THUMB
Criminelen smokkelen met jetski's immigranten en wiet naar Europa
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(26-04-2018 11:44)


Europol heeft een criminele bende opgerold die met jetski's wiet en immigranten van Marokko naar Spanje brachten. In 30 minuten staken ze de Middellandse Zee over. Europol en de Spaanse politie hebben 19 mannen opgepakt.
Acht maanden voorwaardelijk voor drie oberschoppers, twee anderen nog in cel
Bron:AD / buitenland

(26-04-2018 11:08)


Drie Nederlanders die afgelopen week zijn aangehouden omdat ze in Praag een Tsjechische ober hadden mishandeld, zijn vandaag veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Dat melden lokale media. De twee broers die de hardste klappen uitdeelden, blijven langer in de cel in afwachting van hun straf.
THUMB
'Acht maanden voorwaardelijk voor drie Nederlanders na mishandeling ober in Praag'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(26-04-2018 11:03)


Drie van de Nederlandse mannen die een Tsjechische ober hebben mishandeld, zijn door een rechtbank veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Ze moeten het land binnen vijf dagen verlaten en mogen de komende vijf jaar Tsjechië niet meer in.
Terminale Britse peuter Alfie mag niet voor behandeling naar Italiaanse kliniek
Bron:AD / buitenland

(26-04-2018 10:58)


De ouders van de terminale Britse peuter Alfie Evans hebben een rechtszaak verloren om het 23 maanden oude jongetje over te laten brengen van een kinderziekenhuis in Liverpool naar een gespecialiseerde kliniek in Italië. Alfie werd maandag op dringend advies van artsen van de kunstmatige beademing afgehaald in het Alder Hey Children's Hospital in Liverpool.
De macht van Google: 'Paar mensen beïnvloeden mening en gedrag van miljarden'
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 10:35)


"Ze willen je niet slimmer maken, ze willen je meer reclame laten kijken en zo lang mogelijk online houden", zegt Guillaume Chaslot. De Franse programmeur werkte van 2010 tot 2013 aan de algoritmen van YouTube, het videoplatform van Google. Hij vindt dat hij een monster van Frankenstein heeft gecreëerd.
Politie zit op dood spoor in onderzoek Bende van Nijvel
Bron:AD / buitenland

(26-04-2018 10:31)


Het team dat onderzoek doet naar de beruchte Bende van Nijvel in België lijkt op een dood spoor te zitten. De onderzoekers geloven niet langer dat ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky het prominente bendelid 'De Reus' was, bericht de Belgische krant Het Laatste Nieuws op basis van bronnen binnen justitie.
THUMB
De supreme gentleman: inspireerde hij de aanslagpleger in Toronto?
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 10:23)


Een paar minuten voor de 25-jarige Alek Minassian inreed op een groep voetgangers in Toronto, plaatse hij een even opvallend als bizar bericht op Facebook. "De Incel Rebellion is al begonnen", schreef hij. "We zullen alle Chads en Stacys omverwerpen. Gegroet zei de Supreme Gentleman Elliot Rodger!" Het bericht is authentiek, bevestigde Facebook gisteren al, en is verwijderd.
Armenië schrijft vervroegde parlementsverkiezingen uit
Bron:nu.nl / buitenland

(26-04-2018 10:00)


Inwoners van Armenië kunnen op 1 mei naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De verkiezingen vinden vroegtijdig plaats vanwege het aftreden van de Armeense premier Serzj Sarkisian.
Opluchting bij slachtoffers Golden State Killer: 'Eindelijk achter tralies, waar hij thuishoort'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(26-04-2018 09:14)


Grote opluchting bij de nabestaanden van slachtoffers van de 'Golden State Killer'. Na bijna veertig jaar is er een man gepakt die werd gezocht voor de twaalf moorden en 45 verkrachtingen.
'Noord-Koreaanse kernproefberg deels ingestort'
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 07:29)


Chinese geologen zeggen dat de berg waarin Noord-Korea kernproeven hield deels is ingestort. De locatie in het noordoosten van het land is inmiddels te onveilig voor vervolgtesten, concluderen de wetenschappers op basis van seismologische gegevens en satellietbeelden.
Na 20 jaar weer skelet gevonden in Pompeii
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 11:32)


In Pompeii hebben archeologen het skelet gevonden van een kind van zeven à acht jaar. Een dergelijke vondst in Pompeii is in 20 jaar niet gedaan. Het volledige skelet werd ontdekt in het centrale badhuis van de stad, die in 79 na Christus bedolven werd onder as en lava door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius.
THUMB
'Drie oberschoppers Praag krijgen acht maanden voorwaardelijk'
Bron:AD / buitenland

(26-04-2018 11:08)


Drie Nederlanders die afgelopen week zijn aangehouden nadat ze een Tsjechische ober hebben mishandeld zijn vandaag door de Tsjechische rechtbank veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke celstraf. Dat melden lokale media.
Messi mag onder eigen naam spullen verkopen, ondanks protest Massi
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(26-04-2018 11:00)


In de zaak Massi tegen Messi heeft de Argentijnse voetbalspeler gelijk gekregen. Het Gerecht van de Europese Unie heeft besloten dat Lionel Messi, die al jaren speelt voor FC Barcelona, zijn merk Messi mag laten inschrijven voor sportartikelen en -kleding.
Blok schaamt zich voor beelden van Nederlanders in Praag
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 10:48)


Minister Blok van Buitenlandse Zaken schaamt zich voor de beelden van de Nederlanders die zich afgelopen weekend hebben misdragen in Praag. Zeven Nederlanders werden in de Tjechische hoofdstad opgepakt op verdenking van zware mishandeling. Twee van hen zijn inmiddels vrijgelaten.
Honderden Fransen financierden terroristen zoals IS
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 10:35)


In Frankrijk zijn de afgelopen twee jaar 416 mensen en instellingen gevonden die geld doneren aan terreurbewegingen als IS. Vaak gaat dat online, via sites voor crowdfunding of met virtueel geld. In landen als Turkije en Libanon zijn 320 online en fysieke adressen en personen gevonden waar 'terreurgeld' wordt ingezameld.
Gouden kunstwerk van ruim 2 miljoen euro gestolen bij ramkraak in Knokke
Bron:nu.nl / buitenland

(26-04-2018 10:25)


Bij een ramkraak op een galerie in de Vlaamse kustplaats Knokke is afgelopen nacht een duur kunstwerk gestolen. Het gaat om een gouden kunstwerk van kunstenaar Arne Quinze, dat volgens Belgische media 2,2 miljoen euro waard is.
Dodental na oliebrand in Indonesië stijgt naar 21
Bron:nu.nl / buitenland

(26-04-2018 10:02)


Het dodental na een brand in een illegale oliebron in de Indonesische provincie Atjeh is gestegen naar 21. De brandweer is het vuur donderdag meester geworden, een dag nadat de brand ontstond.
'Ex-rijkswachter was niet 'De Reus' volgens onderzoekers Bende van Nijvel'
Bron:nu.nl / buitenland

(26-04-2018 09:40)


Het team dat onderzoek doet naar de beruchte Bende van Nijvel in België lijkt op een dood spoor te zitten. De onderzoekers geloven niet langer dat ex-rijkswachter Christiaan Bonkoffsky het prominente bendelid 'De Reus' was.
Belgische media: 'Reus van Nijvel' toch niet ontmaskerd
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 08:41)


De ex-rijkswachter die twee jaar geleden bekende dat hij 'de Reus' was uit de Bende van Nijvel, blijkt dat toch niet te zijn. De omroep VRT en krant Het Laatste Nieuws melden dat op basis van bronnen binnen het team dat onderzoek doet naar de groep criminelen die in begin jaren 80 bij overvallen 28 mensen doodde in België.
EC luidt noodklok over groeiende vaccinatie-weerzin en komt met voorstellen
Bron:NOS / buitenland

(26-04-2018 07:18)


De Europese Commissie trekt ten strijde tegen de vaccinatie-weerzin onder burgers en de daardoor steeds zwakker wordende nationale vaccinatieprogramma's. De Volkskrant schrijft dat volgens de commissie EU-wijde actie noodzakelijk is omdat zwakte van één land bij het vaccineren de gezondheid en veiligheid van alle burgers in Europa op het spel zet.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: