Gezondheid
Ouder >> 
Wat gebeurt er in je lichaam als je verliefd bent?
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:56)


Geen eetlust, je niet kunnen concentreren en tegelijkertijd het gevoel de hele wereld aan te kunnen en vlinders in je buik: als je verliefd bent voel je je letterlijk anders. Hoe komt dat en wat gebeurt er precies in ons lichaam als de verliefdheid t
THUMB
Ik ben gebeten door een teek: heb ik nu de ziekte van Lyme?
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:55)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week een vraag in het kader van de Week van de Teek: Ik ben gebeten door een teek, heb ik nu lyme? We vragen het aan huisarts Katrien Van Wijnendaele.
Coronacrisis heeft invloed op onze slaap: 'We staan later op en slapen langer'
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-04-2021 20:39)


We staan later op en worden vaker wakker worden zonder wekker. De coronacrisis heeft ook invloed op onze slaapgewoontes. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: s
Nog veel onwetendheid over veelvoorkomende complicatie zwangerschapsdiabetes
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-04-2021 20:37)


Naar schatting krijgt minstens één op de twintig vrouwen zwangerschapsdiabetes. Maar niet iedere zwangere vrouw houdt er rekening mee. Die onwetendheid is niet zonder gevaar, zeggen experts. In het rijtje met risico's staan onder meer een te grote baby en complicaties bij de bevalling.
THUMB
Waarom het belangrijk is om meer te bewegen
Bron:nu.nl / gezondheid

(07-04-2021 21:05)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week is de vraag: waarom moeten we eigenlijk meer bewegen en hoe doe je dat? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Door te bewegen, blijven we tot op hoge leeftijd fit.
Zo richt je je werkplek in om klachten te voorkomen
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-03-2021 20:35)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week is dat: hoe richt ik mijn werkplek zo goed mogelijk in om klachten te voorkomen? Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Einte Rinsma: "Het aantal mensen met klachten aan arm, nek en schouder is aanzienlijk gegroeid sinds we massaal thuiswerken.
Waarom een slechte luchtkwaliteit onze gezondheid zo schaadt
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-03-2021 21:51)


De lente is weer begonnen en dat betekent - als het goed is - warmer weer en minder regenbuien. Maar wat betekenen die wisselingen van weersomstandigheden eigenlijk voor de kwaliteit van onze lucht?
Hoe een goede ademhaling de kwaliteit van leven kan verbeteren
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-03-2021 21:50)


Goed ademhalen lijkt net als yoga en mindfulness aan populariteit te winnen. Er worden retreats georganiseerd, het aantal ademcoaches neemt toe en ook 'Iceman' Wim Hof heeft het over het belang van goed ademhalen. Maar waar is dat voor nodig? Ademhal
Gezond of niet: is kou goed voor het lichaam?
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-03-2021 21:32)


Winterzwemmen is populair. Mede door de sluiting van zwembaden en sportscholen zoeken meer mensen het koude water op. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kou.
Bang voor naalden? Zo krijg je je prikangst eronder
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-03-2021 21:31)


Het vaccineren tegen corona is in volle gang. Sommigen staan te springen, anderen hebben zo hun bedenkingen. En wat nou als je wel een vaccinatie wil, maar bang bent voor naalden? Prikangst komt heel veel voor. Gelukkig is er ook vaak iets aan te doen.
Dit kun je doen tegen schermverslaving
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:55)


Vergaderen, appen, netflixen: we zijn onlosmakelijk verbonden met onze laptops en telefoons. Dat onze beeldschermtijd toeneemt, is onvermijdelijk. Maar hoe zorgen we ervoor dat het turen naar schermen geen verslaving wordt?
THUMB
Deze ondernemers maken de eerste comfortabele én sexy oedeembeha
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-04-2021 20:54)


Na een behandeling voor borstkanker leek het vooruitzicht voor Anita Schimmel zonnig: ze was genezen. Helaas ontwikkelde ze een chronisch oedeem (een vochtophoping) in de borst. Ze is niet de enige, maar toch bestond er geen passende beha. Daar brengt ze nu zelf verandering in: "Ik gun iedere vrouw meer eigenwaarde.
THUMB
De ramadan is begonnen: hoe pak je het verstandig aan?
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-04-2021 20:38)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week is dat een vraag in het kader van de ramadan die dinsdag is begonnen: is vasten gezond? En hoe pak je het verstandig aan? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Kies voor langzame koolhydraten, dan hou je het beter vol.
Hoe de coronacrisis bestaande verschillen uitvergroot
Bron:nu.nl / gezondheid

(07-04-2021 21:25)


Woensdag was het Wereldgezondheidsdag. Gezondheidsorganisatie WHO roept op de wereld gezonder en eerlijker te maken voor iedereen. COVID-19 vergroot gezondheidsongelijkheid, ook in Nederland. Vooral bij bepaalde groepen is het fysieke en mentale welzijn verslechterd.
Ook mensen met autisme hebben behoefte aan sociaal contact
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-03-2021 20:35)


Nog altijd bestaan er volgens verschillende autisme-experts te veel vooroordelen als het om autisme gaat. Juist daarom is de Wereld Autisme Dag van komende vrijdag nog steeds van belang om meer begrip en erkenning te creëren. "Het is een misvatting dat iemand met autisme geen behoefte aan sociaal contact heeft", zegt Wouter Staal, bijzonder hoogleraar Autismespectrumstoornissen aan de Universiteit Leiden.
THUMB
Gezond of niet: worden onze ogen slechter van al die schermen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-03-2021 20:35)


We zitten langer achter beeldschermen dan ooit. Overdag Teams en Zoom, 's avonds Netflix en PlayStation. In de rubriek Gezond of niet duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een onderwerp waarover verwarring bestaat. Dit keer: worden onze ogen s
THUMB
Dit is wat je kunt doen tegen migraine
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-03-2021 21:51)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week is dat: ik heb vaak last van migraine. Valt daar iets tegen te doen? Huisarts Katrien van Wijnendaele: "Migraine komt bijna drie keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.
THUMB
Waarom is slaap zo belangrijk voor de gezondheid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-03-2021 21:33)


Elke week stellen we een gezondheidsvraag aan een medisch deskundige. Deze week een vraag in het kader van de Internationale Dag van de Slaap die vrijdag wereldwijd gehouden wordt: waarom is slaap zo belangrijk voor de gezondheid? Huisarts en leefstijldeskundige Jacqui van Kemenade: "Slaapgebrek maakt zwaar en ziek.
Zo blijf je mentaal fit in het thuiskantoor
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-03-2021 21:32)


Inmiddels werken we een jaar massaal thuis. Daar kleven de nodige nadelen aan, maar we zitten er nog wel even aan vast. Hoe blijven we gefocust, gezond en gelukkig?
Iedereen kan zich alleen voelen: 'Niet enkel zielige mensen zijn eenzaam'
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-03-2021 21:31)


Het taboe op eenzaamheid lijkt langzaam te slijten. Er wordt meer over geschreven en onlangs sprak zelfs Meghan Markle met Oprah Winfrey over haar eenzame periode als royal. Helpt het bespreekbaar maken, en hoe klim je uit dat donkere dal?
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: