Politiek
Ouder >> 
THUMB
Geduld Arib is op: er moet nu informatie komen over renovatie Binnenhof
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 19:23)


Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer ergert zich aan de trage informatievoorziening door staatssecretaris Knops over de renovatie van het Binnenhof-complex. Kamervoorzitter Arib heeft namens het presidium een briefje naar Knops gestuurd met het verzoek om voor 17.
Gedoe over vergoedingen, maar wat krijgt een Kamerlid eigenlijk?
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 18:05)


Geharrewar over vergoedingen voor Kamerleden. Gisteren raakte Dion Graus (PVV) in opspraak vanwege zijn verblijfskostenvergoeding. Woont hij wel waar hij zegt dat hij woont, was de kwestie. Vandaag kwam daar Theo Hiddema van Forum voor Democratie bij.
Grote bedrijven moeten leveranciers eerder gaan betalen
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 16:06)


Grote bedrijven moeten hun leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) eerder gaan betalen. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken wil de wettelijke termijn verlagen naar 30 dagen. Binnen die termijn moet ook de overheid zijn rekeningen betalen.
THUMB
VVD, D66, PvdA en SGP willen inreisverbod 'haatprediker'
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 13:52)


Meerdere partijen in de Tweede Kamer willen niet dat een extremistische christelijke prediker uit Amerika wordt toegelaten tot Nederland. VVD, D66, PvdA en SGP vinden dat Steven Anderson uit Arizona op 23 mei niet naar Nederland mag komen om te spreken.
'Mensen die eerst voor de kerk trouwen, moeten boete krijgen'
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 07:59)


Wie een islamitisch huwelijk aangaat voordat hij of zij voor de wet is getrouwd, moet een boete krijgen. Dat is de kern van een initiatiefwet van VVD en GroenLinks. Het is nu al zo dat een religieus leider kan worden beboet als hij een kerkelijk huwelijk sluit vóór een burgerlijk huwelijk.
Ook FvD-Kamerlid Hiddema krijgt mogelijk te hoge vergoeding
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 03:31)


De verblijfskostenvergoeding van Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema is mogelijk duizenden euro's te hoog, schrijft de Volkskrant. Gisteren meldde de krant hetzelfde over PVV-Kamerlid Dion Graus, die daarop opriep tot een onderzoek naar hemzelf.
THUMB
Kamer wil geen gratis vervoer voor overlastgevende asielzoekers
Bron:NOS / politiek

(23-04-2019 17:02)


Asielzoekers die overlast veroorzaken, mogen niet gratis met een aparte bus worden vervoerd. Die oproep heeft de Tweede Kamer gedaan aan staatssecretaris Harbers. Vorige week zei de staatssecretaris zelf al dat het niet de bedoeling is dat het vervoer gratis wordt, maar de Kamer vond zijn bewoordingen niet stellig genoeg.
Verzet tegen tijdelijke huurcontracten in particuliere sector
Bron:NOS / politiek

(20-04-2019 21:12)


Verschillende Kamerleden willen af van de in 2016 aangenomen huurwet, meldt RTL Nieuws. Door die wet is het mogelijk een particuliere woning tijdelijk te verhuren zonder dat de huurder huurbescherming heeft. Maar het gevolg is dat huurbazen huurders vaak na twee jaar hun huis uit zetten omdat die anders huurrechten krijgen.
FvD-prominent Otten: Baudet moet succes meer delen
Bron:NOS / politiek

(20-04-2019 00:20)


De tweede man en mede-oprichter van Forum voor Democratie (FvD), Henk Otten, levert in een interview met NRC felle kritiek op partijleider Thierry Baudet. Volgens Otten moet Baudet andere volksvertegenwoordigers meer bij de partij betrekken. Volgens Otten is Forum voor Democratie niet meer alleen de partij van Baudet en Theo Hiddema.
THUMB
Kabinet: F-35 wordt in principe uitgerust met kernwapens
Bron:NOS / politiek

(19-04-2019 11:12)


Het kabinet houdt eraan vast dat de nieuwe F-35-straaljagers worden uitgerust met kernwapens. De F-35, ook wel bekend als de JSF, is de opvolger van de verouderde F-16. In een brief aan de Tweede Kamer benadrukken de ministers Blok en Bijleveld dat achtereenvolgende kabinetten steeds de bedoeling hebben gehad dat de F-35 de bestaande nucleaire taak van de F-16 overneemt.
Klimaatdoelen in plannen CO2-heffing GroenLinks en PvdA wel haalbaar
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 18:29)


Met de invoering van een CO2-heffing voor de industrie is het mogelijk om de klimaatdoelen te halen. Het gaat om een zogenoemde 'platte' heffing, die inhoudt dat bedrijven een vast bedrag betalen voor iedere ton CO2-uitstoot. Dat blijkt uit doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) van plannen van GroenLinks en de PvdA om de CO2-uitstoot terug te brengen.
THUMB
Otten ook weg als fractiemedewerker Forum voor Democratie
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 17:34)


Het partijbestuur van Forum voor Democratie heeft medeoprichter van de partij Henk Otten gevraagd terug te treden als medewerker van de Tweede Kamerfractie. Hij is dat twee jaar geweest. Otten komt eind volgende maand waarschijnlijk in de Eerste Kamer als fractievoorzitter van FvD.
Grapperhaus: snelheidsboetes A29 worden niet terugbetaald
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 15:28)


Boetes die zijn opgelegd vanwege snelheidsovertredingen bij de Heinenoordtunnel op de A29 bij Barendrecht worden niet terugbetaald. Het Openbaar Ministerie had dat al gezegd en minister Grapperhaus sluit zich daarbij aan in antwoord op Kamervragen van de VVD.
Prominente CDA'ers vragen om leiderschap voor nieuw radicaal midden
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 10:02)


Een groep prominente CDA'ers vindt dat het CDA "leiderschap moet tonen om steun te winnen voor een nieuw radicaal midden". In een opiniestuk in Trouw schrijven ze dat in deze tijd van versnippering het politieke midden dreigt te vervliegen, waardoor het moeilijker wordt te regeren.
THUMB
Ook vergoeding voor Groninger in aardbevingsgebied die huis niet verkoopt
Bron:NOS / politiek

(24-04-2019 06:57)


Huiseigenaren in het Groningse aardbevingsgebied kunnen straks ook als ze hun huis niet verkocht hebben een schadevergoeding krijgen als de waarde van hun woning is gedaald. Daarbij wordt gekeken naar de postcode van het gebied waar ze wonen. Minister Wiebes schrijft aan de Tweede Kamer dat dat systeem vanaf volgend jaar in de plaats komt van de huidige regeling, waarbij huiseigenaren alleen compensatie kunnen claimen als ze hun huis verkopen.
THUMB
PVV'er Graus wil opheldering over eigen vergoeding na ophef
Bron:NOS / politiek

(23-04-2019 18:49)


PVV-Kamerlid Graus wil dat er een onderzoek komt naar zijn eigen verblijfskostenvergoeding. Vanochtend raakte hij in opspraak, nadat EenVandaag en de Volkskrant hadden gemeld dat hij ruim 24.000 euro per jaar ontvangt, omdat hij verder dan 150 kilometer van het Binnenhof woont.
Baudet verrast door kritisch interview medeoprichter Otten
Bron:NOS / politiek

(23-04-2019 14:59)


Thierry Baudet van Forum voor Democratie was naar eigen zeggen verrast door het kritische interview dat zijn tweede man, Henk Otten, zaterdag gaf aan NRC Handelsblad. Maar Baudet ontkent dat er sprake is van een richtingenstrijd in zijn partij. "Er is bij ons een permanente discussie gaande", reageerde Baudet laconiek.
VVD stelt vrijheid van onderwijs ter discussie
Bron:NOS / politiek

(20-04-2019 09:32)


VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kan zich voorstellen dat de vrijheid van onderwijs, zoals die geldt in Nederland, wordt beperkt. In een discussiestuk over de koers van zijn partij schrijft Dijkhoff dat er ingegrepen moet worden als er salafistische scholen worden opgericht met een beroep op die vrijheid van onderwijs.
THUMB
Regeringspartijen positief over hoger vliegen bij Lelystad
Bron:NOS / politiek

(19-04-2019 16:16)


De regeringspartijen in de Tweede Kamer reageren positief op de jongste ontwikkelingen rond vliegveld Lelystad. Daarbij is de VVD het meest opgetogen. Minister Van Nieuwenhuizen maakte gisteren bekend dat het kabinet twee eisen loslaat die laagvliegend verkeer naar en van het vliegveld veroorzaken.
VVD: 'Werklozen moeten vakken vullen, anders minder uitkering'
Bron:NOS / politiek

(19-04-2019 07:50)


De VVD wil dat werklozen aan de slag gaan als vakkenvuller. Als ze dat werk krijgen aangeboden en ze weigeren, dan moeten ze gekort worden op hun uitkering. De partij reageert met het voorstel op het nieuws dat meerdere supermarkten 's nachts bijgevuld worden door Polen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: