THUMB
Natuurbrand vormt 'vuurtornado' op veld in Australië
Bron:nu.nl / buitenland

(07-12-2019 10:57)


Een natuurbrand vormde zaterdag een 'vuurtornado' in het oosten van Australië, zo meldt persbureau Reuters. De brandweer bestrijdt in verschillende plaatsen in de regio meer dan honderd natuurbranden.
THUMB
Michael (5) neemt al zijn klasgenoten mee naar rechtszaak
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 09:22)


In de Amerikaanse staat Michigan was een belangrijke rechtszaak voor Michael van 5 jaar. Bij de rechtszaak werd besloten dat de jongen geadopteerd mocht worden door een nieuw gezin. Michael was hier zo blij mee dat hij al zijn klasgenoten uitnodigde in de rechtbank.
THUMB
In brand gestoken Indiase overleden
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 08:21)


De verkrachte vrouw die in India op weg naar de rechtbank in brand werd gestoken, is aan haar verwondingen overleden. De 23-jarige vrouw werd eind vorig jaar door een groep mannen verkracht. Toen ze deze week de rechtszaak erover wilde bijwonen, werd ze door enkele mannen opgewacht en in brand gestoken.
THUMB
Wekdienst 7/12: jarige Amalia en Pearl Harbor herdacht
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 07:26)


Goedemorgen! Het wordt niet kouder dan ongeveer 8 graden. Morgen start tamelijk bewolkt, verspreid valt ook nog een bui. Later op de dag wordt het vaker droog, ook schijnt de zon af en toe. Het wordt 8 tot 10 graden. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.
THUMB
Bijna honderd branden leggen Sydney onder dikke laag rook
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 05:21)


De megabosbrand rond de Australische stad Sydney heeft zich opnieuw uitgebreid. In de regio woeden inmiddels 96 branden. De brandweer in deelstaat New South Wales meldt dat ,,het weken zal duren eer we het vuur kunnen blussen en dan alleen nog als we flinke regenbuien krijgen’’.
THUMB
Elon Musk wint lasterzaak over pedo-beschuldiging Britse grotduiker
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 04:10)


Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster toen hij een Britse grotduiker op Twitter uitmaakte voor pedo. Dat heeft een Amerikaanse jury geoordeeld. Vernon Unsworth wilde een schadevergoeding van ruim 170 miljoen euro van Musk. Na een proces van vier dagen oordeelde de vijf vrouwen en drie mannen in de jury unaniem dat Musk onschuldig is.
THUMB
Brandweer Australië vreest dat natuurbrand bij Sydney nog weken kan duren
Bron:nu.nl / buitenland

(07-12-2019 03:02)


De Australische brandweer vreest dat de grote natuurbrand die woedt bij Sydney, de grootste stad van het land, nog weken kan duren om te blussen. De staat New South Wales, waar Sydney ligt, kampt met honderd grote branden en naar verwachting gaat de situatie nog verergeren.
THUMB
Saoediër schiet drie mensen dood op marinebasis VS
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 01:47)


Een leerling van de Saoedische luchtmacht heeft vrijdag zeker drie mensen doodgeschoten op de Amerikaanse marinevliegbasis in Pensacola in Florida. De politie heeft de dader doodgeschoten, melden de Amerikaanse autoriteiten. Twaalf mensen raakten gewond, onder wie twee politieagenten.
THUMB
Duiker eist geldstraf van 190 miljoen dollar voor Musk na 'pedo guy' uitlating
Bron:nu.nl / buitenland

(06-12-2019 23:50)


Een Britse duiker die door Tesla-CEO Elon Musk een "pedo guy" is genoemd wil dat Musk voor 190 miljoen dollar (omgerekend 171 miljoen euro) gestraft wordt om de uitlating. Het leeuwendeel, ruim 150 miljoen dollar, zou de Tesla-topman moeten betalen als civielrechtelijke boete, de overige 40 miljoen dollar moet voldoen als schadevergoeding.
THUMB
Peiling: Johnson als beste uit laatste verkiezingsdebat
Bron:NOS / buitenland

(06-12-2019 23:15)


De twee grootste rivalen in de Britse verkiezingsstrijd, Boris Johnson en Jeremy Corbyn, zijn vanavond live met elkaar in debat gegaan op de BBC-televisie. Het was de laatste kans voor Labour-leider Corbyn om nog iets van zijn achterstand in de peilingen op Johnson goed te maken.
THUMB
Verenigde Staten en Taliban hervatten vredesbesprekingen
Bron:nu.nl / buitenland

(07-12-2019 10:03)


De Verenigde Staten en de Taliban hebben in Qatar de vredesbesprekingen over de toekomst van Afghanistan hervat, schrijft AFP vrijdag. In september verklaarde de Amerikaanse president Donald Trump de gesprekken 'dood', nadat de Taliban meerdere aanslagen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel had gepleegd.
THUMB
Indiase vrouw die na verkrachting in brand werd gestoken overleden
Bron:nu.nl / buitenland

(07-12-2019 09:05)


De Indiase vrouw die donderdag op weg naar de rechtszaak over haar eigen verkrachting in brand werd gestoken, is aan haar verwondingen overleden.
Kunst: aan de muur geplakte banaan verkocht voor 120.000 dollar
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 07:37)


120.000 dollar, ofwel 108.000 euro. Dat is het prijskaartje dat op een Amerikaanse kunstveiling werd gehangen aan een aan de muur geplakte banaan, schrijft CNN.
THUMB
Voor het laatst as overlevende bijgezet in Pearl Harbor-wrak
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 07:24)


Voor het laatst wordt er vandaag een overleden bemanningslid bijgezet in het wrak van de USS Arizona, het schip dat 78 jaar geleden zonk bij de aanval op Pearl Harbor. Lauren Bruner ontsnapte in 1941 als een na laatste bemanningslid uit het brandende oorlogsschip.
THUMB
VS gaan Mexicaanse drugkartels toch niet als terroristen aanduiden
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 04:17)


De Amerikaanse regering gaat Mexicaanse drugkartels toch niet aanduiden als terroristen. Alle officiële voorbereidingen waren getroffen, maar op verzoek van Mexico wordt de maatregel voorlopig niet ingevoerd, schrijft de Amerikaanse president Donald Trump vrijdagavond op Twitter.
THUMB
Bouterse toch in beroep tegen vonnis Decembermoorden
Bron:NOS / buitenland

(07-12-2019 04:05)


Desi Bouterse gaat toch in beroep tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor betrokkenheid bij de Decembermoorden. Dat heeft zijn advocaat Irvin Kanhai gezegd op een bijeenkomst van Bouterses partij NDP. Kanhai zei eerder deze week nog dat de Surinaamse president geen beroep aantekent tegen de straf die de krijgsraad een week geleden uitsprak, terwijl hij kort na het vonnis wel een hoger beroep aankondigde.
THUMB
Bouterse bedankt Krijgsraad voor veroordeling
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 02:26)


De Surinaamse president Desi Bouterse heeft de Krijgsraad van het land bedankt voor zijn veroordeling in het proces over de Decembermoorden. Het vonnis heeft de eenheid binnen zijn Nationale Democratische Partij (NDP) namelijk vergroot, zo zei hij vrijdag tijdens een partijbijeenkomst in Paramaribo.
THUMB
Tesla-baas Musk wint lasterzaak over pedo-bericht
Bron:AD / buitenland

(07-12-2019 00:56)


Tesla-topman Elon Musk heeft zich niet schuldig gemaakt aan laster en eerroof toen hij de Britse duikspecialist Vernon Unsworth, die deelnam aan een reddingsactie voor een groep Thaise voetballertjes, op Twitter een ,,pedo guy’’ noemde. Dat oordeelt een achtkoppige jury - vijf vrouwen en drie mannen - in Los Angeles.
THUMB
‘Johnson nipt winnaar televisiedebat’
Bron:AD / buitenland

(06-12-2019 23:39)


De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat vrijdagavond werd gehouden. Dat meldt Sky News.
Gewapende aanval op Iraakse demonstranten in Bagdad, zeker 14 doden
Bron:nu.nl / buitenland

(06-12-2019 22:30)


Op het Tahrirplein in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vrijdag zeker veertien demonstranten gedood. Onbekende schutters in burgerkleding openden het vuur vanuit pick-uptrucks. Ruim veertig mensen raakten gewond.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: