Buitenland
Ouder >> 
Epstein-slachtoffers woest op prins Andrew: Doe het juiste en werk mee met onderzoek
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 11:32)


De vermeende misbruikslachtoffers van zakenman Jeffrey Epstein zijn woest dat de Britse prins Andrew nog geen enkele medewerking heeft verleend aan het lopende onderzoek. Advocates Lisa Bloom en Gloria Allred dringen er bij de prins op aan om ‘het juiste’ te doen.
THUMB
Brussel leeft toe naar brexit, maar 'don't mention the flag'
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 11:19)


Wat gebeurt er met de Britse vlag als de Britten vrijdag de Europese Unie verlaten? Wie haalt de Union Jack weg en waar gaat de vlag naartoe? De lippen in Brussel gaan stijf op elkaar als de vraag wordt gesteld. Beveiligers van de Europese gebouwen worden bloednerveus als er opnames gemaakt worden in de buurt van de Britse vlag.
‘TikTok deed te weinig tegen kinderlokkers en censureerde video’s van minderheden’
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 10:55)


De app TikTok heeft de veiligheid en rechten van zijn gebruikers verwaarloosd. Zo werd weinig gedaan om digitale kinderlokkers van het platform te weren. Gebruikers met overgewicht, transgenders en gehandicapten werden opzettelijk minder zichtbaar gemaakt en de verspreiding van vrijwel alle politieke filmpjes werd beperkt.
Premier Netanyahu trekt verzoek om immuniteit voor strafvervolging in
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 10:02)


De Israëlische premier Netanyahu trekt zijn verzoek aan het parlement om hem immuniteit te verlenen tegen strafvervolging in. Netanyahu is aangeklaagd in drie corruptiezaken. Hij vroeg de Knesset vervolgens om hem te beschermen tegen vervolging. Vandaag stemt het parlement over het instellen van een commissie die moet onderzoeken of immuniteit mogelijk is.
Reisadvies China aangescherpt om uitbraak coronavirus
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 08:56)


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor China aangepast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Voor het hele land gelden er veiligheidsrisico's. Tot vandaag golden er alleen reisbeperkingen voor Hubei, de provincie waar Wuhan ligt en het virus als eerste werd vastgesteld.
THUMB
Man in Duitsland besmet met corona-virus
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 08:24)


Een man in Duitsland heeft het corona-virus. Hij ligt in een afgesloten kamer in het zieken en dokters houden hem goed in de gaten. Duitsland is het tweede Europese land waar het corona-virus is gevonden. Ook in Frankrijk zijn drie patiënten. Zij waren alle drie in China geweest.
Auto drijft door Braziliaanse straten na hevige overstromingen
Bron:nu.nl / buitenland

(28-01-2020 07:55)


In het zuidoosten van Brazilië zijn ruim veertig mensen omgekomen als gevolg van hevige overstromingen. Volgens meteorologen is er in 110 jaar nog nooit zo veel regen gevallen.
THUMB
Turkse verpleger weigert Belgische patiënt hand te geven: ‘Omdat het in de Koran staat, zei hij’
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:36)


Een Belgische vrouw wist niet wat ze hoorde toen ze vrijdag een verpleger van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder (nabij Maastricht) de hand wilde schudden. De man zou dat hebben geweigerd, omdat hij zich dan ‘ritueel’ zou moeten wassen.
Echtgenote Vanessa (37) en drie dochters blijven achter: hoe alleen de dood hen kon scheiden
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:17)


De dood van Kobe Bryant (41) en zijn dochter Gianna (13) laat een gebroken gezin achter. De basketballegende en zijn vrouw Vanessa (37) waren 20 jaar samen en enkele weken voor zijn dood zette hij nog een prachtig eerbetoon aan haar op sociale media. Hoewel hun relatie hoge pieken en diepe dalen kende, leken ze gemaakt voor elkaar.
Nederland scherpt reisadvies aan, mogelijk tweede corona-patiënt in Duitsland
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:00)


De Chinese zakenvrouw die recent een bezoek bracht aan een groot autobedrijf in Duitsland, heeft waarschijnlijk niet één, maar twee medewerkers besmet met het nieuwe coronavirus. Dat heeft autoleverancier Webasto vandaag bekendgemaakt. De Duitse autoriteiten hebben het nieuws van een tweede corona-patiënt nog niet bevestigd.
THUMB
Britse schoenmaker krijgt grote teen op plek van afgehakte duim
Bron:nu.nl / buitenland

(28-01-2020 11:21)


Artsen hebben een Britse schoenmaker die bij een bedrijfsongeval zijn duim verloor een van zijn grote tenen als alternatieve vinger gegeven. De man kreeg de teen aangezet tijdens een operatie in het ziekenhuis van de Engelse stad Sutton-in-Ashfield.
Vijftien fietsen weg bij spectaculaire kraak: Buit loopt op tot zo’n 150.000 euro
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 11:12)


De eigenaar van een fietsenwinkel in het Belgische Heusden heeft met lede ogen moeten aanzien hoe dieven razendsnel vijftien peperdure fietsen uit zijn zaak ontvreemden. Hij zag op camerabeelden hoe vier gemaskerde daders brutaal een buit van zo’n 100.
Brit zwemt zonder duikpak onder smeltende ijskap door
Bron:nu.nl / buitenland

(28-01-2020 10:49)


De Brit Lewis Pugh zwom zonder duikpak onder een smeltende ijskap in Antarctica door. De zwemmer zou de eerste persoon zijn die dit zonder duikpak heeft gedaan. Met zijn actie wil hij klimaatverandering onder de aandacht te brengen.
THUMB
Dit café heeft geen honden of katten, maar egels
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 09:34)


In Rusland is een café met 26 egels. Je mag de dieren aaien en op je schoot nemen. Het zijn speciale egels die graag binnen zijn. Buiten zouden ze zelfs niet overleven. Deze egels houden ook geen winterslaap. Gewone egels doen dat wel. De egels leven in hun eigen open hokjes.
Zeven bommen onschadelijk gemaakt op bouwterrein van Tesla-fabriek
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 08:53)


De Duitse Explosieven Opruimingsdienst heeft deze week zeven bommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt op het bouwterrein van de nieuwe Tesla-fabriek bij Berlijn. Dat heeft de Duitse politie meegedeeld.
Politie ontruimt migrantenkamp langs ringweg Parijs
Bron:NOS / buitenland

(28-01-2020 08:13)


De politie is vanmorgen begonnen met de ontruiming van een tentenkamp van migranten bij Parijs. Het illegale kamp ligt langs de ringweg in Porte d'Aubervilliers, aan de noordzijde van de Franse hoofdstad. Er wonen 900 tot 1800 mensen in het kamp, zeggen journalisten die erbij zijn.
Bij dit bedrijf krijg je vanaf maart ongelimiteerd betaald verlof
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:47)


Vanaf maart kunnen alle 172 werknemers bij het Belgische vertalingsbedrijf Jonckers ongelimiteerd betaald verlof opnemen. Dat schrijven de kranten La Libre en La Dernière Heure vandaag.
THUMB
Turkse verpleger weigert Belgische patiënt een hand te geven: ‘Dan moet ik mij ritueel wassen’
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:36)


,,Ik mag geen hand geven aan een vrouw, want dan moet ik mij ritueel wassen.” Een Belgische vrouw wist niet wat ze hoorde toen ze vrijdag een verpleger van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, tussen Maastricht en Antwerpen, de hand wilde schudden.
Zeer riskante operatie voor zwangere corona-patiënte, Nederlanders terug van zakenreis Wuhan
Bron:AD / buitenland

(28-01-2020 06:00)


Het aantal doden in China door de uitbraak van het coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen nu op 4.295. In Europa zijn tot nog toe vier besmettingen vastgesteld. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.
THUMB
Oostkust Australië vreest voor opnieuw oplaaien van natuurbranden
Bron:nu.nl / buitenland

(28-01-2020 04:56)


Na een aantal dagen van koeler weer en regen, vrezen Australische autoriteiten voor het opnieuw oplaaien van de verwoestende natuurbranden. De komende dagen gaan de temperaturen naar verwachting weer stijgen, wat gepaard gaat met harde wind.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: