Buitenland
Ouder >> 
Bermbom doodt zes kinderen en vijf volwassenen in Afghanistan
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 09:56)


Bij een explosie in het oosten van Afghanistan zijn zondag minstens elf mensen omgekomen.
Rusland noemt terugtrekking VS uit kernwapenakkoord 'zeer gevaarlijk'
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 09:32)


Rusland noemt het mogelijke terugtrekken van de Verenigde Staten uit een kernwapenakkoord een "zeer gevaarlijke stap"
Israël schort omstreden sloop bedoeïendorp op
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 08:20)


Israël heeft de ontruiming van een bedoeïendorp op de Westelijke Jordaanoever opgeschort. Begin deze maand verliep een deadline voor de inwoners om te vertrekken, maar daartoe hebben ze nog geen aanstalten gemaakt. De ongeveer 180 dorpelingen van Khan al-Ahmar wachtten de afgelopen weken op de Israëlische bulldozers.
Meghan Markle doet het rustiger aan in Sydney
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 07:42)


De zwangere vrouw van de Britse prins Harry, Meghan, gaat het de komende anderhalve week van hun reis naar Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Zuidzee rustiger aan doen.
22 mijnwerkers vast in Chinese kolenmijn
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 07:04)


In een kolenmijn in het oosten van China zitten sinds gisteravond 22 mensen vast. Een deel van de mijnschacht is ingestort, waardoor de mensen er niet meer uit kunnen. Op het moment van het incident waren meer dan 300 mensen in de mijn aan het werk. De meesten zijn inmiddels in veiligheid gebracht, maar 22 mijnwerkers moeten nog worden gered.
THUMB
Man overleden na ontploffing kaartautomaat op Duits station
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 05:28)


In de Duitse stad Halle is gisteren een man omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, ontplofte toen hij ervoor stond. De man werd gevonden door een treinbestuurder, die de hulpdiensten inschakelde. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.
THUMB
Duitser overlijdt bij explosie kaartautomaat op station Halle
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 04:48)


Bij de explosie van een kaartautomaat op een station in de Duitse stad Halle is een man om het leven gekomen. De ontploffing was volgens de politie zo zwaar, dat de deur van de automaat op het perron terechtkwam. Een machinist vond de zwaargewonde jongeman bloedend naast de ontplofte kaartautomaat.
22 Chinezen vast in kolenmijn na afbreken rots
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 04:07)


22 Chinese mijnwerkers zitten sinds zaterdagavond vast in een kolenmijn in de Oost-Chinese plaats Yuncheng na het afscheuren van een steen in een mijnschacht, een zogeheten autoklaas. 
THUMB
Tientallen doden bij rellen tussen moslims en christenen in Nigeria
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 03:49)


Bij rellen tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna zijn zeker 55 mensen omgekomen. Zeker 22 mensen zijn gearresteerd, meldt politie volgens de BBC. De rellen tussen christen- en moslimjongeren braken uit op een markt in de plaats Kasuwa Magina, waar een meningsverschil was ontstaan tussen marktkooplieden.
THUMB
55 doden na rellen in Nigeria tussen moslims en christenen
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 02:53)


Bij rellen tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse stad Kasuwan Magani zijn zaterdag 55 mensen om het leven gekomen. De politie in de Midden-Nigeriaanse staat Kaduna laat aan de BBC weten dat 22 mensen zijn aangehouden na de rellen.
THUMB
Duizenden mensen trekken van Honduras naar de VS, zijn ze te stoppen?
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 09:34)


Duizenden mensen zijn vanuit Honduras via Guatemala onderweg naar Mexico, met als einddoel de Verenigde Staten. In de VS hopen ze een beter leven te krijgen, maar president Donald Trump doet er alles aan om dat te voorkomen. De afgelopen week ventileert hij op Twitter regelmatig zijn ongenoegen over de karavaan, werkt dat? Marc Bessems, correspondent Latijns-Amerika, denkt van niet.
Fotograaf legt onverwacht aanzoek vast, zoekt stel nu via Twitter
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 08:58)


Nietsvermoedend dacht de Amerikaanse fotograaf Matthew Dippel het prachtige Yosemite National Park vast te leggen. Tot hij een man en vrouw zijn beeld in zag lopen en er een aanzoek volgde, voor zijn lens. De man legde het tafereel vast en is een zoekactie op internet gestart naar het stel.
22 Chinezen vast in koolmijn na afbreken rots
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 08:05)


In de Oost-Chinese plaats Yuncheng zitten sinds gisteravond 22 Chinese mijnwerkers vast in een koolmijn na het afscheuren van een steen in een mijnschacht, een zogeheten autoklaas. De reddingsoperatie is inmiddels in volle gang. Yuncheng ligt in de provincie Shandong.
THUMB
Brazilianen de straat op tegen rechtse presidentskandidaat Bolsonaro
Bron:NOS / buitenland

(21-10-2018 07:37)


Duizenden mensen in Brazilië zijn gisteren de straat op gegaan om te demonstreren tegen presidentskandidaat Jair Bolsonaro. In onder meer Sao Paolo, Rio de Janeiro, Brasilia en 24 andere steden gingen mensen een week voor de presidentsverkiezingen de straat op en riepen ze "niet hij", een kreet die inmiddels symbool staat voor de anti-Bolsonaro-campagne.
Man overleden na ontploffing kaartautomaat in Duitsland
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 05:43)


Een man is omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, in het Duitse Halle ontplofte toen hij ervoor stond. 
Internationale druk op Saoedi-Arabië neemt toe na ‘ongeloofwaardige’ verklaring
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 04:53)


Verschillende westerse landen hebben zaterdagavond laten weten geen genoegen te nemen met de uitleg van Saoedi-Arabië over de dood van journalist Jamal Khashoggi. Duitsland dreigt zelfs met economische sancties.
THUMB
Duizenden Brazilianen protesteren tegen rechtse presidentskandidaat Bolsonaro
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 04:24)


Duizenden Brazilianen gingen zaterdag de straat op om te protesteren tegen de extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro. Over een week zijn de tweede ronde van de verkiezingen.
THUMB
Polen kiezen regionale en lokale bestuurders
Bron:nu.nl / buitenland

(21-10-2018 03:56)


In Polen gaan zondagochtend de stembureaus open voor lokale en regionale verkiezingen. De verkiezingen gelden als een belangrijke graadmeter voor de populariteit van de regering van de conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS), die regelmatig botst met de Europese Unie.
THUMB
Tientallen doden bij rellen tussen moslims en christenen in Nigeria
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 02:55)


Bij rellen tussen moslims en christenen in de Nigeriaanse stad Kasuwan Magani zijn 55 mensen om het leven gekomen. De politie heeft 22 mensen aangehouden, zo meldt de BBC.
Washington Post is smoesjes Saoedi-Arabië zat: Dit is een doofpotoperatie
Bron:AD / buitenland

(21-10-2018 01:36)


De Washington Post weigert de uitleg te aanvaarden van Saoedi-Arabië over de dood van haar columnist Jamal Khashoggi. De krant beschuldigt het koninkrijk van leugens en van een doofpotoperatie.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: