Buitenland
Ouder >> 
THUMB
Duitsland past asielbeleid aan: ‘vakmensen zijn welkom’
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 12:54)


De Duitse regering is het eens geworden over nieuwe regels die het asielzoekers en andere migranten met bepaald vakmanschap gemakkelijker moet maken naar Duitsland te komen en er te werken. Aan deze nieuwe maatregelen gingen circa dertig jaren van discussies vooraf.
Zuid-Afrika vaardigt arrestatiebevel uit voor Grace Mugabe
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 12:06)


Zuid-Afrika heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Grace Mugabe, de echtgenote van de voormalig president van Zimbabwe. Ze wordt verdacht van het mishandelen van een model in een hotel in de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in augustus vorig jaar, toen haar man nog aan de macht was in Zimbabwe.
VS: gebruik geen Russisch gas
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 11:31)


Het Amerikaanse congres roept Nederland en andere EU-lidstaten op om niet mee te werken aan het Russische gasproject Nord Stream 2. De nieuwe pijpleiding van Rusland naar Europa door de Oostzee is een ‘stap terug’ voor de onafhankelijkheid van Europa, vindt de Amerikaanse politiek.
Belgische koning praat met partijvoorzitters over val kabinet
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 10:58)


De Belgische koning Filip spreekt woensdag met de voorzitters van de politieke partijen over hoe het verder moet, nu de regering van premier Charles Michel is gevallen. 
Nieuwe brug in Italië met speciale lampen voor slachtoffers
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 10:05)


In de stad Genua in Italië komt een nieuwe brug. De oude brug stortte afgelopen zomer tijdens een heftig ongeluk in elkaar. Daarbij kwamen 48 mensen om het leven. Lampen Op de plek van de oude brug, wordt een nieuwe gebouwd. De burgemeester heeft nu het ontwerp laten zien.
THUMB
Belgische koning Filip praat met politici: hoe nu verder?
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 09:54)


Koning Filip van België gaat vandaag met partijvoorzitters praten over hoe het politiek verder moet in het land nu premier Michel het ontslag van zijn regering heeft aangeboden. Belangrijkste vraag: komen er vervroegde verkiezingen, of blijft de regering aan tot 26 mei 2019? Op die dag staan er parlementsverkiezingen gepland in België.
THUMB
Zebra's ontsnappen uit circus en rennen over straat
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 09:49)


Mensen in de stad Dresden in Duitsland keken even vreemd op toen er 4 zebra's over straat renden! De dieren waren ontsnapt uit een circus in de buurt. Silvia zag een van de zebra's over straat rennen en maakte er dit filmpje van: Volgens de politie renden de dieren niet samen, maar waren ze allemaal een andere kant op gerend.
Korean Air Lines moet schadevergoeding betalen na ‘nootjesrel’
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:01)


Korean Air Lines moet een purser (leidinggevende van de stewards en stewardessen) een schadevergoeding betalen in de nasleep van de ‘nootjesrel’ ongeveer vier jaar geleden. Toen liet de dochter van de topman van de luchtvaartmaatschappij een toestel met 250 passagiers terugkeren naar de gate omdat ze niet tevreden was over de nootjes die zij voorgeschoteld kreeg.
Plastic rietjes en borden vanaf 2021 in de ban
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 08:28)


Een algeheel verbod op wegwerpplastic rietjes, bestek en borden is zo goed als zeker. Onderhandelaars van EU-lidstaten zijn het na dik 12 uur onderhandelen woensdagochtend eens geworden over het verbod. Nu moeten de landen er nog formeel een klap op geven.
THUMB
Futuristische tunnel van Elon Musk is open, ‘maar durven mensen wel?’
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 08:01)


De eerste tunnel van Elon Musks bedrijf The Boring Company is vannacht geopend in Los Angeles, Amerika. De techniek moet een revolutie brengen in het stadsverkeer. ,,Mooi dat er mensen als Musk zijn die hierin geloven.”
THUMB
Europese Commissie staakt strafprocedure tegen Italië
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 12:51)


De Europese Commissie gaat niet verder met de strafprocedure tegen Italië over de begrotingscijfers. Vicevoorzitter Valdis Dombrovskis en EU-commissaris Pierre Moscovici hebben dat bekendgemaakt in Brussel.
Zuid-Afrika vraagt om uitlevering Grace Mugabe
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 11:37)


De Zuid-Afrikaanse justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de vrouw van de voormalig Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe, de 53-jarige Grace Mugabe. Ze wordt verdacht van mishandeling van onder anderen een Zuid-Afrikaans model, Gabriella Engels, in een hotel in Johannesburg in augustus 2017.
Zuid-Afrika vaardigt arrestatiebevel uit tegen echtgenote Robert Mugabe
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 11:03)


Zuid-Afrika heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Grace Mugabe, echtgenote van de voormalige Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse politie woensdag bekendgemaakt. Ze wordt verdacht van de mishandeling van een Zuid-Afrikaans model.
THUMB
'Communicatie Europese diplomaten jarenlang geïnfiltreerd door China'
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 10:45)


Het diplomatieke communicatienetwerk van de Europese Unie is jarenlang geïnfiltreerd door vermoedelijk een Chinese hack-eenheid. De hackers kregen via een relatief eenvoudige phishing-operatie toegang tot de systemen van diplomaten op Cyprus en daarmee ook tot het communicatienetwerk van de EU.
Haai bijt duiker 'uit schrik' in been voor kust van Egypte
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 10:01)


Een groep duikers kwam recent een witpunthaai tegen voor de kust van Egypte. Eén van hen, de Brit Dan White, deelde dinsdag deze beelden. Na een tijdje cirkelen, beet de haai een van de duikers in zijn been. 
Derde Canadees gearresteerd in China
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:52)


In China is opnieuw een Canadees gearresteerd. De Canadese regering legt echter nog geen verband met de recente aanhouding van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou in Vancouver. Een regeringswoordvoerder bevestigde in Ottawa enkel dat er een Canadese staatsburger in China is aangehouden.
'IS doodde zevenhonderd gevangenen in twee maanden'
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:31)


Islamitische Staat (IS) heeft in twee maanden tijd zevenhonderd gevangenen gedood in het oosten van Syrië. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat zich baseert op lokale bronnen.
Amerikaanse Senaat akkoord met radicale hervorming strafrechtsysteem
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 08:28)


De Amerikaanse Senaat heeft een wet aangenomen waarmee het strafrechtsysteem in de VS grondig op de schop gaat. Er was een grote meerderheid voor de hervorming bij zowel Republikeinen als Democraten. De verwachting is dat de zogenoemde First Step Act nog deze week wordt goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.
Parlement en EU-lidstaten akkoord over verbod op wegwerpplastic
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 08:03)


Afgevaardigden van het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het na 12,5 uur onderhandelen eens geworden over een verbod op wegwerpplastic. Daarmee is de volgende stap gezet naar de verbanning van zaken als plastic bestek, rietjes en wattenstaafjes, die sinds dit jaar hoog op de agenda staat in de EU.
Messi voor de vijfde keer beste scoorder van het jaar
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 07:51)


Voetballer Lionel Messi heeft voor de vijfde keer een Gouden Schoen gekregen. Dat is een Europese prijs voor de voetballer die het afgelopen jaar de meeste doelpunten heeft gemaakt. Messi scoorde dit seizoen 34 keer. Messi vertelde dat het de voetballen de laatste jaren zwaarder wordt.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: