'Personeelstekort in geestelijke gezondheidszorg leidt tot fatale incidenten'
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 03:23)


In de geestelijke gezondheidszorg hebben zich fatale incidenten voorgedaan die in een aantal gevallen aan het personeelstekort zijn toe te schrijven. Dit blijkt uit onderzoek dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) uitvoerde op verzoek van dagblad Trouw en weekblad De Groene Amsterdammer.
Advies aan apothekers: Geef anticonceptiepil voor maximaal drie maanden
Bron:nu.nl / gezondheid

(05-02-2019 17:25)


Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert apothekers om de anticonceptiepil voor maximaal drie maanden aan hun klanten mee te geven.
E-sigaret helpt best bij stoppen met roken
Bron:nu.nl / gezondheid

(31-01-2019 03:07)


De e-sigaret helpt rokers beter bij stoppen met roken dan speciale kauwgum, pillen en pleisters doen. Dat blijkt uit een Brits onderzoek, uitgevoerd onder 900 rokers die een stoppoging waagden.
THUMB
Hoe (on)gezond is hardlopen in de stad?
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-01-2019 22:37)


Een goed voornemen van velen: meer sporten. Sommigen doen dat in de sportschool, anderen gaan buiten hardlopen. Is een rondje rennen in de stad goed voor je? Of heeft de luchtverontreiniging in de stad ook negatieve effecten op het lichaam? Twee experts leggen het uit.
Zo zoek je online naar betrouwbare medische informatie
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-01-2019 22:36)


Nederlanders vinden het steeds normaler om online op zoek te gaan naar informatie als ze ziek zijn of klachten hebben, blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Wie de juiste sites raadpleegt, kan daardoor al veel te weten komen.
Inspectie legt particuliere kliniek Expat Med stil
Bron:nu.nl / gezondheid

(28-01-2019 14:34)


De particuliere kliniek Expat Med. bv mag van de gezondheidsinspectie voorlopig geen ingrepen meer uitvoeren.
THUMB
Meer ziekenhuismedewerkers halen vaccinatie tegen griep
Bron:nu.nl / gezondheid

(25-01-2019 09:17)


Het aantal ziekenhuismedewerkers dat zich dit griepseizoen heeft laten vaccineren tegen de griep is fors toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Vorig griepseizoen liet nog 13 procent zich inenten en nu is dat 24 procent, meldt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
Onderzoekers Amsterdam UMC: Vroeg gebruik van parkinsonmiddel is veilig
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-01-2019 23:22)


Het medicijn levodopa, het meest voorgeschreven middel bij de ziekte van Parkinson, kan zonder probleem bij de eerste symptomen van de ziekte worden gebruikt en heeft geen negatieve gevolgen voor de patiënt op de lange termijn, blijkt uit onderzoek onder leiding van Amsterdam UMC.
THUMB
Waarom het echt niet nodig is om dagcrème te smeren
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-01-2019 23:13)


Veel mensen gebruiken dagcrème op het gezicht. Maar hoe goed is dat eigenlijk voor de huid? En waar kun je op letten bij de aanschaf? NU.nl vraagt het aan Marjolein Leenarts, medisch specialist huidziekten en werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk, en Kees-Peter de Roos, dermatoloog en publicist van het boek Huid & haar.
THUMB
Tekorten en hoge prijzen: Deze problemen spelen rond medicijnen
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-01-2019 17:13)


Medicijntekort is een groeiend probleem in Nederland. Tegelijk maken farmaceutische bedrijven geneesmiddelen fors duurder. Wat is er aan de hand?
THUMB
Driehonderd mensen onderzocht op tbc in Hengelo na besmetting student ROC
Bron:nu.nl / gezondheid

(06-02-2019 01:33)


Ongeveer driehonderd mensen uit de regio Hengelo worden getest op tuberculose (tbc). Het onderzoek is ingesteld nadat bij een student van het ROC van Twente besmettelijke longtuberculose was vastgesteld. De Hengeloër is in behandeling en niet meer besmettelijk voor zijn of haar omgeving, aldus GGD Twente.
Minister Bruins wil rem op gebruik zware pijnstillers
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-02-2019 07:59)


Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) komt in actie om het groeiende gebruik van zware pijnstillers zoals oxycodon en fentanyl terug te dringen. De middelen (opioïden) zijn effectief, maar werken ook vaak verslavend. Het aantal gebruikers is in tien jaar tijd explosief toegenomen.
Orgaandonatie in Nederland: Wat is de stand van zaken?
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-01-2019 22:38)


Vorig jaar zijn organen van 273 overledenen gedoneerd. Dat is het grootste aantal ooit. Wat is de stand van zaken rond orgaandonatie in Nederland? NU.nl vraagt het aan Bernadette Haase, de directeur van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).
Waarom je niet alleen je tanden, maar ook je tong moet poetsen
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-01-2019 22:37)


Drie op de tien mensen kampen met een slechte adem, stelt de in ademgeur en mondvloeistoffen gespecialiseerde hoogleraar Marja Laine. Experts zeggen dat die slechte adem in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door tongbeslag. Hoe komt dat en wat kun
THUMB
Voorlopige cijfers tonen aanhoudende stijging van uitgaven dure medicijnen
Bron:nu.nl / gezondheid

(30-01-2019 21:25)


De uitgaven aan dure geneesmiddelen blijven stijgen, zo blijkt woensdag uit voorlopige analyses. De uitgaven aan dure medicijnen zijn toegenomen van 1,91 miljard euro in 2016 naar 2,08 miljard euro in 2017.
THUMB
'Apothekers verkopen medicijnen aan buitenland ondanks tekort'
Bron:nu.nl / gezondheid

(28-01-2019 09:05)


Apothekers in Nederland verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland, ondanks tekorten in dit land. Dit meldt Trouw  maandag op basis van gesprekken met onder meer apothekers, verzekeraars en groothandelaren.
Wintertenen: Wat zijn het en hoe voorkom je ze?
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-01-2019 23:30)


De naam van de kwaal verraadt al dat het om een 'seizoenaandoening' gaat: wintertenen. Experts vertellen hoeveel mensen eraan lijden, wat het inhoudt en belangrijker: hoe je ervanaf komt.
NUcheckt: Waarom tandenpoetsen met fluoride je gezondheid niet schaadt
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-01-2019 23:14)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Tanden poetsen met een fluoridetandpasta is schadelijk voor het menselijk lichaam."
McDonald's gaat kinderboeken weggeven bij Happy Meals
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-01-2019 08:42)


McDonald's Nederland geeft klanten voortaan de keuze uit een speeltje of een leesboekje als cadeautje bij een Happy Meal. Zo wil de fastfoodketen lezen stimuleren bij kinderen en ouders.
'Te veel tijd achter beeldschermen kan leiden tot bijziendheid'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-01-2019 22:44)


Al jarenlang worden we gewaarschuwd voor het effect van beeldschermen op onze ogen, maar de tijd die we doorbrengen op computers, tablets en telefoons neemt niet af. Vooral het effect op kinderogen is aanzienlijk, waarschuwen experts. Wat te doen?
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: