Politiek
Ouder >> 
Ambtenaren Buitenlandse Zaken willen in gesprek met minister Blok
Bron:NOS / politiek

(20-07-2018 18:44)


Ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag willen een gesprek met minister Blok over de cultuur op het ministerie, die in hun ogen niet divers genoeg is. Op het ministerie gaat een brief rond die volgens bronnen door tientallen medewerkers is ondertekend en maandag naar de minister gaat.
THUMB
PvdA wil Kamer terugroepen van reces om uitspraken Blok
Bron:NOS / politiek

(19-07-2018 17:02)


De PvdA wil dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces voor een debat met minister Blok over zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, etniciteit en vluchtelingenopvang. Kamerlid Ploumen noemt de uitleg die de minister van Buitenlandse Zaken gisteren gaf "volstrekt onvoldoende".
Ophef over migratie-uitspraken minister Blok
Bron:NOS / politiek

(18-07-2018 17:32)


"Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont (...) en waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken het niet." Die uitspraak wordt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken niet in dank afgenomen.
THUMB
Kamer vindt migratie-uitspraken Blok 'onbegrijpelijk' en 'lomp'
Bron:NOS / politiek

(18-07-2018 14:18)


Zowel coalitiepartijen als de oppositie willen uitleg van minister Blok over uitspraken die hij gedaan heeft over migratie, vluchtelingen en de multiculturele samenleving. PvdA en PVV hebben schriftelijke vragen gesteld aan hem en aan premier Rutte. VVD-Kamerlid Ten Broeke vindt de woorden van zijn partijgenoot lomp.
Defensie tekent contract voor aankoop vier Reaper-drones
Bron:NOS / politiek

(17-07-2018 20:58)


Defensie heeft een contract getekend voor de aanschaf van vier MQ-9 Reapers. Deze onbemande vliegtuigen zijn bedoeld voor het verzamelen van inlichtingen tijdens militaire missies, maar kunnen ook worden ingezet in rampgebieden. De verwachting is dat de Verenigde Staten de drones in de zomer van 2020 leveren.
THUMB
Blok over top Poetin-Trump: ook moeilijke kwesties zoals MH17 bespreken
Bron:NOS / politiek

(16-07-2018 19:50)


Minister Blok vindt het belangrijk dat in de contacten met Rusland ook de dingen worden benoemd die niet goed gaan, zoals het gebrek aan medewerking bij de vervolging van de daders van vlucht MH17. Morgen is het precies vier jaar geleden dat de vlucht boven Oekraïne werd neergehaald door een Russische Buk-raket.
'PvdA ziet bodem verkiezingskas, regionale afdelingen springen bij'
Bron:NOS / politiek

(16-07-2018 07:41)


De PvdA had eind vorig jaar geen geld meer in de verkiezingskas, schrijft het FD op basis van eigen onderzoek naar de rekeningen van politieke partijen. Volgens de krant moest de PvdA veel van haar reserves gebruiken om in 2017 een kostbare campagne te kunnen voeren.
THUMB
Rutte heeft geen moeite met "ongepolijste stijl" van Trump
Bron:NOS / politiek

(13-07-2018 16:21)


Premier Rutte vindt dat president Trump op de NAVO-top "volstrekt terecht" scherpe kritiek had op Europese landen. De stijl van de Amerikaanse president kan wel Rutte waarderen. "Hij maakt van zijn hart geen moordkuil", zei Rutte op zijn wekelijkse persconferentie.
Minister Bijleveld: majoor Kroon mag niet zijn volledige verhaal vertellen
Bron:NOS / politiek

(13-07-2018 10:49)


Majoor Marco Kroon mag geen openheid van zaken geven over de missie in Afghanistan in 2007, waar hij naar eigen zeggen werd ontvoerd en mishandeld door een groep Afghaanse mannen. Volgens minister Bijleveld van Defensie is dat staatsgeheim. "En dat blijft het ook wat mij betreft.
Fout in 5000 paspoorten en id-kaarten, 'echtheidskenmerk' werkt niet
Bron:NOS / politiek

(12-07-2018 10:16)


In ongeveer 5000 recent gemaakte Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten zit een fout. Een van de elektronische echtheidskenmerken werkt niet en dat kan oponthoud veroorzaken. Op een luchthaven kan de elektronische gate bijvoorbeeld niet meer opengaan en moet een douanier de controle overnemen.
THUMB
Nederland en Turkije herstellen diplomatieke banden
Bron:NOS / politiek

(20-07-2018 12:33)


Nederland en Turkije herstellen de onderlinge diplomatieke betrekkingen. Dat betekent dat er weer een Turkse ambassadeur in Den Haag komt en een Nederlandse ambassadeur in Ankara, schrijft minister Blok aan de Tweede Kamer. De relatie tussen Nederland en Turkije was slecht sinds Nederland in maart vorig jaar twee Turkse ministers verbood om hier campagne te voeren voor president Erdogan.
'Strafeis voor bedreiging journalisten moet omhoog'
Bron:NOS / politiek

(19-07-2018 12:57)


De strafeis voor bedreiging van journalisten moet omhoog. Dat hebben het Openbaar Ministerie, de politie, het Genootschap van Hoofdredacteuren en de Nederlandse Vereniging van Journalisten met elkaar afgesproken. De vier partijen hebben zich naar aanleiding van een reeks incidenten verenigd in de Stuurgroep Agressie en Geweld tegen Journalisten.
Minister Blok: ik ben te ver gegaan, en dat betreur ik
Bron:NOS / politiek

(18-07-2018 16:51)


"Ik heb mijn woorden niet goed gekozen en dat betreur ik", zegt minister Blok over zijn uitspraken over migratie, waarover vandaag ophef ontstond. Blok zei bij de bijeenkomst voor Nederlanders die in het buitenland werken onder meer dat hij geen land kent waarin mensen van verschillende etniciteiten vreedzaam samenleven.
Minister Blok: mensen uit verschillende culturen leven niet vreedzaam samen
Bron:NOS / politiek

(18-07-2018 11:13)


Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft op een besloten bijeenkomst opmerkelijke uitspraken gedaan over migratie, vluchtelingen en de multiculturele samenleving. Dat blijkt uit videobeelden die in handen zijn van televisieprogramma Zembla. Op de opnames zegt Blok dat hij geen land kent waarin mensen uit verschillende culturen vreedzaam samenleven.
Alle 14- tot 18-jarigen krijgen oproep meningokokkenprik
Bron:NOS / politiek

(17-07-2018 09:00)


Het kabinet wil volgend jaar 650.000 jongeren extra laten inenten tegen de bacterie meningokokken. Het gaat om kinderen die zijn geboren tussen 2001 en mei 2004. Volgens staatssecretaris Blokhuis is de extra vaccinatieronde nodig omdat steeds meer mensen een infectie oplopen van meningokokken type W, die kan leiden tot hersenvliesonsteking of bloedvergifiting.
Hoekstra: inzet privévliegtuig was meest efficiëntie optie
Bron:NOS / politiek

(16-07-2018 18:21)


Minister Hoekstra van Financiën verdedigt zijn keuze om een privévliegtuig in te zetten waarmee hij van Brussel naar Berlijn en Amsterdam is gereisd. De minister zette op 13 maart het toestel in en daarvoor betaalde het ministerie bijna 12.000 euro, zo bleek vorige maand uit berichtgeving van RTL Nieuws.
Forensische klinieken krijgen er 28,5 miljoen bij voor extra personeel
Bron:NOS / politiek

(13-07-2018 17:27)


Het kabinet trekt tot 2021 28,5 miljoen euro uit om de werkdruk in de forensische zorg te verminderen en de veiligheid te vergroten. Het gaat om zorg aan volwassenen die in een tbs-kliniek of een psychiatrische inrichting zitten. Het geld van het kabinet is vooral bedoeld om extra personeel te werven.
Geen opsporingsonderzoek naar appartement Pechtold
Bron:NOS / politiek

(13-07-2018 16:10)


Er komt geen strafonderzoek naar het Scheveningse appartement dat D66-leider Pechtold van een Canadese oud-diplomaat heeft gekregen. Het OM en de procureur-generaal bij de Hoge Raad concluderen dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Ze deden onderzoek nadat er 200 aangiftes waren binnengekomen tegen Pechtold.
Omtzigt (CDA): nabestaandenpensioen moet beter geregeld
Bron:NOS / politiek

(13-07-2018 10:12)


Nabestaanden hebben recht op betere voorzieningen, vindt CDA-Kamerlid Omtzigt. Nu lopen sommige weduwen en weduwnaars geld mis, doordat het nabestaandenpensioen niet bij ieder pensioenfonds hetzelfde geregeld is. Omtzigt dient vandaag met collega-coalitiepartij ChristenUnie een voorstel in om dat te veranderen.
THUMB
Hardere aanpak van criminelen die 'bovenwereld' manipuleren
Bron:NOS / politiek

(12-07-2018 07:26)


Minister Grapperhaus van Justitie wil criminelen die door hun investeringen in de bovenwereld vaak buiten het zicht van de politie blijven, harder aanpakken. Hij trekt hiervoor eenmalig 100 miljoen euro uit, zoals was aangekondigd in het regeerakkoord.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: