Politiek
Ouder >> 
THUMB
Coronamaatregelen voor zes westelijke regio's gaan zondagavond in
Bron:NOS / politiek

(18-09-2020 12:02)


De maatregelen die het kabinet vanavond gaat aankondigen voor zes regio's waar het aantal besmettingen sterk oploopt, gaan zondag om 18.00 uur in, melden bronnen aan de NOS. Gisteren werd bekend dat het aantal mensen dat aanwezig mag zijn in een zaal, zoals feestlocaties, wordt teruggebracht van honderd naar vijftig.
THUMB
Cafés in westen van het land moeten om 01.00 uur dicht, om middernacht lampen aan
Bron:NOS / politiek

(17-09-2020 19:07)


In zes regio's in het westen van het land wordt het late cafébezoek ontmoedigd. Om middernacht gaan de lampen aan en de muziek uit en mogen er geen bezoekers meer naar binnen. Een uur later moet de zaak leeg zijn. Haagse bronnen melden aan de NOS dat het kabinet op die manier het stijgende aantal coronabesmettingen wil tegengaan.
THUMB
Rutte: nog niet duidelijk wanneer testcapaciteit op orde is
Bron:NOS / politiek

(17-09-2020 11:08)


Premier Rutte kan niet zeggen wanneer er weer genoeg capaciteit is om alle coronatests te doen die nodig zijn. In de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer zei hij dat met man en macht wordt gewerkt om het tekort weg te werken, maar volgens hem laten meer mensen zich testen dan verwacht.
THUMB
Regionale coronamaatregelen in de maak, vrijdag extra persconferentie
Bron:NOS / politiek

(16-09-2020 15:57)


In een aantal regio's, mogelijk Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, komen extra corona-maatregelen. Het aantal besmettingen loopt in deze gebieden zo hoog op dat er meer moet gebeuren om het virus in te dammen, melden bronnen in Den Haag. Premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid geven vrijdag een extra persconferentie.
THUMB
Tegenbegroting van links: meer geld voor zorg en lagere huren
Bron:NOS / politiek

(16-09-2020 06:01)


Oppositiepartijen GroenLinks, SP en PvdA willen miljarden euro's meer uitgeven aan hogere salarissen in de zorg en lagere huren. In een gezamenlijke tegenbegroting stellen ze voor om 9,4 miljard euro extra te investeren. Om die plannen te betalen willen ze vooral de belastingen voor bedrijven en vermogende burgers verhogen.
'Als bedrijven redden en zorgen voor werk links is, dan ben ik nu even links'
Bron:NOS / politiek

(16-09-2020 00:10)


Om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden en de economie overeind te houden, geeft het kabinet ongekend veel geld uit. Na jaren bezuinigen is het een opvallende boodschap: een oplopende staatsschuld is geen probleem meer. Vanuit de oppositie krijgt het kabinet het compliment, of het verwijt, links beleid te voeren.
De plannen (en plannetjes) van Prinsjesdag 2020: een overzicht
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 17:28)


Het was een uitzonderlijke Prinsjesdag: geen koets, geen driewerf hoera in de Ridderzaal - überhaupt geen Ridderzaal - en heel veel mondkapjes. Zoals op zo veel gebeurtenissen dit jaar heeft het coronavirus ook op Prinsjesdag een stempel gedrukt. En dan was het ook nog eens de warmste op derde dinsdag van september ooit gemeten.
THUMB
Oppositie vindt dat kabinet te weinig doet tegen de crisis
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 14:43)


De oppositie in de Tweede Kamer stelt dat het kabinet te weinig doet om de gevolgen van coronacrisis te verzachten. Toch vindt PVV-leider Wilders het steunpakket voor ondernemers, het NOW-pakket, een compliment waard. Maar wat hem betreft gaat het afbouwen daarvan veel te snel, met name voor de horeca.
CPB: werkloosheid stijgt minder hard, steun vergroot ongelijkheid
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 14:16)


Door het derde steunpakket voor bedrijven stijgt de werkloosheid volgend jaar wat minder hard dan eerder geraamd, zegt het Centraal Planbureau. Het CPB denkt nu dat de werkloosheid volgend jaar op 5,9 procent uitkomt, vorige maand was de verwachting nog 6,5 procent.
Troonrede: investeren in banen, economische terugslag op komst
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 12:37)


Nederland moet niet bezuinigen, maar investeren in baanbehoud, goede voorzieningen en een schoner land. Dat was de boodschap die koning Willem-Alexander uitsprak namens de regering in de Grote Kerk in Den Haag. "Op die pijlers rusten de plannen van de regering voor het komende jaar.
THUMB
Twee dagen Kamerdebat over Prinsjesdagstukken: corona voert de boventoon
Bron:NOS / politiek

(17-09-2020 23:22)


Premier Rutte wilde tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen niet reageren op de berichten dat de cafés in het westen van het land om 01.00 uur dicht moeten. "We zijn hier nog over in gesprek met de veiligheidsregio's", zei hij tegen een ongeruste Tweede Kamer.
Rutte: werkgever moet z'n best doen om werknemer aan nieuwe baan te helpen
Bron:NOS / politiek

(17-09-2020 15:20)


Het kabinet wil serieus kijken naar het plan van de PvdA om een werkgarantie te geven aan werknemers van bedrijven die coronasteun van de overheid krijgen. Als het betrokken bedrijf een werknemer niet zelf meer kan betalen, moet de directie er volgens PvdA-leider Asscher verantwoordelijk voor zijn dat die persoon elders aan de slag kan.
THUMB
Premier Rutte aan het woord over 'coronabegroting', besmettingen en rechtsstaat
Bron:NOS / politiek

(17-09-2020 05:00)


Het kabinet kan na een bijzondere Prinsjesdag rekenen op de goedkeuring van de Tweede Kamer voor het overgrote deel van de begroting voor volgend jaar. Dat bleek tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractievoorzitters debatteerden gisteren de hele dag over een historisch te noemen begroting die in het teken staat van de coronacrisis.
THUMB
Eerste deel Algemene Beschouwingen over discriminatie en rechtsstaat
Bron:NOS / politiek

(16-09-2020 10:23)


Het eerste deel van de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer stond in het teken van discriminatie en rechtsstaat. PVV-leider Wilders zei dat hij onlangs in een politiek proces door "dwaallichten" is veroordeeld' voor zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak en dat Nederland geen rechtsstaat meer is.
THUMB
Algemene Beschouwingen: debat over rijksbegroting, maar vooral begin van campagne
Bron:NOS / politiek

(16-09-2020 05:44)


Vandaag en morgen kruisen Kamer en kabinet de degens over de kabinetsplannen voor volgend jaar: de Algemene Politieke Beschouwingen die traditioneel volgen op Prinsjesdag. Enige officiële agendapunt: de rijksbegroting. Maar de tijden dat het alleen maar dáárover ging zijn al lang vervlogen.
'Veel aandacht voor jongeren in Troonrede, maar minder in de plannen'
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 20:58)


De koning noemde het in zijn Troonrede: jongeren moeten niet alleen inleveren op hun leven nu, maar ook op hun vooruitzichten voor straks. En dat vinden jongerenorganisaties herkenbaar in de Prinsjesdagplannen. Ze zien veel korte klappen om de problemen nu te verzachten, maar te weinig structurele investeringen voor een beter toekomstperspectief.
THUMB
Minister De Jonge is ruim 2 miljard kwijt aan zorgbonussen
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 17:04)


Het ministerie van Volksgezondheid is ruim 2 miljard euro kwijt aan bonussen voor het zorgpersoneel. Dat blijkt uit de begroting, die vandaag is ingediend bij de Tweede Kamer. Eerst krijgen zorgmedewerkers een bonus van 1000 euro, later nog eens eentje van 500.
Raad van State kritisch: 'Wees eerlijk, miljardenuitgaven gaan ooit pijn doen'
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 14:17)


Het kabinet is onvoldoende transparant over de kosten van de coronacrisis, oordeelt de Raad van State. Dit terwijl dat juist in tijde van crisis zo belangrijk is volgens de onafhankelijke adviseur van de regering. "Niemand praat over wat het allemaal kost", zegt vice-president Thom de Graaf.
THUMB
Hoekstra bij aanbieden Miljoenennota: diep dal, maar toch 'enig vertrouwen'
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 14:11)


Als het tegenzit, kan de coronacrisis de samenleving ook na volgend jaar ontwrichten. maar toch is er reden om met enig vertrouwen naar de toekomst te kijken. Dat zei minister Hoekstra bij het aanbieden van de Miljoenennota, de begroting voor volgend jaar, aan de Tweede Kamer.
Peilingwijzer: VVD blijft veruit grootste, PVV weer in de lift
Bron:NOS / politiek

(15-09-2020 05:15)


Aan de vooravond van Prinsjesdag is de VVD nog altijd veruit de grootste partij in de peilingen. De PVV is aan een opmars bezig en is nu weer duidelijk de tweede partij. Het CDA zakt na een opleving in de zomer weer wat weg. In de nieuwste Peilingwijzer, een gemiddelde van de peilingen van Ipsos, I&O Research en Kantar, staat de VVD op 38 tot 42 zetels, net zo veel als bij de vorige Peilingwijzer van ruim twee maanden geleden.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: