Buitenland
Ouder >> 
Wuhan ging jaar geleden op slot, zo keek de wereld toen naar corona
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 08:42)


Dit weekend een jaar geleden ging de Chinese stad Wuhan volledig in lockdown, vanwege de uitbraak van een toen nog onbekend virus. Miljoenen mensen konden vanaf 23 januari 2020 hun huis niet meer uit. Ruim een jaar later heeft het coronavirus bijna de hele wereld in z'n greep.
Voor het eerst sinds november coronageval in Nieuw-Zeeland
Bron:nu.nl / buitenland

(24-01-2021 08:07)


In Nieuw-Zeeland is voor het eerst sinds 18 november een coronageval vastgesteld buiten een van de quarantainehotels, melden Nieuw-Zeelandse media zondag. De 56-jarige vrouw keerde eind vorig jaar terug na een reis naar Nederland en Spanje.
Eerste mijnwerker na twee weken gered uit deels ingestorte Chinese goudmijn
Bron:nu.nl / buitenland

(24-01-2021 06:08)


Chinese reddingswerkers hebben volgens lokale media zondag de eerste van 22 mijnwerkers gered die al twee weken vastzitten in een goudmijn. De werkers zitten sinds 10 januari vast doordat de uitgang van de mijn geblokkeerd raakte na een explosie.
Eerste slachtoffer van Chinese mijnexplosie na twee weken gered
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 05:35)


Twee weken na de explosie in een goudmijn in Noord-China is een van de 22 mijnwerkers die vast kwamen te zitten, gered. Volgens Chinese staatsmedia is de man verzwakt. Meer details over zijn gezondheid zijn niet bekendgemaakt. Reddingswerkers hebben contact met tien anderen die nog vastzitten in de mijn in de provincie Shandong.
THUMB
Maduro wil ‘nieuwe weg’ inslaan met VS
Bron:AD / buitenland

(24-01-2021 03:03)


De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zaterdag gezegd bereid te zijn ,,de bladzijde om te slaan’’ met de regering van de Amerikaanse president Joe Biden. Hij riep op tot een ,,nieuwe weg’’ na jarenlange spanning met Bidens voorganger Donald Trump.
Britse premier krijgt als eerste leider in Europa telefoontje van Biden
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 02:14)


De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn eerste telefoontje met een Europese leider gepleegd. Hij sprak met de Britse premier Boris Johnson. Volgens Downing Street ging het onder meer over de handel. Premier Johnson maakte aan Biden duidelijk dat Groot-Brittannië graag een handelsverdrag met de Amerikanen sluit, nu de Britten geen deel meer uitmaken van de Europese Unie.
Burgemeester Turnhout kwaad op funshoppende Nederlanders: ‘Pure schande’
Bron:AD / buitenland

(23-01-2021 20:30)


De burgemeester van het Belgische Turnhout, Paul van Wiert, heeft zijn ongenoegen uitgesproken over Nederlandse funshoppers die de regels overtraden in zijn stad. Dat vertelt hij bij VTM Nieuws.
Groep Nederlanders vast op Canarische Eilanden: ‘Passagiers in de kou laten staan’
Bron:AD / buitenland

(23-01-2021 19:06)


Een groep van ongeveer 25 Nederlanders zit vast op de Canarische Eilanden, nadat ze vandaag geweigerd werden op vlucht HV 6456 van Transavia naar Amsterdam. De reizigers zouden niet voldoen aan de nieuwe corona-eisen die Nederland stelt bij binnenkomst op Schiphol.
Maya van 16 gekozen voor opleiding bij Ferrari
Bron:NOS / buitenland

(23-01-2021 18:58)


Maya Weug van 16 is autocoureur en mag binnenkort beginnen aan een opleiding bij het topteam van Ferrari. Ze is de allereerste vrouw die daarvoor is uitgekozen. Maya begon met karten toen ze 7 jaar was. Ze woont al vanaf haar geboorte in Spanje, maar heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder.
Woede in Spanje om voordringers bij vaccinatieprogramma
Bron:NOS / buitenland

(23-01-2021 17:56)


In Spanje is verontwaardiging ontstaan omdat hooggeplaatsten hebben voorgedrongen bij het landelijke vaccinatieprogramma. Het gaat onder meer om politici en prominenten binnen het leger. De hoogste officier van het Spaanse leger, luchtmachtgeneraal Miguel Angel Villarroya, heeft inmiddels zijn ontslag aangeboden omdat hij heeft voorgedrongen bij het prikken.
John Kerry geeft Amerika’s nieuwe visitekaartje over klimaatzorgen af in Den Haag
Bron:AD / buitenland

(24-01-2021 08:28)


Amerika is terug aan tafel als het gaat om de mondiale aanpak van klimaatverandering. Joe Bidens nieuwe klimaatgezant John Kerry debuteert morgen in Den Haag op ‘s werelds eerste Climate Adaptation Summit, CAS 2021.
Weer coronageval in Nieuw-Zeeland, besmette vrouw was in Nederland
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 07:08)


In Nieuw-Zeeland is voor het eerst sinds 18 november weer een coronageval opgedoken buiten een van de quarantainecentra. Het gaat om een 56-jarige vrouw die eind vorig jaar was teruggekomen in Auckland na een reis naar Nederland en Spanje. Na haar terugkeer in Nieuw-Zeeland is ze, zoals verplicht, twee weken in quarantaine gegaan in een quarantainehotel.
Chili 'betreurt' paniek door onnodig tsunami-alarm na aardbeving
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 05:35)


De autoriteiten in Chili hebben inwoners gerustgesteld na een onnodig tsunami-alarm voor de kustgebieden na een aardbeving bij Antarctica. De waarschuwing had niet naar mobiele telefoons in het hele land gestuurd moeten worden. Alleen de Antarctische territoria hadden het bericht moeten krijgen, haastten de autoriteiten zich te zeggen toen mensen al probeerden kuststeden te verlaten.
Uitverkoop David Hasselhoff: 250.000 euro voor sprekende auto K.I.T.T.
Bron:NOS / buitenland

(24-01-2021 04:30)


Op een online veiling van de Amerikaanse acteur David Hasselhoff is een replica van de pratende auto K.I.T.T. uit de tv-serie Knight Rider voor omgerekend 250.000 euro onder de digitale hamer gegaan. Hasselhoff veilde allerlei bezittingen, kondigde hij begin deze maand al aan.
THUMB
FBI vindt meer dan 30 vermiste kinderen terug in Los Angeles
Bron:AD / buitenland

(24-01-2021 02:42)


De FBI heeft meer dan dertig vermiste kinderen, van wie er acht seksueel werden uitgebuit, teruggevonden in Los Angeles. De Amerikaanse federale opsporingsdienst kreeg bij de Operatie Verdwenen Engelen (Operation Lost Angels), die op 11 januari begon, hulp van diverse politiediensten in Los Angeles en omgeving en tientallen lokale wethandhavingsinstanties, maakte de FBI bekend.
Yuriy (15) werd in coma geslagen door groep, bekend Frankrijk reageert: ‘Word beter Yuriy’
Bron:AD / buitenland

(23-01-2021 22:00)


De 15-jarige Yuriy Kruchenyk raakte zwaargewond en in coma toen hij in elkaar werd geslagen door een groep jongeren in Parijs. Vandaag bevestigde de familie van de jongen dat hun Yuriy het slachtoffer is, dat is te zien op de verschrikkelijke beelden die op sociale media rondgaan.
‘El Chapo van Azië’ aangehouden op Schiphol
Bron:AD / buitenland

(23-01-2021 19:08)


Op Schiphol is gisteren een van de meestgezochte criminelen ter wereld gearresteerd. Het gaat om Tse Chi Lop, een Aziatische drugsbaas die wordt vergeleken met de Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman en de Colombiaan Pablo Escobar.
Woede in Spanje nadat 'elite' voorkruipt in vaccinatierij, legerleider stapt op
Bron:nu.nl / buitenland

(23-01-2021 19:00)


In Spanje wordt schande gesproken van diverse politici en hooggeplaatste officieren van het Spaanse leger, die veel te vroeg een vaccinatieprik hebben ontvangen. Luchtmachtgeneraal Miguel Ángel Villarroya diende zaterdag zijn ontslag in, nadat bekendgemaakt werd dat ook hij al een prik had laten zetten.
Zo'n 2.000 Navalny-aanhangers opgepakt in Rusland, echtgenote vrijgelaten
Bron:nu.nl / buitenland

(23-01-2021 18:07)


Bij protestacties op verschillende locaties in Rusland van aanhangers van Alexei Navalny zijn zaterdag bijna tweeduizend personen aangehouden, schrijft persbureau Reuters. Volgens Volgens monitorgroep OVD-Info zijn in heel Rusland ruim tweeduizend mensen gearresteerd.
Derde hoogste jackpot ooit in de VS: 1 miljard dollar voor gelukkige uit Michigan
Bron:AD / buitenland

(23-01-2021 17:11)


Na 37 trekkingen is de prijzenpot van de Mega Millions Loterij in de Verenigde Staten afgelopen nacht eindelijk gevallen. Het prijzengeld was inmiddels opgelopen tot maar liefst 1 miljard dollar en het winnende lot is verkocht in de staat Michigan. Het enige wat de prijswinnaar nu moet doen is zich melden met het kostbare papiertje om daarna de derde hoogste jackpot ooit in de VS bij te kunnen schrijven.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: