Politiek
Ouder >> 
Weer Statenlid van FvD naar nieuwe partij Otten
Bron:NOS / politiek

(23-08-2019 14:51)


Het Provinciale Statenlid Cornelis van den Berg uit Flevoland stapt uit Forum voor Democratie. Hij sluit zich aan bij de groep van het Eerste Kamerlid Henk Otten en neemt zijn zetel mee. In zijn opzegbrief aan het bestuur van Forum voor Democratie, die de NOS via de groep-Otten in handen heeft gekregen, schrijft de oud-dominee Van den Berg dat hij een kater heeft overgehouden aan de manier waarop FvD-leider Baudet met Otten is omgegaan.
THUMB
Coalitie is het eens over verbeteren koopkracht lage inkomens
Bron:NOS / politiek

(22-08-2019 22:29)


De coalitiepartijen zijn het in grote lijnen eens over de belastingmaatregelen die ertoe moeten leiden dat de koopkracht volgend jaar eerlijk verdeeld wordt. Ook over het verbeteren van de woningmarkt, met name voor starters, zitten ze op één lijn. Dat bleek vanavond na overleg op het ministerie van Financiën.
Coalitiepartijen willen in 2020 al miljardeninvesteringen in openbaar vervoer
Bron:NOS / politiek

(22-08-2019 14:36)


De regeringscoalitie werkt aan plannen om volgend jaar al miljarden euro's vrij te maken voor een aantal grote bouwprojecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de aanleg van extra lightrailverbindingen rond de grote steden en het doortrekken van de Amsterdamse Noord/Zuid-metrolijn naar Schiphol.
THUMB
'Coalitie werkt aan miljardenfonds voor economische groei'
Bron:NOS / politiek

(22-08-2019 07:10)


De coalitie denkt na over het oprichten van een fonds van miljarden euro's dat de economische groei op de lange termijn moet waarborgen. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Volgens de krant wordt op het Binnenhof over een bedrag van maximaal 50 miljard euro gesproken, dat op de kapitaalmarkt moet worden geleend.
Rinnooy Kan 'verkent' onderscheid hbo- en mbo-verpleegkundigen
Bron:NOS / politiek

(21-08-2019 09:40)


Oud-SER-voorzitter Rinnooy Kan gaat onderzoeken hoe het verder moet met nieuwe regels voor verpleegkundigen. Minister Bruins heeft hem aangesteld als 'verkenner'. De afgelopen tijd ontstond onrust onder verpleegkundigen over het plan van Bruins om de functie 'regieverpleegkundige' in te voeren.
Keijzer: snel uitsluitsel over afluisterschotels Burum
Bron:NOS / politiek

(20-08-2019 17:16)


Het kabinet hakt snel de knoop door over waar het afluisterpark van de Nederlandse inlichtingendiensten naartoe gaat. Dat staat nu in Burum, in Friesland, maar zoals al eerder werd gemeld, verhuist het vanwege de komst van 5G naar het buitenland. De schotels waarmee satellietcommunicatie wordt onderschept voor de AIVD en de MIVD maken gebruik van dezelfde frequentie (de 3,5 GHz-band) als het 5G-netwerk en daardoor zou het park dat snelle netwerk voor consumenten in de weg staan.
THUMB
Nieuwe kankermedicijnen in basispakket
Bron:NOS / politiek

(20-08-2019 10:33)


Twee nieuwe soorten medicijnen tegen kanker komen in het basispakket. Minister Bruins heeft met de fabrikanten afspraken gemaakt over de prijs. Vanaf 1 september worden ze vergoed. Het gaat om durvalumab, een middel dat kan worden gebruikt bij de behandeling van een specifieke vorm van longkanker, en abemaciclib, dat wordt ingezet tegen bepaalde typen borstkanker.
THUMB
Hoekstra: Nederlandse economie nog behoorlijk solide
Bron:NOS / politiek

(19-08-2019 11:07)


Hoewel het wereldwijd minder goed gaat met de economie, ziet minister Hoekstra van Financiën geen reden "om onszelf nu al in de put te praten". "Het gaat in Nederland minder goed dan de afgelopen paar jaar, maar het ziet er voor volgend jaar nog behoorlijk solide uit".
'Twee Forum-senatoren mee naar partij oud-FvD'er Henk Otten'
Bron:NOS / politiek

(19-08-2019 00:49)


Eerste Kamerlid Henk Otten, die vorige maand werd geroyeerd als lid van Forum van Democratie, neemt twee Forum-senatoren mee naar zijn nieuwe politieke partij. Otten retweette aan het begin van de nacht een artikel daarover van De Telegraaf, die als eerste over de kwestie had bericht.
THUMB
Renovatie brug Dordrecht weer vertraagd, plannen nog niet goed uitgewerkt
Bron:NOS / politiek

(14-08-2019 15:37)


De renovatie van de Wantijbrug tussen Dordrecht en Papendrecht loopt opnieuw vertraging op. Oorspronkelijk zouden de herstelwerkzaamheden al bijna klaar moeten zijn. Minister Van Nieuwenhuizen meldde de Tweede Kamer begin vorige maand dat de berekeningen van een ingenieursbureau "niet afdoende" bleken en dat de renovatie waarschijnlijk eind augustus zou beginnen.
Zelfstandigenaftrek wordt fors verlaagd
Bron:NOS / politiek

(23-08-2019 14:47)


De zelfstandigenaftrek wordt vanaf volgend jaar verlaagd. Hij gaat uiteindelijk naar 5000 euro, ruim 2000 euro minder dan nu het geval is. Volgens Haagse bronnen zijn de coalitiepartijen het eens geworden over deze maatregel. Over het beperken van de aftrek waren in het regeerakkoord al afspraken gemaakt, maar dit gaat verder: nu wordt dus ook het maximaal af te trekken bedrag verlaagd en het belastingvoordeel gaat sneller naar beneden.
Schuld is geen probleem meer: overheid wil miljarden in economie pompen
Bron:NOS / politiek

(22-08-2019 17:19)


Het kabinet heeft plannen voor het optuigen van een groot investeringsfonds voor de economie. Er zouden de komende jaren miljarden geleend worden op de kapitaalmarkt of gebruikt uit de staatskas, bedragen tussen de 10 en 20 miljard euro doen de ronde.
THUMB
Nederland en Duitsland: nauwer samenwerken bij klimaatmaatregelen
Bron:NOS / politiek

(22-08-2019 14:23)


Nederland en Duitsland willen nauwer gaan samenwerken bij de aanpak van de klimaatverandering en de energietransitie. Dat hebben premier Rutte en bondskanselier Merkel afgesproken tijdens een werklunch in het Catshuis in Den Haag. Nederland presenteerde in juni het klimaatakkoord na maandenlang overleg met de 'polder'.
OM 'niet ontstemd' over reis minister Grapperhaus naar Thailand
Bron:NOS / politiek

(21-08-2019 19:23)


Het Openbaar Ministerie is niet ontstemd over het overleg van minister Grapperhaus met de Thaise premier over de Nederlandse gevangene Johan van Laarhoven. Het OM brengt daarover een verklaring naar buiten, nadat NRC gisteren had gemeld dat het bezoek daar slecht viel.
THUMB
Grapperhaus naar Thailand voor veroordeelde oud-coffeeshophouder
Bron:NOS / politiek

(20-08-2019 19:17)


Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gaat deze week naar Thailand om te overleggen over de mogelijke uitlevering van de Brabantse coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Die werd daar in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor witwassen van geld dat is verdiend met softdrugshandel.
THUMB
Rutte: accenten zetten om Nederland welvarend te houden
Bron:NOS / politiek

(20-08-2019 15:56)


Premier Rutte vindt dat het kabinet "accenten zal moeten zetten hoe je Nederland op lange termijn welvarend houdt". Dat zei hij in een pauze van de jaarlijkse informele sessie van de ministers en staatssecretarissen aan het begin van het politieke seizoen.
Baudet: ongeloofwaardig dat senatoren om koers zijn vertrokken
Bron:NOS / politiek

(19-08-2019 12:39)


FvD-leider Baudet vindt het "jammer en moeilijk te begrijpen" dat twee senatoren overstappen naar de nieuwe Eerste Kamer-fractie van het geroyeerde lid Henk Otten. "Ze zeggen dat het is om de koers, maar de koers is niet veranderd. Er is bij Forum voor Democratie alle ruimte voor discussie en meningsverschillen.
Otten verwacht dat meer FvD'ers zich bij hem aansluiten
Bron:NOS / politiek

(19-08-2019 08:37)


Eerste Kamerlid Henk Otten, die vorige maand is geroyeerd als lid voor Forum voor Democratie, neemt twee Eerste Kamerleden mee naar zijn nieuwe partij. Het zijn Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries. Otten verwacht dat zich nog meer mensen bij hem zullen aansluiten, "ook uit de provincies".
Hoekstra: kijken naar koopkracht voor alle groepen
Bron:NOS / politiek

(16-08-2019 11:24)


Minister Hoekstra is tevreden over het economische beeld, zoals dat deze week naar buiten kwam. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de economie het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid en het Centraal Planbureau voorziet voor 2020 een groei van 1,4 procent.
THUMB
Oud-VVD-leider Wiegel getroffen door klein herseninfarct
Bron:NOS / politiek

(06-08-2019 15:45)


VVD-prominent Hans Wiegel is donderdagavond thuis getroffen door een klein herseninfarct. Hij ligt nog in het ziekenhuis en zal de komende tijd intensief moeten revalideren. Wiegel kan niet zeggen wanneer hij weer in het openbaar zal optreden. "Dat moet ik van geval tot geval beoordelen", zegt hij.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: