Willem-Alexander en Máxima zien kleine wonderen in Mumbai
Bron:AD / economie

(16-10-2019 10:08)


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vlogen vanochtend van New Delhi naar Mumbai, op dag 3 van hun staatsbezoek aan India. In de havenstad zagen ze direct kleine wonderen in een naaiatelier, dat onder leiding staat van een Nederlandse vrouw.
Toyota levert nieuwe Yaris opnieuw ook als hybride
Bron:nu.nl / economie

(16-10-2019 09:03)


Toyota heeft de nieuwe Yaris gepresenteerd. De compacte auto krijgt naast benzinemotoren ook een compleet nieuwe hybrideaandrijflijn, die volgens de fabrikant zowel krachtiger als zuiniger is dan voorheen.
'Organisatiestructuur FNV functioneert niet en moet omgegooid worden'
Bron:nu.nl / economie

(16-10-2019 06:49)


Vakbond FNV functioneert niet goed vanwege doorgaande interne conflicten, een inefficiënt ledenparlement en een vaag bestuursmodel. Dat concludeert adviesbureau The Midfield in een inventarisatie in opdracht van het FNV-bestuur en het ledenparlement, ingezien door Het Financieele Dagblad (FD).
Bijdrage van Chinese bedrijven in Nederland groeit naar 1 miljard euro
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 23:47)


Chinese bedrijven rukken op in Nederland, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tussen eind 2012 en eind 2017 is het aantal bedrijven in Nederland waarbij het meerderheidsbelang in Chinese handen is, gegroeid van 245 naar 470 bedrijven.
Porsche maakt elektrische Taycan 50.000 euro goedkoper
Bron:AD / economie

(15-10-2019 19:00)


Porsche heeft een nieuw instapmodel gepresenteerd van de Taycan. Deze volledig elektrische Taycan 4S is 50.000 euro goedkoper dan de Taycan Turbo en Turbo S en komt ook nog eens een stuk verder op een volle lading.
Eurocommissaris Malmström: Als Nederland tegen CETA stemt, wordt er niet heronderhandeld
Bron:RTL Z / economie

(15-10-2019 17:37)


Nu ook de PvdA zich tegen vrijhandelsakkoord CETA heeft gekeerd, is er geen meerderheid meer in de Eerste Kamer voor de deal tussen de EU en Canada. Maar dat wil niet zeggen dat de onderhandelingen weer worden opengegooid, zegt Eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström tegen RTL Z.
THUMB
IMF: Laagste groei verwacht sinds crisis door handelsoorlog VS en China
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 15:00)


De wereldwijde economische groei zal door de handelsoorlog tussen de VS en China in 2019 vertragen naar het laagste tempo sinds de crisisjaren 2008 en 2009, verwacht het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als er geen oplossing komt, worden de vooruitzichten nog minder rooskleurig.
CEO: Shell blijft investeren in 'gedemoniseerd' olie en gas
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 12:28)


Shell-CEO Ben van Beurden stelt in een interview dat het investeren in langlopende olie- en gasprojecten de komende decennia "volstrekt legitiem" is en dat het bedrijf geen andere keus heeft. Hij hekelt verder de "demonisering" van olie en gas en noemt zorgen over de houdbaarheid van het verdienmodel van Shell "ongerechtvaardigd".
THUMB
Apple Pay nu ook beschikbaar voor ABN Amro-klanten
Bron:AD / economie

(15-10-2019 10:37)


ABN Amro biedt ondersteuning voor betaaldienst Apple Pay. De bank kondigde begin september aan dat de klanten ‘nog heel even moesten wachten’ voordat de betaaldienst daadwerkelijk beschikbaar zou zijn. Dat is nu het geval.
THUMB
Volkswagen stelt beslissing over bouw miljardenfabriek in Turkije uit
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 09:15)


Volkswagen stelt de beslissing over de bouw van een fabriek ter waarde van 1,3 miljard euro in Turkije uit vanwege de inval van het land in Noord-Syrië. Dat maakte de automaker dinsdag bekend.
THUMB
Handelsoorlog tussen VS en China raakt niet alleen Philips
Bron:AD / economie

(16-10-2019 10:04)


Philips verraste beleggers vorige week met een winstwaarschuwing. Het bedrijf heeft meer last van de handelsoorlog tussen de VS en China dan gedacht. En Philips is niet de enige.
Dagje thuiswerken vandaag? Met deze tips maak je dat tot een succes
Bron:AD / economie

(16-10-2019 07:00)


Met een nieuw boerenprotest en chaos op de weg, ben je niet de enige die er vandaag voor kiest om een dagje thuis te werken. Maar met een overvloed aan mogelijke afleidingen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo pak je thuiswerken het beste aan.
Signify koopt Amerikaans lichtbedrijf voor 1,4 miljard dollar
Bron:AD / economie

(16-10-2019 00:54)


EINDHOVEN - Signify heeft een grote slag geslagen in de Verenigde Staten. Het moederbedrijf van Philips neemt voor 1,4 miljard dollar het bedrijf Cooper Lightning Solutions over. Dat meldt het bedrijf dinsdagavond Nederlandse tijd.
Knot zet deur op een kier om pensioenkortingen dit jaar te voorkomen
Bron:NOS / economie

(15-10-2019 22:48)


Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank, zet de deur op een kier om pensioenkortingen bij de twee grootste pensioenfondsen, ambtenarenfonds ABP en Zorg en Welzijn, dit jaar te voorkomen. Deze fondsen hebben volgens de huidige regels niet voldoende financiële buffers, maar in het nieuwe pensioenakkoord is afgesproken dat die buffers niet meer nodig zijn.
THUMB
Onze gezamenlijke hypotheekschuld is 529 miljard, is dat erg?
Bron:NOS / economie

(15-10-2019 18:13)


Bij elkaar opgeteld is het 529.385.000.000 euro, de totale hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens. En daarmee is Nederland een van de landen met de hoogste hypotheekschulden per huishouden in Europa. Moeten we ons daar zorgen over maken? De Nederlandsche Bank zei eerder vandaag dat banken meer geld in kas moeten houden om 'een eventuele huizenprijscorrectie op te vangen'.
DNB-president Knot: Systeemrisico's op de huizenmarkt toegenomen
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 16:19)


De risico's op de huizenmarkt zijn de afgelopen jaren toegenomen door de gestegen prijzen en risicovol gedrag van kopers. Dit vertelde Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), aan journalisten na de presentatie van een rapport over de financiële stabiliteit.
Staan we aan de vooravond van een nieuwe huizencrisis?
Bron:AD / economie

(15-10-2019 14:05)


Door de stijgingen van de huizenprijzen zijn de risico’s zo toegenomen dat banken meer geld achter de hand moeten houden om klappen op te vangen, vindt De Nederlandsche Bank. De centrale bank eist hogere buffers.
THUMB
'Barnier vindt nieuwste voorstellen VK niet voldoende voor Brexit-akkoord'
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 11:19)


De nieuwste voorstellen van het Verenigd Koninkrijk (VK) om tot een Brexit-akkoord met de Europese Unie (EU) te komen zijn niet voldoende. Dat heeft Brexit-hoofdonderhandelaar namens de EU Michel Barnier dinsdag volgens ingewijden meegedeeld aan de Europese ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.
Staatssecretaris wil gemeenten inzage geven in betalingsachterstanden
Bron:nu.nl / economie

(15-10-2019 10:07)


Gemeenten moeten de gegevens over betalingsachterstanden bij woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars in kunnen zien om problematische schulden te voorkomen. Dat staat in een wetsvoorstel dat staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Tientallen demonstranten bij Wilhelminakade boos op Havenbedrijf
Bron:AD / economie

(15-10-2019 08:55)


Zo'n veertig tot vijftig actievoerders van onder meer containerbedrijven ECT en APM demonstreerden vanochtend voor het kantoorgebouw van het Havenbedrijf aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Ze zijn bang dat er banen verloren gaan door geplande automatisering van het bedrijf.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: