Economie
Ouder >> 
Nu al twee Chinese automerken die de Europese automobilist in het vizier hebben
Bron:AD / economie

(21-10-2018 09:41)


Na Lynk & Co dient zich een tweede Chinees automerk aan dat in Europa auto's gaat produceren en verkopen. De Chinese autofabrikant Thunder Power wil vanaf eind 2020 elektrische auto’s produceren in het Belgische Gosselies, bij Charleroi.
'Dirk Scheringa overweegt gang naar rechter na cryptodrama'
Bron:RTL Z / economie

(20-10-2018 15:03)


Voormalig DSB-bankier Dirk Scheringa overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen de ondernemers achter cryptobedrijf ICO Headstart.
Vaarwel 'Ik kies bewust'-Vinkje, maar waar blijft de opvolger?
Bron:RTL Z / economie

(20-10-2018 11:10)


Het 'Ik kies bewust'-Vinkje op voedingsmiddelen is sinds afgelopen donderdag officieel verleden tijd. Waar blijft het nieuwe systeem waardoor je snel kunt zien hoe (on)gezond een product is? "Straks zijn we zes jaar verder en is er nog niks."
THUMB
België ontvangt kritische brief van Europa over de begrotingsplannen
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2018 10:04)


De Belgische regering doet te weinig om de staatsschuld te verminderen, vindt de Europese Commissie. De commissie wijst erop dat de Belgische begroting voor 2019 niet voldoet aan de Europese regels en vraagt extra uitleg.
Nieuwe schuldencrisis op de loer met Italiaanse problemen
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2018 08:40)


De Italiaanse regering lijkt op weg te zijn naar een confrontatie met de Europese Commissie over hoeveel de overheid mag uitgeven. Ondertussen maken ook financiële markten zich zorgen om een aanvaring. Waarom maakt iedereen zich zo druk over de Ital
THUMB
Britse ex-toppoliticus Nick Clegg wordt pr-baas Facebook
Bron:AD / economie

(19-10-2018 18:05)


Nick Clegg, voormalig vicepremier van Groot-Brittannië en half Nederlands, gaat aan de slag bij Facebook. Als hoofd communicatie en publiek beleid moet hij het door schandalen geplaagde Facebook aan een beter imago helpen.
Na twee jaar nog geen baan: Rotterdam wil sollicitatieplicht loslaten
Bron:RTL Z / economie

(19-10-2018 16:19)


Sollicitatiebrief na sollicatiebrief versturen, maar voortdurend worden afgewezen. Het overkomt veel werkloze zestigplussers die verplicht moeten solliciteren. De gemeente Rotterdam wil daarom van die verplichting af. Zij vinden dat de regeling onnodig hard is voor het zelfvertrouwen van de ouderen werklozen.
Eindelijk akkoord bij Air France: loonsverhoging van 2 procent
Bron:NOS / economie

(19-10-2018 15:44)


Luchtvaartmaatschappij Air France heeft in de slepende cao-onderhandelingen een akkoord bereikt met de vakbonden. Er zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 2 procent die met terugwerkende kracht op 1 januari 2018 is ingegaan. Op 1 januari 2019 stijgt het loon opnieuw met 2 procent.
Nieuwe topman Air France boekt eerste succes met salarisakkoord
Bron:nu.nl / economie

(19-10-2018 14:58)


Air France heeft na acht maanden onderhandelen een salarisakkoord gesloten met de vakbonden die het grond- en cabinepersoneel vertegenwoordigen. Het is het eerste succes van de onlangs aangetreden topman Ben Smith.
THUMB
Kabinet verbreekt financiële afspraak om laatste drie JSF's te kopen
Bron:RTL Z / economie

(19-10-2018 14:52)


Om er zeker van te zijn dat de laatste drie JSF's gekocht kunnen worden, verbreekt het kabinet de financiële afspraken die in 2013 zijn gemaakt over het budget voor het gevechtsvliegtuig, blijkt uit een analyse van RTL Z. De oppositie is verbolgen, de Algemene Rekenkamer vraagt 'expliciete aandacht' voor de stap en zelfs de eigen accountant van het rijk vindt de stap opvallend.
THUMB
Ook Nieuw-Zeeland trekt zich terug van investeerdersconferentie Saoedi-Arabië
Bron:nu.nl / economie

(21-10-2018 04:58)


Ook Nieuw-Zeeland trekt zich terug van de investeerdersconferentie die volgende week in de Saoedische hoofdstad Riyad zal plaatsvinden. Het land veroordeelt de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Nederlandse wegen staan in de top drie wereldwijd
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2018 13:57)


Na Singapore en Zwitserland zijn de Nederlandse wegen de beste ter wereld. Toch scoort Nederland vrij laag op het gebied van bereikbaarheid, want het duurt gemiddeld lang om van A naar B te komen.
VVN en VNA: 'Werkgevers moeten meer doen tegen bellen achter het stuur'
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2018 11:02)


Meer dan een kwart van alle bedrijven stimuleert werknemers met een leaseauto om alleen handsfree te bellen of de telefoon tijdens het rijden helemaal niet te gebruiken. Maar nog lang niet alle bedrijven hebben zo'n beleid en bovendien verwacht een deel van de werkgevers dat personeel reageert op mails en app'jes tijdens het rijden.
Vegetarische slager: 'Uiteindelijk eet iedereen plantaardig vlees'
Bron:nu.nl / economie

(20-10-2018 08:51)


In de vleesfabriek van de Vegetarische Slager is geen spatje bloed te vinden. Het Nederlandse bedrijf produceert tientallen soorten plantaardig vlees waar geen enkel dier voor geslacht is.
EU gaat met VS onderhandelen over invoer hormoonvrij rundvlees
Bron:nu.nl / economie

(19-10-2018 18:52)


De EU-lidstaten geven de Europese Commissie toestemming om onderhandelingen te openen met de Verenigde Staten over de export van hormoonvrij rundvlees. De twee economische machtsblokken hebben een langlopend conflict over de hoeveelheid vlees die de Amerikanen mogen invoeren in de EU.
Victorie Air France-bestuur: eindelijk akkoord over nieuwe cao
Bron:RTL Z / economie

(19-10-2018 17:50)


Het is na een heet vakbondsjaar eindelijk gelukt om een nieuwe cao af te sluiten voor het personeel van Air France. Het personeel krijgt er dit jaar 2 procent bij en volgend jaar ook. Dat is veel minder dan ze hadden geëist.
THUMB
Europese Commissie en Italiaanse regering slijpen de messen
Bron:RTL Z / economie

(19-10-2018 16:14)


Maandagmiddag moeten alle lidstaten van de Europese Unie hun definitieve begroting hebben ingediend bij de Europese Commissie. Alle ogen zijn gericht op Italië: terwijl het land al tot over zijn nek in de schulden zit, wil het geld uitgeven als water.
Bedrijven willen van weekendtoeslag af: niet meer van deze tijd
Bron:RTL Z / economie

(19-10-2018 15:14)


Wie in het weekend werkt, krijgt vaak een extraatje. Steeds meer bedrijven willen hier echter vanaf en dat leidt tot ophef onder werknemers en vakbonden. "Tegenover werken op speciale uren, moet iets speciaals staan."
THUMB
Half-Nederlandse ex-politicus Nick Clegg wordt communicatiebaas Facebook
Bron:NOS / economie

(19-10-2018 14:53)


De voormalige Britse vicepremier Nick Clegg gaat bij Facebook werken. Hij wordt hoofd communicatie en publiek beleid bij het technologiebedrijf. De 51-jarige Clegg spreekt vloeiend Nederlands. Zijn moeder is Nederlands, zijn vader is half-Russisch en hij spreekt ook Frans, Duits en Spaans.
THUMB
'Xi en Trump ontmoeten elkaar bij G20-top in november'
Bron:nu.nl / economie

(19-10-2018 14:45)


De Chinese president Xi Jingping en de Amerikaanse president Donald Trump zijn overeengekomen om elkaar te ontmoeten bij de G20-top in Buenos Aires in november. Dat schrijft de Southern China Morning Post vrijdag op basis van een ingewijde.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: