Buitenland
Ouder >> 
Zeker veertig hardlopers onwel door hitte in Antwerpen
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 20:00)


Zeker veertig deelnemers aan de hardloopwedstrijd Antwerp 10 Miles & Marathon zijn door het warme weer onwel geworden en hadden medische verzorging in een ziekenhuis nodig. Enkelen van hen liggen op de intensive care en moeten de nacht in het hospitaal doorbrengen.
Leden Raad van Europa omgekocht met dure cadeaus uit Azerbeidzjan
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 19:39)


Zeker zeven zittende en voormalige parlementsleden van de Raad van Europa hebben zich op 'ontoelaatbare wijze' ingelaten met lobby- en andere activiteiten van de regering van Azerbeidzjan.
'Mensenvleeszoekmachine' jaagt op zwangere vrouw die jongetje tackelde
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 18:48)


Een Chinese zwangere vrouw heeft zich de woede van miljoenen landgenoten op de hals gehaald. De vrouw liet donderdag een 4-jarig jongetje struikelen in een restaurant. Ze zal er niet op hebben gerekend dat haar actie werd vastgelegd door een bewakingscamera en de beelden online werden geplaatst.
'Rechtszaak, ontslag of hechtenis voor bijna elke mensenrechtenactivist in Turkije'
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 18:35)


De dag van haar arrestatie staat Idil Eser nog helder voor de geest. "Het was 5 juli, heel vroeg in de ochtend. Ineens kwamen er agenten binnen. De eerste hield een pistool voor zich uit. Hij zei: stop met wat jullie aan het doen zijn, handen omhoog." Eser, directeur van Amnesty Turkije, werd vorig jaar opgepakt samen met negen andere mensenrechtenactivisten.
THUMB
Erdogan wil in buitenland campagne voeren voor Turkse verkiezingen
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 16:56)


De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil ook in het buitenland campagne voor zichzelf en zijn partij gaan voeren in aanloop naar de vervroegde Turkse presidents- en parlementsverkiezingen komende zomer.
Wauw! Tienduizenden trekvogels "pauzeren" bij Chinese rivier
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 15:49)


Tienduizenden trekvogels stoppen tijdens hun reis bij de moerassen van de Chinese Yalu-rivier. En dat trekt veel natuurfotografen, die met duizenden tegelijk naar het natuurgebied komen. Stopplek Meer dan 500.000 vogels in 250 soorten weten deze plek elk jaar weer te vinden.
Andrea Nahles eerste vrouwelijke leider van Duitse SPD
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 14:20)


De sociaaldemocraten van de Duitse SPD hebben Andrea Nahles gekozen als nieuwe voorzitter. De SPD-veteraan is de opvolger van Martin Schulz, die in februari opstapte omdat hij vindt dat de partij vernieuwing nodig heeft. Nahles is de eerste vrouwelijke leider van de SPD sinds de oprichting, 154 jaar geleden.
Europa deze week: een harde Macron liet zich zien
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 13:54)


De Britse, Franse en Amerikaanse bommen die vorig weekend in Syrië vielen, dreunden de hele week nog na, zowel in Luxemburg als in Straatsburg. In Luxemburg, omdat daar de EU-ministers van Buitenlandse Zaken bij elkaar waren om een gemeenschappelijk antwoord te vinden op de gifgasaanval, die het leger van Assad uitvoerde op de burgers in Douma.
THUMB
Halfnaakte man schiet vier mensen dood bij restaurant
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 13:46)


Een man heeft vandaag in het Amerikaanse Nashville vier mensen doodgeschoten. De dader had op het moment van het incident alleen een groene jas aan. Bij de schietpartij vielen ook drie gewonden.
Turkse minister noemt Nederland ondemocratisch om campagne-uitspraak
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 13:09)


Nederland handelt ondemocratisch met uitspraken over de campagne voor de Turkse verkiezingen, vindt de Turkse minister voor Europese Zaken. Hetzelfde zegt hij over Oostenrijk. Op Twitter noemt minister Ömer Çelik het hypocriet dat de twee landen aan de ene kant "de meest fundamentele democratische rechten blokkeren" en aan de andere kant beweren dat er in Turkije negatieve ontwikkelingen zijn op het gebied van de democratie.
'Ontoelaatbaar gedrag' bij Raad van Europa geconstateerd
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 19:57)


Zeker zeven zittende en voormalige parlementsleden van de Raad van Europa hebben zich op ''ontoelaatbare wijze’’ ingelaten met lobby- en andere activiteiten van de regering van Azerbeidzjan. 
Israël ontkent betrokkenheid bij moord op Palestijnse ingenieur
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 19:11)


Israël ontkent dat zijn inlichtingendienst betrokken is bij de moord op de Palestijnse ingenieur en Hamas-lid Fadi al-Batsh, in Maleisië. Minister van Defensie Lieberman zei tegen een Israëlisch radiostation dat al-Batsh een rakettenexpert was, geen heilige.
Oververhitte Antwerpse stratenloop adviseert: niet rennen maar wandelen
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 18:46)


De organisatie van de Antwerpse stratenloop Ten Miles roept deelnemers op om de race rustig uit te lopen en niet meer in te zetten op een tijdsregistratie bij de wedstrijd. De organisatie legt geen tijden van renners meer vast, omdat de hardlopers massaal oververhit zijn geraakt door het zomerse weer.
Opnieuw explosies gehoord bij VN-basis in Mali
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 18:02)


In de Malinese stad Timboektoe zijn luide explosies gehoord bij een VN-basis waar vorige week een blauwhelm werd gedood en meerdere mensen gewond raakten na een aanval. 
THUMB
Nationalistische Erdogan-uitdager mag meedoen aan verkiezingen
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 16:28)


De nationalistische IYI-partij van 'IJzeren Dame' Meral Aksener mag meedoen aan de vervroegde verkiezingen in Turkije, in juni. Het Turkse staatspersbureau Anadolu meldt dat de kiesraad dat heeft besloten. IYI is de enige nieuwe politieke partij in Turkije sinds de oprichting van de AK-partij in 2001.
Buitenlandse Zaken past reisadvies Nicaragua vanwege protesten aan
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 14:27)


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nicaragua naar aanleiding van de gewelddadige demonstraties aangepast. Daarbij zijn inmiddels zeker 25 doden gevallen.
Andrea Nahles gekozen als nieuwe voorzitter Duitse SPD
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 13:56)


De SPD in Duitsland heeft Andrea Nahles gekozen als nieuwe voorzitter. Het is voor het eerst in de bijna 155-jarige geschiedenis van de sociaaldemocraten dat een vrouw de leiding krijgt.
Duizenden Zweedse fans herdenken Avicii
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 13:51)


Duizenden fans zijn bij een groot eerbetoon aan de Zweedse dj en producer Avicii samengekomen in zijn geboortestad Stockholm. Na een moment stilte ging de herdenking over in een feestje. De fans dansten op de vele hits van Avicii. Tim Bergling, zoals hij eigenlijk heet, overleed afgelopen vrijdag plotseling.
THUMB
Halfnaakte man schiet 4 mensen dood bij restaurant
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 13:46)


Een man heeft vandaag in het Amerikaanse Nashville vier mensen doodgeschoten. De dader had op het moment van het incident alleen een groene jas aan. Bij de schietpartij vielen ook drie gewonden.
THUMB
Trump overweegt 'racistische aanklacht' eerste zwarte bokskampioen te verscheuren
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 13:07)


De Amerikaanse president Donald Trump overweegt op aandringen van acteur Sylvester Stallone gratie te verlenen aan de eerste zwarte bokskampioen Jack Johnson. Hij werd in 1912 veroordeeld, omdat hij een vrouw met 'immorele redenen' naar een ander land had gebracht.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: