THUMB
Misbruikverdachte Ghislaine Maxwell voor de rechtbank: ‘Ik ben onschuldig’
Bron:AD / buitenland

(14-07-2020 18:55)


De van oorsprong Britse Ghislaine Maxwell (58), onder meer verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik door haar ex Jeffrey Epstein (1953-2019), heeft vandaag voor een rechtbank in New York verklaard dat ze onschuldig is.
'Spaanse oud-koning Juan Carlos vloog tonnen contant geld naar Spanje'
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 17:32)


De voormalige Spaanse koning Juan Carlos heeft in strijd met de wet jarenlang honderdduizenden euro's aan contant geld naar Spanje laten vliegen vanuit een bank in Zwitserland, meldt El Confidential op basis van documenten van de Spaanse justitie.
Artsen bevestigen: Baby in baarmoeder besmet met coronavirus
Bron:AD / buitenland

(14-07-2020 17:08)


In Frankrijk is een baby in de baarmoeder besmet met het coronavirus. Hoewel er wereldwijd al enkele vergelijkbare gevallen zijn, gaat het volgens de artsen nu om het eerste bevestigde geval ter wereld.
Populaire planeet Mars heeft al een volkslied
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 15:30)


Mars is populair deze maand. Er vertrekken maar liefst drie raketten die kant op. De VS, China en de Verenigde Arabische Emiraten vliegen naar de rode planeet. En dat is nog niet alles. De planeet heeft ook al een volkslied! Het volkslied is geschreven door operazanger Oscar Castellino.
Deze robot werkt in een stadhuis in Rusland
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 14:54)


In het stadhuis van de Russische stad Perm worden bezoekers soms niet geholpen door mensen, maar door een robot. De robot lijkt heel echt: ze kan haar gezicht bewegen, praten met mensen en ze draagt hetzelfde uniform als de andere medewerkers van het kantoor.
THUMB
Dokters halen bijna 4 centimeter lange worm uit amandel van Japanse vrouw
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 14:20)


Een Japanse vrouw die met keelklachten naar het St. Luke's ziekenhuis in Tokio kwam, bleek een bijna 4 centimeter lange worm in haar amandelen te hebben. Volgens dokters komen dergelijke opmerkelijke vondsten steeds vaker voor, ook in Nederland, door de toenemende populariteit van sushi en sashimi.
Video | Frankrijk viert nationale feestdag met aangepaste parade
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 13:53)


Frankrijk vierde dinsdag de nationale feestdag met een aangepaste parade vanwege het coronavirus. De parade werd dit jaar gehouden op het Place de la Concorde, zonder publiek.
Recordboete voor Google in België voor weigering zoekresultaten te schrappen
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 13:16)


De Belgische privacywaakhond GBA heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd. Volgens de Gegevensbeschermingsautoriteit doet het concern niet genoeg om mensen te schrappen uit het geheugen van de zoekmachine. Het is de hoogste boete ooit die de toezichthouder heeft opgelegd.
Ruim baan voor de robotkok: coronavirus brengt toekomst voor restaurants dichterbij
Bron:AD / buitenland

(14-07-2020 12:29)


Restaurants hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Na maanden van lockdown moeten de bedrijven het nu binnen de gestelde afstands- en hygiëneregels zien te redden. Personeel heeft niet alleen de zorg voor de gasten, maar ook voor het schoon en veilig houden van de zaak.
Duitse dierentuin krijgt koraal cadeau uit Nederland
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 11:28)


Dierentuin Burgers' Zoo doet zo'n 80 koralen en 15 vissen cadeau aan een dierenpark in Duitsland. Het is niet de eerste keer dat Burgers' Zoo dieren weggeeft. In het aquarium van de dierentuin groeit het koraal zo goed dat het soms te vol wordt in het water.
Nieuwegein 'ontvriendt' Poolse partnerstad: 'Homovrije zones zijn not done'
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 18:09)


Nieuwegein verbreekt per direct de vriendschapsband met de Poolse stad Pulawy. De stad stelde onlangs, net als in bijna 30 procent van de Poolse gemeenten, een homovrije zone in. Gisteravond nam de gemeenteraad van Nieuwegein een motie aan om de zusterstad te 'ontvrienden'.
Italië geeft gestolen Banksy terug aan Frankrijk, ter ere van '14 juli'
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 17:20)


Italië heeft een gestolen kunstwerk van graffiti- en straatkunstenaar Banksy teruggegeven aan Frankrijk, ter ere van de Franse nationale feestdag 'Quatorze Juillet'. De afbeelding van een rouwend meisje, die stond op een nooduitgang van concertzaal Bataclan in Parijs, werd vorige maand teruggevonden op de zolder van een verlaten boerderij in de Italiaanse plaats Teramo.
THUMB
Franse agenten hebben nieuwe aanpak: sporten met jongeren in banlieues
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 16:35)


Bij de Franse politie is een opmerkelijk initiatief genomen om het vertrouwen terug te winnen van bewoners van de achterstandswijken, de banlieues. Agenten gaan in hun vrije tijd de wijk in. Niet in uniform, maar in sportkleding met bokshandschoenen. De 17-jarige Yannis loopt in zijn trainingspak tussen de hoge flats van Cachan, een banlieue ten zuiden van Parijs.
THUMB
Eerste federale executie in VS sinds 2003, direct na uitspraak hof
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 14:58)


Voor het eerst in 17 jaar is er in de VS een federale doodstraf voltrokken. Daniel Lewis Lee, die is veroordeeld voor het doden van drie leden van een gezin in Arkansas in de jaren 90, stierf in een gevangenis in Indiana nadat hij een dodelijke injectie toegediend had gekregen.
THUMB
Duitse politie komt met details over 'Wald Rambo': gevaarlijke einzelgänger
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 14:40)


De Duitse politie heeft in een persconferentie meer details vrijgegeven over de voortvluchtige 'Wald Rambo' die zich vermoedelijk in het Zwarte Woud schuilhoudt. De 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vluchtte zondag de bossen bij Oppenau in, nadat hij de wapens van vier agenten had afgepakt.
VS verwerpt Chinese claims op betwiste Zuid-Chinese Zee
Bron:nu.nl / buitenland

(14-07-2020 14:06)


De Verenigde Staten hebben Chinese claims op grondstoffen in de Zuid-Chinese Zee voor het eerst verworpen als 'onwettig'. China stelt als reactie dat de Amerikanen de spanningen in de regio verhogen, maar andere landen die aan de betwiste zee liggen voelen zich gesteund.
THUMB
Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboog
Bron:AD / buitenland

(14-07-2020 13:32)


De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd.
Britse regering maakt grote draai en weert Huawei toch bij 5G
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 13:07)


Nog geen half jaar nadat premier Johnson bekendmaakte dat Huawei beperkt mocht gaan meebouwen aan 5G, wordt het besluit door zijn regering teruggedraaid. De Chinese fabrikant mag niet meebouwen, de apparatuur moet de komende jaren worden verwijderd. Vanaf het einde van dit jaar mogen providers geen Huawei-apparatuur meer kopen.
Whut?! Visser ziet een rode regenboog
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 12:15)


Een visser in Finland dacht even dat hij gek werd: hij zag opeens een rode regenboog. De visser vond de rode regenboog best een beetje eng. Hij maakte een foto en is toen snel weer weggegaan. Een rode regenboog komt bijna niet meer. Het is alleen te zien wanneer het tegelijkertijd regent en de zon schijnt tijdens een zonsopgang of een zonsondergang.
THUMB
Grote natuurbranden in de Verenigde Staten
Bron:NOS / buitenland

(14-07-2020 11:02)


In de Amerikaanse staat Colorado woeden heftige natuurbranden. Meer dan 1000 mensen moesten voor de veiligheid hun huis uit. Vliegtuigen Het gebied dat in brand staat is 30 voetbalvelden groot. Zo'n 100 mensen zijn aan het werk om het vuur te bestrijden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: