Kantoren nog lang niet duurzaam: 'Zo halen we eisen Parijs niet'
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 16:36)


Bijna twee derde van de kantoren voldoet nog niet aan de duurzaamheidseisen die vanaf 2023 verplicht zijn. Wie dan niet minimaal energielabel C of hoger heeft, moet de deuren sluiten. En de verwachting is dat de regels na 2023 nóg strenger worden.
Haven Moerdijk zet slimme camera's in tegen smokkelaars en illegalen
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 16:27)


Illegalen, drugssmokkelaars en ladingdieven krijgen het moeilijk door een gloednieuw bewakingssysteem dat de havens van Moerdijk en Oostende (België) beschermt. De camera's zien niet alleen wat er gebeurt, maar denken ook mee over de vraag of de gefilmde mensen zich verdacht gedragen.
'Sites die wangedrag bedrijven melden onbekend en ineffectief'
Bron:NOS / economie

(19-04-2019 16:16)


Naming-and-shaming van bedrijven die door de Inspectie SZW op de vingers zijn getikt, heeft vooralsnog geen enkel effect. Dat concludeert onderzoeksbureau SEO, dat keek naar de effecten van de in 2015 ingevoerde Wet aanpak schijnconstructies. Het blijkt dat bijna niemand weet dat inspectiegegevens openbaar worden gemaakt en de sites waarop die gegevens staan, zijn onbekend.
Paasactie met 'spotgoedkope' tickets van Ryanair wekt woede op
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 14:51)


'Vrolijk Pasen van Ryanair!' kopt de budgetmaatschappij vandaag groot op haar website. Ryanair biedt dit weekend spotgoedkope tickets aan, zoals naar Londen voor een tientje of naar Barcelona voor 18 euro. Maar er zitten wel addertjes onder het gras.
THUMB
Een baan in een dag: fiscus werft mensen met superkorte procedure
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 13:57)


Er gaat ook wel eens iets goed bij de Belastingdienst. Ondanks de krappe arbeidsmarkt slaagt de fiscus erin om een indrukwekkend aantal nieuwe collega’s te werven. De belangrijkste truc: een sollicitatieprocedure die niet langer dan een dag duurt.
CPB: Kansrijke bijstandsontvanger aan werk helpen loont het meest
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 11:58)


Het loont voor gemeenten meer om kansrijke bijstandsontvangers aan het werk te helpen dan mensen die geen bijstand ontvangen en mensen die veel begeleiding en subsidie nodig hebben. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
Consument beschadigt aanrechtblad, verzekeraar moet vergoeden
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 10:51)


Een verzekeraar moet een schade van 2.600 euro vergoeden nadat een consument zelf een aanrechtblad beschadigde. Volgens de Geschillencommissie van Kifid is de schade in korte tijd ontstaan en kon de consument de schade niet te verwachten.
Marktwaakhond: Stop met aanbieden van zakelijke energie aan zzp'ers
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 09:33)


De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt energiebedrijven dat ze moeten stoppen met het aanbieden van zakelijke contracten voor woonhuizen van zzp'ers. Total Gas & Power, een energiebedrijf waarover veel klachten binnenkomen bij de marktwaakhond, belooft beterschap.
Investering van 1 miljard dollar voor zelfrijdende Ubers
Bron:NOS / economie

(19-04-2019 08:52)


Drie bedrijven investeren 1 miljard dollar (884 miljoen euro) in de afdeling van taxidienst Uber die al een paar jaar werkt aan zelfrijdende auto's. Het geld komt van Toyota, de Japanse automaker Denso en Softbank. De twee automerken leggen twee derde van het geld in.
Niet iedereen vrij op vreemde feestdag. ‘Zeur niet over dag werken’
Bron:AD / economie

(19-04-2019 07:00)


Heerlijk lenteweer en twee officiële feestdagen om daar een extra lang weekend van te kunnen genieten. Helaas is dat voor lang niet iedereen weggelegd. Veel bedrijven en organisaties zijn vandaag op Goede Vrijdag gewoon open. En dat is helemaal niet erg.
THUMB
Rechter: Acties bij Shell Moerdijk mogen doorgaan
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 16:36)


De door de vakbonden geplande acties bij Shell Moerdijk mogen doorgaan, heeft de rechtbank in Breda vrijdag beslist in een door Shell aangespannen kort geding.
Meer tijd voor afwenden faillissement modewinkels Miller & Monroe
Bron:NOS / economie

(19-04-2019 16:24)


Modeketen Miller & Monroe is voorlopig nog niet failliet. Eigenaar Vidrea Retail vroeg deze week uitstel van betaling aan, maar bewindvoerder ABN Amro geeft de keten drie maanden langer de tijd om de zaken op orde te krijgen. Die periode kan verlengd worden als de schuldeisers daarmee akkoord gaan.
Aantal private leasecontracten stijgt fors, Opel Karl populairste auto
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 16:00)


Het geschatte aantal private leasecontracten lag eind vorig jaar op 150.000, een stijging van ruim 45 procent met het jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers over 2018 van de Vereniging van Nederlandse autoleasemaatschappijen. De populairste private leaseauto is de Opel Karl.
Faillissement voor nu afgewend, keten Miller & Monroe krijgt meer tijd
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 13:58)


Winkelketen Miller & Monroe krijgt in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN Amro drie maanden langer de tijd om orde op zaken te stellen, en een eventueel faillissement af te wenden.
Miller & Monroe krijgt extra tijd om financiële problemen op te lossen
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 12:59)


Vidrea Retail, het moederbedrijf van mode- en lifestyleketen Miller & Monroe, heeft een akkoord bereikt met huisbankier ABN AMRO over financiering. Hierdoor krijgt het concern extra tijd om de financiële problemen op te lossen.
Shell naar rechter om vakbondsacties Moerdijk
Bron:AD / economie

(19-04-2019 11:45)


Shell wil bij de rechter afdwingen dat vakbonden een deel van hun acties bij Moerdijk stoppen. De cao-protesten maken het onmogelijk om onderhoud te plegen aan een petrochemische installatie, waardoor volgens het olie- en gasconcern de veiligheid in het geding is.
THUMB
Musk krijgt een week langer om te ruziën met toezichthouder
Bron:RTL Z / economie

(19-04-2019 09:39)


Tesla-baas en corporate enfant terrible Elon Musk krijgt een week langer de tijd om zijn nieuwste ruzie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC bij te leggen. De partijen liggen met elkaar overhoop omdat Musk zich niet aan zijn twitterafspraken heeft gehouden.
Amsterdamse kantoren in een jaar tijd 31 procent meer waard geworden
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 09:31)


Amsterdamse kantoren zijn in het eerste kwartaal van dit jaar 31 procent in waarde gestegen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, meldt vastgoedadviseur JLL vrijdag. Dit is wereldwijd de hoogste waardestijging.
THUMB
Minister gaat Europees verbod op pulsvisserij aanvechten
Bron:nu.nl / economie

(19-04-2019 08:04)


Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gaat in beroep tegen het Europese besluit om pulsvisserij te verbieden, schrijft ze in een brief aan Nederlandse pulsvissers.
Niet iedereen vrij op vreemde feestdag: ‘Zeur niet over dag werken’
Bron:AD / economie

(19-04-2019 07:00)


Heerlijk lenteweer en twee officiële feestdagen om daar een extra lang weekend van te kunnen genieten. Helaas is dat voor lang niet iedereen weggelegd. Veel bedrijven en organisaties zijn vandaag op Goede Vrijdag gewoon open. En dat is helemaal niet erg.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: