Buitenland
Ouder >> 
Zandstorm Canarische Eilanden trekt langzaam weg
Bron:NOS / buitenland

(24-02-2020 02:06)


Door de zandstorm rond de Canarische Eilanden zijn afgelopen dagen al meer dan 800 vluchten geschrapt, vertraagd of omgeleid. Dat meldde de Spaanse luchthavenbeheerder Aena vannacht. De situatie lijkt zich nu wat te verbeteren. Alle luchthavens op de eilanden, behalve Tenerife Zuid, zouden inmiddels weer operationeel zijn.
Zandstorm houdt vliegvelden Canarische Eilanden tot zeker maandagmiddag dicht
Bron:nu.nl / buitenland

(23-02-2020 23:40)


De luchthavens op de Canarische eilanden blijven op laste van de Europese organisatie voor de veiligheid van de luchtvaart, Eurocontrol, tot zeker maandagmiddag 13.00 uur gesloten. Een forse zandstorm teistert de Spaanse eilandengroep.
THUMB
Oostenrijk legt treinverkeer met Italië stil, mogelijk passagiers besmet
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 22:26)


Uit vrees voor het coronavirus heeft Oostenrijk al het treinverkeer met Italië stilgelegd, melden de internationale persbureaus en de Oostenrijkse publieke omroep. Een trein die vanuit Venetië op weg was naar München is bij de Oostenrijkse grens tegengehouden, omdat er mogelijk twee besmette passagiers aan boord zijn.
THUMB
Deelstaatverkiezingen Hamburg: Merkel's CDU behaalt slechtste score in bijna 70 jaar
Bron:AD / buitenland

(23-02-2020 22:14)


De deelstaatverkiezingen in Hamburg lijken voor de CDU van bondskanselier Angela Merkel uit te draaien op een debacle. De christendemocraten behaalden de laagste deelstaatscore in bijna 70 jaar, blijkt uit een tussenstand op basis van de resultaten van 79 procent van de kiesdistricten.
THUMB
Rood-groen wint in Hamburg, AfD zakt onder de kiesdrempel
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 21:33)


De verkiezingen in de Duitse deelstaat Hamburg zijn gewonnen door de sociaaldemocratische SPD en de Groenen. Volgens de voorlopige uitslagen levert de rechts-populistische AfD iets in en lijkt net niet de kiesdrempel te hebben gehaald. De CDU van Angela Merkel behaalde in de deelstaat Hamburg het slechtste resultaat ooit.
THUMB
Historisch lage opkomst bij Iraanse verkiezingen, in Teheran 25 procent
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 19:51)


De opkomst bij de parlementaire verkiezingen in Iran is de laagste sinds de stichting van de islamitische republiek in 1979. Dat heeft het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. 42,5 procent van de kiesgerechtigden is vrijdag naar de stembus gegaan.
THUMB
‘Beledigende’ carnavalsoptocht in Vlaamse Aalst zonder problemen verlopen
Bron:AD / buitenland

(23-02-2020 18:50)


De omstreden carnavalsoptocht in het Vlaamse Aalst is vandaag zonder incidenten verlopen, maar heeft wel tot felle internationale reacties geleid. De burgemeester was niet ingegaan op oproepen vanuit onder meer Israël om de optocht te verbieden, vanwege de aanwezigheid van als antisemitisch beoordeelde praalwagens.
THUMB
Weer Joodse karikaturen bij carnavalsoptocht in Aalst, kritiek op 'haatfeest'
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 18:45)


Carnavalsvierders in Aalst hebben vandaag volop de spot gedreven met de verontwaardiging over Joodse karikaturen tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht in de Belgische stad. Afgelopen jaar was er veel kritiek op een carnavalswagen met poppen van stereotype orthodoxe Joden met een haakneus en zakken geld.
Humanitair drama: 'Idlib is Syrië op kleine schaal'
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 17:35)


President Assad is vastbesloten heel Syrië te heroveren. Voor Idlib, het laatste deel van Syrië dat Assad nog niet in handen heeft, betekent dat een steeds grotere humanitaire crisis. Burgers zitten er vast tussen de gesloten Turkse grens en de oprukkende Syrische regeringstroepen.
Vliegvelden Canarische Eilanden opnieuw gesloten wegens zware zandstorm
Bron:nu.nl / buitenland

(23-02-2020 15:57)


De forse zandstorm die de Canarische eilanden teistert, heeft zondag voor de tweede dag op rij het vliegverkeer ontregeld. Dat meldt de Spaanse luchtverkeersleiding op Twitter. Het luchtverkeer is tot nader order opgeschort.
Drie kinderen gezin Macedonië gedood door ontploffing gastank in woning
Bron:AD / buitenland

(24-02-2020 01:23)


Een gezin in Macedonië is zondag hard getroffen toen een gastank, die gebruikt werd om mee te koken, in de woning ontplofte. Drie kinderen en één volwassene kwamen om het leven en zes andere gezinsleden raakten ernstig gewond, zo hebben de autoriteiten bekend gemaakt.
Geen patiënt nul, wel explosieve toename besmettingen: onrust groeit in Italië
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 22:26)


In Italië grijpt het coronavirus in rap tempo om zich heen. Het aantal besmettingen steeg in krap vier dagen van 3 naar 152. Ondertussen blijft het land gissen naar de bron van het virus en wordt de ene na de andere verstrekkende maatregel genomen. Het maakt de Italianen steeds ongeruster.
THUMB
Historisch lage opkomst bij Iraanse parlementaire verkiezingen
Bron:nu.nl / buitenland

(23-02-2020 22:23)


Nog niet eerder gingen er zo weinig mensen naar de stembus als vrijdag bij de parlementaire verkiezingen, meldt het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. De opkomst lag om en nabij de 42,5 procent, terwijl in hoofdstad Teheran niet meer dan een kwart van de stemgerechtigden stemde.
THUMB
Deelstaatverkiezingen Hamburg: Merkel's CDU behaalt slechtste score in 70 jaar
Bron:AD / buitenland

(23-02-2020 22:14)


De deelstaatverkiezingen in Hamburg lijken voor de CDU van bondskanselier Angela Merkel uit te draaien op een debacle. De christendemocraten behaalden de laagste deelstaatscore in 70 jaar, blijkt uit een tussenstand op basis van de resultaten van 79 procent van de kiesdistricten.
Verslag doen vanuit coronagebied: 'Zijn jullie nou nog niet weg?'
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 21:18)


Hoe is het om vanuit China verslag te doen over het coronavirus? Correspondent Sjoerd den Daas deelt zijn ervaringen. Rond Chinees Nieuwjaar gebeurt er eigenlijk nooit iets in China. In de weken ervoor wordt de telefoon op veel plekken al niet meer opgenomen.
THUMB
Hamas vuurt tientallen raketten af op zuiden Israël
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 19:11)


Vanuit de Gazastrook zijn vandaag twintig raketten afgevuurd op Israël. Volgens het Israëlische leger zijn tien projectielen onderschept door luchtdoelraketten. Niemand raakte gewond. Eerder op de dag werd een Palestijn gedood bij de grens met Gaza.
Chinese president Xi geeft fouten toe in 'grootste gezondheidscrisis'
Bron:nu.nl / buitenland

(23-02-2020 18:50)


De Chinese president Xi Jinping heeft zondag toegegeven dat er tekortkomingen zijn geweest in de bestrijding van het coronavirus in het land, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. In zijn speech tijdens de communistische top noemde de leider de uitbraak "de grootste publieke gezondheidscrisis sinds het begin van de Volksrepubliek van China".
THUMB
Video | Gevaarlijke bosbranden en zandstorm op Canarische Eilanden
Bron:nu.nl / buitenland

(23-02-2020 18:24)


Op dit moment woeden er grote bosbranden op de Canarische Eilanden. De harde wind en hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vuur makkelijk om zich heen kan grijpen.
THUMB
Doden bij aardbeving op grens van Turkije
Bron:NOS / buitenland

(23-02-2020 16:08)


Bij een aardbeving op de grens van Turkije en Iran zijn negen mensen om het leven gekomen. Drie van hen waren kinderen. Door de aardbeving zijn veel huizen en gebouwen ingestort. Tientallen mensen raakten gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.
THUMB
Iraniërs laten verkiezingen lopen
Bron:AD / buitenland

(23-02-2020 14:37)


Iraanse kiezers hebben op hun manier hun onvrede geuit over het regime. Ze zijn massaal thuisgebleven bij de parlementsverkiezingen van vrijdag. De opkomst was slechts 42,5 procent. De winst gaat mede daardoor als verwacht naar de hard liners in het regime.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: