Opmerkelijk
<< Nieuwer Ouder >> 
Biologen herontdekken ‘uitgestorven’ vliegende bulldog
Bron:AD / opmerkelijk

(21-02-2019 16:02)


Een onderzoeksteam van biologen uit Amerika en Australië heeft op een van de Molukkeneilanden in Indonesië een gigantische honingbij gevonden waarvan men dacht dat de soort 38 jaar geleden was uitgestorven. Het gaat om de zogenoemde Megachile pluto die vanwege zijn gigantische afmetingen ook wel de ‘vliegende bulldog’ wordt genoemd.
THUMB
Man verlost van twee kilo kiezels, flessendoppen en munten in zijn maag
Bron:AD / opmerkelijk

(21-02-2019 08:30)


Artsen in een ziekenhuis in Zuid-Korea hebben ruim twee kilo kiezelstenen, flessendoppen en munten uit de maag van een 54-jarige man verwijderd die al geruime tijd klaagde over chronische buikpijn. De specialist die de operatie begeleidde heeft zijn opmerkelijke vondst vandaag gepubliceerd in het gezaghebbende American Journal of Medical Case Reports.
THUMB
Donderdag Valentijnsdag: zeg het met een... kakkerlak!
Bron:AD / opmerkelijk

(09-02-2019 05:23)


Donderdag is het Valentijnsdag. Maar vergeet rozen, chocolade, parfum of een romantisch diner voor twee voor je geliefde. Een dierentuin in Texas stelt vrijgezellen voor om een kakkerlak te vernoemen naar een ex-liefje. De vieze beestjes zullen dan op Valentijnsdag als voedsel worden opgediend aan de stokstaartjes in de dierentuin van El Paso.
Besluiteloze vrouw biedt 2200 euro voor ‘knopendoorhakker’
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 11:38)


Een vrouw uit de Engelse stad Bristol zou ruim 2200 euro beschikbaar hebben gesteld aan iemand die een maand lang lastige beslissingen voor haar neemt. De anonieme vrouw plaatste recent een advertentie met haar opvallende oproep op de vraag- en aanbodsite Bark.
Japanner met sneakerfetish steelt 120 paar afgetrapte gympies
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 08:17)


De politie in Japan heeft een 40-jarige man aangehouden die in veertien maanden tijd zeker 120 paar gebruikte sneakers stal van onbekenden. Volgens de politie had Makoto Endo een opmerkelijke fascinatie voor gedragen sportschoenen omdat hij de geur daarvan al vele jaren als opwindend ervaart.
THUMB
Man legt 300 kilometer af en is sneller dan ambulance bij zijn moeder
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 02:51)


Een Britse man die meer dan driehonderd kilometer met het openbaar vervoer moest afleggen om zijn moeder te bezoeken nadat hij had gehoord dat ze was gevallen, bereikte haar eerder dan de ambulance. Die pas zo'n zeven uur na de eerste oproep opdagen. Dat meldt de BBC.
Vlaams voetbalelf­tal kreeg 84 doelpunten tegen: dit is de keepster die ze doorliet
Bron:AD / opmerkelijk

(05-02-2019 08:55)


Het vrouwenteam van de Belgische voetbalclub VC Herzele-Ressegem heeft wel eens een betere wedstrijden gespeeld. Afgelopen weekend kregen ze met 0-37 en 47-0 om de oren. Bij onze zuiderburen worden ze ‘de F.C. De Kampioenen van het vrouwenvoetbal’ genoemd.
Bestuurder opgesloten in elektrische auto door software-update
Bron:AD / opmerkelijk

(02-02-2019 17:28)


In China is een bestuurder in zijn elektrische auto opgesloten geraakt toen er tijdens het rijden een software-update werd geïnstalleerd. De auto kwam op de weg tot stilstand en zorgde er vervolgens voor dat de bestuurder langer dan een uur vast zat.
Kledingmerk betaalt jou om te gaan skiën (maar alleen als je expert bent in vallen)
Bron:AD / opmerkelijk

(31-01-2019 10:34)


Goed nieuws voor wie van skiën houdt, maar moeite heeft om zich recht te houden op de latten. Het kledingmerk Tenson is op zoek naar matige, onervaren skiërs en wil ze betalen om in Zweden te gaan skiën.
THUMB
Vrouw in New York zit het hele weekend vast in lift werkgever
Bron:AD / opmerkelijk

(30-01-2019 03:16)


Een vrouw is maandag gered nadat ze vanaf vrijdagavond vastgezeten heeft in de lift van een huis in New York. Ze werkt daar al 18 jaar lang als schoonmaakster. De vrouw ligt nu in stabiele conditie in het ziekenhuis.
Man met meeste piercings in gezicht wil eigen record breken
Bron:AD / opmerkelijk

(21-02-2019 12:21)


Het Guinness World Records Book - een jaarlijkse publicatie van al dan niet opmerkelijke wereldrecords - heeft nieuwe foto's vrijgegeven van Axel Rosales: een jonge Argentijn die minstens 280 piercings in zijn gezicht heeft. De man is van plan zijn eigen record te breken met nog meer lichaamsversieringen in zijn gelaat.
Burberry verontschuldigt zich voor sweater met strop
Bron:AD / opmerkelijk

(20-02-2019 00:54)


Modemerk Burberry heeft xcuses aangeboden voor een sweater met een strop rond de nek die zondag op de catwalk te zien was tijdens een modeshow op de London Fashion Week. Het kledingstuk is uit de collectie verwijderd, deelt het merk mee.
Hoe is het nu met de Tesla die al een jaar door de ruimte reist?
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 13:07)


Een felrode auto, een dummy in ruimtepak en het deuntje van David Bowie: zo vertrok de Tesla Roadster exact een jaar en één dag geleden richting de ruimte. Hoe is het nu met de knalrode auto en zijn bestuurder?
Moeder die zoon tegen zijn zin op wereld zette accepteert haar straf
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 09:39)


De moeder van Raphael Samuel, een 27-jarige Indiër die zijn ouders wil aanklagen omdat ze hem zonder zijn toestemming op de wereld zetten, heeft schouderophalend gereageerd op de beoogde rechtszaak. Volgens de vrouw, die advocate is, houdt ze waanzinnig veel van haar zoon.
‘Sorry, ik heb nooit kanker gehad’: Amerikaanse bestsellerauteur loog jarenlang over ziekte
Bron:AD / opmerkelijk

(07-02-2019 05:44)


De Amerikaanse bestsellerauteur Dan Mallory, bekend van zijn succesvolle debuut The Woman in the Window, heeft toegegeven dat hij gelogen heeft over zijn ziekte. Jarenlang strooide hij leugens rond over zijn persoonlijke leven, onder meer dat hij hersenkanker zou hebben gehad en dat zijn moeder en broer gestorven zijn.
THUMB
Wat zijn dit in vredesnaam voor bizarre wezentjes?
Bron:AD / opmerkelijk

(06-02-2019 12:21)


Een raadselachtig filmpje dat een man uit Auckland (Nieuw-Zeeland) recent op Facebook zette, zorgt als dagen voor de wildste speculaties. Op de beelden zijn bizarre, vooralsnog onverklaarbare diertjes te zien die zijn moeder op de keukenvloer zou hebben gevonden.
Hawaï wil af van sigaretten: vanaf 2024 alleen nog te koop voor 100-jarigen
Bron:AD / opmerkelijk

(05-02-2019 05:30)


In de Amerikaanse staat Hawaï ligt een radicaal wetsvoorstel op tafel. Beleidsmakers stellen voor de leeftijd waarop iemand legaal sigaretten mag kopen elk jaar met een decennium op te heffen, totdat in 2024 alleen nog maar honderdjarigen legaal sigaretten kunnen kopen.
Bestuurder opgesloten in elektrische auto door installatie software-update
Bron:AD / opmerkelijk

(02-02-2019 17:28)


In China is een bestuurder in zijn elektrische auto opgesloten geraakt toen er tijdens het rijden een software-update werd geïnstalleerd. De auto kwam op de weg tot stilstand en zorgde er vervolgens voor dat de bestuurder langer dan een uur vast zat.
Meisje (12) bevalt ineens van gezond kind, stiefbroer (14) is de vader
Bron:AD / opmerkelijk

(31-01-2019 04:20)


Een meisje van twaalf jaar is eerder deze maand in Australië plotseling bevallen van een kind. Het meisje wist zelf niet dat ze zwanger was. Deze week bleek dat het kind op elfjarige leeftijd werd bezwangerd door haar veertienjarige stiefbroer.
Bij prijzen voor gendergelijkheid in Dubai winnen enkel mannen
Bron:AD / opmerkelijk

(29-01-2019 03:44)


In de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werden zondag de awards voor gendergelijkheid uitgereikt. Vicepresident Mohammed bin Rashid al-Maktoum sprak trots over de ‘opvallende vooruitgang’ die het land heeft geboekt wat betreft gelijkheid tussen man en vrouw op de werkvloer.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: