Buitenland
Ouder >> 
Turkse minister noemt Nederland ondemocratisch om campagne-uitspraak
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 13:09)


Nederland handelt ondemocratisch met uitspraken over de campagne voor de Turkse verkiezingen, vindt de Turkse minister voor Europese Zaken. Hetzelfde zegt hij over Oostenrijk. Op Twitter noemt minister Ömer Çelik het hypocriet dat de twee landen aan de ene kant "de meest fundamentele democratische rechten blokkeren" en aan de andere kant beweren dat er in Turkije negatieve ontwikkelingen zijn op het gebied van de democratie.
THUMB
Naakte schutter doodt drie mensen in wegrestaurant VS
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 12:40)


Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Tennessee zijn zeker drie doden en vier gewonden gevallen. Een grotendeels ontklede man opende het vuur op de bezoekers van een wegrestaurant in een voorstad van Nashville. Toen de man het restaurant rond 03.
Mont Saint-Michel ontruimd na bedreiging agenten
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 11:22)


Mont Saint-Michel in Frankrijk is vanmorgen uit voorzorg ontruimd. Volgens getuigen had een man gedreigd dat hij politie-agenten iets wilde aandoen. Agenten zijn naar de man op zoek, maar volgens de autoriteiten is het inmiddels vrijwel zeker dat de verdachte het eiland heeft verlaten.
THUMB
Trump overweegt gratie voor allereerste zwarte bokskampioen
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 10:55)


De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone, een vriend van Donald Trump, krijgt zijn zin. De president wil gratie verlenen aan de in 1946 overleden Jack Johnson, de eerste zwarte bokskampioen bij de zwaargewichten.
THUMB
Amerikaanse postbezorger opgepakt voor achterhouden duizenden poststukken
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 10:42)


Een 53-jarige postbezorger uit New York City is door de politie opgepakt, omdat hij heeft verzuimd om zeventienduizend poststukken te bezorgen.
Mont Saint-Michel ontruimd: politie zoekt man die agenten wil vermoorden
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 10:31)


Mont Saint-Michel aan de kust van Normandië in Frankrijk wordt momenteel ontruimd, dat meldt de Franse nieuwssite BFM TV. Er wordt gezocht naar een persoon die vanochtend riep dat hij agenten wilde vermoorden.
Meer dan dertig doden door zelfmoordaanslag in Kabul
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 09:59)


Zeker 31 mensen zijn zondag gedood door een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Het ministerie van Gezondheid laat weten dat de dader toesloeg bij een centrum waar legitimatiebewijzen werden verstrekt.
Man (31) sterft nadat jeu de boulesbal ontploft tijdens barbecue
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 09:43)


In de Zuid-Franse gemeente Boulou vlakbij Perpignan is een barbecue deze week uitgelopen op een drama. Een man (31) kwam er donderdagmiddag om het leven nadat een jeu de boulesbal, die in het opwarmende barbecuetoestel was achtergebleven, explodeerde.
Ardern is zwanger, ongehuwd en gaat als eerste premier met ouderschapsverlof
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 09:14)


De Nieuw-Zeelandse premier Jessica Ardern is 37, niet getrouwd en zwanger. En als de bevalling achter de rug is, gaat ze als eerste regeringsleider ooit met ouderschapsverlof.
Olympische Spelen waren voor turnster pure horror door pedofiele dokter: 'Kom mij redden!'
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 08:35)


,,Rescue me!" Het bericht dat de Amerikaanse turnsters McKayla Maroney naar haar collega-gymnastes stuurde tijdens de Olympische Spelen van 2012 liet héél weinig aan de verdeelding over. Maroney stond op het punt om opnieuw een 'behandeling' van de pedofiele bondsdokter Larry Nassar te ondergaan toen ze bij ploeggenotes Aly Raisman en Jordyn Wieber - ook allebei slachtoffers van Nassar - aan de alarmbel trok.
Servië en Kroatië ruziën over WOII, minister niet naar herdenking
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 12:58)


De Servische defensieminister Vulin gaat vandaag niet naar de herdenking van slachtoffers van concentratiekamp Jasenovac in Kroatië. Kroatië wil hem daar niet hebben omdat Vulin de zelfstandigheid van het land zou ondermijnen. Volgens Vulin is het een poging van Kroatië om hem de mond te snoeren over de gebeurtenissen in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Naakte schutter doodt drie mensen in Amerikaans restaurant
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 12:38)


Een naakte man heeft vanochtend drie mensen doodgeschoten en vier anderen verwond in een wegrestaurant in Antioch, een voorstad van de Amerikaanse stad Nashville. De politie liet weten dat de schutter nog niet is aangehouden.
Toeristenplaats Mont-Saint-Michel geëvacueerd na dreiging moord op politie
Bron:nu.nl / buitenland

(22-04-2018 11:02)


Het rotsachtige toeristeneiland Mont-Saint-Michel in de Franse regio Normandië is zondagochtend geëvacueerd. De politie is op zoek naar een man die had geroepen dat hij een politieagent ging ombrengen.
Tientallen doden door zelfmoordaanslag in Afghanistan
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(22-04-2018 10:43)


Bij een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn 31 doden gevallen. Ruim vijftig mensen raakten gewond. Dat meldt het Afghaanse ministerie van Gezondheid.
Duitse rap over Holocaust en Auschwitz, is dat kunst of provocatie?
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 10:36)


De teksten hierboven en hieronder zijn in Duitsland te letterlijk genomen, zeggen de rappers Kollegah en Farid Bang. Wel bieden ze hun excuses aan. De twee zijn geschrokken van ophef over hun teksten, maar vinden wel dat ze zich als kunstenaar vrij moeten kunnen uiten.
Manifest: moslimextremisten 'zuiveren' Frankrijk van Joden
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 10:24)


In Frankrijk is sprake van een 'etnische zuivering', zo stelt een manifest in dagblad Le Parisien. In het pamflet staat dat er nieuw antisemitisme is ontstaan onder moslimextremisten, dat voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog ook weer levens eist.
Tientallen doden door aanslag Kabul
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 09:47)


Het dodental door de zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul is tot 31 opgelopen. Ruim vijftig mensen raakten gewond. Dat meldt het ministerie van Gezondheid. Eerder repten de autoriteiten van twaalf doden en zestig gewonden.
Oudste mens van de wereld (117) overleden
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 09:18)


De oudste mens ter wereld is overleden. De Japanse Nabi Tajima was 117 jaar oud en lag al sinds januari in het ziekenhuis. Kleinkinderen Nabi had zeven zoons en twee dochters. Ze zou in totaal meer dan 160 afstammelingen hebben, onder wie een achter-achter-achter-kleinkind.
'Al 25 doden door protesten Nicaragua'
Bron:AD / buitenland

(22-04-2018 08:50)


Bij protesten tegen het aanpassen van het sociale stelsel in Nicaragua zijn volgens de mensenrechtenorganisatie Cenidh al zeker 25 doden gevallen. De autoriteiten spreken van elf doden.
THUMB
Journalist tijdens uitzending doodgeschoten in Nicaragua
Bron:NOS / buitenland

(22-04-2018 08:34)


In Nicaragua is een journalist tijdens een uitzending doodgeschoten. Angel Gahona deed in de stad Bluefields verslag van de aanhoudende rellen in het land. Gahona filmde op Facebook met zijn telefoon de nasleep van de onrust. Kort voor zijn dood interviewde hij voorbijgangers en liet hij de verduisterde straten in de stad zien.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: