Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Wereldwijd meer dan 5000 betogingen voor het klimaat
Bron:AD / buitenland

(20-09-2019 09:04)


Wereldwijd vinden vandaag, na een oproep van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, meer dan 5000 evenementen plaats om actie te voeren voor het klimaat. Van Sydney en Seoel tot Sao Paulo, vaak door scholieren. Het hoogtepunt is een betoging in New York.
Wordt Area 51 vandaag bestormd?
Bron:NOS / buitenland

(20-09-2019 08:19)


In de Verenigde Staten verzamelen mensen zich vandaag bij de legerbasis Area 51. De mensen zeggen dat ze Area51 willen bestormen, omdat ze willen weten wat daar gebeurt. Het begon met een oproep op internet. Daarin stond dat iedereen op 20 september naar de legerbasis moet gaan.
Queen boos op oud-premier David Cameron: 'Ik ben mogelijk te ver gegaan’
Bron:AD / buitenland

(20-09-2019 06:35)


De Britse oud-premier David Cameron is onder zware kritiek gekomen vanwege loslippigheid over zijn contacten met koningin Elizabeth. Buckingham Palace heeft donderdag laten weten dat uitlatingen over gesprekken schadelijk zijn voor de relatie tussen de premier en de Queen.
THUMB
Facebook-baas Zuckerberg heeft 'goed gesprek' met president Trump
Bron:NOS / buitenland

(20-09-2019 03:13)


Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft met president Trump gesproken in het Witte Huis. Zowel Facebook als Trump noemen het "een goed gesprek". Met enkele kritische senatoren sprak Zuckerberg over het privacybeleid van Facebook. Een woordvoerder van Facebook zegt dat Zuckerberg "een goede, constructieve ontmoeting had" met Trump.
VS zetten twee Cubaanse VN-diplomaten het land uit
Bron:AD / buitenland

(20-09-2019 01:23)


De Verenigde Staten zetten twee Cubaanse diplomaten bij de Verenigde Naties het land uit omdat ze de nationale veiligheid in gevaar zouden brengen. Dat heeft woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Morgan Ortagus gemeld. De beslissing komt kort voor de Algemene Vergadering van de VN dinsdag.
Eerste UFO-gelovers verzamelen zich voor ‘bestorming’ van geheime Area 51
Bron:AD / buitenland

(19-09-2019 22:00)


Wat er de komende dagen precies gaat gebeuren, weet niemand. Maar voor de zekerheid verzamelen de eerste UFO-gelovers zich in de Amerikaanse staat Nevada alvast voor de aangekondigde ‘bestorming’ van de geheime Amerikaanse legerbasis Area 51. De Nederlandse YouTubers Ties en Govert zijn juist vandaag weer vrijgekomen nadat ze die basis probeerden te betreden.
THUMB
Schokkende video om schietpartijen op scholen in VS te voorkomen
Bron:NOS / buitenland

(19-09-2019 21:41)


Een jongen die niet doorheeft dat hij en zijn klasgenoten worden beschoten en een meisje dat met haar kous een schotwond van een vriendin verbindt. Het zijn schokkende beelden uit een video, gemaakt door ouders van kinderen die omkwamen bij een bloedbad in 2012 in de Verenigde Staten.
THUMB
Leerlingen vluchten voor schietpartij in schokkende back to school-video
Bron:AD / buitenland

(19-09-2019 20:29)


De actiegroep Sandy Hook Promise heeft voor veel ophef gezorgd met een nieuwe campagnevideo. Die start als een normale ‘back to school’-video waarin leerlingen hun nieuwe schoolspullen aanprijzen. Maar de video neemt een ijzingwekkende wending wanneer een schutter de school binnenloopt en de leerlingen hun schoolspullen moeten gebruiken om zichzelf in veiligheid te brengen.
THUMB
Italiaanse kroongetuige-advocate vindt Nederland naïef
Bron:NOS / buitenland

(19-09-2019 19:25)


Het zijn Italiaanse toestanden, was gisteren een veelgehoorde conclusie na de moord op advocaat Derk Wiersum. En als het gaat om aanvallen op de rechtsstaat is Italië wel wat gewend. Sinds de moord op rechters begin jaren negentig is de beveiliging flink opgeschroefd.
Nederlandse YouTubers vrijgelaten na betalen boete voor betreden Area 51
Bron:nu.nl / buitenland

(19-09-2019 18:57)


De Nederlandse YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21) zijn donderdagochtend (lokale tijd) vrijgelaten uit de Amerikaanse cel. Het duo heeft de opgelegde boete van 2.280 dollar (zo'n 2.100 euro) voor het betreden van het zwaarbeveiligde Area 51 in de staat Nevada betaald.
Kanye West verdient het meest van alle rappers
Bron:NOS / buitenland

(20-09-2019 08:34)


Dat rapper Kanye West (42) een wereldwijd succes is, is duidelijk. Maar dat hij ook nog eens het meest heeft verdiend van alle rappers: dat is nieuw. Miljoenen dollars Hij staat voor de eerste keer op nummer één in de lijst met de 20 best verdienende hiphopartiesten.
Eilandengroep Kiribati verbreekt onder Chinese druk banden met Taiwan
Bron:nu.nl / buitenland

(20-09-2019 07:43)


Eilandengroep Kiribati in de Stille Oceaan heeft vrijdag onder druk van China de diplomatieke banden met Taiwan opgezegd, melden Taiwanese autoriteiten. Taiwan heeft nu wereldwijd nog vijftien bondgenoten over.
THUMB
Iraanse president en minister BZ naar New York voor VN-top
Bron:AD / buitenland

(20-09-2019 04:34)


Te midden van oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Iran vanwege de drone-aanvallen vorige week op olie-installaties in Saoedi-Arabië, reist de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif vrijdag naar de VS om de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.
THUMB
Mysterieuze kwalen diplomaten Cuba mogelijk door gif tegen zika-mug
Bron:AD / buitenland

(20-09-2019 01:57)


De mysterieuze symptomen die de afgelopen jaren opdoken bij Amerikaanse en Canadese diplomaten in de ambassades van beide landen in de Cubaanse hoofdstad Havana, zijn vermoedelijk veroorzaakt door neurotoxische stoffen die gebruikt worden in pesticiden.
VS zet twee Cubaanse VN-mederwerkers het land uit wegens 'beïnvloeding'
Bron:nu.nl / buitenland

(19-09-2019 22:03)


De Verenigde Staten hebben donderdag twee Cubaanse medewerkers van de Verenigde Naties het land uitgezet.
Brit moet drie jaar cel in om werkend pistool uit 3D-printer
Bron:AD / buitenland

(19-09-2019 21:43)


Een 26-jarige Brit moet drie jaar de cel in vanwege een pistool dat hijzelf uit een 3D-printer had laten komen, zo laat de Londense politie weten. Het is de eerste keer ooit dat iemand voor dit vergrijp is veroordeeld in Groot-Brittannië.
Trudeau verder in problemen, nu door opduiken blackface-video
Bron:NOS / buitenland

(19-09-2019 21:18)


Premier Trudeau van Canada is verder in verlegenheid gebracht door de 'blackface'-zaak. Vandaag is een video opgedoken waarop een zeer jonge Trudeau in beeld komt met een zwart gemaakt gezicht en een gescheurde broek. Hij maakt wilde bewegingen en steekt zijn tong uit.
Eigenaar friettent (63) verjaagt overvallers met hete frietschep nadat ze zoontje bedreigen met mes
Bron:AD / buitenland

(19-09-2019 20:17)


Een 63-jarige eigenaar van een friettent heeft woensdagavond in het Belgische Leuven vier inbrekers verjaagd met een hete frietschep. De mannen bedreigden onder andere de vrouw en en het tweejarige zoontje van de eigenaar met een mes van 35 centimeter.
Over de 'Europese manier van leven' verschillen de meningen
Bron:NOS / buitenland

(19-09-2019 19:03)


Wat is eigenlijk de "Europese manier van leven"? De discussie daarover is actueel nu de nieuwe Europese Commissie een commissaris krijgt die een speciaal ministerie krijgt voor de bescherming van de Europese manier van leven. De meningen zijn verdeeld.
Weer beelden van Trudeau met zwart geschminkt gezicht opgedoken
Bron:nu.nl / buitenland

(19-09-2019 18:22)


De Canadese premier Justin Trudeau is donderdag verder in verlegenheid gebracht nadat er meer beelden zijn opgedoken waarin hij als student een zwart geschminkt gezicht heeft.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: