Gevechten ten zuiden van Tripoli, luchthaven op slot
Bron:NOS / buitenland

(21-04-2019 02:02)


In Libië zijn sinds gisteren zware gevechten aan de gang ten zuiden van de hoofdstad Tripoli. De regering zegt dat het begonnen is met een offensief tegen militante groeperingen gelieerd aan krijgsheer Haftar, die de hoofdstad wil innemen. Enkele uren na het begin van het offensief ging het enige nog functionerende vliegveld van Tripoli dicht, nadat inwoners een luchtaanval op de hoofdstad hadden gemeld.
Wandelaars vinden dode baby in Duits bos
Bron:AD / buitenland

(21-04-2019 00:59)


In een bos in Duitsland hebben wandelaars het lichaam van een baby gevonden. De zuigeling werd ontdekt in de deelstaat Thüringen in de buurt van de gemeente Geschwenda.
Wandelaars vinden lichaam van een dode baby in Duits bos
Bron:nu.nl / buitenland

(21-04-2019 00:47)


In een bos in Duitsland hebben wandelaars het lichaam van een baby gevonden. De zuigeling werd ontdekt in de deelstaat Thüringen in de buurt van de gemeente Geschwenda. Dat laat de politie zondag weten.
Blauwhelm in Mali gedood na aanval op zijn konvooi
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 20:15)


Opnieuw is een soldaat van de VN-vredesmissie Minusma in het Afrikaanse land Mali om het leven gekomen door een aanval op zijn konvooi. Dat gebeurde op de weg tussen Douentza en Boni door een mijn of bermbom. Vier andere blauwhelmen raakten gewond.
THUMB
Miljoenen aan contant geld gevonden in huis Bashir
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 19:43)


In Sudan zijn in het huis van de afgezette president Bashir zakken met bankbiljetten gevonden. Leden van de veiligheidsdienst vonden 6 miljoen euro, 351.000 dollar en 5 miljoen Sudanese ponden (ongeveer 100.000 euro). De afgezette president werd deze week na een periode van huisarrest in de gevangenis gezet.
Motorrijders gebruiken Antwerpse Ring als stuntbaan
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 18:46)


Automobilisten wisten vandaag niet wat ze zagen op de Antwerpse Ring richting Gent. Zo'n dertig personen stalen de show met hun motoren en quads. Zonder helm, op één wiel of rechtstaand op het zadel.
Koffers vol geld gevonden in huis afgezette Soedanese president Bashir
Bron:nu.nl / buitenland

(20-04-2019 18:04)


In de woning van de afgezette Soedanese president Omar Al Bashir zijn koffers vol geld aangetroffen en in beslag genomen. Justitie heeft een aanklacht tegen de oud-leider ingediend. Hij wordt verdacht van witwassen en het illegaal verwerven van buitenlandse valuta.
Slachtoffers scheepsramp Congo aangespoeld in buurland Rwanda
Bron:nu.nl / buitenland

(20-04-2019 17:39)


Verscheidene slachtoffers van de scheepsramp op het Congolese deel van het Kivu-meer zijn aangespoeld in buurland Rwanda. De autoriteiten van het district Gisenyi maakten zaterdag bekend dat op de oevers vijftien lijken zijn geborgen.
Opnieuw onrustig in Parijs: ruim 100 Gele Hesjes opgepakt
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 16:18)


In Parijs zijn tijdens de wekelijkse protesten door Gele Hesjes 126 demonstranten opgepakt door de politie. Dat melden Franse media. Het is de 23e week op rij dat de Gele Hesjes demonstreren. Ze doen dat in verschillende steden in Frankrijk. In Parijs zijn naar schatting een kleine 10.
Afgezette Soedanese president Bashir aangeklaagd voor fraude
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 15:29)


Justitie in Soedan heeft een aanklacht ingediend tegen oud-president Omar Hassan al-Bashir. Hij wordt verdacht van witwassen en het bezit van grote sommen buitenlands geld die hij op illegale wijze zou hebben verworven, zegt een bron bij de Soedanese justitie.
VS maakt met Agent Orange vervuilde basis Vietnam schoon
Bron:NOS / buitenland

(21-04-2019 01:01)


De Verenigde Staten zijn begonnen aan een miljoenen kostende operatie om een oude basis in Vietnam schoon te maken. Op de luchtmachtbasis sloegen de Amerikanen tijdens de Vietnam-oorlog het gevaarlijke chemische middel Agent Orange op. Dat werd gebruikt om de schuilplaatsen van de vijand bloot te leggen.
Tijger valt verzorger aan in Amerikaanse dierentuin
Bron:AD / buitenland

(21-04-2019 00:53)


In een dierentuin in de Amerikaanse stad Kansas City is een verzorger op klaarlichte dag aangevallen door een Sumatraanse tijger. De vrouw liep bijt- en snijwonden op aan haar hoofd, nek en rug.
13 mensen doodgeschoten op kinderfeest in Mexico
Bron:NOS / buitenland

(21-04-2019 00:01)


Op een kinderfeest in het zuidoosten van Mexico zijn zeker dertien mensen doodgeschoten, onder wie een kind van 1 jaar. Minstens vier mensen raakten bij de aanval in de deelstaat Veracruz gewond, zo melden Mexicaanse media. Volgens ooggetuigen achtervolgden gewapende mannen een andere man.
Conflict in Libië opgelaaid na zware schoten bij Tripoli
Bron:nu.nl / buitenland

(20-04-2019 19:52)


In het zuiden van de hoofdstad Tripoli worden opnieuw zware schoten gelost. Het leger van de internationaal erkende Libische regering is daar zaterdag begonnen aan een tegenaanval tegen troepen van generaal Khalifa Haftar. Die generaal wil de macht in het land overnemen.
Overlevenden Madeira nu in Duitse ziekenhuizen
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 19:28)


Vijftien overlevenden van het busongeluk op Madeira zijn terug in Duitsland. Een Duits legervliegtuig met de gewonde toeristen aan boord landde vanmiddag op de luchthaven van Keulen. Ze werden ontvangen door premier Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Kosovo haalt ruim 100 IS-leden terug uit Syrië
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 18:17)


Kosovo heeft met Amerikaanse hulp 110 Kosovaren uit Syrië teruggehaald. Het gaat om mensen die waren aangesloten bij Islamitische Staat. Minister Tahiri van Justitie zei op een persconferentie dat deze operatie aantoont dat Kosovo zijn burgers niet opgeeft en terrorisme afwijst.
THUMB
Hulphond Raider helpt kinderen tijdens emotionele rechtszaak tegen ouders
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 17:45)


De 13 Amerikaanse kinderen die jarenlang werden misbruikt en mishandeld door hun ouders, kregen tijdens de rechtszaak veel steun van hulphond Raider. De labrador was hun steun en toeverlaat tijdens hun getuigenissen. Hun ouders, David en Louise Turpin, kregen een levenslange gevangenisstraf opgelegd.
Dierenartsen helpen honden van dakloze mensen
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 17:20)


Op vijf verschillende plaatsen in Engeland rijden speciale dierenartsen rond. Die artsen onderzoeken de dieren van dakloze mensen en verzorgen ze. Daklozen hebben vaak veel steun aan zo'n dier, maar het is soms lastig om er goed voor te zorgen. Volgens één van de artsen is deze hulp dan ook hard nodig: De dierenartsen werken helemaal gratis, zodat ze zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.
Man zeilt als eerste blinde de Stille Oceaan over
Bron:NOS / buitenland

(20-04-2019 16:03)


Het is een blinde zeiler gelukt om de Stille Oceaan over te steken. Hij deed er twee maanden over en kreeg hulp van een navigator die wel kan zien. Zeiler Mitsuhiro Iwamoto vertrok op 24 februari vanuit San Diego. Vandaag kwam hij na 14.000 kilometer aan in de haven van Iwaki in Japan.
Hond klautert uit graf nadat hij levend was begraven door baasje
Bron:AD / buitenland

(20-04-2019 15:10)


Een Russische man schrok zich een hoedje toen hij te horen kreeg dat zijn begraven hond nog springlevend was. De man had zijn viervoeter begraven omdat hij dacht dat het beestje overleden was. Hondje Dik was echter niet dood, maar lag gewoon diep te slapen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: