Koud? In Australië is er nu een hittegolf
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 17:18)


Het is misschien lastig voor te stellen, maar in Australië is de eerste hittegolf van het jaar begonnen. Het is daar nog lente en nu al erg warm. Zo is het rondom de grote stad Sydney wel 40 graden. Nooit eerder was het eind november al zo heet. Veel mensen gaan naar het strand om af te koelen.
Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona', net als Maradona
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 15:32)


Twee zusjes in Argentinië heten 'Mara' en 'Dona'. Die naam kregen ze natuurlijk niet zomaar. Hun vader is groot fan van de overleden voetballer Diego Maradona. De tweeling is 9 jaar. Ze werden geboren in juli 2011. Mara kwam als eerste en 1 minuut later werd Dona geboren.
Aantal gemelde positieve tests (4.499) kleiner dan daggemiddelde (5.110)
Bron:nu.nl / buitenland

(28-11-2020 14:48)


Het afgelopen etmaal zijn er 4.499 meldingen van positieve coronatests binnengekomen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), blijkt uit cijfers van het instituut. Dat is ruim zeshonderd tests minder dan het daggemiddelde (5.110) van de afgelopen week.
THUMB
Met 'roekeloze’ moord op kerngeleerde wordt Iran nog groter hoofdpijndossier voor Joe Biden
Bron:AD / buitenland

(28-11-2020 12:58)


Iran beschuldigt Israël van de moord op zijn belangrijkste kerngeleerde, Mohsen Fakhrizadeh. Door de aanslag lopen de spanningen over het Iraanse nucleaire programma extra hoog op.
Nog elke dag honderden arrestaties in Wit-Rusland, hoelang houden ze vol?
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 09:10)


Voor het eerst in 26 jaar wordt Europa's laatste dictatuur serieus aan het wankelen gebracht. Want ondanks dat de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko nog altijd in het zadel zit, lijkt hij na 26 jaar alleenheerschappij één ding flink te hebben onderschat: de macht van de vrouwen.
THUMB
Door Trump gevraagde hertelling levert meer stemmen voor Biden op
Bron:AD / buitenland

(28-11-2020 02:24)


De door de Amerikaanse president Donald Trump aangevraagde hertelling van de stemmen in de staat Wisconsin heeft niet tot de voor hem gewenste ommekeer gezorgd. Na hertelling bleek dat de Democraat Joe Biden er zelfs nog 132 stemmen bijkrijgt, meldt The Washington Post.
THUMB
VN roept op tot kalmte na moord op Iraanse atoomwetenschapper
Bron:nu.nl / buitenland

(28-11-2020 01:51)


Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties (VN) maant tot kalmte na de moordaanslag op het vermeende meesterbrein van het geheime Iraanse atoombomprogramma. Hij roept iedereen op terughoudend te zijn. Alle acties die tot een stijging van de spanning in de regio kunnen leiden, moeten worden vermeden, aldus zijn woordvoerder.
VN maant tot kalmte na liquidatie Iraanse atoomgeleerde
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 00:07)


VN-secretaris-generaal Guterres roept landen op om terughoudend te zijn na de dodelijke aanslag op een prominente Iraanse atoomwetenschapper. "Het is noodzakelijk acties te vermijden die kunnen leiden tot escalatie van de spanningen in de regio", zei zijn woordvoerder.
THUMB
Macron wil effectievere bestrijding discriminatie binnen politie na ‘beschamend’ geweld tegen zwarte
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 21:59)


De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond een opmerkelijk bericht op Facebook geplaatst. Daarin vraagt hij de regering om voorstellen voor een ‘effectievere strijd tegen alle vormen van discriminatie.’ Aanleiding zijn de bewakingsbeelden van de mishandeling van een zwarte muziekproducent door vier politieagenten in Parijs, geweld dat Macron scherp veroordeelt.
THUMB
Nederlanders in VS vierden toch Thanksgiving: 'Ik ging eerst in quarantaine'
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 20:49)


Ondanks de hoge besmettingscijfers in de VS - dagelijks komen er nu 100.000 positieve tests bij - hebben miljoenen Amerikanen gisteren Thanksgiving Day met vrienden of familie gevierd. Ook Nederlanders in de VS bedachten manieren om op de feestdag bij elkaar te zijn.
Ethiopië begint aanval op hoofdstad Tigray met half miljoen inwoners
Bron:nu.nl / buitenland

(28-11-2020 16:59)


Ethiopische strijdkrachten zijn begonnen aan hun offensief tegen Mekelle, de hoofdstad van de opstandige noordelijke Tigrayregio. Op de grond zou hard gevochten worden en de stad zou worden gebombardeerd, zeggen ooggetuigen, hulporganisaties en diplomaten zaterdag tegen verschillende media, waaronder persbureau Reuters en CNN.
‘Gebrek aan eigen toezicht in Irak onthutsend’
Bron:AD / buitenland

(28-11-2020 15:30)


Nederland beschikte in 2014-15 over te weinig betrouwbare informatie bij de strijd tegen Islamitische Staat in Irak, aldus onderzoek van NRC. ,,Vooral het gebrek aan eigen toezicht vind ik onthutsend’’, zegt militair-historicus Christ Klep.
Bijzondere blauwe zeemonsters spoelen aan in Zuid-Afrika
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 13:43)


Op een strand in Zuid-Afrika zijn bijzondere zeedieren aangespoeld. Het zijn blauwe draken en die zijn erg giftig. Een vrouw zag de dieren liggen toen ze een wandeling maakte over het strand. Ze maakte foto's en een filmpje van de dieren, maar raakte ze niet aan.
THUMB
Iran zweert wraak na liquidatie, maar er klinkt ook zelfkritiek
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 10:20)


De moord op de man achter het Iraanse atoomprogramma Mohsen Fakhrizadeh gisteren in de buurt van Teheran, is de tweede liquidatie in korte tijd die door Iran wordt toegeschreven aan Israël. In augustus werd de tweede man van al-Qaida op straat in Teheran vermoord door aanvallers die ontkwamen op een motorfiets.
Eerste hittegolf van het seizoen teistert Australië
Bron:AD / buitenland

(28-11-2020 08:25)


Hoewel de meteorologische zomer nog moet beginnen in Australië, is de eerste hittegolf van het seizoen al een feit. Op veel plaatsen in het oosten en zuiden van het land steeg de temperatuur tot boven de 40 graden. Veel inwoners van Sydney zoeken naar verkoeling op het strand.
Cubaanse kunstenaars blijven zich verzetten tegen de arrestatie van collega's
Bron:NOS / buitenland

(28-11-2020 02:18)


In de Cubaanse hoofdstad Havana hebben vrijdag tientallen musici, kunstenaars, journalisten en intellectuelen gedemonstreerd bij het ministerie van Cultuur. Volgens persbureau Reuters waren er meer dan 150 mensen op de been bij dit zeldzame protest tegen het regime.
'Britse ziekenhuizen krijgen coronavaccin van Pfizer binnen tien dagen'
Bron:nu.nl / buitenland

(28-11-2020 00:50)


De Britse nationale gezondheidsdienst NHS heeft de ziekenhuizen in het land gezegd dat ze over tien dagen kunnen beschikken over vaccins die ontwikkeld en geproduceerd zijn door Pfizer/BioNTech. Ook is de ziekenhuizen gevraagd om zich voor te bereiden op de toediening van de vaccins.
THUMB
Macron: beelden politiegeweld tegen zwarte man beschamend
Bron:NOS / buitenland

(27-11-2020 23:02)


De Franse president Emmanuel Macron noemt de beelden van drie agenten die in Parijs een zwarte man mishandelen onaanvaardbaar en beschamend. Hij eist dat de regering snel met een voorstel komt om het vertrouwen tussen burgers en de politie te herstellen, schrijft hij op Facebook en Twitter.
THUMB
Macron wil effectievere bestrijding discriminatie door politie na ‘beschamend’ geweld tegen zwarte m
Bron:AD / buitenland

(27-11-2020 21:59)


De Franse president Emmanuel Macron heeft vanavond een opmerkelijk bericht op Facebook geplaatst. Daarin vraagt hij de regering om voorstellen voor een ‘effectievere strijd tegen alle vormen van discriminatie.’ Aanleiding zijn de bewakingsbeelden van de mishandeling van een zwarte muziekproducent door vier politieagenten in Parijs, geweld dat Macron scherp veroordeelt.
THUMB
België eist 20 jaar celstraf tegen Iraanse diplomaat voor beramen aanslag
Bron:nu.nl / buitenland

(27-11-2020 20:06)


Het Belgisch Openbaar Ministerie eist celstraffen tussen de vijftien en twintig jaar voor een Iraanse diplomaat en drie andere landgenoten voor het beramen van een bomaanslag op een congres vlakbij de Franse hoofdstad Parijs in 2018. Bij het congres van van de Iraanse verzetsbeweging NCRI waren ruim 30.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: