Gezondheid
Ouder >> 
THUMB
CBG en inspectie gaan signalen vervuilde paracetamol onderzoeken
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-07-2020 22:06)


De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling Geneesmiddelen (CBG) gaan testen of de signalen over vervuilde paracetamol kloppen. Dat bevestigt een woordvoerder van IGI vrijdagavond aan NU.nl na berichtgeving van NRC.
Wat is het beste moment om te sporten? 'Je kunt je lichaam sturen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-07-2020 21:11)


Voor of toch juist na het ontbijt, in de middag of voor het avondeten. Maakt het voor je gezondheid uit op welk moment je sport?
Dermatoloog: 'Over kwallenbeet plassen is een broodje aap'
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-07-2020 21:08)


Goed om te weten wanneer je deze zomer een duik in het Noordzeewater wil nemen: zeker bij aflandige wind zijn er veel kwallen voor de Nederlandse kust. Kwallenbeet te pakken? Niet eroverheen plassen en geen zoet water of azijn, zo adviseert dermatoloog Patrick Kemperman.
THUMB
'Is mijn onderhuidse vetbultje gevaarlijk?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-07-2020 20:39)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik heb een talgkliercyste. Moet ik die laten weghalen?
Nieuwe donorwet ingegaan, maar gaat in najaar pas praktisch gelden
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-07-2020 06:40)


De nieuwe donorwet is woensdag ingegaan. Vanwege de coronacrisis hebben volwassen Nederlanders echter nog tot in het najaar de tijd gekregen om hun keuze in te vullen. Wie zich uiteindelijk niet registreert, geeft automatisch toestemming voor orgaandonatie.
THUMB
Angstig of somber? Dit is waarom je beter kunt stoppen met drinken
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-06-2020 21:35)


Een biertje of wijntje op z'n tijd zal niet veel effect op onze gemoedstoestand hebben. Maar regelmatig veel alcohol nuttigen is een behoorlijke aanslag op ons immuunsysteem. En dat leidt niet alleen tot fysieke, maar zeker ook tot mentale klachten. "Mensen met psychische problemen kunnen beter stoppen met drinken.
THUMB
'Waarom kan de huisarts mij nog steeds niet ontvangen?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-06-2020 06:58)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: het leven wordt weer wat normaler, waarom kan ik dan nog steeds niet 'normaal' terecht bij de huisarts?
Hoe werkt bloed doneren en wat is het effect op de donor?
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-06-2020 23:09)


Niet alleen je organen kunnen nuttig zijn om te doneren, maar ook je bloed. In Nederland staan 350.000 Nederlanders één of een paar keer per jaar een halve liter bloed af. "We willen geen overschot: bloed is beperkt houdbaar."
THUMB
'Anale jeuk is veelvoorkomende klacht en voor een huisarts geen taboe'
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-06-2020 23:07)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat kun je doen aan anale jeuk?
Zweten in de zomer: welke deodorant past het best bij jou?
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-06-2020 21:20)


Sommige mensen hebben er dagelijks last van en anderen vooral in de zomer: zweten. Van antitranspirant tot een natuurlijke deodorant: wat zijn de opties, hoe werken ze en hoe vriendelijk zijn ze voor je huid?
Ziekte ex-kankerpatiënt mag geen rol meer spelen bij afsluiten verzekering
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-07-2020 16:00)


Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering door een ex-kankerpatiënt mag na een vastgestelde termijn niet meer worden meegewogen dat zij ziek zijn geweest. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met het door minister Wopke Hoekstra (Financiën) ingediende voorstel.
THUMB
'Is kanker altijd erfelijk en moet ik me preventief laten onderzoeken?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-07-2020 21:09)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wanneer is kanker erfelijk en wanneer moet ik me preventief laten onderzoeken?
Ademwerk: 'Als je niet optimaal ademt, voel je je gevoelens niet optimaal'
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-07-2020 21:00)


Ademcoaches zijn razend populair. Door anders te ademen zou je je emoties beter doorvoelen. Maar vanuit de wetenschap is er kritiek. "Bij de meeste mensen heeft hun ademhaling nauwelijks impact op hun gemoedstoestand."
Er even tussenuit: zelfs een midweekje heeft positief gezondheidseffect
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-07-2020 20:39)


Deze zomer slaan zo'n vijf miljoen Nederlanders de vakantie over vanwege de coronacrisis, blijkt uit onderzoek. Slecht idee: vakantie is namelijk goed voor de gezondheid. Het vermindert stress en zorgt voor een lager risico op hart- en vaatziekten.
THUMB
Oogarts: 'Goedkope zonnebril beschermt net zo goed als dure merkbril '
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-06-2020 21:36)


De zon schijnt. Toch draagt lang niet iedereen een zonnebril. Hoe erg is dat? Dr. Suzanne Yzer, oogarts bij Het Oogziekenhuis Rotterdam: "Het belang van een zonnebril wordt nog vaak onderschat."
Sportscholen 1 juli weer open: bij nul beginnen of hebben spieren geheugen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-06-2020 20:35)


Jezelf in het zweet werken op de spinningfiets, de beentrainer en de halterbank: vanaf 1 juli kan je eindelijk weer terecht bij de sportschool. Ben je dankzij het spiergeheugen een beetje snel in vorm of moet je gewoon bij nul beginnen?
THUMB
Nog steeds niet zwanger: wanneer ga je naar de huisarts?
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-06-2020 06:36)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er als je met een onvervulde kinderwens aanklopt bij de huisarts?
THUMB
Zo bereid je je voor op een huisartsgesprek
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-06-2020 23:08)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: hoe bereid je het gesprek met de huisarts goed voor?
Gilles de la Tourette: meer dan alleen vloeken
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-06-2020 21:21)


Zondag is het Europese Tourettedag, een dag die in het teken staat van Gilles de la Tourette. Een goede zaak dat die dag er is, vindt neuroloog Agnes Wertenbroek. "Veel mensen denken dat de aandoening gelijk staat aan vloeken of schelden. Maar dat geldt slechts voor 10 procent van de patiënten.
Bellen met vreemden via app: 'Oppervlakkig contact wordt onderschat'
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-06-2020 22:35)


Van geregeld praatjes maken met vreemden worden we gelukkiger, zo blijkt uit onderzoek. Nu we massaal binnen zitten, speelt QuarantaineChat in op die behoefte. Via de app kun je bellen met vreemden van over de hele wereld. NU.nl-redacteur Hagar Jobse probeerde het uit.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: