Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt premie en waarschuwt voor korten
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 11:12)


Ambtenarenpensioenfonds ABP verhoogt komend jaar de premie met 1 procentpunt. Dat meldt ABP vrijdag. Ook waarschuwt ABP dat de kans dat er komend jaar gekort moet worden op de pensioenen, nog reëel is.
Horeca vreest sluiting tot half januari, wil 100 procent compensatie
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 10:25)


Het ziet ernaar uit dat de horeca nog tot zeker half januari gesloten blijft. De kans dat er voor die tijd versoepelingen komen is uitermate klein.
THUMB
Niks coronacrisis, in de Rotterdamse haven zijn ze bang voor een personeelstekort door de Brexit
Bron:AD / economie

(27-11-2020 09:07)


Terwijl de werkloosheidscijfers door corona oplopen, is een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven bang snel mensen tekort te komen. Zij hebben nu afspraken met de gemeente Rotterdam, scholen en het UWV gemaakt om dat op te lossen. Het heeft alles te maken met de Brexit.
Dyson steekt miljarden in andere producten dan stofzuigers zonder zak
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 09:02)


Dyson, de uitvinder van de stofzuiger zonder zak, investeert 2,75 miljard pond (bijna 3,1 miljard euro) in een verdubbeling van het assortiment. Daarbij gaat het ook om producten voor gebruik buitenshuis, maakt het bedrijf vrijdag bekend.
Banken waarschuwen voor opbouw van schulden bij bedrijven door vouchers
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 08:12)


De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarschuwt vrijdag voor de mogelijke opbouw van verborgen schulden bij bedrijven. Zo hebben ondernemers en masse uitstel van betaling gekregen en afspraken met verhuurders en leveranciers gemaakt. "Ook voucherregelingen met klanten leiden op enig moment tot terugbetaling", aldus de branchevereniging van banken.
THUMB
Lockdowns maken de muzikant in ons los; instrumentenverkoop door het dak
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 06:02)


Sinds Nederland te maken heeft met lockdowns, hebben veel mensen hun wens om een muziekinstrument te bespelen omgezet in daden. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs betrokken partijen. Bij bijvoorbeeld Bax Music, marktleider in Nederland, ligt de omzet in de lockdown-periodes wel 70 procent hoger.
Black Friday luidt piek distributiecentra en bezorgers in
Bron:AD / economie

(27-11-2020 04:06)


Met Black Friday, het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijn, is de drukste periode voor winkeliers aangebroken. Dat zorgt dit jaar vooral in onlinewinkels voor veel meer shoppers, wat leidt tot grote drukte in distributiecentra en op de weg.
Ook auto- en motorbranche profiteert van herstel economie
Bron:AD / economie

(27-11-2020 00:38)


Het economisch herstel in het derde kwartaal ging niet voorbij aan de auto- en motorbranche. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) merkt op dat de omzet in de branche in de meetperiode met bijna een kwart steeg ten opzichte van een kwartaal eerder.
'Turkse toerismebranche krimpt met 70 procent door coronacrisis'
Bron:nu.nl / economie

(26-11-2020 20:05)


De Turkse toerismebranche wordt hard getroffen door de coronacrisis. Waarschijnlijk krimpt de sector dit jaar met 70 procent, zei de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy donderdag op een online congres. De sector zal zich volgend jaar nog niet helemaal herstellen, verwacht hij.
Europees Parlement akkoord met gedeeltelijke verlaging invoerheffingen VS
Bron:nu.nl / economie

(26-11-2020 17:56)


Het Europees Parlement is akkoord met een deal tussen de Europese Unie en de Verenigde staten over de wederzijdse verlaging van een reeks exporttarieven. De verlaging werd in augustus al aangekondigd. Het is meer dan twintig jaar geleden dat beide economische machtsblokken een dergelijk akkoord sloten.
Coronadip? Ondernemers in de industrie zien het iets zonniger in
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 11:01)


Ondernemers in de industrie zijn deze maand weer wat minder somber gestemd. Daarmee wordt de forse daling na het uitbreken van de coronacrisis weer een stukje ingelopen.
THUMB
Duitsland leent volgend jaar 180 miljard euro, twee keer zoveel als gepland
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 10:10)


De Duitse overheid wil volgend jaar op de kapitaalmarkten 180 miljard euro ophalen, bijna twee keer zoveel als gepland. Het Duitse parlementaire begrotingscomité stemde vrijdag in met de plannen.
THUMB
Niks coronacrisis, in de Rotterdamse haven zijn ze bang voor een personeelstekort door de brexit
Bron:AD / economie

(27-11-2020 09:07)


Terwijl de werkloosheidscijfers door corona oplopen, is een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven bang snel mensen tekort te komen. Zij hebben nu afspraken gemaakt met de gemeente Rotterdam, scholen en het UWV om dat op te lossen. Het heeft alles te maken met de brexit.
Banken bezorgd over verborgen schulden van ondernemers
Bron:NOS / economie

(27-11-2020 08:31)


Banken zijn bezorgd over schulden van ondernemers waar ze slecht zicht op hebben. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken gaan ondernemers veel verschillende betalingsregelingen aan, en kunnen ze straks in de problemen komen als ze dat geld moeten terugbetalen.
Horeca heeft de hoop opgegeven om met Kerst open te zijn
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 08:01)


De horeca lijkt de hoop te hebben opgegeven dat horecagelegenheden dit jaar nog opengaan. Op basis van het laatste OMT-advies en de gesprekken die worden gevoerd met de overheid is de kans op versoepelingen op korte termijn uitermate klein, zegt de branche bij monde van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
THUMB
Treinen en bussen gaan door coronacrisis in 2021 veel minder rijden
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 05:02)


De ov-bedrijven staan door de coronacrisis flink in het rood. De dienstregelingen in het openbaar vervoer worden daardoor volgend jaar gemiddeld voor 10 procent uitgekleed om kosten te besparen, zo vreest branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland (OV-NL).
Omzet auto- en motorbranche veert op in derde kwartaal
Bron:nu.nl / economie

(27-11-2020 03:07)


De auto en- en motorbranche heeft het derde kwartaal afgesloten met een omzet die 23 procent hoger lag dan in het kwartaal ervoor. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ook vergeleken met een jaar eerder viel er groei te noteren, al was deze verwaarloosbaar.
Autobranche klimt uit het dal: meer auto's verkocht
Bron:RTL Z / economie

(27-11-2020 00:01)


De auto- en motorbranche zou het tweede kwartaal misschien het liefst zo snel mogelijk vergeten. De verkoop van nieuwe auto's in de showrooms knalde onderuit en fabrieken moesten hun deuren tijdelijk sluiten. Maar het herstel is ingezet: in het derde kwartaal steeg de omzet met 23 procent ten opzichte van dat dramatische tweede kwartaal.
THUMB
Dit bedrijf in de evenementenbranche stortte zich op zonnepanelen en nam juist negen nieuwe mensen a
Bron:AD / economie

(26-11-2020 18:03)


Peter Homan verzorgt met zijn elektrotechnisch bedrijf de stroomvoorziening op grote evenementen. Maar nu even niet. Omdat de evenementenbranche voorlopig stilligt, heeft het bedrijf zich gestort op zonnepanelen. Zijn werknemers oefenen hun nieuwe skills thuis, op hun eigen dak.
SVB-medewerkster verliest baan en WW na 'gluren bij de buren'
Bron:RTL Z / economie

(26-11-2020 17:43)


Een 48-jarige werkneemster van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft 350 keer in een overkoepelend uitkeringssysteem gekeken hoe haar buurtgenoten er financieel bijzaten. Door te 'gluren bij de buren' verloor zij niet alleen haar baan, maar ook haar WW-uitkering.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: