Buitenland
Ouder >> 
Rode Kruis: Burgerslachtoffers bij conflict Armenië en Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 18:07)


Bij het opgelaaide geweld tussen Armenië en Azerbeidzjan om de afgescheiden regio Nagorno-Karabach zijn zondag ook burgerslachtoffers gevallen. Dat stelt het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC). De regering van de niet-internationaal erkende regio Nagorno-Karabach zegt dat bij geweld door Azerbeidzjaanse troepen ten minste zestien soldaten zijn gedood en nog eens honderden mensen zijn verwond.
Tienduizenden betogers voor 'echte president Tikhanovskaya' in Belarus
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 16:45)


Tienduizenden mensen zijn zondag opnieuw aan het demonstreren in Belarus. Betogers hielden in Minsk een mars voor de gevluchte oppositieleider Svetlana Tikhanovskaya, die vanuit buurland Litouwen probeert een transitie van de regering voor elkaar te krijgen.
Wat je moet weten over het oplaaiende conflict in Nagorno-Karabach
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 16:01)


Dit weekend laaide voor de tweede keer dit jaar het conflict op tussen Armenië en Azerbeidzjan over de afgescheiden regio Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan claimt de herovering van verschillende gebieden en Armenië maakt melding van meerdere doden en heeft de mannelijke bevolking gemobiliseerd.
THUMB
Massaprotesten tegen Loekasjenko, tientallen betogers opgepakt
Bron:NOS / buitenland

(27-09-2020 15:33)


Voor het zevende weekend op rij zijn Wit-Russen in groten getale de straat opgegaan om vreedzaam te demonstreren tegen president Loekasjenko. Ze beschuldigen hem van grootschalige fraude bij de presidentsverkiezingen van begin augustus en eisen zijn aftreden.
THUMB
Belg (24) kaapt helikopter om echtgenote uit gevangenis te bevrijden, spectaculair plan mislukt
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 15:29)


Een wanhopige echtgenoot die met twee vrienden een helikopter kaapt om zijn vrouw uit de gevangenis te bevrijden. Het leest als een Hollywood-script, maar het gebeurde vrijdag echt in België. Het liep niet zoals gepland, de daders vluchtten maar werden later opgepakt.
Nu al sneeuw gevallen in de Alpen
Bron:NOS / buitenland

(27-09-2020 14:54)


In delen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is nu al sneeuw gevallen. Vooral in het zuiden van Zwitserland is het flink wit. Er viel 25 centimeter sneeuw en dat is volgens deskundigen een record voor deze tijd van het jaar. Spelen Eind september is dus nog best vroeg voor zoveel sneeuw in de bergen van de Alpen.
Armenië en Azerbeidzjan opgeroepen geweld te stoppen
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 13:19)


Armenië en Azerbeidzjan krijgen uit allerlei hoofdsteden de oproep de wapens neer te leggen en de vijandelijkheden te staken. De kemphanen op de Kaukasus beschuldigen elkaar ervan te zijn begonnen met beschietingen in de betwiste regio Nagorno-Karabach.
THUMB
Zwitsers stemmen tegen Alpen-Brexit
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 12:26)


Zwitserse kiezers hebben vandaag in een referendum met een ruime marge het voorstel van de rechtse Volkspartij verworpen om het vrije verkeer van werknemers tussen Zwitserland en EU-landen te beëindigen. 63 procent van de kiezers sprak zich uit tegen het voorstel, volgens een prognose van de Zwitserse omroep SRF.
Video | Geweld laait op tussen Azerbeidzjan en Armenië
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 12:17)


Spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan zijn zondag opgelopen, doordat beide landen elkaar beschuldigen van aanvallen op elkaar. Armenië zegt dat Azerbeidzjan nederzettingen in de regio Nagorno-Karabach heeft aangevallen en Azerbeidzjan stelt dat Armenië militaire posities en burgers heeft aangevallen.
Attenborough bezoekt Kensington Palace met opmerkelijk cadeau voor prins George(7)
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 12:08)


De Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough heeft een spraakmakend bezoek gebracht aan de hertog en hertogin van Cambridge. Daarbij nam hij een enorme fossiele haaientand mee voor de oudste zoon van kroonprins William en kroonprinses Kate.
Russisch corona-vaccin Sputnik V wordt getest: 'Deze kans moet je niet laten lopen'
Bron:NOS / buitenland

(27-09-2020 16:50)


Wereldwijd is de race om een vaccin dat bescherming moet bieden tegen het coronavirus in volle gang. In Rusland vinden ze dat zij op kop liggen met de Sputnik V, een vaccin dat begin augustus al werd geregistreerd, hoewel er alleen nog maar op kleine schaal was getest.
Duitsland ontvangt komende week eerste minderjarige vluchtelingen uit Moria
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 16:11)


Aankomende week zal Duitsland de eerste vijftig minderjarige vluchtelingen opvangen die zonder begeleiding in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zaten. Hierna moeten er nog honderd vanuit Lesbos naar Duitsland komen.
Zwitserland verwerpt voorstel om immigratie vanuit EU te beperken
Bron:nu.nl / buitenland

(27-09-2020 15:46)


Zwitserse stemmers hebben met een ruime meerderheid tegen een voorstel gestemd om het vrije verkeer van mensen vanuit de Europese Unie in te perken, blijkt uit een eerste exitpoll.
THUMB
Trump eist drugstest van Biden
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 15:30)


Donald Trump eist dat zijn Democratische tegenstrever Joe Biden komende week een drugstest ondergaat. De Amerikaanse president zegt dat zelf ‘natuurlijk’ ook te doen.
Tweede verdachte aanslag Parijs ‘is een held’
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 15:01)


De 33-jarige Algerijn die vrijdag in Parijs werd aangehouden als tweede verdachte van de aanslag bij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo is geen terrorist maar een held, benadrukt zijn Franse advocaat.
Nagorno-Karabach claimt vernietiging legermaterieel Azerbeidzjan
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 13:19)


Armenië en Azerbeidzjan krijgen uit allerlei hoofdsteden de oproep de wapens neer te leggen en de vijandelijkheden te staken. Het ministerie van Defensie van de afgescheiden regio Nagorno-Karabach claimt dat het vier helikopters van Azerbeidzjan, vijftien drones en tien tanks heeft vernietigd tijdens botsingen die zondag escaleerden.
Zwitsers anti-EU-migratievoorstel sneuvelt in referendum
Bron:NOS / buitenland

(27-09-2020 12:41)


EU-migranten blijven welkom in Zwitserland, en andersom. De Zwitsers hebben zich in een referendum uitgesproken tegen een voorstel om een einde te maken aan de afspraken met de Europese Unie over vrij verkeer van personen. Dat voorstel was een initiatief van de rechts-populistische Volkspartij SVP.
Na militairen krijgen nu medewerkers Chinese staatsbedrijven testvaccin
Bron:NOS / buitenland

(27-09-2020 12:25)


Terwijl de hele wereld bezig is met het ontwikkelen van een coronavaccin, breidt de Chinese overheid het testprogramma op burgers uit. Eerder werden medewerkers van de douane en het leger gevaccineerd en nu zijn ook werknemers van staatsbedrijven en farmaceutische bedrijven aan de beurt.
Attenborough bezoekt Kensington Palace met opmerkelijk cadeau voor prins George (7)
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 12:08)


De Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough heeft een spraakmakend bezoek gebracht aan de hertog en hertogin van Cambridge. Daarbij nam hij een enorme fossiele haaientand mee voor de oudste zoon van kroonprins William en kroonprinses Kate.
De sensor die neushoorns redt: Smart Parks wil stropers de pas afsnijden met technologie
Bron:AD / buitenland

(27-09-2020 12:00)


De bescherming van bedreigde diersoorten leunt steeds meer op innovatieve technologie. Een van de kartrekkers is het Nederlandse Smart Parks, dat stropers bestrijdt met slimme sensoren.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: