'Vier mensen opgepakt na ongeregeldheden bij Catalaanse protesten'
Bron:nu.nl / buitenland

(21-02-2019 16:31)


Vier mensen zijn opgepakt vanwege ongeregeldheden tijdens Catalaanse protesten in Spanje. Op meerdere locaties in het land gingen de separatisten de straat op om hun onvrede te uiten over het proces tegen de Catalaanse leiders.
Kritiek op Britse dierentuin die bezoekers laat touwtrekken met leeuw
Bron:AD / buitenland

(21-02-2019 15:32)


Een Britse dierentuin krijgt bakken kritiek van dierenrechtenactivisten, omdat ze bezoekers voor 17 euro laten touwtrekken met leeuwen en tijgers. Een nogal wrede competitie, vinden de initiatiefnemers van een petitie, die de dierentuin oproept ermee te stoppen.
Dode en zieken na maaltijd in sterrenrestaurant Valencia
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 15:05)


De Spaanse autoriteiten onderzoeken de dood van een 46-jarige vrouw in Valencia. Ze had samen met haar man en zoon gegeten in het sterrenrestaurant Riff toen ze ziek werd en overleed. Haar man en zoon werden ook ziek, maar zij hadden mildere symptomen.
THUMB
Braziliaanse politie rolt 'Air Cocaïne' op
Bron:AD / buitenland

(21-02-2019 14:27)


De federale Braziliaanse politie heeft 47 vliegtuigen in beslag genomen van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog. In deze politieoperatie die 'Flak' heet, zijn 54 arrestatiebevelen uitgevaardigd en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking.
Nasa zoekt grappige astronaut voor missie naar Mars
Bron:AD / buitenland

(21-02-2019 14:13)


De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa is op zoek naar astronauten met gevoel voor humor die voor een vrolijke noot kunnen zorgen tijdens toekomstige missies naar de rode planeet Mars. Volgens Nasa is een komisch bemanningslid cruciaal om de sfeer aan boord van een ruimteschip, dat circa acht maanden onderweg zal zijn, goed te houden.
Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen van drugsbende in beslag
Bron:nu.nl / buitenland

(21-02-2019 13:41)


De federale Braziliaanse politie neemt 47 vliegtuigen van een bende die cocaïne en andere drugs over de wereld vloog in beslag. In de politieoperatie, die Flak heet, zijn 54 arrestatiebevelen en meer dan tachtig bevelen tot huiszoeking uitgevaardigd.
THUMB
Verwoestende brand Dhaka mede door tekort aan bluswater
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 13:17)


Een brand in het oude centrum van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, heeft geleid tot de verwoesting van verschillende huizenblokken. Het dodental staat op 70, maar zal waarschijnlijk nog stijgen. Veel van de tientallen gewonden verkeren in levensgevaar.
Eerste groep Iraakse IS-strijders overgedragen aan Irak
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 13:09)


Een groep van zo'n 150 door de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) gevangen genomen IS-strijders is overgedragen aan het Iraakse leger. Het merendeel bestaat uit Irakezen, maar er zijn ook IS'ers uit andere landen bij. Het is de eerste groep die door de door de SDF is overgedragen.
THUMB
'Gezochte Talibanleider verborg zich jarenlang vlak bij Amerikanen'
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 13:00)


Na de aanslagen van 9/11 zochten de Amerikanen twaalf jaar lang naar hem: Taliban-leider Mullah Omar. Hij werd samen met Osama bin Laden gezien als het brein achter de aanvallen op de VS. Maar Mullah Omar was niet gevlucht. Hij zat al die tijd in door de Amerikanen en de NAVO gecontroleerd gebied, verstopt in zijn thuisbasis: de provincie Zabul in Afghanistan.
Uitspraken Navratilova houden sport- en transgenderwereld al dagen bezig
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 11:43)


Voormalig tenniskampioene Martina Navratilova, die decennialang gold als een boegbeeld van de homobeweging, heeft de toorn gewekt van Athlete Ally, een belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. In een interview met de Sunday Times sprak Navratilova zich uit tegen deelname van transgenders in de vrouwensport.
Duits-Marokkaans stel in Duitsland verdacht van voorbereiden aanslag
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 16:30)


Een Duits-Marokkaans stel is in de omgeving van Frankfurt gearresteerd op verdenking van het voorbereiden van een aanslag. Ook heeft de politie vijftien woningen doorzocht, meldt het Duitse openbaar ministerie in Frankfurt. De twee moslims waren volgens de aanklager in een vroege fase van voorbereidingen.
Zelfrijdende busjes uit mislukte proef Wageningen gaan de grens over
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 15:09)


Reizigers kunnen vanaf vandaag op het Duitse vliegveld Weeze instappen in een Gelderse WEpod. De zelfrijdende busjes zijn gebruikt in een mislukt project in Wageningen. WEpods zijn busjes zonder stuur of chauffeur, die op de openbare weg mogen rijden.
Duizenden Belgische 'klimaatspijbelaars' marcheren met Zweeds boegbeeld
Bron:nu.nl / buitenland

(21-02-2019 15:05)


Duizenden 'klimaatspijbelaars' lopen donderdag opnieuw een mars voor het klimaat in Brussel. Volgens een schatting van de politie zijn het er zo’n 7.500. Zij worden voor het eerst sinds het ontstaan van de Belgische beweging vergezeld door de Zweedse Greta Thunberg (16).
Israël wil vannacht geschiedenis schrijven en naar de maan
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 14:25)


Israël wil vannacht vanaf Cape Canaveral in Amerika een onbemande sonde naar de maan sturen. Als alles volgens plan gaat is Israël, na de Sovjet-Unie, Amerika en China, het vierde land dat op de maan landt. Ook is het de eerste maanmissie die door private investeerders is gefinancierd.
THUMB
Vermiste hond na 101 dagen terug bij zijn baasjes
Bron:AD / buitenland

(21-02-2019 13:43)


Na 101 dagen is hond Kingston weer herenigd met zijn baasjes. De hond verdween spoorloos tijdens de verwoestende natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië afgelopen najaar.
THUMB
Acteur Jussie Smollett aangehouden voor valse aangifte over mishandeling
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 13:39)


De Amerikaanse acteur en zanger Jussie Smollett is aangehouden op verdenking van het doen van een valse aangifte. Dat heeft de politie in Chicago bekendgemaakt. Hij heeft zichzelf aangegeven nadat hij officieel als verdachte was aangemerkt. De 36-jarige openlijk homoseksuele acteur, bekend van de tv-serie Empire, stapte vorige maand naar de politie met het verhaal dat hij op straat was mishandeld door twee mannen.
‘Vrouw overlijdt na eten van giftige paddenstoel in restaurant met Michelin-ster’
Bron:AD / buitenland

(21-02-2019 13:10)


Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek begonnen naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Aanleiding is het overlijden van een 46-jarige vrouw. Ook zijn achttien andere gasten ziek geworden na een bezoek aan het restaurant. Ze hadden allemaal het verrassingsmenu met daarin morieljes besteld.
THUMB
Veel slachtoffers bij brand in appartementengebouw
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 13:02)


Bij een enorme brand in Dhaka, de hoofdstad van het Aziatische land Bangladesh, zijn zeker 70 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. Vlammenzee Het vuur ontstond in een ruimte waar plastic en chemische middelen stonden opgeslagen.
Verrassing: reuzenschildpad is toch niet uitgestorven
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 12:37)


Onderzoekers in Ecuador zijn superblij: ze hebben een extreem bijzondere reuzenschildpad gevonden. Ze dachten dat deze soort al 100 jaar uitgestorven was. Het gaat om de Fernandina schildpad. De schildpad is gevonden op één van de Galapagos-eilanden.
THUMB
Deze waterval lijkt in brand te staan
Bron:NOS / buitenland

(21-02-2019 11:26)


Het lijkt misschien net alsof deze waterval uit een natuurpark in de Verenigde Staten in brand staat. Toch is dat niet zo. Van deze watervallen stroomt gewoon water af. Maar, door de lage stand van de zon, kleurt het water geel-oranje. Daardoor krijgt de waterval een bijzondere gloed.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: