Gezondheid
Ouder >> 
Omgaan met jeuk: 'Het wordt minder als je er geen aandacht aan besteedt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-10-2019 21:46)


Chronische jeuk kan je leven van behoorlijk verstoren. Zeker omdat er vaak geen remedie voor is. Wetenschapper Antoinette van Laarhoven doet al jaren onderzoek naar manieren om jeuk te verminderen.
THUMB
Professor: 'Veel mensen weten niet dat ze botontkalking hebben'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-10-2019 21:44)


Bijna een miljoen Nederlanders hebben last van botontkalking. Op Wereld Osteoporosedag (20 oktober) is daar aandacht voor, en dat is volgens professor Coen Netelenbos goed. Volgens hem wordt de ziekte door zowel patiënten als huisartsen en medisch specialisten enorm onderschat.
Bruins komt met maatregelen tegen overmatig gebruik van zware pijnstillers
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-10-2019 06:52)


Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg kondigt vrijdag nieuwe maatregelen aan om de problemen rondom het overmatig gebruik van zware pijnstillers tegen te gaan.
THUMB
Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier?
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-10-2019 21:07)


Het is oktober, onder rokers ook wel bekend als Stoptober. In heel Nederland gaan mensen deze maand de strijd aan met hun nicotineverslaving. Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
Bijna 3 miljoen voor onderzoek TU Eindhoven naar kunstmatige baarmoeder
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-10-2019 19:28)


Onderzoekers van de Technische Universiteit (TU) Eindhoven hebben bijna 3 miljoen euro ontvangen van het Europese subsidieprogramma Horizon2020 om een prototype te ontwikkelen van een kunstmatige baarmoeder, schrijft The Guardian dinsdag.
Zo bouw je een verslaving aan pijnstillers af op een veilige manier
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-10-2019 21:04)


Hoe kom je van een verslaving aan sterke pijnstillers (opiaten) af? We vragen het aan verslavingsarts Loes Hanck, klinisch epidemioloog Willem Lijfering en apotheker Anke Lambooij van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik.
THUMB
Wat is griep en hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-10-2019 21:03)


Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
'Meerderheid kinderartsen vindt dat jonge patiënten recht hebben op euthanasie'
Bron:nu.nl / gezondheid

(29-09-2019 03:03)


Acht op de tien artsen die de afgelopen jaren in contact stonden met jonge, ondraaglijk lijdende kinderen van onder de twaalf jaar, vinden dat actieve levensbeëindiging onder bepaalde omstandigheden mogelijk moet zijn, blijkt uit onderzoek van drie Nederlandse academische ziekenhuizen.
NUcheckt: Waarom het effect van een dutje op het hart niet bekend is
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-09-2019 22:26)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een dutje is goed voor het hart."
THUMB
Wanneer moet je je zorgen maken over je urine?
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-09-2019 22:26)


Blaasontsteking, zwangerschap, suikerspiegel of problemen met de nieren: er is veel af te lezen uit onze urine. Maar hoe weet je wanneer er iets mis is? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
THUMB
Wat zijn de symptomen van borstkanker en wanneer moet je naar de huisarts?
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-10-2019 21:45)


Oktober is borstkankermaand. In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen de diagnose borstkanker. Hoe eerder je de symptomen herkent, hoe groter de overlevingskans. Maar wat zijn precies de symptomen? En wanneer moet je naar de huisarts? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
'Wereldwijd een op drie kinderen onder de vijf ondervoed of te zwaar'
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-10-2019 07:52)


Wereldwijd heeft een op de drie kinderen te lijden onder slechte voeding en gebrekkige nationale voedselsystemen, schrijft UNICEF in het dinsdag gepubliceerde rapport The State of the World's Children 2019. Ongeveer 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn ondervoed of kampen met overgewicht.
Professor: 'Reumatoïde artritis op termijn hopelijk de wereld uit'
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-10-2019 07:49)


Wereldreumadag op 12 oktober is een uitgelezen moment om stil te staan bij reumatoïde artritis (RA), de meest voorkomende vorm van reuma. Ongeveer een op de honderd Nederlanders heeft hier last van. Voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet Annette van der Helm onderzoek naar het genezen en voorkomen van de ziekte.
We eten te weinig vezels; zo krijg je er wél genoeg binnen
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-10-2019 21:05)


Volkoren is gezond. Toch krijgen we er massaal te weinig van binnen. Twee hoogleraren voeding leggen uit waarom het belangrijk is om volkoren producten te eten en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende volkoren vezels binnenkrijgt.
THUMB
De hele dag bereikbaar: Slecht voor je brein en dus ook voor je werk
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-10-2019 14:27)


Een mailtje, dat ene berichtje op WhatsApp en daarna toch nog éven Facebook checken: wie niet oplet, komt helemaal niet meer aan werk toe. Zo geef je je hersenen wat rust van al dat digitale geweld én je je taken afkrijgt.
Hoe je omgaat met faalangst
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-10-2019 21:04)


Je denkt dat je iets niet kunt, bent bang om fouten te maken en wil pas beginnen als je zeker weet dat je het kunt. Faalangst is een specifieke vorm van onzekerheid en steekt vaak de kop op bij een nieuw school- of werkjaar en tijdens examens en tentamens.
'Vitamine D-suppletie minder gunstig dan eerst gedacht'
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-10-2019 21:03)


Veel mensen gaan in het najaar weer op zoek naar het potje vitamine D. Waarom zakt het vitamine D-peil in de winter? Tien vragen aan epidemioloog en voedingswetenschapper Hanne van Ballegooijen, die er onderzoek naar doet.
'HPV-vaccinatie is er vanaf 2021 definitief ook voor jongens'
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-09-2019 02:52)


Staatssecretaris Paulus Blokhuis (Volksgezondheid) onthult vrijdag dat vanaf 2021 ook jongens een HPV-vaccinatie zullen ondergaan, schrijft het AD. Daarmee neemt hij het advies over van de Gezondheidsraad, die in juni al concludeerde dat zowel jongens als meisjes de prik nodig hebben.
Sportschooltrends: Trainen van billen, rittenkaart en boutiquegyms
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-09-2019 22:26)


De zomervakantie ligt achter ons en de Nationale Sportweek is in volle gang (tot en met 29 september). Een goed moment op stil te staan bij trends in volkssport nummer één: fitness.
Cardioloog: 'Vrouwen hebben andere hartklachten dan mannen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-09-2019 22:25)


Tussen mannen en vrouwen bestaan grote verschillen als het om hartproblemen gaat. Tijdens Dress Red Day op 29 september wordt aandacht gevraagd voor het vrouwenhart. Een belangrijke dag, vindt interventiecardioloog Yolande Appelman. Tien vragen over het vrouwenhart.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: