Buitenland
Ouder >> 
Amerikaanse ambassadeur haalt uit naar China: ‘Niet eerlijk over coronavirus’
Bron:AD / buitenland

(03-04-2020 02:00)


China heeft de wereld geen betrouwbare data verstrekt sinds het uitbreken van het coronavirus. En nog steeds schieten de Chinezen tekort in openheid over de werkelijke aantallen besmettingen. Dat stelt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, in een interview met deze site.
Cruiseschepen MS Zaandam en MS Rotterdam aangemeerd in haven Florida
Bron:nu.nl / buitenland

(02-04-2020 23:53)


De twee cruiseschepen van de Holland America Line (HAL), de MS Zaandam en de MS Rotterdam, zijn donderdagmiddag plaatselijke tijd aangemeerd in de haven van Ford Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida. Op de schepen, waarop ook twintig Nederlanders zaten, was het coronavirus vastgesteld.
THUMB
De corona-uitbraak in New York: druk op de zorg en grote werkloosheid
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 20:37)


New York is het epicentrum van de coronacrisis in de Verenigde Staten. De stad telt inmiddels meer dan 1300 doden en ruim 52.000 besmettingen. In de staat New York zijn ruim 90.000 mensen besmet met het coronavirus. De Verenigde Staten zijn na Italië en Spanje het zwaarst getroffen door de pandemie.
Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 20:00)


Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’.
Werkloosheid in de VS loopt met vele miljoenen tegelijk op
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 18:27)


De afgelopen week zijn er in de Verenigde Staten ruim 6,6 miljoen nieuwe uitkeringsaanvragen gedaan. Niet eerder waren dat er zoveel in een week tijd. Vorige week explodeerde het aantal aanvragen al met 3,3 miljoen. Ook dat was toen met gemak een record.
Allan heeft Asperger en ontmoet zijn klimaat-held Greta
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 17:55)


Het is 2 april en dat betekent Wereld Autisme Dag. De bedenkers hopen dat er door deze dag meer begrip komt voor mensen met autisme. De Zweedse Allan mocht zijn grote held Greta Thunberg ontmoeten. Greta en Allan hebben allebei autisme en daar merken ze veel van.
Grote Chinese stad verbiedt het eten van honden en katten
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 16:18)


In de Chinese stad Shenzhen mogen mensen vanaf 1 mei geen honden en katten meer eten. Die regel is bedacht om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Ook wil de stad dat er minder wordt gehandeld in wilde dieren. Het verbod komt er alleen voor honden en katten, omdat mensen met deze dieren het meeste omgaan.
THUMB
Wow: spin ontdekt die lijkt op beroemd schilderij
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 13:53)


Een Australische spinnen-expert heeft zeven nieuwe pauwspinnen ontdekt. Dat zijn spinnen met bijzondere kleuren. Die hierboven is vernoemd naar het beroemde schilderij De Sterrennacht van Vincent van Gogh, want daar lijkt hij heel erg op: Het onderzoek naar de nieuwe spinnensoorten heeft maanden geduurd.
THUMB
Terughalen gestrande Nederlanders uit Australië nog onzeker
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 12:25)


Het is nog onduidelijk of er vandaag een KLM-toestel vertrekt naar Australië om gestrande Nederlanders op te halen. Zo’n vlucht staat wel in de planning maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan het vertrek ervan nog niet bevestigen.
Grootste waterval Ecuador compleet drooggevallen door sinkhole
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 11:23)


De San Rafael-waterval, de grootste waterval van Ecuador, is verdwenen. Een zinkgat heeft een groot deel van de watertoevoer afgesneden. Trok het natuurverschijnsel eerder tienduizenden toeristen per jaar, nu neemt Ecuador de waterval niet eens meer op in de lijstjes met toeristische activiteiten in het land.
Opnieuw groot olieveld gevonden voor Surinaamse kust
Bron:NOS / buitenland

(03-04-2020 00:43)


Opnieuw is een grote olievondst gedaan in het diepzeegebied van Suriname waar het Amerikaanse olieconcern Apache al sinds 2015 naar olie zoekt. Hoeveel olie in de aangeboorde put gewonnen kan worden is nog niet te zeggen, maar volgens de topman van Apache liggen er "substantiële" voorraden.
Baas populaire app Zoom biedt excuses aan voor privacyproblemen
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 23:15)


De baas van de populaire videoconferentie-app Zoom heeft zijn excuses aangeboden voor problemen rondom de privacy en veiligheid van gebruikers. In een blog op de website van de Amerikaanse app geeft topman Eric Yuan toe dat zijn bedrijf tekort is geschoten.
Dierentuinen, de Efteling en Disneyland Paris: zo zien ze eruit zonder bezoekers
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 20:34)


De coronacrisis slaat wereldwijd toe, ook het toerisme wordt geraakt. Trekpleisters voor toeristen zoals pretparken, dierentuinen en dolfinaria voelen zich genoodzaakt de deuren te sluiten. Uniek beeld leveren de foto's van parken op die nu, op enkele schoonmakers en dierverzorgers na, verlaten zijn.
Britse gezondheidszorg kraakt en piept onder toename patiënten
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 19:22)


Ze komt hoestend amper uit haar woorden. "Ik lig op de intensive care. Ik kan zonder dit apparaat niet meer ademen", zegt Tara Jane Langston in haar filmpje dat viral ging in Groot-Brittannië. Ook IC-afdelingen in Britse ziekenhuizen krijgen het drukker en drukker.
Memphis Depay reageert op kritiek op foto met lijger
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 18:21)


Meerdere foto's zetten voetballer Memphis Depay op zijn Instagram, waarop hij poseerde met een lijger. Veel mensen reageerden boos, en ook dierenorganisaties vinden het belachelijk. Memphis Depay reageerde op de ophef. Hij is het niet met de kritiek eens.
In Bergamo wordt elk halfuur iemand begraven
Bron:NOS / buitenland

(02-04-2020 16:27)


De lijkwagens staan in de rij voor de poorten van de begraafplaats van Bergamo. De begrafenisstaf draagt maskers en de kerk staat vol met doodskisten. In het Italiaanse Bergamo alleen al zijn volgens de lokale krant zeker 4500 doden gevallen door het coronavirus.
Onrust binnen rechts-radicale AfD: voorzitter bepleit opsplitsing partij
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 14:59)


De Duitse partij AfD ((Alternative für Deutschland) is beter af zonder de extreemrechtse ‘vleugel’ en kan daarom beter worden opgesplitst. Dat vindt partijvoorzitter Jörg Meuthen althans. Hij wil binnen negen maanden een beslissing over de mogelijke scheiding, melden Duitse media.
Frankrijk moet dodental bijstellen: honderden ouderen overleden in verpleeghuizen
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 13:12)


Frankrijk gaat zijn officiële dodental vanwege het coronavirus opnieuw bijstellen nu bekend is geworden dat minstens 570 ouderen in verpleeghuizen zijn bezweken aan de gevolgen van het longvirus. Eerder werden de buiten Franse ziekenhuizen aan corona overleden mensen niet meegeteld in dat dodental.
THUMB
Nederlands lid ‘Pink Panther-bende’ voor de rechter wegens roofmoord en juwelendiefstallen
Bron:AD / buitenland

(02-04-2020 11:54)


Tien jaar na de gewelddadige dood van een oud-burgemeester in Zwitserland heeft justitie het onderzoek afgerond en drie verdachten aangeklaagd. Het gaat om een 40-jarige Nederlander en twee Serviërs. Ze worden beschuldigd van moord en diefstal met geweld en zouden deel uitmaken van de ‘Pink Panthers’, een criminele organisatie die in heel Europa toesloeg, melden Zwitserse media.
THUMB
Dagelijks honderden Zuid-Europese doden, maar toename besmetting vlakt af
Bron:nu.nl / buitenland

(02-04-2020 10:33)


Italië en Spanje zijn China al ruim voorbij als het gaat om bevestigde doden als gevolg van het coronavirus. In Europa vormen de twee landen al wekenlang de brandhaarden van het coronavirus, maar het aantal besmettingen lijkt deze week af te vlakken.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: