Seksrel rond voorganger kan Schotse premier Sturgeon de kop kosten
Bron:AD / buitenland

(02-03-2021 17:33)


De Schotse premier Nicola Sturgeon vecht morgen voor haar politieke toekomst. Haar rol in de afhandeling van een seksrel rond voorganger Alex Salmond kan haar de kop kosten.
THUMB
Drukte bij geheimzinnig kunstwerk op gevangenis
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 16:54)


Het is druk bij een oude gevangenis in Engeland. Niet om gevangenen te bezoeken, maar om een nieuw kunstwerk te bekijken. Kenners denken dat die stiekem is gemaakt door de mysterieuze kunstenaar Banksy. Op het kunstwerk zie je een gevangene ontsnappen met een typemachine.
THUMB
EU straft vier Russische justitie-kopstukken voor lot Navalny
Bron:AD / buitenland

(02-03-2021 15:26)


De Europese Unie heeft voor het eerst haar nieuwe mensenrechtensancties opgelegd. Zij straft de Russische procureur-generaal, de baas van het zogeheten Onderzoekscomité dat direct onder de president ressorteert en grote strafzaken onderzoekt, het hoofd van het gevangeniswezen en dat van de nationale garde voor het vervolgen van oppositieleider Aleksej Navalny en het neerslaan van protesten.
Ontvoering scholieren is lucratieve business in Nigeria
Bron:AD / buitenland

(02-03-2021 15:03)


De bijna driehonderd meisjes die vrijdag werden ontvoerd op hun kostschool in het noordwesten van Nigeria zijn vandaag vrijgelaten. Volgens een regionale functionaris van de staat Zamfara zijn alle 279 weggevoerde scholieren veilig en wel teruggekeerd.
Jaar na eerste coronabesmetting Marokko: hoe is de situatie nu?
Bron:nu.nl / buitenland

(02-03-2021 14:36)


Een jaar geleden werd de eerste coronabesmetting vastgesteld in Marokko. Inmiddels telt het land bijna 484.000 besmettingen en ruim 8.600 doden. De regering heeft de noodtoestand afgekondigd, die steeds wordt verlengd.
Deze mini-huizen zijn speciaal voor daklozen
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 12:55)


In Schotland kunnen daklozen in 40 huisjes slapen. Een oud-voetballer bedacht het plan zodat daklozen een veilige plek hebben. In de huisjes is het niet zo koud als buiten. En omdat er maar één iemand tegelijk in mag, zullen ze ook niet snel corona krijgen.
THUMB
Persvrijheidsorganisatie klaagt Saoedische kroonprins aan voor moord Khashoggi
Bron:nu.nl / buitenland

(02-03-2021 12:16)


Persvrijheidsorganisatie Reporters Without Borders (RSF) heeft in Duitsland een aanklacht ingediend tegen kroonprins Mohammed Bin Salman en andere hoge functionarissen in Saoedi-Arabië voor misdaden tegen de menselijkheid vanwege de moord op Jamal Khashoggi.
THUMB
Video | Treinreizigers zakken door dik pak sneeuw na uitstappen in Rusland
Bron:nu.nl / buitenland

(02-03-2021 11:15)


Treinreizigers werden maandag onaangenaam verrast toen ze aankwamen in het Russische Novoaltaysk. In de stad vlak bij Kazachstan en Mongolië lagen tientallen centimeters sneeuw.
Drie soorten lichtgevende haaien ontdekt bij Nieuw-Zeeland
Bron:nu.nl / buitenland

(02-03-2021 10:12)


In de buurt van Nieuw-Zeeland hebben onderzoekers drie soorten lichtgevende haaien ontdekt. Dat meldt de Britse krant The Guardian dinsdag op basis van onderzoek door wetenschappers van de Belgische Université Catholique de Louvain en het National Institute of Water and Atmospheric Research (NIWA) in Nieuw-Zeeland.
Hoe is het leven als de meeste mensen gevaccineerd zijn?
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 09:26)


In Israël hebben de meeste volwassenen al een vaccin tegen corona gehad. Hoe is het leven daar nu voor kinderen? Ties Brock werkt voor het Jeugdjournaal in Israël en zocht het uit. Deze video is onderdeel van de speciale uitzending van het Jeugdjournaal over het coronavirus.
VS en EU straffen Russen om vergiftiging Navalny
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 17:32)


De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben strafmaatregelen afgekondigd tegen enkele hooggeplaatste Russische functionarissen en een aantal Russische bedrijven vanwege de vergiftiging van Aleksej Navalny en de veroordeling en gevangenhouding van de oppositieleider.
Franse geestelijken maakten veel meer misbruikslachtoffers dan eerder geschat
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 16:46)


Niet 3000 maar mogelijk 10.000 kinderen zijn sinds de jaren 50 het slachtoffer geworden van misbruik door Franse priesters en andere kerkfunctionarissen. Dat zegt de commissie die onderzoek doet naar seksueel misbruik door de Rooms-Katholieke Kerk in Frankrijk in de afgelopen zeventig jaar.
Vluchtelingen in Australië krijgen visa na jarenlange opsluiting
Bron:nu.nl / buitenland

(02-03-2021 15:15)


Australië heeft zestig vluchtelingen vrijgelaten uit detentiecentra in Brisbane, Sydney en Darwin. Het gaat om vluchtelingen die om medische redenen van detentie-eilanden naar het vasteland zijn overgebracht en die nu een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen.
Media-groep wil dat Duitsland Saudische kroonprins vervolgt om Khashoggi
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 14:37)


Media-organisatie Reporters Without Borders wil dat Duitsland de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman en vier andere Saudi's gaat vervolgen vanwege misdaden tegen de menselijkheid. De actiegroep houdt de vijf verantwoordelijk voor de dood van journalist Jamal Khashoggi en de willekeurige opsluiting van meer dan dertig andere journalisten in Saudi-Arabië.
Vulkaan spuwt dikke rook en aswolken
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 14:06)


Dikke rookwolken en as boven het eiland Noord-Sumatra in Indonesië. Vulkaan Sinabung is uitgebarsten. De vulkaan barst wel vaker uit en dat kan soms gevaarlijk zijn. Deze keer viel het mee en konden bewoners van dorpjes in de buurt gewoon thuis blijven.
THUMB
Dubieus handeltje zoon dwingt topvrouw Nike tot opstappen
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 12:18)


Een topvrouw van Nike Noord-Amerika is opgestapt nadat bekend was geworden dat haar zoon sneakers via zijn eigen bedrijf doorverkocht. Hij had voor 132.000 dollar (omgerekend bijna 110.000 euro) aan exclusieve sneakers via de creditcard van zijn moeder aangeschaft.
THUMB
Tekening van Van Gogh geveild voor 8,6 miljoen euro
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 11:43)


Een tekening van de beroemde schilder Vincent van Gogh is op een veiling verkocht voor 8,6 miljoen euro. Het is een tekening van een meisje tussen de 12 en 14 jaar. De tekening heet La Mousmé. Van Gogh maakte de tekening waarschijnlijk om te oefenen voor een schilderij.
15-jarige jongen neergeschoten door medescholier op middelbare school in VS
Bron:AD / buitenland

(02-03-2021 10:26)


Een 15-jarige jongen is op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Arkansas neergeschoten door een medescholier. Hij is ernstig gewond geraakt. De politie meldde in eerste instantie per abuis dat het slachtoffer zou zijn overleden.
San Marino is het wachten zat en vaccineert met Russisch Spoetnik-vaccin
Bron:AD / buitenland

(02-03-2021 10:03)


Het ministaatje San Marino is het wachten op de EU en buurland Italië zat en heeft besloten het Russische vaccin Spoetnik V in te kopen.
Meer mensen nemen een exotisch huisdier: 'Slecht idee''
Bron:NOS / buitenland

(02-03-2021 08:01)


Steeds meer mensen willen een exotisch dier, zoals een wasbeer of vos. Dat ziet er schattig uit, maar zo'n dier is eigenlijk niet geschikt als huisdier. Dat zegt Stichting AAP. Dat is een stichting die zich inzet voor zulke dieren. Volgens hen komt het door influencers.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: