Economie
Ouder >> 
Vijf nieuwe lp-winkels erbij in een jaar tijd
Bron:NOS / economie

(21-04-2018 05:00)


Hebben jullie een tik van de molen gehad? Die vraag kregen Anne-Henk van der Wal en Ingrid Koopman regelmatig de afgelopen maanden. De advocaat en voormalig stewardess openden afgelopen december in Heerenveen een platenzaak. Met ouderwets vinyl - en tosti's.
Duitse moederbedrijf Makro geeft winstalarm na slechte resultaten Rusland
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 20:07)


Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met de activiteiten, dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.
Wells Fargo treft schikking van 1 miljard dollar met toezichthouders
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 18:19)


De Amerikaanse bank Wells Fargo betaalt 1 miljard dollar in een schikking met toezichthouders over wanpraktijken bij de afdelingen die autoleningen en hypotheken verstrekken. 
'Handelsconflict VS-China bedreigt Nederlandse machinemakers'
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 15:02)


Een escalerend handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China is risicovol voor de Nederlandse industrie, stelt het ING Economisch Bureau. Vooral bedrijven die machines voor industrieën leveren, kunnen daar last van krijgen.
THUMB
Topman Air France-KLM dreigt met aftreden om stakingen
Bron:AD / economie

(20-04-2018 15:00)


Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. Daarmee omzeilt hij de vakbonden.
THUMB
Baas Air France-KLM verbindt lot aan stemming over loonsverhoging
Bron:NOS / economie

(20-04-2018 14:32)


Jean-Marc Janaillac, topman van Air France-KLM, legt zijn toekomst bij de luchtvaartmaatschappij in handen van het personeel. Werknemers mogen vanaf volgende week stemmen over de plannen voor een loonsverhoging. Sinds februari vinden er stakingen plaats bij Air France.
Porsche-functionaris opgepakt in onderzoek naar uitstootmanipulatie
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 13:44)


In een onderzoek naar uitstootmanipulatie bij Porsche is een arrestatie verricht. De autoriteiten hebben Jörg Kerner, het hoofd van de aandrijflijndivisie van de Duitse automaker, vastgezet vanwege vluchtgevaar.
Philips casht volop met oude successen
Bron:AD / economie

(20-04-2018 13:31)


Philips mag al lang uit televisies, audio en de meeste andere consumentenelektronica zijn gestapt, het concern verdient er elk jaar nog bakken geld mee.
Na Brussel ook Moskou akkoord met samengaan Monsanto en Bayer
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 12:56)


Ook Rusland keurt de overname goed van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer. De mededingingsautoriteit FAS gaf onder voorwaarden haar fiat voor de samenvoeging.
Europese importheffingen op stalen kabels uit China verlengd
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 12:21)


De Europese Commissie verlengt een maatregel tegen het op de EU-markt dumpen van goedkope Chinese stalen kabels met vijf jaar. Het gaat om importheffingen van 60,4 procent die al in 1999 werden ingevoerd.
Amerikaanse bank Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar
Bron:NOS / economie

(20-04-2018 20:09)


Wells Fargo, de op twee na grootste bank van de Verenigde Staten, treft een schikking met de Amerikaanse overheid ter waarde van 1 miljard dollar. De bank smeerde honderdduizenden klanten onnodige autoverzekeringen aan en heeft aan nog eens duizenden klanten te hoge kosten berekend om de rente op hun hypotheek vast te zetten.
Moederbedrijf Makro komt met winstalarm
Bron:AD / economie

(20-04-2018 19:58)


Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met zijn zaken dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn.
'Nissan schrapt honderden banen in grootste Britse autofabriek in Sunderland'
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 17:02)


Nissan gaat naar verluidt honderden banen schrappen in de grootste Britse autofabriek in Sunderland. Volgens bronnen van persbureau Reuters doet het Japanse autoconcern die ingreep omdat de vraag naar zijn dieselmodellen in Europa tanende is.
THUMB
Topman Air France-KLM tegen Frans personeel: accepteer mijn loonbod of ik treed af
Bron:AD / economie

(20-04-2018 15:00)


Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac dreigt op te stappen als het personeel van Air France niet akkoord gaat met de door het bedrijf voorgestelde loonsverhoging. Daarmee omzeilt de luchtvaartmaatschappij de vakbonden.
VDL bouwt mee aan telescoop met grootte van voetbalstadion
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 14:40)


Het Eindhovense bedrijf VDL gaat meebouwen aan een megatelescoop. Het gevaarte komt in Chili te staan en wordt volgens het bedrijf ongeveer zo groot als een voetbalstadion.
THUMB
Baas AF-KLM omzeilt vakbonden met elektronische stemming over loon
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 13:45)


Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac heeft zijn lot verbonden aan een stemming onder het personeel van Air France. Zij moeten nu zelf hun mening geven over de plannen van het bedrijf voor een loonsverhoging. 
Philips casht dankzij oude uitvindingen
Bron:AD / economie

(20-04-2018 13:31)


Philips mag al lang uit televisies, audio en de meeste andere consumentenelektronica zijn gestapt, het concern verdient er elk jaar nog bakken geld mee.
Nederlandse vissersbranche gaat onzekere tijden tegemoet
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 13:25)


De Nederlandse kottervisserij gaat onzekere tijden tegemoet. De sector hangt een mogelijk verbod op pulsvisserij, nieuwe wetten en de Brexit boven het hoofd, waarschuwen onderzoekers van Wageningen Universiteit.
THUMB
Trump accepteert opdrijven van olieprijzen niet
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 12:55)


De recent opgelopen olieprijzen kunnen de goedkeuring van de Amerikaanse president Donald Trump niet wegdragen. Op Twitter waarschuwde hij dat het kunstmatig opdrijven van de olieprijzen niet zal worden geaccepteerd.
België zet vol in op windmolenparken op Noordzee
Bron:nu.nl / economie

(20-04-2018 11:58)


België schroeft de capaciteit van zijn windparken op zee drastisch op. De regering in Brussel speelt daarmee in op de naderende sluiting van de kerncentrales Doel en Tihange.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: