Geraffineerde suikers slecht voor je hart

(c) 4Nieuws Media
Nieuwsbron | : DIEETBLOG |
Categorie | : Gezondheid |
Gepubliceerd | : Donderdag 4 Februari 2016 om 07:25 |
Uit literatuuronderzoek blijkt dat toegevoegde suiker meer kans geeft op hartziekten dan verzadigd vet. In het verleden (jaren 50) werd ...... Lees verder: Geraffineerde suikers slecht voor je hart
Lees het volledige artikel
Gerelateerd Nieuws:

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(19-11-2018 22:53 )
Zonder dat we het doorhebben eten we veel meer suiker dan goed voor ons is. Daarmee lopen we een hoger risico op Diabetes type 2. Het Diabetes Fonds begint daarom maandagochtend de Nationale Suiker Challenge, om voor deelnemers inzichtelijk te maken hoeveel toegevoegde suikers ze eigenlijk binnen krijgen. In bewerkte voedingsproducten, zoals sauzen, soepen, zuivel met smaakjes, ontbijtproducten, v

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(03-06-2019 19:54 )
Vanaf vandaag tot en met 9 juni gaat de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge van start. Een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers. De Challenge is een initiatief van het Diabetesfonds, want volgens hen eten Nederlanders nog altijd teveel suikers.Per dag krijg je ongeveer 28 klontjes binnen. Dat kan en moet stukken minder, vinden ze bij het Diabetesfonds en daarom is de Na

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(25-04-2018 18:36 )
De inspanningen om suiker- en zoutconsumptie te verlagen voldoen niet. Het voedingsakkoord dat de overheid met het bedrijfsleven heeft gesloten, is onvoldoende om te zorgen voor een gezond voedingspatroon. Dat schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een advies aan de overheid. De gemiddelde Nederlander krijgt meer zout en suiker binnen dan gezond is. Een volwassene eet

Nieuwsbron:NRC / buitenland
(05-03-2015 12:54 )
Wereldwijd wordt er te veel suiker gegeten. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een gepresenteerde richtlijn voor suikerconsumptie. Uit onderzoek blijkt dat geen enkel land het aanbevolen percentage van suiker van 5 procent (oftewel 25 gram suiker) van de dagelijkse energiebehoefte haalt. Het absolute maximum is volgens de WHO 50 gram suiker per dag, oftewel 10 procent van de dagelij

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(03-07-2018 09:05 )
De Consumentenbond heeft in een onderzoek flinke verschillen geconstateerd in de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd in vergelijkbare producten. Producten bevatten veel meer toegevoegde suiker dan nodig, concludeert de bond. De bond legde voor het onderzoek twintig huismerken van vijf supermarkten en 52 producten van A-merken naast elkaar. Zo blijkt de teriyaki-woksaus van Fair Trade Original

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(06-09-2017 12:32 )
Geen suikerhoudende frisdraken meer op middelbare scholen. Het is de volgende stap om scholieren een gezondere en bewustere keuze te laten maken. Daarom stoppen frisdrankproducenten met het leveren van de ongezonde drankjes aan de scholen. De light-varianten blijven wel gewoon te koop. Maar zijn die wel gezonder dan de drankjes met suiker? In plaats van suiker bevatten de light-drankjes verschill

Nieuwsbron:AD / binnenland
(24-12-2018 06:33 )
Fabrikanten en supermarkten maken in 2019 nog meer werk van het meest populaire goede voornemen van de Nederlander: gezonder eten. Ze moeten ook wel, want eerdere afspraken voor minder zout, verzadigd vet en toegevoegde suikers in producten zetten niet genoeg zoden aan de dijk.

Nieuwsbron:nu.nl / gezondheid
(17-10-2016 16:23 )
PepsiCo gaat het aantal caloriën uit toegevoegde suikers in hun drankjes omlaag brengen. In 2025 wil het bedrijf dat tweederde van de dranken van 0,35 liter 100 of minder calorieën uit toegevoegde suikers bevatten.

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-11-2015 17:28 )
's Ochtends een verse jus bij het ontbijt is niet per se gezond, zegt de Gezondheidsraad. In de vandaag uitgebrachte 'Richtlijnen goede voeding' staat dat fruitsappen een verhoogde kans op diabetes geven. Ze bevatten vaak een hoog suikergehalte, net als frisdrank. Een glas sinaasappelsap is dus net zo ongezond als een glas cola. Vice-voorzitter Daan Kromhout van de Gezondheidsraad legt uit hoe dat

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(09-04-2018 17:28 )
Suiker is een stof waar mensen van genieten. We zijn zo gewend aan suiker in eten en drinken uit de schappen, dat een te forse reductie ervan risicovol is voor de fabrikant. Maar voor onze gezondheid zou minder suiker een stuk beter zijn. Het Diabetesfonds is nu een 'suikerterugroepactie' begonnen. Online kunnen mensen etaleren welke producten volgens hen te veel fructose, glucose of andere vormen

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(09-04-2018 18:46 )
We eten aanzienlijk meer suiker dan we zelf denken. Dat stelt het Diabetesfonds maandag. Maar liefst 95% van de Nederlanders schat de eigen suikerconsumptie te laag in: 10 suikerklontjes in plaats van 30 suikerklontjes per dag. Het Diabetesfonds luidt daarom de noodklok, omdat we veel meer suiker binnenkrijgen dan we denken. In veel producten zitten onnodig veel suikers, terwijl fabrikanten ons va

Nieuwsbron:NRC / wetenschap
(19-08-2015 23:30 )
Mensen die lange werkweken maken hebben ruim 30 procent meer kans op een beroerte en een verhoogde kans op een hartinfarct. Dat rolt uit een vergelijking tussen mensen die meer dan 55 uur werken met mensen die 35 tot 40 uur per week werken. Het is veruit het grootste onderzoek (onder ruim 600.000 vooral Noord-Europeanen) dat ooit is gedaan naar werktijden, hartziekten en beroerten. Het resultaat

Nieuwsbron:NOS / economie
(26-06-2017 14:33 )
Zomergroenten in pot of blik bevatten vanaf volgende zomer geen suiker meer. Dat hebben brancheorganisaties in de groenten- en fruitverwerkende industrie afgesproken met supermarktketens. Het gaat om mais, doperwten, wortels, de combinatie daarvan en om jonge kapucijners. Ook wordt de hoeveelheid zout in die producten verminderd. In tuinbonen, sperziebonen en snijbonen zat al geen toegevoegde suik

Nieuwsbron:AD / binnenland
(21-02-2017 11:34 )
Aan meer dan de helft van alle etenswaren in de supermarkt wordt suiker toegevoegd. Dat blijkt uit onderzoek van voedselwaakhond foodwatch. Bij de bewerkte voedingsmiddelen uit de fabriek, zoals pindakaas, geconserveerde vis, beleg en brood, is dit zelfs meer dan twee derde.

Nieuwsbron:nu.nl / gezondheid
(29-10-2020 18:55 )
Of je nu honing neemt, kristalsuiker of agavesiroop: het bevat allemaal suiker. Als alternatief voor suikers worden zoetstoffen ingezet, zoals sorbitol, aspartaam en stevia. Ook zit er suiker in fruit en melk. Welke zoetmaker is het minst ongezond voor de zoetekauwen onder ons?

Nieuwsbron:FilmNieuws / cultuur
(14-01-2015 22:18 )
Een prille liefde moet de eerste zes maanden eigenlijk vooral mooi en onbevangen zijn. De shit komt daarna wel. Maar de tijden zijn veranderd. Intermenselijke relaties zijn er niet bepaald overzichtelijker op geworden. Dat is zeker het geval in het liefdesdrama Onder het Hart van filmmaakster Nicole van Kilsdonk. De opbloeiende romance van biologe Masha en huisarts Luuk wordt van meet af aan gecom

Nieuwsbron:NRC / wetenschap
(01-09-2015 10:57 )
Mensen die minder dan zes uur per etmaal slapen lopen een bijna dubbel zo groot risico verkouden te worden dan mensen die meer dan zeven uur nachtrust hebben. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Sleep. In de studie maten de onderzoekers de invloed van het normale slaapgedrag van vrijwilligers op hun gevoeligheid voor kou vatten. Dat

Nieuwsbron:BN De Stem / binnenland
(07-04-2015 05:00 )
Loop met voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar door de supermarkt en je krijgt een minicursus in het lezen van etiketten. "Suiker heeft allerlei namen", vertelt ze. "Fabrikanten proberen ons te misleiden, want met de openlijke vermelding van een grote hoeveelheid suiker schrik je de consument af."

Nieuwsbron:RTL Z / economie
(05-12-2015 18:19 )
Nederland staat hoog op de lijst met landen waar de inwoners door drankjes veel suiker binnen krijgen. Veel suiker is slecht voor de gezondheid. Je loopt een grotere kans om obees te worden en op onder meer hartklachten.
op facebook