Nederlaag voor Sophie in 't Veld: geen fractievoorzitter in Brussel
Bron:NOS / politiek

(19-06-2019 10:29)


De nieuwe liberale Europese partij Renew Europe heeft de Roemeense oud-premier Ciolos gekozen als fractievoorzitter. De 'Roemeense Macron', zoals hij in Brussel wordt genoemd, versloeg de Nederlandse D66-leider Sophie in 't Veld. VVD'er Malik Azmani is gekozen tot vicefractievoorzitter.
THUMB
Minister wil 75-plusser een jaar laten doorrijden zonder keuring
Bron:NOS / politiek

(18-06-2019 20:37)


Automobilisten die ouder zijn dan 75 jaar kunnen hoogstwaarschijnlijk nog een jaar doorrijden zonder keuring en verlenging van hun rijbewijs. De doorlooptijden bij het CBR zijn nog steeds zo lang dat minister Van Nieuwenhuizen de rijbewijzen van de groep 75-plussers met maximaal een jaar wil verlengen.
Energierekening: hoe het ministerie achter de feiten bleef aanlopen
Bron:NOS / politiek

(18-06-2019 15:07)


De ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hadden bij de discussie over de energierekening geen oog voor daadwerkelijke ontwikkelingen, maar keken alleen naar hun eigen ambtelijke werkelijkheid. Dit valt op te maken uit stukken die door Nieuwsuur zijn opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.
Geen extra maatregelen voor schepen Golf van Oman
Bron:NOS / politiek

(17-06-2019 13:41)


Schepen die uit ons land komen en naar het gebied van de Golf van Oman varen, hoeven vooralsnog geen extra maatregelen te nemen. Het veiligheidsniveau blijft- ook na de aanslagen op tankers eind vorige week -vooralsnog gelijk. Dat blijkt na overleg tussen de reders, Defensie en Buitenlandse Zaken.
THUMB
Opluchting en blijdschap, maar ook kritiek na steun bonden voor pensioenakkoord
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 15:22)


Politici en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties reageren overwegend positief op het besluit van leden van vakbonden FNV en CNV om in te stemmen met het pensioenakkoord. Premier Rutte noemt het goed en belangrijk nieuws voor Nederland als het akkoord doorgaat.
Een spannende dag voor onze pensioenen, dit gaat er gebeuren
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 06:02)


Negen jaar geruzie en gedoe over een nieuw pensioenstelsel komt vandaag tot een voorlopig hoogtepunt in een Van der Valk hotel in Apeldoorn. Het FNV-ledenparlement komt daar bijeen om zich uit te spreken over het pensioenakkoord. Een cruciaal oordeel, want formeel hebben de parlementsleden het laatste woord bij de FNV.
CNV stemt in met pensioenakkoord na 'ja' van leden
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 02:03)


Het CNV schaart zich definitief achter het pensioenakkoord. Het algemeen bestuur volgt daarmee de uitslag van de ledenraadpleging. 79 procent van de CNV-leden stemt in met het akkoord dat moet leiden tot een nieuw pensioenstelsel. Van de ruim 260.000 leden hebben er zo'n 40.
Voor 20.00 uur geen tv-reclame meer, meer samenwerking Publieke Omroep
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 14:29)


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt voor een groot deel reclamevrij, de programmering moet meer naar online verschuiven en er moet meer samenwerking tussen lokale, regionale en landelijke omroepen komen. Dat staat in de plannen van minister Slob over de toekomst van radio en televisie.
THUMB
Curaçao krijgt nog enig respijt om begroting op orde te krijgen
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 11:22)


De Rijksministerraad heeft nog geen knopen doorgehakt over Curaçao. Het zag ernaar uit dat het land een 'aanwijzing' zou krijgen om het financieel beheer en de begroting op orde te brengen. Maar staatssecretaris Knops zegt dat de Rijksministerraad er over drie weken over verder zal praten.
VVD komt met helpdesk tegen integriteitsproblemen
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 07:51)


De VVD heeft een telefonische helpdesk opgericht voor partijleden die willen overleggen over gevoelige ethische kwesties. Partijvoorzitter Christianne van der Wal wil dat het aantal problemen rond integriteit van VVD'ers afneemt en de lijn is bedoeld "om elkaar scherp te houden", zegt ze in een interview met NRC.
Koopkracht consumenten stijgt minder dan verwacht
Bron:NOS / politiek

(19-06-2019 07:10)


De prijzen stijgen harder dan gedacht en de lonen lopen minder hard op. Het leidt er volgens het Centraal Planbureau toe dat de koopkracht van Nederlanders minder stijgt dan op Prinsjesdag werd verwacht. In september beloofde het kabinet dat vrijwel alle Nederlanders dit jaar gingen meeprofiteren van de economische groei.
Doorrekening CO2-heffing pakt gunstig uit voor kabinet
Bron:NOS / politiek

(18-06-2019 18:50)


Boetes voor bedrijven die niet genoeg verduurzamen, een hogere energiebelasting voor de industrie en subsidies voor bedrijven die CO2-besparende maatregelen nemen. Het is een greep uit de 600 klimaatmaatregelen die maatschappelijke organisaties eind december aan het kabinet presenteerden in een ontwerp-klimaatakkoord.
THUMB
Rutte: nu geen datum voor loonsverhoging bedrijven
Bron:NOS / politiek

(18-06-2019 14:16)


Premier Rutte is niet van plan zijn oproep aan bedrijven om de salarissen te verhogen aan een datum te verbinden. In het vragenuur in de Tweede Kamer werd hij aangesproken op zijn uitspraken van zaterdag op een VVD-bijeenkomst. Rutte zei daar dat de verlaging van de vennootschapsbelasting mogelijk niet wordt doorgezet als grote bedrijven de lonen van hun personeel niet fors verhogen.
Rutte dreigt grote ondernemingen: ze moeten de salarissen verhogen
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 16:15)


VVD-leider Rutte dreigt lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven niet door te laten gaan als grote bedrijven de salarissen van het personeel niet fors verhogen. Op een partijbijeenkomst in Aalsmeer zei hij dat de winsten van grote ondernemingen tegen de plinten op klotsen.
FNV en CNV stemmen met ruime meerderheid in met pensioenakkoord
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 13:26)


De vakbonden FNV en CNV stemmen in met het pensioenakkoord, dat gesloten is met de werkgevers en het kabinet. Een zeer ruime meerderheid van de leden van beide bonden stemde voor, waarna het ledenparlement van de FNV en het bestuur van het CNV ook hun goedkeuring gaven.
THUMB
PvdA dreigt in Eerste Kamer tegen onderwijsbegroting te stemmen
Bron:NOS / politiek

(15-06-2019 03:27)


De PvdA dreigt later dit jaar tegen de onderwijsbegroting in de Eerste Kamer te stemmen. PvdA-leider Asscher wil dat het kabinet de salarissen van leraren in het basisonderwijs verhoogt tot het niveau van hun collega's in het voortgezet onderwijs en daarvoor de portemonnee trekt.
THUMB
Van Nieuwenhuizen: crisisteam voor oplossingen stikstofbeleid
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 15:02)


Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur noemt de uitspraak van de Raad van State over de Nederlandse stikstofaanpak heel ingrijpend. "Zo'n beetje ieder bouwproject wordt erdoor geraakt." Ze zegt dat er een "crisisstaf" op is gezet onder leiding van minister Schouten van Landbouw.
Koolmees gaat een dagje met een vuilnisman meelopen
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 11:25)


Minister Koolmees gaat een dagje meelopen met vuilnisman Carlos Pinto, die wil laten zien dat zijn baan te zwaar is om tot 67 jaar en drie maanden door te werken. Volgens het concept-pensioenakkoord is dat de leeftijd waarop hij AOW krijgt. Dat is eerder dan onder de huidige regels, maar Pinto vindt dat hij nog "veel te lang" moet werken.
THUMB
VVD denkt na over vorm van rekeningrijden
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 08:58)


De VVD sluit een vorm van rekeningrijden in de toekomst niet uit. In de podcast Betrouwbare Bronnen zegt Tweede Kamerfractievoorzitter Dijkhoff dat het denken niet stilstaat. "Als straks heel veel mensen elektrisch rijden, moet je een manier hebben waarop die straks ook netjes een fair share meebetalen", voegt hij eraan toe.
Ollongren wil permanente adviescommissie over beloning politici
Bron:NOS / politiek

(14-06-2019 07:44)


Het kabinet wil dat een extern adviescollege gaat adviseren over de salarissen van politici. Minister Ollongren verwacht van dat college een "onafhankelijk en gedepolitiseerd oordeel" over beloningskwesties. Ze heeft een wetsvoorstel gemaakt, waarop burgers en instanties nu commentaar kunnen leveren.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: