Economie
Ouder >> 
THUMB
Britse importeur: ‘Mijn lading varkensvlees is door brexit-formaliteiten weggerot in Rotterdamse hav
Bron:AD / economie

(22-01-2021 21:59)


De Londense vleesimporteur DH Foods heeft vijf containers met varkensvlees moeten weggooien omdat de vrachtwagens zo lang vaststonden in de Rotterdamse haven dat de lading begon te rotten.
Boete van 95 euro voor overtreden avondklok, maar 'hoge pakkans werkt beter'
Bron:RTL Z / economie

(22-01-2021 18:20)


Als je zaterdag na 21.00 uur zonder goede reden op straat bent, dan loop je kans op een boete van 95 euro voor het overtreden van de avondklok. In de landen om ons heen is die boete vaak zelfs nog een stuk hoger. Maar werkt een hoge boete wel?
Banken openen deel geldstortautomaten weer na plofkraakrisico's
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 17:06)


Banken heropenen maandag verspreid over het land veertig geldstortautomaten voor ondernemers. De automaten zullen uit veiligheidsoverwegingen tijdens de openingsuren permanent worden bewaakt en iedere dag worden geleegd. Zo moet worden voorkomen dat ze doelwit van plofkraken worden.
ING voldoet aan strengere eisen en blijft huisbankier van de overheid
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 16:40)


Het betalingsverkeer van de overheid wordt de komende tijd toch geregeld door ING. Na de schikking die het Openbaar Ministerie (OM) met de bank trof vanwege de witwasaffaire, werd het contract dat ING als huisbankier had met het Rijk niet automatisch verlengd.
Gesloten geldstortautomaten deels weer open, met bewaking
Bron:NOS / economie

(22-01-2021 16:32)


Twee weken geleden besloten banken en Geldmaat om alle ruim 500 sealbagautomaten in Nederland te sluiten. Maar nu gaan 40 daarvan weer open. Die automaten waar ondernemers geld kunnen storten, worden dan wel continu bewaakt tijdens openingstijden en iedere dag geleegd.
THUMB
KLM vliegt toch intercontinentaal, nog geen oplossing voor sneltestplicht
Bron:NOS / economie

(22-01-2021 15:11)


Een aantal intercontinentale vluchten van de KLM, naar onder andere Panama City, Rio de Janeiro en Washington D.C., is vandaag gewoon volgens schema vertrokken. Dit ondanks aankondigingen van KLM-directeur Elbers dat er vanaf dit weekeinde geen intercontinentale vluchten meer kunnen worden uitgevoerd, als gevolg van de nieuwe dubbele testverplichting.
THUMB
Volkswagen zag winst halveren in coronajaar 2020
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 13:12)


Volkswagen, de grootse autofabrikant ter wereld, zag de winst vorig jaar halveren. Dit kwam onder meer doordat het bedrijf door de uitbraak van COVID-19 fabrieken moest sluiten. Wel kon het concern in de laatste maanden van 2020 weer wat meer auto's afleveren, meldt de Duitse autobouwer vrijdag.
‘Wanhopige kappers gaan illegaal knippen, ze moeten eten’
Bron:AD / economie

(22-01-2021 12:38)


Het kabinet verruimt de steun aan ondernemers fors, maar niet iedereen is daar tevreden over. Kappersbond Anko wordt overspoeld met telefoontjes van wanhopige leden die nú extra geld nodig hebben. ,,Ja, onze leden overwegen illegaal te gaan knippen.
THUMB
Minister zet deur op een kier voor KLM om aan sneltestplicht te ontkomen
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 12:34)


Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft vrijdag de deur op een kiertje gezet voor KLM om niet aan de aankomende sneltestplicht te hoeven voldoen. De luchtvaartmaatschappij moet wel, in overleg met het RIVM, voor een veilig alternatief zorgen.
Europese webwinkels in trek, dit zijn je rechten als consument
Bron:RTL Z / economie

(22-01-2021 10:48)


We bestellen steeds vaker pakketjes bij webwinkels in andere Europese landen. Vanwege het assortiment, of lagere prijzen. Een pakketje weer retour sturen, gaat alleen niet altijd even makkelijk.
Schuldeisers negeren oproep om schulden toeslagenaffaire kwijt te schelden
Bron:NOS / economie

(22-01-2021 18:42)


Meerdere gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben deze week toch te horen gekregen dat ze private schulden verder moeten aflossen. Schuldeisers gaan daarmee in tegen de oproep van staatssecretaris van Huffelen (D66) van Financiën aan private schuldeisers, zoals energiebedrijven en woningcorporaties, om schulden van gedupeerden kwijt te schelden.
Festivals en evenementen opgelucht om coronasteun, maar onzekerheid blijft
Bron:RTL Z / economie

(22-01-2021 17:22)


Voor het eerst sinds de corona-uitbraak komt er een garantiefonds voor organisatoren van festivals en evenementen. Al is ook duidelijk geworden dat voor 1 juli nergens op gerekend hoeft te worden. "Wij gaan door met organiseren, al doen we dat nog rustig aan", zegt festivalmanager Niek Murray van Pinkpop.
THUMB
Goederenvervoer loopt allesbehalve soepel sinds Brexit
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 17:01)


Het vervoer van goederen van en naar het Verenigd Koninkrijk gaat allerminst vlekkeloos. Vooral bij vlees, planten en bloemen gaat het lang niet altijd goed. Dat melden belangenverenigingen voor de logistiek Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofenedex aan NU.
Winkelketens vinden steun onvoldoende: 'Druppel op gloeiende plaat'
Bron:NOS / economie

(22-01-2021 16:38)


Grote winkelketens klagen dat het nieuwe steunpakket van de overheid te weinig steun geeft. "Het is een druppel op een gloeiende plaat", zegt Blokker-eigenaar Michiel Witteveen. Ook Wibra en Scapino vinden dat de steun veel te weinig is en waarschuwen voor de gevolgen op de langere termijn.
Banken heropenen tientallen geldstortautomaten voor ondernemers
Bron:AD / economie

(22-01-2021 16:10)


Banken heropenen maandag verspreid over het land veertig geldstortautomaten voor ondernemers. De automaten zullen uit veiligheidsoverwegingen overdag, gedurende de openingstijden, permanent worden bewaakt en iedere dag worden geleegd. Zo moet worden voorkomen dat ze doelwit worden van plofkraken.
Ruim een derde minder valse eurobiljetten aangetroffen in 2020
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 13:18)


Het aantal in Nederland aangetroffen valse eurobiljetten is in 2020 flink gedaald. In totaal heeft De Nederlandsche Bank (DNB) vorig jaar 25.500 valse biljetten uit de roulatie gehaald, meldt de centrale bank vrijdag. Dat is 34 procent minder dan in 2019.
THUMB
Nobelprijswinnaars: Richt economisch herstel nu op aanpak klimaatcrisis
Bron:nu.nl / economie

(22-01-2021 13:05)


Vijf Nobelprijswinnaars presenteren vrijdag in Groningen een manifest dat is ondertekend door drieduizend wetenschappers uit meer dan honderd landen. Voorafgaand aan een speciale klimaattop die maandag in Nederland wordt gehouden, roepen ze op het economische herstel na de coronacrisis te richten op het afwenden van een volgende, grotere crisis.
Kappersbond: ‘Wanhopige kappers gaan illegaal knippen, ze moeten eten’
Bron:AD / economie

(22-01-2021 12:38)


Het kabinet verruimt de steun aan ondernemers fors, maar niet iedereen is daar tevreden over. Kappersbond Anko wordt overspoeld met telefoontjes van wanhopige leden die nú extra geld nodig hebben. ,,Ja, onze leden overwegen illegaal te gaan knippen.
Ondernemers willen snel hulp van banken 'anders dreigt golf aan faillissementen'
Bron:NOS / economie

(22-01-2021 11:23)


Meer ondernemers komen snel in geldproblemen als de banken weigeren om steun te geven. Daarvoor waarschuwt Inretail, de brancheorganisatie van winkeliers. Die zegt dat ondernemers vaker dan vorig jaar 'nee' te horen krijgen. "Ze zitten in hoge nood en kloppen bij hun huisbankier aan.
Waarom de gemiddelde huizenprijs in december daalde
Bron:AD / economie

(22-01-2021 10:27)


Bestaande koopwoningen waren in december 8,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, maar daalden 0,8 procent ten opzichte van november, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Dat laatste heeft waarschijnlijk met de veranderingen in de overdrachtsbelasting te maken.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: