Technologie
Ouder >> 
Google Maps voor iOS krijgt functie om flitsers langs de weg te melden
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 13:08)


De iOS-versie van Google Maps krijgt een rapporteerfunctie waarmee automobilisten onder meer ongevallen op de weg en flitsers kunnen melden, zo maakt Google bekend in een blogbericht.
Drie apps waarmee je alles uit het Amsterdam Dance Event kunt halen
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 11:55)


De rubriek Apps van de Week staat deze week in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE). Blijf op de hoogte van het programma met Woov en kom overal op tijd aan met Moovit.
Stella Era uit Eindhoven komt met hoogste score over de finish bij zonnerace
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 11:45)


De Stella Era-zonnewagen van Solar Team Eindhoven is vrijdag over de streep in Adelaide gegaan. Omdat de efficiëntiescore van het team hoger is dan van concurrenten, kan het team zaterdag als winnaar in de Cruiser-klasse worden uitgeroepen.
ACM: gedrag KPN leidt tot vertraging uitrol glasvezel
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 10:49)


De ACM ziet diverse gedragingen van met name KPN die maken dat andere partijen die glasvezel willen aanleggen tegen vertragingen aanlopen of die aanleg volledig stoppen. De toezichthouder stelt onder andere voor dat gemeenten graafwerkzaamheden moeten kunnen verbieden.
Belgisch rijksregister ruilt mainframe in voor Linux
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 10:16)


In België heeft het rijksregister zijn mainframe-infrastructuur verruild voor een Linux-systeem. Door de overstap zou het voor de overheid 70 procent goedkoper worden om het register, een enorme database met gegevens van alle Belgen, 24 uur per dag beschikbaar te maken.
THUMB
Gezichtsherkenning Google Pixel 4 werkt ook als ogen gesloten zijn
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 09:39)


Gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen, werkt op Googles Pixel 4 ook als de gebruiker zijn ogen niet open heeft, meldt BBC News. Hierdoor kan de telefoon ontgrendeld worden terwijl de eigenaar slaapt of overleden is.
THUMB
Google geeft Google Books na 15 jaar een facelift en interactieve zoekfunctie
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 09:06)


Google heeft de webversie van Google Books een opfrisbeurt gegeven. De dienst, die deze maand 15 jaar bestaat, oogt voortaan overzichtelijker en toont meer details bij elk boek. Ook introduceert Google een interactieve manier om via afbeeldingen door de boekencatalogus te bladeren.
Github-medewerker ontdekt kwetsbaarheid in Realtek-wifidriver op Linux
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 08:44)


Door een probleem in de Linux-drivers van Realtek-wifichips kunnen gebruikers mogelijk systemen van anderen op afstand laten crashen of overnemen. Door de bug kunnen kwaadwillenden een buffer overflow veroorzaken op nabije Linux-systemen.
Bitspower voegt oled-scherm toe aan cpu-waterblok
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-10-2019 07:45)


Na rgb led-verlichting worden ook steeds meer kleine oled-schermen toegevoegd aan producten. Zo heeft Bitspower ditzelfde gedaan met zijn Summit MS-waterblok voor Intel-processoren. Nu komt de fabrikant met het Summit M-waterblok voor zowel Intel- als AMD-processoren, inclusief oled-scherm.
ACM: Concurrentie aanbieders zit uitrol glasvezel in steden in de weg
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 07:05)


Concurrentie tussen glasvezelaanbieders zorgt er in steden voor dat de uitrol van het netwerk vertraging oploopt. Dat blijkt uit een marktstudie van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Inloggen op Windows met een YubiKey werkt nu ook op lokale accounts
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 12:50)


Yubico heeft zijn Windows-applicatie een update gegeven waardoor de hardwarematige YubiKey-sleutels nu ook voor inloggen op lokale Windows-accounts zijn te gebruiken. De applicatie werkt in combinatie met Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.
Google trekt iPhone-gebruikers voor
Bron:WebWereld / technologie

(18-10-2019 11:49)


Wil jij zoveel foto’s opslaan in de cloud via Google Photos, dan zal je je foto’s moeten laten comprimeren via Google, tenzij je een iPhone hebt, dan mag je je foto’s wel in originele kwaliteit opslaan zonder dat Google er nog iets mee doet.
Google Maps voor iOS krijgt Waze-achtige rapporteringsfuncties
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 11:35)


Google breidt zijn Maps-app voor iOS de komende dagen uit met een functie waarmee automobilisten ongelukken, flitscamera’s en langzaam rijdend verkeer kunnen rapporteren. Daarnaast krijgen de apps voor Android en iOS vier nieuwe types van incidenten ingebouwd.
THUMB
Apple TV 4K bevat verborgen Lightning-poort
Bron:WebWereld / technologie

(18-10-2019 10:45)


Een medewerker van iFixit, Kevin Bradley, heeft een bijzondere ontdekking gedaan. De Apple TV 4K heeft een verborgen lightning poort. Het was de iFixit-medewerkers niet eerder opgevallen.
THUMB
Robot van Elon Musks bedrijf lost Rubiks kubus met één hand op
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 09:54)


Deze robothand van het Amerikaanse bedrijf OpenAI kan een Rubiks kubus oplossen. Het bedrijf noemt het oplossen van de puzzel met één hand een indrukwekkende prestatie. Ook voor een mens zou het moeilijk zijn om dit met één hand te doen.
Call of Duty: Modern Warfare krijgt Battle Pass in plaats van lootboxes
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 09:36)


Activision heeft bekend gemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare een Battle Pass-systeem zal bevatten. Hiermee kunnen gebruikers in-game content vrijspelen door missies te voltooien. De Battle Pass krijgt een gratis en een betaalde variant.
Fitbit voegt ondersteuning Spotify toe aan Versa en Ionic apparaten
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-10-2019 08:44)


Veel mensen streamen regelmatig per dag muziek en het is dan ook niet meer bij moderne wearables en mobiele apparaten weg te denken. Toch zijn er diverse apparaten van Fitbit die bijvoorbeeld geen toegang hebben tot Spotify. Met een nieuwe update wordt deze mogelijkheid toegevoegd aan de Versa, Versa Lite en Ionic.
Motorola kondigt 13 november waarschijnlijk vouwbare telefoon aan
Bron:nu.nl / technologie

(18-10-2019 08:08)


De Amerikaanse telefoonfabrikant Motorola kondigt op 13 november waarschijnlijk een opvouwbare telefoon aan. Dat blijkt uit een uitnodiging voor media, die een bewegend plaatje bevat waarop een telefoon wordt uitgevouwen, meldt CNET.
Renders tonen vermoedelijke OnePlus 8 Pro zonder pop-upcamera
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 07:23)


Er zijn renders verschenen die vermoedelijk de OnePlus 8 Pro tonen. Als de renders kloppen, wisselt de telefoon de pop-upcamera van de 7 Pro en 7T Pro in voor een gat in het scherm. Aan de achterkant zit een extra sensor.
Motorola hint naar presentatie vouwbare Razr-telefoon in uitnodiging
Bron:Tweakers / technologie

(18-10-2019 06:22)


Motorola heeft uitnodigingen rondgestuurd voor een eigen presentatie op 13 november en daarin geeft het duidelijk hints naar een vouwbare smartphone. De uitnodiging laat bovendien de klassieke Razr zien, een klaptelefoon die in 2004 een groot succes was voor de fabrikant.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: