Politiek
Ouder >> 
THUMB
Rutte maakt uitzondering: alle dividendbelasting-memo's openbaar
Bron:NOS / politiek

(23-04-2018 11:44)


Premier Rutte is bereid om alle ambtelijke stukken over de afschaffing van de dividendbelasting openbaar te maken. Dit heeft hij zojuist bekendgemaakt. De premier erkent dat er veel discussie is ontstaan over het omstreden kabinetsbesluit. Hij zegt wel dat het even zal duren voor alles openbaar gemaakt kan worden.
'SGP'ers kijken nooit tv' en andere vooroordelen
Bron:NOS / politiek

(21-04-2018 10:51)


Wie bij de SGP aan stoffige, oude mannen denkt, heeft het mis. De partij heeft gemiddeld de jongste gemeenteraadsleden van alle landelijke partijen. Daarnaast is SGP-Jongeren met zo'n 7300 leden ook nog eens de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland.
Gunstige fiscale regeling voor expats wordt verkort
Bron:NOS / politiek

(20-04-2018 17:18)


De fiscale regeling voor buitenlandse expats in Nederland wordt per 1 januari 2019 verkort van acht naar vijf jaar. De regeling houdt in dat werkgevers expats maximaal 30 procent van hun inkomen belastingvrij kunnen vergoeden. Dit is bedoeld als compensatie voor de extra kosten die zij hebben om in Nederland te komen wonen.
Koolmees en Schouten: ambtelijke stukken alleen aan 'zijtafel'
Bron:NOS / politiek

(20-04-2018 11:00)


De ministers Koolmees en Schouten erkennen dat er ambtelijke 'stukken' waren over het omstreden besluit om de dividendbelasting af te schaffen. Zij waren allebei betrokken bij de formatie: Koolmees als onderhandelaar voor D66 en Schouten voor de ChristenUnie.
Koning heeft geen aandelen Shell
Bron:NOS / politiek

(19-04-2018 21:15)


Koning Willem-Alexander heeft geen aandelen van bedrijven die het predicaat koninklijk voeren. Dat staat sinds vandaag op de website van het Koninklijk Huis. Het impliceert dat de koning ook geen aandelen heeft van de Koninklijke Shell, waarover al geruime tijd geruchten de ronde doen.
THUMB
ChristenUnie en D66 presenteren plan voor Palestijnse gebieden
Bron:NOS / politiek

(19-04-2018 05:02)


Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen werk gaan maken van een rechtstreekse verbinding tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Daarvoor hebben zij de hulp ingeroepen van de Israëlische ambassadeur en de vertegenwoordiger van de Palestijnse gebieden in Nederland.
Coalitie heeft nog veel vragen bij plan arbeidsgehandicapten
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 15:24)


D66 en de ChristenUnie gaan nog eens kritisch kijken naar het plan van staatssecretaris Van Ark om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. Vanmorgen was daar een hoorzitting over, waar ongeveer iedereen zei dat het "nog complexer" wordt.
THUMB
Tweede Kamer verdeeld over uitbreiding Lelystad
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 13:58)


Partijen in de Tweede Kamer zijn er niet van overtuigd dat Lelystad Airport binnenkort open kan. Ze reageren verdeeld over het oordeel van de Commissie MER dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan doorgaan met de plannen om in 2020 het nieuwe Lelystad Airport te openen.
Kamerleden willen opheldering over dataverkoop Kamer van Koophandel
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 12:52)


Regeringspartijen VVD en D66 zetten grote vraagtekens bij het beleid van de Kamer van Koophandel om informatie uit hun bedrijvenregister door te verkopen voor advertentiedoeleinden. De partijen vragen zich af of dat wel de bedoeling is. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat adverteerders inzage krijgen in bedrijfsgegevens bij de KvK.
CPB: niet meer arbeidsgehandicapten aan het werk door nieuw plan
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 22:00)


Een wetsvoorstel over een andere regeling om het loon van werknemers met een beperking te betalen, leidt er niet dat meer arbeidsgehandicapten aan het werk komen, zegt het Centraal Planbureau (CPB). Het voorstel van staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken moest het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.
THUMB
'Geloofwaardigheid van kabinet staat op het spel in kwestie dividendbelasting'
Bron:NOS / politiek

(23-04-2018 08:38)


De top van het kabinet en de coalitiepartijen buigen zich vandaag opnieuw over de oplaaiende discussie over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. In het wekelijkse coalitieoverleg zal vanochtend de verdedigingslinie worden besproken op de aanhoudende kritiek over het kabinetsplan.
SGP in honderd jaar van zijlijn naar zeggenschap
Bron:NOS / politiek

(21-04-2018 07:58)


Honderd jaar geleden, in Middelburg, ontmoette een groep orthodox-gereformeerde mannen elkaar. Ze voelden zich niet langer thuis bij bestaande christelijke partijen, vooral niet bij de Anti-Revolutionaire Partij (ARP), een van de voorlopers van het CDA.
THUMB
Rutte: onwenselijk als Turkse politici hier campagne komen voeren
Bron:NOS / politiek

(20-04-2018 16:45)


Premier Rutte vindt het onwenselijk als Turkse politici in Nederland campagne gaan voeren voor de vervroegde verkiezingen in juni. Hij denkt dat de campagnes van de kabinetsleden en leden van de AK-partij van president Erdogan kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde in Nederland, net als vorig jaar maart.
Ministerie: wel stukken over dividendbelasting, maar niet openbaar
Bron:NOS / politiek

(20-04-2018 07:05)


Tijdens de formatie zijn stukken opgesteld over de afschaffing van de dividendbelasting, maar die worden niet openbaar. Twee onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hadden een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur om de stukken te kunnen bestuderen.
Kabinet wil fraude en fouten in zorg terugdringen.
Bron:NOS / politiek

(19-04-2018 10:04)


Het kabinet wil minder 'onrechtmatigheden' bij declaraties in de zorg. Het kan om fraude gaan, waarbij mensen opzettelijk de regels verkeerd toepassen om daar financieel beter van te worden. Maar het komt ook geregeld voor dat mensen per ongeluk een fout maken, bijvoorbeeld doordat ze niet goed opletten of doordat regels onduidelijk zijn.
Snel experimenten met elektronisch stemmen, zeggen VVD en D66
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 21:51)


Regeringspartijen VVD en D66 willen dat er bij de herindelingsverkiezingen bij bepaalde gemeenten in november al wordt geëxperimenteerd met elektronisch stemmen en elektronisch tellen. De partijen reageren hiermee op de kritiek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) op de huidige verkiezingsmethoden.
PvdA: AOW-leeftijd minder snel omhoog
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 14:58)


De PvdA wil dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt. PvdA-leider Asscher zei in EenVandaag dat vanaf volgend jaar de leeftijd één maand per jaar omhoog moet in plaats van vier maanden. Dat zou betekenen dat de AOW-grens van 67 jaar niet al in 2021 ingaat, maar pas in 2030.
Ook gemeenten tegen plan arbeidsgehandicapten
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 13:33)


De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is tegen het plan om arbeidsgehandicapten met een baan deels uit de bijstand te betalen. De gemeenten denken dat hierdoor eerder minder dan meer mensen aan het werk komen. Staatssecretaris Van Ark wil het voor werkgevers gemakkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.
THUMB
Ouders en docenten mogen meepraten over aantal leerlingen per klas
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 11:45)


Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wil dat leraren en ouders in het basisonderwijs mogen meepraten over het aantal leerlingen per klas. In de Tweede Kamer zei hij dat hij de wet zo wil aanpassen dat deze groepen adviesrecht krijgen over het beleid van een school over de groepsgrootte.
THUMB
Belastingdienst kan plannen niet uitvoeren door aanhoudende ict-malaise
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 21:20)


Nog altijd zijn de ict-problemen bij de Belastingdienst niet opgelost. Vanwege deze problemen worden plannen om terugbetalingsregelingen voor bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag te vereenvoudigen, verder uitgesteld. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage over de Belastingdienst die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: