Opinie
Ouder >> 
THUMB
Bassiehof - Wim Kok en zijn gebrekkige geheugen over de moord op Pim Fortuyn
Bron:geenstijl / opinie

(21-10-2018 09:30)


(Ga met uw muis over de foto voor bijschrift) Daar ik eind 2002 mijn eerste stappen op het Binnenhof zette, heb ik de zaterdag overleden Wim Kok als minister-president nooit ontmoet. Op een enkel handje op een of andere inmiddels vergeten post-premierborrel en een kort telefoongesprek over iets anders na heb ik dus het hele feest van een PvdA-premier in het Torentje gemist.
Feynman en/of Feiten – Zwarte dag voor tikgeiten
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 20:00)


Saudi-Arabië heeft toegegeven dat Amerikaans ingezetene en journalist van The Washington Post Jamal Khashoggi dankzij een vuistgevecht is overleden in hun consulaat te Istanbul. Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe onsamenhangend, psychedelisch en zichzelf tegensprekend deze verlate bekentenis is.
THUMB
Deze dames stemmen NEXIT tijdens de Europese Verkiezingen 2019. En U?!
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 16:00)


Social Vóór Europa, dus tégen de EU! Gedwongen Rechts. Geen pessimist, maar een realist. Niet racistisch, maar. En dus stemmen deze vrouwen tijdens de Europese verkiezingen eind mei 2019 allemaal voor NEXIT! Want het moet eens afgelopen zijn met dat eindeloze gedoe! Het tomeloze gepraat.
THUMB
Fryslan elfentuint tegen BlokkeerFriezen
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 14:30)


Mei ik jo wat freegje? Doge jo wol? Social NU vanmiddag in De Prinsentuin te Leeuwarden. Een manifestatie tegen al die DiepFriezen die bij het BlokkadeProces zo ontzettend Frysk stonden te wezen (filmpje). Want er zijn ook Friezen, die niet zo Fries zijn en omvolking verder prima vinden zolang er maar over gepraat kan worden, of zoiets.
De Multatuli Leesclub
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 12:00)


ACHTERGROND - Willem Frederik Hermans schreef eens dat Multatuli de enige Nederlandse auteur is die ruim anderhalve eeuw interessant is gebleven. Inmiddels is dat alweer bijna twee eeuwen en als u nog nooit iets van Multatuli hebt gelezen, adviseer ik … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
Shell en de Nederlandse achterstand op duurzaamheid
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 10:00)


Er is hier een grote achterstand op het gebied van duurzaamheid. Nu wil men vanuit die achterstand voorop gaan lopen. Toen wij het vijf tot tien jaar geleden aan de orde stelden, had niemand daar belangstelling voor. Aldus Marjan van … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
Paul Scheffer in Telegraaf over immigratie
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 08:09)


Een olifant in de kamer? Olifant? Kamer? Waar dan?  Alstublieft. Van ons, voor u. Het interview met oerpopulistische roeptoeter Paul Scheffer in de Televaag. Scheffer is die linksknakker die al jarenlang Janmaat-, Fortuyn- en Wildersdingen roept, maar nog wel gewoon zjin baan heeft.
Pas op met populisme
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 07:00)


Perspektiven. Foto: Gerrit Burow (cc) ANALYSE - Een halve eeuw nadat een aantal academici het eerste wetenschappelijke boek over populisme schreven, lijkt er nog steeds weinig duidelijkheid te bestaan over wat populisme nu eigenlijk is. Maar onder wetenschappers is een sterkere consensus ontstaan over wat … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
Ebru Umar - Het briefje van Twan
Bron:geenstijl / opinie

(19-10-2018 20:00)


'Het briefje van Bleker' heet het boek waarin Peter Kee beschrijft hoe het er nou aan toe gaat op de kwaliteitsredacties van onze kwaliteitsbabbelprogramma's waarin de kwaliteit van de dag wordt besproken. Het boek ligt in mijn huis in Turkije en waar de gemiddelde Nederlander ah en oh riep over de 'inside info' en het 'kijkje in de keuken' walgde ik ervan.
THUMB
Een kasteel. In Almere
Bron:geenstijl / opinie

(19-10-2018 17:00)


Het kan in Almere. Video Kastelen. Dat zijn grote gebouwen uit de Middeleeuwen en/of stadions van Keuken Kampioen Divisieclubs in Rotterdam. Maar omdat wij in Dit Land Waarvan Je Je Steeds Vaker Afvraagt Of Het Ons Land Nog Wel Is alle mooie dingen al lang kapot hebben gestadsarchitectuurd, zijn er nu een paar makkers in Almere (bekend van Dierenpark 'Almere Jungle') die hebben bedacht dat de lokale vreetschuur in het bos eigenlijk ook een soort kasteel is 'als je je inlevingsvermogen gebruikt'.
Wim Kok overleden
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 20:43)


red-rose-320891__480_pixabay red-rose-320891__480_pixabay NIEUWS - Afgelopen zaterdag overleed Wim Kok op 80-jarige leeftijd, zo maakte de familie vandaag bekend. Hij had een hartkwaal en lag daarvoor in het ziekenhuis. Het is een goed gebruik om bij zo’n gebeurtenis de lofzang aan te heffen, … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
Oud-premier Wim Kok overleden
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 17:14)


Aldus een woordvoerder van de familie. De PvdA-premier is 80 jaar oud geworden. De opvolger van Ruud Lubbers volgt zijn voorganger naar het hiernamaals. Nadat hij van 1989 tot 194 MinFin en vice-premier was in Lubbers III, werd hij van 1994 tot 2002 premier.
Closing Time | Rachid Taha
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 15:00)


Vorige maand overleed Rachid Taha, de Frans-Algerijnse zanger die wel genoemd wordt als de inspratiebron van The Clash’ Rock the Casbah. Als bewijs van ’s mans veelzijdigheid hierboven een onvervalst Frans chanson met Arabische melodie en iets wat verdacht veel … Continue reading → Lees meer berichten op Sargasso.
THUMB
Sacha de Boer = Stuk van het Jaar
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 13:00)


Wij dachten dat dit soort objectiverende verkiezingen inmiddels allang via een boze GroenLinks-petitie op de mestvaalt van de geschiedenis beland waren. Maar nee dus. Er bestaat gewoon een Stuk van het Jaar wedstrijd. Geen idee hoe dit werkt, maar toch van harte gefeliciteerd, mevrouw de Boer! En meneer Nieman, natuurlijk.
Luie slechte vrouwen aan de top
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 11:12)


Ha kijk, terreurdeskundige Beatruus de Graaff weer in de courant. De door jezus aangevreten totaalmuppet die werkelijk denkt dat het Goede (Jezus) uiteindelijk wel wint van het kwade (Marokkaantjes die dankzij het lezen van een werkje over Mohammed koppen afsnijden).
Kamervragen PVV over 'FraudeTurken'
Bron:geenstijl / opinie

(20-10-2018 09:30)


Türken met outkiering kopen Alanya-villa's op Fünda Na de BlokkeerFriezen alweer een nieuw woord van het jaar. FraudeTurken. Dat zijn Turken die in verzorgingsstaat Nederland hun hand ophouden, en in Turkije een villa bewonen.
THUMB
SG-café zaterdag 20-10-2018
Bron:Sargasso / opinie

(20-10-2018 07:00)


Dit is het Sargasso-café van zaterdag 20-10-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is. Lees meer berichten op Sargasso.
Closing Time | Klemen Slakonja
Bron:Sargasso / opinie

(19-10-2018 20:00)


Oké, het is een beetje flauwe Putinparodie die de Sloveense komiek Klemen Slakonja in de aanloop naar het WK in Rusland van afgelopen zomer maakte, maar op de vrijdagavond is hij wel op zijn plaats. Lees meer berichten op Sargasso.
BOEIENDE lezing verbannen Palestijn: 'Is de wereld klaar voor een half miljard Arabieren?'
Bron:geenstijl / opinie

(19-10-2018 18:33)


Video Kijk, dit vinden we een mooie lul: İyad el-Baghdadi, hier op Twitter te vinden. Een zelfbenoemde "islamitische libertariër". Een in Koeweit geboren Palestijn, opgegroeid en in 2014 vervolgens gejorist uit de Verenigde Emiraten. Z'n centrale boodschap: Arabische landen moeten zich van hun eigen dictaturen verlossen en liberale democratieën worden.
Vredelievende VN VrijMiBo
Bron:geenstijl / opinie

(19-10-2018 16:00)


Het is weekend. Pacta sunt servanda. Maar wat is een pact en wat niet en wie niet en hoe niet. I make a pact with you, Walt Whitman -I have detested you long enough.I come to you as a grown childWho has had a pig-headed father;I am old enough now to make friends.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: