THUMB
Minister Schouten: strijd over fosfaatrechten melkveehouders verhardt
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 22:02)


De strijdt over de fosfaatrechten voor melkveehouders verhardt, zegt minister Schouten van Landbouw. In een debat met de Tweede Kamer vertelde zij dat er persoonlijke beschuldigingen binnenkomen bij haar en haar ambtenaren. Bij het Kamerdebat waren tientallen boeren en boerinnen aanwezig.
THUMB
Nog meer vuurwerkstandaards hebben test goed doorstaan
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 15:02)


Voor Oud en Nieuw zijn er genoeg veilige lanceerstandaarden voor vuurwerk. Staatssecretaris Van Veldhoven meldt dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) afgelopen week twintig standaarden heeft getest, waarvan er achttien veilig zijn. In november bleek dat er nog geen veilige standaarden waren gevonden.
Kabinet gaat digibeten helpen
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 12:50)


Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met digitale apparaten. Zo'n 1,2 miljoen Nederlanders hebben nog nooit op internet gezeten. Het kabinet wil voorkomen dat deze mensen worden buitengesloten. Daarom komt het met plannen om hen te leren omgaan met digitale diensten en om online informatie van de overheid voor iedereen toegankelijk te maken.
Vier Nederlandse islamitische organisaties vragen geld aan Koeweit
Bron:NOS / politiek

(12-12-2018 20:42)


Vier Nederlandse islamitische organisaties hebben financiële steun gevraagd van Koeweit. Dat heeft minister Blok bekendgemaakt. Koeweit heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd of Nederland bezwaren heeft tegen deze financiering. De vier organisaties zijn Stichting Sociaal Cultureel Centrum Nederland in Den Haag, Stichting Tawhied in Roermond, en Stichting SPARK en Dar al Houda in Amsterdam.
THUMB
ING-topman Hamers: fouten hadden nooit mogen gebeuren
Bron:NOS / politiek

(12-12-2018 14:03)


ING-topman Hamers vindt het "heel erg" wat er dit jaar mis is gegaan bij zijn bank. Hij doelde daarmee op de eerst voorgestelde en later teruggedraaide salarisverhoging van hemzelf, en op de enorme witwasaffaire waarvoor ING een schikking van 775 miljoen euro heeft getroffen met het Openbaar Ministerie.
PvdA: bijzondere scholen mogen leerlingen niet meer weigeren
Bron:NOS / politiek

(12-12-2018 05:25)


PvdA-leider Asscher wil dat bijzondere scholen in het vervolg niet meer leerlingen mogen weigeren. Hij komt met een initiatiefwet om de vrijheid van onderwijs, verankerd in de grondwet, aan te passen. Als het aan Asscher ligt, krijgen leerlingen een leerrecht en scholen een acceptatieplicht.
THUMB
PVV-Kamerlid Gerbrands verlaat Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(11-12-2018 22:20)


PVV-Kamerlid Gerbrands verlaat de Tweede Kamer. De reden van haar vertrek is nog niet bekend. Het is ook nog onduidelijk of Gerbrands later nog terug zal keren als Kamerlid, maar ze zou wel in de Haagse gemeenteraad blijven. Morgen zal de voorzitter van de Tweede Kamer een afscheidsbrief voorlezen van Gerbrands.
THUMB
Tweede Kamer wil helmplicht voor snorfietsers
Bron:NOS / politiek

(11-12-2018 17:18)


De Tweede Kamer wil een helmplicht voor snorfietsers. Een meerderheid is het eens met het pleidooi van 130 artsen dat een helm voor deze groep de verkeersveiligheid vergroot en vindt een draagplicht wenselijk. Bestuurders van snorfietsen, met een blauw kenteken, mogen nu zonder helm op het fietspad rijden.
THUMB
Marianne Thieme (PvdD) keert waarschijnlijk in februari terug in Kamer
Bron:NOS / politiek

(09-12-2018 17:42)


Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren herstelt goed van haar ziekte en keert waarschijnlijk in februari terug in de Tweede Kamer. Dat heeft Kamerlid Esther Ouwehand, vervangend fractievoorzitter, bekendgemaakt op het partijcongres in Bussum.
Hoekstra wil dat er genoeg winkels blijven die cash accepteren
Bron:NOS / politiek

(07-12-2018 17:46)


Minister Hoekstra van Financiën wil dat er voldoende mogelijkheden blijven om met contant geld af te rekenen. Hij wil zo nodig ingrijpen om te voorkomen dat mensen die moeite hebben met pinbetalingen aan de zijkant komen te staan. Met name ouderen maken zich zorgen over het toenemende aantal winkels en instellingen waar zij alleen nog met een pinpas terecht kunnen.
Meldingen van nazi-uitingen bij Defensie onderzocht
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 15:29)


Het ministerie van Defensie laat onderzoek doen naar misstanden bij de krijgsmacht. Staatssecretaris Visser schrijft aan de Kamer dat er meldingen zijn gedaan over ontoelaatbaar gedrag bij opleidingsinstituten en bij nog een ander defensieonderdeel. Volgens Visser heeft de commandant van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), waaronder de KMA en het KIM vallen, signalen gekregen dat binnen een kleine groep kwetsend en beledigend beeldmateriaal wordt gedeeld.
THUMB
Commissie-Remkes: beter luisteren naar lageropgeleiden
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 13:51)


Ons parlementair stelsel is niet meer van deze tijd. De staatscommissie die er onderzoek naar deed, concludeert dat een groot deel van de Nederlandse bevolking zich niet meer vertegenwoordigd voelt in de Tweede Kamer. Het gaat daarbij vooral om lageropgeleiden en het is "buitengewoon urgent" om daar iets aan te doen, bijvoorbeeld door de invoering van een bindend referendum.
THUMB
Kabinet komt met campagne tegen nepnieuws in verkiezingstijd
Bron:NOS / politiek

(13-12-2018 09:01)


In de aanloop naar de verkiezingen start het kabinet in februari een campagne tegen nepnieuws. Die moet mensen helpen desinformatie te herkennen, zegt minister Ollogren. De campagne duurt zo'n vier maanden, tot en met de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei.
THUMB
Gerbrands voelde zich alleen en niet gesteund in PVV-fractie
Bron:NOS / politiek

(12-12-2018 14:24)


PVV-Kamerlid Karen Gerbrands stapt op omdat ze zich niet meer thuis voelt in haar fractie. Dat blijkt uit haar afscheidsbrief, die Kamervoorzitter Arib heeft voorgelezen in de Tweede Kamer. Ze was zelf niet aanwezig. Gisteren was al bekend geworden dat ze stopt.
THUMB
Van Nieuwenhuizen wil extra bergers en verkeersinfo in strijd tegen files
Bron:NOS / politiek

(12-12-2018 13:10)


Minister Van Nieuwenhuizen wil in de strijd tegen de files ook enkele technische maatregelen inzetten. Zo moeten verkeerscentrales beter gebruik gaan maken van actuele verkeersinformatie van automobilisten. Op die manier kunnen diensten bijvoorbeeld bij een ongeluk of een beginnende file sneller in actie komen.
D66 wil CO2-heffing voor energie- en industriesector
Bron:NOS / politiek

(11-12-2018 22:47)


D66-leider Jetten wil een nationale CO2-heffing voor de energie- en industriesector. In een interview met Trouw zegt hij: "Het gaat internationaal niet hard genoeg. Wil je de komende tien jaar resultaten boeken, dan zijn nationale CO2-beprijzingen onontkoombaar.
THUMB
Kamer tegen voorlichting ongewenst zwangeren door anti-abortusclub
Bron:NOS / politiek

(11-12-2018 21:30)


De Tweede Kamer is tegen subsidie voor voorlichting aan ongewenst zwangeren door organisaties die verbonden zijn aan anti-abortusclubs. Regeringspartijen D66 en VVD keren zich tegen het voornemen van staatssecretaris Blokhuis dat ook deze organisaties subsidie kunnen krijgen voor de zogenoemde keuzehulp-gesprekken.
THUMB
Premier Rutte kan na fietsongelukje even geen handen schudden
Bron:NOS / politiek

(11-12-2018 12:47)


Premier Rutte heeft last van zijn rechterarm. Hij heeft vorige week "een onhandige move met de fiets gemaakt". Daardoor kan hij minder goed handen schudden, vertelde hij na het bezoek van zijn Britse ambtgenoot May vanmorgen. Rutte schudde May op het oog hartelijk de hand toen ze aankwam bij het Catshuis, maar dat doet pijn.
THUMB
Rutte: we hebben allemaal een geel hesje aan, tot op zekere hoogte
Bron:NOS / politiek

(07-12-2018 18:47)


De mensen van de beweging van de 'gele hesjes' geven een serieus signaal af, zegt premier Rutte in het programma Gesprek met de minister-president. Hij begrijpt dat zij zich zorgen maken over migratie en vluchtelingen, over de gevolgen van klimaatmaatregelen en over hun inkomen.
THUMB
Armin van Buuren en AC/DC favoriet bij Kamerleden
Bron:NOS / politiek

(07-12-2018 10:13)


This is what it feels like van Armin van Buuren is de muziekfavoriet van Tweede Kamerleden. Het nummer staat op de eerste plaats van een hitlijst, die is samengesteld door de Kamerleden Zohair El Yassini (VVD) en Maurits von Martels (CDA). De twee hadden al hun collega's om een top-5 gevraagd.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: