THUMB
Natuurbranden Libanon onder controle, met dank aan de regen
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 13:28)


De meeste natuurbranden die tot gisteren in Libanon woedden, zijn onder controle gebracht. Het regende gisteravond in grote delen van het land, waardoor de bestrijding een stuk gemakkelijker werd. Verspreid over het hele land braken de afgelopen dagen meer dan honderd branden uit.
Bulgarije houdt voetbalfans aan wegens racisme tijdens kwalificatieduel
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 12:30)


De Bulgaarse politie heeft zes personen aangehouden in het onderzoek naar de racistische uitingen tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Bulgarije en Engeland, maandagavond in Sofia. Op basis van onder meer beeldmateriaal wordt er gezocht naar meer verdachten, aldus de Bulgaarse autoriteiten.
THUMB
Erdogan wijst staakt-het-vuren af, krijgt uitnodiging van Poetin
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 11:26)


Turkije zet zijn offensief tegen de Koerden in het noorden van Syrië door, ondanks de groeiende druk van NAVO-bondgenoten om een staakt-het-vuren af te kondigen. President Erdogan zegt dat hij niet met "terroristen" onderhandelt. Volgens hem stopt het offensief pas als het doel is bereikt en dat is de inname van een 30 kilometer brede bufferzone tussen Syrisch-Koerdisch gebied en de grens met Turkije.
Reddingswerkers halen oververmoeid geraakte lobbes per brancard van bergtop
Bron:AD / buitenland

(16-10-2019 10:18)


Reddingswerkers hebben op een 2,5 kilometer hoge berg bij de Amerikaanse plaats Salt Lake City (Utah) een volwassen hond gered. De drie jaar oude en 86 kilo zware Engelse mastiff was oververmoeid geraakt tijdens de wandeling naar de top. Hij kon niet meer op zijn poten staan en moest per brancard naar beneden worden gebracht.
THUMB
Twentse zonne-auto waait van de weg bij belangrijke wedstrijd
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 10:10)


Flink balen voor studenten uit Twente. Tijdens de World Solar Challenge in Australië is hun zonne-auto door een windvlaag van de weg geraakt. Het voertuig kwam in de berm, schoot door en sloeg over de kop. Daarna bleek de auto te beschadigd om verder te gaan.
THUMB
Meer doden door zware orkaan in Japan
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 08:14)


Er is steeds meer bekend over de schade van orkaan Hagibis in Japan. Inmiddels is duidelijk dat zeker 74 mensen om het leven zijn gekomen. Ook zijn er nog 12 vermisten. De orkaan kwam afgelopen weekend over Japan. Het was de zwaarste storm in 60 jaar in het Aziatische land.
THUMB
Politie grijpt hard in bij nieuw Catalaans protest in Barcelona
Bron:nu.nl / buitenland

(16-10-2019 07:31)


Duizenden demonstranten in Barcelona zijn dinsdagavond voor de tweede dag op rij de straat op gegaan. Er heerst grote onrust, omdat maandag negen Catalaanse politici werden veroordeeld tot meerjarige celstraffen. Betogers gooiden met blikken en fakkels en stichtten branden.
Uitvinders bedenken vleugels en robot-handen voor mensen
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 07:13)


In een grote hal in Japan hebben technische bedrijven al hun nieuwste uitvindingen laten zien. Ze hopen dat hun bedenksels het leven op veel manieren gaat veranderen. De robots kunnen namelijk helpen bij allerlei klusjes. Tijdens de presentatie lieten de uitvinders verschillende voorbeelden zien.
THUMB
Turkse inval in Syrië zorgt voor 'heel vreemde' NAVO-verhouding
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 06:17)


De Turkse inval in Noord-Syrië wordt ook op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel nauwlettend gevolgd. Turkije, een NAVO-lid, trok Syrië binnen om te vechten tegen Koerdische milities, die op hun beurt jarenlang werden gesteund door de belangrijkste NAVO-bondgenoot: Amerika.
THUMB
Opnieuw veel doden bij schietpartij in Mexico
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 04:00)


Bij een schietpartij tussen veiligheidstroepen en 'gewapende burgers' in de zuidwestelijke staat Guerrero in Mexico zijn vijftien mensen om het leven gekomen, zeggen de autoriteiten. Het is de tweede schietpartij met veel doden in slechts een paar dagen in het Midden-Amerikaanse land.
Kim Jong-un doet een Game of Thrones
Bron:AD / buitenland

(16-10-2019 13:16)


Gaat Kim Jong-un iets belangrijks bekend maken? Noord-Korea-watchers leiden dat af uit een spectaculaire fotoserie van de leider die vandaag is vrijgegeven door het staatspersagentschap KCNA.
Chemiereus Bayer vreest veel meer rechtszaken om Roundup
Bron:AD / buitenland

(16-10-2019 12:17)


De Duitse chemiereus Bayer vreest een stortvloed aan nieuwe rechtszaken, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van onkruidverdelger Roundup. In de VS lopen nu al ruim 18.000 zaken.
NASA heeft nieuwe ruimtepakken (en die zijn stukken beter)
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 11:14)


NASA heeft nieuwe ruimtepakken laten zien. Ze zien er niet heel anders uit dan de vorige outfits, maar dat zijn ze wel. Betere handschoenen Volgens de ruimtevaartorganisatie kunnen astronauten makkelijker bewegen in de nieuwe ruimtepakken. Dat was moeilijker bij het vorige model.
Reddingswerkers halen oververmoeid geraakte hond per brancard van bergtop
Bron:AD / buitenland

(16-10-2019 10:18)


Reddingswerkers hebben op een 2,5 kilometer hoge berg bij de Amerikaanse plaats Salt Lake City (Utah) een volwassen hond gered. De drie jaar oude en 86 kilo zware Engelse mastiff was oververmoeid geraakt tijdens de wandeling naar de top. Hij kon niet meer op zijn poten staan en moest per brancard naar beneden worden gebracht.
Leider Hongkong kan plannen in parlement niet uitspreken door protest
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 09:39)


Het bestuur van Hongkong heeft op de eerste bijeenkomst van het parlement in maanden een pijnlijke nederlaag geleden. De oppositie voorkwam dat leider Carrie Lam de plannen voor het nieuwe parlementaire jaar kon uitspreken. Parlementsleden eisten luidkeels haar aftreden en projecteerden protestslogans op de muur achter haar.
Twee jaar na aanslag op Maltese journalist nog geen spoor van opdrachtgevers
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 07:47)


Daphne Caruana Galizia was niet alleen de meest gelezen, maar waarschijnlijk ook de meest gehate journalist op Malta. Zonder aanziens des persoons legde ze bloot hoe zakenlieden, politici en ambtenaren zichzelf verrijken. Op 16 oktober 2017 kwam de 53-jarige journalist om het leven toen een bom onder haar auto tot ontploffing werd gebracht.
THUMB
Nachtelijke onderhandelingen in Brussel leveren nog geen brexit-deal op
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 07:20)


Het is Europese en Britse onderhandelaars na een nacht onderhandelen nog niet gelukt om een doorbraak te vinden als het gaat om een nieuwe overeenkomst over de brexit. Een EU-diplomaat laat aan persbureau AP weten dat er vandaag verder wordt overlegd.
'Tropische' gletsjers in Andesgebergte verdwijnen in hoog tempo
Bron:nu.nl / buitenland

(16-10-2019 07:01)


Bij de opwarming van het klimaat wordt al gauw aan de smeltende poolkappen gedacht, maar ook gletsjers in gebergten wereldwijd worden kleiner. Er zijn weinig plekken waar dat zo snel gaat als in Peru, blijkt uit nieuw onderzoek. In zestien jaar tijd is bijna 30 procent weggesmolten.
THUMB
Dodental na orkaan Hagibis in Japan loopt verder op
Bron:NOS / buitenland

(16-10-2019 04:11)


Het dodental van de orkaan Hagibis in Japan is verder opgelopen naar 74. Volgens de Japanse publieke omroep NHK zijn veel mensen verdronken, doordat rivieren buiten hun oevers traden. Twaalf mensen worden nog altijd vermist, 220 mensen raakten gewond.
Dodental tyfoon Japan stijgt tot 74
Bron:AD / buitenland

(16-10-2019 03:02)


Het dodental van de tyfoon Hagibis in Japan is gestegen tot 74. Dat meldt de Japanse publieke omroep NHK. Tot nu toe zijn 220 gewonden behandeld en wordt nog gezocht naar 12 vermisten na het noodweer afgelopen weekend.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: