Economie
Ouder >> 
Instemming, maar ook scherpe kritiek op voorstellen arbeidsmarkt
Bron:NOS / economie

(23-01-2020 18:22)


Van "de commissie-Borstlap toont lef" tot "een catastrofe voor werkend Nederland." Het rapport van de commissie over de arbeidsmarkt roept uiteenlopende reacties op. Dat geldt niet alleen voor de politiek. Ook vakbonden, werkgevers en andere belangenverenigingen hebben gereageerd.
THUMB
Minister van Landbouw: Ophokplicht voor pluimvee is nu niet nodig
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 17:35)


Een ophokplicht is vooralsnog niet nodig, schrijft minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten donderdag in een brief aan de Kamer. De keus om de plicht niet in te voeren, is gemaakt naar aanleiding van advies van de deskundigengroep dierenziekten over het risico voor de vogelgriep.
THUMB
Omstreden webwinkel Neckermann.com is failliet verklaard
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 17:03)


Webshop Neckermann.com is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Dat blijkt uit het insolventieregister, waar het faillissement donderdag is gepubliceerd.
THUMB
Pakketbezorging op de fiets in opkomst, zakelijke markt loopt voorop
Bron:NOS / economie

(23-01-2020 15:58)


Hij is meer en meer te zien in het straatbeeld: de fietskoerier. Niet alleen maaltijden maar ook pakketjes worden steeds vaker bezorgd per fiets. Het kan gaan om medicijnen, bloedmonsters of nieuwe kleren. Fietskoeriers.nl, een platform van fietskoerierbedrijven opgericht door bezorgbedrijf Cycloon, is de afgelopen jaren flink gegroeid.
THUMB
Frankrijk 'zwicht voor Trump', Britten houden vast aan techbelasting
Bron:NOS / economie

(23-01-2020 15:12)


De Britse regering zet de plannen om grote techbedrijven extra belasting te laten betalen door, ondanks druk van de Amerikaanse president Trump om ervan af te zien. Frankrijk zet de plannen juist in de kast, nadat de Verenigde Staten met tegenmaatregelen hadden gedreigd, zeggen bronnen tegen de BBC.
Palladium is meer waard dan goud, met dank aan de hybride auto
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 14:57)


De prijs van palladium, een edelmetaal dat onder meer wordt gebruikt in katalysatoren, schiet als een raket omhoog en het goedje is nu duurder dan goud. De vraag wordt vooral opgedreven door de toename van hybride auto's, strengere milieueisen en China.
RDW: Jeep en Suzuki schonden emissieregels, stikstofuitstoot veel te hoog
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 13:06)


Jeep en Suzuki hebben emissieregels geschonden met de Grand Cherokee en de Suzuki Vitara, concludeert de RDW donderdag. Na verloop van tijd bleek de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) door de modellen vele malen hoger te zijn dan toegestaan.
THUMB
Onterecht ontslag na liegen over contact met huisarts
Bron:RTL Z / economie

(23-01-2020 11:46)


Een horecabedrijf uit Limburg heeft een werknemer ten onrechte op staande voet ontslagen omdat hij gelogen zou hebben over contact met de huisarts na een ziekmelding. De man krijgt alsnog zo'n 10.000 euro mee.
Vrees om coronavirus zet Chinese beurzen lager
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 09:55)


Chinese aandelenmarkten zijn donderdag flink gedaald door vrees om de verspreiding van het coronavirus. De Chinese CSI300 verloor 3,04 procent, de grootste daling sinds 6 mei vorig jaar. In Hongkong stonden aandelen 1,91 procent lager.
'Aanbod van betaalbare woningen bijna gehalveerd in 2019'
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 09:01)


Het aanbod van betaalbare koopwoningen is in 2019 bijna gehalveerd, schrijft makelaarsnetwerk Dynamis donderdag. Het makelaarsnetwerk berekende dat aanbod van betaalbare woningen, woningen van minder dan 250.000 euro, in 2019 is afgenomen van 22.000 naar 13.
THUMB
Bommen uit WO II gevonden op terrein nieuwe Tesla-fabriek in Duitsland
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 18:20)


Bouwvakkers hebben zeven bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden op een terrein in de buurt van Berlijn waar Tesla zijn eerste Europese fabriek wil bouwen. Dat hebben lokale autoriteiten donderdag bekendgemaakt. Wanneer de vondst precies is gedaan, is niet duidelijk.
THUMB
Ondanks angst voor vogelgriep, voorlopig geen ophokplicht voor pluimvee
Bron:RTL Z / economie

(23-01-2020 17:03)


Ondanks de dringende oproep van brancheorganisaties voor een ophokplicht, wil minister Carola Schouten van Landbouw daar nu nog niet aan. De vogelgriep in het oosten van Europa vormt nog geen directe bedreiging voor de Nederlandse pluimveehouderij. Wel houdt haar ministerie de situatie scherp in de gaten.
THUMB
Kledingwebshop Neckermann is failliet
Bron:NOS / economie

(23-01-2020 16:27)


Webshop Neckermann.com is failliet verklaard. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Het ging al lange tijd slecht met het bedrijf. In oktober waarschuwde de Consumentenbond al dat producten uit de webwinkel vaak niet werden geleverd.
Half miljoen euro boete voor slachterij om bewust risico met salmonella
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 15:43)


Een varkensslachterij heeft een boete van ruim een half miljoen euro opgelegd gekregen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf heeft niet genoeg maatregelen genomen om mogelijk met salmonella besmet vlees uit de handel te nemen.
Webwinkel Neckermann.com failliet, klanten de klos
Bron:RTL Z / economie

(23-01-2020 15:04)


De Nederlandse webwinkel Neckermann.com is failliet. Dat bevestigt curator Seerp Gratama tegen RTL Z. Wat het bankroet betekent voor de honderden klanten die steen-en-been over de online-shop klaagden, is nog onbekend. Maar de kans op een uitkering voor gedupeerde klanten lijkt erg klein.
Jeep en Suzuki moeten in heel Europa diesels terugroepen om fraude
Bron:RTL Z / economie

(23-01-2020 13:19)


Autofabrikanten Suzuki en Jeep zijn door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) betrapt op fraude waardoor uitstoot tijdens de tests lager leek dan die in werkelijkheid was. Daarom eist de RDW dat alle auto's van de modellen die hier last van hebben in de hele EU terug naar de garage komen voor een update.
Reacties op arbeidsmarktadvies: 'Commissie verklaart werknemer vogelvrij'
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 12:46)


De commissie-Borstlap verklaart werknemers "vogelvrij", zegt vakbond CNV in een reactie op het advies van de commissie-Borstlap voor de arbeidsmarkt. Andere partijen delen de mening dat er oplossingen nodig zijn voor het grote aandeel flexibele werknemers.
Nederlands supermembraan zuivert water zonder energieverspilling
Bron:RTL Z / economie

(23-01-2020 10:22)


Het kost waterzuiveringsbedrijven steeds meer moeite om onzuiverheden uit grond-, oppervlakte- en rioolwater te halen. Een nieuwe Nederlandse vinding lost dat op met een slim nanofilter.
‘Politici die alleen praten over kosten van klimaatmaatregelen vertellen halve verhaal’
Bron:AD / economie

(23-01-2020 09:23)


Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
Check hier hoe jouw koopkracht dit jaar uitvalt
Bron:nu.nl / economie

(23-01-2020 08:27)


De meeste inkomensgroepen gaan er dit jaar op vooruit, volgens berekeningen van het Nibud. Maar wat betekent het nieuwe jaar voor jouw eigen koopkracht? Dat kun je bekijken met deze tool.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: