Buitenland
Ouder >> 
THUMB
President Brazilië haalt uit naar Greta Thunberg: Ze is een snotaap
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 17:49)


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de activist Greta Thunberg een ‘snotaap’ genoemd. Dat zei hij in een reactie op een Facebookpost van de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste.
THUMB
Trump in impeachmentzaak van twee misdrijven beschuldigd
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 16:18)


De Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dienen in de impeachment-zaak tegen president Trump twee aanklachten tegen hem in: een wegens machtsmisbruik en een voor tegenwerking van het Congres. Trump is een gevaar voor onze democratie en nationale veiligheid, zei de voorzitter van de justitiecommissie van het Huis, de Democraat Jerrold Nadler.
25 jaar een gebroken man: ‘Drama in Rwanda zorgt voor kortsluiting in mijn hersenen’
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 16:00)


De genocide in Rwanda ontwricht in 1994 het leven van Roméo Dallaire. De Canadese VN-commandant staat er oog in oog met de duivel. 25 jaar later is de generaal b.d. nog altijd een gebroken man. ,,Ik kom er nooit meer los van'', aldus Dallaire.
Dit zijn de gekste sport-wedstrijden van 2019
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 15:04)


Er zijn heel wat sporten op de wereld en die zijn niet allemaal even serieus. Zo kun je racen met een bureaustoel, worstelen met je duim en zo snel mogelijk breien terwijl je luistert naar ontzettend harde muziek. En wat dacht je van worstelen in vle
THUMB
Leven in smog gehuld Sydney 'is alsof je boven een kampvuur hangt'
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 14:09)


Vanwege bosbranden is de luchtkwaliteit boven Sydney bij vlagen vergelijkbaar met die van steden als New Delhi of Peking. "Je krijgt last van je keel als je langer dan een kwartier buiten bent", zegt de Nederlander Beau Huizenga, die in de Australische miljoenenstad woont.
THUMB
‘Love Actually’-Johnson gooit alles in de strijd en sneert met bordjesfilmpje naar Hugh Grant
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 14:01)


De Britse premier Boris Johnson gooit alles in de strijd in de aanloop naar de verkiezingen van aanstaande donderdag. Zelfs zijn romantische kant. In een parodie op de bekende ‘bordjes-scène’ uit de kerstfilm Love Actually probeert Johnson kiezers te motiveren op de conservatieven te stemmen.
Banden van vliegtuigje klappen bij noodlanding in Costa Rica
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 13:03)


Een klein toeristenvliegtuig heeft dinsdag een noodlanding in Costa Rica gemaakt. Door de harde klap bij het neerkomen brak het landingsgestel van het vliegtuig af. De vleugels en onderkant van het vliegtuig raakten flink beschadigd.
Chileens vliegtuig met 38 inzittenden onderweg naar Antarctica neergestort
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 12:55)


Een Chileens militair transportvliegtuig met 38 inzittenden is onderweg naar Antarctica neergestort, meldt de Chileense luchtmacht. Het toestel was al ruim twaalf uur vermist.
Franse dakloze geniet nacht lang in supermarkt
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 11:59)


Je bent dakloos, je hebt niks te eten en ’s nachts is het koud. Wat doe je dan? Een 34-jarige Fransman bedacht een oplossing. Hij verstopte zich ’s avonds in de supermarkt van het Zuid-Franse Saint-Martin-d’Hères toen deze dichtging. Niemand merkte het, de dakloze bleef alleen achter in de winkel, en had de rest van de nacht alle schappen met producten voor zichzelf.
THUMB
Aung San Suu Kyi in Den Haag voor getuigenis in genocide-zaak
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 11:53)


De regeringsleider van Myanmar, Aung San Suu Kyi, is bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag aangekomen om te getuigen in de zaak van de genocide op Rohingya. De zaak is aangespannen door het Afrikaanse land Gambia. Volgens Gambia heeft Myanmar zich schuldig gemaakt aan volkerenmoord op Rohingya, een moslimminderheid in Myanmar.
THUMB
‘Dubbelganger’ aangezien voor moordenaar: ‘Wat ik heb meegemaakt, gaat je verstand te boven’
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 17:41)


Op 11 oktober sloeg de Schotse politie hem in de boeien op de luchthaven van Glasgow. Guy Joao werd verward met de voortvluchtige vijfvoudige moordenaar Dupont de Ligonnès die al jarenlang spoorloos is. Joao heeft voor het eerst zijn traumatische ervaring met de buitenwereld gedeeld.
THUMB
Amerikaans Huis presenteert twee aanklachten tegen Trump
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 16:05)


Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft twee aanklachten tegen president Donald Trump aangekondigd tijdens een persconferentie in Washington DC. De zogeheten 'articles of impeachment' zijn het resultaat van onderzoek naar de mogelijke afzetting van Trump.
THUMB
Huis van Afgevaardigden komt met twee aanklachten tegen Trump
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 15:17)


De Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden brengen twee zogenoemde articles of impeachment tegen president Donald Trump in stemming. Dat maakte Jerry Nadler, voorzitter van de commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in het Huis bekend tijdens een persconferentie.
THUMB
Trump haalt fel uit naar FBI-baas om Rusland-rapport
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 14:31)


De Amerikaanse president Trump heeft zware kritiek geuit op FBI-directeur Christopher Wray. Hij deed dat zoals gebruikelijk op Twitter. ,,Hij zal nooit in staat zijn om de FBI weer goed te laten functioneren, ondanks het feit dat er geweldige mannen en vrouwen werken”, aldus de president.
THUMB
Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanramp, hulpverlener geschokt: ‘Het was net Tsjernobyl’
Bron:AD / buitenland

(10-12-2019 14:05)


De gigantische vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland heeft een zesde slachtoffer geëist. Het gaat om een gewonde die in het ziekenhuis is overleden. Ondertussen krijgen de slachtoffers een gezicht. Een hulpverlener heeft verteld over wat hij zag: ,,Het was net Tsjernobyl.
THUMB
Centrum van Sydney bedolven onder dikke laag rook
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 13:51)


Het openbare leven in Sydney, de grootste stad van Australië, wordt sterk gedomineerd door de bosbranden die in de omgeving woeden. Dikke lagen rook boven de stad belemmeren het zicht in de stad en veroorzaken problemen voor patiënten met longproblemen.
THUMB
Gambia eist dat hof Myanmar genocide op Rohingya's verbiedt
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 12:58)


Gambia heeft dinsdag het Internationaal Gerechtshof in Den Haag verzocht Myanmar op te dragen direct te stoppen met wat in hun ogen de genocide is op de islamitische Rohingya-minderheid in Myanmar.
THUMB
Sydney gehuld in dikke laag rook door voortwoekerende bosbranden
Bron:nu.nl / buitenland

(10-12-2019 12:19)


Het openbare leven in Sydney, de grootste stad van Australië, wordt sterk gedomineerd door de bosbranden die in de omgeving woeden. Dikke lagen rook boven de stad belemmeren het zicht in de stad en veroorzaken problemen voor patiënten met longproblemen.
Twee oud-premiers Algerije veroordeeld tot lange celstraffen
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 11:54)


Twee Algerijnse oud-premiers zijn veroordeeld voor hun rol in een corruptieschandaal. Het was voor het eerst sinds de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1962 dat een minister-president zich in Algerije voor de rechter moest verantwoorden. Ahmed Ouyahia en Abdelmalek Sellal kregen respectievelijk vijftien en twaalf jaar celstraf.
Ruimtestofzuiger moet zwevend afval opruimen
Bron:NOS / buitenland

(10-12-2019 10:20)


De Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat een soort stofzuiger bouwen. Het apparaat moet afval in de ruimte gaan opruimen. Op dit moment zweven er 3.000 oude satellieten en ook onderdelen van raketten door de ruimte. Die kunnen bij botsingen veel schade veroorzaken aan nieuwe satellieten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: