Buitenland
Ouder >> 
Italiaanse partijen krijgen meer tijd om uit politieke crisis te komen
Bron:nu.nl / buitenland

(22-08-2019 19:50)


De partijen in Italië krijgen meer tijd om uit de politieke crisis te komen, meldt de Italiaanse president Sergio Mattarella donderdagavond. De partijen moeten zich dinsdag bij hem melden om de stand van zaken te bespreken.
M5S-partij Italië: we laten schip niet zinken
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 18:27)


De Italiaanse regeringspartij Vijfsterrenbeweging (M5S) is begonnen aan gesprekken die moeten leiden tot een "stevige meerderheid" in het parlement. "We laten het schip niet zinken, want dan betalen de Italianen de prijs", zei M5S-leider Luigi Di Maio na overleg met president Sergio Mattarella.
1 miljoen euro winnen? Bewijs dat de stad Bielefeld niet bestaat
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 17:27)


"Bielefeld, das gibt doch gar nicht?" horen de inwoners van de Duitse stad regelmatig. Wat ooit begon als een grap, leeft nu al 25 jaar zijn eigen leven als complottheorie. Om voor eens en altijd af te rekenen met de mythe dat de stad niet bestaat, looft de gemeente nu een geldprijs uit.
THUMB
Syriër krijgt 9,5 jaar cel voor steekpartij die tot onrust in Chemnitz leidde
Bron:nu.nl / buitenland

(22-08-2019 16:47)


Een Duitse rechtbank heeft een 24-jarige Syriër veroordeeld tot een celstraf van 9,5 jaar voor het doodsteken van een 35-jarige Duitser in Chemnitz. De zaak leidde vlak na de steekpartij tot grote onrust.
Spanje luidt noodklok over bacteriële epidemie die ook toeristen kan treffen
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:36)


Spanje heeft de Europese en wereldgezondheidsautoriteiten vandaag formeel op de hoogte gesteld van een bacteriële epidemie die vooral het zuiden van het land plaagt en ook toeristen zou kunnen treffen. Twee Spanjaarden zijn inmiddels aan de gevolgen overleden, minimaal 150 personen zijn ziek geworden na het eten van besmet vlees.
Bliksem treft toeristen in Tatragebergte: 3 doden, minstens 22 gewonden
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:27)


Een groep toeristen is tijdens een wandeling in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van een blikseminslag. Daarbij zouden minstens drie mensen om het leven zijn gekomen, onder wie een tiener, en een raakten een tiental gewond.
THUMB
Oud-chirurg (68) noteerde in vieze schriftjes ‘misbruik’ van ruim 200 Franse kinderen
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:19)


De gepensioneerde Franse chirurg Joël Le Scouarnec (68) is mogelijk de grootste seriekinderverkrachter ooit in Frankrijk. In ziekelijke schriftjes die in zijn huis verstopt waren beschrijft hij het seksueel misbruik van meer dan 200 kinderen. ‘Mijn fantasieën’, beweert de oud-specialist die al eerder werd veroordeeld voor bezit van kinderporno.
Slovenië bouwt meer afzettingen om migranten tegen te houden
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 15:36)


Slovenië is begonnen met het plaatsen van 40 kilometer extra hekwerk op de grens met Kroatië. Het hek is bedoeld om migranten die via de Balkanroute naar Europa willen, tegen te houden. Volgens de Sloveense douane is in juli het grootste aantal migranten het land binnengekomen sinds het begin van de vluchtelingenstroom in 2015.
Waaghalzen balanceren op enorme hoogte midden in de stad
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 15:19)


Spannende beelden uit Brazilië. Daar lopen waaghalzen op enorme hoogte via een koord van het ene gebouw naar het andere. Dat heet slacklinen. Het ziet er af en toe behoorlijk wiebelig uit. De jongens zitten voor hun eigen veiligheid vast aan een tuigje.
‘Zeker twee nucleaire specialisten stierven door straling na explosie Russische raketmotor’
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 15:16)


Zeker twee van de zeven nucleaire onderzoekers die begin augustus in het noorden van Rusland om het leven kwamen tijdens een mislukte test van een geavanceerde raketmotor op een offshoreplatform in de Witte Zee, zijn niet gedood door rondvliegende brokstukken maar door een extreem hoge dosis radioactiviteit.
THUMB
Rohingya's willen vanwege onveilige situatie niet terug naar Myanmar
Bron:nu.nl / buitenland

(22-08-2019 18:57)


Een tweede poging van de VN en Bangladesh om ruim drieduizend Rohingya's terug te brengen naar Myanmar lijkt te mislukken. Donderdag kwamen de eerste driehonderd vluchtelingen niet opdagen, meldt een Bengalese hulpverlener. Ze weigeren vrijwillig terug te keren vanwege de onveilige situatie in hun thuisland.
Handel in giraffen en hun lichaamsdelen wordt voortaan gereguleerd
Bron:nu.nl / buitenland

(22-08-2019 17:53)


De handel in giraffes en hun lichaamsdelen wordt voor de eerste keer in de geschiedenis gereguleerd. Dat werd donderdagmiddag bekendgemaakt op de CITES-conferentie in Genève, meldt Reuters.
THUMB
Astronauten maken ruimtestation klaar voor toeristen
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 16:58)


Een reis naar de ruimte, dat is nu alleen voor echte astronauten. Maar een bedrijf in de Verenigde Staten wil dat in de toekomst ook andere toeristen een ruimtereis kunnen maken. Speciaal daarvoor wordt ruimtestation ISS nu aangepast. Verbouwing De astronauten zijn ruim 6,5 uur bezig geweest met de verbouwing van het station.
De aardgas-paradox: waarom Nederland ervan af wil en Duitsland juist overstapt
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 16:40)


Vooral aan de grens valt het contrast op: aan de Nederlandse kant is de gasrekening hoger geworden en worden huishoudens gestimuleerd om van het gas af te gaan, terwijl er even verderop in Duitsland honderden euro's subsidie worden uitgedeeld om juist op die energiebron over te stappen.
Bliksem treft toeristen in Tatragebergte: 4 doden, ruim 30 gewonden
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:27)


Meerdere mensen onder wie toeristen zijn in het Poolse Tatragebergte het slachtoffer geworden van blikseminslagen. Daarbij kwamen volgens de autoriteiten vier mensen om het leven, onder wie een tiener, en raakten ruim 30 gewond.
THUMB
Russische arts besmet door raketongeluk? ‘Nee, door krab’
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:26)


Een arts van het regionale ziekenhuis in de Noord-Russische stad Archangelsk, die gewonden behandelde van het raketongeluk op de testlocatie van Severodvinsk op 8 augustus, is zelf ook radioactief besmet geraakt. Er zijn sporen van cesium 137 in zijn lichaam aangetroffen.
‘Met geblindeerde shuttlebusjes gaan ze naar luxe shopping malls’
Bron:AD / buitenland

(22-08-2019 16:00)


Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 7 van deze serie over ‘overtoerisme’: het Turkse Istanboel.
THUMB
Meer mis met granaat die dodelijk ongeluk militairen in Mali veroorzaakte
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 15:27)


De mortiergranaat waardoor in Mali in 2016 twee Nederlandse militairen omkwamen, heeft meer gebreken dan eerder bekend was. Uit onderzoek van Defensie blijkt dat verschillende onderdelen van de granaten niet de goede maat hebben. Mogelijk was dat ook de oorzaak van het ongeval.
Toeristen in Tatra-gebergte Polen getroffen door bliksem; doden en gewonden
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 15:16)


In het Tatra-gebergte, in het zuiden van Polen, is een groep toeristen overvallen door zwaar onweer. Hulpdiensten zeggen dat de bliksem is ingeslagen en dat er doden en gewonden zijn gevallen. Mogelijk zijn er 20 slachtoffers. Over het aantal dodelijke slachtoffers en de ernst van de verwondingen van de andere is nog veel onduidelijk.
THUMB
Syrische asielzoeker veroordeeld voor doodslag op inwoner Chemnitz
Bron:NOS / buitenland

(22-08-2019 14:57)


De Syrische asielzoeker Alaa S. is voor het doodsteken van een inwoner van de Oost-Duitse stad Chemnitz veroordeeld tot 9,5 jaar cel. Bij de fatale steekpartij kwam bijna een jaar geleden de 35-jarige Daniel Hillig om het leven. De straf valt een half jaar lager uit dan was geëist.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: