Gezondheid
Ouder >> 
NUcheckt: Bericht dat coronavirus uit Engels lab komt is nepnieuws
Bron:nu.nl / gezondheid

(28-01-2020 09:51)


De uitbraak van het coronavirus in China gaat samen met wilde geruchten. NUcheckt onderzocht het bericht dat het coronavirus is uitgevonden in een Engels lab. Dit blijkt nepnieuws.
Omgaan met iemand met een eetstoornis: 'Boos worden heeft geen zin'
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-01-2020 21:56)


Tegen iemand met een eetprobleem zeggen dat hij of zij "gewoon even moet eten" heeft geen enkele zin. Ook complimentjes geven wanneer iemand weer aangekomen is, kan verkeerd uitpakken. Hoe help je iemand met een eetstoornis dan wel?
Is een koude douche goed voor je gezondheid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-01-2020 21:11)


Niets fijner dan een warme douche, maar een koude douche is mogelijk ook een goed idee. Kan dit je gezondheid verbeteren? Orthopedisch chirurg Geert Buijze deed er onderzoek naar.
Overlevingskans kankerpatiënt stijgt, twee derde na vijf jaar nog in leven
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-01-2020 09:21)


Twee derde van de patiënten die in 2013 gediagnosticeerd werden met kanker, was vijf jaar later nog in leven. Dat meldt de Nederlandse Kankerregistratie maandag. De laatste vijf jaar steeg de overlevingskans van mensen die kanker krijgen ieder jaar met ongeveer 1 procentpunt.
THUMB
Inslikbare maagballon: oplossing voor overgewicht of lapmiddel?
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-01-2020 22:14)


Sinds vorig jaar kan iemand met obesitas bij een specialist een tijdelijke maagballon inslikken en via die manier afvallen. Na zestien weken verlaat de ballon het lijf weer. Hoe werkt dit en wat gebeurt er na die zestien weken?
'Meer bewegen en gezonder eten is makkelijker dan je denkt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-01-2020 22:11)


Op 17 januari is het Dump Je Goede Voornemens Dag, een ludieke dag die in het leven is geroepen omdat de meeste goede voornemens binnen drie weken sneuvelen. Wil je in 2020 meer bewegen en gezonder eten? Zo hou je het wél vol.
Hoogleraar: 'Veel hersenfuncties verbeteren naarmate we ouder worden'
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-01-2020 22:01)


Naarmate we ouder worden, gaan de hersenen er alleen maar op achteruit, is de gedachte. Dat is niet per se waar, zegt hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Ze schreef het boek Het 50+ brein, waarin ze afrekent met hardnekkige mythes over aftakelende hersenen.
THUMB
Onderzoeker: 'Alzheimer is te voorkomen én terug te draaien'
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-12-2019 13:43)


Het beeld dat alzheimer een ziekte is die niet is te genezen, is achterhaald, zegt dokter Dale Bredesen. Van hem verscheen onlangs het boek Het einde van Alzheimer in Nederlandse vertaling. Volgens hem kan de ziekte worden voorkomen én in sommige gevallen zelfs worden teruggedraaid.
THUMB
Wat is er te doen aan een slechte adem?
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-12-2019 08:45)


Huisarts Edwin de Vaal uit Nijmegen krijgt op zijn spreekuur soms mensen die willen worden doorverwezen voor een maagonderzoek vanwege een slechte adem. Zij denken dat het iets te maken heeft met hun maag. Meestal is dat niet het geval. Edwin de Vaal
Hoogleraar: 'Je hoeft geen tienduizend stappen te zetten om fit te blijven'
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-12-2019 09:57)


Volgens verschillende apps, stappentellers en lifestylecoaches zouden we 10.000 stappen per dag moeten zetten om fit en gezond te blijven. Dat komt neer op zo'n 7,5 kilometer. Maar hoe zit het eigenlijk met dat aantal passen? Klopt het wel? En zijn e
THUMB
Wat is staar en hoe weet je of je het hebt?
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-01-2020 21:56)


Iedere week beantwoordt huisarts Edwin de Vaal (47) een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk in Nijmegen. Deze week is dat: heb ik staar?
Geen koolhydraten of verzadigd vet? Waarom voedingsadviezen zo verschillen
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-01-2020 21:16)


De ene keer maakt vet ons dik, dan zijn koolhydraten weer de grote boosdoener. Hoe kan het dat voedingswetenschappers elkaar zo vaak tegenspreken?
Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-01-2020 13:56)


Wetenschappers van de Cardiff University hebben een grote stap gezet in het onderzoek naar de genezing van kanker. Zij hebben hun ontdekking deze week gemeld in een publicatie in het blad Nature Immunology.
THUMB
'Gênante' vraag: wat zijn aambeien en kun je er iets tegen doen?
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-01-2020 22:17)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat een voor veel mensen gênant onderwerp: wat zijn aambeien en kan je er iets tegen doen?
NUcheckt: Hoesten vergroot overlevingskans bij hartaanval niet
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-01-2020 22:13)


NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Als je alleen bent en een hartaanval krijgt, kan hoesten je overlevingskansen vergroten."
THUMB
Wanneer moeten mannen hun PSA-waarde laten controleren bij de huisarts?
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-01-2020 22:02)


Sinds de aflevering van het televisieprogramma Pauw waarin een uroloog het verband tussen een verhoogde PSA-waarde en prostaatkanker benadrukte, krijgt huisarts Edwin de Vaal uit Nijmegen vaak mannen op zijn spreekuur die hun PSA willen laten controleren.
Waarom mediteren niet altijd een wondermiddel is
Bron:nu.nl / gezondheid

(08-01-2020 22:01)


Mediteren biedt een hoop voordelen. Toch is urenlang in stilte op een kussen zitten niet voor iedereen de oplossing. Integendeel. Zonder goede begeleiding kan het bij psychisch kwetsbare mensen juist riskant zijn.
Psycholoog Hannah Cuppen: 'Pech in de liefde bestaat niet'
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-12-2019 08:46)


Nooit eerder waren er zo veel alleenstaanden in Nederland: 22 procent van de volwassenen leeft zonder partner, blijkt uit cijfers van het CBS. Natuurlijk zijn er happy singles, maar volgens Hannah Cuppen, psycholoog en auteur van het boek Liefdesbang, saboteren veel mensen de liefde zonder dat ze het zelf doorhebben.
THUMB
Het effect van vuurwerk: 'Sommige huisdieren moeten maanden herstellen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-12-2019 16:31)


Op 31 december en 1 januari wordt een hoop vuurwerk afgestoken. Leuk voor veel mensen, maar dieren houden er niet van. De jaarwisseling gaat voor dieren vaak gepaard met stress. Wat doet Oud en Nieuw met de mentale gezondheid van onze huisdieren? En hoe ga je daar het beste mee om? Zeven vragen aan antrozoöloog Pim Martens.
Omgaan met depressie in omgeving: 'Kijk wat je allemaal hebt' helpt niet
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-12-2019 09:55)


Opmerkingen als "Kop op" of "Iedereen heeft wel eens een dipje" zijn goed bedoeld, maar wanneer iemand met een depressie kampt, heeft diegene hier weinig boodschap aan. Hoe steun je iemand dan wél?
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: