Gezondheid
Ouder >> 
THUMB
Verlof, kinderopvang, ivf, schoolfruit: wat stem je als ouder op 17 maart?
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-03-2021 17:37)


Met de toeslagenaffaire nog vers in ons geheugen is de vraag welk vakje je tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart inkleurt van nóg groter belang. Want wat zijn de plannen van de grootste partijen als het gaat om kinderen (en hun ouders)? Ouders van NU zette het op een rijtje.
'80 procent van de schoolpleinen is nog een stenen woestijn'
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-02-2021 21:32)


Een groen schoolplein zorgt voor betere concentratie na de pauze, creatief spelen en minder pestgedrag, zeggen onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Een groene buitenruimte heeft niet alleen positieve gevolgen bij spelen in de pauze, maar kan ook worden ingezet als buitenlokaal tijdens de les.
Tandenpoetstips voor kinderen vanaf één tand
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-02-2021 08:35)


De meeste kinderen in Nederland gaan pas na hun vierde verjaardag voor het eerst naar de tandarts. Ruim op tijd, zou je denken, maar helaas: veel kinderen hebben dan al behoorlijk last van tandplak.
Doodop in het kraambed? Dat kan postnatale depletie zijn
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-02-2021 22:46)


Het is normaal dat je soms uitgeput bent als moeder, maar als die uitputting uit de hand loopt en je altijd oververmoeid en overbelast bent, dan kan je zomaar last hebben van postnatale depletie.
THUMB
Psychologen op TikTok: 'Met mijn raps ben ik cool en relatable'
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-02-2021 19:15)


Steeds meer jongeren voelen zich eenzaam en somber door de coronacrisis. Daarbij vinden jongeren het vaak eng om over deze gevoelens te praten en hulp te zoeken. Op TikTok proberen psychologen dit taboe te doorbreken. Niet met zware psychologenpraat, maar met luchtige, muzikale filmpjes.
THUMB
Hunkeren naar junkfood: hoe verslavend is ongezond eten?
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-02-2021 16:27)


Bitterballen, pizza, chips en chocolade. Hoe komt het toch dat we zo moeilijk van calorierijk eten kunnen afblijven? Twee Maastrichtse onderzoekers leggen het uit.
THUMB
Wintereczeem? 'Niet te vaak douchen, drie keer per week is genoeg'
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-01-2021 22:09)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat kun je zelf doen aan licht eczeem?
Neem gezondheidsclaims op internet over kruiden met een korreltje zout
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-01-2021 16:19)


Rozemarijn houdt je nieren gezond, salie verbetert je cholesterolwaardes, basilicum bevat grote hoeveelheden antioxidanten: online vind je veel gezondheidsclaims over kruiden. Zijn ze inderdaad zo gezond?
THUMB
Wat moet ik doen als ik voor het eerst een epileptische aanval heb gehad?
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-01-2021 21:33)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: wat moet ik doen als ik voor het eerst een epileptische aanval heb gehad?
THUMB
'Je 'verliest' niet van kanker, ervan genezen is pure mazzel'
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-01-2021 21:49)


Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, beantwoordt iedere week een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: moet ik blijven vechten tegen kanker? En hoe doe ik dat?
Ruim 1.700 vrouwen klagen farmaceut aan vanwege Essure-sterilisatiemiddel
Bron:nu.nl / gezondheid

(01-03-2021 16:59)


Ruim zeventienhonderd Nederlandse vrouwen dagen het Duitse farmaceutische bedrijf Bayer voor de rechter, maakt Stichting Essure Claims maandag bekend. De vrouwen zouden lichamelijke schade hebben opgelopen door het sterilisatiemiddel Essure, een metalen veertje dat in de eileider werd aangebracht, en stellen de farmaceut daarvoor verantwoordelijk.
THUMB
Anticonceptiepil moet volgens meerderheid Tweede Kamer weer in basispakket
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-02-2021 20:51)


De Tweede Kamer wil dat de pil en andere anticonceptiemiddelen weer in het basispakket van de zorgverzekering worden opgenomen. Een meerderheid steunde donderdag een motie van PvdA-Kamerlid Attje Kuiken die het kabinet oproept dit te regelen. Het gaat om een breed scala aan voorbehoedsmiddelen die via de huisarts zijn te krijgen, maar niet om condooms.
NUcheckt: Berichten over onvruchtbaarheid door coronavaccin kloppen niet
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-02-2021 20:16)


NUcheckt controleert berichten op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar geruchten dat coronavaccinatie invloed zou hebben op de vruchtbaarheid. Hier is geen enkel bewijs voor.
THUMB
Het is koud: is er eten dat je warm maakt?
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-02-2021 16:49)


Nu het kwik al even onder nulpunt is zakt, krijgen we zin in iets dat ons verwarmt. Warme chocolademelk bijvoorbeeld. Of thee. Maar verwarmt je dat echt? Er is een wetenschappelijk antwoord op die vraag, maar je kunt er ook naar kijken vanuit een alternatief standpunt.
Feiten en fabels over het spiraaltje: 'De hormoonspiraal heeft meer voordelen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-02-2021 21:53)


De hormoonvrije koperspiraal Ballerine kwam onlangs onder vuur te liggen, omdat een aantal gebruiksters melding maakte van een onverwachte zwangerschap. Hoog tijd om de feiten en fabels omtrent spiraaltjes op een rij te zetten. Wat is het verschil tu
NUcheckt: Bericht dat 'Nederlandse stierf na inenting' nergens op gebaseerd
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-02-2021 16:26)


NUcheckt controleert berichten op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar een bericht dat op sociale media wordt rondgestuurd over een Nederlandse verpleegkundige die zou zijn overleden na een coronavaccinatie. Er is geen enkele aanwijzing dat dit bericht klopt.
Nooit meer piekeren is onmogelijk, maar je kan er wel mee leren omgaan
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-01-2021 22:08)


De mens is niet alleen een denker, maar ook een grote piekeraar. Alleen wat als je er niet mee kan stoppen? En zelfs piekert óver het piekeren? Twee psychologen schreven allebei een boek over het onderwerp. Hun advies: besef allereerst dat piekeren mens eigen is.
Onderzoek: Bestralingsboost verkleint kans op terugkeer prostaatkanker
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-01-2021 00:02)


Een extra bestralingsboost voor prostaatkankerpatiënten verkleint de kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt. Dat blijkt uit de FLAME-trial, een groot onderzoek van het UMC Utrecht, het Antoni van Leeuwenhoek, UZ Leuven en het Radboudumc, dat onlangs is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Clinical Oncology.
Eenzaamheid: een negatief gevoel dat tóch positief kan zijn
Bron:nu.nl / gezondheid

(20-01-2021 21:32)


Door de coronacrisis is alleen zijn voor veel mensen voorlopig het nieuwe normaal geworden. Eenzaamheid ligt dan al snel op de loer. Maar is het altijd slecht om je eenzaam te voelen?
Muisarmpjes en tabletnekken: hoe komen kinderen deze coronaschermtijd door?
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-01-2021 22:09)


Schermtijd inperken en lekker veel naar buiten met de kinderen; al voor de coronacrisis was het een speerpunt van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. Nu we meer binnen zitten dan ooit, kunnen we wat creativiteit goed gebruiken. Sommetjes stoepkrijten, tafels oefenen op de trap en met het hele gezin naar buiten, tipt Yolanda van Hoorn van Zit met Pit.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: