Buitenland
Ouder >> 
Opnieuw onrustig in Parijs: ruim 100 Gele Hesjes opgepakt
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 16:18)


In Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door Gele Hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23e week op rij dat de Gele Hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.
Afgezette Soedanese president Bashir aangeklaagd voor fraude
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 15:29)


Justitie in Soedan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-president Omar Hassan al-Bashir. Hij wordt verdacht van witwassen en het bezit van grote sommen buitenlands geld die hij op illegale wijze zou hebben verworven, zegt een bron bij de Soedanese justitie.
Hond die levend werd begraven door zijn baasje klautert uit graf
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 15:10)


Een Russische man schrok zich een hoedje toen hij te horen kreeg dat zijn begraven hond nog springlevend was. De man had zijn viervoeter begraven omdat hij dacht dat het beestje overleden was. Hondje Dik was echter niet dood, maar lag gewoon diep te slapen.
Ruim honderd 'Gele Hesjes' opgepakt in Parijs
Bron:nu.nl / buitenland

(20-04-2019 13:56)


In Parijs zijn zaterdag 126 demonstranten opgepakt door de politie tijdens de wekelijkse protesten door 'Gele Hesjes'. Dat melden Franse media.
THUMB
Arts vermoord in ebolakliniek in Congo
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 13:08)


Bij een aanval op een ebolakliniek in de Democratische Republiek Congo is een arts vermoord en zijn twee andere medewerkers verwond. De arts was medewerker van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hij kwam uit Kameroen. De aanval op het universiteitsziekenhuis in Butembo, in het noordoosten van het land, werd uitgevoerd door drie leden van een lokale militie.
Referendum Egypte over meer macht voor president Sisi
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 12:47)


In Egypte mag het volk zich vanaf vandaag in een referendum uitspreken over het aanblijven van president Sisi en uitbreiding van zijn bevoegdheden. De volksraadpleging over de grondwetswijziging duurt drie dagen. Afgelopen dinsdag besliste het parlement dat Abdel Fattah al-Sisi tot 2030 kan aanblijven.
THUMB
Dochter multimiljardair bekent schuld voor schandaal in seks-sekte
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 12:11)


Clare Bronfman, de erfgename van een multimiljardair, heeft bekend dat ze werkte voor de New Yorkse sekte Nxivm. Ze zou onder meer seks-slavinnen hebben geregeld voor sekteleider Keith Raniere. Bronfman verklaarde gisteren voor de rechtbank dat ze een immigrant illegaal onderdak heeft geboden en dat ze fraude heeft gepleegd met een creditcard van een overleden vrouw.
THUMB
Klimaatlied met Justin Bieber als aap gaat viral
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 11:28)


Misschien heb je hem al gezien op YouTube: het nieuwe lied 'Earth' van rapper Lil Dicky. In de video vragen bekende artiesten zoals Justin Bieber, Ariana Grande en Shawn Mendes aandacht voor het klimaat. De videoclip is gisteren online gekomen en is al meer dan 12 miljoen keer bekeken.
Aanhoudingen voor dood journaliste Noord-Ierland
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 10:50)


In Noord-Ierland heeft de politie twee mannen aangehouden voor de dood van de 29-jarige journaliste Lyra McKee. Zij kwam om het leven bij onlusten in Londonderry. De twee arrestanten zijn mannen van 18 en 19 jaar. Wat hun achtergrond is, is nog niet bekend.
Duits legervliegtuig landt op Madeira voor gewonden busongeluk
Bron:nu.nl / buitenland

(20-04-2019 10:44)


Een Duits legervliegtuig landde zaterdagochtend in Madeira. Het toestel haalt de Duitsers op die gewond raakten bij het busongeluk afgelopen woensdag. Bij het ongeval kwamen ook 27 mensen om het leven.
Man zeilt als eerste blinde de Stille Oceaan over
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 16:03)


Het is een blinde zeiler gelukt om de Stille Oceaan over te steken. Hij deed er twee maanden over en kreeg hulp van een navigator die wel kan zien. Zeiler Mitsuhiro Iwamoto vertrok op 24 februari vanuit San Diego. Vandaag kwam hij na 14.000 kilometer aan in de haven van Iwaki in Japan.
Hond klautert uit graf nadat hij levend was begraven door baasje
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 15:10)


Een Russische man schrok zich een hoedje toen hij te horen kreeg dat zijn begraven hond nog springlevend was. De man had zijn viervoeter begraven omdat hij dacht dat het beestje overleden was. Hondje Dik was echter niet dood, maar lag gewoon diep te slapen.
Politie grijpt in bij gelehesjesprotest Parijs, meer dan 100 arrestaties
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 14:43)


In Parijs en andere Franse steden demonstreren voor het 23ste weekeinde op rij gele hesjes voor een eerlijkere verdeling van de welvaart in het land. Het protest kreeg er deze week een dimensie bij, door de verontwaardiging bij delen van de protestbeweging dat voor de restauratie van de Notre-Dame binnen de kortste keren honderden miljoenen werd gedoneerd, terwijl veel Fransen moeite hebben om rond te komen.
Jongetje (5) dat door vreemde van winkelcentrum werd gegooid aan beterende hand
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 13:12)


De vijfjarige Landen Hoffman, uit het Amerikaanse Woodbury, werd vorige week vrijdag door een 24-jarige man in het atrium van een winkelcentrum gegooid. Het jochie overleefde de val van de derde verdieping. Gisteren maakte zijn familie bekend dat het ondanks ernstig letsel ‘iets beter’ met Landen gaat.
THUMB
Op deze boerderij kun je een konijn huren voor Pasen
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 12:55)


In Canada kan je een konijn huren met Pasen. Volgens de bedenkster is huren beter dan kopen, omdat je dan rustig kan kijken hoe je het vindt om een konijn te houden. Oefenen Het is de bedoeling dat je het konijn drie dagen verzorgt en daarna besluit of je hem wil houden.
THUMB
Muur van vuur overspoelt Siberië: dieren verminkt en bewoners dakloos
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 12:22)


Tientallen mensen zijn gewond geraakt en honderden dakloos door bos- en steppenbranden in Siberië. Het vuur woedt nabij de Siberische stad Tsjita.
THUMB
Gevluchte Somalische is nu fotomodel in Hongarije
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 12:00)


Voordat Kafiya met haar moeder in Somalië skypet, doet ze haar hoofddoek om. Zorgvuldig rond de haarlijn gestoken, precies zoals de vrouwen thuis. Moeder moet geen argwaan krijgen. Want een hoofddoek draagt Kafiya al jaren niet meer. Sterker, in Hongarije heeft de Somalische vluchtelinge zich bekeerd tot een christelijke kerk van een Amerikaanse evangelist.
Criminelen moeten meer sjouwen: uitgifte 500-eurobiljet gestaakt
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 10:55)


Criminelen die vaak cash geld gebruiken zullen meer moeten gaan sjouwen. Vrijdag staken de allerlaatste Europese banken de uitgifte van de lilakleurige 500-eurobiljetten ‘wegens de populariteit bij criminelen’.
Geen blindegeleidehond, maar een blindegeleidepaard!
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 10:49)


In het Verenigd Koninkrijk loopt geen blindengeleide-hond door de metro, maar een paard! Hij heet Digby en is het eerste paard dat Britse mensen begeleidt. Volgens sommige mensen kunnen paarden voor blinde mensen handiger zijn dan honden. Bijvoorbeeld voor mensen die allergisch zijn voor honden.
THUMB
‘Total bullshit!’ Trump gaat los op voormalige adviseurs
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 10:27)


Donald Trump was er kort over: ‘Total bullshit’. Alles wat huidige en voormalige adviseurs hebben verteld aan speciaal onderzoeker Robert Mueller valt volgens de Amerikaanse president in de categorie ‘totale onzin’. Hij benadrukt dat hij zich niet herkent in het zeer negatieve beeld dat van hem en het Witte Huis wordt geschetst.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: