Economie
Ouder >> 
'Aantal pintransacties daalt nu minder dan bij lockdown in maart'
Bron:NOS / economie

(23-10-2020 05:02)


Het aantal pintransacties is de afgelopen week minder hard gedaald dan in de eerste lockdown-week van maart. Toen daalde het aantal transacties in een week tijd met 20 procentpunt. In deze eerste week van de gedeeltelijke lockdown is de daling 5 procentpunt, blijkt uit de cijfers van ING.
Omzet luxe modemerken veert op na coronaklap
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 18:05)


Hermès, bekend van de sjaaltjes, en Kering, het bedrijf achter Gucci en Yves Saint Laurent, zagen hun verkopen het afgelopen kwartaal fors stijgen na een stevige omzetdaling in het voorjaar. Dat blijkt uit cijfers die beide bedrijven donderdag hebben gepubliceerd.
THUMB
Kijk mee: Beleg slim rondom de verkiezingen in de VS
Bron:RTL Z / economie

(22-10-2020 16:20)


De verkiezingen in de VS zorgen altijd voor vuurwerk op de beurs. En dit jaar helemaal, want de onrust rondom de verkiezingen is zowel in het land als op de Amerikaanse beurzen flink voelbaar. In een speciaal online seminar kijken we hoe je als belegger slim inspeelt op de verkiezingen.
THUMB
Ferrari heeft alleenrecht op gebruik merknaam Testarossa terug
Bron:AD / economie

(22-10-2020 15:36)


Sportwagenfabrikant Ferrari is weer de enige die de merknaam Testarossa mag gebruiken. Dat heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. In 2017 bepaalde een Duitse rechtbank dat Ferrari de iconische naam te lang niet had gebruikt en dat die daarom niet langer beschermd was.
Presidents Institute failliet, dure netwerkclub sloeg niet aan
Bron:RTL Z / economie

(22-10-2020 14:06)


De Nederlands-Belgische tak van de ambitieuze Scandinavische netwerkclub Presidents Institute is failliet. De organisatie, waarvan het lidmaatschap duizenden euro’s kostte, sloeg hier nooit echt aan.
Coca-Cola ook in het derde kwartaal geraakt door coronacrisis
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 13:20)


The Coca-Cola Company heeft in het derde kwartaal de omzet en winst flink zien dalen. In alle verkoopregio's werden minder frisdrank en andere dranken aan de man gebracht. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde kwartaalcijfers van het bedrijf.
THUMB
Britse concurrent Air France-KLM zet nog maar derde van vliegtuigen in
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 11:14)


De International Airlines Group (IAG), de Britse concurrent van Air France-KLM, zet in het vierde kwartaal nog maar een derde van het aantal vliegtuigen in vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het moederbedrijf van onder andere British Airways, Vueling en Aer Lingus donderdag bekendgemaakt.
OM wil Tata Steel vervolgen om grafietregens
Bron:AD / economie

(22-10-2020 10:30)


Het Openbaar Ministerie wil Tata Steel strafrechtelijk gaan vervolgen wegens de zogeheten grafietregens, giftige stofwolken waar zware metalen in zitten. Het OM verwijt de staalfabrikant in IJmuiden het overtreden van de milieuregels.
Gestaakte overname uitvaartorganisatie Yarden door DELA formeel van de baan
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 10:02)


De noodlijdende uitvaartorganisatie Yarden en marktleider DELA hebben formeel hun overnamemelding ingetrokken, zo meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag. Daarmee is het overnameplan van DELA, waar het eerder in oktober al van afzag, nu definitief van de baan.
Unilever haalt door corona hogere omzet dan verwacht
Bron:RTL Z / economie

(22-10-2020 09:08)


Unilever behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet. Consumenten kochten onder andere meer schoonmaakmiddelen in de strijd tegen corona.
Zelfs de pepernoot is niet ongevoelig voor de coronacrisis
Bron:nu.nl / economie

(23-10-2020 05:01)


Het pepernotenrecord van vorig jaar wordt dit jaar niet verbroken en niet eens geëvenaard. Dat concludeert marktleider Van Delft Biscuits. Door de coronacrisis doen we gerichter boodschappen en zijn we terughoudender met impulsaankopen zoals van kruidnoten, zoals ze officieel heten.
Goldman Sachs krijgt boete van 2,3 miljard dollar om 1MDB-schandaal in VS
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 17:32)


De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft geschikt met justitie in de Verenigde Staten om het schandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. De bank heeft schuld bekend en betaalt een boete van 2,3 miljard dollar, omgerekend 1,95 miljard euro. Daarnaast moet de bank ongeveer 600 miljoen dollar, ruim 500 miljoen euro, terugbetalen.
'Adidas wil snel van dochterbedrijf Reebok af'
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 16:06)


Adidas wil mogelijk dochterbedrijf Reebok verkopen. Het merk zou er voor maart 2021 van af willen en er zouden al geïnteresseerde partijen zijn, meldt het Duitse tijdschrift Manager Magazin donderdag.
Vakbonden FNV en CNV starten rechtszaak tegen bemiddelingsplatform Temper
Bron:NOS / economie

(22-10-2020 14:31)


FNV en CNV slepen online platform Temper voor de rechter. De vakbonden stellen dat Temper een verkapt uitzendbureau is en dat het de mensen die het aan het werk heeft ook zo moet betalen en behandelen. Temper noemt de mensen die voor hun werken zelfstandigen.
Duitsers hamsteren weer toiletpapier en zeep in tweede golf
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 13:31)


In Duitsland zijn mensen weer begonnen met het hamsteren van toiletpapier, zeep en desinfectiemiddelen, meldt het Statistisches Bundesamt, het Duitse statistiekbureau, donderdag. De verkoop van toiletpapier lag afgelopen week 89,9 procent boven de niveaus van voor de coronacrisis.
THUMB
'Geen warme maaltijd en toiletbezoek voor truckers door nieuwe lockdown'
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 12:15)


Vrachtwagenchauffeurs mogen bij het laden en lossen van hun vracht vaak niet meer naar het toilet. Ook kunnen ze niet meer aan een warme maaltijd komen, doordat wegrestaurants dicht zijn. Dat meldt vakbond FNV donderdag. De vakbond noemt de situatie "onbegrijpelijk".
Schuldenberg Europese regeringen flink hoger in tweede kwartaal
Bron:nu.nl / economie

(22-10-2020 11:12)


De staatsschuld van de verschillende landen in de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar opgelopen tot gemiddeld 95,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat maakt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat donderdag bekend.
THUMB
Opnieuw storing bij Havenspoorlijn, file van treinen naar de Maasvlakte
Bron:AD / economie

(22-10-2020 10:28)


Opnieuw zijn er problemen met de Havenspoorlijn. Door een beschadigde bovenleiding in de Europoort konden vannacht geen goederentreinen naar de Maasvlakte. Het defect is woensdagavond ontstaan en vanmorgen was spoorbeheerder ProRail zo ver met het herstelwerk dat er weer treinen kunnen rijden.
Elektrische auto's: koper heeft al keuze uit 60 modellen en er zijn nu ook goedkopere
Bron:AD / economie

(22-10-2020 09:12)


De markt voor elektrische auto's komt nu echt op gang. Wie er een zoekt kan vandaag al uit 36 modellen kiezen en binnen een paar maanden komen er nog eens 24 bij. 'De twijfel over de techniek is verdwenen.'
Zambia is failliet: eerste land dat coronacrisis niet overleeft
Bron:RTL Z / economie

(22-10-2020 08:45)


Kredietbeoordelaar S&P heeft de rating van Zambia verlaagd. Het Afrikaanse land kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en is nu wanbetaler. Dat betekent dat de Zambiaanse staat failliet is volgens S&P.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: