Buitenland
Ouder >> 
Zeker dertig doden bij schipbreuk Congo; 200 mensen vermist
Bron:AD / buitenland

(27-05-2019 00:17)


Bij een ongeluk met een boot op het Mai-Ndombemeer, in het westen van de Democratische Republiek Congo, zijn zeker 30 mensen omgekomen. Zo'n 200 opvarenden worden nog vermist. Volgens burgemeester Simon Mbo Wemba van Inongo, een plaatsje aan het meer, werden tot nog toe 30 lichamen geborgen, onder wie 12 vrouwen, 11 kinderen en 7 mannen.
THUMB
Griekse premier Tsipras schrijft vervroegde verkiezingen uit na nederlaag
Bron:nu.nl / buitenland

(26-05-2019 22:42)


De Griekse premier Alexis Tsipras heeft zondagavond gezegd dat hij vervroegde verkiezingen uitschrijft na de nederlaag van zijn partij Syriza bij de Europese Parlementsverkiezingen.
THUMB
Griekse premier roept vervroegde verkiezingen uit na nederlaag in Europa
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 22:27)


De Griekse premier Tsipras roept vervroegde verkiezingen uit na de teleurstellende resultaten van zijn partij Syriza bij de Europese verkiezingen. Dat heeft de leider van de linkse regeringspartij aangekondigd op de nationale televisie. Volgens de prognoses haalt de partij van Tsipras iets minder 24 procent van de stemmen.
THUMB
'Enorme nederlaag' voor SPD, Groenen wint 'met hoopvolle toon' in Duitsland
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 21:48)


De Duitse regeringspartijen hebben een flinke dreun gekregen, blijkt uit de exitpolls voor de EU-verkiezingen. De grote winnaar is de Groenen: die partij staat vooralsnog op 22 procent van de stemmen, bijna een verdubbeling. De opkomst was met 60 procent fors hoger dan de vorige keer, vijf jaar geleden was dat 48 procent.
Luchtbeelden tonen ravage na dodelijke tornado Oklahoma
Bron:nu.nl / buitenland

(26-05-2019 21:06)


Luchtbeelden tonen de ravage die een tornado achterliet in het plaatsje El Reno in Oklahoma. Op de plek van de ravage stonden eerst een woonwagenkamp en een motel. Zeker twee mensen kwamen zaterdag om door het natuurgeweld, enkele anderen raakten gewond.
Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!
Bron:AD / buitenland

(26-05-2019 19:19)


De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans.
THUMB
Vlaams Belang stevent af op overwinning bij nationale verkiezingen
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 18:13)


Het uiterst rechtse Vlaams Belang lijkt de grote winnaar te worden van de Belgische parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit een eerste prognose. Vlaams Belang wordt in Vlaanderen naar verwachting drie keer zo groot en stijgt naar 18 procent. Het zou daarmee de tweede partij zijn.
THUMB
Nepal weerspreekt dat drukte aanleiding is voor doden op Mount Everest
Bron:nu.nl / buitenland

(26-05-2019 17:39)


De toerisme-autoriteit van Nepal weerspreekt dat de stijging van het aantal sterfgevallen op de Mount Everest voornamelijk te maken heeft met de grote drukte. Dat zegt de organisatie zondag tegen de BBC.
THUMB
Eerste uitslag verkiezingen in België toont stijging Vlaams Belang
Bron:AD / buitenland

(26-05-2019 17:20)


Het extreemrechtse Vlaams Belang lijkt bij de verkiezingen in België flink winst te boeken ten koste van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) van Bart De Wever, volgens de eerste officiële telling van zo'n vijftig stembureaus.
THUMB
Trump reikt beker uit aan sumoworstelaar
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 14:33)


President Donald Trump is op bezoek in Japan. Daar nam hij een kijkje bij een sumoworstel-wedstrijd en mocht hij een heel grote prijs uitreiken. Sumoworstelen is een grote sport in Japan en de worstelaars zijn echte sporthelden in het land. Opvallend aan de sport is dat de worstelaars vaak best stevig zijn en weinig kleren dragen.
THUMB
'Enorme dreun voor Macron, ook voor zijn positie binnen de EU'
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 23:36)


De nationaal-populistische partij van Le Pen lijkt in Frankrijk de grootste te worden bij de verkiezingen in de EU. In de exitpolls staat president Macrons liberale partij op 22,4 procent van de stemmen - tegenover 23,6 voor die van Le Pen. "Voor Macron is dit een enorme dreun", zegt correspondent Frank Renout.
THUMB
‘PVV én SP met lege handen’
Bron:AD / buitenland

(26-05-2019 22:34)


Het is de zowel de PVV als de SP toch niet gelukt om zetels te behalen in het Europees Parlement. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de Europese verkiezingen in Nederland die vanavond laat kwam.
Baby lag dagen bij dode ouders in motelkamer
Bron:AD / buitenland

(26-05-2019 22:15)


De politie van de Amerikaanse staat Michigan heeft vrijdag een zes maanden oude baby aangetroffen in een motelkamer waarin een dood stel lag. De twee volwassenen blijken de ouders van het kind te zijn en waren al enkele dagen dood.
Gitanas Nauseda verkozen tot nieuwe president Litouwen
Bron:nu.nl / buitenland

(26-05-2019 21:40)


De 54-jarige Gitanas Nauseda is verkozen tot de nieuwe president van Litouwen. Nadat ruim drie kwart van de stemmen zijn geteld, heeft de oud-bankier 71 procent van de stemmen vergaard.
ME treedt hard op tegen Roemenen die wilden stemmen bij ambassade
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 20:56)


De mobiele eenheid heeft hard ingegrepen bij de Roemeense ambassade in Den Haag. Daar stonden de hele dag rijen vol Roemenen die wilden stemmen voor het Europese Parlement en een referendum over corruptie. Toen om 21.00 uur de ambassade sloot hadden veel mensen nog niet gestemd.
Mahmood zingt voor een moderner Italië
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 18:36)


"Haha, je hoeft je niet verontschuldigen dat Nederland heeft gewonnen hoor. Duncan had een erg mooi liedje en ik ben blij met de tweede plaats." Wat zanger Mahmood erbij vergeet te vertellen is dat het voor een Italiaan veel belangrijker is om het festival te winnen waarmee hij zich voor het Eurovisie Songfestival kwalificeerde: de 69ste editie van San Remo, het festijn voor het Italiaanse lied.
Kinderen in Thailand moeten soms vechten voor geld
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 17:57)


In Nederland kun je lessen kickboksen nemen omdat je het leuk vindt, maar in Thailand is dat wel anders. Daar doen arme kinderen aan deze sport om geld te verdienen voor hun familie. Gevaarlijk De vechtsport 'Muay Thai' is een eeuwenoude traditie in Thailand.
THUMB
Prognose: Groenen grote winnaar in Duitsland, fors verlies SPD, CDU
Bron:NOS / buitenland

(26-05-2019 17:22)


Uit de eerste Duitse prognoses blijkt dat de Groenen flink hebben gewonnen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ze zouden op 22 procent van de stemmen uitkomen, een winst van 10 procentpunt. Daarmee zijn de Groenen achter de combinatie CDU/CSU Merkel de tweede partij geworden.
THUMB
Belg trekt broek uit in stemhokje
Bron:AD / buitenland

(26-05-2019 17:09)


In België lijkt niet iedereen de verkiezingen even serieus te nemen, meldt Het Laatste Nieuws. Zo liet een Antwerpse kiezer zijn broek tot op zijn enkels zakken nadat hij het stemhokje was binnengestapt.
Vermiste Hawaiiaanse na 17 dagen met helikopter gered uit bos
Bron:nu.nl / buitenland

(26-05-2019 14:06)


Een vermiste Hawaiiaanse vrouw werd zaterdag na 17 dagen gevonden in een het Maui's Makawao Bosreservaat op het eiland Maui. De 35-jarige vrouw bleef in leven door uit een beek te drinken en planten te eten. De wandelaar was ondervoed en had een gebroken been, maar zal waarschijnlijk volledig herstellen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: