Gezondheid
Ouder >> 
THUMB
Is kaalheid een mannending en wat is ertegen te doen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-04-2020 21:32)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: ik word kaal, is daar iets tegen te doen?
Hoe gaan mensen met autisme om met corona en andere vragen over autisme
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-04-2020 21:31)


Dinsdag is het Wereld Autisme Dag. Ruim 1 procent van de Nederlanders is autistisch. Maar omdat de aandoening een grote impact heeft op de omgeving, is het aantal mensen dat ermee te maken heeft veel groter. Zeven vragen over autisme aan ontwikkelingspsycholoog Gerrit Breeuwsma.
Waarom je niet zelf desinfecterende handgel moet maken
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-04-2020 04:53)


Zelf desinfecterende handgel maken lijkt slim, maar is niet zonder gevaren. Klik rechts op onderstaande foto om te ontdekken waarom.
Mannen lijken zieker te worden van coronavirusbesmetting dan vrouwen
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-03-2020 11:47)


Relatief veel mannen overlijden aan de gevolgen van het coronavirus. Zijn mannen kwetsbaarder voor COVID-19 dan vrouwen?
'Avondmensen kunnen hele zomer last hebben van verzetten van de klok'
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-03-2020 07:34)


De klok gaat komend weekend weer een uur vooruit. Voor sommige mensen leidt dit jaarlijks tot slaaptekort en kan het zelfs vervelender zijn dan een jetlag. Zeven vragen over de verschillen tussen het jetlag- en het zomertijdeffect aan chronobioloog Marijke Gordijn.
Waarom onduidelijk is hoeveel Nederlandse coronapatiënten genezen zijn
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-03-2020 15:08)


NU.nl krijgt veel vragen over waarom we niet melden hoeveel met het coronavirus besmette personen zijn genezen. Het korte antwoord: dat getal is voor Nederland op dit moment niet bekend.
Thuiswerkfitness: bureaustoelsquats en meer oefeningen
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-03-2020 15:54)


Nu honderdduizenden Nederlanders met een kantoorbaan direct vanuit hun bed achter hun laptop kunnen kruipen doordat ze thuiswerken, is het voor hen nog moeilijker geworden om aan voldoende lichaamsbeweging te komen. Twee personal trainers adviseren makkelijke oefeningen die je tussen de telefonische vergaderingen door kunt doen.
Hoe kun je met beperkte middelen toch goed thuiswerken?
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-03-2020 19:15)


Nu veel mensen tijdelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus, duikt de vraag op: hoe richt je je werkplek thuis het beste in, ook als je over beperkte middelen beschikt?
THUMB
Waarom komt de huisarts schouwen als er iemand is overleden?
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-03-2020 19:09)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat gebeurt er eigenlijk nadat iemand overlijdt? Waarom komt de huisarts dan 'schouwen'?
'Chronisch slaapgebrek maakt ziek en dik'
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-03-2020 21:17)


Morgen is het Internationale Dag van de Slaap. Goed dat die dag er is, zegt slaapprofessor Eus van Someren. Want we hebben het altijd over gezond eten en bewegen, maar slapen is net zo belangrijk voor een goede gezondheid. Misschien nog wel belangrijker.
THUMB
Overdag alcohol drinken: verleidelijk maar niet verstandig
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-04-2020 21:32)


Nu we door de coronacrisis veel tijd thuis doorbrengen, is het misschien verleidelijk om al in de middag een alcoholisch drankje te nuttigen. Hoewel overdag drinken dezelfde (nadelige) effecten op het lichaam heeft als 's avonds drinken, kleven er meer nadelen aan de borrel bij daglicht.
NUcheckt: Geen bewijs dat extra vitamine C werkt tegen coronavirus
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-04-2020 12:07)


NUcheckt controleert dagelijks beweringen over het coronavirus. Dit keer kijken we naar vitamine C. Er blijken geen aanwijzingen te zijn dat extra vitamine C helpt bij de bestrijding van het coronavirus.
Droge handen: 'Alle crème is goed, als-ie maar vet is'
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-03-2020 13:08)


Het Huidfonds waarschuwde onlangs dat de huid droog en beschadigd raakt door het vele handen wassen, wat tot minder bescherming tegen schadelijke indringers leidt. Geldt dat ook voor virussen en wat kun je doen tegen die droge handen?
THUMB
Mag ik nog wel langs de huisarts voor iets anders dan corona?
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-03-2020 08:59)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: kan ik in deze tijd van het coronavirus nog wel naar de huisarts voor andere klachten?
Opeens veel thuis: 'Psychologische effecten zijn zwaar'
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-03-2020 18:07)


De tweede week van thuis zijn en thuiswerken is ingegaan en niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Van eenzaamheid tot op elkaars lip zitten - hoe blijf je mentaal fit?
'Mijn ouders zijn op leeftijd en blijven de deur uitgaan. Wat nu?'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-03-2020 13:22)


Het coronavirus kan iedereen treffen, maar vooral ouderen zijn een kwetsbare groep. Toch is je ouders of grootouders verbieden de deur uit te gaan ook geen oplossing. Hoe ga je wél om met je bezorgdheid?
Professor: 'Geluk kan beschermen tegen ziekte en stress'
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-03-2020 19:24)


Vrijdag is het de Internationale Dag van het Geluk. Dan wordt het gelukkigste land ter wereld bekendgemaakt. Maakt geluk ook gezonder? Vijf vragen aan 'geluksprofessor' Ruut Veenhoven die al dertig jaar onderzoek doet naar geluk en gezondheid.
Wastefree menstrueren: duurzaam én voorkomt ziektes bij vrouwen en meisjes
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-03-2020 19:09)


Nu we plastic rietjes, tasjes en onnodige verpakkingen langzaam links laten liggen met in ons achterhoofd de alsmaar groeiende plastic soep, blijven vrouwen nog altijd hun menstruatieproducten weggooien. Volgens de Europese Commissie zijn alternatieven lastig te vinden.
UvA-onderzoekers ontdekken nieuwe behandeling tegen resistente malaria
Bron:nu.nl / gezondheid

(12-03-2020 08:52)


Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de University of Oxford hebben een nieuwe behandeling voor multiresistente malaria in Zuidoost-Azië gevonden, meldt het Amsterdam UMC donderdag in een persbericht.
THUMB
Arts: 'Sterilisatie verandert niks aan je erectie of testosterongehalte'
Bron:nu.nl / gezondheid

(11-03-2020 21:14)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week: "Ik (man) overweeg me te laten steriliseren. Hoe verloopt zo'n sterilisatie?"
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: