Politiek
Ouder >> 
THUMB
Baudet vindt meedoen debat 'beneden zijn waardigheid'
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 20:31)


Forum voor Democratie-leider Baudet vindt het beneden zijn waardigheid om mee te doen aan de Algemene Politieke Beschouwingen. In de Tweede Kamer noemde hij het debat "zinloos" en een "aaneenschakeling van ingestudeerde riedeltjes". De Algemene Politieke Beschouwingen zijn het belangrijkste politieke debat van het jaar, waar twee dagen lang de kabinetsplannen voor volgend jaar worden besproken.
Top SGP: partijvoorzitter ziet voortaan af van wachtgeld
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 14:05)


Partijvoorzitter Zevenbergen van de SGP ziet vanaf nu af van de wachtgeldregeling die hij al sinds 2006 ontvangt. Dat laat het bestuur van de SGP weten. Hij stelt het maandelijkse wachtgeld "ten dienste van de gemeenschap". Een externe accountant controleert dit en brengt verslag uit aan het SGP-hoofdbestuur, De SGP benadrukt dat de oud-wethouder recht heeft op het geld en aan de wettelijke eisen voldoet.
THUMB
Arib tegen Kamerleden: ga met respect met elkaar om
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 10:17)


Tweede Kamervoorzitter Arib heeft de Kamerleden opgeroepen met respect met elkaar om te gaan. Bij het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen zei ze dat ze van veel mensen heeft gehoord dat ze zich de eerste dag hebben geërgerd aan het taalgebruik en de manier waarop Kamerleden met elkaar omgaan.
THUMB
Weer debat naar aanleiding van Prinsjesdag: Rutte tegenover oppositie
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 06:19)


Zo dadelijk om 10.30 uur gaat het debat over de Prinsjesdagstukken verder in de Tweede Kamer. Premier Rutte, die gisteren voor een Europese top in Oostenrijk was, zal antwoord geven op de vragen die zijn gesteld door de verschillende fracties. Die gingen woensdag met elkaar in debat en één ding is duidelijk: de oppositiepartijen zijn niet tevreden over de houding van de regeringspartijen.
Bijna hele oppositie tekent 'herstelwet dividendbelasting'
Bron:NOS / politiek

(20-09-2018 14:59)


Bijna de hele oppositie staat achter een "herstelwet dividendbelasting". GroenLinks-leider Klaver kondigde zondag al aan dat hij een initiatiefvoorstel heeft klaarliggen om de dividendbelasting weer in te voeren, mocht die worden afgeschaft. Vanmiddag werd bekend dat dit "voorontwerp" van Klaver ook wordt ondertekend door de PVV, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie.
THUMB
Debat Prinsjesdagstukken: verdeling welvaart, integratie en privélevens
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 22:31)


In het traditionele debat in de Tweede Kamer over de Prinsjesdagstukken ging het veel over de afschaffing van de dividendbelasting, maar het was zeker niet het enige onderwerp. Zo was er het plan van de VVD om in probleemwijken mensen voor hetzelfde vergrijp twee keer zoveel straf te geven als in andere woonwijken.
THUMB
Pittige uitspraken en felle debatten in Den Haag
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 18:27)


Er wordt heel wat af gediscussieerd in de Tweede Kamer in den Haag. Dat is de dag na Prinsjesdag altijd zo; politici van alle politieke partijen discussiëren tijdens de 'Algemene Beschouwingen' over de nieuwe plannen van de regering. Die zijn gisteren bekendgemaakt.
THUMB
Wilders: Kuzu is het vergif van deze samenleving
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 09:58)


PVV-leider Wilders is de Algemene Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar Denk. Volgens Wilders moet Denk-leider Kuzu 'oprotten'. In de Tweede Kamer ging Wilders in op recente uitspraken van Kuzu. Die zei onlangs dat autochtone Nederlanders die het niet bevalt dat verschillende mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenleven maar moeten oprotten.
THUMB
Kabinet treft bv's om gat in begroting te dichten
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 21:15)


Het kabinet heeft om een sluitende begroting te krijgen, op het laatste moment een fiscale maatregel genomen die eenmalig 1,8 miljard euro moet opleveren. Door die maatregel moeten directeuren-grootaandeelhouders met een schuld bij hun eigen bv, over bedragen boven de 500.
THUMB
Stel: het budget van de overheid is 1000 euro, hoe verdelen ze dat geld?
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 18:45)


De Glazen Koets staat weer in de Koninklijke Stallen, de Ridderzaal is leeggestroomd en minister Hoekstra van Financiën heeft het koffertje met de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden. Prinsjesdag zit er weer op. In die Miljoenennota vliegen de miljoenen en miljarden je om de oren.
THUMB
PrinsjesweekVlog: Koning, Kamer, Rutte en privéleven
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 19:22)


Het was een bijzonder drukke politieke week met Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen. Alle reden voor politieke verslaggevers Vincent Rietbergen en Xander van der Wulp om een speciale PrinsjesweekVlog te maken. Over de Troonrede, de Kamer, het D-woord en privézaken.
THUMB
VNO-NCW pleitte zelf voor 'geniepige' belastingplannen kabinet
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 12:29)


Uit een memo in handen van de NOS blijkt dat VNO-NCW in augustus zelf met het voorstel kwam, waar ze gisteren hun zorgen over uitten. Het gaat om het plan directeuren-grootaandeelhouders belasting te laten betalen als ze meer dan 500.000 euro van hun eigen bv lenen.
THUMB
Rutte over Oss: 'Heel Nederland is in zijn ziel geraakt.
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 09:56)


Bij het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen hebben premier Rutte en Kamervoorzitter Arib kort stilgestaan bij het ongeluk in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Rutte sprak zijn medeleven uit. Hij zei dat heel Nederland in de ziel is geraakt.
Nieuwe voorzitter SGP krijgt al twaalf jaar wachtgeld boven op salaris
Bron:NOS / politiek

(21-09-2018 00:43)


De nieuwe voorzitter van de SGP, Peter Zevenbergen, krijgt naast zijn salaris als directeur van het Wartburg College in Rotterdam ook wachtgeld. Daar heeft hij recht op omdat hij twaalf jaar wethouder is geweest in Alblasserdam, en als onderwijsdirecteur verdient hij minder dan als gemeentebestuurder.
THUMB
Pechtold: Kamer zo sterk als de zwakste schakel
Bron:NOS / politiek

(20-09-2018 13:01)


Toen PVV-leider Wilders in 2008 minister Vogelaar knettergek noemde was dat groot nieuws. Zoiets zei je niet in de Tweede Kamer, zo sprak je niet tegen een lid van het kabinet. De tijden zijn veranderd. "Het komt nu ieder uur wel langs, zo'n woord", zegt D66-leider Pechtold.
THUMB
Pechtold: laat Rutte Britten vertellen dat ze in de EU moeten blijven
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 19:02)


D66-leider Pechtold wil dat premier Rutte er bij de Britse regering op aan gaat dringen om alsnog bij de EU te blijven. Dat zei hij bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Rutte zou moeten pleiten voor een "exit van de Brexit". Volgens Pechtold is het niet alleen funest voor de Britten zelf dat ze de Europese Unie verlaten, maar is het ook "een levensgroot risico" voor de Nederlandse economie en de bedrijven.
THUMB
Klaver: 'De echte probleemwijk is de Zuidas'
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 14:45)


GroenLinks vindt dat de echte probleemwijk in Nederland de Zuidas is. Bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei partijleider Klaver dat er een crisis is in de publieke sector. Hij vindt dat banken zich arrogant opstellen tegenover de samenleving.
THUMB
Algemene Politieke Beschouwingen in het teken van dividendbelasting
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 04:11)


Den Haag staat vandaag en vrijdag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractieleiders in de Tweede Kamer discussiëren met premier Rutte over de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid. Bij het debat zijn alle ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamerleden aanwezig.
Prinsjesdag 2018: een positieve boodschap, maar wel met een paar grote maren
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 19:58)


De boodschap van het kabinet op Prinsjesdag was helder: Nederlanders moeten het meer in hun portemonnee gaan merken dat het goed gaat met Nederland. De koopkracht stijgt en de werkloosheid daalt. Tegelijk wil de regering het land nog beter maken en voorbereiden op toekomstige schokken.
THUMB
Sociale partners: op de goede weg maar we zijn er nog niet
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 17:21)


Vakbonden hadden meer verwacht van de Miljoenennota, is hun eerste reactie op de cijfers die minister Hoekstra vanmiddag bekendmaakte in de Tweede Kamer. Ze zijn blij met de sterke economische groei, maar vinden ook dat er voor de werknemers nog veel moet gebeuren, bijvoorbeeld op het gebied van lonen en de krapte op de arbeidsmarkt.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: