Economie
Ouder >> 
THUMB
Polen en Hongarije blijven dwarsliggen bij EU-begroting
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 19:11)


Polen en Hongarije herhaalden vrijdag dat ze de Europese begroting en het daarbij horende coronaherstelfonds vetoën als deze verbonden blijft aan afspraken over het in stand houden van de rechtsstaat. Spanningen tussen EU-lidstaten lijken hierdoor alleen maar toe te nemen.
UWV: 30.000 aanvragen voor loonsteun in twee weken tijd
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 16:30)


Zo'n 30.000 bedrijven hebben in de voorbije twee weken loonsteun aangevraagd, meldt het UWV vrijdag. De uitkeringsinstantie heeft inmiddels aan 21.000 bedrijven een voorschot overgemaakt, van in totaal 378 miljoen euro. De overige aanvragen zijn nog in behandeling.
Black Week 2020: dertig online aankopen per seconde
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 13:58)


In de dagen voorafgaand aan Black Friday, in de detailhandel al omgedoopt tot Black Week, is het aantal iDEAL-transacties opgelopen tot dertig per seconde. Dat blijkt uit cijfers tot en met donderdag van iDEAL-eigenaar Currence.
Spaanse hoteleigenaren zijn wanhoop nabij en verkopen vaker hun panden
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 12:35)


Door het gebrek aan toeristen zitten Spaanse hoteleigenaren momenteel met de handen in het haar. De afgelopen maanden zijn er daardoor steeds meer hotels in de verkoop gegaan, blijkt vrijdag uit cijfers van Idealista, de Spaanse equivalent van Funda.
Herenhuizen oplossing bij schaarse grond: ‘Je kunt zelfs je schoonmoeder in huis nemen’
Bron:AD / economie

(27-11-2020 11:37)


De grondprijs in Nederland is vrij hoog. Met name in de steden, daar waar de grond extra schaars is, hangen aan nieuwbouwprojecten flinke prijskaartjes. Eengezinswoningen die op een postzegel passen gaan de lucht in en worden verkocht als ‘herenhuizen’.
Coronadip? Ondernemers in de industrie zien het iets zonniger in
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 11:01)


Ondernemers in de industrie zijn deze maand weer wat minder somber gestemd. Daarmee wordt de forse daling na het uitbreken van de coronacrisis weer een stukje ingelopen.
THUMB
Duitsland leent volgend jaar 180 miljard euro, twee keer zoveel als gepland
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 10:10)


De Duitse overheid wil volgend jaar op de kapitaalmarkten 180 miljard euro ophalen, bijna twee keer zoveel als gepland. Het Duitse parlementaire begrotingscomité stemde vrijdag in met de plannen.
THUMB
Niks coronacrisis, in de Rotterdamse haven zijn ze bang voor een personeelstekort door de brexit
Bron:AD / economie

(27-11-2020 09:07)


Terwijl de werkloosheidscijfers door corona oplopen, is een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven bang snel mensen tekort te komen. Zij hebben nu afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam, scholen en het UWV om dat op te lossen. Het heeft alles te maken met de brexit.
Banken bezorgd over verborgen schulden van ondernemers
Bron:NOS / economie

(27-11-2020 08:31)


Banken zijn bezorgd over schulden van ondernemers waar ze slecht zicht op hebben. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken gaan ondernemers veel verschillende betalingsregelingen aan, en kunnen ze straks in de problemen komen als ze dat geld moeten terugbetalen.
Horeca heeft de hoop opgegeven om met Kerst open te zijn
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 08:01)


De horeca lijkt de hoop te hebben opgegeven dat horecagelegenheden dit jaar nog opengaan. Op basis van het laatste OMT-advies en de gesprekken die worden gevoerd met de overheid is de kans op versoepelingen op korte termijn uitermate klein, zegt de branche bij monde van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
THUMB
'Europeanen gaven 2,2 miljard meer uit aan snacks tijdens eerste lockdown'
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 17:04)


Consumenten in Europa hebben tijdens de eerste lockdown vanwege het thuiszitten 2,2 miljard euro meer uitgegeven aan luxe eet- en drinkproducten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dan gaat het om drank, zoute snacks en chocolade, blijkt vrijdag uit cijfers van onderzoeksbureau IRI.
In gesprek met de centrale bank, 'Wat zou u doen als u op de stoel zat van Klaas Knot?'
Bron:NOS / economie

(27-11-2020 15:47)


Hij moest twee keer kijken toen hij de uitnodiging binnenkreeg, maar het stond er echt: het verzoek aan studentenvakbond LSVB om op gesprek te komen bij de centrale bank. Dat gebeurt niet vaak, vertelt voorzitter Lyle Muns, hij kan zich zelfs niet herinneren dat het ooit gebeurd is.
'Bedrijven misbruiken Nederlandse belastingdeal met Oeganda'
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 13:54)


Internationale bedrijven gebruiken Nederland om in Oeganda structureel en op grote schaal belasting te ontwijken. Het Oost-Afrikaanse land liep zo de afgelopen drie jaar al 21 miljoen euro mis aan belasting van de Indiase telecomreus Airtel.
THUMB
Barnier stapt weer in Eurostar om Brexit-onderhandelingen vlot te trekken
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 11:50)


De Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier reist vrijdag weer naar Londen om fysiek te onderhandelen met de Britten over een handelsakkoord. Dat laat Barnier vrijdag weten op Twitter. De Fransman en de rest van zijn team zaten de afgelopen week in zelfisolatie, nadat een van de diplomaten besmet was geraakt met het coronavirus.
Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt premie en waarschuwt voor korten
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 11:12)


Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt komend jaar de premie met 1 procentpunt. Dat meldt ABP vrijdag. Ook waarschuwt ABP dat de kans dat er komend jaar gekort moet worden op de pensioenen, nog reëel is.
Horeca vreest sluiting tot half januari, wil 100 procent compensatie
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 10:25)


Het ziet ernaar uit dat de horeca nog tot zeker half januari gesloten blijft. De kans dat er voor die tijd versoepelingen komen is uitermate klein.
THUMB
Niks coronacrisis, in de Rotterdamse haven zijn ze bang voor een personeelstekort door de Brexit
Bron:AD / economie

(27-11-2020 09:07)


Terwijl de werkloosheidscijfers door corona oplopen, is een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven bang snel mensen tekort te komen. Zij hebben nu afspraken met de gemeente Rotterdam, scholen en het UWV gemaakt om dat op te lossen. Het heeft alles te maken met de Brexit.
Dyson steekt miljarden in andere producten dan stofzuigers zonder zak
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 09:02)


Dyson, de uitvinder van de stofzuiger zonder zak, investeert 2,75 miljard pond (bijna 3,1 miljard euro) in een verdubbeling van het assortiment. Daarbij gaat het ook om producten voor gebruik buitenshuis, maakt het bedrijf vrijdag bekend.
Banken waarschuwen voor opbouw van schulden bij bedrijven door vouchers
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 08:12)


De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt vrijdag voor de mogelijke opbouw van verborgen schulden bij bedrijven. Zo hebben ondernemers en masse uitstel van betaling gekregen en afspraken met verhuurders en leveranciers gemaakt. "Ook voucherregelingen met klanten leiden op enig moment tot terugbetaling", aldus de branchevereniging van banken.
THUMB
Lockdowns maken de muzikant in ons los; instrumentenverkoop door het dak
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 06:02)


Sinds Nederland te maken heeft met lockdowns, hebben veel mensen hun wens om een muziekinstrument te bespelen omgezet in daden. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs betrokken partijen. Bij bijvoorbeeld Bax Music, marktleider in Nederland, ligt de omzet in de lockdown-periodes wel 70 procent hoger.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: