Gezondheid
Ouder >> 
UMCG ontvangt 30 miljoen euro voor veelbelovend kankeronderzoek
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-09-2020 10:22)


Het Universitair Medisch Centrum Groningen krijgt 30 miljoen euro van Zorginstituut Nederland en gezondheidsonderzoekorganisatie ZonMw voor nader onderzoek naar hoopgevende innovatieve immuuntherapie voor mensen met een zeer agressieve vorm van lymfeklierkanker.
'Door de adrenaline gedraag je je in de auto sneller agressief'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-09-2020 19:28)


Bumperkleven, rechts inhalen, kort afsnijden, middelvingers… De weg maakt de hork in ons los. Hoe kan het dat zelfs de rustigste types onder ons in opgewonden standjes veranderen zodra ze de weg op gaan? Zes vragen aan verkeerspsycholoog Karel Brookhuis.
Wespentijd: 'Grote monsterwespen komen niet naar een terrasje'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-09-2020 19:26)


Na een warme zomer vliegen wespen vaak tot laat in de herfst rond, op zoek naar zoetigheid. Worden ze daarbij gehinderd? Dan kunnen ze steken. Voor de meeste mensen is zo'n aanvaring alleen pijnlijk, maar voor mensen met een wespenallergie kunnen de gevolgen ingrijpend zijn.
Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS?
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-09-2020 19:13)


PFAS - de milieuvervuilende stoffen waardoor de bouw stilgelegd moest worden - worden gebruikt bij de productie van pannen met een anti-aanbaklaag. Zijn hier gezondheidsrisico's aan verbonden en zo ja - moeten we dan stoppen met het kopen en gebruike
THUMB
'Waarom stelt de doktersassistent zoveel vragen?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-09-2020 19:10)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: waarom stelt de doktersassistent altijd zoveel vragen wanneer ik een afspraak wil maken voor het spreekuur?
Schoenen de deur uit? 'Op blote voeten ga je vanzelf anders lopen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-09-2020 17:12)


Onze voeten verdienen meer aandacht en die aandacht kan onder meer gegeven worden door te lopen zonder schoenen. Dat vindt sportpodoloog en voetentrainer Yvonne Bontekoning. "We trainen ons hele lijf, maar vergeten onze voeten."
THUMB
De zomer voorbij: drie tips om af te bouwen met alcohol
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-09-2020 17:08)


De zon laat zich steeds minder vaak zien en voor je het weet is het terrasseizoen afgelopen. En minder terrasjes betekent vaak ook minder alcoholische versnaperingen. Maar wat als dat voor jou niet zo is en je tóch liever zou willen minderen met alcohol? NU.
THUMB
'Wat gebeurt er met mijn ballen als het zo warm is?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-09-2020 15:12)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik voel een soort onderhuidse bultjes aan mijn ballen, wat zijn dat?
THUMB
Onder hypnose afvallen: 'Ik ben al 25 kilo kwijt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-09-2020 15:12)


"Ik heb alle diëten geprobeerd, maar niets lukte", vertelt Jessica Bremer. In een laatste poging stuit ze op de 'virtuele maagband', of hypnotherapie om af te vallen. Obesitaschirurg Yair Acherman van ziekenhuis het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp ziet het (nog) niet zitten.
THUMB
Huiduitslag in de zomer: wat is het precies?
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-08-2020 21:45)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik heb huiduitslag in de zomer, is daar iets tegen te doen?
Vieze smartphones: 'Oorsmeer is niet erg, vieze handen wel'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-09-2020 19:29)


Oorsmeer, poepbacteriën en straatvuil… Uit onderzoek blijkt dat onze smartphone nog vele malen smeriger is dan een toiletbril en dat er wel zeventienduizend bacteriële genen op het toestel kunnen leven. Welke risico's kleven er aan smerige smartp
THUMB
'Ik heb pijn op mijn borst, heb ik een hartaanval?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-09-2020 19:28)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: is pijn op je borst altijd een hartaanval?
Diagnose pcos? 'Evolutionair heeft dit syndroom voordelen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-09-2020 19:42)


Acne, overbeharing door te veel testosteron, een onregelmatige cyclus en dus uitblijvende eisprong, overgewicht door insulineresistentie, meer eiblaasjes in de eierstokken: wie twee van deze symptomen kan aftikken, heeft waarschijnlijk pcos (Polycysteus Ovarium Syndroom).
Niks meer kunnen proeven, toch lekker eten
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-09-2020 19:11)


Mensen met anosmie kunnen niets meer proeven en ruiken Hoe kun je dan toch nog blijven genieten van je eten? We vragen het Joke Boon, anosmiepatiënt, kookboekenschrijver en culinair journalist. "Gebruik sterke smaken als peper en munt."
THUMB
Waarom het HPV-vaccin ook op oudere leeftijd nog kan werken
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-09-2020 17:23)


Wanneer meisjes dertien jaar oud zijn, krijgen ze een oproep om zich gratis te laten vaccineren tegen het Humaan Papillomavirus (HPV), dat onder meer baarmoederhalskanker veroorzaakt. Maar het vaccin kan ook op oudere leeftijd nog werken, zelfs als vrouwen al besmet zijn met het virus.
THUMB
Zorgen om huiselijk geweld? 'Het is meer dan alleen blauwe plekken'
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-09-2020 17:11)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (48), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: waar kan ik terecht met zorgen over huiselijk geweld?
THUMB
Ibuprofen, aspirine of paracetamol? Zo kies je de juiste pijnstiller
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-09-2020 15:13)


Vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen, aspirine en paracetamol zijn zelfzorgmedicijnen die je bij de apotheek, supermarkt of drogist kan kopen zonder doktersrecept. Ze zijn veilig om in te nemen, mits je ze gebruikt volgens het voorschrift.
Van gehoorapparaat tot sociaal gedrag: zo verklein je de kans op dementie
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-09-2020 15:12)


De kans op dementie is nu "kleiner dan ooit". Als je het risico nog verder wilt verkleinen, kun je zelf heel veel doen. Een relatief makkelijke maatregel: neem bij gehoorverlies snel een gehoorapparaat. En maak vooral dat babbeltje met je buren. Daarmee houd je je brein actief.
Levensstijl en kanker: waar hebben we invloed op?
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-08-2020 22:02)


In hoeverre kan je levensstijl de kans op kanker verkleinen en het verloop van de ziekte beïnvloeden? Medicus William Cortvriendt, die over voeding en gezondheid schrijft, voegt het boek Kankervrij toe aan de tientallen boeken die over dit onderwerp zijn geschreven.
Borstvoeding: niet zo voor de hand liggend als het lijkt
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-08-2020 21:44)


Borstvoeding is een gezond en natuurlijk proces, maar dat betekent niet dat het voor alle vrouwen even makkelijk gaat. Bijna de helft stopt al na de eerste maand, blijkt uit een peiling van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. De meeste vrouwen zouden wel langer door kunnen gaan, zegt lactatiekundige Teddy Roorda, maar ze moeten de juiste begeleiding krijgen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: