Buitenland
Ouder >> 
Jonge democraten in Hongkong maken zich op voor 'verzet' tegen China
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2020 12:09)


De nationale veiligheidswet die door Peking is opgedrongen aan Hongkong heeft rode lijnen door veel aspecten van het leven in de stad getrokken. Maar een voorhoede van jonge democraten is vastbesloten de politieke orde te verstoren en massale steun te winnen.
THUMB
Trump zet Amerikaanse RIVM buitenspel
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 11:40)


Op last van president Trump gaan de gegevens die Amerikaanse ziekenhuizen over coronapatiënten verzamelen voortaan naar een database van de regering en niet meer naar de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), het Amerikaanse RIVM. De ziekenhuizen moeten hun cijfers voortaan invullen in een database van het ministerie van Volksgezondheid.
Opnieuw onrust in Bulgaarse hoofdstad, premier wil niet vertrekken
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 10:56)


In de Bulgaarse hoofdstad Sofia is het opnieuw onrustig geweest. Een grote groep demonstranten probeerde gisteravond laat een regeringsgebouw binnen te dringen. De politie kon dat voorkomen en heeft zeker zes mensen gearresteerd. De demonstranten eisen het vertrek van de regering van premier Borissov.
THUMB
EU-gerecht: Apple hoeft Ierland geen 13 miljard euro belasting te betalen
Bron:AD / buitenland

(15-07-2020 10:08)


Het Gerecht van de Europese Unie, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, heeft bepaald dat Ierland geen 13 miljard euro achterstallige vennootschapsbelasting hoeft te vorderen van techreus Apple.
Standbeeld activiste verrijst in Bristol op sokkel neergehaalde slavenhandelaar
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 09:25)


In de Britse havenstad Bristol is het neergehaalde beeld van een slavenhandelaar vervangen door dat van een activiste met gebalde vuist. Kunstenaar Marc Quinn plaatste het beeld vannacht tijdens een geheime actie op de sokkel waar eerder het standbeeld van Edward Colston stond.
Banksy maakt kunst in metro van Londen
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 08:10)


Straatkunstenaar Banksy heeft weer toegeslagen. Deze keer heeft hij de metro in Londen versierd met tekeningen van ratten met mondkapjes. Het is in heel Groot-Brittannië verplicht om in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. Ook in het nieuwe filmpje kun je niet zien hoe Banksy eruit ziet, want hij heeft een beschermend pak aan en een gezichtsmasker op.
Disneyland Parijs is weer open
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 07:40)


Goed nieuws voor alle pretpark-fans: Disneyland Parijs is vandaag weer open. Het park was 4 maanden dicht door de uitbraak van het corona-virus. Knuffelen met Mickey en Minnie mag helaas niet: er gelden voorlopig strenge nieuwe regels. In het park mogen minder mensen komen en je moet vooraf reserveren.
THUMB
Video | Brandende oliepijplijn veroorzaakt vuurzee in Egypte
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2020 04:37)


In de Egyptische stad Shuqair-Mostorod laaide dinsdag een gigantisch vuur op. Een oliepijplijn vatte vlam waardoor het vuur oversloeg naar meerdere auto’s.
THUMB
VS zet voorkeursbehandeling Hongkong stop vanwege Chinese veiligheidswet
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2020 01:52)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag aangekondigd de voorkeursbehandeling voor de regio Hongkong stop te zetten naar aanleiding van de nieuwe Chinese veiligheidswet die is ingevoerd.
Amerikaans coronavaccin klaar voor 30.000 proefpersonen
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 23:34)


Een Amerikaans experimenteel coronavaccin heeft goed aangeslagen bij de eerste proefpersonen en mag nu op grotere schaal getest worden, zo laat viroloog Anthony Fauci van het Amerikaanse coronacrisisteam weten aan persbureau AP.
Amerikaans coronavaccin slaat aan: ‘Mogelijk nog dit jaar op de markt’
Bron:AD / buitenland

(15-07-2020 11:52)


Hoopvol nieuws uit de Verenigde Staten: een experimenteel vaccin van farmaceut Moderna is goed aangeslagen bij 45 proefpersonen. Bij ieder van hen werden antistoffen tegen het coronavirus aangetroffen, zo laat de Amerikaanse multinational weten.
THUMB
Kanye West wil toch niet president worden
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 11:17)


Amerikanen kunnen de komende verkiezingen toch niet op Kanye West stemmen. De rapper vertelde kort geleden dat hij president wil worden, maar nu heeft hij zich bedacht. Dat zeggen Amerikaanse journalisten. Kanye West is vooral bekend als rapper, maar ook als kledingontwerper en man van Kim Kardashian.
THUMB
Apple wint miljardenzaak van Europese Commissie
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 10:35)


Apple heeft geen staatssteun van de Ierse regering gekregen en hoeft de miljardenboete die is opgelegd door de Europese Commissie niet te betalen. Tot die conclusie is het Gerecht van de Europese Unie gekomen. De Europese Commissie kan nog in hoger beroep gaan.
THUMB
EU-gerecht: Apple hoeft Ierland geen 13 miljard euro belasting betalen
Bron:AD / buitenland

(15-07-2020 10:08)


Het Gerecht van de Europese Unie, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, heeft bepaald dat Ierland geen 13 miljard euro achterstallige vennootschapsbelasting hoeft te vorderen van techreus Apple.
Duitse politie vindt 31 migranten in koelwagen
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 08:47)


In de Duitse deelstaat Saksen hebben politie en douane 31 migranten gevonden in de laadruimte van een koelwagen. De Turkse truck reed in de buurt van de Tsjechische grens en was onderweg in de richting van Dresden. Volgens de regionale zender MDR zaten de verstekelingen tussen pallets met groenten en fruit.
THUMB
Seoul onderzoekt beschuldigingen tegen burgemeester
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 08:10)


Het gemeentebestuur van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul laat onderzoek doen naar beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen oud-burgemeester Park Won-soon, die vorige week dood werd gevonden. Een oud-medewerkster van de burgemeester diende vorige week een klacht tegen hem in.
Grenzen Marokko weer open, maar nog wel veel haken en ogen
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 07:15)


Marokko heeft zijn grenzen weer geopend. Sinds middernacht mogen twee Marokkaanse vliegmaatschappijen weer mensen vervoeren en ook gaan er weer boten. De 22.000 Marokkanen die nu nog in het buitenland zitten, kunnen daardoor terug naar huis. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk.
THUMB
Dode en tientallen gewonden bij treinbotsing Tsjechië
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 03:55)


Bij een treinongeluk in Tsjechië is een dode gevallen en zijn tientallen inzittenden gewond geraakt. Het gebeurde in Cesky Brod, een stad die zo'n 30 kilometer ten oosten van Praag ligt. Bij het ongeluk botste een passagierstrein op een goederentrein.
THUMB
Trump: Hongkong krijgt vanaf nu zelfde behandeling als Chinese vasteland
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2020 00:41)


De Verenigde Staten zullen Hongkong vanaf nu net zo behandelen als het Chinese vasteland, heeft president Trump gezegd. "Geen speciale privileges meer, geen economische voordelen en geen export van gevoelige technologieën", zei hij in een persconferentie naar aanleiding van het aannemen van de omstreden Chinese veiligheidswet voor Hongkong.
Twaalf doden na drie dagen grensgevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 21:57)


Bij schermutselingen tussen Azerbeidzjan en Armenië zijn dinsdag twaalf doden gevallen, waaronder meerdere hooggeplaatste officieren. Het is onduidelijk wie afgelopen zondag de wapenstilstand tussen de twee landen verbrak.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: