Gezondheid
Ouder >> 
'In 2030 heeft een op de zeven Nederlanders het aan zijn of haar hart'
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-02-2019 23:14)


Overleed vijftig jaar geleden een op de twee Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, is dat nu 'maar' een op de vier. Dat bleek vorige week uit onderzoek van de Hartstichting. Toch groeit het aantal mensen met hart- en vaatziekten. Negen vragen aan Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.
THUMB
Griepepidemie na tien weken nog steeds niet voorbij
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-02-2019 11:57)


De griepgolf in Nederland is na tien weken nog niet voorbij. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen vorige week 94 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. Een week eerder waren dat er 101.
Onderzoek: Antibioticaresistentie in Nederland onder controle
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-02-2019 09:55)


Bij patiënten die infecties met resistente bacteriën oplopen in Nederland is het sterftecijfer niet hoger dan bij mensen met infecties die nog wel te bestrijden zijn met antibiotica, concludeert Wouter Rottier van UMC Utrecht in een promotieonderzoek.
Waarom vakantie goed is voor je gezondheid
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2019 21:59)


De voorjaarsvakantie is in aantocht. Maar hoe gezond is een vakantie eigenlijk? Twee deskundigen geven antwoord.
Wat is beter voor je gezondheid: Vrijgezel zijn of een relatie?
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2019 21:58)


Nederland telt drie miljoen alleenstaanden en dat worden er steeds meer. Wat is beter voor je gezondheid: single zijn of een relatie hebben? NU.nl vraagt het experts.
Kwart leerlingen van middelbare school in Goes meldt zich ziek
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2019 16:13)


De griepepidemie heeft flink huisgehouden op een middelbare school in de Zeeuwse stad Goes. Een kwart van de 1.600 leerlingen van de locatie Oranjeweg van het Goese Lyceum heeft zich ziek gemeld.
Proef ingesteld voor gratis zorg slachtoffers seksueel geweld
Bron:nu.nl / gezondheid

(12-02-2019 15:25)


Slachtoffers van seksueel geweld hoeven binnenkort geen eigen risico meer te betalen voor hun medische zorg. Het gaat om een proef van een jaar, om te kijken of de financiële bijdrage die slachtoffers nu wel kwijt zijn, een drempel vormt voor deze groep om zich te melden.
THUMB
Amsterdam UMC ontvangt vijf miljoen euro om medicijnen te produceren
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-02-2019 10:55)


Het Amsterdam UMC krijgt vijf miljoen euro van de Vriendenloterij om zelf medicijnen te ontwikkelen tegen zeldzame ziekten. Deze medicijnen kosten normaal gesproken tonnen per patiënt per jaar.
Dit doet in bad gaan met je
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 23:43)


Een uurtje ontspannen in een warm bad, met een flinke berg naar bloemen geurend schuim. Voor sommige mensen is dit hét ultieme moment om alles even los te laten. Maar hoe gezond is het eigenlijk om in bad te gaan?
'Een derde van nieuwe kankergevallen veroorzaakt door leefstijl'
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 23:41)


Maandag was het Wereldkankerdag, de dag waarop internationaal wordt stilgestaan bij de ziekte en degenen die eraan lijden. Het aantal kankergevallen groeit nog steeds. Ook in Nederland. Hoe kan dat? En is er iets aan te doen? Professor Ellen Kampman: "Na roken is overgewicht risicofactor nummer één bij veel soorten kanker.
Binnen of buiten sporten: Wat is gezonder?
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-02-2019 23:13)


Je in het zweet werken op de loopband van een sportschool, of een flinke sprint door het bos trekken. Wat is nou beter: buiten sporten of juist binnen? "Een kleine, afgesloten ruimte waar veel mensen zich fanatiek inspannen, is niet altijd de gezondste omgeving.
NVWA: Kwart ballonnen geeft te veel kankerverwekkende stoffen af
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-02-2019 18:03)


Een kwart van de ballonnen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzocht, blijkt te veel nitrosamines af te geven. Dat is een kankerverwekkende stof.
THUMB
Onderzoekers ontdekken dat salmonella via slimme truc darm binnendringt
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-02-2019 00:56)


Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben ontdekt hoe de salmonellabacterie misbruik maakt van een van de verdedigingsmechanismen van het lichaam om darmcellen binnen te dringen. Volgens de universiteit is de vondst een belangrijke stap voor het ontwikkelen van nieuwe medicijnen om salmonella-infecties te voorkomen.
'Over dertig jaar hoort mediteren gewoon bij een gezonde leefstijl'
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2019 21:59)


Meditatie is goed voor lichaam en geest. Mark Siegenbeek van Heukelom schreef het boek Helemaal naar de meditering. Hij gidst ons nuchter door de wereld van meditatie en mindfulness.
'Door euthanasie is mijn vader een hoop leed bespaard'
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2019 21:58)


Tijdens Week van de Euthanasie (9 tot en met 16 februari) roept de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) mensen op om na te denken over de dood. NU.nl spreekt nabestaanden over wat euthanasie betekent voor hen. “Mijn vader wilde onder geen beding eindigen zoals zijn moeder.
WHO: Wereldwijd lopen jongeren risico op gehoorschade door audiospelers
Bron:nu.nl / gezondheid

(12-02-2019 17:35)


Wereldwijd beschadigen jonge muziekliefhebbers hun gehoor met audiospelers zonder volumebegrenzing, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag.
THUMB
Nieuwe patiënten vaak onterecht geweigerd bij huisarts
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-02-2019 11:57)


Patiënten die op zoek zijn naar een nieuwe huisarts worden nog te vaak onterecht geweigerd, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maandag. Volgens het onderzoek besluit een op de vijf huisartsen weleens een patiënt niet aan te nemen zonder zich daarbij aan de regels te houden.
Kans om hartaandoening of beroerte te overleven groter geworden
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-02-2019 02:29)


De kans dat iemand een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft is groter geworden. Tevens overlijden mensen op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van dergelijke hart- en vaataandoeningen.
THUMB
Wat gebeurt er als je te veel paracetamol slikt?
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 23:42)


Iedereen kent het wel. Heb je hoofdpijn, dan pak je al snel een paracetamol. Bij kiespijn, idem dito. Maar wat gebeurt er nou met je lichaam als je te veel paracetamol slikt?
Griepepidemie verloopt minder hevig dan afgelopen drie jaar
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 11:52)


De griepepidemie in Nederland verloopt tot nu toe "minder hevig" dan in de afgelopen drie jaar, meldt gezondheidsinstituut Nivel. Het aantal mensen met griepklachten daalt al drie weken gestaag.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: