'Altijd gezonde spanning tussen jongerenorganisatie en politieke partij'
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 17:37)


Forum voor Democratie is niet de enige partij die problemen heeft met de jongerenafdeling. Ook bij de SP speelt een conflict, dat hoog oploopt. Die partij heeft de financiële en andere ondersteuning van de jongerenorganisatie Rood opgeschort, nadat er zondag twee bestuursleden zijn gekozen die geen lid zijn van de SP en de partij grondig willen veranderen.
Ex-staatssecretaris Snel: informatiehuishouding op Financiën was een bende
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 16:13)


Ex-staatssecretaris Snel is er gefrustreerd over dat er in zijn tijd bij Financiën vaak stukken pas na lange tijd boven water kwamen. "Hoe kan dat? Uw vraag is de mijne", zei hij tegen de parlementaire ondervragingscommissie die de kinderopvangtoeslagaffaire onderzoekt.
THUMB
Baudet wil toch weer leider Forum worden
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 13:04)


Thierry Baudet wil toch weer partijleider voor Forum voor Democratie worden. In een video op Twitter kondigt hij aan dat er leiderschapsverkiezingen komen waarin alle leden hun mening kunnen geven over de toekomst van de partij. "Ik treed opnieuw in de spotlights", zegt hij.
Oproep: help ons de algoritmes van Instagram te doorgronden
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 06:14)


Welke Instagram-posts van politici komen vaker boven aan een timeline en welke krijgen mensen minder vaak te zien? Samen met datajournalistiek platform Pointer van de KRO-NCRV en weekblad De Groene Amsterdammer doet de NOS daar onderzoek naar. Daarbij hebben we jouw hulp nodig.
Ook Paul Cliteur, senator van Forum en mentor van Baudet, stapt op
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 21:27)


Opnieuw stapt een prominent politicus van Forum voor Democratie op. Paul Cliteur, Eerste Kamerlid en mentor van Thierry Baudet, houdt er per direct mee op. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt. Hij kan naar eigen zeggen de motivatie niet meer opbrengen om verder te gaan.
SP stopt financiering jongerenorganisatie ROOD
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 19:12)


Het conflict tussen de SP en haar jongerenorganisatie ROOD loopt verder op. Het bestuur van de SP stopt de ondersteuning van ROOD, zowel financieel als op andere manieren. In een verklaring schrijft partijvoorzitter Jannie Visscher dat de jongerenclub in strijd met de regels heeft gehandeld bij het verkiezen van een nieuw bestuur.
De Jonge: niet in de positie om maatregelen te versoepelen
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 16:50)


Minister De Jonge vindt het zorgelijk dat de daling van het aantal coronabesmettingen stagneert. Zolang het aantal mensen dat besmettelijk is boven de 100.000 ligt en er nog 4- tot 5000 besmettingen per dag bij komen, is het kabinet volgens De Jonge niet in de positie om maatregelen te versoepelen, zei hij tegen journalisten.
THUMB
Hiddema (Forum) verlaat per direct de Tweede Kamer
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 15:06)


Theo Hiddema, Kamerlid voor Forum voor Democratie, verlaat per direct de Tweede Kamer. Kamervoorzitter Arib las zojuist een brief van Hiddema voor, waarin hij zijn afscheid bekendmaakte. Later meer.
Vicevoorzitter Forum: niet aannemelijk dat Jansen op lijst komt
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 00:06)


De top van Forum voor Democratie gaat dinsdag kijken welke vervolgstappen er genomen moeten worden nu oprichter Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken als lijsttrekker. Maandagavond was de top, zonder Baudet, in een hotel in Tiel in crisisberaad bijeen.
THUMB
Is de razendsnelle politieke carrière van Thierry Baudet nu voorbij?
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 21:26)


Met zijn besluit om zich terug te trekken als lijsttrekker en politiek leider van Forum voor Democratie lijkt er een vroegtijdig einde te zijn gekomen aan de politieke carrière van Thierry Baudet. Al weet je het nooit met de onvoorspelbare politicus.
THUMB
Greenpeace-baas en oud-Klokhuispresentator nieuw op PvdA-lijst
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 17:30)


De eerste namen op de kandidatenlijst van de PvdA zijn bekend. Hoogste nieuwkomer op plaats zes is Kati Piri, die sinds 2014 in het Europees Parlement zit. Een plek lager staat Greenpeace-directeur Joris Thijssen. In totaal staan er vier nieuwkomers bij de eerste tien.
Forum-stemmers: 'Baudet maakt de chaos alleen maar erger'
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 15:33)


Thierry Baudet weg als lijsttrekker, partijvoorzitter en -leider, Theo Hiddema gestopt als Kamerlid en ook senator Paul Cliteur opgestapt. En nu zegt Baudet in een video dat hij zichzelf tóch weer beschikbaar stelt als lijsttrekker van Forum voor Democratie, wat het partijbestuur afdoet als een 'eenmansactie'.
Ex-staatssecretaris Van Ark: eerste afslag kinderopvangtoeslag gemist
Bron:NOS / politiek

(25-11-2020 11:43)


Ex-staatssecretaris Van Ark had de problemen rond de 'alles-of-niets-benadering' bij de kinderopvangtoeslagen graag eerder op het netvlies gehad. Ze vindt het heel erg dat dat niet eerder is gebeurd, zei ze in haar verhoor door de Parlementaire Ondervragingscommissie.
THUMB
Kabinet: kerk is besloten dus geen mondkapjesplicht
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 22:05)


Het kabinet is niet van plan om de mondkapjesplicht alsnog ook te laten gelden in gebedshuizen, zoals kerken, moskeeën en synagoges. Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie gezegd op vragen van Tweede Kamerleden. Die spraken hun verbazing uit dat de plicht, die op 1 december ingaat, wel voor theaters, bibliotheken en bioscopen geldt, maar niet voor religieuze gebouwen.
Nanninga (FvD) haalt hard uit naar Baudet: hij maakt de partij kapot
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 19:54)


Annabel Nanninga, Eerste Kamerlid en gemeenteraadslid voor Forum voor Democratie, haalt hard uit naar voormalig partijleider Thierry Baudet. In een column op de site The Post Online schrijft ze dat Baudet de partij met zijn gedrag kapot maakt. Ze wil dat hij volledig uit Forum verdwijnt, ook helemaal van de kieslijst, anders stapt zij zelf op.
THUMB
Dit vinden jongeren bij Forum van de appberichten in hun groepsapps
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 19:11)


Dit vinden jongeren bij Forum van de appberichten in hun groepsapps Wat is er gebeurd? -Thierry Baudet stopt als leider van Forum voor Democratie, ook doet hij niet meer mee aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen. -Dat komt omdat er veel onrust is ontstaan in zijn partij over de jongerenafdeling: JFVD.
THUMB
Baudet is nog niet klaar met de politiek
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 15:16)


Thierry Baudet is nog niet klaar met de politiek en met Forum voor Democratie. Dat zegt hij in een toelichting op zijn vertrek als partijleider, lijsttrekker en partijvoorzitter. Baudet blijft wel in de Tweede Kamer en mogelijk wordt hij bij de Kamerverkiezingen in maart ook lijstduwer.
Thierry Baudet stapt ook op als partijvoorzitter van Forum voor Democratie
Bron:NOS / politiek

(24-11-2020 12:32)


Thierry Baudet stapt op als partijvoorzitter van Forum voor Democratie. Gisteren werd bekend dat hij geen partijleider en geen lijsttrekker meer zal zijn. Volgens een woordvoerder was binnen het partijbestuur afgesproken dat hij wel voorzitter zou blijven.
Vicevoorzitter Forum na vertrek Baudet: 'Beter op onrust kunnen reageren'
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 22:01)


Forum voor Democratie had beter kunnen reageren op de onrust die is onderstaan door de jongerenafdeling van de partij. Zo reageert vicevoorzitter van Forum Lennart van der Linden op het vertrek van Thierry Baudet als politiek leider en lijsttrekker van de partij.
THUMB
Kabinet wil ongewenste beïnvloeding moskeeën stoppen, maar juridisch kan er weinig
Bron:NOS / politiek

(23-11-2020 19:53)


Het kabinet blijft worstelen met buitenlandse geldstromen aan bepaalde moskeeën en moskeescholen. Door de ongewenste invloed uit onvrije landen hierop, komt de democratische rechtsorde en de grondwettelijke vrijheden van burgers in gevaar, concludeert het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: