Economie
Ouder >> 
THUMB
Is de dieselauto dood? Welnee we blijven hem gewoon kopen
Bron:AD / economie

(23-06-2018 15:58)


Topmannen van autoconcerns worden als maffiabazen verhoord. Steden weren diesels. Greenpeace bezet schepen vol sjoemeldiesels. Maar de auto-industrie heeft één ijzersterke troef: diesel stoot minder CO2 uit dan benzine.
'Belgische tak ING helpt rijke Russen met brievenbusfirma's'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2018 14:27)


De Belgische tak van ING blijkt jarenlang rijke Russische klanten te bedienen met brievenbusmaatschappijen in de Britse Maagdeneilanden en Panama. De bank doet dit via een bijkantoor in het Zwitserse Genève.
Wat is er over van de hype rond bitcoin?
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2018 11:54)


Het was een van de grootste hypes van 2017: bitcoin. Het digitale geld maakte een spectaculaire koersstijging door in 2017. Die uitmondde uit in een climax in december, toen de prijs bijna verdubbelde.
'Belasting op vliegen heeft geen effect op aantal vluchten'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2018 08:52)


Als de overheid een nationale vliegtaks instelt, heeft dat nauwelijks effect op het klimaat, want het aantal vluchten vermindert niet. Dat blijkt uit een uitgelekt onderzoek in opdracht van het ministerie van Financiën.
Aantal vakbondsleden in vijf jaar tijd verder afgenomen
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2018 23:20)


Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 verder afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. Vorig jaar was dat gedaald tot 1,7 miljoen, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Eric Albada Jelgersma wilde Albert Heijn verslaan
Bron:AD / economie

(22-06-2018 18:09)


Eric Albada Jelgersma droomde ervan Albert Heijn te overtreffen, maar zag die ambitie vervliegen. Ook privé werd hij niet gespaard. De laatste dertien jaar sleet de steenrijke Brabantse ondernemer tot zijn nek verlamd in een rolstoel. Donderdag overleed hij op 79-jarige leeftijd.
Gasvrij wonen: 'Hoe eerder, hoe beter, maar wees niet té gehaast'
Bron:AD / economie

(22-06-2018 17:18)


Gisteren werd bekend dat er een flinke belastingverhoging op stapel staat voor gasverbruik. In april kondigde een meerderheid van de bouwbedrijven al aan dat er wat hen betreft vanaf 2019 geen nieuwbouwwoning met gas meer bij komt. En dan is er nog de kwestie in Groningen.
THUMB
Trump dreigt met importheffing van 20 procent op Europese auto's
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2018 16:03)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft Europese autobouwers via Twitter een enorme importheffing in het vooruitzicht gesteld. 
OPEC-akkoord: olieproductie omhoog met miljoen vaten per dag
Bron:AD / economie

(22-06-2018 14:39)


De landen van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten hebben een akkoord bereikt over een verhoging van de olieproductie met maximaal 1 miljoen vaten per dag. De verhoging gaat per juli in. Naar verwachting zal de daadwerkelijke verhoging minder fors zijn, omdat sommige landen niet in staat zijn om de productie op te voeren.
THUMB
Elf landen achter Nederlands verzet tegen eurozonebegroting
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2018 13:28)


Minister Wopke Hoekstra (Financiën) heeft namens twaalf EU-landen in een brief aan Eurogroep-voorzitter Mario Centeno verzet aangetekend tegen een aparte begroting voor de eurozone.
THUMB
Commissarissen KLM willen gelijke behandeling personeel KLM en Air France
Bron:NOS / economie

(23-06-2018 15:16)


De raad van commissarissen van KLM wil dat het bedrijf niet meer wordt behandeld als een dochteronderneming van Air France, terwijl KLM vier keer meer winst maakt. Dat schrijven de KLM-commissarissen in een brief aan waarnemend bestuurder Anne-Marie Couderc van Air France-KLM.
'Brexit kost nu al meer dan VK bespaart aan EU-contributie'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2018 11:57)


De Britse economie leed verlies door het vertrek uit de Europese Unie (EU) en dat verlies is nu al groter dan de besparing aan EU-contributie. Dat concludeert het onderzoeksteam van de pro-Europese Londense denktank Centre for European Reform (CER).
THUMB
'Duidelijke regels geschenkenregister zijn noodzakelijk'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2018 10:18)


De Tweede Kamer maakt "zeer beperkte vorderingen" als het gaat om aanscherping van de regels van het geschenkenregister en dat moet veranderen. Dat vindt de Raad van Europa.
'ING België helpt Russen in belastingparadijzen'
Bron:NOS / economie

(23-06-2018 03:44)


ING België houdt zich niet aan de eigen richtlijnen door rijke Russen in belastingparadijzen te helpen. Trouw schrijft dat op basis van gelekte documenten uit de Panama Papers. Volgens de krant helpt een bijkantoor van de bank in Genève Russische klanten met brievenbusmaatschappijen op de Britse Maagdeneilanden en in Panama.
Curaçao zoekt nieuwe uitbater voor tijdelijk stilgelegde raffinaderij
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2018 18:47)


Curaçao is per direct op zoek naar een vervanger voor het Venezolaanse olieconcern PDVSA om de Isla-raffinaderij op het eiland te exploiteren. Dat blijkt uit documenten die zijn ingezien door persbureau Reuters.
Beleggen in de dood: grootste beleggingsfraudezaak ooit voor de rechter
Bron:NOS / economie

(22-06-2018 17:18)


Drie catamarans, een vliegtuig, een helikopter, sieraden, een hele rij luxe auto's en een Costa Ricaans voetbalteam: ze zouden allemaal zijn betaald met geld dat op frauduleuze wijze ontfutseld is van vermogende beleggers. Die dachten dat ze investeerden in een risicoloos en ingenieus beleggingsproduct, dat draaide om levensverzekeringspolissen van mensen die op het punt stonden om te overlijden.
THUMB
Trump dreigt met heffingen op auto's uit Europa
Bron:NOS / economie

(22-06-2018 17:00)


De Amerikaanse president Donald Trump ziet de Europese auto-industrie als volgende doelwit in het handelsconflict met de Europese Unie. In een tweet reageerde Trump op de importheffingen op Amerikaanse producten, die de EU eerder vandaag liet ingaan. De hogere tarieven op onder meer cranberrysap en spijkerbroeken waren een antwoord op Amerikaanse heffingen op staal en aluminium.
Belanghebbenden mogen meepraten over nieuwe zzp-wet
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2018 14:59)


Het kabinet gaat na de zomer met betrokkenen in gesprek over nieuwe wetgeving voor zzp’ers. Het idee is dat zij kunnen bijdragen aan een verdere uitwerking van de plannen.
Btw-fraude van 150 miljard per jaar wordt internationaal aangepakt
Bron:AD / economie

(22-06-2018 13:42)


De EU voert de strijd tegen btw-fraude op. Nationale belastinggegevens worden elektronisch aan elkaar gekoppeld om snel zicht te krijgen op verdachte gevallen. Ook krijgt Eurofisc, een netwerk van fraude-experts dat op Frans-Nederlands initiatief informatie uitwisselt, meer bevoegdheden voor grensoverschrijdend fraudeonderzoek.
Dirk Scheringa weg bij cryptobedrijf wegens 'kennisgebrek en slecht Engels'
Bron:AD / economie

(22-06-2018 13:27)


Dirk Scheringa is vertrokken bij cryptomuntenbedrijf ICO Headstart. In november werd bekend dat hij was benoemd tot directeur, later werd hij adviseur bij de Haagse start-up.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: