Politiek
Ouder >> 
THUMB
Van der Staaij wil door als leider SGP
Bron:NOS / politiek

(28-02-2020 13:10)


Kees van der Staaij wil door als voorman van de SGP. Bij de volgende verkiezingen is hij "van harte bereid" opnieuw lijsttrekker te zijn, zo laat hij op twitter weten. Het bestuur van de SGP heeft hem inmiddels voorgedragen als lijsttrekker. Op zaterdag 16 mei wordt op de algemene vergadering van de partij over de voordracht gestemd.
Bruins: terecht dat er veel aandacht voor corona is
Bron:NOS / politiek

(26-02-2020 13:58)


Minister Bruins begrijpt dat mensen zich zorgen maken over het coronavirus. Hij vindt het terecht dat er veel aandacht voor is en wil daarop inspelen met goede publieksinformatie en de juiste voorbereidingen. Volgens Bruins blijft het een reëel risico dat het virus Nederland bereikt: "We hebben tot nu toe in Nederland zo'n vijftig mensen getest.
THUMB
Premier Rutte gaat met Zeeuwen praten over marinierskazerne
Bron:NOS / politiek

(24-02-2020 21:44)


Premier Rutte gaat volgende week donderdag naar Zeeland om met inwoners van de provincie te praten over de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. De premier doet dat op uitnodiging van de Zeeuwse VVD, die groot voorstander was van de verhuizing en wil dat partijgenoot Rutte het besluit zelf komt toelichten.
THUMB
Forum zet juridische stappen tegen tv-programma Buitenhof door
Bron:NOS / politiek

(24-02-2020 19:55)


Forum voor Democratie zet de juridische procedure tegen het tv-programma Buitenhof door. Een woordvoerder van de partij laat weten dat er een dagvaarding is gestuurd naar de VPRO, de omroep die verantwoordelijk was voor de uitzending van afgelopen zondag.
Waarom 'Den Haag' niet zomaar honderdduizenden woningen kan laten bouwen
Bron:NOS / politiek

(23-02-2020 17:41)


"Ik denk dat we inderdaad wel kunnen zeggen dat we in zo'n crisis zitten." Met die woorden erkende de minister van Wonen afgelopen week dat er woningnood is in Nederland. De schattingen lopen uiteen, maar dat er zo'n 300.000 woningen te weinig zijn, is geen omstreden uitspraak.
Peijs: staatssecretaris Visser had moeten aftreden om Zeeuwse kazerne
Bron:NOS / politiek

(21-02-2020 14:44)


CDA-politica Karla Peijs vindt dat staatssecretaris Visser gisteren had moeten aftreden. Peijs was commissaris van de koningin van Zeeland toen in 2012 het besluit werd genomen om de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen te verhuizen. Peijs zegt geen enkel begrip te hebben voor Visser, die onlangs, acht jaar later, besloot om de verhuizing naar Zeeland af te blazen.
Koolmees: Kamerleden moeten voorzichtig zijn in taalgebruik
Bron:NOS / politiek

(21-02-2020 11:52)


Minister Koolmees voor integratie vindt dat mensen voorzichtig moeten zijn met hun taalgebruik. Hij is het eens met bondspresident Steinmeier van Duitsland, die gisteren zei dat "taal die mensen uitsluit en kleineert" vaak vooraf gaat aan geweld. Steinmeier deed die uitspraak naar aanleiding van de aanslagen in Hanau.
THUMB
Laatste verhoordag commissie moskeeën, wat heeft het opgeleverd?
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 21:13)


De laatste verhoordag van de Tweede Kamercommissie die ongewenste beïnvloeding van moskeeën onderzoekt is achter de rug. Grote vraag is wat de conclusie van de commissie zal zijn: is er sprake van die beïnvloeding uit "onvrije landen", en zo ja, moet de overheid ingrijpen? Een terugblik op twee weken verhoren onder ede.
THUMB
Turkse moskeeën: wij bedrijven geen politiek namens de regering-Erdogan
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 17:31)


De 148 Turkse moskeeën van Islamitische Stichting Nederland (ISN) bedrijven geen politiek en geven geen politieke boodschappen door namens de regering-Erdogan, zegt secretaris Türkmen. Hij werd verhoord op de laatste verhoordag van de Tweede Kamer-commissie die onderzoek doet naar beïnvloeding van moskeeën.
THUMB
Minister: geen doorstart Hoenderloo Groep op bestaande locaties
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 12:09)


Een doorstart van jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep op de huidige locaties is niet haalbaar. Maar voortzetting van de zorg op andere plekken is wel mogelijk, schrijft minister De Jonge aan de Tweede Kamer. De Hoenderloo Groep biedt specialistische zorg voor kinderen met complexe problemen.
THUMB
Rookmelders in alle huizen verplicht
Bron:NOS / politiek

(27-02-2020 08:42)


In alle huizen moet op elke verdieping een rookmelder komen te hangen. Sinds 2003 geldt die verplichting al voor nieuwbouwhuizen, maar minister Knops wil dat uitbreiden: ook alle etages van bestaande huizen moeten een rookmelder krijgen. Knops onderstreept dat de meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook.
In pensioenonderhandelingen is rekenrente niet heilig meer
Bron:NOS / politiek

(26-02-2020 10:38)


In de onderhandelingen over de pensioenen wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om de rekenrente in de toekomst los te laten. De rekenrente bepaalt hoeveel geld pensioenfondsen in kas moeten hebben om in de toekomst de pensioenen uit keren. Vorig jaar juni sloten werkgevers, werknemers en kabinet een akkoord over de pensioenen.
Buitenlandse Zaken: reis niet naar gemeenten in Noord-Italië, kijk uit in Rome
Bron:NOS / politiek

(24-02-2020 20:55)


Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag adviseert om niet te reizen naar een aantal gemeenten in het noorden van het land, vanwege de verspreiding van het coronavirus. Het gaat om tien plaatsen in omgeving van Milaan, waarvoor door de Italiaanse autoriteiten een in- en uitreisverbod in ingesteld.
Buitenhof weigert rectificatie: 'Baudet juist geparafraseerd'
Bron:NOS / politiek

(24-02-2020 00:09)


Tv-programma Buitenhof ziet geen reden om een uitspraak van presentator Natalie Righton te rectificeren. Righton had Forum voor Democratie-leider Baudet vanmiddag in een vraag geparafraseerd. Volgens Baudet zijn hem daarbij woorden in de mond gelegd en hij eiste een rectificatie.
THUMB
Forumleider Baudet dreigt Buitenhof met kort geding
Bron:NOS / politiek

(23-02-2020 15:39)


Fractievoorzitter Thierry Baudet van Forum voor Democratie dreigt Buitenhof met een kort geding als het tv-programma een uitspraak van presentator Natalie Righton niet rectificeert. Het tv-programma wil niet reageren op het dreigement. Righton stelde in het programma dat Baudet deze week in de Tweede Kamer opzien baarde met de uitspraak dat "de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten".
THUMB
Kabinet wil verbod op ongewenste financiering moskeeën en organisaties
Bron:NOS / politiek

(21-02-2020 14:36)


Het kabinet wil geldstromen uit "onvrije landen" naar moskeeën, religieuze en maatschappelijke organisaties verbieden. Ook wil het kabinet dat deze organisaties verplicht worden grote donaties van buiten de Europese Unie openbaar te maken. In een brief aan de Tweede Kamer omschrijft het kabinet wat wordt bedoeld met onvrije landen: "Het betreft landen waar normen gelden die haaks staan op de kernwaarden van onze democratische rechtsstaat.
Na excuses ook compensatie voor slachtoffers geweld en misbruik jeugdzorg
Bron:NOS / politiek

(21-02-2020 05:56)


Het kabinet komt met compensatie voor slachtoffers van geweld of seksueel misbruik in de Jeugdzorg. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. De ministers De Jonge van Volksgezondheid en Dekker voor Rechtsbescherming boden eerder al excuses aan. Nu komt daar een compensatieregeling bij.
THUMB
Kamer ziet nog geen effect van aandelendeal KLM
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 19:15)


Kamerleden van D66, PvdA, Denk en VVD zijn "nog helemaal niet gerust" op de toekomst van KLM. Ze twijfelen of de overname van aandelen door de Staat, nu bijna een jaar geleden, wel het beoogde effect heeft gehad. Volgens de partijen is de positie van KLM eerder zwakker geworden.
THUMB
Visser diep door het stof, excuses aan Zeeuwen en Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 14:21)


Staatssecretaris Visser heeft excuses gemaakt aan de Zeeuwen en aan de Tweede Kamer. Ze zegt dat ze hen eerder deelgenoot had moeten maken van het zoeken naar alternatieve vestigingsplekken voor de marinierskazerne in Doorn. "Als ik terugkijk, had ik u mee moeten nemen in mijn twijfels.
Keiharde toon in debat marinierskazerne: dit is een vette onvoldoende
Bron:NOS / politiek

(20-02-2020 11:40)


Staatssecretaris Visser heeft Zeeland "een rotstreek geleverd" (SP), "willens en wetens een rad voor ogen gedraaid" (GroenLinks) en "bewust om de tuin geleid" (PvdA). Dat zeggen Kamerleden in een debat over het terugdraaien van het besluit om de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen te verhuizen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: