Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Pentagon stelt militaire parade Trump uit vanwege hoge kosten
Bron:nu.nl / buitenland

(17-08-2018 07:01)


Het Pentagon heeft de militaire parade die de Amerikaanse president Donald Trump komende herfst wilde organiseren voorlopig uitgesteld. Volgens bronnen binnen Defensie zijn de kosten van het evenement zeker drie keer zo hoog als van tevoren was ingeschat.
Vier vliegtuigen maken voorzorgslanding in Zuid-Amerika na bommeldingen
Bron:nu.nl / buitenland

(17-08-2018 03:02)


In Chili en Peru hebben vrijdag vier vliegtuigen een voorzorgslanding gemaakt nadat de autoriteiten verschillende bommeldingen binnen hadden gekregen.
THUMB
Trumps militaire parade uitgesteld tot volgend jaar
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2018 02:33)


Tanks die door de stad rollen, marcherende militairen en overscherende straaljagers. De Amerikaanse president Trump moet er nog even op wachten. In november, op Veteranendag, zou een militaire parade in Washington plaatsvinden, maar het wordt niet eerder dan volgend jaar, zo maakt het ministerie van Defensie bekend.
Amerikaanse militaire parade uitgesteld naar 2019
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2018 01:36)


De omstreden Amerikaanse plannen voor een eigen militaire parade zijn uitgesteld. Het ministerie van Defensie laat weten dat er nu gekeken wordt naar 'ergens volgend jaar' en niet langer naar 10 november.
Colombiaanse stad geeft raad tijdens hittegolf: vermijd seks overdag
Bron:AD / buitenland

(17-08-2018 00:56)


De extreme hitte van de afgelopen dagen in Santa Marta, een populaire kustplaats in het noorden van Colombia, vormt een gezondheidsrisico voor de inwoners. Om oververhitting te vermijden, geeft het stadsbestuur de aanbeveling om seks overdag te vermijden.
THUMB
'Trump en Poetin tijdens top eens over terugtrekking Iran uit Syrië'
Bron:nu.nl / buitenland

(17-08-2018 00:19)


De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn tijdens hun ontmoeting in Helsinki overeengekomen dat Iran zich moet terugtrekken uit Syrië.
Vaticaan reageert geschokt op grootschalig kindermisbruik in Pennsylvania
Bron:nu.nl / buitenland

(16-08-2018 22:51)


Het Vaticaan heeft met ontsteltenis gereageerd op de berichten over langdurig en grootschalig kindermisbruik door katholieke geestelijken in de Verenigde Staten.
Palestijns postbedrijf krijgt post van 8 jaar in één klap binnen
Bron:NOS / buitenland

(16-08-2018 21:53)


Een Palestijns postbedrijf in de stad Jericho op de Westelijke Jordaanoever is deze week overspoeld met ruim 10 ton aan brieven en pakketten. Sommige post was acht jaar geleden verzonden; de verzendingen werden sinds 2010 vastgehouden door Israël. De Palestijnse poststukken bleven liggen in Jordanië totdat ze werden toegelaten tot de Westelijke Jordaanoever.
Aardbeving met kracht van 5.1 in Italiaanse regio Molise
Bron:nu.nl / buitenland

(16-08-2018 21:41)


De Italiaanse regio Molise aan de Adriatische kust is donderdagavond getroffen door een lichte aardbeving. Volgens de seismologische dienst had de schok een kracht van 5.1. 
VS zal makers 'onzichtbare' wapens vervolgen
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(16-08-2018 21:12)


Iedereen die een 3D-printer gebruikt om 'niet te detecteren' vuurwapens van kunststof te maken, wordt vervolgd. Daarvoor waarschuwt Jeff Sessions, de Amerikaanse minister van Justitie.
THUMB
'Google lanceert voorlopig geen zoekmachine in China'
Bron:NOS / buitenland

(17-08-2018 03:47)


Google is voorlopig niet van plan om met een zoekmachine terug te keren in China. Dat heeft topman Sundar Pichai gezegd tijdens een besloten vergadering, meldt The New York Times die een audio-opname van de bijeenkomst in zijn bezit heeft. Pichai zou op de vergadering door medewerkers bevraagd zijn over het omstreden plan om een gecensureerde versie van de zoekmachine in China te introduceren.
THUMB
Pentagon stelt Trumps felbegeerde militaire parade uit
Bron:AD / buitenland

(17-08-2018 02:57)


De Amerikaanse president Donald Trump wil dolgraag een militaire parade. Die moest er dit jaar nog komen. Maar dat gaat niet lukken, laat het Pentagon weten. In een verklaring staat dat 'naar mogelijkheden wordt gekeken om de militaire parade in 2019 te laten doorgaan'.
THUMB
Trump valt 'profiteur' Turkije aan: over dominee Brunson wordt niet onderhandeld
Bron:AD / buitenland

(17-08-2018 02:17)


President Donald Trump heeft nog maar eens duidelijk gemaakt dat de Verenigde Staten ,,niet gaan betalen" voor de vrijlating van de Amerikaanse pastoor Andrew Brunson. Trump noemt de pastoor ,,een groot patriottische gijzelaar".
Noodlanding vliegtuigen in Chili en Peru na bommelding
Bron:AD / buitenland

(17-08-2018 01:35)


Vier vliegtuigen hebben in Chili en Peru een noodlanding gemaakt na bommeldingen. Dat heeft de Chileense luchtverkeersleiding bekendgemaakt.
Vijf vliegtuigen maken noodlandingen na reeks bommeldingen
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(17-08-2018 00:21)


Liefst vier passagiersvliegtuigen hebben bijna tegelijkertijd een noodlanding moeten maken op vliegvelden in Chili en Peru, na een reeks bommeldingen. Dat heeft de Chilieense luchtvaartautoriteit bekendgemaakt.
Duits toestel landt voortijdig op Kreta vanwege bommelding
Bron:NOS / buitenland

(16-08-2018 23:46)


Een vliegtuig van de Duitse maatschappij Condor heeft een noodlanding gemaakt op het Griekse eiland Kreta na een bommelding. Het toestel was eigenlijk onderweg van de Egyptische vakantiebestemming Hurghada naar Düsseldorf. Volgens de Duitse krant Bild vond een passagier een briefje met daarop het woord 'bom' op het toilet.
THUMB
Duits vliegtuig maakt noodlanding na bommelding
Bron:AD / buitenland

(16-08-2018 22:04)


Een vliegtuig van de Duitse maatschappij Condor heeft vanavond een tussenlanding gemaakt op Kreta na een bommelding. De piloot zette het toestel noodgedwongen aan de grond in Chania.
Italiaanse regering start onderzoek naar beheerder ingestorte Morandi-brug
Bron:nu.nl / buitenland

(16-08-2018 21:50)


Het Italiaanse ministerie van Transport heeft donderdag een onderzoek aangekondigd naar Atlantia, het moederbedrijf van Autostrade per l'Italia, dat de dinsdag ingestorte Morandi-brug in Genua exploiteert. 
Vaticaan over misbruik Pennsylvania: schaamte en verdriet
Bron:NOS / buitenland

(16-08-2018 21:24)


Het Vaticaan reageert met "schaamte" en "verdriet" op het grootschalige onderzoeksrapport over misbruik door priesters in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het Vaticaan zegt dat paus Franciscus begrijpt hoe "deze misdaden het geloof en de geest van gelovigen kunnen schokken", en belooft deze "tragische verschrikkingen uit te roeien".
Het zwartepieten over schuldvraag brugramp Genua is begonnen
Bron:AD / buitenland

(16-08-2018 20:44)


Wie is verantwoordelijk voor het instorten van de brug in Genua? De huidige populistische regering bestaande uit de anti-migratiepartij Lega en protestpartij Vijfsterrenbeweging trekken fel ten strijde tegen de beheerder en de vorige regeringen. Volgens de oppositie zijn juist de regeringspartijen verantwoordelijk voor de ramp.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: