Politiek
Ouder >> 
Kabinet wil fraude en fouten in zorg terugdringen.
Bron:NOS / politiek

(19-04-2018 10:04)


Het kabinet wil minder 'onrechtmatigheden' bij declaraties in de zorg. Het kan om fraude gaan, waarbij mensen opzettelijk de regels verkeerd toepassen om daar financieel beter van te worden. Maar het komt ook geregeld voor dat mensen per ongeluk een fout maken, bijvoorbeeld doordat ze niet goed opletten of doordat regels onduidelijk zijn.
Snel experimenten met elektronisch stemmen, zeggen VVD en D66
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 21:51)


Regeringspartijen VVD en D66 willen dat er bij de herindelingsverkiezingen bij bepaalde gemeenten in november al wordt geëxperimenteerd met elektronisch stemmen en elektronisch tellen. De partijen reageren hiermee op de kritiek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) op de huidige verkiezingsmethoden.
PvdA: AOW-leeftijd minder snel omhoog
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 14:58)


De PvdA wil dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt. PvdA-leider Asscher zei in EenVandaag dat vanaf volgend jaar de leeftijd één maand per jaar omhoog moet in plaats van vier maanden. Dat zou betekenen dat de AOW-grens van 67 jaar niet al in 2021 ingaat, maar pas in 2030.
Ook gemeenten tegen plan arbeidsgehandicapten
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 13:33)


De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is tegen het plan om arbeidsgehandicapten met een baan deels uit de bijstand te betalen. De gemeenten denken dat hierdoor eerder minder dan meer mensen aan het werk komen. Staatssecretaris Van Ark wil het voor werkgevers gemakkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.
THUMB
Ouders en docenten mogen meepraten over aantal leerlingen per klas
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 11:45)


Minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs wil dat leraren en ouders in het basisonderwijs mogen meepraten over het aantal leerlingen per klas. In de Tweede Kamer zei hij dat hij de wet zo wil aanpassen dat deze groepen adviesrecht krijgen over het beleid van een school over de groepsgrootte.
THUMB
Belastingdienst kan plannen niet uitvoeren door aanhoudende ict-malaise
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 21:20)


Nog altijd zijn de ict-problemen bij de Belastingdienst niet opgelost. Vanwege deze problemen worden plannen om terugbetalingsregelingen voor bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag te vereenvoudigen, verder uitgesteld. Dat blijkt uit de halfjaarrapportage over de Belastingdienst die vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.
39 boetes voor varkenshouders die hun dieren slecht behandelen
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 18:17)


Te weinig ruimte, geen drinkwater, geen stro, zieke of vastgebonden varkens: het zijn misstanden die inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) afgelopen jaar opnieuw hebben aangetroffen bij hun controles op dierenwelzijn. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de inspecteurs afgelopen jaar 350 inspecties hebben uitgevoerd.
THUMB
Kamer steunt kabinet in begrip voor vergeldingsactie Syrië
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 15:04)


Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer vindt het goed dat het Nederlandse kabinet begrip heeft getoond voor de vergeldingsactie op Syrië. Alleen de SP en de Partij voor de Dieren hebben geen goed woord over voor de bombardementen. SP-Kamerlid Karabulut vroeg minister Blok in het Vragenuur waarom het kabinet de actie van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk niet heeft afgekeurd.
THUMB
Fracties 50Plus willen af van partijvoorzitter Zoetelief
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 12:18)


De voltallige fracties van 50Plus in zowel de Eerste als de Tweede Kamer willen een andere partijvoorzitter. In een verklaring zeggen de Tweede Kamerleden en senatoren dat ze de huidige voorzitter Jan Zoetelief niet steunen in zijn kandidatuur. Zij geven de voorkeur aan de andere kandidaat, de voormalige VVD'er Geert Dales, die burgemeester van Leeuwarden en wethouder in Amsterdam is geweest.
'Wij vrezen voor ons leven na uitspraken Marco Kroon'
Bron:NOS / politiek

(15-04-2018 19:01)


Twee oud-medewerkers van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) vrezen voor hun leven. Aanleiding zijn de media-optredens waarmee oud-commando Marco Kroon eerder dit jaar uit de school klapte over een geheime operatie in Afghanistan. Ze bereiden een rechtszaak voor tegen het ministerie van Defensie.
THUMB
ChristenUnie en D66 presenteren plan voor Palestijnse gebieden
Bron:NOS / politiek

(19-04-2018 05:02)


Regeringspartijen D66 en ChristenUnie willen werk gaan maken van een rechtstreekse verbinding tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Daarvoor hebben zij de hulp ingeroepen van de Israëlische ambassadeur en de vertegenwoordiger van de Palestijnse gebieden in Nederland.
Coalitie heeft nog veel vragen bij plan arbeidsgehandicapten
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 15:24)


D66 en de ChristenUnie gaan nog eens kritisch kijken naar het plan van staatssecretaris Van Ark om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. Vanmorgen was daar een hoorzitting over, waar ongeveer iedereen zei dat het "nog complexer" wordt.
THUMB
Tweede Kamer verdeeld over uitbreiding Lelystad
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 13:58)


Partijen in de Tweede Kamer zijn er niet van overtuigd dat Lelystad Airport binnenkort open kan. Ze reageren verdeeld over het oordeel van de Commissie MER dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan doorgaan met de plannen om in 2020 het nieuwe Lelystad Airport te openen.
Kamerleden willen opheldering over dataverkoop Kamer van Koophandel
Bron:NOS / politiek

(18-04-2018 12:52)


Regeringspartijen VVD en D66 zetten grote vraagtekens bij het beleid van de Kamer van Koophandel om informatie uit hun bedrijvenregister door te verkopen voor advertentiedoeleinden. De partijen vragen zich af of dat wel de bedoeling is. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat adverteerders inzage krijgen in bedrijfsgegevens bij de KvK.
CPB: niet meer arbeidsgehandicapten aan het werk door nieuw plan
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 22:00)


Een wetsvoorstel over een andere regeling om het loon van werknemers met een beperking te betalen, leidt er niet dat meer arbeidsgehandicapten aan het werk komen, zegt het Centraal Planbureau (CPB). Het voorstel van staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken moest het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen met een beperking in dienst te nemen, die niet 100 procent arbeidsproductief zijn.
THUMB
Nederland wil een miljoen euro terug van Malinese ontwikkelingsorganisatie
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 20:33)


Nederland dient in Mali een aanklacht in tegen de directeur van een ontwikkelingsorganisatie voor de verduistering van bijna een miljoen euro. Ook eist Nederland het geld terug. In een brief aan de Tweede Kamer maakt de minister de naam van de ontwikkelingsorganisatie niet bekend, omdat er een rechtszaak wordt voorbereid.
THUMB
UWV spoort in vier jaar voor ruim 300 miljoen aan uitkeringsfraude op
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 15:19)


De uitkeringsinstantie UWV heeft de afgelopen vier jaar voor 310 miljoen euro aan fraude opgespoord. Het gaat om onterecht betaalde uitkeringen. Daarnaast heeft het UWV 110 miljoen euro aan boetes uitgedeeld omdat mensen niet de juiste informatie hadden verstrekt.
Ambtenaren hebben dubbele pet op als het om Schiphol gaat
Bron:NOS / politiek

(17-04-2018 15:03)


Het ministerie van Infrastructuur lijkt op een slager die zijn eigen vlees keurt bij het opstellen én het beoordelen van het milieueffectrapport (MER) van Schiphol. Dat zeggen juristen na lezing van e-mails waaruit blijkt dat medewerkers van Schiphol en ambtenaren van het ministerie nauw samenwerken bij het opstellen van het milieurapport.
Minister wil verbetering: 'Belang kind staat niet altijd voorop in jeugdzorg'
Bron:NOS / politiek

(16-04-2018 11:06)


De jeugdzorg moet beter, vindt minister De Jonge, en alle ouders en kinderen moeten dat gaan merken. Daarom presenteert hij een actieplan Jeugdzorg dat is opgesteld met GGZ Nederland en allerlei betrokken partijen. "Het belang van het kind staat nu nog te vaak niet voorop", stelt de minister.
Blok bekritiseert Russische 'mist en desinformatie' over Skripal
Bron:NOS / politiek

(15-04-2018 10:48)


Minister Blok noemt de berichten die Rusland verspreidt over het OPCW-onderzoek in de zaak-Skripal een nieuwe vorm van desinformatie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zei gisteren dat onderzoek van de OPCW in een laboratorium Zwitserland erop wijst dat het zenuwgas waarmee Sergej Skripal werd aangevallen niet van Russische makelij is, maar ontwikkeld is door de Amerikanen en Britten.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: