Burn-out officieel als ziekte erkend door wereldgezondheidsorganisatie
Bron:nu.nl / gezondheid

(28-05-2019 19:00)


Burn-out is door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Het gevoel van burn-out komt voort uit chronische stress op de werkplek, die tot onder meer een negatieve houding ten opzichte van het werk en mindere prestaties kan leiden, luidt de definitie van de WHO.
'Met het ketogene dieet mis je essentiële voedingsstoffen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-05-2019 22:31)


De ene dieethype is nog niet voorbij of de volgende dient zich al aan: het ketogene dieet is momenteel populair. Wat is het? En heeft het zin als je wilt afvallen of gezonder wilt leven? Tien vragen aan voedingswetenschapper Trudy Voortman.
Makkelijker in slaap komen door een podcast: Werkt dat?
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-05-2019 22:05)


Het aantal applicaties dat wonderen zou moeten verrichten voor slaap, neemt alsmaar toe. De nieuwste trend: apps voor slaapverhalen en slaappodcasts. Doen ze ook wat ze beloven?
Dit gebeurt er in je lichaam voordat je sterft
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-05-2019 22:05)


De Nationale Dag Aandacht voor Sterven (24 mei) moet onwetendheid over overlijden wegnemen. Een goede aanleiding om uit te zoeken wat er de laatste uren van iemands leven in zijn lichaam gebeurt, voor hij op natuurlijke wijze sterft.
THUMB
'Nederlanders hebben voldoende vertrouwen in medicijnen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(21-05-2019 05:01)


Nederlanders hebben over het algemeen voldoende vertrouwen in de medicijnen die ze krijgen voorgeschreven, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) dinsdag na onderzoek.
RIVM oordeelt dat door Frankrijk afgekeurd borstimplantaat niet onveilig is
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-05-2019 08:06)


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ziet geen reden om een type borstimplantaat dat door de Franse zorginspectie verboden is als onveilig te bestempelen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) haalt de ruwe implantaten daarom niet uit de handel.
Zingen verhoogt de weerstand en geeft meer zelfvertrouwen
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 22:08)


Je favoriete lied luidkeels onder de douche zingen, lofzangen in de kerk, treurliederen tijdens een begrafenis, protestsongs of wandelmarsen: zingen doet wat met mensen. Wat precies, en waarom? Dat zochten onder anderen Duitse en Zweedse onderzoekers uit.
Hoe (on)gezond is foundation voor je huid?
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 22:08)


Een dikke laag foundation kan zelfs de ergste plekjes camoufleren. Maar hoe (on)gezond is foundation voor je huid?
THUMB
Eerste oogoperatie met robot ooit uitgevoerd in Oogziekenhuis Rotterdam
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 08:53)


In Het Oogziekenhuis in Rotterdam is voor de eerste keer ter wereld succesvol een oogoperatie uitgevoerd met behulp van een robot, meldt het ziekenhuis woensdag.
WHO: Voldoende beweging vermindert risico op dementie
Bron:nu.nl / gezondheid

(14-05-2019 15:31)


Een gezonde leefstijl, met in het bijzonder 150 minuten per week bewegen, speelt een belangrijke rol in het verminderen van het risico op dementie. Dat blijkt dinsdag uit een adviesrapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Levering anticonceptiepil na maanden weer stabiel
Bron:nu.nl / gezondheid

(28-05-2019 14:23)


De levering van de meestgebruikte anticonceptiepil is na maanden van problemen weer stabiel, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maandag aan NU.nl. Vrouwen konden de afgelopen periode bij hun apotheek soms maar een voorraad voor maximaal drie maanden meekrijgen.
THUMB
Deel operaties Dijklander Ziekenhuis geschrapt vanwege personeelstekort
Bron:nu.nl / gezondheid

(23-05-2019 17:41)


Het Dijklander Ziekenhuis, met vestigingen in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam, schrapt in de zomermaanden een deel van de operaties. Dat heeft volgens het ziekenhuis te maken met een personeelstekort in de operatiekamers en het feit dat medisch personeel vakantie opneemt.
THUMB
Wat een blaasontsteking is en hoe je deze soms zelf kunt verhelpen
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-05-2019 22:05)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wat is een blaasontsteking en hoe kun je deze zelf verhelpen?
THUMB
'Een op de vijf mensen krijgt een vorm van huidkanker'
Bron:nu.nl / gezondheid

(22-05-2019 22:04)


Volgende week (op 27 mei) is het de Dag van de Zonnebrand. Een mooi moment om stil te staan bij de kracht van de zon en het belang van smeren. Wat zijn de feiten en fabels op het gebied van zonnebrandcrème? Tien vragen aan dermatoloog Noor van Oosten.
'Piekperiode van hooikoortsseizoen begint eind volgende week'
Bron:nu.nl / gezondheid

(18-05-2019 09:44)


De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University & Research en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zaterdag.
'Natuurlijke supplementen kunnen humeur verbeteren en helpen bij afvallen'
Bron:nu.nl / gezondheid

(16-05-2019 22:04)


Een kwart van de Nederlanders gebruikt supplementen. Werken die allemaal? En hoe gebruik je ze op de juiste manier? Negen vragen aan wetenschapsjournalist Willem Koert, auteur van het boek Legale PEP.
THUMB
Van pil tot spiraal: Welk anticonceptiemiddel kun je het beste gebruiken?
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 22:08)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (46), huisarts in Nijmegen, een veel gestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Welk anticonceptiemiddel kan ik het beste gebruiken?
Bij een beroerte geldt: 'Tijdverlies is hersenverlies'
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 22:07)


Volgens neurologen is de Dag van de Beroerte (14 mei) een belangrijke dag. Want signalen van een beroerte worden nog niet altijd tijdig herkend. Dat zorgt in veel gevallen voor onherstelbare hersenschade. Tien vragen aan neuroloog Heleen den Hertog.
RIVM: Invriezen filet americain kan infectie voorkomen
Bron:nu.nl / gezondheid

(15-05-2019 07:40)


Als filet americain wordt ingevroren, kan dat een infectie met toxoplasmose voorkomen. Dat staat in een woensdag gepubliceerd onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
THUMB
Nivel: Veel gezondheidsproblemen na borstkanker
Bron:nu.nl / gezondheid

(13-05-2019 08:14)


Negen van de tien vrouwen die behandeld zijn voor niet-uitgezaaide borstkanker krijgen daarna gezondheidsproblemen. Dat concluderen gezondheidsinstituut Nivel en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in een gezamenlijk onderzoek.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: