Australische coronavlucht 'naar nergens' onmiddellijk uitverkocht
Bron:NOS / buitenland

(18-09-2020 08:51)


Een Australische 'vlucht naar nergens' van luchtvaartmaatschappij Qantas is uitverkocht in 10 minuten. Het uitstapje, dat begint en eindigt in Sydney, is een rondvlucht van zeven uur voor reizigers die balen dat ze door corona aan de grond moeten blijven.
Autobestuurder slaapt bij 150 km/u in zijn zelfrijdende Tesla
Bron:AD / buitenland

(18-09-2020 08:27)


In Canada is een autobestuurder opgepakt die met 150 kilometer per uur over de snelweg scheurde. Hij sliep achter het stuur, terwijl de zelfrijdende functie (Autopilot) van zijn Tesla hem naar huis bracht.
Bedenker van Forrest Gump overleden
Bron:NOS / buitenland

(18-09-2020 07:23)


De Amerikaanse schrijver Winston Groom is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij schreef in 1986 het boek Forrest Gump, waarvan de verfilming met Tom Hanks een Hollywoodklassieker werd. De film vertelt hoe een man met een laag IQ maar een goed hart in zijn zoektocht naar liefde sleutelmomenten uit de moderne Amerikaanse geschiedenis meemaakt, van de Vietnamoorlog en Watergate tot de AIDS-epidemie.
THUMB
Video | Drone filmt nasleep van verwoestende orkaan Sally in VS
Bron:nu.nl / buitenland

(18-09-2020 06:58)


De nasleep van orkaan Sally is goed zichtbaar in de Amerikaanse staten Alabama en Florida. Veel Amerikanen keerden donderdag terug naar volledig verwoeste huizen. Ook staan delen van de twee staten onder water door de regenval die Sally met zich meebracht.
THUMB
Interim-president Bolivia trekt zich terug uit verkiezingen
Bron:nu.nl / buitenland

(18-09-2020 04:00)


De Boliviaanse interim-president Jeanine Áñez heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de verkiezingen in het land, die op 18 oktober plaats moeten vinden. De partij van de presidentskandidaat liep in de peilingen flink achter op de socialistische partij van oud-president Evo Morales.
THUMB
Brandweer boekt vooruitgang bij bestrijden grote natuurbranden VS
Bron:nu.nl / buitenland

(18-09-2020 02:29)


Er wordt "substantiële vooruitgang" geboekt bij het bestrijden van de grote natuurbranden in de staten Californië, Oregon en Washington, laten lokale overheden weten. De gunstige weersomstandigheden zorgen ervoor dat de natuurbranden, die inmiddels al zo'n 3 miljoen hectare land hebben verwoest, makkelijker te blussen zijn.
THUMB
Marokko in shock: Adnane (11) ontvoerd, verkracht en vermoord, buurman (24) opgepakt
Bron:AD / buitenland

(17-09-2020 21:36)


In Marokko wordt geschokt gereageerd op de gewelddadige dood van een 11-jarige jongen in Tanger. Adnane Bouchouf werd ontvoerd, verkracht en gedood door een twintiger die in de buurt woonde. De dader heeft de feiten bekend. In Marokko klinkt de roep steeds luider om hem de doodstraf te geven.
THUMB
'Beruchte MMA-broers die pronkten met luxe sjoemelden met tienduizenden euro's aan overheidsgeld’
Bron:AD / buitenland

(17-09-2020 21:10)


De twee omstreden vechtsporters, die verdacht worden van de moord op een 21-jarige jongeman in Italië, hebben vermoedelijk nog meer op hun kerfstok. Uit onderzoek van de Guardia di Finanza, de Italiaanse FIOD, blijkt dat de broers Marco en Gabriele B.
THUMB
Presidentverkiezingen VS: de strijd om de buitenwijken
Bron:NOS / buitenland

(17-09-2020 19:50)


Amerikanen stemmen voor het overgrote deel traditioneel; in de grote steden vooral Democratisch en op het platteland vaak Republikeins. Als er al verschuivingen optreden dan gebeurt dat in de welvarende buitenwijken van de zogenoemde 'swing states', staten die de ene keer Democratisch en de andere keer Republikeins stemmen.
THUMB
FBI-directeur: Russische desinformatie met name gericht op Biden
Bron:nu.nl / buitenland

(17-09-2020 18:43)


Rusland bemoeit zich opnieuw met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het land verspreidt vooral "desinformatie", die gericht is tegen de Democratische kandidaat Joe Biden. Dat zei FBI-directeur Christopher Wray donderdag tijdens zijn getuigenis voor een commissie voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.
THUMB
Ook Trumps Noord-Ierlandgezant waarschuwt Johnson voor brexitplan
Bron:NOS / buitenland

(18-09-2020 08:30)


De Amerikaanse speciaal gezant voor Noord-Ierland waarschuwt de Britse premier Johnson dat hij niet "per ongeluk een harde grens moet laten ontstaan" tussen Ierland en Noord-Ierland. Mick Mulvaney, Trumps voormalige chefstaf, zegt tegen de Financial Times dat de VS controles op de Ierse grens wil voorkomen.
Storm aan land in Griekenland, geen berichten over slachtoffers
Bron:NOS / buitenland

(18-09-2020 07:45)


De mediterraanse storm Ianos is aan land gekomen in Griekenland. De medicane heeft de eilanden Corfu, Kefalonia en Zakynthos bereikt. Over slachtoffers of schade is nog niets bekend. Er zijn windsnelheden van meer dan 100 kilometer per uur gemeten. De afgelopen nacht is veel regen gevallen en op een aantal plaatsen hebben mensen geen elektriciteit meer.
THUMB
Vanavond nieuwe persconferentie over corona
Bron:NOS / buitenland

(18-09-2020 07:09)


Vanavond vertellen premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hoe het gaat met corona in Nederland. De laatste dagen kwamen er veel besmettingen bij en de regering maakt zich daar zorgen over. Daarom komen er nieuwe regels. Een van die regels is dat cafés en restaurants in 6 gemeentes voortaan om 01.
Zeer zware storm Ianos bereikt kustregio Griekenland
Bron:nu.nl / buitenland

(18-09-2020 04:28)


Een medicane is vrijdagochtend (lokale tijd) aan land gekomen in Griekenland. De zeer zware storm, Ianos genaamd, brengt windstoten tot 110 kilometer per uur, hevige regenval en hoge golven in de kustregio met zich mee.
THUMB
Boliviaanse interim-president trekt zich terug uit verkiezingen
Bron:AD / buitenland

(18-09-2020 03:37)


De Boliviaanse interim-president Jeanine Áñez heeft zich donderdag teruggetrokken als presidentskandidaat voor de verkiezingen in oktober. Dat maakte ze bekend in een videoboodschap. In de peilingen loopt de interim-presidente fors achter op Luis Arce, de kandidaat van de socialistische partij van oud-president Evo Morales.
THUMB
Opnieuw waarschuwing Twitter bij verkiezingstweet Trump
Bron:AD / buitenland

(18-09-2020 00:34)


Twitter heeft opnieuw een corrigerende mededeling gezet onder een tweet van Donald Trump. De Amerikaanse president beweerde donderdag op de berichtendienst dat het resultaat van de presidentsverkiezingen op 3 november weleens nooit nauwkeurig zou kunnen worden vastgesteld vanwege het ,,ongekend’’ grote aantal stembiljetten dat dit jaar ,,ongevraagd’’ naar kiezers wordt gestuurd.
Wit-Rusland sluit grenzen met Polen en Litouwen
Bron:NOS / buitenland

(17-09-2020 21:29)


President Loekasjenko van Wit-Rusland heeft de grenzen met Polen en Litouwen gesloten en de grenscontroles met Oekraïne opgevoerd. Volgens Loekasjenko verkeert het Wit-Russische leger in de hoogste staat van paraatheid. "We worden gedwongen om onze militairen van de straten te halen en onze grenzen in het westen te sluiten", zei Loekasjenko op een bijeenkomst.
THUMB
Duitsland trekt miljoenen uit om Joodse gebouwen beter te beveiligen
Bron:NOS / buitenland

(17-09-2020 20:06)


Duitsland investeert 22 miljoen euro in een betere beveiliging van synagogen en andere Joodse instellingen. Het besluit volgt op de aanslag op een synagoge in Halle, vorig jaar. Een zwaarbewapende Duitse neonazi probeerde de synagoge binnen te dringen.
THUMB
Veiligheidsorganisatie OVSE begint onderzoek naar situatie in Belarus
Bron:nu.nl / buitenland

(17-09-2020 18:59)


Zeventien landen van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) starten een onafhankelijk onderzoek naar mogelijke mensenrechtenschendingen die plaatsvonden na de presidentsverkiezingen van 9 augustus in Belarus.
THUMB
De teller staat op vier, zullen meer Arabische landen Israël erkennen?
Bron:NOS / buitenland

(17-09-2020 18:23)


Na de oprichting van de staat Israël in 1948 duurde het 31 jaar voordat Egypte het land erkende, als eerste van de Arabische landen. Daarna nog eens 15 jaar totdat Jordanië volgde. En nu, weer 26 jaar later verdubbelt het aantal in een maand tijd. Gisteren tekenden Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein onder leiding van de Amerikaanse president Trump in Washington de zogenoemde Abraham-akkoorden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: