Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Israël brengt commandant Islamitische Jihad om het leven
Bron:NOS / buitenland

(12-11-2019 05:05)


Het Israëlische leger heeft in Gaza een prominent lid van de militante strijdgroep Islamitische Jihad gedood door zijn huis te bombarderen. Het gaat om Bahaa Abu al-Atta, een commandant uit het noorden van de Gazastrook. De door Iran gesteunde groepering heeft de liquidatie bevestigd.
Ambassadeur VS herhaalt: wij kunnen helpen bij ophalen IS-vrouwen en -kinderen
Bron:NOS / buitenland

(12-11-2019 03:58)


De VS is nog steeds bereid te helpen bij het terughalen van IS-vrouwen en hun kinderen naar Nederland. Dat zegt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Hoekstra tegen de NOS. "Als Nederland hulp vraagt van Amerika voor het repatriëren van de vrouwen en kinderen, dan doen we alles wat we kunnen om dat mogelijk te maken.
Boliviaanse president Morales uitgeweken naar Mexico
Bron:AD / buitenland

(12-11-2019 03:21)


De Boliviaanse president Evo Morales is vertrokken naar Mexico. De Mexicaanse regering had Morales al snel nadat hij zondag bekend maakte dat hij was afgetreden, asiel aangeboden.
Mexico verleent afgetreden president Bolivia politiek asiel
Bron:NOS / buitenland

(12-11-2019 00:52)


Mexico is bereid om de afgetreden Boliviaanse president Morales politiek asiel te verlenen. Minister Ebrard van Buitenlandse Zaken zegt dat Morales daar asiel heeft aangevraagd, dat zijn leven in gevaar is en dat Bolivia hem een veilige aftocht moet garanderen.
EU bezorgd over naleving atoomakkoord met Iran
Bron:AD / buitenland

(11-11-2019 23:52)


Europese mogendheden zeggen zich "grote zorgen" te maken over de nucleaire activiteiten van Iran. Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de EU roepen Teheran in een gezamenlijke verklaring op de afspraken uit het atoomakkoord na te leven.
EU dringt bij Iran aan op naleven nucleaire overeenkomst
Bron:NOS / buitenland

(11-11-2019 21:55)


EU-chef Buitenland Federica Mogherini heeft er samen met Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië bij Iran op aangedrongen zich aan de Iran-deal te houden. Daarin belooft Iran om de nucleaire activiteiten te beperken in ruil voor minder economische sancties.
Duitse minister onder vuur vanwege fiscaal bestraffen van mannenverenigingen
Bron:AD / buitenland

(11-11-2019 21:37)


Als het aan de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) ligt, hebben verenigingen met louter mannelijke leden in Duitsland straks geen recht meer op belastingvoordelen. Zijn voornemen komt de bewindsman op flinke kritiek te staan.
Vliegtuig glijdt van spekgladde landingsbaan in Chicago
Bron:nu.nl / buitenland

(11-11-2019 21:03)


Een passagier aan boord van een vliegtuig filmde maandag een landing in Chicago die niet helemaal goed afliep. Het toestel gleed op O’Hare Airport door de ijzige omstandigheden over de landingsbaan. Niemand raakte gewond toen het vliegtuig van American Eagle naast de baan belandde.
183 eenden dood na inval dierenactivisten in foie gras-boerderij België
Bron:NOS / buitenland

(11-11-2019 20:29)


Na een inval van dierenactivisten in een foie gras-boerderij in het Belgische Bekegem dit weekend zijn volgens de eigenaar 183 eenden doodgegaan. 317 andere eenden worden morgen geslacht omdat de kans dat ze de inval te boven komen volgens de eigenaar klein is.
Hongkong sluit chaotische protestdag af met honderden arrestaties
Bron:nu.nl / buitenland

(11-11-2019 19:45)


Een chaotische protestdag in Hongkong is maandag ten einde gekomen met meer dan 260 arrestaties. Bij de botsingen die in de loop van de dag ontstonden, zijn volgens lokale media zo'n honderd mensen gewond geraakt. De toestand van de twee personen is kritiek.
THUMB
Commandant Islamitische Jihad gedood in Gaza
Bron:AD / buitenland

(12-11-2019 04:55)


Israëlische troepen hebben Baha Abu Al-Atta, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat hebben woordvoerders van zowel Israël als de Palestijnen bevestigd. Tijdens de aanval werd ook een vrouw gedood, twee anderen raakten gewond.
THUMB
Oud-president VS Jimmy Carter naar ziekenhuis voor hoge hersendruk
Bron:nu.nl / buitenland

(12-11-2019 03:30)


De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is dinsdagochtend (Nederlandse tijd) naar het ziekenhuis gebracht wegens te hoge hersendruk als gevolg van bloedingen. Dat laat Carter's organisatie het Carter Center weten.
Afgetreden president van Bolivia krijgt asiel in Mexico
Bron:nu.nl / buitenland

(12-11-2019 01:02)


De afgetreden president van Bolivia Evo Morales heeft maandag asiel gekregen in het nabijgelegen Mexico. Morales stapte zondag af na weken van onrust in zijn land, als gevolg van beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de president.
THUMB
Russische Napoleonkenner bekent in tranen moord op vriendin
Bron:NOS / buitenland

(12-11-2019 00:11)


De Russische hoogleraar en Napoleonkenner die zaterdag in Sint-Petersburg werd aangehouden voor de moord op zijn vriendin, heeft in de rechtbank huilend een bekentenis afgelegd. De 63-jarige Oleg Sokolov zei dat hij en zijn 24 jaar oude vriendin Anastasia Jesjtsjenko donderdag ruzie hadden gekregen over de twee kinderen uit zijn eerste huwelijk.
Gevallen staatshoofd Morales vraagt asiel aan in Mexico
Bron:AD / buitenland

(11-11-2019 22:48)


De Mexicaanse regering verleent asiel aan de gevallen Boliviaanse leider Evo Morales. Die kondigde zondag zijn vertrek aan als president van Bolivia. De Mexicaanse minister Marcelo Ebrard (Buitenlandse Zaken) maakte bekend dat Morales hem inmiddels heeft gebeld om politiek asiel te vragen.
Regering Chili belooft betogers nieuwe grondwet
Bron:AD / buitenland

(11-11-2019 21:43)


De Chileense regering heeft burgers na de zoveelste massaprotesten een nieuwe grondwet in het vooruitzicht gesteld. Dat is een van de eisen van betogers.
THUMB
Brexit Party doet bij verkiezingen in helft kiesdistricten niet mee
Bron:NOS / buitenland

(11-11-2019 21:21)


De Brexit Party van Nigel Farage doet bij de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk in bijna de helft van de kiesdistricten niet mee. Dat zijn de districten die bij de vorige verkiezingen naar de Conservatieve Partij gingen. De reden voor het besluit is een tactische: voorstanders van de brexit hoeven in die 317 districten nu niet te kiezen tussen de Brexit Party en de Conservatieve Partij van premier Johnson.
Zimbabwe gaat duizenden wilde dieren verplaatsen vanwege droogte
Bron:nu.nl / buitenland

(11-11-2019 20:50)


Zimbabwe begint een uitgebreide operatie om duizenden wilde dieren binnen het land te verplaatsen vanwege een aanhoudende droogteperiode.
Uitspraak over IS-kinderen zorgt voor vraagtekens en 'lichtpunten'
Bron:NOS / buitenland

(11-11-2019 20:23)


Ze leven in een acute noodsituatie, onder erbarmelijke omstandigheden. Nederland moet binnen twee weken er daarom alles aan doen om 56 IS-kinderen terug te halen, zo oordeelde de rechter vandaag in een kort geding. Hoe nu verder? Hoe groot is de kans dat de kinderen over twee weken in Nederland zijn? Niet heel groot.
THUMB
Veerboot redt zwemmende migrant van verdrinkingsdood in Kanaal
Bron:AD / buitenland

(11-11-2019 19:43)


De bemanning van een Engelse veerboot heeft vanmorgen een migrant uit Het Kanaal gevist die vanuit Frankrijk richting Groot-Brittannië leek te zwemmen. De in een wetsuit geklede dertiger was ernstig onderkoeld en werd met een marinehelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in het Noord-Franse Calais.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: