Politiek
Ouder >> 
'Vertrouwen binnen coalitie heeft flinke deuk opgelopen'
Bron:NOS / politiek

(18-01-2019 12:36)


Het chagrijn over het interview met VVD-fractieleider Dijkhoff in De Telegraaf van afgelopen zaterdag is nog niet weg. Politiek verslaggever Arjan Noorlander sprak met alle betrokkenen en zegt dat de lucht nog niet is geklaard. "Het vertrouwen in Dijkhoff en de VVD heeft een flinke deuk opgelopen.
Nieuwe regels voor begraven en cremeren in de maak, resomeren mogelijk toegestaan
Bron:NOS / politiek

(17-01-2019 18:48)


De regels voor begraven en cremeren worden het komende jaar aangepast aan de wensen van nabestaanden. Ook voor mensen die tijdens hun leven willen kiezen voor nieuwe vormen van een uitvaart, zoals resomeren (het oplossen van een lichaam in vloeistof) komen er meer mogelijkheden.
'Miljarden nodig voor onderhoud bruggen en viaducten'
Bron:NOS / politiek

(17-01-2019 15:44)


Scheuren, verzakkingen en roest. Om achterstallig onderhoud aan alle bruggen en viaducten in ons land uit te voeren zijn de komende jaren miljarden extra nodig. Dat geld is er nu niet en dat zal op termijn wel gevonden moeten worden. Dat zeggen CDA en VVD na berichtgeving van EenVandaag dat de Merwedebrug in 2016 aan een ramp is ontsnapt.
THUMB
Tot nu ruim 1500 aanvragen voor tegemoetkoming Q-koorts
Bron:NOS / politiek

(16-01-2019 18:23)


Tot eind vorig jaar hadden 1550 mensen bij de overheid een beroep gedaan op de tegemoetkoming voor Q-koortspatiënten. In antwoord op Tweede Kamervragen van de SP schrijft minister Bruins dat dat aantal niet hoger is dan verwacht. Tot het eind van deze maand kunnen nog aanvragen worden ingediend.
THUMB
'Ex-vrouw PVV-Kamerlid Dion Graus doet aangifte tegen hem'
Bron:NOS / politiek

(16-01-2019 03:50)


De ex-vrouw van Tweede Kamerlid Dion Graus heeft aangifte tegen hem gedaan, schrijft De Telegraaf. Ze beschuldigt Graus ervan dat hij haar heeft gedwongen om seks te hebben met anderen. Ook zou hij haar meermaals hebben bedreigd en een keer hebben geslagen.
THUMB
Rutte: bedrijfsleven moet fair meebetalen aan klimaatmaatregelen
Bron:NOS / politiek

(15-01-2019 16:02)


Premier Rutte vindt dat het bedrijfsleven "fair" moet meebetalen aan de uitvoering van het klimaatakkoord. Daarbij gelden er wat hem betreft geen taboes. Ook een heffing op de uitstoot van CO2, zoals de PvdA en GroenLinks willen, sluit hij niet helemaal uit.
THUMB
Kamerlid Van der Graaf (ChristenUnie) met zwangerschapsverlof
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 22:01)


Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie verlaat eind maart tijdelijk de Tweede Kamer vanwege zwangerschapsverlof. Haar partij laat weten dat ze zal worden vervangen door Nico Drost, zelfstandig adviseur en fractievoorzitter van de ChristenUnie in Rhenen.
THUMB
Minister Bruins wil medicijnenvoorraad van vier maanden verplichten
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 17:40)


Minister Bruins wil dat groothandelaren en apothekers een medicijnenvoorraad van vier maanden aanleggen. Uit cijfers van de apothekersorganisatie KNMP bleek dat het medicijnentekort in 2018 opnieuw was toegenomen. De minister wil samen met de betrokken organisaties het tij keren.
Stevig coalitiegesprek over klimaat, 'afspraken staan'
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 15:14)


De vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben vanmorgen een "stevig gesprek" over het klimaatbeleid gevoerd, en zijn er alle vier van overtuigd dat ze er uiteindelijk uitkomen. Dat zeiden de partijen vanmiddag na het overleg. Daarmee lijkt de kou over de uitvoering van het in december getekende klimaatakkoord voorlopig uit de lucht.
Coalitie lijkt verdeeld over het klimaatakkoord
Bron:NOS / politiek

(12-01-2019 12:49)


D66-fractieleider Jetten gaat ervan uit dat de VVD zich houdt aan de afspraken over het klimaatakkoord. "De aanpak van de klimaatcrisis gaat over de toekomst van onze kinderen. Daarom heb ik afspraken met de heer Dijkhoff. Daar houd ik hem aan. Een man een man, een woord een woord.
VVD en ChristenUnie willen maatregelen tegen antisemitisme
Bron:NOS / politiek

(18-01-2019 02:27)


VVD en ChristenUnie werken samen aan beleid tegen antisemitisme. De partijen hebben hun plannen toegelicht in het programma Jinek. Zij vinden dat er speciale maatregelen nodig zijn omdat steeds meer Joden zich onveilig voelen. "Mensen trekken het niet meer om te worden belaagd en bespuugd", zei VVD-Kamerlid Yesilgöz.
THUMB
Kamer: coffeeshops moeten aan staatswiet kunnen wennen
Bron:NOS / politiek

(17-01-2019 17:05)


De Tweede Kamer vindt dat het experiment met de teelt van staatswiet alleen kans van slagen heeft als de gebruikers de tijd krijgen om eraan te wennen. Daarom moeten coffeeshops in het begin zowel staatswiet als illegaal gekweekte wiet kunnen verkopen.
Van Ark herinnert gemeenten: alleen bijstand als je Nederlands spreekt
Bron:NOS / politiek

(16-01-2019 20:05)


Gemeenten moeten stoppen met hun te soepele aanpak van inwoners met een bijstandsuitkering. Als iemand niet goed Nederlands leert, moet die uitkering worden gekort. Ook zullen gemeenten strenger moeten kijken of de geëiste tegenprestatie wel wordt geleverd.
THUMB
Kabinet: lerarentekort blijft zorgwekkend
Bron:NOS / politiek

(16-01-2019 14:02)


De lerarentekorten blijven oplopen. De ministers Van Engelshoven en Slob schrijven aan de Tweede Kamer dat ze zorgen houden over de vraag of er in de nabije toekomst voldoende leraren zijn om kwalitatief goed onderwijs te blijven geven. Vooral in het primair onderwijs is de situatie nijpend.
Staatssecretaris: meld misstanden in nagelsalons
Bron:NOS / politiek

(15-01-2019 22:26)


Staatssecretaris Van Ark vindt het "onacceptabel en heel erg om te zien" wat er in veel nagelsalons in Nederland gebeurt. Ze roept mensen op om de misstanden die ze zien of waar ze over horen, te melden bij de Inspectie SZW. "De inspectie handelt door meldingen, dan kunnen ze interveniëren.
PvdA doet nog een poging: CO2-heffing voor industrie
Bron:NOS / politiek

(15-01-2019 06:01)


De PvdA doet een poging om alsnog een CO2-heffing voor het bedrijfsleven van de grond te krijgen. De opbrengst van die heffing moet gebruikt worden om gewone burgers minder te laten betalen aan de energietransitie. PvdA-leider Asscher heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gevraagd zo'n CO2-heffing door te rekenen.
THUMB
Coalitiepartijen eisen aanpassing brexit-noodwet: 'Parlement nu buitenspel'
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 18:25)


CDA en D66 hebben nog steeds ernstige bezwaren tegen de brexit-noodwet van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Blok wil de regering en ministers ruime bevoegdheden geven voor het geval de Britten de Europese Unie verlaten. Zo kan een minister een wet wijzigen of intrekken, zonder goedkeuring van het parlement en zonder advies van de Raad van State.
THUMB
Universiteit van Utrecht onderzoekt seksueel misbruik Jehova's
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 16:12)


De Universiteit van Utrecht gaat onafhankelijk onderzoek doen naar seksueel misbruik bij de Jehova's Getuigen. Dat schrijft minister Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Het doel van het onderzoek is om duidelijk te krijgen hoe binnen de geloofsgemeenschap om wordt gegaan met seksueel misbruik en de aangiftebereidheid van slachtoffers.
Spanning in coalitie over klimaat maar 'vertrouwen dat het gaat lukken'
Bron:NOS / politiek

(14-01-2019 11:46)


De meningsverschillen in de coalitie over de uitwerking van het klimaatakkoord leiden nog steeds tot spanning, maar de partijen hebben er wel vertrouwen in dat "het uiteindelijk gaat lukken". Dat valt op te maken uit de reacties van de fractievoorzitters van CDA, VVD, D66 en ChristenUnie voorafgaand aan het coalitieoverleg.
Dijkhoff (VVD) neemt afstand van klimaatakkoord
Bron:NOS / politiek

(12-01-2019 07:20)


VVD-fractievoorzitter Dijkhoff neemt afstand van het concept-klimaatakkoord dat eind vorige maand werd overhandigd aan het kabinet. In een interview met De Telegraaf zegt hij dat de kans dat hij het akkoord letterlijk zal uitvoeren "nihil" is. Dijkhoff beschouwt het klimaatakkoord als advies uit "een polderpoging": "Het is niet mijn akkoord (.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: