Politiek
Ouder >> 
THUMB
Boeren boos omdat kabinet 'zelfs nu stikstofmaatregelen wil doordrukken'
Bron:NOS / politiek

(01-04-2020 19:50)


Het Landbouw Collectief heeft het overleg met het kabinet over de stikstofmaatregelen opgeschort na een overleg met minister Schouten vanmorgen. Volgens de boeren is dat overleg "zwaar teleurstellend" verlopen. Het collectief, waarin veel land- en tuinbouworganisaties vertegenwoordigd zijn, stelt dat de minister de stikstofaanpak wil doordrukken en dat "alle goede ideeën vanuit de sector juridisch lam worden geslagen".
CU wil dat alle prostituees van financiële hulp gebruik kunnen maken
Bron:NOS / politiek

(01-04-2020 17:51)


De ChristenUnie wil dat het kabinet meer doet voor prostituees die door de coronacrisis in de problemen komen. Contactberoepen zijn op dit moment verboden en daardoor kunnen prostituees hun werk niet doen. "Er vindt een stille ramp plaats en het kabinet doet te weinig", zegt CU-Kamerlid Stieneke van der Graaf.
Loonregeling voor door coronacrisis getroffen bedrijven
Bron:NOS / politiek

(31-03-2020 09:01)


Bedrijven die aan bepaalde voorwaarden voldoen kunnen vanaf volgende week een beroep doen op de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Minister Koolmees van Sociale Zaken zegt dat het UWV ernaar streeft vanaf 6 april aanvragen te kunnen behandelen.
'Tunahan Kuzu moest weg om relatie met medewerkster Denk'
Bron:NOS / politiek

(29-03-2020 20:05)


Partijleider Tunahan Kuzu van Denk, die vorige week onverwachts zijn vertrek uit de politiek aankondigde, deed dat omdat hij wordt achtervolgd door een inmiddels beëindigde relatie met een medewerkster van zijn partij, meldt HP/De Tijd. Dat blad beschikt over een schriftelijke verklaring van de vrouw, waarin ze vermeldt dat na afloop van de verhouding een incident plaatsvond waarbij de gehuwde Kuzu zich 'grensoverschrijdend' heeft gedragen.
Coronaregeling voor ondernemers uitgebreid, sluiting geen voorwaarde
Bron:NOS / politiek

(29-03-2020 10:26)


De regeling voor bedrijven die gedupeerd zijn door de uitbraak van het coronavirus wordt verruimd. Het ministerie van Economische Zaken gaat de lijst uit met ondernemers die aanspraak op compensatie kunnen maken uitbreiden. Afgelopen vrijdag presenteerden minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer een regeling voor bedrijven die verplicht de deuren hebben moeten sluiten.
Gekochte toegangskaartjes worden mogelijk vouchers
Bron:NOS / politiek

(27-03-2020 17:59)


Het kabinet onderzoekt of toegangskaarten voor geannuleerde theatervoorstellingen, concerten en andere culturele evenementen in de vorm van vouchers kunnen worden terugbetaald. Zo moet worden voorkomen dat de cultuur- en evenementensector instort. Minister Van Engelshoven van Cultuur roept iedereen op geen geld voor gekochte tickets terug te vragen, maar juist vriend of donateur te worden.
Zelfstandigenregeling: gift van 1000 euro per maand, lening van 10.000 euro
Bron:NOS / politiek

(27-03-2020 16:52)


Zelfstandige ondernemers kunnen met de eerder aangekondigde noodregeling hun inkomen de komende drie maanden aanvullen tot 1050 euro. Voor echtparen of mensen die samenwonen, kinderen hebben en beiden ondernemer zijn, geldt een maximumbedrag van 1500 euro.
THUMB
Kabinet stelt nieuwe klimaatplannen uit
Bron:NOS / politiek

(27-03-2020 14:55)


Het kabinet komt vanwege de coronacrisis voorlopig niet met nieuwe maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dit ondanks de eis van de Tweede Kamer om voor 1 april met nieuwe plannen te komen. "Veel mensen, ook wij, hebben nu andere dingen te doen", zei minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat na afloop van de ministerraad.
THUMB
Kamer krijgt toezegging IC-bedden, eist actie voor meer coronatests
Bron:NOS / politiek

(26-03-2020 17:09)


Het kabinet gaat er vanuit dat er volgende week genoeg bedden zijn op de intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen. En minister De Jonge en de Tweede Kamer willen medewerking van het Zwitserse bedrijf Roche om meer coronatests in Nederland te kunnen doen, bleek vandaag in een nieuw Kamerdebat over de coronacrisis.
THUMB
Hoekstra: ondanks steunpakket zullen bedrijven omvallen
Bron:NOS / politiek

(25-03-2020 17:48)


Ondanks het forse steunpakket dat het kabinet in het leven heeft geroepen om de economische gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zullen bedrijven in Nederland de komende tijd failliet gaan. Dat maakte minister Hoekstra van Financiën duidelijk in het debat in de Tweede Kamer over het steunpakket.
THUMB
Kabinet wil aantal IC-bedden blijven oprekken
Bron:NOS / politiek

(01-04-2020 19:27)


Het kabinet wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er zo lang mogelijk genoeg intensivecarebedden zijn voor zwaar zieke patiënten. Dat heeft minister De Jonge gezegd tegen een ongeruste Tweede Kamer, die vrees dat er een moment komt dat artsen moeten kiezen tussen patiënten.
Hoekstra: te weinig empathisch geweest, schouder aan schouder met Zuid-Europa
Bron:NOS / politiek

(31-03-2020 16:09)


Het kabinet is niet empathisch genoeg geweest in de richting van Zuid-Europa, erkent minister Hoekstra van Financiën. "We hadden vorige week beter naar voren moeten brengen dat we willen helpen. Voor Rutte en mij geldt: wij hadden dat anders moeten zeggen.
THUMB
Denk: Kuzu al in 2018 gestraft voor buitenechtelijke affaire
Bron:NOS / politiek

(30-03-2020 18:59)


De politieke partij Denk was al in 2018 op de hoogte van een buitenechtelijke relatie van fractievoorzitter Tunahan Kuzu. Hem is daarop tijdelijk het fractievoorzitterschap ontnomen, staat in een verklaring die het bestuur vanavond naar buiten heeft gebracht.
THUMB
Eerste Nederlandse coronapatiënten overgebracht Duitsland
Bron:NOS / politiek

(29-03-2020 13:10)


De eerste twee Nederlandse coronapatiënten zijn naar Duitsland overgeplaatst. Het gaat om twee mensen die in het Zwolse Isala-ziekenhuis lagen. Gisteren zijn ze overgebracht naar een ziekenhuis in Münster, zo'n 140 kilometer van Zwolle. De patiënten zijn niet verplaatst omdat het ziekenhuis in Zwolle geen bedden meer beschikbaar had, maar omdat het ziekenhuis een piek verwacht en alvast ruimte op de intensive care wil vrijmaken, laat het ministerie van Volksgezondheid weten.
THUMB
Karabulut (SP) wil niet meer op lijst
Bron:NOS / politiek

(28-03-2020 09:54)


Sadet Karabulut stopt volgend jaar als Kamerlid voor de SP. Op Facebook schrijft ze dat ze besloten heeft niet meer beschikbaar te zijn voor een plaats op de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen. "Niet omdat ik klaar ben met de wereld te veranderen.
THUMB
Rutte herhaalt: blijf zoveel mogelijk thuis en houd je aan de regels
Bron:NOS / politiek

(27-03-2020 17:17)


Premier Rutte heeft nog eens een oproep gedaan aan iedereen om zich aan de maatregelen in de coronacrisis te houden. Met het weekend voor de deur spoorde hij de bevolking opnieuw aan de afstand van 1,5 meter in acht te nemen. Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven, behalve als iemand even boodschappen moet doen of een "frisse neus moet halen".
THUMB
Isabelle Diks (GroenLinks) vertrekt uit Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(27-03-2020 16:17)


GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks vertrekt uit de Tweede Kamer. Ze wordt wethouder en loco-burgemeester in Groningen. Diks zit sinds 2017 in de Tweede Kamer, daarvoor was ze wethouder in Leeuwarden. Vorig jaar ontstond ophef over het feit dat ze nog wachtgeld ontving, om het verschil tussen haar salaris als wethouder en Kamerlid aan te vullen.
Noodloketten ondernemers en zzp'ers gaan na het weekend open
Bron:NOS / politiek

(26-03-2020 18:00)


Na het weekend gaan de meeste noodloketten voor ondernemers en zelfstandigen officieel open. Morgen zal het kabinet meer details over de regelingen bekendmaken, zeggen bronnen tegen de NOS. Alleen de regeling die de loonkosten van ondernemers overneemt gaat pas 6 april van start.
THUMB
Rutte: dinsdag beslissen we hoe het na 6 april verder moet
Bron:NOS / politiek

(25-03-2020 19:35)


Het kabinet beslist volgende week dinsdag hoe Nederland verder gaat met de bestrijding van het corona-virus. Het gaat om de maatregelen die tot 6 april gelden, dus onder meer over het thuiswerken en de sluiting van scholen, restaurants en musea. "We kijken hoe we ervoor staan en wat het betekent voor die maatregelen", zei premier Rutte in een kort persmoment.
THUMB
Mogelijk uitstel klimaatmaatregelen door coronacrisis
Bron:NOS / politiek

(25-03-2020 16:23)


Het is de vraag of het kabinet snel met nieuwe maatregelen komt om de CO2-uitstoot nog dit jaar fors te verminderen. De Tweede Kamer vroeg het kabinet eerder om voor 1 april met aanvullende maatregelen te komen. Dat zou betekenen dat daar uiterlijk vrijdag over moet worden beslist.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: