Opmerkelijk
Ouder >> 
THUMB
Dove en halfblinde hond bewaakt 15 uur lang vermiste peuter
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(21-04-2018 13:26)


De 17-jarige dove en halfblinde hond Max is de held van de dag. Hij is zelfs benoemd tot erepolitiehond, omdat hij 15 uur lang bij een 3-jarig meisje bleef, dat vermist was.
Giftig baasje: zelfmoordmier maakt zich zo kwaad dat hij letterlijk explodeert
Bron:AD / opmerkelijk

(20-04-2018 12:07)


De Colobopsis explodens is, zoals zijn Latijnse naam al doet vermoeden, een explosief wezentje. Niet alleen heeft de onlangs in de boomtoppen van Borneo ontdekte mier een imposant voorkomen, het uiterst nuttige dier klapt bij dreigend gevaar letterlijk uit zijn vel.
Opmerkelijke snelheidsovertreding vastgesteld, wie krijgt de boete nou?
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(20-04-2018 10:08)


Een flitspaal in de Zwitserse gemeente Köniz heeft een opmerkelijke verkeersovertreding vastgesteld. Een eend overschreed daar de geldende maximumsnelheid. De vogel vloog een stuk sneller dan de toegestane 30 kilometer per uur en werd geflitst.
Het is een jongen – alwéér! Gezin heeft nu 14 zonen (en geen dochters)
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 19:18)


Een echtpaar in de Amerikaanse staat Michigan heeft gisteren zijn veertiende kind verwelkomd. Kateri en Jay Schwandt hadden al dertien zonen en durfden niet te hopen op een meisje. Dat was terecht.
Shocktheater: gratis naar binnen met hakenkruis, anders krijg je davidsster
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 13:00)


Wie een hakenkruis draagt, mag morgen gratis het theater in om de première van het stuk Mein Kampf te zien; wie zonder het naziteken komt, moet betalen en een davidsster dragen. De opzienbarende actie is een idee van een theater in de Duitse stad Konstanz.
Brein achter IJslandse bitcoindiefstal ontsnapt 'in vliegtuig met premier'
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 08:59)


Een man die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de diefstal van 600 computers die gebruikt werden om cryptocurrency te genereren is ontsnapt uit de gevangenis. Volgens lokale media stapte hij op een vlucht naar Zweden, waar ook de IJslandse premier mee vloog.
911-medewerkster gooide bij duizenden noodoproepen de hoorn erop
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 06:14)


Een voormalige medewerkster van de Amerikaanse noodoproepdienst 911 is veroordeeld tot tien dagen cel en 18 maanden voorwaardelijk.
THUMB
Ghana wil luidruchtige gebedsoproep voortaan via Whatsapp
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(18-04-2018 09:51)


Als het aan de autoriteiten van de Ghanese hoofdstad Accra ligt is het binnenkort gedaan met luidruchtige gebedsoproepen uit moskeeën. In plaats daarvan zouden imams hun volgelingen voortaan via WhatsApp moeten oproepen voor het gebed.
Bruiloft voorbij na (te) vurige openingsdans
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(17-04-2018 18:05)


Deze bruiloft in de Mexicaanse stad Zapopan begint traditioneel met de openingsdans. Maar dat is ook meteen het einde, want binnen een paar seconden staat de hele boel in de brand. Bruiloftsgasten filmen het drama (uiteraard).
'Buienradar' voor trekvogels moet dood in windturbine voorkomen
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(17-04-2018 13:15)


De provincie Groningen gaat een proef doen met een systeem dat de vogeltrek voorspelt. Doel is om de vogelsterfte door de draaiende turbines met 75 procent terug te dringen, aldus de provincie.
Afval uit je auto gooien? Niet als deze trucker achter je rijdt
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(21-04-2018 08:29)


Je staat in de file en denkt: wat kan er misgaan als ik nu wat afval uit het raampje gooi? Automobilisten in Polen hadden de pech dat achter hen een vrachtwagenchauffeur stond, die er niet van gediend was.
Zeldzame exploderende mier ontdekt
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(20-04-2018 10:27)


Op het Aziatische eiland Borneo is een mier gevonden die zijn vijanden kan uitschakelen door te exploderen, waardoor ze een giftige stof over zich heen krijgen.
Helaas! Moeder van dertien zonen bevalt wederom van jongetje
Bron:AD / opmerkelijk

(19-04-2018 20:28)


Jay en Kateri Schwandt, een echtpaar uit de Amerikaanse staat Michigan, hadden al dertien zonen en hoopten de afgelopen maanden vurig dat er nu toch eindelijk eens een dochtertje zou worden geboren. Gisteren zette Kateria wederom een zoontje op de wereld.
Huis ontploft precies als de politie aankomt
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 16:22)


Het scheelde weinig of deze agent in Hurst, Texas had het verhaal niet kunnen navertellen. De politie kwam af op een ongeluk waarbij een auto een huis was binnengereden. Het voertuig reed daarbij een gasleiding kapot, waardoor het huis explodeerde.
THUMB
Robotarmen zetten Ikea-meubels in elkaar, zonder ruzie
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 12:08)


Onderzoekers van de Nanyang Technological University in Singapore vroegen zich af of zij met alleen maar bestaande onderdelen een robot konden maken die Ikea-meubels in elkaar zet. Dus namen de onderzoekers twee industriële robotarmen die veel in fabrieken worden gebruikt.
Bikers brengen gepest meisje naar school: 'Hopelijk geeft dit zelfvertrouwen'
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(19-04-2018 08:22)


Dertig bikers hebben een 17-jarig gepest meisje naar haar school in het Belgische Luik gebracht. Ze wilden het zelfvertrouwen van het meisje een 'boost' geven. "Ze stapte aan het eind van de dag met een glimlach de school uit."
Noren zijn naaktlopende scholieren zat
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(18-04-2018 17:11)


Noorse eindexamenkandidaten moeten het eind van hun periode op de middelbare school niet langer vieren met naaktloperij op de openbare weg. Ze zouden rond die tijd ook geen seks moeten hebben in het openbaar.
Slimme bavianen ontsnappen uit lab voor dierproeven
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(18-04-2018 09:07)


Vier bavianen hebben het voor elkaar gekregen om heel even te ontsnappen uit een laboratorium waar dierproeven worden uitgevoerd. De vier mensapen gebruikten daarvoor een grote ton.
Droombaan: duiken op de mooiste plekken voor Bredase duikbotenbouwer
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(17-04-2018 14:16)


Een bijzonder bedrijf uit Breda zoekt mensen voor een bijzonder beroep: duikbootpiloot. Fabrikant U-Boat Worx maakt duikboten voor onder meer de allerrijksten. Waarom zelf varen, als je een privépiloot mee kan nemen? Een droombaan in de diepte dus. En dat allemaal door een Brabantse duikpionier.
Te schattig: moeder gorilla en haar kersverse baby
Bron:RTL Nieuws / opmerkelijk

(17-04-2018 12:51)


Fantastisch om te zien hoe deze moeder gorilla haar baby behandelt na de geboorte.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: