Technologie
<< Nieuwer Ouder >> 
Google verwijdert malafide DigiD-app uit Play Store
Bron:nu.nl / technologie

(18-04-2019 21:03)


Google heeft donderdagavond een malafide DigiD-app uit de Play Store, de appwinkel voor Android-smartphones, verwijderd. Dat gebeurde nadat de overheid op de website van DigiD voor de app waarschuwde.
DigiD-website waarschuwt voor malafide MijnOverheid-app in Google Play Store
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 19:22)


In de Google Play Store staat een malafide app die pretendeert een app voor overheidsdienst MijnOverheid te zijn. De app staat vol met reclame en is mogelijk uit op foto's van gebruikers.
THUMB
Facebook: Miljoenen Instagram-wachtwoorden onbeveiligd opgeslagen
Bron:nu.nl / technologie

(18-04-2019 19:06)


Miljoenen wachtwoorden van Instagram zijn bij Facebook onbeschermd opgeslagen. Dat meldt Facebook donderdag op zijn blog.
Adata brengt uitgebreid verlichte XPG Spectrix D60G geheugenmodules op de markt
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-04-2019 18:22)


Verlichting is op dit moment een aspect dat uitgebreid 'belicht' wordt door alle fabrikanten, zo ook Adata. Het bedrijf introduceert nieuwe ddr4-geheugenmodules die als XPG Spectrix D60G door het leven gaan. Het gaat hier om zeer opvallende modules, dankzij de uitgebreide verlichting die over de gehele behuizing is verwerkt De modules van Adata komen beschikbaar in diverse frequenties vanaf 3200 tot en met 4133 MHz.
'Stickers in WhatsApp worden in Duitsland misbruikt voor nazipropaganda'
Bron:nu.nl / technologie

(18-04-2019 17:34)


De stickerfunctie in WhatsApp wordt in Duitsland misbruikt om afbeeldingen van nazipropaganda te verspreiden, meldt BuzzFeed News op basis van eigen onderzoek in negen WhatsApp-groepen.
Razer introduceert Core X Chroma externe GPU-behuizing met gigabit ethernet, rgb-leds en een 700W-vo
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-04-2019 17:12)


Razer breidt zijn assortiment van externe videokaart behuizingen uit met de Core X Chroma, die beschouwd kan worden als een verbeterde versie van de Razer Core X die vorig jaar in de winkelrekken terechtkwam. De externe gpu-behuizing maakt gebruikt van Thunderbolt 3 en laat gebruikers toe om een grafische kaart extern te installeren en te gebruiken op bijvoorbeeld een laptop, zowel op Windows als macOS.
BlackBerry stopt na bijna veertien jaar met BlackBerry Messenger
Bron:nu.nl / technologie

(18-04-2019 16:35)


BlackBerry stopt na dertien jaar en tien maanden met BlackBerry Messenger. Dat heeft het bedrijf achter de berichtendienst donderdag bekendgemaakt op zijn blog.
THUMB
'Apple gaat Find My Friends en Find My iPhone combineren in één app, werkt ook aan hardwaretracker'
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-04-2019 16:01)


Het ziet er naar uit dat Apple de functionaliteiten van zowel de Find My Friends als de Find My iPhone apps gaat combineren en samenvoegen in één enkele applicatie. De app zou een cross-platform Marzipan-app zijn en verschijnen op zowel iOS als macOS.
Amazon Fire TV krijgt YouTube-app en Prime Video krijgt Chromecast-ondersteuning
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 14:25)


De Amazon Fire TV-apparaten krijgen in de komende maanden een native app voor het kijken van YouTube. Dat hebben Google en Amazon bekendgemaakt. De Prime Video-app krijgt bovendien de mogelijkheid om te streamen naar een Chromecast.
Google begint met aanbieden browser- en zoekmachinekeuze in Android in Europa
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 13:55)


Google gaat de komende weken beginnen met het aanbieden van een browser- en zoekmachinekeuze aan gebruikers in Europa. Dat gebeurt op nieuwe Android-toestellen, maar ook op bestaande, zo zegt de zoekgigant.
Gratis versie YouTube Music met advertenties werkt nu op Google Home-speakers
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 20:21)


De gratis versie van YouTube Music werkt vanaf nu op Google Home-speakers. Datzelfde geldt voor andere speakers met Google Assistent-integratie. Tot nu toe werkte alleen de betaalde variant van YouTube Music op dergelijke speakers.
THUMB
Facebook logde ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-accounts in plain text
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 19:10)


Facebook heeft ook wachtwoorden van miljoenen Instagram-gebruikers in plain text gelogd en opgeslagen op interne servers. Gebruikers worden op de hoogte gesteld. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat dit gebeurde bij honderden miljoenen Facebook-accounts.
Remake van cel shaded shooter XIII komt op 13 november uit
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 18:30)


Er komt een remake van XIII, een shooter uit 2003 die gebruikmaakte van cel shading. De nieuwe versie komt uit naar de pc en alle consoles, inclusief de Nintendo Switch. De game is gebaseerd op de gelijknamige Belgische stripserie.
Homey krijgt Family Sharing en optie voor gastaccount
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 18:05)


Athom heeft een update voor zijn Homey-smarthomehub uitgebracht die Family Sharing toevoegt. Het stelt gebruikers in staat om familieleden de Homey te laten beheren en ze kunnen instellen wat zij precies kunnen doen. Ook is een gastaccount mogelijk.
Chatdienst BBM voor consumenten sluit op 31 mei
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 17:15)


Emtek sluit het BBM-chatplatform voor consumenten. Per 31 mei dit jaar is de dienst niet meer te gebruiken. BlackBerry sloot in 2016 een deal met Emtek en dat bedrijf uit India beheerde dienst sindsdien. De zakelijke variant, BBM Enterprise, blijft bestaan.
Kabinet gaat vaker landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 16:53)


Het kabinet gaat vaker publiekelijk landen aanwijzen als daders van cyberaanvallen. Dat is onderdeel van een aanpak tegen 'statelijke dreigingen' van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.
THUMB
Analist: iPhones krijgen dit jaar drie camera's en verbeterde frontcamera
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 16:05)


Volgens analist Ming-Chi Kuo, die zich heeft gespecialiseerd in Apple, krijgen op zijn minst twee iPhones dit jaar drie camera's aan de achterkant. De derde camera zou een groothoeklens hebben. Ook verwacht hij betere frontcamera's.
Nieuwe Logitech Harmony Express afstandsbediening dumpt aanraakscherm en bevat Alexa
Bron:Hardware.INFO / technologie

(18-04-2019 15:18)


De Harmony-reeks van Logitech staat gekend om z'n eerder grote ontwerpen met ingebouwde touchscreens, maar daar maakt het bedrijf met de nieuwe Harmony Express duidelijk komaf mee. De nieuwe universele afstandsbediening is opvallend kleiner dan de andere Harmony-modellen en bevat naast een klikwiel ook negen andere knopjes, zonder scherm.
THUMB
Apple en KPN gaan met robot iPhones recyclen
Bron:nu.nl / technologie

(18-04-2019 14:02)


Apple gaat samen met KPN iPhones recyclen met behulp van een gespecialiseerde robotarm.
THUMB
Belastingdienst voldoet na jaar nog steeds niet aan AVG
Bron:Tweakers / technologie

(18-04-2019 13:52)


De Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan dde AVG, de grote Europese privacywet. Met name de opslag van oude persoonsgegevens blijft problematisch. Die moet de fiscus verwijderen worden, maar door verouderde ICT-systemen gaat dat niet op tijd lukken.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: