Politiek
Ouder >> 
Nederlandse hulporganisaties gaan misbruik in hulpgebieden aanpakken
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 17:36)


De Nederlandse hulporganisaties gaan gezamenlijk misbruik en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag door hulpverleners aanpakken. Minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking heeft daarover afspraken met de organisaties gemaakt. Het ministerie zelf neemt ook maatregelen: zo kan in gevallen dat hulporganisaties onvoldoende maatregelen nemen de financiering worden stopgezet of geweigerd.
Kleinere gemeenten krijgen veel meer geld voor onderwijsachterstanden
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 16:45)


De verdeling van het geld voor de ondersteuning van kinderen met een achterstand gaat drastisch op de schop. De komende jaren kunnen een groot aantal kleinere gemeenten en scholen rekenen op veel meer geld voor onderwijsachterstanden. Een aantal grote steden, zoals Amsterdam en Utrecht, moet het met miljoenen euro's minder doen.
D66 en CU willen nog eens goed naar plan arbeidsgehandicapten kijken
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 10:28)


D66 vindt dat er pas op de plaats moet worden gemaakt met het plan om arbeidsgehandicapten onder het minimumloon te betalen. Kamerlid Raemakers wil dat staatssecretaris Van Ark eerst met deze werknemers gaat praten over hun bezwaren. Ook coalitiegenoot ChristenUnie wil dat Van Ark eerst nog "een flink pak huiswerk doet".
THUMB
Krijgen arbeidsgehandicapten straks minder dan het minimumloon?
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 03:29)


De Tweede Kamer praat vandaag met staatssecretaris Van Ark over haar plan om arbeidsgehandicapten minder dan het wettelijk minimumloon te betalen. Volgens de bewindsvrouw is dat gemakkelijker voor werkgevers en zijn die daardoor bereid om meer mensen met een beperking aan te nemen.
THUMB
Rutte: document dat ik las was geen memo maar VVD-stuk
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 19:50)


Premier Rutte heeft nog eens gezegd dat hij geen memo's kende over de afschaffing van de dividendbelasting. In een Tweede Kamerdebat herhaalde hij tegen een zeer kritische oppositie zijn eerdere antwoorden daarover. Zulke memo's waren er wel, bleek vorige week uit een antwoord van het ministerie van Financiën op twee wetenschappers die een beroep deden op de Wet openbaarheid van bestuur.
THUMB
Oppositie zeer kritisch over Rutte in dividenddebat
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 14:22)


De oppositie maakt premier Rutte harde verwijten vanwege de manier waarop hij de Kamer heeft geïnformeerd over de achtergronden van het afschaffen van de dividendbelasting. GroenLinks-leider Klaver vindt dat het Kamerdebat van vanmiddag vooral gaat over het vertrouwen dat is beschaamd.
Wiebes legt in dividend-notitie verband met Shell en gasbesluit
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 12:56)


In een van de stukken over de afschaffing van de dividendbelasting die het kabinet openbaar heeft gemaakt wordt een verband gelegd met de aardgaswinning en Shell. Het gaat om het VVD-partijdocument dat is opgesteld door toenmalig staatssecretaris Wiebes van Financiën, die later als minister van Economische Zaken in het huidige kabinet het historisch besluit nam te stoppen met de gaswinning in Groningen.
THUMB
Linkse oppositiepartijen in de Kamer reageren fel na vrijgegeven memo's
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 22:47)


De linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer reageren fel op het nieuws dat ambtenaren van het ministerie van Financiën grote twijfels hadden tijdens de formatie over het afschaffen van de dividendbelasting. GroenLinks-leider Klaver schrijft in een tweet: "1,4 miljard per jaar weggeven aan het buitenland, terwijl je eigen ambtenaren het ten zeerste afraden.
THUMB
GroenLinks-Kamerlid Voortman verlaat de Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 15:50)


GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman verlaat de Tweede Kamer om wethouder te worden in Utrecht. Haar partij meldt dat zij de derde wethouderskandidaat is van GroenLinks voor een nieuw Utrechts college. De beoogde GroenLinks-wethouder woont met man en dochter in Utrecht.
GroenLinks en ChristenUnie willen zwaardere straffen 'hatecrimes'
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 09:02)


Regeringspartij ChristenUnie en oppositiepartij GroenLinks willen dat misdrijven tegen een hele groep mensen een derde tot de helft zwaarder worden bestraft. Aanleiding is het inslaan van de ruiten van een Joods restaurant in december in Amsterdam. De twee partijen roepen minister Grapperhaus op om een 'hatecrime'-artikel op te nemen in het Wetboek voor Strafrecht.
THUMB
Ziekteverzuim bij politie blijft probleem
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 17:18)


De Nationale Politie wil het ziekteverzuim in vijf jaar terugbrengen van 7 naar 5,9 procent. Dat staat in een plan van aanpak dat minister Grapperhaus vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. "Ondanks alle inspanningen van de afgelopen jaren" is het nog niet gelukt om het ziekteverzuim omlaag te krijgen, zegt Grapperhaus.
THUMB
Rutte: de vraag of ik ben beschadigd kan ik niet zelf beantwoorden
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 16:13)


Op zijn wekelijkse persconferentie kreeg premier Rutte de vraag of de kwestie over de dividendbelasting en de memo's, waarover gisteren tot 's avonds laat een Kamerdebat was, hem heeft beschadigd. "Dat is een vraag die niet door mij te beantwoorden is", is het antwoord van Rutte.
THUMB
Rutte is weer een deukje rijker na draak van een debat
Bron:NOS / politiek

(26-04-2018 07:58)


Premier Rutte kan na het debat over de dividend-memo's gewoon door met zijn kabinet. "Hij is een weer deukje rijker, maar verder liep het met een sisser af", zegt politiek redacteur Xander van der Wulp. Volgens Van der Wulp is niemand iets opgeschoten met het urenlange debat van gisteren.
THUMB
Bijna hele oppositie steunt motie van afkeuring tegen Rutte
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 22:55)


Een groot deel van de oppositie wijst de manier waarop premier Rutte is omgegaan met het afschaffen van de dividendbelasting van de hand. GroenLinks-leider Klaver diende daarom een motie van afkeuring in, mede namens PVV, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50Plus, Denk en Forum voor Democratie.
Hogere straffen voor daders kindermishandeling en huiselijk geweld
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 15:15)


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid komt nog voor de zomer met een wetsvoorstel om plegers van kindermishandeling en huiselijk geweld zwaarder te straffen. De verhoging van de maximumstraf is bedoeld voor mensen die vaker kinderen hebben mishandeld en geweld hebben gebruikt tegen huisgenoten.
THUMB
Wiebes breekt bezoek aan Parijs af voor dividenddebat
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 13:39)


Minister Wiebes van Economische Zaken heeft een bezoek aan Parijs afgebroken. Hij was daar voor internationaal overleg over het klimaatbeleid, maar is inmiddels weer in Nederland. Wiebes zou vanmiddag in de Franse hoofdstad journalisten te woord staan over het klimaatbeleid, maar die afspraak werd afgezegd.
THUMB
Rutte wacht zwaar debat, 'hij moet met ongelooflijk goed verhaal komen'
Bron:NOS / politiek

(25-04-2018 07:15)


De Tweede Kamer debatteert vanmiddag met premier Rutte over de memo's over de afschaffing van de dividendbelasting, die gisteravond zijn verspreid. "Het wordt een zwaar debat", voorspelt PvdA-leider Asscher. Het debat begint om 15.00 uur en is live te volgen op NPO Politiek.
THUMB
Geheime memo's dividendbelasting naar Tweede Kamer gestuurd
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 21:00)


Het kabinet heeft de veelbesproken memo's over het afschaffen van de dividendbelasting vrijgegeven. De stukken speelden een rol bij de kabinetsformatie en in de onderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en de ChristenUnie. Lees de stukken hier. De Kamer wil de documenten inzien om te kunnen beoordelen hoe het omstreden voorstel in het regeerakkoord terecht is gekomen.
THUMB
Rutte over memo's: ik heb naar eer en geweten gehandeld
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 14:00)


Premier Rutte blijft erbij dat hij geen memo kende over de afschaffing van de dividendbelasting. De afgelopen dagen is de discussie opgelaaid over het wel of niet achterhouden van documenten over het omstreden kabinetsplan aan de Tweede Kamer. "Ik kan me geen memo's herinneren en dat is de waarheid", zei de premier tijdens het Vragenuurtje tegen PvdA-leider Asscher, die wil weten of Rutte de Tweede Kamer niet volledig heeft geïnformeerd.
Kabinet steekt 50 miljoen euro in veiligere provinciale wegen
Bron:NOS / politiek

(24-04-2018 07:34)


Het kabinet steekt 50 miljoen euro in het veiliger maken van autowegen buiten de bebouwde kom. Daar belanden nog te veel mensen in de berm. Minister Van Nieuwenhuizen wil op gevaarlijke punten vangrails plaatsen en obstakels als bomen verwijderen. De meeste dodelijke ongevallen vinden plaats op de zogenoemde N-wegen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: