Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Trump richt zich bij nieuwe sancties tegen Iran op geestelijk leider
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 19:06)


De Amerikaanse president Donald Trump legt Iran nieuwe sancties op. Die zijn onder meer gericht tegen de hoogste geestelijk leider van de islamitische republiek, grootayatollah Ali Khamenei.
Man opgepakt om voorbereiden aanslag op Amerikaanse ambassade Brussel
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 17:35)


Afgelopen weekend is in België een man opgepakt die wordt verdacht van het voorbereiden van een terreuraanslag op de Amerikaanse ambassade in Brussel. Dat heeft het Openbaar Ministerie in België bekendgemaakt. De man zelf ontkent alles. De verdachte werd volgens VRT Nieuws al een tijd gevolgd door de inlichtingendiensten.
Brein achter mislukte coup in deelstaat Ethiopië gedood door leger
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 14:53)


Het brein achter de mislukte coup in een deelstaat van Ethiopië is gedood door het leger. Volgens een woordvoerder van de premier kwam brigadegeneraal Asamnew Tsige om het leven in een vuurgevecht in een buitenwijk van de stad Bahir Dar, in de onrustige noordelijke regio Amhara.
THUMB
Zeven keer levenslang voor eerste seriemoordenaar eiland Cyprus
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 14:48)


De Cypriotische militair die vijf vrouwen en twee jonge meisjes doodde op Cyprus, is daar veroordeeld tot zeven keer levenslang. De 35-jarige Nikos Metaxas is voor zover bekend de eerste seriemoordenaar van het eiland in de Middellandse Zee. Hij kreeg de zwaarste straf opgelegd uit de geschiedenis van het land.
Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 14:27)


Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.
Duitse straaljagers klappen op elkaar, piloten ontkomen met schietstoel
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 14:20)


Twee gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht zijn in het noordoosten van het land boven het plaatsje Malchow in botsing gekomen. De toestellen van het type Eurofighter zijn neergestort, maar de piloten hebben zich met een schietstoel kunnen redden, berichten plaatselijke media.
Duitse Eurofighters neergestort na botsing, piloten in veiligheid
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 14:03)


In het noorden van Duitsland zijn twee gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht neergestort. Volgens de eerste berichten hebben de twee piloten zichzelf met hun schietstoel in veiligheid kunnen brengen. De twee toestellen van het type Eurofighter zouden rond 14.
Wow: dit is de snelste achtbaan van België
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 13:32)


In een Belgisch pretpark hebben ze een spectaculaire nieuwe achtbaan. Hij heet 'Fury', is 830 meter lang en gaat op z'n snelst wel 106,6 kilometer per uur. Sneller Daarmee is de achtbaan net ietsje sneller dan de snelste achtbaan in Nederland. En deze Belgische rollercoaster heeft nog een extraatje, je kunt de hele rit ook achteruit beleven.
Rackets, bekers en horloges, spullen failliete Boris Becker worden geveild
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 11:41)


Ruim tachtig bezittingen van de Duitse oud-tenniskampioen Boris Becker worden vanaf vandaag geveild. Onder de bezittingen zijn onder meer bekers, medailles, gesigneerde tennisschoenen en tennisrackets. Maar ook persoonlijke spullen als horloges worden aangeboden.
THUMB
EU feliciteert Istanbul: Sterk signaal voor democratie
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 11:00)


De Europese Unie heeft de inwoners van Istanbul gefeliciteerd met "het sterke signaal voor democratie" dat ze hebben afgegeven bij de burgemeestersverkiezingen van gisteren. De kandidaat van de oppositie, Ekrem Imamoglu, versloeg met een ruime marge van 800.
Piloot omgekomen bij botsing tussen twee Eurofighters in Duitsland
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 17:36)


Bij een botsing tussen twee Eurofighter-gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht is maandag een piloot van een van de toestellen om het leven gekomen. De piloot van het andere vliegtuig wist zichzelf met een parachute op tijd in veiligheid te brengen.
Kabels vrijevalattractie breken af in pretpark India
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 15:53)


In het Queensland Amusement Park in India is donderdag een gevaarlijke situatie ontstaan. De kabels van een vrijevalattractie braken plotseling af. Twaalf mensen zijn bij het ongeluk gewond geraakt. Het attractiepark is voor onbepaalde tijd gesloten.
Vermeend brein achter couppoging Ethiopië is gedood
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 14:50)


De Ethiopische generaal die beschuldigd wordt van het leiden van een couppoging, is maandag doodgeschoten. Ook een aantal aanhangers van de man is gedood, meldt een hooggeplaatste medewerker van de Ethiopische regering.
THUMB
Slak zorgt voor grote vertraging van treinen
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 14:28)


Een slak heeft in Japan voor veel vertraging gezorgd. Het dier was in een elektriciteitskast gekropen en heeft daar kortsluiting veroorzaakt. Treinen Door de slak moesten tientallen treinen stoppen en hadden er 12.000 reizigers vertraging. In Japan was dat best groot nieuws.
Duitse straaljagers klappen op elkaar, één piloot komt om het leven
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 14:20)


Een piloot is om het leven gekomen doordat twee Duitse gevechtsvliegtuigen met elkaar in botsing kwamen. De bestuurder van het andere toestel kon zichzelf met de schietstoel in veiligheid brengen en is levend teruggevonden, meldt de Duitse luchtmacht.
THUMB
Zeven keer levenslang voor Cypriotische seriemoordenaar
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 14:17)


Een Cypriotische seriemoordenaar die in drie jaar tijd vijf vrouwen en twee minderjarige meisjes heeft vermoord, heeft zeven keer levenslang gekregen. De man bekende eerder de moorden te hebben gepleegd. De slachtoffers kwamen uit de Filipijnen, Roemenië en Nepal en waren voor werk naar Cyprus gekomen.
THUMB
Cypriotische seriemoordenaar krijgt zeven keer levenslang
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 13:35)


De 35-jarige Cypriotische man die heeft bekend vijf vrouwen en twee kinderen vermoord te hebben, heeft maandag zeven keer een levenslange celstraf opgelegd gekregen. Het is de zwaarste straf die ooit door een rechter op het eiland is opgelegd.
THUMB
Deze drones met medicijnen redden levens
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 12:25)


In het Afrikaanse land Ghana worden sinds kort medicijnen verstuurd met drones. Sommige plekken in het land zijn niet goed bereikbaar, omdat de wegen niet goed zijn. Om toch zo snel mogelijk medische spullen op de juiste plek te krijgen worden er nu drones ingezet.
Podcast De Dag: voor deze mensen gaat een klimaatmars niet ver genoeg
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 11:09)


"Voor het klimaat moet er een tandje bij. En dat is een understatement." Hanneke van Houten vindt dat de tijd om is: er moet volgens haar meer gebeuren om CO2-uitstoot te verminderen en de industrie die daarvoor verantwoordelijk is, aan te pakken. Hanneke spreekt namens belangengroep Code Rood.
Meisje (3) leeft zes dagen naast lichaam van overleden moeder
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 10:23)


In de stad Perpignan in het zuiden van Frankrijk heeft een 3-jarig meisje zes dagen met haar overleden moeder in huis gezeten. Buren sloegen volgens Franse media alarm toen het kindje vanaf het balkon hun aandacht probeerde te trekken. De politie trapte vervolgens de deur van het appartement in waar de 40-jarige moeder dood werd aangetroffen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: