THUMB
Belgische koning Filip praat met politici: hoe nu verder?
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 09:54)


Koning Filip van België gaat vandaag met partijvoorzitters praten over hoe het politiek verder moet in het land nu premier Michel het ontslag van zijn regering heeft aangeboden. Belangrijkste vraag: komen er vervroegde verkiezingen, of blijft de regering aan tot 26 mei 2019? Op die dag staan er parlementsverkiezingen gepland in België.
THUMB
Zebra's ontsnappen uit circus en rennen over straat
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 09:49)


Mensen in de stad Dresden in Duitsland keken even vreemd op toen er 4 zebra's over straat renden! De dieren waren ontsnapt uit een circus in de buurt. Silvia zag een van de zebra's over straat rennen en maakte er dit filmpje van: Volgens de politie renden de dieren niet samen, maar waren ze allemaal een andere kant op gerend.
Korean Air Lines moet schadevergoeding betalen na ‘nootjesrel’
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:01)


Korean Air Lines moet een purser (leidinggevende van de stewards en stewardessen) een schadevergoeding betalen in de nasleep van de ‘nootjesrel’ ongeveer vier jaar geleden. Toen liet de dochter van de topman van de luchtvaartmaatschappij een toestel met 250 passagiers terugkeren naar de gate omdat ze niet tevreden was over de nootjes die zij voorgeschoteld kreeg.
Plastic rietjes en borden vanaf 2021 in de ban
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 08:28)


Een algeheel verbod op wegwerpplastic rietjes, bestek en borden is zo goed als zeker. Onderhandelaars van EU-lidstaten zijn het na dik 12 uur onderhandelen woensdagochtend eens geworden over het verbod. Nu moeten de landen er nog formeel een klap op geven.
THUMB
Futuristische tunnel van Elon Musk is open, ‘maar durven mensen wel?’
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 08:01)


De eerste tunnel van Elon Musks bedrijf The Boring Company is vannacht geopend in Los Angeles, Amerika. De techniek moet een revolutie brengen in het stadsverkeer. ,,Mooi dat er mensen als Musk zijn die hierin geloven.”
THUMB
Senaat VS eens met hervorming gevangeniswet
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 05:55)


De Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen. Met een grote meerderheid van 87 tegen 12 werd de 'First Step Act' aangenomen en naar het Huis van Afgevaardigden gestuurd.
Zeker negentien doden door busongeluk in Oeganda
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 04:15)


Door een busongeluk in het oosten van Oeganda zijn minstens negentien mensen om het leven gekomen. Zeker zes inzittenden zijn zwaargewond geraakt.
Uber mag in Pittsburgh weer de weg op met zelfrijdende auto
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 02:59)


Taxidienst Uber mag van de Amerikaanse staat Pennsylvania weer tests uitvoeren met zelfrijdende auto's op de openbare weg. De proef werd in het voorjaar stopgezet na een dodelijk ongeluk. Uber zei eerder deze maand al dat het weer wilde beginnen met een beperkte test in de stad Pittsburgh.
THUMB
Trump verbiedt 'bump stocks', waarmee geweren veranderen in mitrailleurs
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 02:00)


Vanaf eind maart is het in de Verenigde Staten verboden om nog langer een zogenoemde bump stock in bezit te hebben. Met dat opzetstuk voor vuurwapens verandert een semi-automatisch geweer in een mitrailleur. President Trump had het verbod in februari al aangekondigd.
THUMB
Brits stel dat baby Adolf noemt krijgt cel voor lidmaatschap nazi-groep
Bron:nu.nl / buitenland

(18-12-2018 23:04)


Een Brits koppel dat zijn kind naar Adolf Hitler had vernoemd, moet in Groot-Brittannië jarenlang de gevangenis in. De rechtbank in Birmingham oordeelde dat Adam Thomas (22) en Claudia Patatas (38) lid waren van de verboden neonazistische groep National Action, bericht de BBC.
Derde Canadees gearresteerd in China
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:52)


In China is opnieuw een Canadees gearresteerd. De Canadese regering legt echter nog geen verband met de recente aanhouding van Huawei-topvrouw Meng Wanzhou in Vancouver. Een regeringswoordvoerder bevestigde in Ottawa enkel dat er een Canadese staatsburger in China is aangehouden.
'IS doodde zevenhonderd gevangenen in twee maanden'
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 09:31)


Islamitische Staat (IS) heeft in twee maanden tijd zevenhonderd gevangenen gedood in het oosten van Syrië. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, dat zich baseert op lokale bronnen.
Amerikaanse Senaat akkoord met radicale hervorming strafrechtsysteem
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 08:28)


De Amerikaanse Senaat heeft een wet aangenomen waarmee het strafrechtsysteem in de VS grondig op de schop gaat. Er was een grote meerderheid voor de hervorming bij zowel Republikeinen als Democraten. De verwachting is dat de zogenoemde First Step Act nog deze week wordt goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden.
Parlement en EU-lidstaten akkoord over verbod op wegwerpplastic
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 08:03)


Afgevaardigden van het Europees Parlement en de EU-lidstaten zijn het na 12,5 uur onderhandelen eens geworden over een verbod op wegwerpplastic. Daarmee is de volgende stap gezet naar de verbanning van zaken als plastic bestek, rietjes en wattenstaafjes, die sinds dit jaar hoog op de agenda staat in de EU.
Messi voor de vijfde keer beste scoorder van het jaar
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 07:51)


Voetballer Lionel Messi heeft voor de vijfde keer een Gouden Schoen gekregen. Dat is een Europese prijs voor de voetballer die het afgelopen jaar de meeste doelpunten heeft gemaakt. Messi scoorde dit seizoen 34 keer. Messi vertelde dat het de voetballen de laatste jaren zwaarder wordt.
THUMB
Senaat VS stemt in met grote hervorming gevangeniswet
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 05:36)


De Amerikaanse senaat heeft een hervormingswet van het gevangeniswezen aangenomen, waarbij gedetineerden kunnen rekenen op verkorting van hun straffen.
VS pompen 10 miljard in Midden-Amerika om illegale migratie tegen te gaan
Bron:AD / buitenland

(19-12-2018 03:04)


De Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.
THUMB
Regering Trump verbiedt verkoop van omstreden 'bump stocks'
Bron:nu.nl / buitenland

(19-12-2018 02:34)


De Amerikaanse overheid gaat de verkoop van omstreden ‘bump stocks’ verbieden. Amerikanen mogen de omstreden attributen waarmee een semi-automatisch wapen kan worden omgebouwd tot een volautomatische variant vanaf maart 2019 niet meer in hun bezit hebben.
Big-regisseur Penny Marshall overleden
Bron:NOS / buitenland

(19-12-2018 00:09)


In haar huis in Los Angeles is de Amerikaanse actrice en regisseur Penny Marshall overleden. Ze stierf op 75-jarige leeftijd aan de complicaties van diabetes. Marshall was in 1988 de eerste vrouwelijke regisseur van wie een film meer dan 100 miljoen dollar in het laatje bracht.
Genua kondigt nieuwe brug aan die 'duizend jaar mee zal gaan'
Bron:NOS / buitenland

(18-12-2018 23:03)


De burgemeester van Genua heeft de bouw van een nieuwe brug aangekondigd, ter vervanging van de brug die in augustus instortte. Het ontwerp is geïnspireerd op de vorm van een marineschip en komt van architect Renzo Piano. Hij is afkomstig uit Genua en zal het project ook overzien.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: