Technologie
<< Nieuwer Ouder >> 
THUMB
Godfall komt op 12 november uit op pc en week later voor PlayStation 5
Bron:Tweakers / technologie

(18-09-2020 08:52)


Godfall komt op 12 november beschikbaar voor pc-spelers via de Epic Games Store. Voor de PlayStation 5 verschijnt de game in Nederland en België op 19 november. Dat is ook de Europese releasedatum voor de nieuwe console.
Internet Archive wil archiefpagina tonen als website onbereikbaar is
Bron:nu.nl / technologie

(18-09-2020 07:47)


De Amerikaanse non-profitorganisatie Internet Archive gaat samenwerken met softwarebedrijf Cloudflare, maken de twee bedrijven bekend. Websites die van Cloudflares dienst gebruikmaken om te voorkomen dat die offline gaan, kunnen voortaan een archiefpagina laten zien als dat onverhoopt toch gebeurt.
'TikTok krijgt volgens deal bestuurslid van NSA of CIA'
Bron:Tweakers / technologie

(18-09-2020 06:48)


TikTok krijgt in een nieuw op te richten raad van bestuur vermoedelijk een medewerker van een inlichtingendienst zoals NSA of CIA. Dat meldt Axios op basis van de voorlopige deal. De Amerikaanse overheid krijgt het recht om de raad van bestuur goed of af te keuren.
THUMB
Apple voegt in-app muziekherkenning toe aan iOS 14.2
Bron:Tweakers / technologie

(18-09-2020 06:11)


Apple heeft een manier toegevoegd om muziek te herkennen in de ontwikkelaarsbèta van iOS 14.2. Met een toggle in het Bedieningspaneel is de software op te roepen, terwijl het nu ook muziek kan herkennen die alleen in een app te horen is of alleen op oortjes te beluisteren is.
MMD komt met twee nieuwe Philips-gamingmonitoren met zakelijk ontwerp
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-09-2020 05:36)


MMD, het bedrijf dat onder licentie monitoren met de Philips-naam produceert, komt met twee nieuwe modellen in de E-Line. Ze moeten volgens MMD voornamelijk jongeren aanspreken, omdat die groep volgens het bedrijf graag één product heeft dat bij alle taken past.
THUMB
Elektrische 'zonneauto' krijgt in Nederland lagere bijtelling
Bron:Tweakers / technologie

(17-09-2020 20:59)


In het Belastingplan 2021 van de Nederlandse regering staat dat elektrische auto's met geïntegreerde zonnepanelen in aanmerking komen voor een lagere bijtelling dan reguliere elektrische auto's.
THUMB
Ransomware-aanval op Duits ziekenhuis leidde mogelijk tot dood patiënte
Bron:Tweakers / technologie

(17-09-2020 20:06)


Een ransomware-aanval die de systemen van een ziekenhuis in Düsseldorf trof, heeft mogelijk geleid tot het overlijden van een patiënte, nadat de vrouw in kritieke toestand naar een ander ziekenhuis gebracht moest worden.
Patch voor Flight Simulator moet prestaties verbeteren
Bron:Tweakers / technologie

(17-09-2020 19:23)


Microsoft heeft een nieuwe patch voor Flight Simulator vrijgegeven. De patch is voornamelijk gericht op het verbeteren van prestaties en het verhelpen van problemen die spelers ervaren.
THUMB
Tientallen tentamens ongeldig verklaard door falen antispieksoftware
Bron:nu.nl / technologie

(17-09-2020 18:42)


Bijna honderd tentamens van de Erasmus Universiteit School of Law zijn ongeldig verklaard, omdat het online toezicht niet goed werkte. Hierdoor kon er niet gecontroleerd worden op fraude. Van vijftien studenten is hun diploma ingetrokken blijkt uit onderzoek van NOS.
Dreigend PSU-tekort! Nvidia's RTX 3000-kaarten mogelijk extra oorzaak hogere prijzen
Bron:Hardware.INFO / technologie

(17-09-2020 18:08)


Tom's Hardware is opgevallen dat de prijzen van veel voedingen aan het stijgen zijn. De belangrijkste oorzaak zou te vinden zijn in een minder stabiele bevoorradingsketen door de pandemie, en een redelijk stabiel gebleven vraag. Nu blijkt dat Nvidia's RTX 3000-videokaarten hogere eisen stellen aan de voedingen helpt dit vermoedelijk niet met de prijzen en beschikbaarheid van de producten.
Belgische test met corona-app begint voor eerste tienduizend mensen
Bron:Tweakers / technologie

(18-09-2020 08:38)


De Belgische corona-app genaamd Coronalert, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf vrijdag te gebruiken voor een beperkte testgroep van tienduizend mensen, al zijn er wat downloadproblemen. Eind deze maand is de app voor iedereen te downloaden.
'Amerikaanse minister akkoord met deal waarbij TikTok in Chinese handen blijft'
Bron:nu.nl / technologie

(18-09-2020 07:11)


Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, zou akkoord zijn met een deal waarbij TikTok in handen blijft van het Chinese bedrijf ByteDance, meldt The Washington Post op basis van een aantal anonieme ingewijden.
Mozilla stopt met Firefox Send en Firefox Notes
Bron:Tweakers / technologie

(18-09-2020 06:28)


Mozilla is gestopt met Firefox Send en gaat ook Firefox Notes stopzetten. Dat heeft de browserbouwer bekendgemaakt. Send werd gebruikt voor spearphishing en het versturen van malware, zo zegt Mozilla.
Nóg meer RGB: Corsair introduceert iCue-waterkoelers met Capellix-LEDs
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-09-2020 06:01)


Corsair heeft een nieuwe generatie aio-waterkoelers aangekondigd, de iCue Elite Capellix-lijn. Deze koelers bouwen voort op de Hydro RGB Platinum-modellen en hebben als grootste verandering de toevoeging van Capellix-leds. Dit type lampjes is een stuk kleiner dan traditionele rgb-leds, terwijl ze minder stroom verbruiken én feller zijn.
THUMB
Podcast | Is de nieuwe Apple Watch de vernieuwing waar we op hoopten?
Bron:nu.nl / technologie

(18-09-2020 04:54)


In De Week van NUtech praat de techredactie over de nieuw aangekondigde Apple Watch Series 6 en praten we over de prijs van de nieuwe Sony PlayStation 5.
Nvidia reageert op grote tekorten RTX 3080 Founders Edition-videokaarten
Bron:Hardware.INFO / technologie

(17-09-2020 20:16)


Nvidia's GeForce RTX 3080 Founders Edition is in trek. De kaart is vandaag beschikbaar gemaakt voor consumenten, maar hij blijkt nergens meer op voorraad te zijn volgens onze productvergelijker. Tegenover HotHardware heeft Nvidia zich officieel uitgelaten over de tekorten in een e-mail.
THUMB
Facebook-beheerders die regels overtreden mogen geen groepen meer maken
Bron:nu.nl / technologie

(17-09-2020 19:38)


Facebook gaat strenger optreden tegen beheerders en moderators van Facebook-groepen die de regels van het platform overtreden. Deze gebruikers mogen na overtreding voorlopig geen nieuwe groepen meer beginnen. Facebook topman Tom Alison maakte de nieuwe regels donderdag bekend in een blog.
THUMB
Duitsland onderzoekt dood patiënt na ransomware-aanval op ziekenhuis
Bron:nu.nl / technologie

(17-09-2020 19:09)


De Duitse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de dood van een patiënt die niet naar het ziekenhuis in Düsseldorf kon worden gebracht vanwege een ransomware-aanval. De patiënt is mogelijk overleden, omdat de ambulance naar een ander ziekenhuis moest rijden meldt het Duitse RTL.
Slimbook-laptop met Linux krijgt Core i3-1005G1 en startprijs van 499 euro
Bron:Tweakers / technologie

(17-09-2020 18:35)


De Spaanse fabrikant Grupo Odín heeft een nieuwe Linux-laptop in zijn Slimbook-lijn aangekondigd. Het bedrijf adverteert met de Slimbook Essential als ultrabooks met Linux, met een startprijs van 499 euro.
Ori and the Will of the Wisps verschijnt voor Nintendo Switch
Bron:Tweakers / technologie

(17-09-2020 17:09)


Ori and the Will of the Wisps van Moon Studios is verschenen voor de Nintendo Switch. Het spel is per direct verkrijgbaar voor 30 euro. De studio toont dat een drukke scene in het spel op 60fps draait op de console.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: