Rellen in Parijs na WK-winst, winkelruiten sneuvelen, traangas ingezet
Bron:AD / buitenland

(15-07-2018 21:55)


Franse supporters zetten Parijs op stelten na de winst op het WK. Op verschillende plekken in de Franse hoofdstad loopt het uit de hand. Winkelruiten en ramen van restaurants sneuvelen. De oproerpolitie zet traangas in tegen de supporters.
Groot feest in Parijs én in Zagreb na WK-finale: 'On est les champions!'
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(15-07-2018 21:33)


In Parijs is een volksfeest losgebarsten na het winnen van de WK-finale. Ook elders in het land gingen miljoenen Fransen de straat om te vieren dat hun land de beste is. Opvallend genoeg ook feest in Kroatië, de verliezend finalist. "Zó vier je dus een tweede plek op een WK.
THUMB
Ministers G7-landen vragen om opheldering Rusland over MH17
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2018 20:53)


De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen hebben Rusland opgeroepen om opheldering te verschaffen over het neerhalen van het passagiersvliegtuig MH17. 
Tranen van Thaise jongens voor duiker die overleed tijdens reddingsactie
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(15-07-2018 20:25)


De twaalf voetballertjes die afgelopen week werden gered uit de Thaise grot, hoorden gisteren pas dat er iemand is omgekomen tijdens de reddingsactie. De jongens moesten huilen om de duiker die omkwam tijdens de reddingsactie.
THUMB
Cuba erkent privébezit, 'onder Castro was dit vloeken in de kerk'
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 19:35)


In de nieuwe grondwet van het communistische Cuba wordt privébezit weer erkend, melden staatsmedia. Dat lijkt revolutionair voor het Midden-Amerikaanse land: het hebben van privébezit werd zo veel mogelijk beperkt sinds Fidel Castro in 1959 aan de macht kwam.
Jagers verdacht van neerschieten 6-jarig meisje
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(15-07-2018 18:56)


Een 6-jarig meisje is in de Duitse deelstaat Thüringen waarschijnlijk door een jager neergeschoten en ernstig gewond geraakt.
Parijs ontploft van vreugde na WK-winst: 'Het leek alsof de aarde trilde'
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 18:37)


Al lang voor het fluitsignaal is de menigte in hartje Parijs uitzinnig, maar als het verlossende signaal klinkt, lijkt de boel te ontploffen. Tienduizenden Fransen springen, hossen, steken vuurwerk af en schreeuwen zichzelf schor van vreugde. "Er is complete gekte losgebarsten", zegt correspondent Frank Renout.
Geredde Thaise voetballers eren omgekomen reddingswerker
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 17:37)


De twaalf jonge voetballers die afgelopen week uit een ondergelopen Thaise grot zijn gered, treuren om de vrijwilliger die is omgekomen tijdens de internationale reddingsoperatie. De duiker, een voormalig marine-man, stierf op 6 juli aan de gevolgen van het zuurstoftekort dat hij opliep tijdens het installeren van zuurstoftanks in het grottencomplex.
Demonstratie Rabat om celstraffen leiders protestbeweging Rif
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 17:04)


In de Marokkaanse hoofdstad Rabat zijn tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de celstraffen voor de leiders van de protestbeweging in de Rif. De demonstranten dragen afbeeldingen van de veroordeelden en eisen hun vrijlating.
THUMB
Botswana overweegt jachtverbod olifanten op te heffen
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 16:11)


De regering van Botswana overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten te schrappen. Volgens de overheid brengen de dieren veel schade toe aan landbouwgewassen en lopen kleine boeren daardoor veel geld mis. Natuurbeschermingsorganisaties schatten dat er zo'n 130.
THUMB
G7 roept Rusland op om opheldering te geven over MH17
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 21:54)


De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen roepen Rusland op om snel opheldering te geven over het neerstorten van vlucht MH17. Dinsdag is het precies vier jaar geleden dat het vliegtuig boven Oekraïne werd neergehaald met een luchtdoelraket.
'Laatste Koerden van YPG vertrokken uit Syrische stad Manbij'
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2018 21:02)


De laatste strijders van de Koerdische YPG-militie zijn vertrokken uit de Syrische stad Manbij. 
THUMB
G7: Rusland moet opheldering geven over MH17
Bron:AD / buitenland

(15-07-2018 20:32)


De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen hebben Rusland opgeroepen om opheldering te verschaffen over het neerstorten van het passagiersvliegtuig MH17. De Boeing werd op weg van Schiphol naar Maleisië in juli 2014 door een luchtdoelraket in Oost-Oekraïne neergehaald.
THUMB
Rechtbank bestormd op nieuwe dag van demonstraties in Zuid-Irak
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 20:00)


Voor de zesde dag op rij zijn in het zuiden van Irak duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren voor betere openbare diensten en meer werkgelegenheid. In de stad Samawa werden twee demonstranten gedood door de veiligheidstroepen toen honderden mensen een rechtbankgebouw bestormden, meldt persbureau Reuters op basis van de lokale politie.
Huilen na verlies WK finale? Nee hoor, Kroaten vieren groot feest
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(15-07-2018 19:19)


Het is moeilijk voor te stellen voor de gemiddelde Nederlandse voetbalfan, maar in Kroatië is direct na de verloren WK-finale weinig verdriet te bespeuren.
THUMB
Aangeklaagde president Sudan in vip-lounge WK-finale
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 18:55)


De wegens genocide aangeklaagde Sudanese president Omar al-Bashir heeft in Moskou de WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië bijgewoond. Hij zat, samen met andere staatshoofden en regeringsleiders, in de viplounge van het Loezjniki-stadion. Ook de presidenten Poetin en Macron zagen hoe het Franse elftal zegevierden.
Pussy Riot bestormt veld tijdens WK-finale
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 17:57)


De WK-finale tussen Frankrijk en Kroatië in Moskou is kort na het begin van de tweede helft onderbroken nadat vier personen het veld op waren gestormd. Het bleek te gaan om een protestactie van de Russische protestbeweging Pussy Riot. Een van de actievoerders, die allen in ouderwetse politieuniformen waren gekleed, wist de middencirkel te bereiken.
Protestband Pussy Riot bestormt veld tijdens WK-finale
Bron:RTL Nieuws / buitenland

(15-07-2018 17:33)


De finale van het WK-voetbal tussen Frankrijk en Kroatië is onderbroken toen enkele demonstranten het veld opliepen. Toegesnelde beveiligers verwijderden vier mensen van het veld. De Russische protestband Pussy Riot claimt dat zij het veld hebben bestormd.
THUMB
Duizenden Finnen demonstreren in Helsinki tegen Trump en Poetin
Bron:nu.nl / buitenland

(15-07-2018 16:56)


Ongeveer 2.500 Finnen zijn een dag voor de topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin in de Finse hoofdstad Helsinki de straat opgegaan om te protesteren tegen de twee wereldleiders.
'VS en China met elkaar op de vuist, dat is desastreus voor de wereldeconomie'
Bron:NOS / buitenland

(15-07-2018 15:46)


Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China loopt steeds verder op. De landen leggen elkaar al maanden over en weer heffingen op van tientallen miljarden dollars. De VS nam deze week een nieuwe stap door nog eens zesduizend Chinese producten extra te belasten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: