Politiek
Ouder >> 
THUMB
Voor 18-jarigen geen gratis 'Canon'-boekje, maar video over Nederlandse geschiedenis
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 22:49)


Jongeren van 18 jaar krijgen toch geen boekje met de Canon van Nederland uitgereikt. Minister Van Engelshoven heeft het advies gekregen om geen papieren overzicht van de nationale geschiedenis te laten maken. Er komen nu video's op internet, schrijft zij aan de Tweede Kamer.
THUMB
Boeren maken op Catshuis vooral duidelijk dat ze willen blijven boeren
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 15:00)


Een delegatie boeren heeft in het Catshuis een gesprek gehad met premier Rutte en minister Schouten van Landbouw. De meesten spraken achteraf van een goed gesprek, al hebben ze van het kabinet nog geen echte oplossingen gehoord voor de stikstofproblemen.
THUMB
Zelfs belastingexperts zijn tegenwoordig een beetje de weg kwijt
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 13:11)


De Belastingdienst kwam vanochtend, niet voor het eerst, negatief in het nieuws. Een medewerker zegt dat hij jarenlang is genegeerd bij het aankaarten van misstanden: zeker 40.000 mensen moesten geld terugbetalen, hoewel ze nog recht hadden op uitstel van betaling doordat bijvoorbeeld hun bezwaar nog behandeld moest worden.
THUMB
Rutte: verlaging maximumsnelheid rotmaatregel, maar er speelt een groter belang
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 10:29)


De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer is een rotmaatregel, maar hiermee komt ruimte voor bijna de hele woningbouw en voor projecten op het gebied van de infrastructuur. Dat zei premier Rutte bij de presentatie van de aanpak van de stikstof- en PFAS-problemen door het kabinet.
CDA: praat met Assad over Nederlandse IS'ers
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 08:34)


CDA-Kamerlid Van Helvert roept het kabinet op om zijn morele bezwaren opzij te zetten en in gesprek te gaan met de Syrische dictator Assad. Dat is de volgens hem de enige manier om berechting van Nederlandse IS-strijders in de regio mogelijk te maken.
Onrust in SGP: 'Dit is in ons 100-jarig bestaan nog nooit voorgekomen'
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 19:32)


Het rommelt in de SGP. De staatkundig-gereformeerden zagen vandaag opnieuw twee bestuursleden vertrekken, nadat zaterdag partijvoorzitter Peter Zevenbergen al was opgestapt. Eerder dit jaar haalde de partij de media met een andere kwestie: een SGP-stichting die buitenlandreizen organiseert, zou kampen met "verbaal agressief en intimiderend gedrag van een deel van het bestuur van de stichting".
THUMB
Tweede Kamer wil meer mannen voor de klas in basisonderwijs
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 16:42)


De Tweede Kamer wil meer mannen voor de klas in het primair onderwijs. De regeringspartijen en een groot deel van de oppositie stemden voor een motie daarover van Denk. De overweging is dat op basisscholen 85 procent van de leerkrachten vrouw is en 15 procent man.
SGP-bestuursleden weg uit onvrede met vertrek partijvoorzitter
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 13:15)


Peter den Boef en Albert Vlietstra stappen uit het hoofdbestuur van de SGP. Ze doen dat uit onvrede over het opstappen van voorzitter Peter Zevenbergen, afgelopen zaterdag. De twee vinden dat het bestuur van de partij Zevenbergen meer had moeten steunen, staat in een verklaring op de SGP-site.
THUMB
Kabinet: meer tijd nodig voor onderzoek informatie burgerdoden Irak
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 11:47)


Het kabinet slaagt er niet in om nog voor morgen informatie naar de Tweede Kamer te sturen over wie precies wat wist over het bombardement in 2015 op de Iraakse plaats Hawija. Bij een Nederlandse luchtaanval vielen destijds zeker zeventig burgerslachtoffers.
'Makkelijker sociale huurwoning voor gezin, moeilijker voor alleenstaande'
Bron:NOS / politiek

(11-11-2019 16:00)


Stel, je hebt een relatie, verdient samen 40.000 euro bruto per jaar en zoekt een sociale huurwoning. Dan heb je straks geluk. Want nu nog mogen zulke woningen in principe alleen toegewezen worden aan huishoudens met een inkomen tot 38.035 euro. Maar dat wordt straks verhoogd naar 42.
THUMB
Dit zijn de stikstofplannen van het kabinet
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 17:00)


Een "crisis van ongekende omvang", noemde premier Rutte de stikstof- en PFAS-problemen vandaag. In zijn negen jaar als premier had hij zoiets nog nooit meegemaakt. Vandaag maakte de premier samen met de ministers Schouten (Landbouw en Natuur), Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) en Van Veldhoven (Wonen) bekend hoe het kabinet de problemen wil aanpakken.
Meeste pensioenen hoeven volgend jaar toch niet omlaag
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 14:50)


Voor veel mensen lijkt verlaging van het pensioen volgend jaar van de baan. Haagse ingewijden melden dat minister Koolmees een verlaging van de eisen aan de pensioenfondsen voorbereidt, waardoor de meeste fondsen de pensioenen intact kunnen laten. Maar het ziet ernaar uit dat sommige fondsen toch enigszins moeten korten.
Linkse oppositie vindt stikstofmaatregelen 'te weinig, te laat'
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 12:53)


Er wordt in Den Haag gemengd gereageerd op de plannen van het kabinet om de stikstofcrisis aan te pakken. Volgens de linkse oppositie bieden de maatregelen nog geen begin van een oplossing, terwijl Forum voor Democratie vindt dat er helemaal geen probleem is.
THUMB
Luchtalarm blijft voorlopig maandelijks loeien
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 09:16)


Het luchtalarm, dat elke eerste maandag van de maand getest wordt, blijft voorlopig te horen. Minister Grapperhaus schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij het ondanks de beperkte impact niet wil afschaffen. De sirene zou eigenlijk op 1 januari 2020 verdwijnen, omdat waarschuwingen in crisissituaties via bijvoorbeeld NL-Alerts, calamiteitenzenders en sociale media veel meer effect zouden hebben.
GroenLinks en PvdA dreigen met intrekken steun pensioenakkoord
Bron:NOS / politiek

(13-11-2019 06:00)


GroenLinks en PvdA eisen dat minister Koolmees van Sociale Zaken voorkomt dat pensioenen volgend jaar gekort worden. Ze willen dat hij de regels aanpast, anders dreigen ze hun steun voor het pensioenakkoord in te trekken. "Los het nu op, geen kortingen volgend jaar.
Defensie ging niet goed om met klacht over misstanden bij missie in Tsjaad
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 19:28)


Het ministerie van Defensie heeft onvoldoende zorgvuldig gehandeld na een melding van een oud-defensiefotograaf over misstanden. Tot die conclusie komt een onderzoekscommissie. Staatssecretaris Visser neemt de aanbevelingen van de commissie over. Het gaat over een melding van fotograaf Rinze Klein.
THUMB
Coalitie bereikt stikstofakkoord, morgen meer duidelijkheid
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 13:45)


De coalitie heeft een akkoord bereikt over stikstofmaatregelen die ertoe kunnen leiden dat de bouw op korte termijn wordt vlotgetrokken. Veel bouwprojecten liggen stil door de stikstofcrisis. Het kabinet gaat de plannen vandaag verder uitwerken en zal ze morgenochtend presenteren, zei premier Rutte na afloop van een coalitieberaad.
Kabinet in beroep tegen rechterlijk vonnis IS-kinderen
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 12:14)


Het kabinet gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Haagse rechter over het terughalen van IS-kinderen. De kortgedingrechter bepaalde gisteren dat Nederland zich moet inspannen om 56 kinderen van Nederlandse IS-leden zo snel mogelijk op te halen uit detentiekampen in Syrië.
THUMB
Volksbank blijft voorlopig staatsbank en de opties voor daarna staan nog open
Bron:NOS / politiek

(12-11-2019 09:33)


De Volksbank, het moederbedrijf van SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en BGL Wonen, blijft voorlopig in handen van de staat. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Tijdens de kredietcrisis werd de bank genationaliseerd omdat hij op omvallen stond.
THUMB
Kamer ook na uitspraak rechter verdeeld over terughalen IS-kinderen
Bron:NOS / politiek

(11-11-2019 15:37)


In de Tweede Kamer wordt verschillend gereageerd op de uitspraak van de rechter in de zaak die 23 IS-moeders hadden aangespannen. Daarmee blijkt opnieuw de politieke verdeeldheid over het ophalen van moeders en kinderen uit IS-gebied. VVD en CDA vinden dat er risico's aan de uitspraak vast zitten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: