Rutte en Hoekstra botsen over bezuinigen na corona
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 20:45)


VVD-leider Rutte en CDA-leider Hoekstra hebben onenigheid gekregen over de rijkskas als corona voorbij is. Rutte vindt dat Hoekstra te veel dure verkiezingsbeloftes doet. Hoekstra op zijn beurt vindt het verkeerd dat de VVD in zijn verkiezingspamflet zegt dat de partij in de komende jaren niet bezuinigt.
THUMB
Kandidaat-Kamerlid VVD helpt bij geboorte zoon langs de weg
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 16:23)


VVD-kandidaat-Kamerlid Eelco Heinen is voor de tweede keer vader geworden van een zoon. Dat zou waarschijnlijk normaal geen nieuwsbericht hebben opgeleverd, maar de bevalling gebeurde onder bijzondere omstandigheden: in de auto langs de kant van de weg.
THUMB
Hoe Azarkan niet in Nieuwsuur verscheen
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 12:24)


Deze week startten we in Nieuwsuur met onze serie gesprekken met lijsttrekkers van de 13 partijen die nu in de Tweede Kamer zitten. De eerste partij die we onder de loep wilden nemen, was Denk, met als gast lijsttrekker Farid Azarkan. Op de dag van uitzending, afgelopen woensdag, bleek hij niet te kunnen komen: hij was oververmoeid en kon de Nieuwsuur-studio niet bezoeken.
Kabinet roept op om terrassen niet te openen
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 11:37)


Minister Van 't Wout roept ondernemers in de horeca op om dinsdag niet de terrassen te openen. Ook mensen die in het park een feestje willen houden, vraagt hij dringend om zich nog eens "achter de oren te krabben". "Doe het niet," zegt de demissionair minister van Economische Zaken, "want het is gewoon levensgevaarlijk, dat soort bijeenkomsten".
THUMB
Andere advertentie dan je buurman: de online campagnes van politieke partijen
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 06:00)


Een kattenplaatje dat alleen jongeren te zien krijgen, een boodschap over hogere pensioenen die alleen 55-plussers bereikt en kandidaat-Kamerleden die in hun eigen provincie een andere boodschap verspreiden dan daarbuiten. Politieke partijen maken in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart gebruik van targeting van advertenties: het nauwkeurig richten op bepaalde doelgroepen.
THUMB
Koning en premier moeten wegblijven bij WK in Qatar, vindt Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 21:21)


Koning Willem-Alexander en de komende premier moet wegblijven bij het wereldkampioenschap voetbal in Quatar, volgend jaar. De Tweede Kamer wil deze boycot omdat de Golfstaat zich schuldig maakt aan ernstige uitbuiting. Er zijn al meer dan 6000 arbeiders omgekomen bij de bouw van stadions en andere werkzaamheden voor de WK.
Kamermeerderheid wil af van bedenktijd abortus
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 21:02)


De bedenktijd van vijf dagen voor vrouwen die voor een abortus kiezen, is wat een ruime Kamermeerderheid betreft van de baan. Het voorstel van GroenLinks en PvdA om de verplichte bedenktijd te schrappen is met 119 van de 150 stemmen aangenomen. Ook VVD, PVV, SP, D66, Partij voor de Dieren, 50Plus, Forum voor Democratie, Krol en Van Kooten stemden voor.
THUMB
NOS-slotdebat: wie neemt het op tegen wie?
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 16:16)


Vanwege de Tweede Kamerverkiezingen zijn er diverse speciale uitzendingen bij de NOS. Nu is ook duidelijk welke lijsttrekkers op dinsdag 16 maart meedoen aan het slotdebat op tv. Die avond zijn in het programma NOS Nederland Kiest: Het Debat een-op-eendiscussies tussen de lijsttrekkers van de acht grootste partijen.
THUMB
Kamercommissie: mensen in de knel door missers bij uitvoering wetten en regels
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 10:08)


De Tweede Kamer, ministeries en uitvoeringsorganisaties verliezen bij het uitvoeren van beleid te vaak de menselijke maat uit het oog. Dat is een van de conclusies van een Tweede Kamercommissie die de afgelopen tijd onderzoek heeft gedaan naar het functioneren van organisaties als uitkeringsinstantie UWV, rijbewijsinstituut CBR en de Belastingdienst.
THUMB
Coronadebat in verkiezingstijd: campagne voeren in de Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(24-02-2021 20:18)


Met nog drie weken te gaan tot de verkiezingen staan de debatten over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus steeds meer in het teken van de verkiezingscampagne. In het coronadebat van vandaag begonnen de partijen er zelf over. Oppositiepartijen als SP, GroenLinks en PVV vroegen zich hardop af of het moment waarop het kabinet met de versoepelingen komt niet alles te maken heeft met de aanstaande verkiezingen.
THUMB
Terugkijken: het lijsttrekkersdebat in zeven video's
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 20:14)


Vanavond vond het eerste grote verkiezingsdebat plaats voor de Kamerverkiezingen op 17 maart: live op Radio 1 bij de NOS gingen dertien lijsttrekkers met elkaar in debat. Dit zijn de opvallendste momenten, in zeven video's. Het debat begint meteen scherp als het gaat over het thema betrouwbaarheid.
THUMB
50Plus-stemmer vindt klimaat lang niet zo belangrijk als gemiddelde kiezer
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 13:59)


De meeste Nederlanders die overwegen op 50Plus te gaan stemmen, vinden klimaat niet een van de belangrijkste thema's bij de verkiezingen. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van Nieuwsuur. Gemiddeld vinden Nederlandse kiezers het klimaat juist het op een na belangrijkste verkiezingsthema.
THUMB
Lijsttrekkers trappen om 17.00 uur debatseizoen af met NOS Radiodebat
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 11:47)


Lijsttrekkers van alle dertien partijen in de Tweede Kamer trappen vanmiddag om 17.00 uur in het NOS Radiodebat op NPO Radio 1 traditiegetrouw het 'debatseizoen' af. De dertien partijleiders debatteren over acht stellingen in de Oude Zaal aan het Binnenhof, waar de Tweede Kamer tot 1992 vergaderde.
THUMB
Blok vindt Chinese reactie op Kameruitspraak Oeigoeren niet verrassend
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 10:05)


Minister Blok vindt de reactie van China op de uitspraak van de Tweede Kamer over de Oeigoeren "niet verrassend". Gisteren nam de Kamer een motie aan waarin de manier waarop China met de Oeigoerse moslimminderheid omgaat genocide wordt genoemd. Het demissionaire kabinet wil tot nu toe niet zover gaan.
D66, GL, CU en PvdA willen investeren in wetenschap, 'we dreigen boot te missen'
Bron:NOS / politiek

(26-02-2021 05:31)


Regeringspartijen D66 en ChristenUnie en oppositiepartijen GroenLinks en PvdA spreken zich gezamenlijk uit voor een miljoeneninvestering in Nederlands onderzoek en innovatie. Ze vinden dat daar de komende jaren 300 tot 380 miljoen aan moet worden uitgegeven.
Volgens Azarkan moeten we leven met corona, volgens Baudet is er nu een angstepidemie
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 21:06)


De twee hoofdthema's waren zorg en kansengelijkheid. Een vraag uit het publiek ging over het voorbereiden van Nederland op een mogelijke nieuwe pandemie. Volgens Azarkan een zeer actuele vraag. "We zullen moeten leven met het coronavirus", zegt hij. Volgens hem is de oplossing onder meer om te zorgen voor meer capaciteit en meer eigen middelen.
Mensenrechtenorganisaties: boycot WK in Qatar niet wenselijk
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 18:10)


Mensenrechtenorganisaties zien weinig in een boycot van het WK voetbal in Qatar, zoals lijsttrekkers Gert-Jan Segers (CU) en Sigrid Kaag (D66) voorstelden in het NOS op 3 verkiezingsprogramma. "Arbeiders zijn daarmee niet geholpen", zegt Jan Kooy van Human Rights Watch.
THUMB
Meerderheid Kamer: behandeling Oeigoeren door China is genocide
Bron:NOS / politiek

(25-02-2021 15:36)


De manier waarop China met de Oeigoeren omgaat is genocide, oftewel volkerenmoord. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. GroenLinks, PvdA, CDA, Partij voor de Dieren, Denk, ChristenUnie, 50Plus, SP, en de Kamerleden Krol en Van Kooten-Arissen steunen een voorstel hierover van D66.
Grensoverschrijdend gedrag D66-strateeg onbewezen, wel 19 meldingen onveiligheid
Bron:NOS / politiek

(24-02-2021 21:12)


Het bestuur van D66 geeft toe dat er in het verleden onveilige situaties voor vrouwelijke medewerkers zijn geweest. Maar er zijn geen aanwijzingen dat een vooraanstaand lid van D66 zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie of machtsmisbruik.
THUMB
Azarkan zegt verkiezingsuitzending Nieuwsuur af vanwege oververmoeidheid
Bron:NOS / politiek

(24-02-2021 17:52)


Farid Azarkan, de lijsttrekker van Denk, heeft afgezegd voor de uitzending van Nieuwsuur van vanavond. Hij zou de eerste gast zijn in de speciale reeks verkiezingsuitzendingen met de lijsttrekkers van de dertien politieke partijen die nu in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: