Leraar die bloedbad voorkwam, ontslagen uit het ziekenhuis
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(27-05-2018 18:19)


De leraar die vrijdag een bloedbad wist te voorkomen op een school in de Amerikaanse stad Noblesville, is ontslagen uit het ziekenhuis.
THUMB
Amerikanen in Noord-Korea voor voorbereiding top
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 16:18)


Amerikaanse diplomaten zijn in Noord-Korea voor overleg om de top tussen president Trump en partijleider Kim Jung-un toch door te laten gaan. Sung Kim, de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Zuid-Korea, leidt de delegatie, meldt The Washington Post.
THUMB
'Amerikanen bezoeken Noord-Korea voor overleg mogelijke top'
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 15:31)


Medewerkers van de Amerikaanse regering zijn zondag in Noord-Korea aangekomen, waar ze voorbereidende gesprekken zouden gaan voeren over een mogelijke top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Moslims maken gehakt van cosmeticabedrijf vanwege ramadan-video
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 14:55)


Op Twitter reageren moslimvrouwen massaal op een video van cosmeticabedrijf MAC over de ramadan. Het bedrijf geeft vrouwen daarin tips over hoe ze zich moeten opmaken voor de suhoor. Suhoor is de maaltijd die moslims tijdens de ramadan vlak voor zonsopgang nuttigen.
Deze Masai-vrouw maakt een einde aan vrouwenbesnijdenissen
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 14:25)


Een hele nacht verstoppen Nice Leng'ete en haar zus zich in een boom als ze worden opgehaald voor de ceremonie. Ze moeten besneden worden, net als de andere Masai-meisjes in hun gemeenschap op het platteland van Kenia. De dan 8-jarige Leng'ete wil niet naar de ceremonie, waarbij ze met kracht wordt vastgehouden door meerdere vrouwen zodat iemand haar clitoris eraf kan snijden.
THUMB
Zeker vier Russische militairen omgekomen in Syrië na aanval rebellen
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 12:57)


Zeker vier Russische militairen zijn in het oosten van Syrië gesneuveld toen rebellen een artillerieopstelling van het Syrische leger aanvielen.
Europa deze week: zes correspondenten over hoe de wereld naar de EU kijkt
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 11:45)


Van een afstand naar Brussel kijken: dat doen we in deze editie van Europa deze week. Letterlijk, want de uitzending komt voor één keer niet uit de Europese hoofdstad, maar vanuit Hilversum, waar de jaarlijkse NOS-correspondentendagen waren. EU-correspondent Arjan Noorlander ging met zes collega's in gesprek over hoe er in hun land naar de EU wordt gekeken.
Enorme brand in groot Duits attractiepark
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 11:01)


In het Duitse attractiepark Europa-Park is gisteravond een grote brand uitgebroken. Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland. Verwoest Honderden brandweermannen waren ervoor nodig om het vuur onder controle te krijgen. Het deel waar de brand uitbrak, is compleet verwoest.
Doden bij ongeluk met supportersbus Franse rugbyclub
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 10:50)


Bij een ongeluk met een bus in de buurt van Valence in Frankrijk zijn drie doden gevallen en elf mensen zwaargewond geraakt. De bus vervoerde supporters van de rugbyclub Castres Olympique. De meeste slachtoffers komen uit Beaucaire in het departement Gard, 150 kilometer zuidelijker.
Meisje (16) in België doodgereden door bus waar ze uitstapte
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 09:26)


Een zestienjarig meisje is in België is omgekomen toen ze werd aangereden door de bus waar zij net was uitgestapt. Het gebeurde in het Waalse Heusy, bij Verviers.
Spanje haalt bijna zeshonderd migranten uit zee
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 18:01)


Spaanse reddingsdiensten en grensbewakers hebben dit weekend bijna zeshonderd migranten van in totaal achttien boten uit zee opgepikt, meldt het Spaanse persbureau Europa Press.
THUMB
KLM-piloot opgepakt na alcoholcontrole luchthaven Oslo
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 15:53)


Een piloot van luchtvaartmaatschappij KLM is op het vliegveld van Oslo tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole. De piloot zou een vlucht van de Noorse stad naar Schiphol uitvoeren.
Fransman redt 4-jarig jochie dat aan balkonrand van flat bungelt
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 15:23)


Tientallen mensen in een straat in Parijs hielden minutenlang hun adem in, terwijl ze verbijsterd keken naar de vierde verdieping. Daar hing een jongetje van 4 aan een balkonrand. Hij hield zich dapper vast, maar dreigde dat niet lang meer vol te houden.
'Google Maps van de 17e eeuw' geveild voor 600.000 euro
Bron:AD / buitenland

(27-05-2018 14:53)


Een uitzonderlijk goed bewaarde eerste uitgave van de 'Atlas Maior' van de Nederlandse cartograaf Blaeu is zaterdag voor 600.000 euro onder de hamer gegaan. Het elfdelige werk, dat ook wel omschreven wordt als de 'Google Maps van de zeventiende eeuw', werd gekocht door een Belgische privéverzamelaar.
Eerste presidentsverkiezingen in verdeeld Colombia na FARC-akkoord
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 14:22)


Colombianen gaan vandaag naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen. Het zijn de eerste presidentsverkiezingen na het vredesakkoord dat de regering van president Santos twee jaar geleden sloot met de rebellen van de FARC. Een van de kandidaten wordt de opvolger van Juan Manuel Santos, die aan het eind is van zijn tweede termijn en niet kan worden herkozen.
Festival Portsmouth stilgelegd na dood twee bezoekers
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 12:02)


Op een dancefestival in Portsmouth aan de Engelse zuidkust zijn twee jonge mensen overleden, een vrouw van 18 en een man van 20. Ze werden 20 minuten na elkaar onwel en overleden beiden in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak, maar gaat voorlopig niet uit van een verband tussen de twee sterfgevallen.
Russische militairen en rebellen omgekomen bij strijd Deir al-Zor
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 11:22)


In de provincie Deir al-Zor in het oosten van Syrië zijn 43 rebellen gedood bij gevechten met Russische troepen. Vier Russen zijn ook om het leven gekomen, meldt het Russische persbureau Interfax op basis van het Russische ministerie van Defensie. Twee van de omgekomen Russen zouden militaire adviseurs van het Syrische leger zijn.
Waarom jongeren in Italië niet veel hebben aan hun nieuwe regering
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 11:00)


Het heeft even geduurd, maar Italië heeft een nieuwe regering. En daar is iets opvallends aan: Italië is het eerste land in de EU waar twee populistische partijen een coalitie vormen. Er staan nogal wat anti-EU-standpunten in het regeerakkoord, maar aan de jonge Italianen is niet echt gedacht.
Oude fles wijn levert meer dan 100.000 euro op
Bron:NOS / buitenland

(27-05-2018 10:06)


Op een veiling in Frankrijk is een fles oude witte wijn voor maar liefst 103.700 euro verkocht. De wijn is bijzonder want de fles is al 244 jaar oud. Wijnmaker De wijn is jaren gelden gemaakt in Frankrijk. Het bedrijf dat de wijn maakte bestaat nog steeds en heeft de flessen al die tijd bewaard.
Drie doden en meer dan tien zwaargewonden door busongeval Frankrijk
Bron:nu.nl / buitenland

(27-05-2018 09:01)


Door een ongeval met een bus met supporters van een rugbyclub zijn drie mensen omgekomen. Elf mensen raakten zwaargewond, aldus Franse media. 
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: