Buitenland
Ouder >> 
THUMB
België eist 20 jaar celstraf tegen Iraanse diplomaat voor beramen aanslag
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 20:06)


Het Belgisch Openbaar Ministerie eist celstraffen tussen de vijftien en twintig jaar voor een Iraanse diplomaat en drie andere landgenoten voor het beramen van een bomaanslag op een congres vlakbij de Franse hoofdstad Parijs in 2018. Bij het congres van van de Iraanse verzetsbeweging NCRI waren ruim 30.
Belgische winkels vanaf 1 december weer open en één knuffelcontact met Kerst
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 19:55)


De Belgische autoriteiten hebben vrijdag besloten dat de niet-essentiële winkels in het land vanaf 1 december weer open mogen. Onder meer kleding- en meubelzaken moesten begin november dicht vanwege de vele coronabesmettingen. Ook mogen huishoudens met Kerst maximaal één knuffelcontact uitnodigen.
THUMB
Trump weer teruggefloten in verkiezingszaak
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 19:27)


Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft ook in hoger beroep bakzeil gehaald in de staat Pennsylvania. Een federale rechtbank wees de poging af om de goedkeuring van de overwinning van de verkozen president Joe Biden ongedaan te maken.
Uitvaartmedewerkers ontslagen om maken selfies bij grafkist Maradona
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 18:55)


Drie medewerkers van het uitvaartcentrum, dat de begrafenis van het overleden voetbalicoon Diego Armando Maradona regelde, zijn daags na de ceremonie ontslagen. Het drietal zou vlak voor de begrafenis in Buenos Aires naast de kist en het lichaam van de Argentijn hebben geposeerd voor foto's.
THUMB
Aanslag op prominente Iraanse atoomwetenschapper, Teheran wijst naar Israël
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 17:15)


Een prominente Iraanse atoomwetenschapper is slachtoffer geworden van een aanslag. Het gaat om Mohsen Fakhrizadeh die wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken. In Iran is met woede gereageerd op de moordaanslag.
Frans-Pakistaanse imam krijgt achttien maanden cel voor TikTok-haatvideo’s
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 17:03)


In Frankrijk heeft een imam achttien maanden cel gekregen voor het publiekelijk steunen van terrorisme. De Pakistaanse imam Luqman Haider postte in september drie video's op Tiktok, waarin hij opriep om "ongelovige Fransen" te doden. Kort daarna stak een Pakistaan twee mensen neer in Parijs.
Deens parlement eist dat regering geruimde nertsen weer opgraaft
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 16:01)


Het Deense parlement roept de regering op al geruimde nertsen op te graven en te vernietigen. De twee massagraven waarin ze liggen, zijn mogelijk een gevaar voor het milieu en de volksgezondheid. Als de kadavers beginnen te rotten, komen er grote hoeveelheden fosfor en stikstof vrij.
THUMB
Oud-premier Curaçao Gerrit Schotte verlaat gevangenis
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 15:13)


De voormalige minister-president van Curaçao Gerrit Schotte heeft vrijdagochtend (lokale tijd) de SDKK-gevangenis op het eiland verlaten. De politicus zat hier een tweejarige celstraf uit voor onder meer corruptie.
Coureur Lewis Hamilton wint prijs voor strijd tegen racisme
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 14:19)


Lewis Hamilton werd dit jaar voor de zevende keer wereldkampioen in de Formule 1. Maar ook buiten het circuit heeft Hamilton succes. Hij heeft namelijk een prijs gewonnen voor zijn strijd tegen racisme. Een groot Amerikaans tijdschrift heeft dat bepaald.
Navalny in Europees Parlement: 'Straf oligarchen in plaats van generaals'
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 13:44)


De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft ruim drie maanden na zijn vergiftiging het Europees Parlement toegesproken. In een toespraak die zo'n 7 minuten duurde, adviseerde hij de EU de sancties tegen Rusland anders aan te pakken. "Want het heeft weinig zin om de kolonels of generaals te treffen die technisch verantwoordelijk zijn voor mijn vergiftiging.
Deze professor neemt al vijf jaar geen douche meer en dit is waarom
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 20:00)


Terwijl er een pandemie over de wereld raast, lijkt het James Hamblin (38) een goed idee onze wasrituelen ter discussie te stellen. ,,Was je handen,” zegt hij, ,,maar laat de rest van je lichaam met rust.” De Amerikaanse professor gebruikt al jaren geen shampoo of douchegel, schrijft hij in zijn nieuwe boek Schoon.
THUMB
Trump weer teruggefloten in verkiezingszaak
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 19:36)


Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump heeft ook in een beroepszaak tegen de verkiezingsuitslag in de staat Pennsylvania bakzeil gehaald. Een federale rechtbank voor hoger beroep wees een poging af om de goedkeuring van de overwinning van de verkozen president Joe Biden ongedaan te maken.
THUMB
Grote internationale politieactie tegen bende die cocaïne naar Europa smokkelt
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 19:03)


Bij een grootscheepse politieactie tegen een Braziliaanse cocaïnebende zijn vrijdagochtend tientallen aanhoudingen verricht, laat Europol weten in een persbericht. Volgens de internationale opsporingsorganisatie is het de grootste slag ooit tegen de cocaïnesmokkel van Brazilië naar belangrijke Europese zeehavens.
Orion van 10 deelt 100.000 (!) maaltijden uit
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 17:37)


Orion Jean is tien jaar en nu al een held in de Verenigde Staten. Hij is bekend door zijn liefdadigheidsacties. Aan arme mensen deelde hij deze week honderdduizend maaltijden uit. Orion wilde dat iedereen in zijn buurt een goede maaltijd zou hebben tijdens Thanksgiving.
Prominente Iraanse atoomwetenschapper omgekomen bij aanslag
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 17:11)


Een prominente Iraanse atoomwetenschapper is slachtoffer geworden van een aanslag. Het gaat om Mohsen Fakhrizadeh, die wordt gezien als het brein achter de vermeende pogingen van Teheran om een atoombom te maken.
THUMB
Moordaanslag op Iraanse nucleaire wetenschapper, Iran dreigt met vergelding
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 16:51)


Een prominente Iraanse nucleaire wetenschapper is bij een aanslag op zijn leven omgekomen, zeggen de Iraanse autoriteiten. Het zou gaan om Mohsen Fakhrizadeh, die wordt gezien als het brein achter het Iraanse nucleaire programma. Iran zegt de aanval te zullen wreken.
Gaan de ski-gebieden open of niet?
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 15:28)


Mag er deze winter geskied en gesnowboard worden of niet? De Nederlandse regering raadt vakanties in het buitenland af. De meeste Nederlanders blijven in de kerstvakantie dus in eigen land. En misschien kan je ook helemaal niet naar de bergen, want sommige landen willen de skigebieden gesloten houden.
Macron "zeer geschokt" door politiegeweld tegen zwarte man
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 15:12)


De Franse president Emmanuel Macron is "zeer geschokt" door de beelden waarop te zien is dat de politie in Parijs een zwarte man mishandelt. Franse media, waaronder tv-zender BFMTV en de kranten Le Monde en Le Parisien, citeren uit een reactie van het Elysée, want Macron heeft zich nog niet publiekelijk uitgesproken over de beelden.
Ethiopische leger krijgt opdracht voor 'laatste fase' van strijd in Tigray
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 14:03)


De Ethiopische premier Abiy zegt dat hij opdracht heeft gegeven voor de aanval op Mek'ele, de hoofdstad van de opstandige regio Tigray. Het ultimatum dat Abiy de opstandelingen had gesteld is gisteravond verstreken. Na drie weken van vechten gaat het offensief zijn laatste fase in, laat Abiy weten.
THUMB
Zes Amerikaanse zakenmensen voor jaren achter de tralies in Venezuela
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 12:16)


Zes voormalige topbestuurders van een Amerikaans olierafinagebedrijf zijn in Venezuela tot jarenlange gevangenisstraffen veroordeeld wegens corruptie. De zes leidden tot in 2017 het Amerikaanse bedrijf Citgo, een dochter van het Venozalaanse staatsoliebedrijf PDVSA.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: