THUMB
Wanneer het verstandig is om een soatest te laten doen
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-07-2019 21:16)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wanneer is het verstandig om een soatest te laten doen?
Zeven praktische zaken om op te letten als je ziek wordt op vakantie
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-07-2019 20:48)


De ANWB Alarmcentrale ontving vorig jaar honderdduizenden telefoontjes van zieke of gewonde vakantiegangers in het buitenland. Waar moet je op letten als je op reis in de lappenmand belandt? Zeven tips.
Miljoenensubsidie voor vaccin tegen riftdalkoorts bij mensen
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-07-2019 09:05)


Een onderzoeksafdeling van de Wageningen Universiteit ontvangt 12,5 miljoen dollar (ruim 11 miljoen euro) voor het testen van de veiligheid en werkzaamheid van een vaccin voor mensen tegen riftdalkoorts.
Bevallen onder zelfhypnose: 'Het was wonderbaarlijk'
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-07-2019 20:02)


Onder hypnose een baby baren: vrouwen die zichzelf in trance weten te brengen tijdens een bevalling ervaren minder stress, pijn en ongemak.
THUMB
Wat je wel en vooral níét moet doen bij een brandwond
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-07-2019 19:29)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Wat moet je doen bij een brandwond en wat juist niet?
Afgelopen winter helft minder griepgevallen dan jaar ervoor
Bron:nu.nl / gezondheid

(02-07-2019 11:26)


Ongeveer 400.000 mensen hebben afgelopen winter griep gehad. Dat is ruim de helft minder dan in de winter ervoor, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Een zomer op slippers lopen: Is dat slecht voor je voeten?
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-06-2019 22:01)


Zolang het weer het toelaat, lijkt het heerlijk om de hele zomer op slippers te lopen. Of is dat slecht voor je voeten? NU.nl vraagt het aan drie experts.
THUMB
Wanneer heb je inentingen nodig als je op vakantie gaat?
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-06-2019 21:59)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Welke inentingen heb je nodig als je op vakantie gaat?
THUMB
Wat is een zonnesteek en hoe houd je je hoofd koel?
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2019 21:59)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Hoe voorkom je een zonnesteek?
Aantal kinderen in jeugdzorg hoog: Voeden we onze kinderen niet goed op?
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2019 21:58)


Het aantal kinderen in de jeugdzorg is nog altijd hoog, terwijl de Nederlandse jeugd wel gelukkig is. Gaat er iets mis in de opvoeding? En hoe voorkomen we verdere toename?
Homomannen mogen voortaan eerder bloed doneren
Bron:nu.nl / gezondheid

(17-07-2019 16:00)


De regels voor homo- en biseksuele mannen om bloed te mogen doneren aan de bloedbank, zijn versoepeld. Voorheen mochten mannen pas bloed afstaan als ze minstens één jaar geen seksueel contact met andere mannen hadden gehad. Sinds deze maand zijn ze na vier maanden al welkom, meldt bloedbank Sanquin.
Hoe een slechte ademhaling tal van lichaamsprocessen kan verstoren
Bron:nu.nl / gezondheid

(10-07-2019 20:20)


We doen het ons hele leven lang, duizenden keren per dag: ademhalen. Maar we doen het niet altijd even goed, zeker niet in stressvolle tijden. Volgens fysioloog dr. Hans Keizer hebben we veel belang bij een goede ademhaling: het brengt ons mentaal en fysiek in balans.
THUMB
Deze medicijnen moet je beslist meenemen als je op vakantie gaat
Bron:nu.nl / gezondheid

(09-07-2019 14:29)


Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Deze week is dat: Welke zelfzorgmedicijnen mogen er niet missen in je reisapotheek?
'Senescente cellen oorzaak van veroudering en problemen bij kanker'
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-07-2019 19:30)


In Nederland loopt momenteel de DuSRA-VOILA-studie, de grootste samenwerking van experts uit onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven op het gebied van veroudering. Een van de onderzoekers is dr. Peter de Keizer. Hij doet onderzoek naar de manier waarop zogeheten senescente cellen veroudering en problemen bij kanker veroorzaken.
NUcheckt: Föhn geen remedie voor jeuk en bulten door eikenprocessierups
Bron:nu.nl / gezondheid

(03-07-2019 14:22)


NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Een warme föhn helpt tegen jeuk en bulten die veroorzaakt zijn door de haren van de eikenprocessierups."
Inspectie roept op AED's zonder keurmerk spoedig te vervangen
Bron:nu.nl / gezondheid

(27-06-2019 10:07)


De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) roept gebruikers van twee typen AED's op deze snel mogelijk te vervangen. Het gaat om AED's van het merk Telefunken en HeartReset, die na 18 juli 2016 geproduceerd zijn.
THUMB
Het belang van reanimeren 'Wie niets doet, weet dat iemand het niet redt'
Bron:nu.nl / gezondheid

(26-06-2019 22:00)


Elke week krijgen meer dan driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Alleen wie tijdig wordt gereanimeerd, heeft kans op overleven. Maar daarmee wordt vaak te laat gestart, merkt Spoedeisende Hulp-arts Heleen Lameijer. "Bij een hartstilstand telt elke seconde.
RIVM: Landelijke vaccinatiegraad stabiliseert na jaren van daling
Bron:nu.nl / gezondheid

(24-06-2019 12:04)


De landelijke vaccinatiegraad is vorig jaar stabiel gebleven, blijkt maandag uit voorlopige cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hoewel het percentage nog onder het oude niveau ligt, is er volgens de RIVM wel een einde gekomen aan een dalende trend.
Onderzoeker: 'Er is een verband tussen voeding en gezond oud worden'
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2019 21:58)


Langer leven in goede gezondheid. Het kan, volgens onderzoeker Valter Longo. Hij onderzoekt het verband tussen voeding en gezond oud worden. Zijn onderzoeksbevindingen van de afgelopen dertig jaar bundelde hij in Het Langlevendieet. Elf vragen aan Valter Longo.
Zomerdepressie: 'Dit seizoen kan je gevoel van eenzaamheid vergroten'
Bron:nu.nl / gezondheid

(19-06-2019 21:58)


Zon, zee, strand: veel mensen kijken uit naar de zomer. Maar niet iedereen wordt er blij van: een klein deel van de Nederlanders kampt met een zomerdepressie. Wat houdt het in en hoe ontstaat het? Claudia Bockting, hoogleraar Klinische Psychologie in de Psychiatrie doet veel onderzoek naar depressie en geeft antwoord.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: