zijn zeven spelers en de teammanagers opgestapt. Aanleiding zijn racistische uitlatingen van trainer Ron van Niekerk. Tijdens een wedstrijd tegen Amsterdamse club WV-HEDW zou hij onder andere hebben gezegd: “Ga je wassen, zwarte lul.
THUMB
Satudarah-baas Geleen krijgt negen jaar cel
Bron:NOS / binnenland

(22-02-2019 17:00)


Tien leden van de Geleense tak van de motorbende Satudarah zijn veroordeeld tot celstraffen die uiteen lopen van twintig maanden tot negen jaar. De hoogste straf is voor de leider van het chapter, Stefan P. Hij heeft leiding gegeven aan een criminele organisatie, oordeelt de rechtbank.
‘Respectloos’: Amsterdam en Den Haag spreken afschuw uit over ADO-bekladdingen
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 16:30)


Burgemeester Halsema van Amsterdam doet aangifte van de door ADO-supporters aangebrachte bekladdingen in de hoofdstad. ‘Onaanvaardbaar’, vindt ze die. Supporters van de Haagse club reisden vannacht naar Amsterdam en lieten een spoor van antisemitische en haatdragende bekladdingen achter.
Betonmixer zit vast in eigen lading bij stoplicht Eindhoven
Bron:nu.nl / binnenland

(22-02-2019 16:21)


Een wagen met een betonmolen zat vrijdag vast in de eigen lading in Eindhoven. Met een graafmachine is het wegdek weer betonvrij gemaakt.
THUMB
Kabinet bekijkt toch terugkeer jihadisten, om te voorkomen dat ze vrijuit gaan
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 16:11)


Het kabinet overweegt alsnog vrouwelijke, Nederlandse Syriëgangers terug naar Nederland te halen. Dat doet het om te voorkomen dat de vrouwen anders mogelijk vrijuit gaan en alsnog naar Nederland terugkeren. Dat schrijven ministers Stef Blok en Ferd Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer.
THUMB
Minister Hoekstra ziet niets in verkoop 6%-belang KLM
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 15:38)


Minister Hoekstra (Financiën) ziet het nut niet van de verkoop van het 6%-belang van de Nederlandse Staat in luchtvaartconcern KLM. Dat zei hij vanmiddag na de wekelijkse ministerraad.
Oud-begeleider aanslagpleger Amsterdam: 'Hij is makkelijk te manipuleren'
Bron:NOS / binnenland

(22-02-2019 15:29)


Jawed S. was meestal heel gesloten, vertelt zijn vroegere begeleider Matthias Köhnen. "Dat kon ik zien als ik hem bezocht op zijn kamer, dan was hij weg. Had hij zich als een egel onder zijn dekbed verstopt en wilde hij van niks weten." Jawed is iemand die je "uit zijn kooi moet halen", aldus Köhnen.
Explosief onder auto Eindhoven 'was bewuste actie'
Bron:nu.nl / binnenland

(22-02-2019 15:15)


Het voorwerp dat vrijdagochtend onder een auto in de Johannesburgstraat in Eindhoven is ontploft, is daar bewust geplaatst. De politie weet niet tegen wie of wat het explosief gericht was.
Amsterdam doet aangifte van bekladdingen ADO-hooligans
Bron:HartvNL / binnenland

(22-02-2019 14:57)


Amsterdam doet aangifte wegens de bekladding van onder meer het beeld van De Dokwerker in de hoofdstad. Burgemeester Femke Halsema heeft dat laten weten.Net als meerdere gebouwen werd het beeld besmeurd met groene en gele verf, de clubkleuren van de Haagse voetbalclub ADO.
Kabinet: nieuwe inkomensgrenzen voor sociale huur
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 17:31)


Gezinnen met lage middeninkomens die nu nog te veel verdienen voor een sociale huurwoning moeten daarvoor tóch in aanmerking komen. Voor eenpersoonshuishoudens wordt het juist lastiger om een huurhuis te krijgen.
THUMB
Kopstukken van motorclub Satudarah veroordeeld tot jarenlange celstraf
Bron:nu.nl / binnenland

(22-02-2019 17:03)


Leden van het Geleense afdeling van motorclub Satudarah zijn vrijdag veroordeeld voor celstraffen van 2,5 tot 9 jaar. De rechter achtte de tien mannen schuldig aan afpersing, vrijheidsberoving, wapenbezit, witwassen en drugsdelicten, meldt 1Limburg.
Auto spionerende Russen tentoongesteld
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 16:45)


De Citroen C3 die vier Russen vorig jaar hebben gebruikt tijdens hun spionagepoging in Den Haag, is vanaf vandaag te zien in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
THUMB
Zware straffen voor leden van motorclub Satudarah uit Geleen
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 16:21)


De rechtbank in Roermond heeft vandaag zware straffen uitgesproken tegen tien leden van het Geleense chapter van motorclub Satudarah.
Hulpdiensten roepen op tot landelijk pensioenprotest op 18 maart
Bron:NOS / binnenland

(22-02-2019 16:17)


De veiligheidsdiensten houden op 18 maart een landelijke protestdag tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Werknemers van onder meer de politie, douane, defensie en andere hulpdiensten gaan dan naar het Malieveld in Den Haag. Politiebond NPB roept op om al vroeg in de ochtend te beginnen met een zwaan-kleef-aan-actie: het is de bedoeling dat dienstwagens uit het hele land in estafettevorm naar Den Haag rijden met 66 kilometer per uur.
Corruptiewaakhond: maak financiële belangen ministers openbaar
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 16:04)


Ministers en staatssecretarissen moeten worden verplicht om op gezette tijden publiekelijk inzicht te geven in hun financiële belangen. Ook moet worden overwogen om van hun partner of familieleden openheid van zaken te verlangen.
Cementwagen verliest lading en rijdt zich vast in eigen cement
Bron:HartvNL / binnenland

(22-02-2019 15:34)


Een slecht begin van het weekend voor de chauffeur van deze cementwagen. Wanneer hij vrijdagmiddag probeert weg te rijden bij een stoplicht op de Geldropseweg in Eindhoven, blijkt zijn wagen muurvast te zitten.De chauffeur kijkt in zijn spiegel en ziet tot zijn grote verbazing dat het cement dat hij vervoerde uit zijn wagen op de weg is gegleden.
Zwaan leert weer lopen dankzij plastic tas
Bron:NOS / binnenland

(22-02-2019 15:21)


Zwaan Zwaantje leert lopen met behulp van een boodschappentas. Het dier liep tijdens oud en nieuw een trauma op. Ze was zo geschrokken van harde knallen, dat het haar niet meer lukte om zelf te lopen. Boodschappentas In de boodschappentas zijn gaten geknipt waar ze met haar poten doorheen zit.
THUMB
Charly (17) hoort op z’n vroegst half maart of hij Spaanse cel mag verlaten
Bron:AD / binnenland

(22-02-2019 15:15)


De 17-jarige Charly T. uit Noord-Holland mag een beetje hopen dat er een einde komt aan zijn lijdensweg in een Spaanse gevangenis. Vandaag is voor de Spaanse rechter zijn misbruikzaak behandeld. Op z’n vroegst half maart hoort hij zijn straf.
THUMB
Treinexperts over nieuwe sprinter NS: 'In beginperiode altijd storingen'
Bron:nu.nl / binnenland

(22-02-2019 14:57)


Nieuwe treinen die in gebruik worden genomen hebben altijd te kampen met storingen. Dat zeggen meerdere treinexperts over de nieuwe sprinter van de Nederlandse Spoorwegen (NS) tegen NU.nl.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: