Gezondheid
Ouder >> 
THUMB
Geneesmiddelen die je altijd in huis moet hebben
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:59)


Kleine kwaaltjes kun je vaak prima thuis behandelen. Maar welke medicijnen en hulpmiddelen zijn handig om in huis te hebben? NU.nl vraagt apotheker Chuck van de Cappelle advies over de thuisapotheek.
Krijgen we nog wel genoeg jodium binnen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:58)


Nu we steeds minder brood eten en het zoutgehalte in brood is verlaagd, lopen we meer risico op een jodiumtekort. Reumatoloog Richard Verheesen houdt zich bezig met voeding en leefstijl, en legt uit hoe het zit.
Meer ouderen hebben mantelzorg nodig, aantal verzorgers blijft achter
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-11-2019 12:04)


Het aantal mantelzorgers zal de komende jaren minder hard stijgen dan het aantal 75-plussers dat behoefte heeft aan deze vorm van zorg. Dit geldt vooral voor regio's buiten de Randstad, blijkt vrijdag uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
THUMB
NUcheckt: Waarom kaarsen slecht voor je gezondheid kunnen zijn
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:27)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Brandende kaarsen in huis zijn slecht voor je gezondheid."
THUMB
Hoe kan het dat je medicijnen soms ineens een ander merk krijgen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:26)


Soms krijg je ineens medicijnen van een ander merk of in een andere kleur dan je gewend bent. Hoe kan dat? En zijn het wel dezelfde medicijnen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
Neurowetenschapper: 'Ritalin kan motivatie vergroten óf verkleinen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-10-2019 10:05)


Hoe komt het dat veel mensen liever op de bank netflixen dan dat ze in de avonduren een taal leren of een andere mentale uitdaging aangaan? Neurowetenschapper Monja Froböse onderzocht dit tijdens haar promotieonderzoek en kwam tot een aantal verrassende conclusies.
THUMB
Wat is een koortslip, en is er iets aan te doen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-10-2019 22:03)


De winter komt eraan. De tijd dat veel mensen weer last krijgen van een koortslip. Wat is een koortslip eigenlijk? En is er iets aan te doen? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
'Aantal patiënten met huidkanker blijft stijgen, ziekenhuizen onder druk'
Bron:nu.nl / gezondheid

(29-10-2019 04:57)


Het aantal patiënten in Nederland met huidkanker neemt in een dusdanig hoog tempo toe, dat de druk op ziekenhuizen te hoog lijkt te worden. Dat schrijft de NOS dinsdag op basis van het rapport Huidkanker in Nederland dat dinsdag gepubliceerd wordt door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).
NUcheckt: Hoe tandvleesontsteking mogelijk kans op hartproblemen vergroot
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-10-2019 20:42)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Tandvleesontsteking verhoogt de kans op een hoge bloeddruk."
Zo ben je snel gewend aan wintertijd: 'Zet klok eerst half uur terug'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-10-2019 20:38)


De klok gaat komende zondag weer een uur terug. Hoe komen we zo snel mogelijk weer in een normaal ritme? En waarom verzetten we de klok überhaupt nog?
THUMB
Wat te doen bij verkoudheid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-11-2019 15:58)


De winter komt eraan. En dat betekent: snotteren en verstopte neuzen. Wat te doen bij verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal geeft antwoord.
Kabinet komt met plan om zorg jongere anorexiapatiënten te verbeteren
Bron:nu.nl / gezondheid

(12-11-2019 10:53)


Kinderen en jongeren met eetstoornissen moeten betere zorg krijgen. Dat staat in het advies dat stuurgroep landelijke ketenaanpak eetstoornissen (K-EET) heeft opgesteld in opdracht van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.
Wintertips voor gezond haar: 'Gebruik producten met weinig toevoegingen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:44)


In de winter heeft je haar - net als je huid - iets meer verzorging nodig dan in de andere seizoenen. Twee haardeskundigen leggen uit hoe je in deze koude en gure maanden droog, pluizig en statisch haar voorkomt.
Professor: 'Mannen zoeken minder vaak psychische hulp dan vrouwen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-11-2019 17:27)


Het is november, ook wel bekend als Movember, de maand waarin wordt stilgestaan bij mannelijke gezondheid. Ooit geweten dat mannen andere psychische klachten hebben dan vrouwen? Daarnaast vragen ze minder om hulp en maken ze veel vaker een eind aan hun leven.
THUMB
Bruins wil dat groothandels medicijnvoorraad voor vijf maanden aanhouden
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-11-2019 10:54)


Groothandels en firma's moeten volgens minister Bruno Bruins (Medische Zorg) voortaan zoveel medicijnen op voorraad hebben dat ze vijf maanden aan de vraag kunnen voldoen. Bruins gaat de komende tijd afspraken maken om de medicijntekorten snel weg te werken.
Hoe betrouwbaar zijn zelftesten die je bij de (online) drogist koopt?
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-10-2019 22:03)


Er zijn bij drogisterijen en online aanbieders verschillende zelftesten verkrijgbaar. Ze vertellen je of je chlamydia, een blaasontsteking of een ijzertekort hebt, maar ook of je schildklier te langzaam werkt of de kwaliteit van je sperma al dan niet in orde is.
Hoogleraar: 'Vrouwen hebben het echt eerder koud dan mannen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-10-2019 22:02)


Terwijl buiten de temperatuur daalt, neemt de discussie over het binnenklimaat toe. Hoogleraar Wouter van Marken Lichtenbelt vertelt hoe het komt dat vrouwen het sneller koud hebben dan mannen en hoe we individuele verschillen kunnen oplossen.
THUMB
Hoe herken je een beroerte en wat moet je doen als iemand er een krijgt?
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-10-2019 20:53)


Komende dinsdag (29 oktober) is het de Internationale Dag van de Beroerte. Een belangrijke dag, omdat veel mensen niet weten hoe je een beroerte herkent. En dat terwijl elke seconde op zo'n moment telt. Wat is een beroerte eigenlijk? En wat moet je doen als je denkt dat iemand een beroerte heeft? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
Onderzoeker: 'Mensen in groene leefomgeving voelen zich mentaal gezonder'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-10-2019 20:40)


Oktober staat in het teken van de #2uurnatuur Challenge, een initiatief van IVN Natuureducatie om Nederlanders meer de natuur in te laten gaan. Want dat is heel gezond, blijkt uit onderzoek. Word je echt gezonder van een rondje bos of park? Zeven vragen aan dr.
Omgaan met jeuk: 'Het wordt minder als je er geen aandacht aan besteedt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-10-2019 21:46)


Chronische jeuk kan je leven van behoorlijk verstoren. Zeker omdat er vaak geen remedie voor is. Wetenschapper Antoinette van Laarhoven doet al jaren onderzoek naar manieren om jeuk te verminderen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: