Vakkenvullers: ‘Klanten gedroegen zich grimmig’
Bron:AD / economie

(27-03-2020 17:35)


Het wordt hamsteren genoemd, deze weken in de supermarkten, maar het lijkt eerder op plunderen. In het begin zelfs verschillende keren per dag. Winkel­medewerkers zijn verbijsterd. ‘Al het meel kopen? Waarom?’
Eurolanden ruziën weer om geld, welke noodhulp is gepast?
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 16:22)


Nu Europa zucht onder de coronacrisis, komen ook oude discussies weer bovendrijven: zijn we bereid andere landen financieel tegemoet te komen? Net als tien jaar geleden ten tijde van de eurocrisis, is ook nu weer de vraag tot hoe ver de Europese solidariteit reikt.
Levering van verse groenten onder druk door coronamaatregelen
Bron:RTL Z / economie

(27-03-2020 16:04)


Door de gesloten grenzen in Europa is er in veel landen een tekort aan arbeidsmigranten om groente en fruit te plukken. Daardoor staat de levering van verse groenten onder druk. "Consumenten hoeven zich nog geen zorgen te maken, maar bedrijven wel."
THUMB
KLM en Transavia delen ook vouchers uit aan gedupeerde reizigers
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 15:13)


Niet alleen reisorganisaties, maar nu ook luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Transavia gaan gedupeerde reizigers een voucher toesturen. Dit melden woordvoerders van de maatschappijen aan NU.nl.
Albert Heijn sluit af en toe winkels om veilig vakken te kunnen vullen
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 15:07)


Winkels van Albert Heijn (AH) zijn mogelijkerwijs de komende tijd overdag soms even dicht, zodat de vakkenvullers op verantwoorde wijze de voorraden kunnen aanvullen. Dat laat algemeen directeur Marit van Egmond van het supermarktconcern vrijdag in een e-mail aan de vaste klanten weten.
THUMB
Volkswagen-topman: 'Coronavirus kost ons 2 miljard euro per week'
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 14:51)


De uitbraak van het coronavirus en de economische impact ervan, kostten Volkswagen ongeveer 2 miljard euro per week. Dat zegt topman Herbert Diess in gesprek met de Duitse zender ZDF.
Topvrouw Albert Heijn: ‘Mensen uit de zorg krijgen voorrang’
Bron:AD / economie

(27-03-2020 14:41)


Marit van Egmond, de topvrouw van Albert Heijn, kondigt aan dat mensen uit de zorg voorrang krijgen bij de ingang als er een rij staat. Ook vraagt ze klanten om begrip te tonen als de deuren van de winkels soms dicht moeten, of dat mensen moeten wachten als er te veel klanten in de winkel dreigen te komen.
Rusland zet deur voor OPEC-deal op een kier
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 14:01)


Rusland staat open voor een overeenkomst met de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) over productiebeperkingen om zo de olieprijs te stabiliseren.
ABN Amro: coronarecessie wordt diep, maar kort
Bron:RTL Z / economie

(27-03-2020 13:28)


De recessie door de coronapandemie wordt diep, maar kortstondig. Dat schatten de economen van ABN Amro in. Zij gaan uit van een krimp van het Nederlandse bbp met 3,5 procent in dit jaar.
Bankpresident Klaas Knot blijft hoopvol over economisch herstel
Bron:AD / economie

(27-03-2020 13:00)


Nederland gaat door een diepe crisis zegt Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. ,,Maar Nederland heeft een gunstige uitgangspositie om weer snel te herstellen.’’
ING: gekte in supermarkten lijkt voorbij
Bron:AD / economie

(27-03-2020 16:28)


De rust lijkt weergekeerd in de supermarkten. Dat blijkt uit het aantal pintransacties van klanten, meldt ING.
THUMB
Kabinet schuift klimaatplannen verder voor zich uit
Bron:RTL Z / economie

(27-03-2020 16:19)


Het kabinet kondigt voorlopig geen plannen aan hoe het de CO2-uitstoot in ons land wil gaan verminderen. De deadline van de Tweede Kamer hiervoor lag op 1 april, maar door het coronavirus heeft het kabinet nu 'andere prioriteiten'.
DNB-president Klaas Knot: 'We gaan een stevige dip tegemoet'
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 15:19)


President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) wijst in een toelichting op het vrijdag verschenen jaarverslag op het belang van financiële buffers, waardoor Nederland een relatief gunstige uitgangspositie heeft.
THUMB
Volkswagen verliest 2 miljard euro per week door coronacrisis
Bron:AD / economie

(27-03-2020 15:12)


De coronacrisis kost Volkswagen, de grootste autofabrikant ter wereld, twee miljard euro per week. Dat verklaarde topman Herbert Diess in een interview met de Duitse omroep ZDF. ,,Buiten China verkopen we praktisch geen auto meer‘’, aldus Diess.
Condoomtekort dreigt doordat 's werelds grootste fabrikant productie staakt
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 15:03)


Er dreigt een tekort aan condooms te ontstaan doordat de grootste condoomfabrikant ter wereld, het Maleisische Karex, de productie moest stilleggen. Daarvoor waarschuwt de producent vrijdag.
Nederlanders hamsterden rijst en pillen, maar geen drank en sigaretten
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 14:49)


Vanaf het moment dat het kabinet de eerste coronagerelateerde maatregelen aankondigde, sloeg een deel van de Nederlandse consumenten aan het hamsteren. Dat toiletpapier, pasta en pillen geliefd zijn, werd snel duidelijk. Nederlanders kochten juist minder drank en sigaretten, blijkt vrijdag uit gegevens van kortingsdienst Scoupy.
Topvrouw Albert Heijn: ‘Mensen uit de zorg krijgen voorrang bij de kassa’
Bron:AD / economie

(27-03-2020 14:41)


Marit van Egmond, de topvrouw van Albert Heijn, kondigt aan dat mensen uit de zorg voorrang krijgen bij de kassa. Ook vraagt ze klanten om begrip te tonen als de deuren van de winkels soms dicht moeten, of dat mensen moeten wachten als er te veel klanten in de winkel dreigen te komen.
Londense luchthaven Gatwick sluit een terminal vanwege coronavirus
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 13:36)


De Londense luchthaven Gatwick sluit een van de twee terminals nu de vraag naar vliegreizen is gekelderd door het coronavirus.
DNB is tegen het loslaten van grenzen ECB-beleid
Bron:NOS / economie

(27-03-2020 13:11)


President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank is tegen het loslaten van de limieten in het omvangrijke opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank. "Daarvan gaat het signaal uit dat wij een hogere risicotolerantie hebben met betrekking tot het overtreden van het verbod op monetair financieren.
Gemiddelde benzineprijs zakt langzaam verder
Bron:nu.nl / economie

(27-03-2020 12:09)


In het kielzog van een zeer lage olieprijs en een sterk afgenomen vraag, daalt de benzineprijs. Aan de pomp wordt nu zo'n 1,50 tot 1,55 euro voor 1 liter Euro 95 gerekend.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: