Gezondheid
Ouder >> 
Meeste ziekenhuizen gestopt met verkoop van energiedranken
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-12-2019 19:01)


De meeste ziekenhuizen in Nederland zijn gestopt of gaan stoppen met de verkoop van energiedranken. Het gaat inmiddels om 90 procent van alle ziekenhuizen, meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) maandag na een eigen inventarisatie.
THUMB
Winterhanden of -voeten, hoe kom je eraan en hoe kom je ervan af?
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-12-2019 17:50)


De eerste echt koude dagen zitten er alweer op. Last van rood-paarse en pijnlijke vingers en/of tenen? Misschien heb je dan last van winterhanden of -voeten. Hoe wordt die klacht veroorzaakt? En is er iets aan te doen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
THUMB
'Het is belangrijk bijwerkingen van medicijnen te melden'
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-11-2019 23:00)


Deze week is het bijwerkingenweek. Medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb willen hiermee medicijngebruikers en zorgverleners uitdragen hoe belangrijk het is om bijwerkingen van medicijnen te melden, zeker wanneer je meerdere medicijnen tegelijk gebruikt.
THUMB
Kloofjes in vingers en voeten zijn een winterkwaal, wat kun je eraan doen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-11-2019 19:43)


In de koude maanden hebben we er meer last van: gescheurde mondhoeken en kloofjes in vingers en voeten. Dat is soms de schuld van een schimmel. Is er iets tegen te doen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
Aantal meldingen van besmet voedsel bij NVWA laatste jaren verdrievoudigd
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-11-2019 03:59)


Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het aantal meldingen van besmet voedsel de laatste drie jaar verdrievoudigd. De voedselwaakhond vermoedt dat bedrijven bang zijn voor een beschadigd imago en daardoor sneller bij de NVWA aankloppen, vertelt microbioloog Coen van der Weijden zaterdag in gesprek met het AD.
'Zelfs roddelen heeft meer effect op de hersenen dan geheugentraining'
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-11-2019 17:58)


Er zijn online ontelbaar veel geheugentrainers verkrijgbaar. Maar werken ze ook echt? Hoogleraar Jaap Murre legt uit of je je geheugen überhaupt kunt trainen.
THUMB
Arts: Overgewicht en diabetes geen kwestie van eigen schuld, dikke bult
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-11-2019 16:28)


Huisarts Jacqui van Kemenade zag haar patiënten worstelen met overgewicht en diabetes en verdiepte zich in de wetenschappelijke literatuur. Ze kwam erachter dat het niet alleen maar gaat om meer bewegen en minder eten. Vorige maand verscheen haar boek Leefstijl op recept.
THUMB
Wat te doen bij verkoudheid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:58)


De winter komt eraan. En dat betekent: snotteren en verstopte neuzen. Wat te doen bij verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal geeft antwoord.
Kabinet komt met plan om zorg jongere anorexiapatiënten te verbeteren
Bron:nu.nl / gezondheid

(12-11-2019 10:53)


Kinderen en jongeren met eetstoornissen moeten betere zorg krijgen. Dat staat in het advies dat stuurgroep landelijke ketenaanpak eetstoornissen (K-EET) heeft opgesteld in opdracht van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.
Wintertips voor gezond haar: 'Gebruik producten met weinig toevoegingen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:44)


In de winter heeft je haar - net als je huid - iets meer verzorging nodig dan in de andere seizoenen. Twee haardeskundigen leggen uit hoe je in deze koude en gure maanden droog, pluizig en statisch haar voorkomt.
Eén op de vijf vrouwen onbedoeld zwanger: 'In gesprek gaan is belangrijk'
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-12-2019 17:52)


Eén op de vijf vrouwen in Nederland raakt onbedoeld zwanger. Toch lijkt hierover praten een taboe. Ervaringsdeskundige Margo (36): "Soms voelt het alsof ik de enige ben die een abortus heeft gehad."
THUMB
Praten over het geloof in Sinterklaas: 'Soms wachten ouders te lang'
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-12-2019 17:46)


Speciaal voor kinderen heeft NU.nl de nieuwssite NUjunior.nl gelanceerd. Voor ouders kan het soms moeilijk zijn om met hun kind over bepaalde nieuwsonderwerpen te praten. In deze serie schieten experts te hulp. Dit keer: hoe praat je met je kind over het onvermijdelijke einde van het geloven in de goedheiligman.
Voorspelbare rituelen voorkomen nachtmerries bij kinderen
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-11-2019 22:33)


De drukte rond Sinterklaas kan bij kinderen voor behoorlijk wat spanning zorgen. En dat kan zich ook ‘s nachts uiten, in de vorm van (enge) dromen. Gezondheidspsycholoog Arina de Vries, gespecialiseerd in slaap en slaapproblemen, legt uit hoe dat zit en hoe je de verbeelding van kinderen kunt gebruiken om enge dromen en nachtmerries te voorkomen.
Psychiater: 'Feestdagen draaien om krijgen, terwijl geven gelukkiger maakt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-11-2019 19:29)


December is voor veel mensen een maand om naar uit te kijken, maar het is ook een tijd van drukte en stress. Hoe ga je daarmee om? Tien vragen aan psychiater Irmi Klijntunte.
WHO: Meer dan 80 procent van jongeren wereldwijd beweegt te weinig
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-11-2019 04:46)


Meer dan 80 procent van alle jongeren wereldwijd beweegt te weinig doordat zij liever naar schermen staren, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN (WHO) vrijdag. In het rapport wordt gewaarschuwd voor de gevolgen van de gezondheid.
THUMB
Roos is een vervelende kwaal: hoe kom je ervanaf?
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-11-2019 16:30)


Roos is op zich onschuldig, maar kan heel vervelend zijn. Helemaal in de winter, wanneer we donkere kleding dragen. "Hoe kom je ervanaf?", vroeg een NU.nl-lezer zich af. Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
THUMB
Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:59)


Kleine kwaaltjes kun je vaak prima thuis behandelen. Maar welke medicijnen en hulpmiddelen zijn handig om in huis te hebben? NU.nl vraagt apotheker Chuck van de Cappelle advies over de thuisapotheek.
Krijgen we nog wel genoeg jodium binnen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:58)


Nu we steeds minder brood eten en het zoutgehalte in brood is verlaagd, lopen we meer risico op een jodiumtekort. Reumatoloog Richard Verheesen houdt zich bezig met voeding en leefstijl, en legt uit hoe het zit.
Meer ouderen hebben mantelzorg nodig, aantal verzorgers blijft achter
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-11-2019 12:04)


Het aantal mantelzorgers zal de komende jaren minder hard stijgen dan het aantal 75-plussers dat behoefte heeft aan deze vorm van zorg. Dit geldt vooral voor regio's buiten de Randstad, blijkt vrijdag uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
THUMB
NUcheckt: Waarom kaarsen slecht voor je gezondheid kunnen zijn
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:27)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Brandende kaarsen in huis zijn slecht voor je gezondheid."
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: