Economie
Ouder >> 
Werknemers werken meer uren sinds coronacrisis, even vaak overspannen
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 12:52)


Werknemers zijn tijdens de coronacrisis meer uren gaan werken, dat geldt zowel voor mensen die thuiswerken als personeel dat op locatie aan de slag is. Ze worden daar niet vaker overspannen van, concludeert TNO op basis van een vrijdag gepubliceerde enquête onder ruim tienduizend mensen.
Ryanair snijdt nog verder in capaciteit voor begin najaar
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 11:19)


Ryanair brengt de capaciteit voor de maand oktober met nog eens 20 procent terug, laat de maatschappij vrijdag weten. Eerder maakte de Ierse prijsvechter al bekend volgende maand veel minder vliegtuigen in te zetten door het grotendeels wegvallen van de vraag.
ACM onderzoekt prijsafspraken bij leveranciers van woonspullen
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 11:09)


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is deze week binnengevallen bij meerdere leveranciers van woonspullenverkopers in een onderzoek naar kartelvorming, meldt de marktautoriteit vrijdag. Het gaat om de branche wooninrichting, waar onder meer keukenwinkels, lampenzaken, parketverkopers en beddenwinkels onder vallen.
Euronext maakt goede kans op overname Italiaanse beurs
Bron:RTL Z / economie

(18-09-2020 09:52)


Euronext, onder meer eigenaar van de Amsterdamse beurs, lijkt een goede kans te maken om de beurs van Milaan over te nemen. De eigenaar van de Italiaanse beurs voert namelijk exclusieve gesprekken met Euronext.
THUMB
Amerikaanse transportautoriteit positief over aanpassingen Boeing 737 MAX
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 08:47)


Boeing boekt vooruitgang bij de aanpassingen in de cockpit en de softwaresystemen van de Boeing 737 MAX, zegt de Amerikaanse National Transportation Safety Board (NTSB) vrijdag. De vliegtuigfabrikant moet wijzigingen aanbrengen vanwege ontwerpfouten.
THUMB
In de cafés wordt juist in die laatste uurtjes veel omzet behaald
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 07:09)


De horeca vreest voor de maatregel dat de cafés en restaurants in de grote steden en omliggende gemeente vanaf middernacht het licht moeten aandoen en een uur daarna moet sluiten. In de nachtelijke uren wordt duidelijk meer omzet behaald dan vroeg op de dag, zegt directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vrijdag.
Europese reissector voert gezamenlijk de druk op tegen quarantaines
Bron:nu.nl / economie

(18-09-2020 06:31)


De Europese reis- en luchtvaartsector doet een dringend beroep op de Europese Commissie (EC) om de overheden te bewegen een einde te maken aan quarantaineregimes. In plaats daarvan zouden gecoördineerde beperkingen kunnen komen en afspraken over testen.
Met name harde klappen door corona in logistiek en horeca
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 23:01)


Receptionistes, horecapersoneel en medewerkers in de logistiek waren in het tweede kwartaal de belangrijkste gedupeerden van het coronavirus. In die beroepsgroepen verloren de meeste mensen hun baan, zo blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
THUMB
Horeca in coronabrandhaarden om 01.00 uur dicht, groepsgrootte maximaal 50
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 19:21)


Horecazaken in coronabrandhaarden mogen vanaf 0.00 uur niemand meer binnenlaten en om 01:00 uur sluiten. Ook wordt de groepsgrootte aangepast naar maximaal 50 personen. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Morgen worden die regionale maatregelen bekendgemaakt.
Voor het eerst maatpakken voor vrouwen in Londense straat Savile Row
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 17:56)


In de Londense straat Savile Row, bekend van de maatkleding voor mannen, is donderdag een kleermakerij voor vrouwen geopend. Daarmee krijgt het mannenbolwerk na ruim tweehonderd jaar een zaak waar maatpakken voor vrouwen worden gemaakt.
Toezichthouder verdenkt woninginrichtingbranche van kartelvorming
Bron:NOS / economie

(18-09-2020 11:25)


De Autoriteit Consument en Markt (ACM) start een onderzoek naar mogelijke kartelvorming in de sector voor woninginrichting. Eerder deze week heeft de toezichthouder bij verschillende bedrijven invallen gedaan. De ACM vermoedt dat "een aantal leveranciers" aan winkeliers oplegt welke consumentenprijs zij moeten vragen voor bepaalde producten.
ACM vermoedt verboden prijsafspraken in woninginrichting-branche
Bron:RTL Z / economie

(18-09-2020 11:13)


De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt of er sprake is van een kartel in de woninginrichtingssector. De toezichthouder heeft aanwijzingen dat er prijsafspraken worden gemaakt, met als gevolg dat consumenten mogelijk duurder uit zijn.
Hoera, je krijgt verzekeringspremie terug (maar niet in Nederland)
Bron:RTL Z / economie

(18-09-2020 10:17)


Weggebruikers in Nieuw-Zeeland kregen eerder deze week bericht van hun autoverzekering: ze krijgen bijna de helft van twee maanden verzekeringspremie teruggestort, omdat er tijdens de lockdown nauwelijks (schade) werd gereden. Ook in Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten krijgen automobilisten geld terug, maar in Nederland hoef je daar niet op te rekenen.
THUMB
'ByteDance wil TikTok in VS naar de beurs brengen'
Bron:RTL Z / economie

(18-09-2020 09:19)


Om de Amerikaanse president Trump gunstig te stemmen over de voorgenomen deal met Oracle, overweegt TikTok-eigenaar ByteDance om TikTok in de VS naar de beurs te brengen.
Loononderhandelingen weer van start; 'Supermarktpersoneel moet meeprofiteren'
Bron:NOS / economie

(18-09-2020 07:26)


Maandenlang hebben de onderhandelingen over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden vrijwel stilgelegen, maar nu start het langzaamaan weer op. En dat is hoog tijd, want een recordaantal cao's is verlopen. Over de twee cao's voor 300.000 medewerkers van supermarkten werd gisteravond voor het eerst tussen werkgevers en vakbonden onderhandeld.
'Werk is veranderd door corona, maar niet ten nadele van gezondheid'
Bron:NOS / economie

(18-09-2020 06:31)


Van zes op de tien werknemers is het werk door corona veranderd, maar dat heeft niet geleid tot een verstoring van de balans tussen werk en privé. Ook is het aantal werknemers met een burn-out op hetzelfde niveau gebleven als voor de crisis. Onderzoeksbureau TNO concludeert dit op basis van de eerste bevindingen van een onderzoek onder ruim 10.
Recordafname aantal werkenden in tweede kwartaal
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 23:04)


Het afgelopen kwartaal zijn bijna 340.000 mensen die in het eerste kwartaal nog betaald werk hadden, zonder baan komen te zitten. Deze groep werd werkloos of verliet - al dan niet tijdelijk - de arbeidsmarkt, zo blijkt uit vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Landen OPEC+ overwegen noodbijeenkomst door toenemende coronabesmettingen
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 19:59)


Oliekartel OPEC en een aantal andere olieproducerende landen, verenigd in OPEC+, komen in oktober mogelijk bijeen voor een noodbijeenkomst. Dat vertellen ingewijden donderdag. De mogelijke top is volgens de olieproducerende landen nodig, wanneer de vraag naar olie blijft dalen door het toenemende aantal coronabesmettingen.
THUMB
Nieuw Europees klimaatbeleid raakt Schiphol en KLM rechtstreeks
Bron:NOS / economie

(17-09-2020 19:15)


De aanpak van klimaatverandering wordt fors aangescherpt, als het aan de Europese Commissie ligt. De Nederlandse vicevoorzitter Frans Timmermans heeft vanmiddag in Brussel de al uitgelekte plannen gepresenteerd. "Dit probleem lost zich niet vanzelf op.
'Nieuwe test TNO: de helft goedkoper én snellere uitslag'
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 17:55)


Onderzoeksinstituut TNO gaat een corona sneltest onderzoeken. Deze zou net zo betrouwbaar zijn als de bestaande test van de GGD, maar wel veel sneller én zeker de helft goedkoper. Dat kan de overheid wekelijk vele miljoenen euro's schelen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: