Vaker warme maaltijd zonder vlees

Nieuwsbron | : NOS |
Categorie | : Economie |
Gepubliceerd | : Woensdag 17 Juni 2015 om 05:22 |
Steeds meer Nederlanders gebruiken vaker een warme maaltijd zonder vlees. Uit onderzoek in opdracht van het Voedingscentrum blijkt dat 55 procent minstens drie dagen per week geen vlees eet. Wat alternatieven betreft gaat de voorkeur uit naar vis, ei, champignons of peulvruchten.
"Vijf jaar geleden was het aantal van deze zogenoemde flexitariërs in een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut nog 40 procent", zegt Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum. "Dus er is sprake …

Nieuwsbron:RTL Nieuws / binnenland
(17-06-2015 10:05 )
Meer dan de helft van de Nederlanders eet drie dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd. In plaats daarvan kiezen ze voor vis, ei, champignons, peulvruchten of kaas. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het Voedingscentrum.

Nieuwsbron:NRC / binnenland
(17-06-2015 09:42 )
Meer dan de helft van alle Nederlanders eet minimaal drie avonden per week géén vlees. Dat stelt onderzoeksbureau Motivaction vandaag na het bevragen van bijna 1.250 mensen. In plaats van vlees kiezen veel ondervraagden voor vis, eieren of champignons in hun warme maaltijd. Ongeveer een vijfde eet élke avond vlees. Het aantal Nederlanders dat meerdere avonden per week vlees laat staan ligt daar

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(07-03-2019 06:00 )
Het was begin jaren 90 al de slogan in spotjes van Postbus 51: "een beter milieu begint bij jezelf". Toch houden weinig mensen zich daaraan. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur blijkt dat twee derde van de Nederlanders zich zorgen maakt om klimaatverandering, maar dat de meeste mensen zelf geen maatregelen nemen en afwachten tot de overheid of het bedrijfsleven iets

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 15:32 )
Er kleven veel nadelen aan het eten van te veel vlees: het is slecht voor je gezondheid, het is belastend voor het milieu en door de massaproductie worden veel dieren in megastallen gehouden. Maar alle nadelen ten spijt eten Nederlanders gemiddeld nog steeds zo'n 13 kilo meer vlees dan geadviseerd wordt. Sinds 2010 aten Nederlanders elk jaar stapsgewijs minder vlees. Van 39,5 kilo per persoon in

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(20-10-2017 18:53 )
Sinds 2010 werd er in Nederland steeds minder vlees gegeten, maar die daling is vorig jaar gestopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. Volgens verschillende instanties zijn we er nog niet: voor het milieu en onze gezondheid is het beter om nog minder vlees te eten. Het voedingscentrum raadt per persoon 500 gram per week aan, ofwel 26 kilo per

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(03-11-2016 07:31 )
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. Per persoon daalde de consumptie tot gemiddeld 75,4 kilo. Dat is bijna 1 kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Het

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(17-04-2019 14:53 )
Het advies om korter te douchen om water te besparen en zo een mogelijk tekort te voorkomen, valt niet bij iedereen in goede aarde. Waterbedrijf Vitens en waterschappen in Gelderland en Overijssel kwamen daar vanochtend mee. Mensen willen het genot van een warme douche niet opgeven en denken dat dit maar een beperkt verschil zal maken. "De grote verbruikers zijn de landbouw en de industrie", is ee

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-03-2018 08:25 )
Maandag begint de Nationale Week Zonder Vlees. Zo'n twintig- tot dertigduizend Nederlanders gaan de uitdaging aan om 'het stukje vlees' te laten staan. Volgens de organisatie is elke dag vlees eten niet meer van deze tijd en erg belastend voor het milieu. Waarom zorgt deze boodschap bij een deel van vleesetend Nederland voor kromme tenen? Wij legden deze vraag voor aan een vleesverslinder, een ove

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(18-05-2019 07:02 )
Instagrammers en andere social mediabekendheden die hun online bereik gebruiken voor een gratis overnachting of maaltijd. Op Bali en in de Filipijnen worden horecaondernemers er gek van. Hoe zit dat in Nederland? We zochten het uit in deze video: Nederland kent naar schatting zo'n vijftienduizend influencers. NOS op 3 wilde weten hoe die samenwerken met de horeca en sprak met zo'n honderd restaura

Nieuwsbron:NOS / economie
(22-10-2020 05:00 )
Hoewel vleesvervangers aan populariteit winnen, is er voor het tweede jaar op rij in Nederland meer vlees gegeten. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees gegeten, een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. Dat komt naar voren in een jaarlijks onderzoek van de Wageningen Universiteit in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Doordat er per persoon 0,5 kilo meer vlees werd gege

Nieuwsbron:NOS / buitenland
(24-02-2020 12:28 )
Duizenden kinderen in Kenia krijgen iedere schooldag een warme maaltijd, dankzij een polsbandje met wifi. Het polsbandje is verbonden met een nieuwe app. 'Tap to eat' heet het, dat betekent 'tik aan om te eten'. Goede maaltijd Veel kinderen in Kenia krijgen niet iedere dag een goede maaltijd. Ook gaan ze niet altijd naar school, omdat ze moeten helpen bij het verzamelen van genoeg eten. Hun ouders

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(02-10-2015 18:50 )
Nederlanders eten gemiddeld steeds minder vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van de stichting Wakker Dier. Gemiddeld nuttigde een Nederlander 76,3 kilo vlees in 2014. Dat is een kilo minder dan het jaar ervoor.Het is een trend die al enkele jaren gaande is. Sinds 2010 daalt de vleesconsumptie jaarlijks met ongeveer een kilo. Volgens de onderzoekers v

Nieuwsbron:SpitsNieuws / binnenland
(24-11-2015 13:24 )
Nederlanders hebben zich weinig aangetrokken van de recente waarschuwingen van de Wereldgezondheidsorganisatie over bewerkt en rood vlees. In ons land is sindsdien namelijk niet minder vlees geconsumeerd, zo heeft een woordvoerder van de Centrale Organisatie voor de Vleessector COV gemeld. De WHO waarschuwde eind vorige maand dat het eten van bewerkt vlees zoals bacon, hamburgers en worstjes kanke

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(28-10-2019 08:14 )
Jongeren sluiten vaker een lening af en vinden dat minder snel een probleem dan oudere generaties. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Financiën. Over het algemeen sparen Nederlanders liever dan dat ze geld lenen. Als ze een lening afsluiten, doen ze dat het liefst om een opleiding te kunnen betalen.Een onderzoeksbureau stelde in opdracht van het ministerie vragen aan een

Nieuwsbron:NOS / economie
(03-12-2015 11:29 )
Consumenten in Nederland hebben eind oktober - daags na de berichten van de Wereldgezondheidsorganisatie dat bewerkt vlees kanker kan veroorzaken - 8 procent minder vleeswaren gekocht in de supermarkt. In de week na de WHO kwam ook de Gezondheidsraad met de vernieuwde 'Schijf van Vijf' in het nieuws. Daarin werd aangeraden minder vlees te eten. Volgens de Gezondheidsraad vergroot het dagelijks ete

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(30-09-2017 09:02 )
De goed draaiende economie vertaalt zich nu eindelijk ook naar de huishoudboekjes: Nederlanders hebben minder geldzorgen dan een paar jaar geleden en één op de drie denkt dat zijn of haar financiële situatie volgend jaar verder zal verbeteren. Meer dan de helft van de Nederlanders (57 procent) vindt zijn financiële situatie goed tot zeer goed. "Het is inderdaad merkbaar dat het beter gaat met

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(19-11-2018 20:10 )
Weer hebben Nederlanders ongeveer net zo veel vlees verbruikt als het jaar ervoor: in 2017 gemiddeld ruim 76 kilo (inclusief botten) per persoon. In 2016 en in 2015 was het ook al ongeveer zo veel (bijna 77 kilo). Dat meldt de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen Economic Research. Van 2010 tot 2015 was er wel een dalende lijn. Lees ook: Wat vindt Nederland

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(22-10-2020 06:35 )
Een kippenbout, hamburger of een biefstuk: dit soort vlees is vorig jaar meer verkocht dan het jaar ervoor. Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees per persoon gegeten. Dat is een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. Het populairste vlees in Nederland is kip: in totaal eten Nederlanders meer dan 185 miljoen kippen per jaar. Hoewel vleesvervangers steeds populairder worden, stijgt ook de

Nieuwsbron:AD / binnenland
(09-12-2016 08:28 )
Nederlanders gebruiken vaker hun mobiele telefoon om spullen te kopen via internet. Het derde kwartaal van dit jaar deden 2,17 miljoen mensen zeker één keer een online aankoop via hun smartphone, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Thuiswinkel.org.
Meest Gelezen Nieuws:
- Wehkamp draait op voor schade na hack; 160.000 euro lichter
- Australië en Facebook draaien alsnog: wet aangepast en wel betalen
- Meer groene stroom in 2020 door hogere productie van zonne- en windenergie
- AstraZeneca: EU krijgt toch aantal beloofde vaccins
- Lichtbedrijf gered van corona-faillissement dankzij nieuwe wet