Gezond restaurant van Robbe en Laura: gasten moeten hun lengte en gewicht doorgeven bij het bestelle

(c) 4Nieuws Media
Nieuwsbron | : AD |
Categorie | : Opmerkelijk |
Gepubliceerd | : Maandag 4 Januari 2021 om 11:00 |
Voor veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, maar niet voor Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in het Belgische Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Je geeft als klant je geslacht, gewicht en lengte door, waarop zij zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, aankomen of hetzelfde blijven.
Lees het volledige artikel
Gerelateerd Nieuws:

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(14-01-2017 10:25 )
Je gasten zelf laten beslissen wat ze voor je eten en drinken betalen. Klinkt niet echt als een goed business model. Toch waagt ondernemer Judith Manshanden van het Geefcafe zich eraan, net als een paar andere ondernemers in Nederland. In het Geefcafe mag je zelf bepalen wat je het driegangenmenu waard vindt. Je kan dus weglopen zonder ook maar één euro te betalen voor je diner. Maar in de pr

Nieuwsbron:HartvNL / binnenland
(09-06-2020 18:50 )
Een week nadat de horecatenten de deuren weer mochten openen, geven sommigen het al weer op. Ze sluiten de deuren uit angst voor boetes, maar ook omdat klanten wegblijven omdat ze bang zijn voor het virus. “Op sommige dagen heb ik 0 reserveringen!”De consument is volgens Marc Cruellas, eigenaar van le Bistrot de la Place in Den Haag, bang om buiten de deur te eten. ”Ik heb een klein restaura

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(07-11-2016 18:36 )
"Het is zo veel meer dan gezond willen eten", vertelt Sarah (23) over orthorexia: een obsessie voor gezond eten. Sarah voelde zich als tiener onzeker, zocht bevestiging bij anderen, wilde leuk gevonden worden. "Op een gegeven moment is dat gezond eten op m'n pad gekomen en dacht ik, 'dan voel ik me vast heel sterk'. Maar daarbij kwam ook juist een angstgevoel, ik moest gezond eten." Bij orthor

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(05-12-2016 20:17 )
Ontbijt: een bruine boterham met twee plakken salami, en een met een plak Edammer-kaas. Als avondeten neem je een kant-en-klare maaltijdsalade, want je wilt wel gezond wat groenten eten. Waar je mogelijk niet bij stil hebt gestaan, is dat je waarschijnlijk nu al te veel zout voor een dag ophebt. Het is een groot probleem. Volgens het Voedingscentrum krijgt 85 procent van alle Nederlanders

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(16-10-2020 12:35 )
Het Rotterdamse restaurant Joelia, in het Hilton Hotel, stopt met het aanbieden van hotel-diner arrangementen. Verschillende media hadden bericht over een deal, waarbij gasten in het restaurant konden komen eten nadat ze zich als hotelgast hadden laten registreren. Sinds woensdagavond zijn cafés en restaurants gesloten, maar hotelgasten kunnen nog wel dineren in het restaurant van hun hotel. Het

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(25-11-2017 15:50 )
Veganistische ijswinkels, veganistische producten in de supermarkt, veganistische restaurants. Veganisme is hip, of beter gezegd 'vegan' is hip. Want dat is volgens Google de term die de afgelopen vijf jaar in Nederland vaker als zoekterm is gebruikt dan gewoon 'veganisme'. Je ziet het in de straten van de Randstad. Het ene na het andere veganistische restaurant opent zijn deuren. In Utrecht komt

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(12-09-2018 20:03 )
"Ik ben blijer met een maatje meer". De 34-jarige body positive activist en stylist Lottie Mae Jones heeft geen probleem met haar gewicht. "Ik weet dat, want maatje 38 heb ik ook gehad. Toch geloven mensen mij niet als ik dat zeg." Mae Jones is niet alleen, bleek vandaag uit onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek. Een op de vijf mensen met ernstig overgewicht heeft geen enkel probleem me

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-07-2018 20:10 )
We worden steeds dikker, bleek vandaag uit cijfers van het CBS en het RIVM. 14 procent van de Nederlanders is intussen obees en ruim 100.000 mensen vallen zelfs in de zwaarste categorie. Zij lijden aan morbide obesitas. Yvon van Avermaete (27) was een van hen. Ze had vier maanden geleden nog een bmi van 50 en woog 174 kilo. Tien jaar lang durfde ze niet op een weegschaal te staan, bang voor wat de

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(27-03-2020 12:29 )
"Lieve allemaal, hoe gaat het met jullie? Met ons niet zo denderend." Zo begint de bedelbrief van Helen Bihi-Zenou uit Middelburg op Gofundme.com, een website voor doneeracties. Ze is op zoek naar 40.000 euro om met haar restaurants de coronacrisis door te komen. In één dag heeft ze al ruim een derde van dat bedrag binnen. Samen met haar man runt Bihi sinds 2007 theehuis Honeypie in Middelburg e

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(21-09-2020 17:33 )
Kinderen worden gezonder als ze op school meer bewegen, elke dag een goede lunch krijgen en leren over gezond eten. Dat zeggen onderzoekers die dat al vijf jaar testen op een paar basisscholen in Limburg. In de afgelopen vijf jaar hebben de onderzoekers het gewicht en de lengte bijgehouden van de kinderen op de scholen. Hieruit bleek dat de kinderen een gezonder gewicht kregen dan kinderen op sch

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(20-10-2017 18:53 )
Sinds 2010 werd er in Nederland steeds minder vlees gegeten, maar die daling is vorig jaar gestopt. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. Volgens verschillende instanties zijn we er nog niet: voor het milieu en onze gezondheid is het beter om nog minder vlees te eten. Het voedingscentrum raadt per persoon 500 gram per week aan, ofwel 26 kilo per

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(03-01-2019 19:36 )
De verse jus d'orange van groenteboer Frans van de Polder uit Rotterdam is niet duurder geworden na de btw-verhoging. "Ik kan onmogelijk ineens van 4,95 euro naar 5,15 euro te gaan. Ik wil mijn klanten behouden, dus houden we heel veel artikelen op dezelfde prijs. Dus dat betekent gewoon dat we creatiever moet inkopen." Vanaf 1 januari moet er 3 procentpunt meer btw betaald worden over voedingsmid

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(01-09-2020 07:15 )
Bijna driekwart van de producten voor kinderen in Nederlandse supermarkten is niet gezond. Ze passen niet in een gezond voedingspatroon volgens de schijf van vijf, zegt kinderrechtenorganisatie Unicef na onderzoek van 2000 producten. 70 procent van het eten en drinken bevatte te veel suikers, verzadigd vet of zout of te weinig voedingsvezels. De onderzoekers zochten in de schappen naar producten d

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(25-09-2017 07:03 )
Sporten is gezond, maar juist sportclubs geven weinig aandacht aan gezond leven. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS en de regionale omroepen onder 2000 sportclubs. Friet en tosti's In veel sportkantines kun je alleen maar ongezond eten kopen zoals tosti's en friet. Ook wordt er alcohol verkocht. Dat vinden veel ouders vervelend. Clubs hebben geen gezond eten omdat ze bang zijn dat de mense

Nieuwsbron:NOS / economie
(20-10-2017 05:23 )
Sinds 2010 neemt de vleesconsumptie in Nederland elk jaar iets af, maar in 2016 is die daling gestopt. We aten het afgelopen jaar ongeveer even veel vlees als in 2015, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen in opdracht van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie vindt het jammer dat de afname van de vleesconsumptie is gestopt. "Het was heel goed dat we minder vlees aten met zijn

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(27-08-2018 16:48 )
Toen Mirelly Isenia krap bij kas zat, lukte het haar niet altijd om gezond eten op tafel zetten. "Ik had heel andere dingen aan mijn hoofd. Voor mij was het belangrijk dat we een dag overleefd hadden en dat er geen deurwaarder aan de deur kwam." Soms at het gezin brood of patat, maar de kinderen gingen nooit zonder eten naar bed. "We konden alleen niet elke dag groente of fruit kopen. Andere dinge

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(02-12-2020 11:17 )
Elf ziekenhuizen hebben afgesproken dat ze patiënten, medewerkers en bezoekers gaan stimuleren om gezonder te eten. Ze hebben hun handtekening gezet onder een verklaring om in 2022 alleen nog maar gezond eten aan te bieden. Dat is eerder dan in het Nationaal Preventieakkoord is afgesproken; daarin staat het streven dat in 2025 de helft van de ziekenhuizen een gezond voedingsaanbod heeft. In 2030

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(04-04-2017 17:19 )
Het is misschien geen verrassing: vandaag werd bekend dat het aantal fysieke winkels de afgelopen tien jaar is gedaald, terwijl het aantal webwinkels flink is gegroeid. In de periode van 2007 tot 2016 verdwenen er 4500 'echte' winkels. Toch gaat het niet overal zo slecht, want het aantal viswinkels is juist flink gegroeid. Hoe kan het dat veel winkels uit het straatbeeld verdwijnen, terwijl het

Nieuwsbron:NOS / binnenland
(28-01-2019 16:14 )
Kinderen op zo'n 40 basisscholen in Zeeland krijgen kookles. Ze leren hoe ze gezond eten maken, dat ook nog eens goed is voor het milieu. Vliegtuigen en kassen Veel kinderen weten namelijk wel wat gezond eten is, bijvoorbeeld veel groenten en weinig vet en suiker. Maar niet iedereen weet dat sommige producten wel gezond zijn, maar niet zo goed voor de aarde. Bijvoorbeeld als groenten of fruit met
op facebook