Gezondheid
Ouder >> 
THUMB
Hoe je lichaamsvet kunt 'wegsmelten' door pittig te eten
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-04-2019 23:06)


Lichaamsvet is niet per definitie slecht. Tien vragen aan dr. Mariëtte Boon, arts en vet-onderzoeker aan het LUMC die samen met prof. Liesbeth van Rossum het boek VET belangrijk schreef, dat op 19 april verschijnt. "Wist je dat een bepaald type vet belangrijk is voor de verbranding? We kunnen het activeren.
Zo leef je zo proefdiervrij mogelijk (voor zover dat kan)
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-04-2019 23:27)


In Nederland vinden jaarlijks ruim een half miljoen dierproeven plaats omwille van de gezondheid of het schoonheidsideaal van mensen. Op Wereldproefdierendag, op woensdag 24 april, pleiten dierenwelzijnsorganisaties voor alternatieven.
Depressie versus burn-out: Wat zijn de verschillen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-04-2019 23:23)


De kenmerken van een burn-out overlappen deels met die van een depressie. Dat zorgt voor verwarring, het zijn immers wel echt twee verschillende dingen. Hoe zit dat? En is die verwarring een probleem?
'Hongerhormonen zijn te foppen en beïnvloeden'
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-04-2019 21:55)


Nederlanders zijn massaal te dik. Dat komt doordat ze te veel eten en te weinig bewegen, maar ook door te veel stress en de 'obesogene omgeving' die ze onbewust meer laat eten. Het goede nieuws: we kunnen ons honger- en verzadigingssysteem zelf beïnvloeden.
THUMB
Doktersadvies: Wanneer koorts met vlekjes gevaarlijk is bij kinderen
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 22:56)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veel gestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week: wanneer is koorts met vlekjes gevaarlijk bij een kind?
Wat te doen tegen somberheid? ‘Pillen hebben vaak geen zin’
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 22:55)


Somberheid vormt een van de grootste gezondheidsrisico’s ter wereld. Geschat wordt dat er wereldwijd zo’n 350 miljoen mensen aan lijden. Volgens GZ-psycholoog en auteur Bjarne Timonen kunnen we op een natuurlijke manier uit het dal klimmen. Hij schreef het boek De leefstijlgids tegen somberheid.
THUMB
NUcheckt: Facebook-video laat niet zien dat kraanwater ongezond is
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 07:52)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een video op Facebook toont aan dat kraanwater kanker veroorzaakt."
Ruim 1,3 miljoen jonge Nederlanders hebben chronische aandoening
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-04-2019 18:31)


Ruim 1,3 miljoen kinderen en jongeren in Nederland hebben een chronische aandoening, meldt het Verwey-Jonker Instituut maandag. Dat is een kwart van alle mensen in de leeftijd tot en met 25 jaar.
Waarom een periode van vasten kan helpen om af te vallen
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-04-2019 22:23)


Het is vastentijd, veertig dagen van minder eten en bezinning. Van oudsher is dit de periode van Aswoensdag tot Pasen. Het is geen slecht idee om periodiek te vasten, blijkt uit onderzoek: je verliest er blijvend kilo's mee.
'Verkeerde eetgewoonten leiden wereldwijd tot miljoenen doden'
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-04-2019 10:01)


Verkeerde eetgewoonten leiden jaarlijks tot elf miljoen doden wereldwijd. Dat blijkt uit een woensdag verschenen onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Lancet.
THUMB
Doktersadvies: Wat kost een bezoek aan mijn huisarts?
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-04-2019 23:42)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veel gestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wat kost een bezoek aan mijn huisarts?
'Gelukkig zijn is te leren'
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-04-2019 23:24)


Gelukkige mensen zijn gezondere mensen. Maar hoe vergroot je je geluksniveau? Hoe leer je slechte gewoontes af die je geluk in de weg staan? NU.nl vraagt het hoogleraar klinische psychologie Willem van der Does, die er een boek over schreef.
NVWA: Tientallen handdesinfectiemiddelen voldoen niet aan eisen
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-04-2019 10:01)


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat slechts zes van de 47 onderzochte handdesinfectiemiddelen voor de consumentenmarkt voldoen aan de wettelijke veiligheidseisen. Het gaat hierbij om producten met stoffen die werkzaam zijn tegen micro-organismen.
Drugs als medicijn? 'Ketamine niet meer aanprijzen dan nodig'
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 22:57)


Kunnen ketamine, narcosemiddel en partydrugs uitkomst bieden voor mensen met een hardnekkige depressie? Dat is de vraag die Robert Schoevers, hoogleraar psychiatrie in het UMCG, probeert te beantwoorden.
THUMB
Muziek als therapie, werkt dat?
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 22:56)


Een therapeut die in het ziekenhuis harp gaat spelen voor een patiënt en een apotheker die een playlist van Pharell Williams meegeeft. Wat zegt de wetenschap hierover? NU.nl spreekt met onderzoeker Marianne van der Heijden en hoogleraar vaktherapie Susan van Hooren.
THUMB
NUcheckt: Uitspraak Trump over kanker door windmolens onwaar
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-04-2019 14:52)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het geluid van windmolens veroorzaakt kanker."
RIVM ontvangt minder meldingen over bijwerkingen implantaten
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-04-2019 11:41)


Vorig jaar hebben 162 mensen geklaagd over de gevolgen van de implantaten die ze hebben gekregen, blijkt uit gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is minder dan vorig jaar, toen bij een speciaal meldpunt van het RIMV 264 meldingen binnenkwamen.
Blokhuis: Meer verwarde mensen op straat door late ambulante zorg
Bron:nu.nl / gezondheid

(07-04-2019 07:35)


De overheid is te laat begonnen met de opbouw van goede ambulante zorg, terwijl het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg wel in hoog tempo werd afgebouwd. Hierdoor zijn vermoedelijk meer mensen die geestelijke zorg nodig hebben op straat terechtgekomen.
RIVM onderzoekt mogelijk onveilig type borstimplantaat na Frans verbod
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-04-2019 14:05)


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoek doen naar een type borstimplantaat dat donderdag is verboden door de Franse zorginspectie. Het RIVM bekijkt of ook in Nederland aanleiding is voor ingrijpen.
NUcheckt: Gin-tonic, zoen en meer onbewezen remedies tegen hooikoorts
Bron:nu.nl / gezondheid

(04-04-2019 07:04)


Het is hooikoortsseizoen en dus verschijnen er weer allerlei tips over hoe ervoor kunt zorgen dat je hier zo min mogelijk last van hebt. NUcheckt bekeek de afgelopen twee jaar vier alternatieve remedies tegen hooikoorts, zoals zoenen en het drinken van gin-tonics.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: