Technologie
<< Nieuwer Ouder >> 
THUMB
Apple verwijdert 2.500 games in China na verstrijken deadline voor akkoord
Bron:nu.nl / technologie

(15-07-2020 06:49)


Apple heeft in China in de eerste week van juli 2.500 games uit zijn App Store verwijderd, meldt marktonderzoeker Sensor Tower. Dat is vier keer zoveel als een maand eerder uit de App Store zijn gehaald. Vermoedelijk is de stijging het gevolg van appbouwers die niet op tijd hebben doorgegeven of hun game is goedgekeurd door de overheid.
THUMB
'Facebook gaat in VS met muziekvideo's de concurrentie met YouTube aan'
Bron:nu.nl / technologie

(15-07-2020 06:07)


Facebook zou van plan zijn om in de Verenigde Staten muziekvideo's van artiesten te publiceren, meldt TechCrunch. Het sociale medium zou deals hebben gesloten met platenlabels en artiesten op de hoogte hebben gesteld dat hun muziek op hun Facebook-pagina gepubliceerd wordt.
OnePlus laat ontwerp van OnePlus Nord-smartphone zien
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 20:21)


Carl Pei, de ceo van OnePlus, heeft in een video met YouTuber MKBHD het ontwerp van de OnePlus Nord getoond. Ook lijkt hij de nieuwe draadloze oortjes van OnePlus te dragen. Beide producten worden volgende week volledig onthuld.
Spintronica-onderzoekers bedenken manier om magnetisme beter én sneller toe te passen in chips
Bron:Hardware.INFO / technologie

(14-07-2020 19:20)


Spintronica-onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit en Lanzhou University in China hebben een manier onderzocht om spintronics beter toepasbaar te kunnen maken. Spintronics berust op het concept dat magnetische golven sneller op te pikken zijn dan de elektronen die in een chip van de ene kant naar de andere kant worden verstuurd.
Vier studio's werken aan games die alleen op Google Stadia uitkomen
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 18:39)


Ontwikkelaars Harmonix, Supermassive Games en Uppercut Games werken aan exclusives voor Stadia. Details over de games zijn echter nog niet bekend. De vierde exclusive Stadia-game is Outcasters van Splash Damage. Daarvan is een trailer uitgebracht.
Video | Vrouwelijke robot vervangt kantoorbediende in Siberië
Bron:nu.nl / technologie

(14-07-2020 18:13)


Een overheidskantoor in Perm in Siberië heeft een opmerkelijke kantoorbediende. Een mensachtige robot met blond haar en bruine ogen staat klanten te woord.
[Pro] Google gebruikt AMD Epyc-chips in nieuwe Cloud-instances met extra geheugenbeveiliging
Bron:Hardware.INFO / technologie

(14-07-2020 17:34)


AMD en Google hebben bekendgemaakt dat in nieuwe Google Cloud-serverinstances AMD's Epyc Rome-chips ingezet gaan worden. De instances zullen onderdeel zijn van Google's Confidential Computing-portfolio. Dit nieuwe segment maakt gebruik van virtual machines die worden voorzien van een functie genaamd 'secure encrypted virtualization', waarmee het geheugen dat toegewezen kan worden aan één virtual machine wordt versleuteld aan de hand van een sleutel die uniek is voor elke vm.
Corsair brengt Companion Touchscreen met lcd van 640x48 pixels uit
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 17:23)


Corsair brengt de iCue Nexus Companion Touchscreen uit, een accessoire met lcd-strook die gebruikt kan worden in combinatie met Corsairs iCue-software. Gebruikers kunnen virtuele knoppen op het accessoire zetten, of bijvoorbeeld systeemgegevens bekijken.
Datalek bij hotelketen MGM trof 142 miljoen mensen in plaats van 10 miljoen
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 16:12)


Bij de hack op de hotelketen MGM vorig jaar zijn 142,5 miljoen personen getroffen. Dat is veel meer dan de 10,6 miljoen waarover de hotelketen het eerder zelf had. Er zijn namen, adressen, telefoonnummer en geboortedatums gestolen bij de hack.
THUMB
Review: Ghost of Tsushima is prachtig maar valt in herhaling
Bron:nu.nl / technologie

(14-07-2020 15:24)


De nieuwe PlayStation-game Ghost of Tsushima is een prachtig eerbetoon aan oude samoeraifilms, dat wel een beetje hol aanvoelt.
Devolo Magic 2 DINrail creëert 2400 Mb/s Powerline-netwerk vanuit meterkast
Bron:Hardware.INFO / technologie

(15-07-2020 06:28)


Het Duitse Devolo komt met een powerline netwerksysteem dat direct in de meterkast wordt geïnstalleerd. De Magic 2 DINrail wordt in de tegenwoordige stoppenkast gemonteerd en verzorgt dan in het gehele huis internet via het elektriciteitsnet. Hij gaat 150 euro kosten.
AMD introduceert Threadripper Pro voor OEM's: 128 PCIe 4.0-lanes en tot 2 TB ECC-geheugen
Bron:Hardware.INFO / technologie

(15-07-2020 05:30)


AMD heeft Threadripper Pro-cpu's aangekondigd die exclusief voor systeembouwers zijn. Het gaat om een viertal flink opgewaardeerde Threadripper-processors met onder andere de dubbele hoeveelheid PCIe-lanes en geheugenkanalen. Ze krijgen 12 tot 64 cores.
Microsoft waarschuwt voor 'wormable' kriteke kwetsbaarheid in Windows DNS Server
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 19:55)


Windows DNS Server bevat een zeventien jaar oude kritieke kwetsbaarheid, die als wormable is geclassificeerd en de hoogst mogelijke risicoscore heeft. Administrators dienen Windows Server-systemen zo snel mogelijk te updaten.
Studio's achter Rock Band en Until Dawn maken exclusieve Stadia-games
Bron:nu.nl / technologie

(14-07-2020 19:19)


De gamestudio's Harmonix, Uppercut Games en Supermassive Games werken aan exclusieve games voor Googles gamestreamingdienst Stadia, heeft Google dinsdagavond aangekondigd. Daarnaast is de nieuwe exclusieve multiplayergame Outcasters gepresenteerd.
Huntsman Mini: Razer's eerste compact 60 procent-toetsenbord
Bron:Hardware.INFO / technologie

(14-07-2020 18:17)


Razer voegt de Huntsman Mini, compact 60 procent-toetsenbord, toe aan zijn Huntsman-productlijn. Net als de andere toetsenborden binnen deze lijn heeft de Huntsman Mini optische switches, beschikbaar in clicky paars of lineair rood. Ondanks de compacte vorm behoudt het toetsenbord met behulp van secundaire functies de complete functionaliteit van een volledig toetsenbord.
THUMB
Celstraf voor man die dure producten bestelde met gehackte Wehkamp-accounts
Bron:nu.nl / technologie

(14-07-2020 18:11)


De rechtbank Gelderland heeft dinsdag een 26-jarige man uit Rheden veroordeeld voor veertien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor computercriminaliteit, oplichting en witwassen. De man heeft voor 164.000 euro aan luxe goederen besteld via gehackte Wehkamp-accounts.
AMD introduceert Threadripper Pro-cpu met 64 cores in Lenovo-workstation
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 17:30)


AMD kondigt zijn Threadripper Pro-cpu's aan. De processors hebben achtkanaalsgeheugen en 128 pci-e-lanes. De cpu's worden alleen aan systeembouwers geleverd en Lenovo's ThinkStation P620 is een van de eerste computers die daarvan worden voorzien.
Razer brengt Huntsman Mini-toetsenbord met 60%-lay-out uit
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 16:33)


Razer brengt zijn eerste toetsenbord met 60%-lay-out uit. De Huntsman Mini is voorzien van Razers eigen optische switches, in clicky- of lineaire-uitvoering. De clicky-versie is beschikbaar voor 130 euro, de lineaire-variant volgt in augustus voor 140 euro.
Datalek bol.com: adressen van duizenden particuliere verkopers in te zien
Bron:nu.nl / technologie

(14-07-2020 16:11)


De woonadressen van duizenden particuliere verkopers van webwinkel bol.com waren bijna een maand in te zien door anderen. Dat bevestigt een woordvoerder van bol.com aan NU.nl na berichtgeving van RTL Nieuws.
Bol.com waarschuwt tweedehandsverkopers dat adresgegevens in te zien waren
Bron:Tweakers / technologie

(14-07-2020 15:03)


Bol.com heeft duizenden verkopers op het platform gewaarschuwd dat hun adressen zijn uitgelekt. De woonadressen van privéverkopers waren iets meer dan drie weken door iedereen in te zien en zijn ook daadwerkelijk door anderen bekeken, zegt Bol.com.
4Nieuws maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?
[lees meer]     [akkoord]
Zoek op 4Nieuws: