THUMB
Bod gemeente op Slotervaart afgewezen, curator wil nu snel verkopen
Bron:RTL Z / economie

(24-06-2019 07:29)


Curatoren Marc van Zanten en Marlous de Groot hebben het bod van de gemeente Amsterdam op het leegstaande Slotervaartziekenhuis afgewezen. Het bod is 10 miljoen lager dan dat van vastgoedbedrijf Zadelhoff, aldus de curatoren. "Met Zadelhoff kunnen we alle openstaande rekeningen voldoen.
CBS: Inkomen huishoudens stijgt met 2,4 procent, spaartegoeden groeien
Bron:nu.nl / economie

(24-06-2019 06:46)


Het zogenoemde reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,4 procent gestegen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Huishoudens houden meer over, waardoor ook de spaartegoeden flink zijn gestegen.
THUMB
Verdient Mark Rutte opslag? Topman Shell verdient honderdvoudige
Bron:AD / economie

(23-06-2019 17:00)


Altijd goed voor opwinding: loonsverhoging voor ministers. Maar met bruto nog geen twee ton per jaar steken hun salarissen schril af bij die van de top van het bedrijfsleven. Minister Ollongren kijkt of een plusje haalbaar is.
FedEx opnieuw de mist in met afleveren pakketje Huawei
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 14:04)


De Amerikaanse pakketbezorger FedEx heeft een "operationele fout" gemaakt, waardoor een pakketje van het Chinese technologieconcern Huawei niet aangekomen is in de Verenigde Staten.
Moederbedrijf Makro vindt bod van fonds Tsjechische miljardair te laag
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 12:03)


Metro, het Duitse moederbedrijf van groothandelsonderneming Makro, heeft een ongevraagd bod ontvangen van EP Global Commerce. Het bestuur van Metro vindt echter dat het bod van 5,8 miljard euro het bedrijf "substantieel onderwaardeert", laat de onderneming zondag weten in een persbericht.
Daimler moet 60.000 dieselauto's terugroepen vanwege sjoemelsoftware
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 08:56)


Autobedrijf Daimler moet van het Duitse ministerie van Transport 60.000 dieselauto's van Mercedes-Benz terugroepen in Duitsland, melden verschillende Duitse media. De auto's zijn uitgerust met sjoemelsoftware.
THUMB
Hoe Facebooks munt voor de wereld zegen, maar ook potentieel gevaar kan zijn
Bron:NOS / economie

(22-06-2019 16:41)


Het was het gesprek van de week in de financiële wereld: de aankondiging van een digitale munt van Facebook. De libra moet volgend jaar worden geïntroduceerd, samen met een digitale portemonnee om libra's in te bewaren. Voor het opzetten van de crypto-valuta krijgt Facebook steun van een groot aantal partijen, waaronder creditcardmaatschappijen Mastercard en Visa en muziekdienst Spotify.
'Tweedeling op de arbeidsmarkt tot alarmerend hoogtepunt gekomen'
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2019 14:04)


De huidige tweedeling op de arbeidsmarkt is tot een alarmerend hoogtepunt gekomen, waarschuwt een onafhankelijke expertgroep, die onderzoek doet naar de arbeidsmarkt. Om dat op te lossen is er volgens hen een fundamentele herziening van het Arbeidsrecht nodig.
'Draaideureffect' na fraude met bijstand wordt aangepakt door kabinet
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2019 11:49)


Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zaterdag een wetsvoorstel ingediend dat de eisen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering na fraude aanscherpt. Hiermee wordt voorkomen dat het voor bijstandsontvangers loont om bezit, bijvoorbeeld een woning in het buitenland, te verzwijgen.
'Belgische prins hielp adel en superrijken miljoenen euro's verbergen'
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2019 10:40)


De Belgische prins Henri de Croÿ-Solre hielp zeker vijftig Belgen van adel en Belgische rijken om miljoenen euro's aan zwart geld te stallen buiten het zicht van de Belgische fiscus. Dat meldt de Vlaamse krant De Tijd op basis van 3.100 gelekte documenten.
THUMB
Curatoren wijzen bod gemeente Amsterdam op pand MC Slotervaart af
Bron:nu.nl / economie

(24-06-2019 07:04)


De curatoren van het failliete ziekenhuis MC Slotervaart hebben het bod afgewezen dat de gemeente Amsterdam heeft uitgebracht op het pand. Het is te laag, zo laten ze maandag weten.
Overheid geeft meer uit aan sociale uitkeringen, vooral aan zorg en kinderopvang
Bron:RTL Z / economie

(24-06-2019 06:20)


In 2017 gaf de overheid 155,6 miljard euro uit aan sociale uitkeringen, bijna 4 miljard euro meer dan een jaar eerder. Er ging vooral meer geld naar zorguitgaven via de Zorgverzekeringswet (ZVW) en de Wet langdurige zorg (WLZ).
THUMB
Trump: 'Nooit gedreigd Fed-voorzitter Powell te degraderen'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 16:02)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft nooit gezegd dat hij van plan was om de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell te degraderen, stelt hij zondag in een interview met de Amerikaanse zender NBC News.
Waarom Thuisbezorgd nog altijd concurreert met telefonerend Nederland
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 12:58)


Takeaway.com, dat wij in Nederland kennen als Thuisbezorgd, is al jaren marktleider op het gebied van online eten bestellen. Het bedrijf groeit door, maar het krijgt ook veel kritiek te verwerken. In een reeks op zoek naar succesvolle Nederlandse bedrijven gaat NU.
'Ex-topman Nissan sluisde miljoenen van Renault weg naar eigen fonds'
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 10:01)


De voormalige topman van Nissan Carlos Ghosn zou ongeveer 350 miljoen yen (2,9 miljoen euro) aan Renault-geld hebben weggesluisd naar zijn eigen investeringsfonds GFI in Libanon, schrijft de Japanse krant Asahi zondag op basis van gerechtelijke bronnen.
THUMB
Ruzie over de Italiaanse begroting. Wat staat er te gebeuren?
Bron:nu.nl / economie

(23-06-2019 08:01)


Italië is op het strafbankje gezet door de Europese Commissie en er dreigt mogelijk een miljardenstraf voor het land vanwege begrotingsplannen van het land. Maar voordat het tot dat moment komt, moeten de Europese ministers en de Europese Commissie nog een aantal stappen nemen.
Vervijfvoudiging van beurswaarde Fastned: een zegen of een vloek?
Bron:nu.nl / economie

(22-06-2019 15:48)


De waarde van de aandelen van snellaadbedrijf Fastned vervijfvoudigde op de eerste beursdag. Was het aandeel 's ochtends nog 10 euro waard, bij het sluiten van de beurs was dit 52,99 euro. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Is dat ook zo?
Veganistische burger KFC binnen vier dagen uitverkocht
Bron:RTL Z / economie

(22-06-2019 13:49)


Vier dagen na de lancering is de veganistische burger van KFC uitverkocht. De keten test in twintig Engelse restaurants hun zogenaamde The Imposter, en die blijkt nogal populair.
Onze vaste lasten knellen steeds meer
Bron:AD / economie

(22-06-2019 11:30)


Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.
'Met kinderen kun je deze baan ook doen’
Bron:AD / economie

(22-06-2019 09:00)


Ze geldt als een van de beste topbestuurders van Nederland, wordt bewierookt om haar menselijke stijl van leidinggeven en getipt als minister. Een interview met een katholiek zondagskind, dat uitgroeide tot een workaholic.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: