Landen OPEC+ overwegen noodbijeenkomst door toenemende coronabesmettingen
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 19:59)


Oliekartel OPEC en een aantal andere olieproducerende landen, verenigd in OPEC+, komen in oktober mogelijk bijeen voor een noodbijeenkomst. Dat vertellen ingewijden donderdag. De mogelijke top is volgens de olieproducerende landen nodig, wanneer de vraag naar olie blijft dalen door het toenemende aantal coronabesmettingen.
THUMB
Nieuw Europees klimaatbeleid raakt Schiphol en KLM rechtstreeks
Bron:NOS / economie

(17-09-2020 19:15)


De aanpak van klimaatverandering wordt fors aangescherpt, als het aan de Europese Commissie ligt. De Nederlandse vicevoorzitter Frans Timmermans heeft vanmiddag in Brussel de al uitgelekte plannen gepresenteerd. "Dit probleem lost zich niet vanzelf op.
'Nieuwe test TNO: de helft goedkoper én snellere uitslag'
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 17:55)


Onderzoeksinstituut TNO gaat een corona sneltest onderzoeken. Deze zou net zo betrouwbaar zijn als de bestaande test van de GGD, maar wel veel sneller én zeker de helft goedkoper. Dat kan de overheid wekelijk vele miljoenen euro's schelen.
'Tropische septemberdagen leiden tot piek in stroomverbruik'
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 17:25)


De tropische temperaturen van eerder deze week hebben voor flink meer stroomverbruik onder Nederlanders gezorgd, schrijft energieleverancier Essent donderdag. Het stroomverbruik lag dinsdag, toen de thermometer in De Bilt bijna 32 graden aangaf, 10 procent boven het gemiddelde voor 15 september.
Biden waarschuwt Britten: geen vrijhandel zonder Iers vredesakkoord
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 15:19)


Als de Britten straks vrij handel willen drijven met het Amerika van presidentskandidaat Joe Biden, dan mag op geen enkele manier gesleuteld worden aan het Goede Vrijdagakkoord. Dat akkoord vormde in 1998 de basis voor vrede op het Ierse eiland.
KVK peilt positivisme onder Nederlandse ondernemers
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 13:55)


Ondernemers in Nederland zijn ondanks de coronacrisis positief gestemd over de huidige bedrijfssituatie. De meesten van hen waarderen de gesteldheid van hun onderneming met een goed rapportcijfer, ondanks dat de helft van de ondernemers de omzet heeft zien dalen.
THUMB
VS mengt zich opzichtig in conflict China-Taiwan met wapendeal van 7 miljard
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 11:29)


De regering-Trump is van plan om miljarden dollars aan wapens te verkopen aan Taiwan om het eiland te helpen zichzelf te verdedigen tegen China. Het Chinese leger houdt de laatste tijd grote militaire oefeningen in de Straat van Taiwan.
Richard Branson wil 400 miljoen dollar voor geheim project
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 11:15)


De Britse zakenman Richard Branson wil via een beursgang 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) ophalen voor een nieuw bedrijf. Wat dat bedrijf gaat doen is nog niet precies bekend.
Europese goedkeuring voor 44 miljard euro aan Italiaanse staatssteun
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 11:05)


De Europese Commissie heeft donderdag goedkeuring verleend aan het plan van de Italiaanse overheid om grote bedrijven van een financiële injectie te voorzien. Met de staatssteun voor dergelijke bedrijven in nood is een bedrag van 44 miljard euro gemoeid.
KPMG: Nederlandse consument tevreden over klantervaring bij bedrijven
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 10:51)


Consumenten in Nederland waren gedurende de coronacrisis tevreden over hun klantervaring en geven bedrijven er gemiddeld een 7,36 voor, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van KPMG naar hoe consumenten ruim tweehonderd merken op de Nederlandse markt ervaren en beoordelen.
THUMB
Horeca in coronabrandhaarden om 01.00 uur dicht, groepsgrootte maximaal 50
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 19:21)


Horecazaken in coronabrandhaarden mogen vanaf 0.00 uur niemand meer binnenlaten en om 01:00 uur sluiten. Ook wordt de groepsgrootte aangepast naar maximaal 50 personen. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws. Morgen worden die regionale maatregelen bekendgemaakt.
Voor het eerst maatpakken voor vrouwen in Londense straat Savile Row
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 17:56)


In de Londense straat Savile Row, bekend van de maatkleding voor mannen, is donderdag een kleermakerij voor vrouwen geopend. Daarmee krijgt het mannenbolwerk na ruim tweehonderd jaar een zaak waar maatpakken voor vrouwen worden gemaakt.
Personeel supermarkt Deen krijgt wél coronabonus
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 17:35)


De ondernemersfamilie achter de winkelketen Deen wil niet langer wachten op een collectieve regeling om supermarktpersoneel te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Daarom keert de familie op eigen houtje een flinke bonus uit aan 9200 werknemers, van vakkenvuller tot directeur.
Mogelijke regionale coronamaatregelen: beperking openingstijden en bezoekers horeca
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 15:53)


Beperking van de openingstijden van de horeca, getrapte opening en sluiting, of een maximumaantal bezoekers. Dat zijn een paar van de maatregelen waaraan wordt gedacht om de oplopende coronabesmettingscijfers in bepaalde regio's weer de kop in te drukken.
THUMB
Britse regering meldt compromisvoorstel voor omstreden deel van 'Brexit-wet'
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 14:30)


De Britse regering heeft donderdag een compromisvoorstel toegelicht wat betreft de omstreden bepaling van de 'Brexit-wet', die het mogelijk maakt om delen van het zogeheten Noord-Ierland-protocol te overrulen. De regering van premier Boris Johnson heeft toegezegd hier eerst toestemming van het parlement voor te vragen, alvorens naar het machtsmiddel te grijpen.
Grote twijfels over steunmaatregel van 2 miljard euro voor bedrijven
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 11:37)


Er zijn grote twijfels over een steunmaatregel voor bedrijven, waar het kabinet 2 miljard euro voor uittrekt. De vraag is hoe effectief de maatregel is, en of hij wel uitvoerbaar is, zeggen Haagse bronnen tegen de politieke redactie van RTL Nieuws.
Eigenaar van grote winkelcentra komt met noodplan van miljarden
Bron:NOS / economie

(17-09-2020 11:27)


Het deels Nederlandse miljardenbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW), dat winkelcentra over de hele wereld bezit, komt met een noodplan om de financiële problemen bij het bedrijf aan te pakken. Bij elkaar wil het 9 miljard euro bezuinigen en extra ophalen.
Prijzen van door lockdown getroffen sectoren veel harder gestegen
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 11:10)


Door de coronamaatregelen konden statistiekbureaus de prijzen van een aantal goederen en diensten niet meer meten, omdat die niet geleverd werden. De prijsontwikkeling werd geschat om toch tot een inflatiecijfer te komen. Nu zo goed als alles weer gemeten kan worden, blijkt dat deze prijzen veel harder zijn gestegen dan die in andere categorieën, meldt De Nederlandsche bank (DNB) donderdag.
Belgen en Duitsers mijden Noord- en Zuid-Holland na negatief reisadvies
Bron:RTL Z / economie

(17-09-2020 10:51)


Dat België en Duitsland gisteravond de provincies Zuid- en Noord-Holland tot risicogebied hebben verklaard, heeft direct gevolgen voor de toeristische sector. Het regent annuleringen bij hotels en toeristische attracties.
Werkloosheid iets opgelopen, stijging wel minder groot dan vorige maanden
Bron:nu.nl / economie

(17-09-2020 10:46)


De werkloosheid is in augustus minder sterk toegenomen dan in de maanden daarvoor, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) donderdag. Vorige maand waren in Nederland 426.000 mensen werkloos. Dat komt neer op 4,6 procent van de beroepsbevolking.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: