THUMB
Pechtold: laat Rutte Britten vertellen dat ze in de EU moeten blijven
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 19:02)


D66-leider Pechtold wil dat premier Rutte er bij de Britse regering op aan gaat dringen om alsnog bij de EU te blijven. Dat zei hij bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Rutte zou moeten pleiten voor een "exit van de Brexit". Volgens Pechtold is het niet alleen funest voor de Britten zelf dat ze de Europese Unie verlaten, maar is het ook "een levensgroot risico" voor de Nederlandse economie en de bedrijven.
THUMB
Klaver: 'De echte probleemwijk is de Zuidas'
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 14:45)


GroenLinks vindt dat de echte probleemwijk in Nederland de Zuidas is. Bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei partijleider Klaver dat er een crisis is in de publieke sector. Hij vindt dat banken zich arrogant opstellen tegenover de samenleving.
THUMB
Algemene Politieke Beschouwingen in het teken van dividendbelasting
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 04:11)


Den Haag staat vandaag en vrijdag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractieleiders in de Tweede Kamer discussiëren met premier Rutte over de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid. Bij het debat zijn alle ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamerleden aanwezig.
Prinsjesdag 2018: een positieve boodschap, maar wel met een paar grote maren
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 19:58)


De boodschap van het kabinet op Prinsjesdag was helder: Nederlanders moeten het meer in hun portemonnee gaan merken dat het goed gaat met Nederland. De koopkracht stijgt en de werkloosheid daalt. Tegelijk wil de regering het land nog beter maken en voorbereiden op toekomstige schokken.
THUMB
Sociale partners: op de goede weg maar we zijn er nog niet
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 17:21)


Vakbonden hadden meer verwacht van de Miljoenennota, is hun eerste reactie op de cijfers die minister Hoekstra vanmiddag bekendmaakte in de Tweede Kamer. Ze zijn blij met de sterke economische groei, maar vinden ook dat er voor de werknemers nog veel moet gebeuren, bijvoorbeeld op het gebied van lonen en de krapte op de arbeidsmarkt.
De koopkrachtcijfers: lage inkomens krijgen er minder bij dan hoge
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 14:51)


De lagere inkomens gaan er volgend jaar minder in koopkracht op vooruit dan de midden- en hogere inkomens, blijkt uit de Prinsjesdag-ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). De groep met huishoudens die maximaal 23.700 bruto verdienen, krijgen er in doorsnee 1 procent koopkracht bij.
Rutte's drie steunpilaren willen vaart maken en vertrouwen terugwinnen
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 14:02)


Voor het kabinet-Rutte III is dit het jaar dat veel ministers hun ambities en plannen in beleid willen gieten, nog vóór de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019. Want "meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat." Ook moeten ze ervaren "dat de politiek er voor iedereen is", zei koning Willem-Alexander vandaag in de Troonrede.
Koning in Troonrede: meer mensen moeten merken dat het goed gaat
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 12:30)


Nederland is een sterk land, maar "meer mensen moeten concreet merken dat het goed gaat thuis, op het werk en in de wijk." Ook moeten ze ervaren "dat de politiek er voor iedereen is". Dat zei koning Willem-Alexander zojuist in de Ridderzaal. De koning las voor de zesde keer de Troonrede voor, de eerste van het kabinet-Rutte III.
THUMB
Den Haag in teken Prinsjesdag: veel nog open, deze cijfers weten we al
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 05:45)


'De fundamenten onder onze welvaart zijn sterk, maar ze zijn geen garantie voor toekomstige economische voorspoed', is de boodschap die minister Hoekstra van Financiën vandaag mee zal geven bij de presentatie van de eerste Miljoenennota van het derde kabinet-Rutte.
THUMB
Prinsjesdag: waar gaat het morgen over en waarover juist niet?
Bron:NOS / politiek

(17-09-2018 17:37)


Voor premier Rutte is het inmiddels gesneden koek, maar een deel van de leden van zijn derde kabinet maakt morgen zijn debuut in de Ridderzaal. Het is de derde dinsdag van september, Prinsjesdag, de eerste van het kabinet-Rutte III. In de Troonrede en de Miljoenennota presenteert het kabinet morgen zijn plannen voor volgend jaar, samen met de verwachte kosten en opbrengsten.
THUMB
Pittige uitspraken en felle debatten in Den Haag
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 18:27)


Er wordt heel wat af gediscussieerd in de Tweede Kamer in den Haag. Dat is de dag na Prinsjesdag altijd zo; politici van alle politieke partijen discussiëren tijdens de 'Algemene Beschouwingen' over de nieuwe plannen van de regering. Die zijn gisteren bekendgemaakt.
THUMB
Wilders: Kuzu is het vergif van deze samenleving
Bron:NOS / politiek

(19-09-2018 09:58)


PVV-leider Wilders is de Algemene Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar Denk. Volgens Wilders moet Denk-leider Kuzu 'oprotten'. In de Tweede Kamer ging Wilders in op recente uitspraken van Kuzu. Die zei onlangs dat autochtone Nederlanders die het niet bevalt dat verschillende mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenleven maar moeten oprotten.
THUMB
Kabinet treft bv's om gat in begroting te dichten
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 21:15)


Het kabinet heeft om een sluitende begroting te krijgen, op het laatste moment een fiscale maatregel genomen die eenmalig 1,8 miljard euro moet opleveren. Door die maatregel moeten directeuren-grootaandeelhouders met een schuld bij hun eigen bv, over bedragen boven de 500.
THUMB
Stel: het budget van de overheid is 1000 euro, hoe verdelen ze dat geld?
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 18:45)


De Glazen Koets staat weer in de Koninklijke Stallen, de Ridderzaal is leeggestroomd en minister Hoekstra van Financiën heeft het koffertje met de Miljoenennota aan de Tweede Kamer aangeboden. Prinsjesdag zit er weer op. In die Miljoenennota vliegen de miljoenen en miljarden je om de oren.
Raad van State: onderbouw afschaffen dividendbelasting beter
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 15:09)


De Raad van State wil dat de regering "een zo compleet mogelijk beeld" schetst van de afwegingen.
THUMB
Hoekstra tevreden over begroting, maar maant tot voorzichtigheid
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 14:18)


"Onze welvaart is geen garantie voor de voorspoed van morgen." Dat zei minister Hoekstra bij de presentatie van de Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Volgens hem is daarom de opdracht van het kabinet om te investeren in de samenleving, en tegelijk te zorgen voor een betere koopkracht voor de burger.
Kamer over regeringsplannen: van 'gemiste kans' tot 'mensen merken het'
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 13:54)


Zoals altijd zijn de regeringspartijen een stuk beter te spreken over de plannen van het kabinet dan oppositiepartijen. Zo vindt PVV-leider Wilders het "ongelooflijk dat de mensen worden afgescheept met misschien een eurootje per dag". Volgens hem moet het kabinet veel meer doen voor de koopkracht.
THUMB
Prinsjesdag 2018: het kabinet heeft geld te verdelen, maar ziet ook risico's
Bron:NOS / politiek

(18-09-2018 10:46)


Prinsjesdag is een dag van traditie. Met de rijtoer van de Glazen Koets en de Troonrede, gevolgd door de presentatie van de begroting in de Tweede Kamer. In onze uitzending gaan we op zoek naar de effecten voor de landbouw, de woningmarkt en de zorg. Vooral dat laatste thema blijft een van de belangrijkste voor Nederlanders, zo blijkt uit een onderzoek van de NOS.
VVD-fractieleider Dijkhoff valt RK-Kerk aan en schrijft zich uit
Bron:NOS / politiek

(17-09-2018 20:06)


VVD-fractievoorzitter Dijkhoff schrijft in een felle open brief aan kardinaal Eijk dat hij de Rooms-Katholieke Kerk gaat verlaten. "Ik kies voor de liefde en de mensen in plaats van de beperkingen en de kerk." De brief is een reactie op een interview dat Eijk afgelopen weekend gaf, waarin hij Dijkhoff expliciet noemde en hem het sluiten van de kerken verweet.
THUMB
Rutte bereid om voor extreme noodsituaties 'designated survivor' aan te wijzen
Bron:NOS / politiek

(17-09-2018 14:25)


Premier Rutte is bereid op Prinsjesdag een minister op een geheime locatie schuil te houden voor het geval alle Haagse politici en het staatshoofd gezamenlijk iets overkomt. Hij reageert op het voorstel van D66-Kamerlid Sneller om in navolging van de Verenigde Staten een zogenoemde designated survivor aan te wijzen.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: