Luka Modrić is de beste Voetballer van het Jaar
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 07:46)


De topvoetballer Luka Modric is de beste Voetballer van het Jaar. Afgelopen tien jaar was het altijd een strijd tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Nu gaat de topvoetballer uit Kroatië met de prijs naar huis. Stemmen Luka Modric kreeg de meeste stemmen.
Streep door schieten grizzlyberen Yellowstone
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 07:32)


Grizzlyberen in en rond het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten moeten weer beschermd worden. Ze komen weer op de lijst van beschermde dieren, heeft een Amerikaanse federale rechter bepaald. De beslissing is een tegenvaller voor jagers. Die waren juist van plan om voor het eerst na ruim veertig jaar weer op de beren te schieten.
Grizzlybeer weer beschermde diersoort in nationaal park VS
Bron:nu.nl / buitenland

(25-09-2018 06:48)


De grizzlybeer is weer een beschermde diersoort in het nationale park Yellowstone in de Verenigde Staten. Dat heeft rechter Dana Christensen in Montana bepaald. 
THUMB
Oprichters Instagram dienen ontslag in
Bron:AD / buitenland

(25-09-2018 05:29)


De twee oprichters van Instagram hebben hun ontslag ingediend en willen de fotodeeldienst in de komende weken verlaten. Kevin Systrom en Mike Krieger hebben hun aanstaande vertrek op een blog bevestigd na berichtgeving daarover in The New York Times.
THUMB
Blok pleit in New York voor netwerk tegen mensenhandelaren
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 03:07)


Nederland gaat een internationaal netwerk oprichten om tegoeden van mensenhandelaren sneller te traceren en te bevriezen. Dat is de uitkomst van een mede door ons land georganiseerde ministeriële conferentie in New York. "We willen dat er in de VN-Veiligheidsraad een afspraak komt dat alle landen rapporteren op de manier waarop ze dit soort sancties implementeren", zegt minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok in Met Het Oog Op Morgen op NPO Radio 1.
THUMB
Luiers en borstvoeding, baby premier Nieuw-Zeeland mee naar VN-vergadering
Bron:AD / buitenland

(25-09-2018 00:30)


Het was geen moeilijke keuze voor de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, die maandag de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York toesprak. Drie maanden geleden beviel ze van haar dochtertje Neve Te Aroha. En aangezien de baby borstvoeding krijgt en dus dicht bij haar mama moet zijn, ging de kleine vandaag gewoon mee.
OM onderzoekt moord op Nederlandse journalisten in El Salvador in 1982
Bron:nu.nl / buitenland

(24-09-2018 22:47)


Sinds vijf jaar loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de verantwoordelijken voor de dood van de vier IKON-journalisten in El Salvador.
Iran arresteert 22 mensen voor dodelijke aanslag Ahvaz
Bron:AD / buitenland

(24-09-2018 21:36)


Iran heeft 22 mensen gearresteerd in verband met de dodelijke aanslag op een militaire parade in Ahvaz, in het zuidwesten van het land. Dat heeft het ministerie van Informatie bekendgemaakt.
Rusland eist onmiddellijke vrijlating van in Noorwegen opgepakte 'spion'
Bron:nu.nl / buitenland

(24-09-2018 20:58)


Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Noorse ambassadeur in Moskou ontboden om bezwaar te maken tegen de arrestatie van een Russisch staatsburger in Oslo.
Kavanaugh tegen Senaatscommissie: beschuldigingen zijn karaktermoord
Bron:NOS / buitenland

(24-09-2018 19:59)


Brett Kavanaugh, kandidaat-rechter voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, is niet van plan zich terug te trekken voor die hoge functie. Hij verdedigt zich in een brief aan een Senaatscommissie fel tegen beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Boyband BTS spreekt op belangrijke vergadering
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 07:36)


De Koreaanse boyband BTS heeft een toespraak gehouden voor leiders vanuit de hele wereld. Daarin vertelden ze dat ze liefde het allerbelangrijkste vinden. Van jezelf houden Kim Nam Jun hield de toespraak. Toen hij 9 of 10 jaar was, begon hij na te denken over wat andere mensen van hem zouden vinden.
400 jaar oud scheepswrak in Portugal: 'Belangrijkste vondst ooit'
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 06:57)


De vondst van de eeuw wordt het genoemd, een 400 jaar oud scheepswrak dat begin deze maand werd gevonden voor de kust van Portugal. Het Portugese schip, dat volgeladen lag met Indiase kruiden, is waarschijnlijk gezonken toen het vanuit India op weg was naar Lissabon.
THUMB
Rampgebied bosbrand Griekenland nog lang niet klaar voor winter
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 06:18)


Het is stil in Mati. De stilte wordt af en toe doorbroken door zaagmachines en een enkele tractor die omgezaagde bomen verplaatst. Hier en daar zijn inwoners begonnen met reparaties aan hun huizen. Maar twee maanden na de vernietigende bosbrand, die 99 slachtoffers eiste, zijn er maar weinig mensen die nog in het dorp wonen.
THUMB
Beoogd opperrechter Kavanaugh ontkent #Metoo-beschuldigingen
Bron:AD / buitenland

(25-09-2018 03:37)


Brett Kavanaugh, de door president Donald Trump genomineerde opperrechter in spe die wordt beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag, heeft die aantijgingen maandagavond ontkend in een interview met de Amerikaanse tv-zender Fox News.
'Vondst van decennium': eeuwenoud scheepswrak voor kust Portugal
Bron:AD / buitenland

(25-09-2018 02:09)


Voor de kust van Portugal hebben archeologen een scheepswrak gevonden dat daar waarschijnlijk al zo'n vierhonderd jaar ligt. Het schip is in de buurt van Lissabon gezonken, vermoedelijk toen het terugkeerde uit India met specerijen.
Russische oppositieleider Navalny vrijgelaten en opnieuw opgesloten
Bron:NOS / buitenland

(25-09-2018 00:14)


De Russische oppositieleider Aleksej Navalny is opnieuw veroordeeld voor het organiseren van een illegale demonstratie. Hij moet twintig dagen de gevangenis in. Navalny werd vanochtend gearresteerd direct nadat hij de Moskouse gevangenis had verlaten waar hij een straf van dertig dagen had uitgezeten.
THUMB
OM: strafrechtelijk onderzoek naar dood IKON-journalisten
Bron:NOS / buitenland

(24-09-2018 21:37)


Er loopt sinds vijf jaar een strafrechtelijk onderzoek naar de verantwoordelijken voor de dood van de vier IKON-journalisten in El Salvador. Dat vertelde Jos van Dongen van het tv-programma Zembla vanavond in Nieuwsuur. De woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover Nieuwsuur dat er inderdaad sinds 2013 een strafrechtelijk onderzoek loopt.
THUMB
Nieuw-Zeelandse premier neemt baby mee naar VN-vergadering
Bron:NOS / buitenland

(24-09-2018 21:31)


Dit jaar is er een wel heel jonge deelnemer aanwezig bij de algemene vergadering van de VN in New York. De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft haar baby meegenomen. Ardern beviel eind juni van dochter Neve Te Aroha en omdat het meisje borstvoeding krijgt moet ze dicht bij haar moeder in de buurt blijven.
Regering Italië wil nieuwe, strengere migratiewetgeving
Bron:NOS / buitenland

(24-09-2018 20:44)


De Italiaanse regering heeft, ondanks veel protest, een wet gepresenteerd waardoor het voor migranten lastiger wordt om bescherming te krijgen en het voor Italië makkelijker wordt om "gevaarlijke of criminele" asielzoekers uit te zetten. De populistische regering wil het aantal migranten terugdringen.
THUMB
Onderminister Rosenstein en Trump praten donderdag na berichten ontslag
Bron:nu.nl / buitenland

(24-09-2018 18:24)


De Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein zou volgens Amerikaanse media maandag zijn ontslag hebben ingediend bij de stafchef John Kelly van het Witte Huis. Het Witte Huis heeft laten weten dat president Donald Trump donderdag met Rosenstein zal praten over de kwestie.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: