Buitenland
Ouder >> 
Timmermans over EU: 'We passen ons aan of we worden overbodig'
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 20:48)


De Europese Unie moet de signalen uit de samenleving oppikken en veranderen. "Het gaat over de onvrede, het gevoel dat het allemaal niet fair is wat er gebeurt", zegt Eurocommissaris Frans Timmermans in het maandelijkse gesprek met de NOS. "Dus moeten we als politiek zorgen dat het belastingsysteem eerlijker wordt, dat er realistisch beleid komt om klimaatverandering tegen te gaan.
Twee nieuwe arrestaties in onderzoek aanslag Straatsburg
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 19:39)


De Franse politie heeft twee nieuwe arrestaties verricht in het onderzoek naar de aanslag op een kerstmarkt in Straatsburg. Ze worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het leveren van het vuurwapen aan dader Cherif Chekatt. Een derde persoon, die ook verdacht wordt van het leveren van het wapen aan de aanslagpleger, verscheen vandaag voor de rechter.
Na Merkel en Macron nu ook May 'te kakken gezet' in Catalonië
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 19:20)


Na Obama, Fidel Castro en paus Franciscus gaat nu ook Theresa May met de billen bloot. De Britse premier is toegevoegd aan de caganer-collectie, het poepende poppetje dat traditiegetrouw in de Catalaanse kerststal staat. Ook David Bowie die zijn behoefte doet behoort tot de nieuwkomers.
THUMB
Rijke man strooit bankbiljetten van wolkenkrabbers
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 17:52)


Een rijke zakenman uit China wilde iets goeds doen voor mensen in arme wijken. Hij laat bankbiljetten van hoge gebouwen strooien. Mensen in de buurt zijn erg enthousiast. Ze proberen zoveel mogelijk biljetten op te rapen. De politie is minder blij met de actie.
THUMB
Motie van wantrouwen voor May na noemen nieuwe datum brexit-stemming
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 17:29)


De Britse premier Theresa May wil het parlement in de derde week van januari alsnog laten stemmen over haar brexitdeal met de Europese Unie. Jeremy Corbyn, leider van oppositiepartij Labour, vindt dat te laat en diende vanavond een motie van wantrouwen in tegen de premier.
THUMB
Cruciale stemming over brexit in derde week januari, belooft May
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 17:29)


De Britse premier Theresa May wil het parlement in de derde week van januari alsnog laten stemmen over haar brexitdeal met de Europese Unie. De stemming zou eigenlijk vorige week al plaatsvinden, maar werd op het laatste moment uitgesteld omdat de premier op een nederlaag afstevende.
THUMB
May: geen tweede referendum brexit, stemming in derde week januari
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 17:10)


De Britse premier Theresa May heeft zich in het Lagerhuis nog eens stellig uitgesproken tegen een tweede referendum over de brexit. Een tweede stemming zou "onherstelbare schade" toebrengen aan het publieke vertrouwen, aldus May. Ook zou het land nog verder verdeeld raken als de brexitdiscussie opnieuw moet worden gevoerd.
Duitsland compenseert slachtoffers Holocaust die als kind zijn gevlucht
Bron:nu.nl / buitenland

(17-12-2018 16:57)


Duitsland gaat een eenmalige compensatie van 2.500 euro betalen aan slachtoffers van de Holocaust die als kind nazi-Duitsland zijn ontvlucht.
Amerikaanse tieners massaal aan e-sigaret
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 16:18)


Drugs- en drankgebruik door Amerikaanse tieners vertoont een licht dalende tendens, maar de e-sigaret wordt snel populairder. Een op de vijf tieners lurkt eraan.
Wie maakt het mooiste huisje van koek?
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 15:29)


In Zweden is het vlak voor kerst een belangrijke traditie: wie maakt de mooiste peperkoekcreatie? Een beroemd museum in de hoofdstad hield zelfs een wedstrijd en een tentoonstelling. Daar mochten ook kinderen aan meedoen. Stemmen Uren stonden de deelnemers zij aan zij te priegelen met gesmolten suiker en deeg.
THUMB
Canadezen diep onder de indruk van Nederlands kerstgebruik
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 20:30)


‘Iedere Canadees moet deze hartverwarmende kerstboodschap zien’. Die tekst zette belangengroep Ontario Proud op Facebook bij een video van een herdenking van Canadese soldaten in het Nederlandse Holten. De video, die 11 december online kwam, is al meer dan 3,1 miljoen keer bekeken.
'Weer twee mensen aangehouden op verdenking van rol bij aanslag Straatsburg'
Bron:nu.nl / buitenland

(17-12-2018 19:32)


De politie heeft maandag weer twee mensen opgepakt vanwege de aanslag in de Franse stad Straatsburg. Zij worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij het bemachtigen van het gebruikte vuurwapen, melden meerdere Franse media.
Nigeriaanse piraat opgepakt wegens gijzelen bemanning Gronings schip
Bron:nu.nl / buitenland

(17-12-2018 18:55)


Een 28-jarige Nigeriaan is onlangs op verzoek van Nederland in Zuid-Afrika aangehouden op verdenking van ontvoering en gijzeling van de bemanning van een Nederlands vrachtschip.
Mensen eten waterlelies, zoals wij ooit tulpenbollen aten
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 17:30)


Serious Request zet zich dit jaar ook in voor noodhulp bij oorlog en conflicten. Een reportage uit Zuid-Soedan.
THUMB
Cruciale stemming over brexit in derde week januari, May wil doorpraten
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 17:29)


De Britse premier Theresa May wil het parlement in de derde week van januari alsnog laten stemmen over haar brexitdeal met de Europese Unie. Ze praat naar eigen zeggen ook deze week weer met EU-kopstukken over het akkoord, hoewel in Brussel geen gesprekken op de agenda lijken te staan.
THUMB
Vladimir Poetin worstelt met kritische en vloekende rappers
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 17:29)


Russische rappers zijn president Poetin vast dankbaar. Dankzij zijn kritiek op hun muziek en de opdracht aan de Russische regering hun ‘provocatieve muziek’ een beetje te temmen, krijgen ze in alle media de volle aandacht.
Wetenschappers vinden 100 miljoen jaar oude dinoveer in stuk barnsteen
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 16:57)


Een team van Chinese en Canadese onderzoekers heeft in een stuk barnsteen de staartveren van een prehistorische vogel gevonden. De pluimen in de gefossiliseerde boomhars zijn om en nabij 100 miljoen jaar oud.
Turkije pakt weer ruim honderd man op om banden 'terroristen'
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 16:42)


Justitie in Turkije heeft 111 arrestatiebevelen uitgevaardigd voor militairen en burgers die verdacht worden van banden met een terroristische organisatie. Vanmiddag waren al tientallen mensen opgepakt en vastgezet, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.
THUMB
'Russische trollen focusten in 2016 op zwarte Amerikanen'
Bron:NOS / buitenland

(17-12-2018 16:06)


Russische trollen deden "buitengewoon hun best" om tijdens de presidentsverkiezingen van 2016 Afro-Amerikanen aan te spreken met hun boodschappen. Dat blijkt uit onderzoek dat is gedaan in opdracht van de Amerikaanse Senaat: vandaag verschijnen er over de Russische inmenging in de verkiezingscampagne twee rapporten.
Ex-topcricketer uit Nederland opgepakt in Thailand
Bron:AD / buitenland

(17-12-2018 14:20)


De Nederlandse ex-topcricketer Leon B. is opgepakt in Thailand. De 54-jarige Hagenaar woont al enige jaren in het Aziatische land. Bij hem thuis zouden amfetaminen gevonden zijn, vertellen bekenden van de flamboyante B.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: