Politiek
Ouder >> 
Afgezette voorzitter Partij voor de Dieren niet welkom op congres
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 19:17)


De Partij voor de Dieren houdt zondag de deur gesloten voor de afgezette partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel. Zondag houdt de partij in Amsterdam het partijcongres dat voor een groot deel juist gaat over het royeren van Wolswinkel. Een aantal leden wil daar per motie afdwingen dat de oud-voorzitter aanwezig mag zijn als het congres diens gedwongen vertrek bespreekt.
THUMB
Voorlopig geen ophokplicht voor pluimvee
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 17:39)


Er komt vooralsnog geen ophokplicht voor pluimvee. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. De Nederlandse pluimveesector had erom gevraagd nadat rond de jaarwisseling de eerste berichten uit Polen over vogelgriep waren opgedoken.
Sjoemeldiesels Suzuki en Jeep verplicht naar garage
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 12:28)


Eigenaars van een Suzuki Vitara of een Jeep Grand Cherokee moeten hun dieselauto terugbrengen naar de garage in verband met sjoemelsoftware. De twee auto's stoten veel meer stikstof uit dan de fabrikant opgeeft. Minister Van Veldhoven voor Milieu noemt dat onaanvaardbaar en daarom komt er een verplichte terugroepactie om de software aan te passen.
Politiek achter analyse arbeidsmarkt, maar er klinkt ook kritiek
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 08:59)


Waardering voor de analyse en vraagtekens bij concrete voorstellen. Dat is de rode draad in de eerste politieke reacties op het advies van de commissie-Borstlap over de arbeidsmarkt. Borstlap adviseert het kabinet drastisch in te grijpen. Volgens Borstlap moeten werkgevers vaker vaste contracten aanbieden, moet het aantal flexwerkers en zzp'ers omlaag en moet er meer worden geïnvesteerd in kennis en innovatie.
Minister De Jonge: geen jeugdzorg-jongeren Hoenderloo tussen wal en schip
Bron:NOS / politiek

(22-01-2020 21:21)


Minister De Jonge belooft dat er voor de jongeren uit de jeugdzorginstelling Hoenderloo een nieuwe plek komt. "Ik ga erop toezien dat er geen kind tussen wal en schip valt", zei de minister van Volksgezondheid tijdens het debat over de financiële problemen bij jeugdinstellingen.
THUMB
Tweede Kamer wil kentekenplicht voor tractoren
Bron:NOS / politiek

(22-01-2020 10:02)


Tractoren mogen in de toekomst alleen nog met een kenteken de openbare weg op. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daar voor. Vanmiddag is er een debat over aanpassing van de wet. De discussie is weer actueel geworden door de boerenprotesten. Van de regeringspartijen zijn in elk geval VVD en D66 voor.
THUMB
Politiek krijgt weer laatste woord over geld verpleeghuizen
Bron:NOS / politiek

(21-01-2020 18:42)


De politiek krijgt weer meer te zeggen over de besteding van geld in de zorg. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel van minister De Jonge aangenomen, waarmee de macht van Zorginstituut Nederland kan worden beperkt. Het Zorginstituut is een instelling die toeziet op de zorgverzekeringen.
THUMB
Kamer wil adempauze voor mensen met schulden
Bron:NOS / politiek

(21-01-2020 17:33)


Mensen die bezig zijn hun schulden af te betalen, krijgen mogelijk twee maanden per jaar een "aflospauze". Tegen de zin van het kabinet schaarde de Tweede Kamer zich achter een oproep van regeringspartij D66 en oppositiepartij PvdA om dat te regelen. De twee partijen wijzen erop dat in Zweden goede ervaringen zijn opgedaan met zo'n systeem en dat mensen dan net wat meer financiële ruimte krijgen.
THUMB
Krijgt falende topambtenaar te snel nieuwe baan?
Bron:NOS / politiek

(20-01-2020 22:43)


De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de manier waarop onze topambtenaren benoemd worden. Ze wil een onderzoek naar de dienst van deze ambtenaren, de Algemene Bestuursdienst (ABD). Is dat niet te veel een baantjescarrousel? De problemen bij de Belastingdienst maken de zorgen actueel: op het ministerie van Financiën wordt niet alleen de politieke, maar ook een groot deel van de ambtelijke top vervangen.
THUMB
MKB en VNO-NCW: gedupeerden nieuw aangiftesysteem compenseren
Bron:NOS / politiek

(20-01-2020 19:31)


Ondernemers die door de Belastingdienst op extra kosten worden gejaagd door een nieuw aangiftesysteem moeten compensatie krijgen. Dat zeggen de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, nu blijkt dat tienduizenden ondernemers met een BV problemen ondervinden met een nieuwe manier van aangifte doen.
Werkgever of werknemer? Dit verandert er als het aan de commissie Borstlap ligt
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 17:43)


Of je nou werkgever, vaste werknemer of flexwerker bent: voor iedereen zal er iets veranderen als het aan de commissie Borstlap ligt. Die vindt de kloof tussen mensen met een vast contract en flexwerkers nu te groot. De belangrijkste voorstellen van de commissie op een rij.
Defensie wil marinierskazerne niet naar Zeeland verhuizen
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 15:38)


Staatssecretaris Visser van Defensie heeft in het kabinet voorgesteld om de marinierskazerne in Doorn niet naar Vlissingen te verhuizen. De kosten zouden te hoog zijn en te veel mariniers zouden een verhuizing zien als reden om op te stappen. Maar het besluit om ervan af te zien, is afgelopen vrijdag in de ministerraad op het laatste moment geblokkeerd.
Langer toegang tot mailaccount na opzeggen internet
Bron:NOS / politiek

(23-01-2020 09:17)


Mensen die overstappen van internetprovider kunnen vanaf deze zomer nog een half jaar lang hun oude e-mailadres gebruiken. Dat hebben de internetproviders afgesproken op verzoek van staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Volgens het kabinet is het voor veel mensen een drempel om van internetaanbieder te wisselen, omdat ze bang zijn de toegang tot hun e-mailadres van de provider te verliezen.
Advies aan kabinet: arbeidsmarkt moet écht anders of onze welvaart gaat er aan
Bron:NOS / politiek

(22-01-2020 22:01)


Nederland dreigt zijn vertrouwde, hoge welvaartsniveau te verliezen als er niet snel en drastisch wordt ingegrepen in de arbeidsmarkt. Dat is de conclusie van de commissie-Borstlap, die in opdracht van het kabinet onderzoek heeft gedaan. "Het gaat echt niet goed zo", zegt commissievoorzitter Hans Borstlap.
'Eén verzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor werknemers en zzp'ers'
Bron:NOS / politiek

(22-01-2020 18:00)


Mensen die arbeidsongeschikt worden moeten in de toekomst allemaal onder dezelfde basisverzekering gaan vallen. Of ze nu in vaste dienst werken of zelfstandig zijn. Regeringspartijen willen toe naar één basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid voor iedereen.
THUMB
Rutte wil af van het toeslagensysteem, kabinet gaat alternatieven voorbereiden
Bron:NOS / politiek

(21-01-2020 21:32)


Premier Rutte wil af van het toeslagensysteem, waarbij zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag worden uitgekeerd door de Belastingdienst. Rutte wil alternatieven klaar hebben voor het nieuwe kabinet dat na de komende verkiezingen in 2021 aantreedt.
THUMB
Tweede Kamer zet vraagtekens bij reorganisatie Belastingdienst
Bron:NOS / politiek

(21-01-2020 18:29)


Partijen in de Tweede Kamer hebben veel vragen over de reorganisatie van de Belastingdienst zoals die is voorgesteld door minister Hoekstra van Financiën. Dat blijkt in het debat over de Belastingdienst met Hoekstra en premier Rutte. Hoekstra stelde de reorganisatie voor naar aanleiding van de affaire rond de kinderopvangtoeslag, waarbij ouders ten onrechte van fraude werden beschuldigd en in grote financiële problemen kwamen.
THUMB
Onderzoeksraad publiceert rapport over Schipholcrash uit 2009 op website
Bron:NOS / politiek

(21-01-2020 15:18)


De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft een deelrapport over het ongeluk met het Turkish Airlines-toestel op Schiphol in 2009 op de website gezet. De raad voelt zich hiertoe gedwongen na de publicatie over het onderzoek naar de crash in The New York Times.
THUMB
Minister: problemen in slachthuizen niet door tekort aan dierenartsen
Bron:NOS / politiek

(20-01-2020 20:05)


Het tekort aan dierenartsen bij de voedsel- en warenautoriteit NVWA heeft geen directe invloed op het toezicht op slachthuizen. Dat schrijft minister Schouten van Landbouw aan de Tweede Kamer. D66 had de minister vragen gesteld na een uitzending van het tv-programma Zondag met Lubach over de misstanden bij slachthuizen.
THUMB
Nieuwe gevangenisunit voor zware criminelen na ontsnappingspoging Zutphen
Bron:NOS / politiek

(20-01-2020 18:16)


Bepaalde zware criminelen gaan vanaf 1 maart naar een extra beveiligde unit in een gevangenis in Nederland. Dat heeft minister Dekker voor Rechtsbescherming besloten na de mislukte ontsnappingspoging van gisteren bij de gevangenis in Zutphen. Het gaat in eerste instantie om twaalf gedetineerden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: