Politiek
Ouder >> 
THUMB
Rutte probeert onderzoek steun Syrische rebellen tegen te houden
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 19:38)


Premier Mark Rutte heeft persoonlijk geprobeerd een onderzoek naar de Nederlandse steun aan Syrische rebellen tegen te houden. Dat zeggen bronnen binnen drie verschillende coalitiepartijen tegen Nieuwsuur. De Kamer spreekt al twee jaar over zo'n onderzoek naar het zogeheten NLA-programma.
THUMB
Landmacht moet tijdelijk stoppen met verzamelen van data burgers
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 17:05)


Een nieuwe eenheid van de Landmacht die op grote schaal informatie heeft verzameld over de Nederlandse samenleving tijdens de coronacrisis, moet daarmee stoppen zolang niet duidelijk is of de privacyregels worden gerespecteerd. Dat schrijft minister Bijleveld van Defensie aan de Tweede Kamer, die kritisch was over het werk van de landmachtafdeling.
Uittocht uit FvD zet door, ook vier senatoren verlaten partij
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 13:01)


Vier van de tien Eerste Kamerleden van Forum voor Democratie en steeds meer Statenleden in verschillende provincies stappen uit de partij uit onvrede over het optreden van Thierry Baudet. "Een partij waarin van racisme, antisemitisme en nazisme geen afstand wordt genomen, is niet de onze", zegt senator Beukering.
THUMB
50Plus gaat verkiezingen in met 'ervaren kandidaten, met verstand van pensioenen'
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 10:59)


In de top van de kandidatenlijst van 50Plus voor de Tweede Kamerverkiezingen staan veel mensen met ervaring op het gebied van pensioenen. Na lijstrekker Liane den Haan, die nu nog directeur is van ouderenorganisatie ANBO, komen achtereenvolgens Raymond Brood, Ellen Verkoelen, Martin Nijkamp en Henk van Tilborg.
Kabinet investeert in wegen en spoor, maar kampt met tegenvallers
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 08:59)


Het kabinet heeft met regio's afspraken gemaakt over investeringen in weg, water en spoor. Zowel het Rijk als provincies en gemeenten dragen daaraan bij, maar door tegenvallers heeft het Rijk minder geld dan gepland voor nieuwe projecten. Minister Van Nieuwenhuizen benadrukt dat Nederland goed bereikbaar moet blijven of het nu via de weg, het spoor of het water is.
Kinderopvangtoeslagverhoren klaar: hoe de alarmbellen nooit werden gehoord
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 17:39)


Het lijkt een eeuwigheid geleden dat advocaat Eva González Pérez in haar verhoor verwees naar Het Proces van Kafka. De gedupeerde ouders waanden zich hoofdpersoon Jozef K. Hun schuld stond blijkbaar vast, maar wat ze hadden misdaan en waarom ze werden gestraft wisten ze niet.
THUMB
Ook premier Rutte kritisch over informatievoorziening binnen Financiën
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 15:53)


Pas in juni 2019 werd premier Rutte duidelijk hoe hevig de kinderopvangtoeslagaffaire uitpakte en wat de gevolgen waren van het "niet-proportioneel terugvorderen". "Vanaf toen werd het een heel groot onderwerp, dat ook niet meer van mijn radar is verdwenen", zei hij voor de parlementaire ondervragingscommissie.
Baudet wil Forum splitsen: 'We komen er niet meer uit'
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 07:54)


Thierry Baudet pleit voor een soort 'boedelscheiding' bij Forum voor Democratie. Hij zei bij WNL dat niemand er belang bij heeft om door te gaan met elkaar te besmeuren: "Daar gaat iedereen slecht uit komen." In het plan van Baudet zou iedereen die achter hem staat bij Forum moeten blijven en zouden zijn tegenstanders "iets nieuws" moeten beginnen, "We splitten gewoon de pot", voegde hij eraan toe.
Crisisdagen bij Forum voor Democratie, wat er tot nu toe gebeurde
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 19:53)


Thierry Baudet kondigde maandag zijn vertrek aan als lijsttrekker en partijleider van Forum voor Democratie, gevolgd door enkele partijprominenten. Vandaag stelt hij zich kandidaat voor een door hem aangekondigde lijsttrekkersverkiezing. Het leidt tot woede bij het bestuur en verwarring bij Forum-stemmers.
THUMB
Greenpeace-baas en oud-Klokhuispresentator nieuw op PvdA-lijst
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 17:30)


De eerste namen op de kandidatenlijst van de PvdA zijn bekend. Hoogste nieuwkomer op plaats zes is Kati Piri, die sinds 2014 in het Europees Parlement zit. Een plek lager staat Greenpeace-directeur Joris Thijssen. In totaal staan er vier nieuwkomers bij de eerste tien.
THUMB
Nieuw kindertoeslagmemo duikt op: ook 'fraudeur' met schuld lager dan 1500 euro
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 19:29)


Op het ministerie van Financiën is een tot dusver onbekende nota opgedoken over de harde aanpak door de Belastingdienst van ouders met kinderopvangtoeslag. In de memo uit 2016 staat dat ook ouders die minder dan 1500 euro aan de Belastingdienst moesten terugbetalen het etiket 'Opzet Grove Schuld (OGS) kregen.
Strijd Baudet met Forum-bestuur gaat door, 'KvK-uitschrijving is onwettig'
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 15:01)


Het bestuur van Forum voor Democratie en Thierry Baudet hebben een hoogoplopend conflict nadat het partijbestuur Baudet bij de Kamer van Koophandel heeft uitgeschreven als bestuurslid. Deze stap zou noodzakelijk zijn voor het organiseren van een "eerlijke en ordentelijke ledenvergadering".
Ministers over sombere Kerstvoorspellingen: 'Er is nu echt niets over te zeggen'
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 11:14)


Het kabinet wil nog geen voorspelling doen over het aantal mensen om Kerst mee te vieren. Op 8 december wordt de knoop doorgehakt. Het kabinet wil wachten op nieuwe cijfers over de verspreiding van het coronavirus. "We gaan het stap voor stap bekijken", zegt minister De Jonge.
THUMB
Schouten neemt na dinsdag besluit over olifant Buba
Bron:NOS / politiek

(27-11-2020 10:03)


Minister Schouten wil nog niet zeggen of circusolifant Buba in Nederland mag blijven. Het lijkt erop dat een meerderheid van de Tweede Kamer dat wil, maar de bewindsvrouw wil afwachten of dat ook echt zo is, Daarna zal ze besluiten of de olifant misschien toch bij circusfamilie Freiwald mag blijven.
Nanninga, Eerdmans, Pouw en Vlaardingerbroek stappen uit FvD
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 19:51)


Vier partijprominenten hebben gezamenlijk hun lidmaatschap van Forum voor Democratie opgezegd. Het gaat om de kandidaat-Kamerleden Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek. Ook het Amsterdamse gemeenteraadslid en senator Annabel Nanninga heeft haar lidmaatschap opgezegd.
Forum-bestuur wil leden laatste woord geven over Baudet
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 16:24)


Thierry Baudet moet zich per direct helemaal terugtrekken uit het bestuur van Forum voor Democratie en niets meer zeggen in de media. Als hij dat doet, zijn andere bestuursleden bereid een Algemene Ledenvergadering te organiseren waarin de leden zich mogen uitspreken over het lidmaatschap van Baudet.
THUMB
Hoekstra: omvang toeslagenaffaire pas duidelijk door berichten in media
Bron:NOS / politiek

(26-11-2020 12:00)


De informatiehuishouding vanuit de Belastingdienst is echt niet op orde. Dat zei minister Hoekstra voor de parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek doet naar de kinderopvangtoeslagaffaire. "Als je ziet wat voor zoektocht ouders hebben moeten ondernemen om hun dossier compleet te maken, dat lijkt in heel veel karakteristieken op hoe dossiers klaargemaakt moesten worden om de staatssecretaris voor te bereiden op een debat in de Kamer", verduidelijkte hij.
Volksvertegenwoordigers van Forum keren zich af van Baudet
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 22:34)


De steun voor Thierry Baudet onder volksvertegenwoordigers van zijn partij brokkelt af na de ontwikkelingen van vandaag. Verschillende senatoren, Statenleden en ook de FvD-fractie in Europees Parlement scharen zich achter de meerderheid van het partijbestuur.
'Altijd gezonde spanning tussen jongerenorganisatie en politieke partij'
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 17:37)


Forum voor Democratie is niet de enige partij die problemen heeft met de jongerenafdeling. Ook bij de SP speelt een conflict, dat hoog oploopt. Die partij heeft de financiële en andere ondersteuning van de jongerenorganisatie Rood opgeschort, nadat er zondag twee bestuursleden zijn gekozen die geen lid zijn van de SP en de partij grondig willen veranderen.
Ex-staatssecretaris Snel: informatiehuishouding op Financiën was een bende
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 16:13)


Ex-staatssecretaris Snel is er gefrustreerd over dat er in zijn tijd bij Financiën vaak stukken pas na lange tijd boven water kwamen. "Hoe kan dat? Uw vraag is de mijne", zei hij tegen de parlementaire ondervragingscommissie die de kinderopvangtoeslagaffaire onderzoekt.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: