Politiek
Ouder >> 
Vicevoorzitter Forum: niet aannemelijk dat Jansen op lijst komt
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 00:06)


De top van Forum voor Democratie gaat dinsdag kijken welke vervolgstappen er genomen moeten worden nu oprichter Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker. Maandagavond was de top, zonder Baudet, in een hotel in Tiel in crisisberaad bijeen.
THUMB
Is de razendsnelle politieke carrière van Thierry Baudet nu voorbij?
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 21:26)


Met zijn besluit om zich terug te trekken als lijsttrekker en politiek leider van Forum voor Democratie lijkt er een vroegtijdig einde te zijn gekomen aan de politieke carrière van Thierry Baudet. Al weet je het nooit met de onvoorspelbare politicus.
THUMB
Baudet geen lijsttrekker en leider meer van Forum voor Democratie
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 18:25)


Thierry Baudet trekt zich terug als leider van Forum voor Democratie en wil geen lijsttrekker meer zijn voor de verkiezingen. Dat zegt hij op Twitter:
Weekers: ik wist niet dat het zo ver ging, informatie bleef hangen in leemlaag
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 14:57)


Oud-staatssecretaris Weekers had graag minder streng beleid gezien en hij was niet op de hoogte in hoeverre de fraudejacht bij de fiscus was ontspoord. Die twee boodschappen bracht hij naar voren in zijn verhoor bij de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.
THUMB
Politieke verhoren kinderopvangtoeslag met Weekers, Wiebes en Asscher
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 06:22)


Vandaag begint de tweede week van de verhoren onder ede over de affaire van de kinderopvangtoeslag. Deze week is het de beurt aan de politiek. De (oud-)bewindspersonen Frans Weekers (VVD), Eric Wiebes (VVD) en Lodewijk Asscher (PvdA) worden vandaag gehoord.
Bestuur jongerenvereniging FvD trekt zich tijdelijk terug om extreemrechtse uitlatingen
Bron:NOS / politiek

(22-11-2020 15:11)


Het bestuur van de jongerenvereniging van Forum voor Democratie (FvD) treedt tijdelijk terug. Dit is via Twitter bekendgemaakt. Aanleiding is de berichtgeving in Het Parool over leden van de jongerenpartij, die antisemitische en homofobe berichten hebben verstuurd in appgroepen.
THUMB
Coördinatoren jongeren FvD uit functie gezet na ophef over appberichten
Bron:NOS / politiek

(22-11-2020 01:28)


Het bestuur van de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie (JFVD) heeft een aantal coördinatoren uit hun functie gezet na berichtgeving over antisemitische en homofobe berichten in appgroepen. Ook is aan drie prominente partijleden gevraagd om te onderzoeken "hoe dit in de toekomst beter kan worden voorkomen", staat in een verklaring die op Facebook is gedeeld.
THUMB
CU-lijsttrekker Segers wil weer regeren, 'maar onze prijs wordt hoger'
Bron:NOS / politiek

(21-11-2020 12:09)


De ChristenUnie wil bij de verkiezingen minstens zeven zetels halen en daarna opnieuw deel uitmaken van een kabinet. Dat zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers op een online partijcongres vanuit Veenendaal. Maar, voegde hij daaraan toe, "de prijs voor onze coalitiedeelname wordt hoger".
Kabinet: Ouderen, kwetsbaren en zorgpersoneel allereerst gevaccineerd
Bron:NOS / politiek

(20-11-2020 17:20)


Het kabinet wil dat 60-plussers, kwetsbare groepen en zorgmedewerkers als eersten het coronavaccin krijgen. Vaccinatie is gratis en vrijwillig. Mogelijk start het inenten in de eerste maanden van 2021, maar er zijn dan onvoldoende vaccins beschikbaar om iedereen een prik te geven.
Blokhuis: verbod op sigarettenverkoop supermarkten is 'grote slag'
Bron:NOS / politiek

(20-11-2020 15:19)


Staatssecretaris Blokhuis denkt een "grote slag" te slaan met een verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten. Gisteren werd al duidelijk dat het kabinet werkt aan zo'n maatregel. Blokhuis benadrukt dat de supermarkten goed zijn voor 55 procent van de totale omzet van de sigarettenverkoop.
Vicevoorzitter Forum na vertrek Baudet: 'Beter op onrust kunnen reageren'
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 22:01)


Forum voor Democratie had beter kunnen reageren op de onrust die is onderstaan door de jongerenafdeling van de partij. Zo reageert vicevoorzitter van Forum Lennart van der Linden op het vertrek van Thierry Baudet als politiek leider en lijsttrekker van de partij.
THUMB
Kabinet wil ongewenste beïnvloeding moskeeën stoppen, maar juridisch kan er weinig
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 19:53)


Het kabinet blijft worstelen met buitenlandse geldstromen aan bepaalde moskeeën en moskeescholen. Door de ongewenste invloed uit onvrije landen hierop, komt de democratische rechtsorde en de grondwettelijke vrijheden van burgers in gevaar, concludeert het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.
'Topkandidaten FvD eisen ontbinding jongerenafdeling'
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 17:45)


Mensen die hoog op de kandidatenlijst staan van Forum voor Democratie eisen dat partijleider Thierry Baudet de in opspraak geraakte jongerenafdeling van de partij opheft. NRC Handelsblad schrijft dat onder meer Kamerlid Theo Hiddema een brief met die strekking aan Baudet en het partijbestuur heeft ondertekend.
THUMB
Kabinet gaat transparantie eisen financiering moskeeën
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 10:02)


Burgemeesters en het Openbaar Ministerie krijgen het recht op inzage in alle donaties van buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte. Het is de bedoeling dat zij zo beter kunnen controleren of er sprake is van onwenselijke beïnvloeding van bijvoorbeeld moskeeën.
Geroyeerd SP-lid wordt voorzitter jongerentak; 'onwenselijk', zegt SP
Bron:NOS / politiek

(22-11-2020 22:29)


Olaf Kemerink, die onlangs als SP-lid werd geroyeerd, wordt voorzitter van SP-jongerentak ROOD. Hij kreeg 75 procent van de stemmen bij de bestuursverkiezing, bevestigen Kemerink en nu oud-voorzitter Arno van der Veen aan Nieuwsuur. "Olaf was een serieuze kandidaat en we wisten dat er veel draagvlak voor hem was", zegt Van der Veen.
Wat is de waarde van een verkiezingsprogramma in coronatijd?
Bron:NOS / politiek

(22-11-2020 06:44)


Minimumloon omhoog, AOW-leeftijd omlaag, 1 miljoen woningen erbij of 100.000 betaalbare woningen per jaar erbij, 17 miljoen bomen planten, bladblazers verbieden, 1000 euro voor je vierde kind, gratis anticonceptie, gratis kinderopvang. Het is een greep uit de plannen in de verkiezingsprogrammaseizoen, die bijna alle politieke partijen inmiddels hebben gepresenteerd.
'Jongeren FvD blijven extreemrechtse berichten versturen'
Bron:NOS / politiek

(21-11-2020 13:48)


Bij de jongerenorganisatie van Forum voor Democratie (JFVD) zijn nog steeds leden die antisemitische en homofobe berichten verspreiden en nazisympathieën hebben, schrijft Het Parool. In mei van dit jaar royeerde Forum voor Democratie drie jongeren vanwege rechtsextremistische uitingen in app-groepen.
THUMB
Verhoren kinderopvangtoeslag op de helft, wie krijgt volgende week de schuld?
Bron:NOS / politiek

(21-11-2020 07:20)


"Het lelijkste is als we elkaar allemaal de schuld gaan geven." Dat zei secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken Loes Mulder donderdag in haar verhoor in de Tweede Kamer over de kinderopvangtoeslagaffaire. Toch is dat precies het beeld dat blijft hangen, na de eerste week van verhoren door de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.
THUMB
Rutte waarschuwt ministers voor Twitter-slordigheid na incident met geheime code
Bron:NOS / politiek

(20-11-2020 16:56)


Premier Rutte eist van ministers dat ze zeer zorgvuldig omgaan met het plaatsen van werkfoto's op Twitter. Rutte reageert hiermee op een misser van minister Bijleveld van Defensie op Twitter. Zij zit thuis in quarantaine en liet een medewerker een foto op Twitter plaatsen van haar deelname aan een online-overleg met andere Europese ministers van Defensie.
THUMB
Minister Schouten op zoek naar 'goede plek' voor circusolifant Buba
Bron:NOS / politiek

(20-11-2020 12:46)


Minister Schouten is op zoek naar een plek voor een vroegere circusolifant buiten Nederland. Het gaat om de Afrikaanse olifant Buba, die heeft opgetreden in het circus van de familie Freiwald. Sinds 2015 is het in Nederland verboden om op te treden en rond te reizen met wilde circusdieren.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: