Technologie
Ouder >> 
Filmproducenten klagen VPN-provider aan wegens 'aansporen piraterij'
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 21:34)


Verschillende filmmaatschappijen hebben vpn-provider LiquidVPN aangeklaagd omdat ze van mening zijn dat het bedrijf actief piraterij vergemakkelijkte en zelfs aanspoorde. Dat schrijft TorrentFreak op basis van de aanklacht die het heeft gevonden. Onder de filmmaatschappijen in kwestie bevinden zich Voltage Pictures en Millenium Funding, die films zoals Hunter Killer, Automata en I Feel Pretty hebben geproduceerd.
Waarom stemmen we in Nederland niet online?
Bron:nu.nl / technologie

(07-03-2021 17:29)


Is het veilig om tijdens de coronacrisis in het stemhokje te staan, vragen veel mensen zich op dit moment af. Waarom stemmen we nu eigenlijk niet online?
LG brengt deze zomer vier UltraFine-oledmonitoren met 4k-resolutie uit
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 17:16)


LG komt deze zomer met vier verschillende oledmonitoren. Het gaat om twee 31,5"- en twee 27"-schermen, die allemaal een resolutie van 3840x2160 pixels en een 60Hz-verversingssnelheid hebben. Twee modellen kunnen zichzelf kalibreren.
THUMB
Apple: voorraad iMac Pro is beperkt — nieuwe Apple Silicon-versie nabij?
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 15:03)


Na het gerucht dat de productie van verschillende 21,5-inch iMacs zou stoppen volgt nu ook de iMac Pro. Op de website van Apple is te zien dat custom configuraties niet meer beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven is alleen de standaardversie te koop, opmerkelijk is dat Apple de tekst: "Zolang de voorraad strekt" onlangs heeft toegevoegd aan zijn productpagina.
Microsoft werkt aan oplossing voor defecte knoppen Xbox Series-controllers
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 12:44)


Microsoft zegt tegenover The Loadout dat het op de hoogte is van gevallen van Xbox Series-controllers met knoppen die niet reageren en stelt dat het 'actief werkt' aan een oplossing voor de euvels.
Onderzoekers lossen groot warmteobstakel in quantum computing op
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 12:05)


Onderzoekers van het Europese S2QUIP hebben bekendgemaakt dat ze een manier hebben gevonden om de communicatie met quantumcomputers flink te verbeteren. Het gaat om een nieuw soort switch voor quantum-optische systemen die praktisch geen warmte produceert.
THUMB
Apple stopt binnenkort verkoop iMac Pro
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 11:21)


Apple stopt met de verkoop van de iMac Pro. De all-in-one wordt nu alleen nog in een enkele configuratie aangeboden met de kanttekening 'zolang de voorraad strekt'. Apple stelt dat potentiële iMac Pro-kopers ook tevreden zullen zijn met de iMac van 2020.
Eerste tweet Jack Dorsey wordt geveild, prijs staat nu op 2,5 miljoen dollar
Bron:nu.nl / technologie

(07-03-2021 11:00)


Techtopman Sina Estavi heeft zaterdag op een veiling 2,5 miljoen dollar (zo'n 2 miljoen euro) geboden op de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey.
Lineup Intel Alder Lake online gezet
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 09:48)


Twitteraar HXL heeft informatie over de twaalfde generatie Intel Core-processors Alder Lake online gezet. Opvallend is dat deze informatie vóór de aankondiging van de elfde generatie Core-processors is bekendgemaakt. Volgens de informatie zal deze mobiele lineup worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën (M, P en S) en vijf prestatiesegmenten, elk bedoeld voor een andere productgroep.
Toekomstige printers gebruiken geluid, en voor véél meer toepassingen dan alleen papier
Bron:Hardware.INFO / technologie

(06-03-2021 22:08)


De printerwereld is al jaren gebaseerd op een technologie die al die tijd al praktisch onveranderd is gebleven. Onderzoekers van de Universiteit van Bath en Bristol brengen hier wellicht verandering in, ze hebben namelijk een manier gevonden om te printen met geluid.
Onderzoekers maken organische memristor — het OLED van het geheugen?
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 19:39)


Onderzoekers van het SKKU Advanced Institute of Nanotechnology (SAINT) in Zuid-Korea hebben een manier ontwikkeld om memristors te produceren met organische componenten. Het nieuwe soort memristor maakt gebruik van een organic heterointerface layer, wat in dit geval betekent dat er twee materialen gebruikt zijn voor de geheugencel.
Nieuwe BIOS van MSI brengt Resizable BAR óók naar oudere Intel-moederborden
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 17:22)


Eind vorig jaar ontdekten we dat niet alleen AMD-moederborden meer ondersteuning hadden voor resizable bar, een functie die AMD als eerste op zijn moederborden ondersteunde onder de naam 'smart access memory'. Asus heeft het bijvoorbeeld naar zijn Z490-producten gebracht.
Details van Intel Alder Lake-laptopprocessors met big.Little-ontwerp verschijnen
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 15:12)


De vermeende line-up van Intels komende Alder Lake-laptopprocessors is gepubliceerd. De cpu-maker zou met drie Alder Lake-segmenten voor laptops komen, die gezamenlijk goed zijn voor negentien verschillende modellen.
Overheid dringt aan op schikking diefstalzaak accutechniek LG Chem en SK Hynix-zuster
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 14:36)


In 2019 heeft de Zuid-Koreaanse accuproducent LG Energy Solution zijn landgenoot SK Innovations aangeklaagd omdat het bedrijfsgeheimen zou hebben gestolen. Dit conflict is nog steeds niet opgelost. LG heeft nu een oplossing voorgesteld, en bovendien dringt de Koreaanse overheid aan op het stopzetten van de rechtszaak.
'Sociale DJ-netwerk' Turntable keert in twee vormen tegelijk terug
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 12:06)


Sociale dj-netwerk Turntable.fm komt weer terug. De dienst, waarop gebruikers ombeurten kunnen bijdragen aan een afspeellijst die men luistert samen met anderen in een virtuele ruimte, wordt zelfs door twee verschillende partijen tegelijk opnieuw opgezet.
Getest: Dit is de beste laptop met een scherm van 15 inch
Bron:nu.nl / technologie

(07-03-2021 11:50)


Wat is de beste laptop met een scherm van 15 inch? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? NU.nl en de Consumentenbond geven antwoord.
Voorraadstatus Nvidia RTX 3000: hoe staan we ervoor?
Bron:Hardware.INFO / technologie

(07-03-2021 11:09)


Eind vorige maand heeft Nvidia via zijn partnerfabrikanten de RTX 3060 officieel beschikbaar gemaakt. 'Beschikbaar' was echter een groot woord, zo bleek uit onze Productvergelijker. Ook nu is de gemiddelde prijs van de RTX 3000-reeks nog erg hoog. Tijd voor een overzichtje van de gehele productlijn.
Ubisoft stelt multiplayer Watch Dogs: Legion op pc voor onbepaalde tijd uit
Bron:Tweakers / technologie

(07-03-2021 10:00)


De release van de multiplayermodus van de Windows-versie van Watch Dogs: Legion is opnieuw uitgesteld. Het ontwikkelteam heeft een bug ontdekt die crashes veroorzaakt met het gebruik van 'bepaalde videokaarten'. De modus zou op 9 maart komen en krijgt geen nieuwe releasedatum.
THUMB
Amerikaanse commissie onderzoekt 'systematisch' racisme op werkvloer Facebook
Bron:nu.nl / technologie

(07-03-2021 08:51)


Een Amerikaanse overheidscommissie onderzoekt of er bij Facebook sprake is van "systematisch" racisme op de werkvloer. Dat lieten betrokken advocaten zaterdag aan Reuters weten.
THUMB
Sociale media nemen geen extra maatregelen rond Tweede Kamerverkiezingen
Bron:nu.nl / technologie

(06-03-2021 19:51)


Sociale media zoals Twitter, Facebook en Google nemen geen extra maatregelen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, blijkt uit een rondgang van NU.nl. In de Verenigde Staten waren de regels de afgelopen maanden niet mis, maar in Nederland lijken de platforms erop te vertrouwen dat de maatregelen die al langer gelden voldoende zijn.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: