THUMB
Reconstructie in onderzoek naar moord op Julie van Espen
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 09:49)


Het parket Antwerpen houdt in het onderzoek naar de moord op Julie van Espen dinsdagmiddag een reconstructie op de locatie waar de 23-jarige om het leven is gebracht. De verdachte, een 39-jarige Antwerpenaar Steve B., zal hierbij aanwezig zijn.
Een van de laatste 'Tuskegee Airmen' overleden
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 08:09)


Een van de laatste 'Tuskegee Airmen' is overleden. Robert Friend behoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de eerste zwarte Amerikaanse luchtmachtpiloten. Hun werk in de oorlog wordt gezien als een belangrijke mijlpaal voor de burgerrechtenbeweging.
WNF gaat klacht indienen bij EU om sleepnetten bij Doggersbank
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 06:57)


Een aantal natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds, gaat een klacht indienen bij de Europese Commissie omdat ze vinden dat het beschermingsplan van de Doggersbank tekortschiet.
VS, Rusland en Israël houden topoverleg over situatie Midden-Oosten
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 05:43)


In Jeruzalem komen vandaag en morgen hoge veiligheidsfunctionarissen van de Verenigde Staten, Rusland en Israël bij elkaar om de situatie in het Midden-Oosten te bespreken.
Australië haalt kinderen IS-strijders weg uit Syrië
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 04:39)


Australië heeft zes Australische kinderen geëvacueerd uit Syrië die door hun ouders waren meegenomen toen die zich aansloten bij terreurbeweging IS. Ook twee kinderen die in Syrië werden geboren, zijn uit een vluchtelingenkamp gered. Dat melden Australische media.
THUMB
Voetbalwedstrijd vrouwenelftal Vaticaan gestopt vanwege abortusprotest
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 03:55)


Het vrouwenvoetbalelftal van het Vaticaan is dit weekend nog voor een vriendschappelijke duel in Oostgenrijk tegen FC Mariahilf van het veld af gelopen omdat enkele tegenspeelsters demonstreerden tegen het standpunt van de kerk op abortus, meldt CNN.
THUMB
Arabieren noemen zichzelf vaker niet-religieus
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 03:09)


Het aantal inwoners van Arabische landen die zichzelf niet-religieus noemen, is in vijf jaar tijd gestegen van 8 naar 13 procent. Dat blijkt uit een onderzoek dat de BBC heeft laten doen in elf Arabische landen. Daarvoor zijn meer dan 25.000 mensen ondervraagd.
THUMB
Lichamen van zeven klimmers Himalaya geborgen
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 02:34)


In het Indiase deel van de Himalaya zijn de lichamen geborgen van zeven bergbeklimmers die eind mei vermist raakten. Naar een achtste klimmer wordt nog gezocht. Begin juni werden de lichamen van vijf klimmers al gespot vanuit de lucht, maar het lukte niet om reddingswerkers met een helikopter in de buurt af te zetten.
THUMB
Amerikaanse politie opzoek naar persoon die alligators loslaat in Pittsburgh
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 01:15)


In het Amerikaanse Pittsburgh is de politie opzoek naar een persoon die alligators loslaat in de stad. Inwoners en agenten stuitten de afgelopen maand op drie alligators, terwijl die er normaal niet voorkomen.
THUMB
Lichamen van groep vermiste klimmers eindelijk gevonden in de Himalaya
Bron:AD / buitenland

(23-06-2019 23:28)


Een team van reddingswerkers heeft zondag in de Himalaya zeven lichamen onder de sneeuw gevonden. Volgens de Indiase grenspolitie gaat het om leden van de groep bergbeklimmers die al sinds eind mei werd vermist.
Thaise grotjongens willen na redding nu duiker bij marine worden
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 09:36)


Twee van de jonge Thaise voetballers die vorig jaar door duikers gered werden uit een ondergelopen grot willen zelf duiker bij de marine worden.
Minister Iran: Amerikaanse cyberaanvallen op Iraanse doelen zijn onsuccesvol
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 08:05)


Amerikaanse cyberaanvallen op Iraanse doelwitten zijn tot nu toe niet succesvol geweest, zegt Mohammad-Javad Azari Jahromi, de Iraanse minister van Informatie en Communicatie op Twitter.
THUMB
EU-lijsttrekkers grijpen laatste kans, anders toch Brusselse achterkamertjes
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 06:35)


Het woord is nu aan het nieuwe Europees Parlement. Vandaag komen de fractievoorzitters van de politieke families in Brussel langs bij Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders. "Nu moeten we als politici laten zien wat democratie waard is", zegt Manfred Weber, samen met Frans Timmermans de belangrijkste spitzenkandidat bij de Europese verkiezingen van mei.
Zeker 15 doden in India nadat tent instort door noodweer
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 04:54)


Zeker vijftien mensen zijn omgekomen doordat een tent instortte tijdens een religieus evenement in het Indiase Rajasthan. Dat melden lokale media. Meer dan vijftig mensen zijn gewond geraakt.
Amerikaanse schrijfster Judith Krantz overleden
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 04:32)


De Amerikaanse schrijfster Judith Krantz is op 91-jarige leeftijd overleden. Ze werd bekend door haar romans over de avonturen van veelal mooie rijke vrouwen. Haar bekendste boeken zijn Mistral's Daughter, I'll take Manhattan en Princess Daisy, die werden verfilmd.
Nog zeven lichamen geborgen na instorten flatgebouw in Cambodja
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 03:53)


Het aantal doden door de instorting van een flatgebouw in de Cambodjaanse stad Sihanoukville is opgelopen naar 24. Nog eens zeven lichamen zijn maandag door de Cambodjaanse autoriteiten geborgen.
THUMB
Slak op spoor zorgt voor vertraging bij tienduizenden Japanse reizigers
Bron:nu.nl / buitenland

(24-06-2019 03:02)


Een slak heeft er in Japan hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat tientallen treinen uitvielen en zo’n 12.000 passagiers vertraging opliepen, meldt The Guardian maandag.
Dodental instorten gebouw Cambodja loopt op
Bron:NOS / buitenland

(24-06-2019 02:06)


Het dodental van het instorten van een pand in aanbouw in Cambodja is opgelopen naar 24. De slachtoffers zijn bouwvakkers die in het gebouw sliepen. Het ongeluk gebeurde zaterdag in de vroege ochtend in Sihanoukville, een kustplaats bij de hoofdstad Pnom Penh.
Mexico veilt obscure eigendommen drugsbazen; opbrengst naar goed doel
Bron:AD / buitenland

(24-06-2019 00:30)


In Mexico zijn zondag 27 eigendommen geveild die de overheid de afgelopen jaren in beslag heeft genomen van drugbendes. Het ging onder meer om onderduikadressen compleet met zwembaden en vluchttunnels, een ranch omringd door een enorm stuk land en een luxueus appartement met een macabere geschiedenis.
Dode en gewonden bij aanval op Saudisch vliegveld
Bron:NOS / buitenland

(23-06-2019 21:42)


Bij een aanval op een luchthaven in het zuiden van Saudi-Arabië is iemand om het leven gekomen en zijn zeven mensen gewond geraakt. De Houthi-rebellen uit buurland Jemen zeggen dat ze achter de actie zitten, en dat wordt bevestigd door de Saudische autoriteiten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: